Sziasztok!
Hát úgy nagyjából szoktam itt olvasgatni, mivel a császáros topik már nem nagyon működik.
A történetem: Mostanában már elég sok mindenre rájöttem, hogy mi lehetett a probléma.
Eleve ugye baj volt, hogy ikres vagyok, mert első percben elkönyveltek pathológiás terhesnek. Eleinte a Margit kórházba jártam, de ott a nem szültekkel olyan cudarul bántak (voltam bent hányás miatt 1 hétig), hogy azonnal elhúztam a csíkot. Az ottani dokim sem volt túl jó, kijelentette, hogy 100% császár, a gond az volt inkább, hogy ezzel a dologgal egyből nem rooming in-be kerültem volna. Azon az osztályon feküdtem 1 hétig hányás miatt, szóval nagyon gyorsan léptem meg onnan. Átmentem a MÁV-ba, mert ott kicsit ismerősebb voltam, ez sem bizonyult jó döntésnek.
Maga a nap életem legszörnyűbb napja volt. Megpróbálom összeszedni a gondolataimat.
Szóval dec 25-re voltam kiírva. Enyhe bőrproblémákon kívül semmi probléma nem volt a terhességem során. Minden tökéletesre sikerült, viszont már az elejétől élveztem a nőgyógyászok áldásos tevékenységét. Szépen lassan belém ivódott, hogy bizony ez nem normális állapot. A dokim valamikor a vége felé, már elkezdte mondogatni, hogy ekkor szülhetek, mert itt lesz, aztán akkor nem, mert éppen bulizik. Na az utolsó 3 hetet végig bőgtem, mert nem tudtam, hogy tul képpne számíthatok-e rá. Asszem túlságosan függtem tőle, túl nagy hangsúlyt fektettem rá. Hogy miért? Talán kellett egy biztos pont abban a súlyos órákban, talán beleestem én is abba a hibába, hogy tőle vártam a csodát, hiszen a bennem növekvő "parazitától" (ha értitek mire gondolok) valahogy meg kellett szabadulni, hiszen micsoda dolog, hogy élezünk egy helyzetet sokáig. Bizony egy terhességnek nem szabad tovább tartania, mint 40 hét, ez már a Bibliában is benne van
.
Most már tudom, hogy akkor én sem voltam kész elengedni őket. Igen a végére már nagyon súlyos volt a dolog, fájt mindenem, de tul. képpen élveztem a helyzetet. A testemhez képest hatalmas dombormányt hordtam az elülső felemen, de most így visszagondolva inkább élveztem a helyzetet. Egyet tudtam, hogy a 40. hét határidő rám többszörösen érvényes. Közben pedig magamban elméleteket gyártottam, hogy miért is lesz jó ettől a halomtól megszabadulni, de a lelkem mélyén tudtam, hogy nagyon fog fájni, mert én többször nem leszek várandós. Na ennek hatására az utolsó 3 hetet végigbőgtem, pedig azt kell mondjam, hogy az általános lábdagadástól (ami sétára mindig lement), és a csípőm recsegésén kívül más bajom nem volt. Voltam egy vizsgálaton úgy a 39. hét vége felé, ott azt kérdezte a doki, hogy hát ez hányadik terhességem, mert az A baba feje annyira szépen lent van és be van illeszkedve, mintha a többedik terhesség lenne. Viszont borzalmasan csalódott volt, hogy még csak 1 ujjnyira vagyok kitágulva, hiszen „egyikünk sem akar ugye Karácsonykor itt bent dekkolni”.
Ami még nagyon rossz volt, és abszolút negatívan hatott rám, hogy a férjem nagyon be volt parázva. Nem igazán sétálhattam (de ahogy olvastam többeteknél ez volt), vettünk málnalevél teát, de nem nagyon ihattam belőle, nehogy ártson, a többiről nem is beszélve, gondolom tudjátok, mire gondolok
. Közben a családom nem mulasztott el egyetlen napot sem, hogy megkérdezze egyben vagyok-e még. Ha hívtam őket, akkor kérdés: „na már a kórházban vagy?” Közben felhívott egy unokatesóm, hogy mikor is császároznak meg, mondom hát normálra készülünk. Erre ő, hogy hát ő úgy gondolja, hogy ikreket nem lehet megszülni, és egyebek, meg hogy hülye vagyok, ha ezt akarom, mert ez milyen rossz meg fájdalmas meg egyebek. A családom megkérdezett egy ismerős nőgyógyász havert is, aki nem átallotta elmondani nekik, hogy bizony szerinte 100%-ban császár lesz, mert az ő kórházában ezt így szokták. Na gyorsan elújságolták nekem az eredményeket. Mondanom sem kell, hogy ekkor már a szakadék szélén voltam lelkileg, minden percben fel akartam adni, hogy akkor essünk túl rajta.
