Új privát üzeneted érkezett!

Kriszti!
Arra figyelj, hogy van olyan doki akinek van szülésznő "párja". Lehet, hogy inkább infókat kéne gyűjtened a környékbeli szülésznőkről. Mert nem mindig az lehet a jó, akit a doki ajánl.
20150601134430

Bocsi: de már nem is írom ki egyesével miket gépeltem éppen el! Ez már szinte szokásos sajnos :oops: :oops: :oops: Mindig csak kapkodva ülök ide
Vendég

na lehet visszaolvasni :D
kiváltottam a csomagot, nehéz volt a papíroktól :D
apropó rózsaszín cumit kaptam :cry: , ha valaki akar cserélni szóljon iziben :?

Kép
Kép
h. szilvi

Kint voltunk kiscit az udvaron, de sajna elbújt a nap. :cry:

Szülésznő: Szerintem is érdemes fogadni, bár nekem ilyen gondom nincs, mert unokatesóm szülésznő, így ő lesz bent, meg persze apa.

Lassan én is kiváltom már a csomagot, hogy időben tudjak cserélni, ha netán kék cumit kapnék.

Kép
szly27

Sziasztok!

Jó rég írtam, de nem volt erőm hozzá! Nem bírom ezt az idő válozásokat és valahogy időm sincs rá! Ti , h csináljátok? :shock:

Szülésznő, szerintem is érdemes választani, bár az elsőnél nekem sem volt! Ketten voltak ügyeletbe mikor születem és egymásnak teljen ellentmondó voltak! Az egyik aranyos kedves, segítőkész, a másik szigorú és....! Azt hiszem én most választok majd! :roll:
bencuri

nah lányok lassan elköszönök tőletek!

irjatok ám estig! én most megyek beiratkozni. kiváncsi leszek milyen lesz :D
apa elvisz igy csak hozzá kell elmennem. igy nem kell buszon zötykölődnöm. remélem jön is értem :lol: 8)
az idő nem a legjobb, sétára esélyem sincs :(

Kép

Kép
timi1982

Elképzelhető hogy allegriás vagyok valamire?Szerintem ilyen nincs hgy egyik nap alig,másnap meg olyan taknyos vagyok hogy le se tudom tenni azsepit,és egymás után hatot tüsszentek :roll:

Kép
Kép
Kép
kike

Apa délutános,most ment el a gyerekekért az oviba,mielőtt megy dolgozni,mert nem tudnék értük elmenni délután. :?

Kép
Kép
Kép
kike

Én is választottam szülésznőt, mert Lillánál nem tettem, és utólag megbántam. A gátvédelem szempontjából hihetetlenül nagy segítség egy profi szülésznő!!!
Nekem az elsőnél olyan gátgyulladásom lett, hogy hetekig nem tudtam ülni, és elhalt szöveteket kellett eltávolítani a gáttájékról. Valószínűleg nagyobb is volt a vágás, mint kellett volna egy 33 cm fejkörfogatú babánál. És a doki varrása sem lett 100%-os. Szóval most megpróbáljuk a gátvédelmet - talán a jövő héten elkezdem az otthoni előkészítését, a gátmasszázst - , és így bízom benne, hogy megúszom max. apróbb repedésem lesz, vagy pici vágás :wink:

Véda
Vendég

Kike!
Jelentkezz be allergia tesztre.
20150601134430

hát,úgy tűnik,lehet hogy allegrgia-a tünetek stimmelnek:tüsszögés,vizes orrfolyás,orrviszketés,orrdugulás,könnyezés.
Terheseknek is csinálnak valyon allergiatesztet?

Kép
Kép
Kép
kike

1 telefon és megtudod. ;)
20150601134430

Most hívtam a Nővéremet-a kórházban dolgozik,mint gyógytornász,azt mondta lehet hogy azért jött ki-és hogy elképzelhető hogy allegia-mert mivel beteg voltam,és legyengült az immunrendszerem.Azt mondta ha időpontot is kérnék az sok idő,mire odakerülnék,hogy teszt,így megkérdezi ott bennt,mit lehet tenni.Meg ha az is,lehet hogy nem adhatnának rá semmit. :?

