Új privát üzeneted érkezett!

Wera!
Mit vettél tegnap??????
Vendég

Bondikám!
Köszi a napsütést!!!!

Marcsi!
Menj el egy jó kis arcmasszázsra a kozmetikushoz! Csodákra képes félóra kényeztetés!
20150601134430

Viki!

Asszem, fel is hívom... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Itt is süt a nap...
Vendég

Marcsi!
Az élet apró örömei ezek!
20150601134430

Ja, este el is felejtettem írni, hogy nagy nehézségek árán sikerült bejelentkeznem az itteni 4D-re!
Kiderült, hogy csak keddenként van, és majdnem leestem a székről, május 6-ra, 18:30-ra kaptam időpontot! :shock: :evil:
Addigra már 27 leszek!! :evil:

KépKép
KépKép
terek.krisztina
Tatabánya

Sziasztok!Olyan mérges vagyok!Már egy hónapja szenvedek-először a torokfájás,most meg olyan náthás vagyok hohgy semmit nem tudok csinálni az orrfujáson kívül :twisted: :? Pedig vitaminokat szedek,meg minden.Meg iszom a mézes,citromos teát,mi a fenét csináljak még?
És pont most,mikor ilyen felfordulás van. :x

Kép
Kép
Kép
kike

Kike!
Neked nem csak vitamin, hanem pihenés is kellene! AMikor kifeküdnéd rendesen a kórságot!

Kriszti!
Mi a 30. hét körül megyünk. Addigra már "kész" Lacink lesz.
20150601134430

Sziasztok lányok!

Légzésfigyelőt mi kapunk kölcsönbe, de ha nem kapnánk, akkor én tuti vennénk, ezt már rég eldöntöttem. És mi tanfolyamra is el akarunk menni, h tudjuk mit kell csinálni, ha gond van.
Én amikor voltam szülésfelkészítő előadáson, volt ott egy öreg gyerekdoki a Madarász utcából, aki ennek a bölcsőhalál elleni programnak nagy guruja. Ő is a Babysense-t javasolta, olyan 35 körüli árat mondott ő is. És azt is mondta, hogy egy évben lehet csak egy-két eset van, amikor valóban okkal riaszt, de már annak az egy-két gyerek szülőjének nyilván jó döntés. Na azt nem tudom értelmesebben leírni.
És ő is úgy mondta, úgy van értelme, ha az ember tudja, mit reagáljon, ha mondjuk ne adjIsten nem téves a riasztás, a madarász utcában kedd délutánonként van 2órás előadás, mi ide szeretnénk elmenni.

Vichy krémet én is használtam, comb-fenék viszonylatban még régebben, vettem egy gagyi infrás masszírozót, heti 1-2 alkalommal a krémet jól bemasszíroztam vele, aztán egy órára betekertem fóliába. Férjem akkor egy hónapig nem volt itthon, nem is tudott a kis szépségtrükkömről, csak hazajött és kérdezte, hogy mi lett velem, hogy ilyen sima lett a fenekem meg a combom, illetve láthatóan véknyabb is lett. Még 2 kolléganőt sikerült beugrasztani, nekik is bevált. Szóval drága, de azért jó, legalábbis is ez az volt.
Most én a DMes Babylove olajat használom, eddig semmi csík, ellenben a mellem katasztrófa, úgyh tartok tőle, előbb-utóbb hasammal is ez lesz.

Úgy belelkesítettetek a jópofa hazahozós cuccokkal, eddig eszembe se volt, de most majd akarok én is vmi dögös kis rucit Taminak, de azért még következő UH-t megvárom, hogy ott is lányt mondanak-e.

Andi, nagyon boldog szüli és névnapot!

Kép
teó

kriszta!

ne sajnáld. tudom hogy már nagyon várod. de mi is voltunk a 24-25. hét körül.
nagyon nagy élmény volt, de ha mozizni mentek, akor az az időpont ideális lesz.
nem mondom hogy nem örültem hogy láthatom az én csillagomat, de hidd el, néha meresztettük a szemünket hogy mit is nézzünk. és fotók sem sikerültek fergetegesen.
ugyhogy a 32. heti uh-mat igyekszem elintézni ugy, hogy 4d-sre válthassam ki. egerben is van végre kb. 1 hónapja 4d, és szakember felügyelete mellett! ugyhogy a kötelező uh-mat remélem engedélyezi a doki hogy a 4d-vel csinálják.

azért mikor már egy "kész" bébid van, akkor lesz igazán izgalmas a "mozi".

Kép

Kép
timi1982

Jó reggelt!