Dec. 25-re voltam kiírva, december 20-án még mindig egyben voltunk, mentünk kötelező vizsgálatra, amikor a dokim talált valamit, egy határértéket, ha ez mond nektek valamit: kezdődő centralizált keringés a B babánál. Na a férjemmel jól pánikba estünk. Nem volt mást tenni. Másnap mentünk egy konziliumra a főnökhöz, hogy akkor most mi legyen. Dokim előadta a problémát, megegyeztek, hogy miután életveszélyes tovább bent maradniuk, ma túl kell esni ezen. Volt egy mondat, ami azóta a fülemben cseng: „Ugye nem gondolja, hogy mi haptákban fogunk állni karácsonykor ikerszüléshez…..”
Na szülőszobába fel. Ültünk előtte, és azt beszéltük a férjemmel, hogy akkor legyen ahogy lennie kell, csak a babáknak baja ne legyen. Nem borotváltak meg, mert feleslegesnek találták, mert a császárhoz úgyis máshogy kell. Bevezettek egy szülőszobába, ami egy átjáróház volt végig, itt kellett bemenni az orvosoknak bemosakodni a császáros műtőbe is. Ott ment át a takarítónő, a szülésznők a többi szobába, de láttunk egy farmeros fazont is, aki nem hasonlított egy megismert dokira sem, és hoztak valakinek egy pizzát is azon a napon.
Már a beöntés után megmutatták a szülésznők, hogy ők tul. képpen milyen undokok is tudnak lenni, amikor éppen visszaszaladtam még a WC-re. Na végre felültem az ágyra, ahogy JÓ KISLÁNYHOZ ILLIK, a dokim bekötötte az infúziót, és kaptam 10 órát a szülés befejezésére. Akkor eltűnt és továbbá csak 5-10 perc-re láttuk, azért, hogy bejöjjön, megvizsgáljon, majd kijelentse, hogy nem állunk sehogy, elhúzza a száját, megcsóválja a fejét, és én a világ leghülyébb emberének érezzem magamat, mert át szeretnék élni egy csodát.
Már elmúlt 7 óra, amikor jött a szülésznő váltás. Az a durva benne, hogy ezt a hölgyet ajánlotta nekünk egy rokon, hogy kérjük meg, de mi nem szóltunk senkinek. Azóta is bánom, de a dokim szerint mindenki jó, és nem kell választott szülésznő. Na pedig ők maguk voltak az angyalok, beszélgettünk angyalokról, hogy miért is hívják majd úgy a lányokat. Elintézték nekem az EDA-t is, mert a dokimnak eszébe sem jutott, és mert akkor már olyan fájásaim voltak a gép szerint amik a végére dukáltak volna, de akkor még csak bő 2 ujjnyi voltam. Na bekötötték 9-kor, de akkor már vészesen közeledett a 10 óra vége, bejött a dokim, megvizsgált, fancsali képet vágott. 10-kor még mindig nem volt semmi, mondja, hogy visz a műtőbe, a szülésznők meg elkezdték kérlelni, hogy ne már, mert még csak most kezd beindulni a dolog. Szerintem akkor már ő is vérszemet kapott, hogy „csakazértis” most már, neki nem dirigál senki. Onnantól pedig már egyértelmű. Majd elment aludni még éjfél előtt, másnap pedig SZABADSÁGRA!!!!
A gyermekgyógyász szerint semmi baja nem volt a babáknak, pedig centralizált keringés diagnózissal jöttünk ki a kórházból. (ebből később több problémánk volt), és higgyétek el ennek a pici lánynak semmi baja nem volt…… Nem azért mondom, csak önigazolásként szoktam figyelni, hogy bizony ők olyan 2-3 hónappal megelőzik kortársaikat. Nehogy félreértsetek, csak figyelem őket a záró diagnózis miatt, mert bizony az elején arról volt szó, hogy bizony beteg babák lesznek a korábban említett diagnózisból kifolyólag. Akkor elmentünk Dévényi Annához, aki egy rakás rossz dolgot írt róluk, főleg a B babáról, majd a Pető Intézetben megnyugtattak, hogy nincs semmi bajuk, figyeljem őket és ha bármi eltérést tapasztalok akkor azonnal menjünk.
Ami bánt, hogy ezt nem tudom helyrehozni, hogy valójában én is hibás vagyok a történtekért, de akkor még más elképzeléseim voltak a dologról. Bánt, hogy vajon mit mondjak nekik, és hogy mégiscsak az ő születésükről volt szó. Hogy ezt már nincs több esélyem helyrehozni….
Ne haragudjatok, hogy ilyen hosszú lett, de próbáltam a következtetéseket is levonni. Remélem azért lesz valaki, akinek ez pozitív irányba befolyásolja az életét, legalább más hibájából tanuljunk. Amit sajnálok, hoyg akkor nem jutottam el ide, hiszen csak utólag próbáltam meg én is megoldást keresni. Meg azért az is bennem volt, hogy a lelki folyamatokban csak egészen kicsikét hittem, de most már biztos vagyok benne, hogy a hit, a szerető környezet és a többiek negatív hozzáállása segít minket hozzá hogy átéljünk egy csodát. Vagy hagyjanak minket békén....
Nárcó