Kép
Kép
Kép
kike

Kike, nem szedhetsz rá semmit, ha allergia. Max Ca-t. Nekem elég durva allergiám van és xyzalt szedtem rá. Most a terhesség alatt abbamaradt
magdolnam

tesztet megcsinálják
magdolnam

Nővérem is ezt mondta,csak még azt hogy nem csinálják meg a tesztet,átment,megkérdezte.Meg a sterimar orrsprét mondták,meg a kálciumot.Ez van,talán majd javul valamit-a fene bele.

Kép
Kép
Kép
kike

Lehet nem kellett volna megnéznem ezt az Anna Frank filmet. Jól kibőgtem raja magam. (zsidókról szólt).

Közben csináltam egy piskótát, mert úgy megkívántam. Két sort már meg is ettem. Most hajat kéne mosnom. Utána meg főzni valamit, hogy mire Roli felkel legyen kész a kaja.

Kike! Ha allergia, nem sokat tehetsz.

Gátvédelem: itt nálunk, ebben a kórházban nem nagyon csinálják. Eddig még nem is hallottam, hogy lett volna. Kb a 3. gyerektől esetleg. Ill. egy esetről hallottam. De persze attól lehet, de én nem számítok rá.

Na most ezt hámozzátok ki! :lol: Jó érthető voltam!

Kép
szly27

Szóval senki nem tud semmi bíztatot mondani :? Ilyen az én szerencsém :(

De jó is lenne gétvédelemmel szülni. :)

Kép
Kép
Kép
kike

Sziasztok!

Megjöttem.
Azóta már elkészült az ebéd is.
Jól kicsavarogtam magam. Bementem a régi munkahelyemre is, ott is elvoltam jó sokat.
Aztán meg voltam turiban.
Olyan aranyos rucikat találtam...!!! :lol: :lol: :lol:
Meg összefutottam egy csajjal, akivel itt a babaneten ismerkedtem meg. már megszült. Olyan aranyos a kisfia!
Öröm volt nézegetni!!! :lol: :lol:
Virágot is ültettem, apával.
Na, azt nem kellett volna...
Most megint vagy Zsófi találta meg a méhszájamat, vagy nemtom mi van, de szúr... :?

Szly!
Az a ruha...!!!!!! :shock: :lol: :lol: :lol: :lol:
Gyönyörűséges!!!!!!!!

Kike!
Sajnálom az allergiát, ha az...
Ilyenkor nincs rá gyógyszer!
Én is az vagyok. :?

Nekem még a Ca-t sem javasolja a nőgyógyi... Valami olyasmit mondott, hogy nem jó a méhszájamnak... nem értem.. :roll:
De már csak kibírom!!!

Ibm! Wera! ???????????????????????????????????????????????

Mizu??????!!!
Vendég

Szly :D
Azt hallottam, hogy ha nem is csinálnak kifejezett gátvédelmet, már az is segít a gáttájéknak, hogy nem nyomsz erősen - pont ellentétben a hagyományos kitolásnál -, hanem lassan, finom, szinte csak hagyod, hogy leereszkedjen a baba. Ha gátvédelmes szülésznő lnne veled ott, ő is pont erre bíztatna. Bár, ha olyan orovs, és szülésznő van jelen, aki "nyomattat", nehéz ezt megoldani. Csak legalább ne vágjanak nagyot! Már az is valami, igaz?

Véda
Vendég

Sziasztok!

Maria! Csak a hiányolásod miatt írok,minden ok,csak tudod ma van Anyu szabin és segít takarítani!
vagyi ő takarít én meg nézem!!
Borzasztó!
Már eléggé fájnak a lábaim és dagad a bokám,hiába nem bírja ezt a sok +kilót!
Nagyon vigyázok magamra,ti is vigyázzatok!
Majd még próbálok jönni!
Ma végre Milánóit fogok hammolni!
Anyunak szóltam,hogy csináljon már annyira régen ettem!
Viszont most megettem egy doboz kindercsokit+1 kapucinert+6 szem epret jó sok cukorral!
És mindjárt jön Apa és jöhet a Milánói!!

Wera szerintem bentragadt a Brendonban!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Írna ha valami gáz lenne!

Jók legyetek!

