Új privát üzeneted érkezett!

szép napot minden kedves anyukának :D
voltam a beutalóért a védőnéninél, egy hét +fél kiló, mondta nagyon jó, én meg mondtam ne örüljön szerintem ennyi se, mert most farmerba mentem, amúgy meg van erre a célra direkte egy vékony gatyám, rendszerint abba járok, csak most szárad, na szóval úgy tűnik tartom a súlyom :D
visszaolvasást én is feladtam :?

Kép
Kép
h. szilvi

holnap meg beviszek a laborba egy kis pisit, aggaszt a fehérje, igaz csak egy keresztes de akkor is, nem beszélve hogy a baktérium is több volt, meg valami más is...nektek?

Kép
Kép
h. szilvi

a fehérjéd mennyivel tér el? mert egy alap eltérés lehet a terhesség miatt! persze jo ha megnézeted!! de egy kis mennyiségben eltérhet, és nem fognak miatta aggódni.

Kép

Kép
timi1982

ők nem is aggódnak :? csak én :roll:

Kép
Kép
h. szilvi

Timi:a családnév:Németh ......
Köszi a segítséget,többiektől is várom a véleményeket,hátha eldől végre a neve :wink:
Ja,és jöhet két név is,mindkettő gyerkőcnek kettő van:
Németh Veronika Krisztina
Németh Kristóf Dániel

Szilvi:szerintem ne aggódj :wink:

Kép
Kép
Kép
kike

nekem a balázs jobban tetszik :oops:

Kép
Kép
h. szilvi

hát ha két nevük van akkor egyszerű. egyet választ apa és egyet anya :D

Kép

Kép
timi1982

Kike!
Nekem nagyon átjön a Tamás, Péter, Boldizsár variáció is.
20150601134430

egyébként én is a balázst válsztanám :oops:
én nem vagyok hive a két név választásnak. ugyhogy nálunk szerinem a balázs lenne a befutó :D

Kép

Kép
timi1982

Huuuh... Tudom ez már uncsi de fél órámba telt míg tegnap este óta elolvastalak titeket!

Marcsi: gratula a 27. héthez

Muffin: cuki cuccokat vettél, a kép meg.... hát igen, nincs kétség fiú!

Wera: a takaró huzat úgy látom már lerágott csont. De lehet kapni a bBrendonban sima fehér takarót és olyan szettet amiben csak huzat van, így ha ilyet veszel lehet cserélgetni, atöbbi meg mosthatú, úgy ahogy van! A párnát viszont én nem használnám az elején merta picinek nem kell!

Magdolnam: illetve azthiszem Wera írta, hogy nem bírja az olajat: a DM-ben van olyan is ami nem olaj, hanem krém én azt használom és nagyon szupi! (2 barátnőm is ezt használta és egyik sem lett csíkos) persze tudom ez alkat függő is!

Ha már így szóba került: szülés: mennyibe kerül?????????
Akinek ez nem gáz, leírná mennyiben állapodott meg????

A súly elmérés: igazán nem a baba súlyát mérik, hanem egy számítógépes program a mért körfogatok combcsonthossz stb alapján sematizálja különböző testekké (henger gömb stb) és így becsül súlyt, nade ha a gyereknek hosszú a combja de lapos a hasa és kevés az izma, akkor a gép sokkal többnek fogja gondolni és fordítva is így van, szóval ez csak a szülők szórakoztatására van! (amúgy csak a mért értékek érdeklik az orvosokat)
Vendég

Köszi mindenkinek,akkor egyenlőre a Balázs vezet :lol:

Az addig oké hogy egyet válast Apa,egyet én,csak hát általában az elsőt használják :)

Kép
Kép
Kép
kike

VidoKata!
Én ugyan még nem beszéltem a dokimmal, de úgy tudom ,hogy a tarifa 60 e Ft-nál kezdődik nála.
20150601134430

d-vitamin.

nketek a doki irt fel ilyen vitamint?? vagy recept nélkül lehet kiváltani? iszom a calciumot és mondta a védőnőm hogy jo lenne ha szednék hozzá d-vitamint is. eddig én ezzel nem foglalkoztam. tud valaki segíteni?

Kép

Kép
timi1982

Timi!
Én még nem szedek ilyet.

Vérképzőnek is egylőre csak a gravidát. A holnapi vv eredményemtől füg a többi.
20150601134430

Dokinak asszem régen az vizitdíj 10xresét adták. Én simán megkérdezem. Hogy mennyivel fogok tartozni.

