Új privát üzeneted érkezett!

köszi mindenkinek a kedves szavakat, hízik a májam! :D
és köszi a Hajas/amnak :mrgreen: (Lindi, kb 10-esért vág, és utána minima 3 hónapig olyan, mintha tegnap csinálta volna, szóval szvsz megéri, volt már szarabb frizurám is kétszerennyiért...)

megint csak 2 percem van, mert indulunk a városba...

Ríd, 30 leszek az idén :) de hozzá vagyok szokva, hogy mindig zöldfülőnek néznek :)

Ancsi, ez egy nagyon szép szülés volt, mindent egybevetve :D még1x gratulálok, férjednek is, mert mindkét lányotok szépségesen szép!!! :D :D

Zuzi, Hydrastis rajtunk is többször segítet már, most már lassan tudom, melyik az a 6-8 szer, amiket nálunk náthára variál a dokinéni, na de aztán persze megint mond egy olyaaat, amit még a patikában se hallottak :P :lol:
ma megint aktuális lesz felhívni, sajna Istók egyre szarabbul van, köhög-taknyol... tegnap az óviban még csak elment, de ma már nem vinném :roll:
egébként a w-oviról az idénre mi is lecsúsztunk. február környékén volt a jelentkezés :( :( Reccáékat felvették, Benke szept-től fog járni (az sem volt gond, hogy még nem tölti be a 4-et addig, viszont ő szobatiszta, bár Recca azt mondta, ezt meg sem kérdezték, úh ez sem volt szempont!) úh egyre tutibb, hogy Istike 4,5-majdnem 5 éves koráig marad a szoknyámon... kicsit ki vagyok borulva (nem kényelmi szempontok miatt, hanem mert tudom, milyen iszonyú fontos lenne neki a rendszeres közösségi élet, a gyerektársaság) de áldom a sorosom, hogy nem KELL visszamennem dolgozni (itthonról is tudok), mert ez így megoldhatatlan lenne :(

azért remény mindig marad, a szobatisztaságot sem adjuk fel :wink: Deniéknék hétfőn életében 1.x szólt, hogy "Megyünk mosdóba! Kakis vagy!" ez nagyon klassz meglepetés volt :D persze azóta megint egyszer sem szólt...
Deni, azóta is emlegeti a srácokat :D és tegnap még Memét és Pannust is tudta :D

megyek, mindenkinek szépséges napokat!

votiv 8)
votiv

sziasztok,

köszi a válaszokat.

Laura

Kép
tabajd

Csernus könyv feléig jutottam, tovább nem bírom, szívesen odaadom, átadom, akit érdekel
egy csomó jó meglátás, persze, de rettenetesen szeretettelen az egész (ezt most bonyi kifejteni, de akkor is)
Ja, és ahhoz túl gaykran használja a trágárságokat, hogy valóban azt a hatást érje el, ami miatt elméletileg használja, szóval ez is visszás kicsit, de többet nem mondok, akit érdekel a könyv, szívesen küldöm :)

Vot,
pü-ben külc nekem Hajas elérhetőséget? egyszer az életben legyen jó frizkóm ;) :D

Kép

Kép

:D
szrekuc

Barbi,
nekem ugyan hasmenésem volt a szülés előtt itthon, úgyhogy nem voltam tele, de a beöntést nem is éreztem (csak mondom ahogy szúrta be a csövet), s utána tovább is vissza tudtam volna tartani, csak mondták, hogy 10-15 perc múlva adjam ki a termést :).

Zsini,
hát nem tudom, lehet, hogy vizes is a széklete. a pelenkát összeszínezi, de olyan kiterjedt foltban. mindegy, majd meglátjuk, hogy hízik-e, mert első héten csak 10 grammot hízott :(.

Ríd,
a szülésznő nálam is folyton császárt emlegetett, már reggel óta mondta, hogy döntsek már. hát döntsön a doki!
a köldökzsinór vastagságán elámultam (ám csak fotón láttam). nagyon szívósnak látszik. így, hogy a nyakán volt, meg a két vállán, biztos nem lehetett neki egy leányálom.

Votiv,
azt hittem, hogy Hajasnál minyimá 30 egy vágás. nekem Marsi László anno 15-ért festette, vágta, szárította, úgyhogy...
ezt a hydrastist egyszer ajánlottad, mikor hasonló betegsége volt Lencsének, mint a tiéidnek, s nekünk is tök jó volt.
nekünk a gennyes váladékra (sárga taxi az orrból :) pl.) bevált még a hepar sulfur is.

tejtermelésre meg most nem a szokásosat eszem, hanem rhicinus communist.