Kimma! Én csak azért nem akartam kicsúszni a 2 évből, mert akkor elkezdődött volna a gyes, ami nagyon kevés. Egyébként ugyanannyit fogok gyednek kapni, mint Rolival. Elméletileg. Bár az egyik munkatársamnak is pont két év van a gyerekek között és most 4 hónapos a kicsi. Ő azt mondja, hogy most többet kap a kicsire, mint anno a nagyobbra kapott. Meg ugye jön a plusz családi pótlék.

Hene! Jó hogy jelentkeztél! Már majdnem töröltünk a tábliból! :wink: Persze ez nem igaz, csak vicceltem! :lol:
Közeleg az idő!

Kike! Jobbulást kívánok!

Andi! BOLDOG SZÜLI-ÉS NÉVNAPOT KÍVÁNUNK!

Tegnap tesóm hozott a picinek ruhákat. Majd mindjárt lefotózom és teszek fel képet. Olyan édesek!

Ma ki akarok menni a Tescoba, veszek Rolinak gyurmakészletet. Kíváncsi vagyok hogy fog neki tetszeni! LEhet majd később szidom magam, hogy találtam ki ilyen hülyeséget egy ekkora gyereknek, de szeretném, ha minél több mindennel ismerkedne mostmár. Ne legyen olyan ügyetlen az ilyen dolgokhoz mint én. Én se rajzolni, se festeni, semmi ilyesmiben nem vagyok jó.

Kép
szly27

lányok! lehet hülye kérdés, de tegnap a védőnőm itt volt és tudtam hogy valamit elfelejtek megkérdezni...

szóval szülésfelkészítő... azt a kórház szervezi, vagy a védőnőtől kérjek címet ahol tartanak???

Kép

Kép
timi1982

Timi!
Nálunk a kórházban szervezik, ott adnak csekket és időpontot.
20150601134430

Én is abban bízok, hogy akkorra már tökéletesen fog látszani minden. :D

KépKép
KépKép
terek.krisztina
Tatabánya

és viki!

kb. miről beszélnek? vagy ez több alkalmas és több téma van? csak azért kérdem hogy apát elcsaljam-e velem. apás szülésünk lesz

Kép

Kép
timi1982

Timi!
Nálunk a feltétele az apás szülésnek a felkészítőn kapott igazolás. Ezt a barátnőm mondta, ő decemberben szült.

3 alkalom azt hiszem.

Beszélnek a bvajúdásról, szülésről, későbbi bébi ápolásról. Bár gondolom több mindenről is.
20150601134430

Kép Kép Kép

Kép
szly27

Desviki:Igazad lehet a pihenéssel kapcsolatban,csak sajna nem valósítható meg :?
Pedig jövő héten mindenfele kell mennem-dokihoz,körzetihez a belgyógyászati vizsgálat miatt,meg UH-ra is-de így nem tudom hogyan. :evil: Addigra talán javul annyira,hogy nem fogom percenként fújni az orrom.
Annyira elegem van már ebből a nyavajából!! :evil:

Kép
Kép
Kép
kike

Szly:nagyon édik a ruhák! :D

Kép
Kép
Kép
kike

Szülésfelkészítő:
nálunk a kórházban van, de én voltam és hát szerintem..... na mindegy szóval többet nem megyünk. Amire jó volt, hogy a szülőszobát megnézhettük. Ennyi
magdolnam

Sziasztok!

Andi, BOLDOG NÉVNAPOT!!!!
Hene, örülök hogy jelentkeztél! Már nincs sok hátra... :wink:
Marcsi, csak pozitívan!!!! :lol:
Kike, jobbulást!

Megnézegettem, jó drágák a légzésfigyelők!!! :shock:

Este voltunk a szülésznőnél. Mindent megmutatott és elmondott. Ott voltunk egy órát. Nagyon jó volt, de azért fura is, hogy pár hét múlva élesben mennek majd ott a dolgok... :shock: :lol:

Kép
sziszka82

4D: Én is betöltött 25. héten voltam. Ha most kéne döntenem, akkor lehet várnék még pár hetet. 28-29. héten mennék. Addigra már tényleg kipofisodik a baba. Persze nagyobb az esélye, hogy eltakarja magát, de ez kisebb babánál is előfordulhat.
Úgyhogy Kriszti ne bánd, hogy 27 hetesen mész, szerintem az jó időpont!

Kép
szly27

Viki, csekket?? Fizetni kell érte? Ez akkor megint érdekes, hohy ilyen különbözően mennek a dolgok, én miután még mindig nincs 100 % ig eldöntve, két helyet figyelek, a Bajcsyt meg a Kistarcsai kórházat, igaz, amikor a Bajcsyban voltam, az pont elég s**rul sikerült, a tarcsai az jó volt és érdekes, de a lényeg, hogy mindkettő ingyenes, kéthetente vannak előadások, és a neten fent vannak az előadások címei, előadói. Olyan 10 előadásból áll egy sorozat, és aztán újraindul.