Timi, ha eleget vagy napon, nem hiszem, hogy pótolni kellene a d vitamint. Alapjában elég JÓLTÁPLÁLTAK vagyunk, a magzatvédő cuccokat inkább fejlődő országoknak találták ki , oszt rájöttek, mekkora bolt van ebben...

potyka

én a dokinak 40et fogok adni 2hetente megyek hozzá akkor meg mindig 5öt adok szerintem ez böven elég,öt megkérdeztem azt mondta anno hogy annyit adok amennyit gondolok ha semmit az sem gond hisz ez a munkája ennyi-szerintem én császárral fogok szülni akkor is ennyit adok.

én szedem a béres calcividet van benne d vitamin meg calcium is.

szilvi nyugi amugy nekem is holnap jön meg az eredményem a laborbool vizelet meg minden kiderül :shock:

Képimg][/url]
Kép
ronix

nekem calcim d sandoz pezsgőtablettát írt elő a doki, ha jól tudom ez d-vitaminos, két naponta kell egy tabit meginnom belőle

Kép
Kép
h. szilvi

ronix: megírnád majd az eredményt? összehasonlítom az enyémmel, estére meglesz az enyém is

Kép
Kép
h. szilvi

!lányok, megérkeztem a cukormérésből...
elkezdtem visszaolvasni, de egy óra után feladtam... előbb írok egy kicsit, aztán visszaolvasok rendesen.

Szóval Muffin, igazad volt, Róbert Károly kórház a Nyírőn belül. Elcsaltam magammal az anyukámat is, hogy ne unatkozzak (a férjecském a gyermekünket szállította bölcsibe). És! Nem engedték nekem sem, hogy elmenjek bárhová!!! Úgy kelett kisírni, hogy legalább a szülészetre átsétálhassak! Ja, és vizet sem ihattam. Csak a cukros (és belecsempészett citromos) finomság, és utána 2 óra :shock: :shock: :shock: na mindegy, túl vagyok rajta.

Muffin, a szülőszobába nem jutottam be, mert épp szültek, de megnéztem az anya-szobákat (vagy miket). Hát basszus, ennyi pénzért lehetne jobb is, de mindegy. Szóval a többágyas szobák nekem kissé zsúfoltnak tűntek, pedig nem voltak látogatók sem. Az egyágyas meg bazi nagy, van bent plusz egy ágy férjecskéek, de ez nálunk nem játszik, mert egyrésdzt a lányunkkal lesz, másrészt meg nappal dolgozni fog. Ja, és az egyágyasért napi 15ezer felárat kell fizetni :shock: ami szállodai szobának is jó ár lehetne.
De Te, ha jól emlékszem, a Heim Pálban fogsz szülni?

Én most azért elgondolkodtam... a dokim ide jött a Söfiből, és nagyon jó orvos, na meg a szülésznőm is... de jó lett volna, ha valami normális, disztingvált állami kórházba mennek át. Ez állatira sokba kerül!!!

KépKép
szkagi

szilvi

szivesen megirom ha megjön holnap.
a fehérje hol 1 keresztes hol opoleszkál-de már nagyon régota
emellé magas a vérnyomim meg dagadok is a ............ ki van nekem azt mondta valaki igyak sokat hogy átmossam a vesémet a fehérjétöl mert gond lesz vele meg egyek sok fehérjét nos herrotom van már a tejtermékektöl meg egyebektöl ennek ellenére van bene minden alkalommal :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Képimg][/url]
Kép
ronix

én is voltam cukros löttyöt inni de én elmehettem és vizet is ihattam tudom ez nem vigasz :roll: :roll: :roll:

Képimg][/url]
Kép
ronix

A házunkról, szerződésről többen is írtatok. Igazatok van, mi is arra jutottunk, hogy addig nem vesszük át a házat, és nem fizetünk, amíg bent van az előző akó. A Zoli kitalálta, hogy egy hétig még két kisszobában otthagyhatja a cuccát, de a többiben már megkezdődik a felújítás - és ezt meg is írta neki mailben. Még nem válaszolt. Kíváncsi vagyok :?

A kistesóról is sokan írtatok. Ha valaki a gyed után belecsúszik a kistesóval a gyes időszakába, akkor nem kap kevesebb juttatást amiatt! Ugyanannyi lesz a gyede, mint az előző gyerekkel.
Én sajnos két évig csak gyest kaptam, képzelhetitek. Úgyhogy most azért gályázom itten, hogy ennél jobb helyzetben legyünk a második kölökkel.