Szrek,
expasim járt Csernushoz. érdekes tarifája van! a páciens anyagi helyzetétől függően állapítja meg a díját, s a végén a sráctól már 18000 Ft/óra díjat kért, mondván, hogy ügyvéd. (mondjuk ettől a fiútól én is ennyit kérnék, nem mert ügyvéd, hanem mert gyógyíthatatlanul marha)

HELP!
a K vitamint hogy kell adni és mikor? én babonából ki se váltottam, mondván úgyis kell pótlás. erre nem 1 hete már csak anyatejen él? gondoltam kiváltom és amíg így van, adnék neki, csak nem tudom mikor és hogyan kell.

ancsipancsi

LÉGZÉSFIGYELŐ:
folyton bejelez a légzésfigyelő :(. nem tudjuk, hogy mi lehet, csak hajnalban jelez, ami igen gyanús.
vagy Lencse kissé antiérzékennyé tette az érzékelő lapokat (12-13 kilósan még használtuk), vagy tényleg jogosan jelez, ami elkeserít. szerintetek mit tehetnék?
amúgy Angel Care a márkája, s Lencsével sose volt ilyen gondom.
ancsipancsi

Ancsi,
nem tudom, nálunk nem jelzett, csak épp ölben volt Ábel, amikor volt egy látható légzéskimaradása, úgyhogy 2hónaposan fasza kis Heim Pálos móka, mindenféle csövek lógtak ki belőle, orrán, száján, röntgenek, uh-k
volt megfigyelés, a vége az volt, hogy kibökték, hogy hát igen, a 10mp-es kimaradás okés, mert még pici stb (kaptunk egy leletet, egy éjjel többször volt neki pár máes kimaradás, mai totál okés)
csak ha ezt előtt mondják és nem mindenféle neurológiai szarral riogatnak, akkor nem viszem el mert 2nap tömény sírás és becsövezés volt neki
persze megtudtam, hogy nem refluxos meg egészséges, az is igaz :D

viszont nekünk nem jelzett a babycare, az 14mp után jelez

szóval első körben nézessétek meg a légzésfigyelőt, hogy jól működik-e meg hogy hány mp után jelez
aztán még mindig lehet lépni :D

és ne aggódj!!!

Kép

Kép

szrekuc

Ancsi: Tünci még fogyott is egy hétig, miután hazajöttünk a kórházból, úgyhogy nem rossz az a hízás. Kellett vagy két hét, mire visszanyerte a születési súlyát. A K vitamint két hetente kell adni egy ampullával. Én úgy csináltam, hogy kis tejet fejtem egy kanálba és abba löttyintettem a K-vitamint. TÜnci zokszó nélkül benyelte.
A légzésfigyelővel nem tudom, mi a helyzet. MI csak sokkal később használtuk egyáltalán, mert addig együtt aludtunk, vagyis Tünci rajtam. Kb. 2-3 hós korától ment a légzésfigyelő. AKkor nem jelzett, viszont kb. 8 hósan állandóan bejelzett. Kikapcsoltam és elraktam. :) De Adrinál nem tudom, mi van. KÉrdezz rá a gyerekdokinál.

Kép
Kép
tinu

Ancsi,
nézd meg mennyire érzékenyre van állítva!!!!Egy egészséges, nagy súlyú csecsemőnél nem kell legérzékenyebb!!!!Kb 3-as bőven elég!Először Eszterrel néhányszor halálra ijedtem én is, aztán kiolvastam pontosabban az útmutatót és ott írja,h nm kell 5-ös csak indokolt esetben!Szóval ezt nézd meg elsőként!

Híg kaki okés, amíg anyatejes BÁRMILYEN kaki normális, az is,ha nem kakil csak 10naponta, mint az én kisebbem ;-)
Ééééés BZS és szülés sztori éljen-éljen! Én meg már Eszter születése után hozzámentem feleségül álmomban, szóval le van stoppolva :mrgreen: :mrgreen:
Adrika is gyönyörűű:-)

Monisa,
ezek csak a lehetőségek reggeli gyanánt, nem pakolom ám ki mindet az asztalra :lol:

Deni,
igen, gurul is Ati, de azzal kevésbé jutna el pontosan, így inkább kúszik, és most kezdett el popót feltolva ringatózni is és írtóóóó büszke magára :lol:

Kép
Kép
szelloke

Sziasztok!
Ancsi, első körben én is megnézetném a légzésfigyelőt. Főleg, ha a gyerek békésen és rózsásan aludt a riasztáskor. Nálunk P 2 hetes volt kb, amikor először riasztott, majdnem kihívtuk az ügyeletet, annyira betojtunk... A gyerekdoki azt mondta,h ha télleg apnoeja lett volna, az látszott volna rajta, lila lett volna, meg elernyedt... De az is igaz, ahogy Szrek is írta,h néha ki-kihagy a légzésük pár mp-re, és ha az több, mint amire a gép be van állítva, akkor akkor is jelez, ha utána már vett levegőt rendesen.
Na, most enniyt engedtek, mennem kell, itten nincs megállás, pedig hulla vagyok és nagyon fája nyakam bal oldalon. Vmi izomgörcs, nem tudtok erre vmi jó szert? (Kb 4-6 hónaponta előjön.)
rídonli#

Ancsi :) Jajjj, olllyan gyönyörű kislányod van!!! :D :D :D Végigsasoltam a képeket is és olvadoztam!!! Szülés-sztorit nagy örömmel olvastam, nekem tetszett, hogy jó részeletes volt, együtt izgultam Veled :wink: Légzésfigyelőt nem tudom, a K-vitamin hetente 1 ampulla (de úgy hallottam van olyan is, amit 2hetente kell csak adni).

Zuzi :) Szupi, hogy jól siekrült a parti! :D És nagyon jó, hogy Bazsó már meg is gyógyult, remélem Pannus is hamarosan!!!! De király, hogy Ti is megtaláltátok a Megfelelő ovit! :D 3 órás alvás, wow :shock: gondolom, azóta nem ismételt Pannus?