Pussz mindenkinek

Kép

Kép
ibm

Mária:most gondolkodóba ejtettél:vegyek Ca-t vagy ne? :roll:

Kép
Kép
Kép
kike

Ezeket vettem, 500 ft-ba kerültek:
Kép Kép
Kép
Vendég

Kike!
Sokszor az orvos javasolja a Ca-t, mert pl. a lábgörcsökre is jó.
Nekem azért nem lehet, mert nyitva van a méhszájam, és valamit mondott, hogy emiatt nem mer adni.
Akinek nincs gond simán lehet!
Vendég

Megérte,nagyon aranyosak :D

Kép
Kép
Kép
kike

Ok,akkor veszek,köszi :wink:

Kép
Kép
Kép
kike

Kike!
Te a 30. hétbe léptél!!!!!!!!!!!!!!!!

Nagy-nagy gratula!!!
Vendég

MArcsi! Te is nagyon ügyesen tudsz vásárolni. Nagyon arik a rucik! Darabja nem került 200 Ft-ba! :lol:

Véda! Persze tök jó lenne gátvédelemmel szülni! Milyen jó lehet utána, nem fáj semmi!
Nekem egyébként nem nagyon fájt a gátsebem, inkább az aranyerem. Amikor megláttam, azt hittem az aranyérre, hogy ilyen puklisan varrtak össze. Nem is gondoltam hogy aranyér, annyira ott volt a gátsebnél. Nagyon soká húzódott vissza. Szerintem a gátam hamarabb meggyógyult mint az aranyér.
És szerintem most sem fogom megúszni. Tuti kijön szülés közben.

Kép
szly27

Mária:Köszi :D

Kép
Kép
Kép
kike

Marcsi, nagyon aranyosak a rucik! :lol:
Mi holnap délután tárcsás húsozunk. Jönnek barátnőmék és anyósomék. Csináltam majonézes kukoricát és majonézes zöldborsót, kétféle pácba raktam a husikat, rendetraktam a konyhában. És nemsokára jönnek át anyósomék. Átrendezzük a szobánkat és összerakjuk a kiságyat!!! Vagyis inkább csak Ők. :roll:

Kép
sziszka82

Sziszka!

A kiságyösszerakásnál kevés jobb program van...!!! :wink: :lol: :lol:

A ruhákért én is odavagyok..!!
Vendég

Na sziasztok!
Kész vagyok mindennel, sőt még hajat is mostam és manikűröztem is d e szó mi szó jól elfáradtam, most megyek kicsit pihizni.
(persze minden nincs kész azért, lehet ezek már sose lesznek: csempemosás, ablakpucolás, meg a bejárati ajtónk is hót retek, mert szabadégre néz és a tél nem tett neki jót) de ezekre már sos marad energiám! Reggel fél kilenc óta gürizekígy is!

Marcsi: nagyon cuki cuccokat turiztál!
Vendég

keptelenseg kovetni az itteni esemenyeket:)
NA de jovo hetvegetol ismet jobban leszek.
Mi a ngyszoba falt vakarjuk, most ferjuram kihozta ide akonyhaba a netet:)
Vendég

Hú mennyit irtatok!!! Itt olyan gyönyörű idő van végre....tavaly nyáron nem volt ilyen meleg :) (csak egy párszor). Kint ücsörögtem az erkélyen a tejeskávémmal, és fagyival :) ! Kíváncsiság képp kivittem a szobai hőmérőt.... először direkt napra raktam (szélcsend is van) 30-fokra kúszott fel (jó...tényleg rásütött a nap) most leraktam árnyékba, kíváncsi leszek!!!

Nekünk holnap vendégeink lesznek.. és mint tegnap kederült, holnap délelőtt lesz a nagy tavaszi piac.... (és lesz magyar fornettis kocsi is).... szóval délelőtt még a vendégekkel oda is kinézünk (remélem holnap is ilyen szép idő lesz). Ezért most gyorsan előre megfőztem a húslevest sok zöldséggel, meg megpároltam a karfiolt (rántott karfiolnak) holnapra!
Ma spárgakrém leves lesz és borsófőzi!

Anyjuk!
Annak a lustarétesnek (amit mindig meggyel csináltál otthon) megvan a receptje?? Ha igen, be tudnád irni a receptesbe??

Amugy itt olyan hogy fogadott doki vagy szülésznő nem is létezik... ha probléma nincs akkor doki be sem jön szülésre.... bába vezeti le!

d.dodó

na...direkt megnéztem árnyékban is...ott 17 fokot mutat!! :) Tavaly nyáron 25-ben már a strandra mentünk :lol: !

d.dodó

Halihó!

