Sziasztok!
Eszti!
Ez a vigyor zseniális!
Bence naaaaaaaaaaaaagyon szép, és úgy irígykedem az ápolt fejéért! Kevének megint kezd rálógni a fülére a lobonca, de ha sikerül is levágni, akkor is foltos, mert hadakozni kell vele közben.
Gyöngyi!
Mi a múltkor szintén az ortopédia előtt egy olyan jelenetnek voltunk a tanúi, hogy az csak na! Este 7 óra körül volt, nyanya bekopog, doktornő kijön. Nyanya rikácsolni kezd, hogy neki negyed órával ezelőttre volt időpontja, és mi az, hogy nem tartják az előjegyzett időpontokat, stb. Erre a doktornő bepipult, és hasonló hangnemben elmagyarázta, hogy reggel 10 óta ül bent, és még azóta nem evett egy falatot sem, sőt, még pisilni sem tudott kimenni, azzal bevágta az ajtót.
Anyósodat kölcsönadhatnád! Minket korai szűrésre küldtek a Dévával, de Budapest összes ortopédiáján azt mondták, hogy csak egy hónap múlvára tudnak időpontot adni. Köszi! A korai szűrés 4 hetesen esedékes, ezek szerint nekem már terhesen időpontot kellett volna kérni!
Végül Attila munkahelyén sikerült már 6 hetesen bejutni, protekcióval.
Olgo!
De édes Heni! Keve is dumált a hasamnak, és nekem a mai napig felfoghatatlan, hogy onnantól, hogy megszületett Déva, egyszer sem kereste a hasamban.
Emma is jó fej, hogy reggel rögtön bejelentkezik, így legalább nincs izgalom miatta.
Anita!
Szuper, hogy minden rendben volt!
Pocakban Déva is nagyon élénk volt, most meg elég nyugis baba, úgyhogy van remény!
Vali!
Alíznak elmúlt a láza? El tudtatok utazni?
Csema!
Szófi nagyon édes! Írj magatokról!
Eszter!
Ti jövő szombaton nem dolgoztatok volna amúgy is? Én úgy tudom, az munkanap.
Keve is hisztis, már a sokadik módszert próbáljuk ki nála, de hosszú távon semmi nem jó. Átlag napi egy hiszti van, csak sajnos úgy, hogy van, hogy napokig nincs, aztán meg egész nap folyamatosan. Van, hogy úgy behergeli magát, hogy nem tudja abbahagyni, ilyenkor a végén már úgy hisztizik, hogy közben kérdezgeti, "Mi van velem? Mi van velem?" Ez borzasztó. Ha ilyenkor megkérdezem, hogy segítsek-e abbahagyni, az a válasz, hogy igen. A segítség abból áll, hogy a csapnál langyos vízzel arcot mosunk. Elég egy mosás, és már bohóckodik is a tükörben.
Nem alszom. Ha aludnék, sose jutna magamra időm, azt meg nagyon utálnám, és előbb-utóbb a kölkeimet hibáztatnám érte!
Most meg úgy megörültem, hogy én köszönthetem Hannát elsőnek!
Ildi!
Hogy ismered a várost elkerülő útvonalakat!
Vajon miért?
Natika nagyon nőcis! Remélem, az enyém is ilyen lesz!
Mamacka!
Ne csigázz minket, írj, milyen az új lakás? Áron megszokta már? Berendezkedtetek?
Cory!
De aranyos lehet Lizi, ahogy illegeti magát! Szobatisztasághoz drukk! Kevét még nem igazán izgatja, úgy tűnik.
Boscó!
Pont tegnap gondoltam a nyelvvizsgádra! Tiszta telepátia! Legközelebb már a gép elé se kell leülnöm!
Hány pontból kell négyet elérni? Mikorra lesz eredmény?
Rólunk:
Nem kaptunk rota elleni oltóanyagot, hétfőre kéne, addigra vagy lesz, vagy nem, készlethiány van belőle.
Keve hurutosan köhög csütörtök óta. Paraanyu persze rohant vele az orvoshoz, aztán kiderült, hogy még a torka se piros, úgyhogy most Prospant szed.
Déva valami egészen elképesztő étkezési rendet alakított ki. Napközben maximum egyszer eszik, éjszaka is egyszer, meg reggel egyszer. A többi alkalommal csak iszik pár kortyot, és részéről be van fejezve. Hízik így is, ez csak az én idegesítésemre szolgál. Úgy látszik, az én gyerekeim nem olvassák a szoptatásról szóló szakkönyveket!
Anyakönyvezéssel úgy állunk, hogy írtam a nőnek egy e-mailt, amiben részletesen leírtam Déva vára nevének az eredetét, és kértem újból a név engedélyezését, tekintve, hogy az ószláv 'deva' leányt, szüzet jelent, vagy ha ez nem megy, akkor a Devát, mint névváltozatot (ideiglenesen, de ezt nem írtam bele). Erre a bunkója azt írta, hogy a Déva férfinév, és kész, a Devát meg kérjem a horvát önkormányzattól!!!
Még fogok neki válaszolni, csak előbb megpróbálok egy-két kiskaput. Fölhívtam ugyanis a horvát önkormányzatot, ahol elképzelhető, hogy engedélyezik, csak az elnök jóindulatán múlik. Ha ő aláírja, akkor mehet a dolog, és ő földije a táncegyüttesünk koreográfusának, aki felajánlotta, hogy beviszi hozzá személyesen a kérvényt. Ráadásul, ha magyar helyesírás szerint kérjük, akkor mehet a Déva is. Ha ez sikerül, akkor elküldöm a nőt melegebb éghajlatokra, mert ez nem horvát név, és én nem is úgy kértem, csak mint névváltozatot, hamár női névként nem engedélyeznek egy olyan nevet, aminek a jelentése leány.
Úgyhogy drukkokat kérünk, hogy az elnök ne ragaszkodjon hozzá, hogy naptárban lássa a Deva nevet, csak írja alá.
Attila reggel elment, és csak holnap jön haza.