Fibi :) Bocsi, akkor kevertem vmit, mert Zsolo hátát tudom, de nem akartam a falra festeni az ördögöt! W meg :? :?

Zsan :) Asztalra borulás :lol: (bocsi, csak elképzeltem...) Gratula az új szerzeményhez!! Azóta levetted néha? :wink: Mosoly, de édes! :D :D :D (Az evés meg a feltöltődést jelenti nálam (fizikailag és lelkileg is sajna), úh. a fogyás még odébb van :roll: )

Tinu :) LÁbadnak bulást ++++++++++

Votiv :) Istinek bulást++++++++ És már tudhatnád, hogy nálunk van vmi a levegőben, amitől minden gyerkőc itt imád bilizni meg wc-zni :lol: szóval többször kell jönnötök!! :wink:

Rylie :) Speedes Kamillán behaltam :lol: :lol: akár a mi tavalyelőtti nyaralásunk Bálinttal... Diavatítőt nem tudom, nekünk még a régi van, az újat meg nem ismerem, de ez a régi tényleg átforrósodik :? :roll:

Ríd :) Remélem gyerkők nem lesznek betegek!! Voltatok táncizni? mi nem mentünk, elmosta az eső :roll:

Móni :) Peti és a Veled-alvás :D :D :lol: :lol:

Szrek :) Dokinéni szerint a bogyók nem ütik egymást az oltással, és ahogy Zsan is írta, ő elég "oltásellenes", így inkább a bogyeszeket ajánlotta.

Szellőke :) Simán fájhat baracktól a poci! sárga vagy őszi volt? (én úgy vettem észre, a sárgától könnyebben fájhat), sok ++++ Atinak!

Lindi :) Még szép, hogy utálunk! :mrgreen: :lol: :lol: és mi lesz a progid?

És ma hihetetelen élményben volt részem (ráadásul nem is 1x): Bálint egyedül elment pisilni!!!!!! és szépen boldogul mindennel, amivel kell 8) úh most naaagyon büszke vagyok :wink:

Kép
Kép
denizsa

[quote="rídonli#"]
írta:
rídonli#Na, most enniyt engedtek, mennem kell, itten nincs megállás, pedig hulla vagyok és nagyon fája nyakam bal oldalon. Vmi izomgörcs, nem tudtok erre vmi jó szert? (Kb 4-6 hónaponta előjön.)

Esetleg magnézium??
denizsa

szoptató anyák, Ti tudtátok,h van NEscafé Gold, ami koffeinmentes kávé? Én nemrég kaptam és literszám iszom éjjel-napal a tejeskávét azóta. Most is... :D
szolgálati volt :wink:
szelloke

Sziasztok,
szerintetek lehet több oviba is beiratkozni egyszerre? (pl. 3-ba) :lol: ÉS ha csak a körzetesbe veszik fel, de idöközben ránkszakad a bank (vagy beindul nekem a munka), és mégsem akarom odavinni, akkor az gáz?
(A 2 nem körzetis ovi tetszik, szép is, ovonö is kedves. a körzetessel sincs nagy gáz, de zsufolt, és nem tul szimpi az ovonéni)

KépKép
fibi

Fibi,
én hasonlót tervezek majdan, szóval sztem nem Te vagy az első, aki így "foglalja" a helyet.
Hát hajrá! :-D
szelloke

Nálam is kv-szünet van.

Deni, köszi az 5letet, magnéziumot kipróbálom. De lehet,h csak egy hosszúúú, nyugodt alvásra lenne szükségem...
Bálintnak gratula az önálló pisiléshez! :)

Fibi, nálunk is ez volt, felvételiztünk abba az oviba, ahová végül is mentünk, de beiratkoztunk a körzetesbe is (oda minden cécó nélkül beírták, csak azt nézték meg,h körzetesek vagyunk-e, de sztem itt a 11.kerben annyi ovi van,h nem volt túljelentkezés). Aztán végül a másikba mentünk, és vmikor nyár közepe táján hívtam csak fel őket,h nem megy mégse, nem volt belőle gond.
rídonli#

Ríd!
Arnica 30-asban. Nekem T.I. ajánlotta. Ugyanezzel küzdök, csak nkeem szinte állandóan van. ÉS el is felejtem bevenni :P :roll:

Szrek!
2 éves kort írja. Miért kérdezed???? Csak mert szerintem nincs baja a gyereknek attól, hogy nem szeret reggelizni.

Deni!
Bálintod nagyon ügyes :D

Lindi!
Dehogy utálunk! Élvezd ki, és szórakozz jól! :D

Ancsi!
Folyós kaki nagyon is normális, ne parázz. Miért, Lencsédnek milyen volt???????? Ebben a korban az egész hátán szétfolyós a normális :lol: és akár napi 10x is. És a 10 deka az naggggyon szuper :!:
légzésfigyelő....hm.....mi nem használtunk.
K vitamint megkapta a kórházban, 2 hetesen kell kapnia a második adagot, ha jól tudom. De a védőnő majd jól megmongja. És annak olyan szar íze van, majd kóstold meg. Amúgy miylenek a nappalok-éjszakák??? Jó gyerek Adrika? VAgy sírós? GYakran eszik? VAlamit mesélj már még, ha van időd :D