Kép
teó

Sly, nagyon édes kishercegnős ruhadarabok!

Kép
teó

Teó!
3000 ft azt hiszem.

Itt falun már csak így mennek a dolgok. ;)

Szly!
Tündérkirálylányos Rucik!
20150601134430

Szly! Nagyon édik a rucik!

Szülésfelkészítőn én is rágódom. Csak fogalmam sincs, hogy hol tartják. De igazából csak az az egy érdekelne, amikor megnézzük a szülőszobát. Meg ahol majd utánna azt a pár napot eltöltjük.

KépKép
KépKép
terek.krisztina
Tatabánya

Én szülésfelkészítőn sose voltam,amikor elkezdődik a szülés,úgyis sodródik az ember az árral :lol: A lényeg:Jó nagyokat nyomni,jó időben :D

Kép
Kép
Kép
kike

Kriszti!
Kétdezd meg a kórházat vagy a védőnődet.
20150601134430

Kriszti!
Most néztem meg a kórházunk honlapján és ott van, hogy kedd és szerda délutánonként van.
20150601134430

Jó reggelt!

Csak gyors bekukk, mert ma rengeteg dolgom van. A piacot már megjártam, de kell takarítanom, pogit sütni, meg hát valami vacsifélét is a páromnak mire hazajön!

Szly: nagyon édik a rucik! Tüneményes!
Egyébként csak az a lényeg hogy terhes legyél mire az első gyerek 2 éves és akkor nem a gyest kell kérni, hanem táppénzre menni az új terhességgel majd az új gyerkőccel gyedre meg tgyásra (és így állítólag ugyan annyi gyedet kapsz)

Légzésfigyelő: nagyon sok helyen lehet bérelni (ált ott, ahol mérleget is) de nekem erről ugyan az a véleményem mint a mérlegről, ha már használod egy gyereknél 4-5 hónapig és esetleg kettővel is tudod használni, már érdemes venni egy használtat!
Vendég

Húúú 29. hetet betöltöttem, már nagyon közel az a bizonyos 3-as szám! :P :P :P :P :P :P
Vendég

nektek mi a véleményetek a fogadott szülésznőről? Érdemes? Nagyon kíváncsi lennék a véleményetekre! Mert én most ebben gondolkodom
magdolnam

Magdi!
Én csak a barátnőim tanácsára tudok hivatkozni egyelőre, de mindegyikőjük javasolta, hogy fogadjak. Nagyobb segítség, mint az orvos.
20150601134430

Sziasztok Kismamik!

A hétvégén Én sem leszek túl sokat mert Apa itthon van és annyira nem szereti ha itt ülök a gép előtt! Meg amúgyis a hétvégén elkell kezdeni a lakást átrendezni a tesómnál, hogy festeni tudjunk!

Viki! Kocsit max 500ezer forintig tudunk venni mert ennyi van most viszont a kocsi nagyon kéne! Sajnos az elöző autónkat ami egy másfél éve skoda volt tavaly szeptemberben ellopták! :cry:

Szly! A rucik tündériek! :D

Hene! Örülök, hogy minden rendben van Veletek! Kitartást a Végéhez! :D
Vendég

magdi!

szerintem jobban megéri mint az orvos!
ha nincs orvosod, na bumm... ha nincs szülésznőd megette a fene! nem fog rádnézni senki vajudás alatt. csak ha éppen arra jár valaki. ha más nem a takarító :wink:
szóval én csak ajánlani tudom!
nekem mindenki azt mondta hogy ne az orvossal foglalkozzak, hanem a szülésznővel.
ha fogadsz szülésznőt akkor ott van veled a legelejétől a legvégéig. van kire számítani. nem rohangál el még vajudás alatt másik 3-hoz.
a doki ugyis a végére kell csak ha minden ok.
én fogadott szülésznő nélkül nem mennék szülni!!!!

Kép

Kép
timi1982

Hu-úúú! Szülésznőben nem is gondolkodtam! :shock:

KépKép
KépKép
terek.krisztina
Tatabánya

persze az orvos se mindegy, azért ne legyen egy mészáros, de ő a végére kell.
szerintem egy szülésznő sokat tud segíteni. tudja mondani hogy nyomj mit csinálj.

Kép

Kép
timi1982

Szly, nagyon jó csajos rucik!!! :lol:
Magdi, nekem is azt ajánlották, hogy fogadjak szülésznőt. És tényleg nagyon jó! Ez már tegnap kiderült. Mondta is hogy bármikor hívhatom ha kérdésem vagy bármi gond van. És ő is akkor indul majd a kórházba amikor én és ott lesz velem végig. Meg azt mondta, az NST-ket is összehozzuk úgy, hogy ő csinálja. Így még többet tudunk beszélgetni. Szerintem többet ér mint a doki.

