Zuzi,
rendet nem rak a takarítónő (legalábbis nálunk nem). úgyhogy nálunk kupi van.
viszont Lencsét egy kis zsarolással rá tudjuk venni, hogy vigyen át minden játékot a saját szobájába, így estére itt már sosem marad semmi cucc. (lehet, hogy sajnálnom kell Lencsét, hogy ilyen szemét pakoltatós vagyok vele?)
Adrika meg nem 10 dekát, hanem 10 grammot hízott. ami nem szuper. de nem baj, mivel nem üvőt, hogy éhes, és megvan a tejadagja, ...
Lencse kakija kicsit sűrűbb volt, nem ennyire vizes, mert ő tápot is kapott; persze emlékszem, hogy sokszor a háta is fostis volt. most Liberót használunk végre, amin van gumírozás, remélem az segít.
a nappalok-éjszakákról, meg hogy jó gyerek-e, és hasfájós-e, inkább - érthető babonás okokból
- 3 hónap múlva nyilatkoznék.
reggel mondjuk kaja után (hajnal 4-kor) még 1 órát szórakoztatott, de én vagyok a hibás, mert rászoktattam a cumira, most meg kiköpi, de rögvest kéri is vissza. du általában a kezemben van, de mivel nem üvőt, csak kéri mindig a cumit, így nem bánom, hogy órákig a kanapén ülök vele, vagy nézem a tévét, vagy olvasok, vagy Lencsével a másik kezemmel játszom.
egyedül sokkal nehezebb lesz persze.
ovi miatt irigyellek!
szerintem Lencsét ide nem veszik fel. máshova nem tudom/tudjuk majd elhordani a picike miatt.
Rylie,
hálózatról is működik a cucc, s Lencsét teljes egészében kiszolgálta. ha most nem lenne, halál ideges lennék, inkább felugrálok éjjel és megnézem, hogy mi van. egyetlen a gondom, hogy így nem merem hajnalban magam mellé venni, pedig legszívesebben akkor tenném, mert baromi álmos vagyok kaja után ott üldögélni a kiságya mellett még 1 órát...
a forgalmazó cégnet felhívtuk, s azt mondták egyik gyerek se egyforma, valószínűleg még most tanulja, hogyan kell rendesen lélegezni, még összevissza picit (ma a védőnő is ezt mondta), és lehet, hogy tényleg légzéskimaradások, de ilyen rövid időn belül nem olyan nagy gáz. ha kék lenne a gyerek ilyenkor, akkor először rögvest fel kell kapni és megrázni, s ha erre se venne levegőt, akkor van gáz. (ebbe inkább nem gondolok bele)
Kata,
nekünk a bébiőr lakáson belül szuper, s régen a kertben is jól működött.
viszont nem kell, hogy az érzékelőn feküdjön a gyerek, az egész kiságyban őriz a cucc, úgyhogy le is fordulhat róla.
nálunk még az lehetett a gond, hogy férjem éjjelre mindig oldalra fektette (egy plédhurkával kitámasztva) Adrikát, és csak az oldalán érintkezett az ágyhoz, ami lehet, hogy kevés.
Ríd,
nálunk a leírásban az volt, hogy hosszábban kell tenni a két érzékelőt, és tök mindegy, hogy hol fekszik a gyerek, nem rajta kell feküdnie. ez Lencsénél be is jött, és most éjjel is, mert már nem oldalt fektettük. (lásd Rylienak írt hsz-em)
én tanultam újraélesztést anno, de már nem tudom, hogy hogy tudnám csinálni, remélem sose lesz rá szükségem. a 4 percet annyitban pontosítanám, hogy addig nem áll be a rendes halál, csak a "klinikai". utána már elvileg nem lehet újraéleszteni. de hallottam már legendákat.
Zsanci, Ríd,
anno, mikor Lencsénél ez az affekt apnoe volt, Zsanci segített, meg adott linket. baromi idegesítő volt, egész nagy korában is fújkodnunk kellett, hogy végre vegyen levegőt. (köszönhetően nyilván a hasfájós nagyon erős sírásnak)
Ruzy,
sajna a szeme nem jött még rendbe.
LENCSE ÉS A KISTESÓ:
Lencse minden nap 2-3x bepisil, néha be is kakil, de mindenképp visszatartja (mondván ő már többé nem kakil), sosem cumizott, de most kért egyet és néha bekapja, szóval ahogy a nagykönyvben le van írva...
ellenben szereti a kicsit, néha simogatja, sokszor visszaadja neki a cumit, segít nekem.