KÉRDÉS:
Ti hogy tartotok otthon rendet?????????? Tudom, ez most állati hülyén hangzik, de egyre inkább frusztrál, hogy kupi van! HA az estémet nem szánom rá a rendrakásra, akkor másnap délig úszik minden, mert PAnnustól nem tudok semmit se csinálni, vagy legalábbis amíg valamit megcsinálok, ő egy másik részen szétpakol. Délben leteszem aludni, és akkor össz másfél óra szabadidőm van, amit takarításra, háztartásvezetésre, főzésre, kikapcsolódásra, társaskapcsolatok építésére, kultúrálódásra, wellneskedésre fordíthatok. :roll: :lol: És akkor jön a délután, porszívózni-felmosni tudok PAnnussal is, valahogy sikerül megtartani a rendet estig, na akkor jön B, vacsora, megin túszik minden, közös játék, fürdésaltatási ceremónia, zenés-táncos revü műsorszám, aztán, ha végre alszanak, akkor megint ott a választási lehetőség, hogy esetleg pihenjek/apázzak/rendet csináljak/főzzek/vasaljak. Úgyhogy ilyen csernus féle könyvekre már nme is lenne időm :lol: :twisted: SZóval alap dolgokat meg tudok csinálni gyerek mellett, de 3 éve már csak az "alap" dolgokat csinálom, és egyre jobban ellep minket a dzsuva.
Ja, és lécci ne azt írjátok, hogy takarítónő :roll:

BArbi!
W óviról azért nem írok, mert nem vagyok kompetens a dologban, és ezért nem akarok róla írni, mert félek, hogy valakiben téves gondolatokat ébresztenék. Hitelesebb, ha olyan valaki ír róluk, mint pl. Votiv, aki odaviszi Istit játszózni. Neki van rálátása. A gondozónők elmondták róla a véleményüket, ami egyáltalán nem volt negatív, csak érdekes. Hogy szeritnük csak kevés gyerek való oda, de aki odavaló, annak nagggyon jó. ÉS hogy ők is szokták javasolni. De akik nem odavalók, azoknak nagggyon nem ajánlják. Szóval, ez a lényeg.

Votiv!
Óvoda: és nem tudod valamelyik budapesti Óviba se beadni a jelentkezést? Esetleg, ha a szüleidhez (valamelyikhez), vagy dédihez bejelentenéd Istókot? ÉS ha fölveszik, még akkor sem kötelező vinni, de legalább egy lehetőség. 5 éves korig otthon az nagyon fárasztó egy anyának, mert akkor már nagyon nagy igényei vannak a gyereknek.
Ésd mondtam én, hogy király a séród, még ha szerinted Bon Jovira hajaz is :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: hú, micsoda szójáték :wink:

Zsini!
Az ergot lehet előre és oldalra is kötni.

Amúgy hihetetlen, amiket reggelire javasoltok. Az én gyerekeim hisztisek csak??? De ők ezt nme tudnák kivárni. MA voltam olyan hülye, hogy tetéztem a kupit egy kis zabpelyhes gyümiturmixal, ami persze a kutyának sem kellett :twisted: :twisted: :twisted: , na annka a nyomait is most tudtam eltakarítani :twisted: :twisted:

Kép
Kép
zuzmo1

Ancsi:
1. én nem adtam Kamillának Konakiont, mert az akkori homeos dokink felvilágosított, hogy ez is egy kb 1960-as évek beli visszamaradt csökevény. Én hittem neki, Kamillával minden rendben ;)
2. NA ezért nem lesz nekünk légzésfigyelő!!! Egyébként barátainknál volt, (ott kellett is mert koraszülött volt a ded) és össze-vissza jelzett nekik, mindig leszippancsolta az elemet az a vacak! Nem lehet elem gond? Vagy egy gyerekre van hitelesítve egy légzésfigyelő azt heló??

Szellőke: óóó ne is mondd, annyira vágyom egy tejeskávéra, de a vérnyomim miatt nuku :cry:

Deni, Votiv: igen Deniéknél lehet valami a levegőben ami klotyózásra serkenti a srácokat :lol: Szerintem nyáron beiratom Kamillát Denihez klotyó-táborra, na adod Istit is? Deni meg mond egy baráti árat :mrgreen:

Hajas: hm Votiv haja nagyon tetszik, de Anyué akkor nagyon tetszett de most valahogy annyira nem :? olyan mintha kucsma lenne a fején 8) persze ő aztán végképp nem csinál vele semmit, szal lehet, hogy egy pici hajhab és beletúrás segítene rajta. Mondjuk én azt tapasztaltam (bár nem jártam még végig BP menő hajszobrászait), hogy nekünk (anyunak is nekem is) olyan sok a hajunk, hogy ezzel nem tudnak mit kezdeni a fodrászok :? A Hajas is Anyut kb 30 percig nézegette, hogy mit-hogyan és mondta is neki, hogy mennyi rengeteg haja van!! Nekem ue. ha kontyot csináltattam nagy ritkán, állandóan panaszkodtak a fodrászok, hogy " és ezt most hova tegyem?" mert már nem volt hely a fejemen :P Szal nem tom :roll: PEdig én naivan azt hittem az a jó, ha van elég alapanyag amiből lehet dolgozni :P

Zsini: ergo kb olyan mint a kendő, csak kb 1 másodperc alatt magadrarakod és nem kell kilóméternyi anyagot magadratekerned :)

Tinu: nem mondod, hogy megint a körmöd??? :o ó te szegény :(
++++++

Szrek: lábad?