Asszem Kata írta, hogy 2,5 évesen már talán be lehet adni oviba a gyereket. Hát naprakész infóim vannak, most pl. nem veszik fel oviba azokat a gyrekekekt, akik ez év dec. 31-ig nem töltik be a 3. életévüket. Most hozták ezt a törvényt. De ezen még akár többször is változtathatnak addig, mire nektek aktuális lesz, úgyhogy csak tervezgessétek nyugodtan a gyerkőcöket! Ja, és arról nem is beszéltem, hogy azokat meg pláne nem veszik fel oviba, akinek otthon van az anyukája a kistesóval.... ez leszek én... :? pedig Szonja már úgy megszerette a közösséget, és szerintem hiányozni is fog talán neki.

KépKép
szkagi

ronix: a vérnyomimmal még nincs baj, ennek örülök is, ebben az időben lilivel már bennt voltam a kórházban :( . két hete egy keresztes volt, remélem nem lesz rosszabb. mi azaz opoleszkál vagy mi?? :shock:
nekem azt mondta a doki ne merészeljek 1-1,5 liternél többet inni levessel mindennel együtt, ugyanis a vesém nem tudja feldolgozni a folyadékot és azért dagadok (tam), tehát hiába innék többet csak dagadnék tőle, mert a vesém nem tudja feldolgozni, érdekes.....

Kép
Kép
h. szilvi

nekem minden nap nézik a toxémia miatt a fehérjét-az opoleszkál azt jelenti hogy egy keresztnél kevesebb ami van benne-

érdekes nekem a nögyogyász mondta hogy igyak hogy kimossam a veseket a fehérjétöl mivel az tönkre teheti -mert erre nincs gyogyszer de a korházban sem volt folyadék korlátozás mikor bennt voltam én nem értem :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:

Képimg][/url]
Kép
ronix

képzeljétek, most jutott eszembe, hogy a nagy cukrozásban elfelejtettem bevenni az Elevitet is meg a Magne B6-ot is... az Elevitet gyorsan bevettem, de lehet, hogy a Magne B-t kihagyom... este úgyis veszek be. Kérdeztem hétfőn a dokitól, hogy meddgi kell szednem a Magne-t, és azt mondta, próbálhatom csökkenteni, és ha nem keményedik be a hasam, akkor OK.
Úgyhogy ma csökkentem :D legalábbis a reggeli adaggal.

KépKép
szkagi

lányok!

könyveljük el ezt a cukorterhelést egy nagy kalap trutyinak. össze vissza csinálják a kórházak között és nem is egyformán nézik, és nem egyform a kötelező dolog ami vele jár....
de most akkor hova menjen az ember? hol csináltassa és hogyan?
az egyiknek jo a tej meg a kifli a másiknak a cukor. a kaja torz eredményt mutat, seggeljünk 2 órát a kórházban vagy sétáljunk... szerintem a végén egymást paráztatjuk be :oops:
mindenki bizzon abban amit ott mondanak neki ahol csináltatta... :shock:

Kép

Kép
timi1982

én lassan már ott tartok hogy nem is merek se olvasni, sem meghallgatni a "hozzáértők" utasításait...
az a legjobb ha nem is megyek sehova meg nem nézetek semmit, meg nem szedek semmit, aztán majd egyszercsak ha fájásaim lesznek megyek szülni. addig meg hagyjon mindenki békén az utasításokkal! :shock: :shock:

Kép

Kép
timi1982

Opaleszkál: régen úgy nézték a fehérjét, hogy egy bizonyos anyagot öntöttek a pisihez és az kicsapta a benne levő fehérjét, szabad szemmel nézték a kémcsövet és 4 kategóriába sorolták: az első mikor csak olyan opálos lett (tehát nem maradt szép átlátszó) majd egyre több hópihe szerű csapadéktól a tejesen tejfehérig +, ++, +++ megjelöléssel. Most már nem pont így nézik (sokszor csak stix-el) de a beosztás megmaradt.
Vendég

Szilvi, de fura hogy valakinek azt mondják ne igyon sokat... :shock:

Most végeztem Luca ruháinak a szétválogatásával mosáshoz. :shock: :shock: :shock: Ennyi ruhát!!! És ha minden igaz, még jön egy adag Angliából unokatesómtól. Ezek kb a 0-3 hónapos koráig a rucik, de 60(!!!!) body és mellé még persze a többi cucc. :roll: De inkább több legyen mint kevesebb! :wink:

Kép
sziszka82

hajrá, Timi, egyetértek :lol: :lol: :lol:

a doki "tiszteletdíját" én meg sem kérdeztem, direkt. Tudom, hogy a terhesrendelés árának tízszerese, és az nálunk nagyon sok, plusz a választott szülésznő díja, na meg a kórház 160.000. Nem, nem írtam el, ennyi. Úgyhogy ezért gondolkodom!!!
Bár az anyukám nagyvonalúan megígérte, hogy állja a szülés költségeit - de mennyi minden mást tudnánk a gyerekeknek abból venni 8)
Ja, és mivel a dokit nem kérdeztem meg, ezért a múlt rendelésen ő maga mondta, hogy ennyi lesz, számítsak rá. Ad róla számlát, ha kell. Köszi!!!! Sajna nagyon jó orvos, és nem szívesen mennék most új orvoshoz... főleg a vérezgetés miatt. Meg annyira meg tud nyugtatni. ÁÁÁÁÁÁ nem tudom

KépKép
szkagi

b
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2008.12.03 11:26-kor.
Vendég

azaz igazság hogy lehet benne valami, mert amióta 1 liter és 1 liter 2 deci között iszom, azóta tényleg nem vizesedem, a lábamról teljesen lement, jó a kezemen mintha lenne még, és nem híztam 3 hete egy dekát sem, viszont a pocim nő, a védőnő is megjegyezute :) Bendegúz aktív, azért azt figyelem és mintha azóta a vesém se görcsölne be annyira, úgyérzem hogy amit megiszok azt biztos ki is pisilem :? nem beszélve arról hogy felis írom mit eszek és mennyit és mit iszok és mennyit :?

Kép
Kép
h. szilvi

Hahó, most hallom, a holnapi sztrájk miatt elmarad itt a főiskola (itt van a színház is), de persze nekem be kell jönnöm tartani a frontot, mert nekem van autóm... ja és nem lesz persze büfé sem, ez a legnagyobb bánatom.
Bosszúból lehet, hogy hozok magamnak mákostésztát. Úgyse jön erre a kutya se, hát akkor mosolyoghatok majd nektek mákos fogakkal, ugye???? :D

KépKép
szkagi

Sziasztok Kismamik!
Megjöttem Én is! Tegnap kiváltottam a kismami csomagot és kék cumi volt benne! :D
Átválogattam a rucikat Szabolcsnak! :D
Megtudtuk venni a légzés figyelőt a teszveszről! :D

A tappancs fotók tündériek!
A ruhácskák igazán aranyosak!

Repedés! Az Én hasam olyan a köldököm körül egy 3 centis sávban mint a zebra pedig kenem! :oops: :evil:

Kike! Nekem a Balázs és a Patrik tetszik! :D

Ma autót voltunk nézni Apával de nem jártunk sikerrel mert korlátozottak az anyagiak és az adott összegért nem találtunk megfelelőt! :oops: De nem adjuk fel és keresünk tovább! :D

Bocs, hogy nem írok külö de a mai napom elég gatya! Nem érzem túl jól magamat! A hasam feszül és a fejem is hülye! :cry:
Vendég

Szkagi! Mákos foggal is szeretettel várunk! :D
Vendég

viszont tényleg fura hogy valahol ezt mondják máshol amazt
viszont nem emlékszem hogy tiltva lett volna az ivás mikor bennt voltam lilivel :(
nekem azt montda a doki: szilvia a maga 10kg-jából, 8 kg víz!!

Kép
Kép
h. szilvi

mindenki tervez légzés figyelőt és bébi őrt is?