Szly, Marcsi, nagyon édes ruhákat túrtatok!

Kike, jobbulj meg! Olyat hallottam már, hogy aki allergiás volt, annak terhesen nem jött elő, de olyat még nem, hogy épp babavárás közben jöjjön ki az allergia :shock: Ha tudod, csináltasd meg a tesztet. Homeopátiával nem lehet segíteni a kismamák allergiáján?

Milyen tevékeny napotok van! Mi "csak" bóklásztunk Ottóval a parkban, állatokat etettünk, játszótereztünk, meg egy nagyot fociztunk. Még főzni sem álltam neki, tegnap sütöttem egy adag tepsis karfiolt, ma csak egy kis tojáslevest dobtam össze kb. öt perc alatt. Hmmm, hogy milyen finom!!! :D
Ha Oti időben ébred, elmegyünk tesómmal a kismamiruháshoz, hátha varrt újabb szépségeket, meg egy kínaiba, hátha megtalálom álmaim cipőjét :)

Nekem nem lesz választott szülésznőm, mivel nagyon esélyes vagyok a császárra. Ha meg mégis természetesen fogok szülni, bízom abban, hogy bárki lesz ott, lehet rá számítani. Az orvosom Ottó születése előtt elmesélte, hogy amit ő kap, azt nem ő teszi ám el egészen, hanem az az íratlan szokás náluk, hogy mindenki kap belőle, aki részt vett a szülésben. Így remélem, a szülésznőt is motiválni fogja majd valami abban, hogy ott legyen, ha előre nem is állapodunk meg senkivel. Ha így lesz, utólag azért kap majd valamennyit. Ja, és az én dokim sem mond összeget. Nála 8 e egy vizit, de biztosan nem fogok 80 ezret adni neki. Nem is tudnék...

A gátvédelemről nem tudok nyilatkozni, csak néhány ismerősömtől tudom, hogy olykor egy jól irányzott vágás jobb, mintha egyáltalán nem vágnának. Egy barátnőm mesélte, hogy az első két gyereket gátmetszéssel szülte, a harmadikat gátvédelemmel, és a gátvédelem után sokkal többet szenvedett, mert nem álltak vissza az izmai a helyükre. Már a plasztikát is javasolta neki az orvos.

Amire már régóta vágyom: egy scrabble-parti. Hónapok óta nem játszottam, és amíg Apa itthon volt, sem jutott rá időnk. Pedig annyira szeretem, a kedvenc játékom!

Kép
Kép
bondi

na csak hogy mindenkit bosszantsak, megnéztem, hogy mennyiért tudnék venni kinn angelcare bébiőrt+ légzésfigyelőt. Kapaszkodjatok. A kettő együtt nagyjából 12.000 Ft!
Kemény, mi? Szerintem azt sem itthonról fogjuk venni. Itt ennyiért használtat sem kap az ember. Én akartam eredetileg, de csak bébiőrt. Így viszont... :) Ja, és most nem otthonról netezek, de este teszek fel nektek képeket. :)

KépKép
muffin

Na, rátaláltam a helyi szülésfelkészítőre! :) Jövő kedden lesz a következő négykor. Emegyek rá, meglátom milyen. Meg hátha szerzek némi infót a szülésznőkről is.

KépKép
KépKép
terek.krisztina
Tatabánya

Halihó!

Marcsi!

Cuki a nyuszkós ruci!!!

Kiváltottam a Felicitas várandós csomagomat, szerencsére kék cumesz volt rajta.
20150601134430

szia Viki!

NNa, ennek nagyon örülök!!!
(mármint, hogy kék a cumi! :wink: )

Kinek van msn-je...
most csináltam magamnak...
Vendég

az a nyuszkós nekem is nagyon tetszik!
Majd csak szeptember körül lesz jó neki, de úgyis plüss...
Vendég

Sziasztok!

Szülésznő téma: nálunk természetes volt mivel régi ismerős, és az sem utolsó, hogy a II SOTE-n dolgozik, ahova tartozunk. A dokim onnan jár ki ide ahol lakom. Ismerik egymást. Én először a szülésznőmet kérdeztem meg hogy melyik dokit válasszam. Nekem ő segített orvost találni. :)

Gátvédelem: Nem tudom melyik lenne a jobb megoldás. Ha vágnának, vagy nem. Viszont úgy döntöttem hátha megúszom a vágást, és beszereztem a gátmasszás olajat. Pont ma vettem meg a gyógynövényboltban. Ha esetleg valaki használta, vagy az ismerőse tudna róla mondni véleményt azt szívesen venném. A használati utasítás szerint jövőhéten elkezdhetem használni, de azért jó lenne róla egy kis info. Köszike! :)

Azért még egy 4 hétig jó lenne így 2 in1 lenni! :wink:

További szép napot mindenkinek!