CSernus: én is elkezdtem olvasni, mert Anyunál ott van kölcsönbe. Nekem tetszett, és az alpáriság mellett szerintem igenis megfogalmaz olyan "igazságokat" amiket sokan nem merünk kimondani magunknak, pedig tudjuk, hogy igy van, csak nem foglalkozunk vele. Anyunak meg abban volt igaza, hogy amiket ír ez nem csak a nőkre igaz, hanem bőven igaz a pasikra is!!!
Mondjuk én darabosan olvastam és csak azokat a részeket amik érdekeltek :) De pl az megfogott, (és rá is veszem majd Apjukot), hogy az Apának is kell a gyerekkel beszélgetni a szexről és komolyan nem csak olyan "méhecskésen" :)

Deni, Móni: diavetítő...nemtom..szeretnék egyet...a régiek kb 4e ft-ért vannak, de mi van ha elromlik benne az optika?? az új meg 9e Ft lenne és van rá egy év gari :roll:

Zsan: fiúk produkciója: JUJ! :shock:

Ma volt a Ringató után ingyé tárlatvezetés a LUMUBA. A tárlatvezető nagyon szimpa lányzó volt, ellenben a teremőr nénik majd szívinfarktot kaptak, amikor a gyerekek szanaszéjjel szaladgáltak és tapizták a képeket :lol: :lol:
Engem nem hat meg az absztrakt művészet, de Kamilla azt mondta neki tetszett :lol:

Rylie
rylie

[quote="monisa"]Akata,
Azért nehezebb később, mert amikor már nem hisztizik, akkor inkább a barátnőjével menne nyaralni. Bár egyesek még akkor is hisztiznek, de legalább nem neked.

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: és újra :lol:
már értem!

Csernus nekem sem hiteles, sőt.
miért? a stílusán túl persze.
Helyszín: Budai Egészségközpont. Recepció. Jön Őcsernussága és olyan laza majd szétesik, papírokat sodorja a púltról lefelé. Aztán laza mozdulattal (mutatóujjal) rábök a szegény recepciós szétszórt dokumentumjaira (aki előtt pedig a páciensek várakoztak), recepciós ugrik, futva megkerüli a pultot és a papírokat szedegeti vörös fejjel össze. Őcsernussága pedig közben a szobájához ér, bemegy és az ajtót alaposan becsukja maga után. Úgy persze, hogy ezt mindenki jól hallja.
boááááá és tripla boááá azért mert állítólag emberekkel foglalkozik állítólag segítő szándékkal. Kérdem én a recepciós nem ember?
(viszont fentieket sikerült elég "bunkó" stílusban elmondani, hogy biztos mindenkihez eljusson nem?? :wink: :D :D :D

Ancsi,
Amíg Ákos picipici volt, nekünk is besípolt az Angelcare légzésfigyelő párszor, mert lefordult róla. Ha Adri nem forog, akkor szerintem is nézessétek meg a kütyüt.
Amúgy ez a szerkentyű elvileg 100m-ig szavatos, de ha lemegyek a kertbe amíg Ákos alszik, úgy kell kinézni a faágat ahonnét látja az adóját :twisted: pedig 50m-en bőven belül van.

Kép
akata

Szelloke,
bnöm aszondta, hogy lehet több oviba jelentkezni, mert összeül majd ugyis a kerületi vezetöség, és eldöntik, melyikbe tudják esetleg bepasszirozni a kölköt. A gáz talán akkor van, ha felveszik a körzetesbe mondjuk, és én azt mondom, hogy mégsem, mert addigra változik a helyzet :?:

Deni,
Bálintnak gratula!! Látod, mindenre megérnek egyszer ezek a jogyerekek :lol:

Zuzi,
Hydrastis tippet nagyon köszi!!!! én marha, még volt is itthon, és nem jutott magamtol eszembe. Tegnap beadtam 2x B-nak, és reggelre elmult teljesen a nyulos orrfolyása :o :D

Votiv,
és nem lehet megkérni öket, hogy ha befértek a létszámba, hadd járjon majd Isti ösztöl? hiszen ismerik is öt, oda jártok játszani, meg még nincs is "késö". (szinte mindenhol csak májusban van beiratkozás....)
fibi

Zuz: az az igazság, hogy nálunk is olyan vastag porréteg van már a polcokon, mint valami ódon kastélyban, és a porszívót is akkor veszem elő ha már macska méretű porcicák gurguláznak a lakásban. :oops: :oops: :roll: Hozzáteszem Anyunak nem sikerült rendmániával beoltania engem :) Laci viszont "rendesebb" mint én, de úgy vagyunk vele, hogy sokszor sajnáljuk rá az időt.
De pl Laci mosogat minden reggel és rendet rak a konyhába, én meg estére kupit csinálok neki benne :P
1 héten egyszer porszívó és nem emlékszem, hogy mikor törölgettük át a polcokat és a sok csetreszt utoljára :oops: :roll:
Szerencsére aki jön hozzánk az szintén gyerekes és tudja, hogy ez ezzel jár, vagy pedig nem azért jön, hogy meózza a lakást hanem miattunk. Más meg egyébként is le van tojva 8)
R
rylie

Rid,
köszi, akkor megnyugodtam, hoyg nem követnék el nagy bünt 8)