Kép
Kép
h. szilvi

Légzésfigyelő: hát.. elvileg csak a koraszülöttek, intrauterin retardálatk, ikrek stb alá javasolt tenni de szerintem manapság a makk egészségesek alá is sokan tesznek! (csak arra kell vigyázni, hogy gyakori a téves riasztás pl. lemászik az érzékelőről stb) ilyenkor nem szabad bepánikolni. (ha valakit csak idegesítenének az ilyen szituk, inkább ne vegyen) ha valakit ez nyugtat meg vegyen! De az első, ha riaszt, nézzétek meg a babát és mindig a szemeteknek higgyetek!!!! Ha nem vesz levegőt, szürke a színe stb akkor baj van de ha rózsás és békésen alszik fel ne ébresszétek szegényt!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2008.12.03 11:27-kor.
Vendég

én egyiket se tervezem :oops:

Kép

Kép
timi1982

Ezen én is nap mint nap megbotránkozom, hogy mennyit pénzt legombolnak egy kismamáról! :twisted: Pedig mennyivel jobb lenne azt a sok pénzt tényleg a bébire költeni...
Szilvi, jó a dokid! :wink:
Légzésfigyelő és bébiőr: az egyiket mindenképpen szeretném. De melyiket? :roll: Talán a bébiőr. A légzésfigyelőnek inkább nagyon pici babánál van értelme, nem? Vagy lehet hogy rosszul gondolom... Kezdő vagyok... :oops:

Kép
sziszka82

J
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2008.12.03 11:28-kor.
Vendég

A bébiőrnek szerintem akkor van értelme, ha házban, vagy nagy lakásban lakik valaki és a gyerekszoba ahol a pici van messze van tőletek, mert akkor meghallod ha felébred, vagy sír! Nálunk a 48 nm-en még a légvétét is hallani fogom minden szobában bébiőr nélkül! :D :D :D :D
Vendég

Szerintem is pofátlanság ennyi pénzt elkérni, sőt azt mondom elfogadni (főleg mikor a havi fizum ennyi és nekem semmi melléksem nincs)
Vendég

nekünk a lakás elég nagy és az udvarra is kikell mennem, tehát bébiőrt mindenképp szeretnék.... viszont a légzésfigyelő megnyugtatni, de lehet ha sokat riaszt be tévesen akkor megette a f.... :( , hát nem tudom...valaki azt mondta ha mindkettőt szeretnék akkor vegyem meg egybe, mert külön-külön bezavarják egymást...viszont így húzós az ára....és légzésfigyelőre nincs is addig szükség...nem tom :?

Kép
Kép
h. szilvi

valahol nem figyeltem :oops: miért kell a kórházért 160at fizetni? :oops:

Kép
Kép
h. szilvi

Sziasztok!

Komolyan mondom, azért fogok elmenni betegállományba most már én is, mert mindig lemaradok! :D :D :D
Szerintem a mai termés legalább négy oldal!

Kike, nálunk a Balázs volt a másik lehetőség, de aztán a Zsolt győzött. Természetesen nekem a Patrik is tetszik :D
És persze a Szabolcs is! Na most sokat segítettem, igaz?

Én is kék cumit szeretnék, a jövő héten megpróbálom kiváltani a csomagot, ha rózsaszín lesz, szívesen cserélek valakivel.
Nem tudjátok, hogy ezt csak mi válthatjuk ki? Vagy odaadják másnak is?

Kép
Kép
patr

Szilvi: keress használtan, úgy kb. féláron lehet megkapni őket! Szerintem ilyen terméknél tök mindegy, hogy használt?!
Vendég

húha, maga a naffőnök jött le, és elengedett holnapra!!!! Hát, lányok, akkor családozom holnap, hurrrrrá!!!
Vigyázzatok magatokra holnap is, remélem, azért nem fog szakadni az eső - hogy legalább sétálgatni lehessen egy kicsit

KépKép
szkagi

Szilvi,
sajna a Róbert Károly klinikán kell 160-at csengetni, mert magánkórház - és az én dokim épp ide jött át dolgozni. És nem csúcsszuper szerintem a mamás részleg, már amit láttam belőle. Csak úgy jó. Amit azért máshol is megtalálsz.

Semmi pánik, rendes orvosok rendes kórházban normál árakon dolgoznak.
Megbeszélem este a férjecskével, hogy mi legyen a doki témában. Ő már tegnap is mondta, hogy most akár válthatnánk... át kéne tolni a dokimat egy normál kórházba. Rúgassam ki valahogy???? 8)

KépKép
szkagi

Mi kaptunk kölcsön légzésfigyelőt Szonjánál is, és kétszer beriasztott - amikor lemerülni készült az elem. Én bepánikoltam, a gyerek megrémült, a riasztó üvöltött ezerrel.
Úgyhogy cseréljétek az elemet inkább gyakrabban, kár a pánikért! Vagy hagyjátok a fenébe az egészet. Én persze kölcsönkértem megint :) már kiismertük a bestiát

KépKép
szkagi

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?