KépKép
hene

Sziasztok!

Először is, köszönöm szépen a jókívánságokat!
Másodszor: névnapi ajándéknak a fogászaton voltam. Tegnap nagyon megfájdult, és nem volt itthon gyógyszer. Jellemző, egy eü-snél nincs semmi. Vagyis ami volt már egy éve lejárt.. Ráadásul mindketten eü-ök vagyunk.
Azt tudtátok, hogy sem algopyrint sem demalgont nem szabad szedni a terhesség utolsó 6 hetében? Valami gebaszt okoz, már nem emlékszem mit.
Na a lényeg, hogy kifúrták a fogamat és gyógyszert tömködtek bele. Holnap is kell mennem. Tök rendes a doki, hogy szombaton is fogad.

Potyka! Egyetértek veled a pénzzel kapcsolatban, tudom, hogy ha nem a fogadott doki ügyel, akkor a szabadidejéből veszünk el, és azt fizetjük. Oké, érthető. DE azzal nem értek egyet, hogy előre megmondják, hogy mennyibe fog kerülni. Pláne, ha pont ott van, még csak be sem kell külön jönnie. Ez nem fer az én számomra. Érted? Szép lenne, ha én is szerencsétlen betegnek mondanám, mikor éppen sz@rnia kell, hogy 500 ft. lesz az ágytál, ha ki is kell törölni, akkor + 200 ft. Hát a tükörbe nem tudnék nézni. Remélem érted mire gondolok. Annak szívesen adok, akin látom, hogy egyébként is ellátna, és nem a pénzre hajt.

Szülésznő: Hát igen, én is fogadok, bár szerencsémre a volt osztály társam lesz az. Mondjuk elég érdekes lesz, mikor a lábam között fog turkálni. De rendes csaj, megbízom benne.

Megfigyeltétek, hogy már a szülésről beszélgetünk? Tegnap az ügyeleten az ápoló (a párom kolegája, mentőstiszt) rámnézve közölte, hogy ha 3 hét eltelik, akár meg is szülhetek. Belegondoltam, basszus tényleg! Annyira gyorsan eljön. De már nem is bánom!!

Megyek kiteregetek.

sz.andi

Mária:nekem van MSN-em és skype-om is.

Kép
Kép
Kép
kike

Nekem skype-om nincs, de írd meg az elérhetőséged priviben, és felveszlek msn-re.
Vendég

Andi, ezzel én is így lennék valahogy.
Holnap lesz 1 hete, hogy a barátnőmet bevitték a kórházba, pedig volt hátra még 2 hete. Aznap volt az a nagy szél, amikor is az én kicsi fiam szétgyalázta a pocakomat. Egy ilyen front............. :? és bármikor kibújhatnak a törpék! Amennyire az én kis ficánkám nem bírja őket, pláne!

KépKép
hene

nna, lépek, meglocsolom a virágaimat!!!
Vendég

Hene! Én is eléggé megérzem a melegfrontot. Akkor sokkal többször keményedik. Tehát sztem májusban már babázni fogok. De az is lehet, hogy egyszerre fogunk :lol: Kíváncsi vagyok ki lesz az első ebben a topikban. De én kezdek betojni. Igaz, felkészültem rá, rohadtul fog fájni. De akkor is...Félek egy kicsit. De jobban szeretném már látni a picikémet, így a félelmem is kisebb.

sz.andi

Atya világ, Andi és Hene: nektek esteleg már tényleg nincs sok hátra!Nem tudom ti hogy vagytok vele de én most egy picit sürgetném az időt, én is szeretnék már ott tartani mint ti! Minnél közelebb az "rendes időben" születéshez.
Vendég

Lányok, babóca mindjárt kiugrik a pocimból! :lol:

És látni, mikor nekifeszül a hasfalamnak, pici dudorok jönnek-mennek! :shock: :D :lol:

KépKép
KépKép
terek.krisztina
Tatabánya

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?