Zuzi,
kupi helyzet nálunk is durva ! én ugy érzem, EGÉSZ NAP csak a srácok után pakolok, mégsincs rend (vagy ritkán).
Apjukkal most elhatároztuk, hogy B már elég nagyfiu, és probáljon meg maga után rendet tenni. Következetesen mondjuk neki, hogy amivel már nem játszik, nem ledobni, hanem elrakni a helyére. Kialakitottuk a polcokat, fiokokat ugy, hogy elöször együtt rakjuk el, aztán megkérjük hogy ö egyedül... aztán ha nem csinálja, szigorubban szolunk rá, stb. (Montessoriban is az tetszik, hogy a polcokon szépen megvan minden dolognak a maga helye, és a gyerekeket rászoktatják, hogy mindig ugyanoda tegyék vissza :) )
fibi

Deni,
gratula Bálintnak! ezigen! meg minden!

Fibi,
én is igy tennék a helyedbe, aztán majd jönnek, akik jól megmondják,h ezt mennyire nem kéne.

Ancsi,
K vitamin nálunk is heti 1 volt, én csak simán kanálba, oszt be a szájba, mindenki máshogy reagált, B fintorgott, Igi kihányta, Meme meg rezzenéstelen arccal lenyelte.
Légzésfigyelő passz.
D nekem második apnoés volt, és ő biza mindig szürke és lila volt, h a 10 mp-re kihagyott a légzése. De vele is megúsztuk légzésfigyelő nélkül.

jelentem bogyókat megvettem, du beadom.
kisebb sokkot kaptam, miután lazán rámutattam a bach resc remedy sprayre, h na akkor AZT, gyógyszerész kedvesen rámmosolygott, h nagyon JÓ választás és már csippantotta is, és 4500 ft-ba fájt, mert EZ tényleg fájt, igy aztán gyorsan ki is próbáltam.

Szrek,
kérdéseidre nem tom a választ csak az jutott eszembe, h ezek a bogyók (mint az oltás sem) nem arra vannak, h elűzzék a kullancsot, mint a B vitamin (bár hallottam, ez is hülyeség) hanem, ha fertőzött kullancs csip meg, akkor ez segit az esetleges betegségek leküzdésében.
ennyi.
ha van még kérdés, irj, holnap megyünk dokinénihez.

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

+1:
Imádom Csernust.
talán mert én is alpári vagyok.

de Levinek sem tetszett ez a könyve, igy vissza is adta nekem, olvassam én ki, ha már úgyis én kaptam kölcsibe.
zsancikant

Zuzi: Arnicat köszi! Azt is kipróbálom! :)
Rendrakás: nekem is épp qvára tele van a hócipőm vele, és elegem van mindennemű házimunkából, de főleg a rendrakásból! B mindent szétpakol, most is ezt tette, amíg a spenótot föltakarítottam a konyhából utána... Egy megoldás van: vmilyen módon eltávolíttatni a kölyköket néhány órára, és akkor rendet rakni, de nekem erre most épp nincs lehetőségem. Szal, én is frusztrált vagyok. :(

Légzésfigyelő: az oktatáson,ahol voltunk elmondták,h hogy kell használni, de ami még fontosabb, azt is elmondták,h mit kell csinálni, ha a babának tényleg apnoéja van. Mert ugye hiába jelez, ha a szülő nem tud mit tenni, ha tényleg baj van...
Első szinten maga a riasztás is felriaszthatja a babát, másodszor az,h fölkapják, harmadszor meg kell csípkedni, paskolni, aztán levetkőztetni (a hideg is magához térítheti), és ha ezek nem használnak, akkor el kell kezdeni a lélegeztetést, vki más meg hívja a mentőket (csak ugye, mi van, ha egyedül vagy a gyerekkel). Mindezt 4perc (-az a pár mp, ami a risztási idő) alatt kell, ahhoz,h nem legyen oxigénhiány... De az,h eljussanak a lélegeztetési baromi ritkán fordul elő ám!
Amióta a Madarászban van ilyan program, azóta egy baba sem halt meg sids-ben, azok közül, akik használják, és tudják,h mit kell tenni!!
Van is egy füzetem erről, ami összefoglalja a tudnivalókat, ha vkinek kell, lefénymásolhatom.
Ami fontos a használatban: olcsó, gagyikat is lehet kapni, ezek télleg csak idegesítésre jók (a babysense, az angelcare tuti jók, de biztos van más is). Amíg kicsi a baba, és nagyjából egyhelyben fekszik, addig az érzékelőket egymás mellé kell tenni, nem egymás alá, mert kicsi a súlya, és le tud gurulni róla oldalra (le-föl még nem mászik). Később a nagyobb súlyt elosztja a matrac.
Na, főpara-témám kivesézve :)
rídonli#

Fibi, nem gáz az sem, lehet,h vki örülni fog, h mégis felszabadul nekik egy hely, amikor majd visszamondod! :)
rídonli#

Rendrakás, mint Ryliéknál.
sajnáljuk rá az időt... :roll:
zsancikant

Bocs,
10 mp-re sztem sosem hagyott ki a légzése, kb 6-7.
és affekt apnoés volt.
nem tom, h az más e.