Kép
sziszka82

most beszéltem vele. Nagyon aranyos hölgy! Személyesen is fogunk nemsokára találkozni, meg mondta ha bármi gondom kérdésem van, tudom a számát nyugodtan hívjam
magdolnam

És ha nincs, akkor senki nem segít? :shock:
Nem hiszem, hogy lesz rá keret, hogy még szülésznőt is fogadjak! :cry: :cry:

KépKép
KépKép
terek.krisztina
Tatabánya

Kriszti!
Nálunk úgy 15-20 e Ft-ot kap a szülésznő. Jobban jársz, ha erre akkor már most félreteszel.

Hidd el, nagy segítség.
20150601134430

figyi a szülésznőnek nem kell sokat adni. ahogy viki irja. olyan 20 körül elég. havonta tegyél rá félre és akkor pont jo lesz a végére az összeg :D
de hidd el, nagyon nagy segítség. habár pontosat csak szülés után tudok mondani, de szerintem sokat segítenél magadon ha találnál valami megfelelőt.
az orvos tud benne segíteni, kit tud ajánlani.
nem akarlak rábeszélni, de szerintem megéri a pénzt. és tényleg nem olyan drága. 20 körül adsz neki szerintem az elég.
és az is jo hogy szülésig is tudsz vele beszélni, kérsz telefonszámot és soxor elég ha vele beszélsz, nem kell orvoshoz rohanni.

Kép

Kép
timi1982

És ha nincs, akkor senki nem segít? Shocked

hát nem igazán... persze lesz ott veled valaki, és persze szülésznő is lesz ott, de ha egy előre eltervezett nőci lesz veled, máshogy fog a dolgokhoz állni. nekem volt olyan bnőm aki nem fogadott és kifogott egy olyan ügyeletes szülésznőt... egy az hogy vajúdás alatt még elrohangált vagy 3 másikhoz, mivel ügyeletes volt.
aztán odaért bnőmhöz mire pont szülnie kellett. szóval a végstádiumra. előtte nem volt vele senki és nem mondta a monitoron mi van, meg hogy is csinálja. a végére az összes ereje elfogyott. mivel első szülése volt, nem is igazán tudta mit csináljon, és igy hogy az elejétől nem irányította senki, nagyon mgszenvedett vele.

Kép

Kép
timi1982

a barátnőm is ezt mondta, hogy tök jó segítség ha van szülésznő. De örülök, hogy ez is megvan én olyan 20 esetleg 30ra gondoltam, de úgyis megkérdezem tőle
magdolnam

Kriszti!
Hidd el, hogy abban a pillanatban örülni fogsz, hogy ismerős arc van melletted, aki bátorít és segít.
20150601134430

koszonom a cipos, talpas tanacsokat! Nem jo hir, de legalabb akkor jo tudni, hogy nem allando problemarol van szo, "csak " atmenet.....
Scholl cipot meg akkor nezek. Mert en azota felprobaltam mindenfele csucsszuper, meg light meg tudem en milyen markat, es mindben faj:( amiben meg a legjobban tudok jarni az a NIke sportcipom, de az meg olyan ize mindig abban jarni.

muffin: ilyent en is vettem a zaraban. pont ezt a szint. parom mondta is de hat ez tiszta fius. Mondtam nem gondd, be kell keszulnunk arra is, mi van ha fiu...

meg olvasok vissza . Van mit boven. Tegnap egesz nap nem voltam. Hullakent ertem este haza. Nem olt tul jo egesz nap a varosban lenni, de nem lett volna ertelme az iskolabol hazavitel es a lovaglas kozt meg hazajonni is. Es jovo heten ket nap is viszem a gyereket lovagolni. Na de remelem ezert plussz penzt adnak majd!

No olvasok tovabb

Azt ma sem leszek este elott, mert nekiveselkedunk a nagyszobanak!
Vendég

Szülésznő: hát osztom az előttem szólók véleményét!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2008.12.03 12:12-kor.
Vendég

cini minis a reggelim kakaóba, és úgy örül neki az én kis drágám. Olyan örömtáncot vág le.
Ma sajna úgy alakult, hogy be kell mennem pestre aréna pláza erzsébet fele, forgalomról valaki tud mondani valamit?
magdolnam

20150601134430

óó
magdolnam

Hát azt hiszem akkor csak-csak utánna kellene járnom..
Azt hiszem majd legközelebb kifaggatom a dokimat.

KépKép
KépKép
terek.krisztina
Tatabánya

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?