most is tud meglepetést okozni 1-1 sirásnál.
zsancikant

Zsan, azt nem alvás közben csinálta, ugye?
Barátnőm kisfia is ilyen volt, egyszer tanúja voltam, ahogy fönnakadnak a szemei, és lilul, nagyon durva volt... De végül semmi baja sem lett.
rídonli#

Ríd,
igazad van a használattal kapcs, én is voltam a felkészítőn, remélve, hogy soha nem kell használni, amit ott elmondanak
csak mi jön utána, mármint az után, hogy jelez a gép? én meg voltam zavarodva, hogy na most akkor ennyi (látható) légzéskimaradás után mi a teendő? sima gyerekdoki a petit maltól kezdve mindenféle neurológiai dolgot mondott, meg hogy milyen gáz stb, úgyhogy beparáztattak rendesen, így s.o.s. mentünk a heim pál megfigyelőjébe

azóta eljöttünk ettől a gyerekdokitól mondjuk.... persze ő látatlanban nem mondhat olyan egyszerűen diagnózist, de a heimbe már kvázi mint súlyos eset mentünk és mivel nagyon sokat sírt Ábel, ott is rákezdték, hogy fú, légzéskimaradás és még bőg is, ha csöveket dugunk le az orrán keresztül és fehérköpenyesek vizsgálják - beteg

:twisted:

Kép

Kép

szrekuc

Zsan,
Te alpári :lol: :lol: :lol:
Bajára mikor mentek? ( mi most pénteken, és névnapomra elvitetem magam arra a helyre, amit javasoltál :wink: )
fibi

Bakker, Zsan meg Ríd,
ha ilyen tünetekkel nem kellett ezeket a kőcöket kivizsgálásra küldeni, akkor nagyon haragszom a dokinőre így utólag meg a magam riadalmára :cry: :twisted: Ábelnek tényleg semmi nem volt az egyszeri légzéskimaradáson túl

Kép

Kép

szrekuc

Ja, és nekik sem volt figyelőjük.
B mielőtt elaludt volna, most is kikapcsolta, szal kezdi értelmét veszteni a dolog nálunk. A múltkor meg csak pár percre betettem az ágyába (eltört egy pohár a nagy kupiban, és akart segíteni összeszedni), és amikor kivettem rákezdett a figyelő a sípolásra, hirtelen azt sem tudtam,h mi van... Én tuti nem kapcsoltam be!Csak a légúti bajai miatt használjuk még mindig, P kb ekkora volt, amikor kiszedtük alóla.
A legviccesebb meg az volt, amikor barátoknál voltunk a Balatonon, P pár hós volt, és aludt, alatta a figyelő, Férjem a többi pasival a kertben, mi meg a konyhában. P fölébredt, a barátnőm meg áthozta a konyhába, pár mp múlva csak azt látjuk, a Férjem, mint eg ygátfutó rohan a szoba felé, át a kerten, árkon-bokron, mert megszólalt a figyelő, barátnőm nem tudta,h ki kellett volna kapcsolni, amikor kivette a gyereket.
Na, megyek, ébredés van, és Pnek megígértem,h csinálunk olyan pillagót, amit tegnap csináltak az óviban.
És már nem folyik az orra, és kb óránkánt köhög egyet, remélem holnap megy oviba. Pénteken úgysincs ovi a sztrájk miatt, ráadásul nekünk 10re a HP-ba kéne mennünk pulmonológia kontrollra. Érdekes lesz...

Jaj, mindig elfelejtem: Dóra (drusza:) ) köszi a mei-tai infot!
rídonli#

Szrek, a bnőm kisfiának nem alvás közben volt, hanem sírástól, vagy nagy meglepődéstől, ilyesmitől. (És az apjának meg a nagyapjának is volt ilyen.) Az más, ha alvás közben van, azt hiszem.
(Egyszer olvastam egy tizenéves csaj írását, akinek ilyen affektív apnoéja volt még egész nagy korában is, ha nagyon megörült vminek, vagy hirtelen szomorú lett, és azt írta,h szörnyű,h nem tud ellene tenni. Sokan hisztinek tartják, de valszeg nem az.)

És azt látodh visszatért-e a légzése, vagy nem, ha nem akkor van gáz, akkor jönnek azok, amiket leírtam. Elvileg 4 percnyi oxigénhiányt bír ugye az ember, addig nem lesz nagy baj.
rídonli#

Ríd,
értem :)
Ábelnek ez se nem alvás közben, se nem valami nagy érzelmi vihar közepette történt; semmi baja nem volt, se lilulás se semmi, ezt így elmondtam a dokinak, aki errre mondta, hogy ez übermegagáz :twisted:

Kép

Kép

szrekuc

a bnőm kisfiának akkor sem lett semmi komoly baja, amikor már azt hitük,h nem is él, percekig lila volt, és el volt ernyedve, fönnakadva a szemei...hú, többéve volt, d máig beleborzongok!
(velem volt a kisfiú, aztán az anyukája mondta,h indulnak haza, odaadtam az anyukájának, elkezdett hisztizni,h nem akar, és egy perc múlva már lilult...)
utána őt is a HPbe vitték, csomó gyógyszert kapott meg lélegeztetőre tették, feleslegesen.
rídonli#

Lindi,
Nem utállak, majd próbálok rád gondolni miközben húzom az igát.

Zsanci,
Köszi szépen a leírást. Azért 3 gyerek az 3 gyerek (magvas gondolat).
Derékra én is vágyok... Viszont a kendőt már ugye nem használom, pedig piszok előnyös volt és lenne ma is, nehéz a gyerek.

Tinu,
Gyógyulj meg gyorsan!

Zsini,
Holnap melegszendvicset csinálok!!! Kedvet kaptam!

Ríd,
Én ilyenkor mindig elképzelem azt, ahogy én rászólnék, szép ízes somogyi angollal P-re, Pítör, plíííz dontdúúúdet!!

Votiv,
Én is zöldfülünek néztelek!

Ancsi,
Nekem mindkét gyerekemnek folyékony (mint a víz, csak ugye más színű) volt a széklete!
K vitamint kérdezd dokitól (ugyanis sztem dokija válogatja - legalábbis én dokim máshogy adta ezt is, mint más dokija).
És ha van időd írj magatokról és Lencséről is.

Szelloke,
Nem pakolod ki mindegyiket (kaját reggelire), de megkérdezed őket vagy te döntesz?

Ríd,
masszázs? Bár időigényes, de ...

Fibi,
Úgy tudom, több oviba is beírathatod. Sőt, érdemes is (bölcsiben mondták, mert bölcsiből pedig állítólag egybe érdemes). Elmagyarázták, de majd kérdezz rá (vmi döntési bizottságok meg ilyenek vannak).
Francot gáz, ha felveszik és nem viszed. Óvoda téren én már csak magamra gondolnék (úgy értem a gyerekre és rám).

Zuzmó,
Nekem semennyi időm nincs napközben és folyamatosan rakodok. Meg tele vagyunk kosarakkal és gurítható dobozokkal. És nagy ritkán zsarolom - ha pl. kiborította a legot, akkor kockát csak akkor boríthat ki, ha legot eltette. Ez beválik. Bár mostanság baleseteset játszik, ami abból áll, hogy mindent kiborogat és leszór. Ugye nem akadályozhatom meg, ráadásul addig is elvan de egyedül nem tudna elrakodni, úgyhogy én csinálom.
Ami a lényeg én a guríthatós és tolhatós dobozokra esküszöm. Percek alatt bármit beledobálsz és olyan, mintha rend lenne (már az előző állapothoz képest). Persze nálunk koszos az ablak és a kanapé alján áll a por, de a látható dolgokat percek alatt el tudom rakni. És nálunk is megvan minden helye (síneknek, kockáknak, autóknak).
De sztem a legjobb lenne, ha hagynád a fenébe még kb 15 évig. Vagy 18-ig. A lakásotok úgyis olyan gyönyörű, néhány trendi gyerekjáték igazán jól mutat benne. (Lakberendezési újságokban is játékokkal van telehintve a gyerekszoba padlója. És a modern lakásokban a nappaliban is van legalább 1 sárga kacsa és 1 színes öko-faautó. Mondjuk a csorba matchboxok, amik nálunk, a mi lakásunkban vannak kicsit más kategória, de hát nem is jön az Elle Decor fotózni.)

Ancsi, Rylie,
Akkor bevallom én is csak kb. 2x adtam M-nak konakiont.
De ő d vitamint se nagyon kapott.

Móni
Kép
Kép
monisa

Fibi :) Sztem nem gond, ha több helyre jelentkezel, de pl. az itteni ovi igazgatőnője mondta, hogy összeülnek és egyeztetnek a környékbeli ovikkal, hogy elosszák a gyerkőket, valszeg ahány hely, annyi szokás... (mi pont ezért inkább abba jelentkezünk, amelyik a legszimpibb, nehogy aztán egy másikba osszanak be, de lehet hogy majd nem lesz hely és jól pofára esünk, de igyekszem optimista lenni :wink: )
Hű, ezt a polcos verziót akkor majd mi is kipróbáljuk, de most Bencus abba a korban van, hogy szinte mindent elér és még nem rakja vissza, sőt! inkább a szétpakolás megy ezerrel. De Bálint azért segít néha rendet rakni (leginkább, amikor beígérem a porszívózást :lol: ), úh. van remény :wink:

Zuzi :) Az alapdolgokra helyezem én is a hangsúlyt, a többi viszont ahogy jön (pl. a portörlés sokszor kimarad :oops: ), úhogy még jó, hogy a gyerkők imádnak porszívózni, mert az a leggyakoribb progi :lol: Aztán újabban bevezettem, hogy az esti fürcsinél apa pesztrálja a gyerkőket, akik akár félóráig is hancúroznak a kádban, én meg ezalatt a napi elpakolás-rendrakást igyekszem lezavarni + vacsi készítés, stb... ez egész jól műxik.

Rylie :) Legyél csak büszke a szép nagy hajkoronádra!! (én meg mindig sok hajra vágytam :lol: ) Tárlatvezetés klassz lehetett, pláne hogy infarktusos nénik heveretek szanaszét :mrgreen: :lol: sosem lehet elég korán kezdeni :wink: :lol:

Zsan :) Elsősegély csepp tényleg jó és sajna tényleg ennyibe kerül... (egyébként Johi is árul ám, no ez itt a reklám helye :wink: ). Akkor máris tesztelhetted a pénztártól való távozás után? :lol: Boriszod javul?

Ríd :) De jó, hogy bulnak a gyerkők!! :D És hogy juttok el pénteken a HP-ba?

Jaj, ezek a légzéskimaradásos sztorik hátborzongatóak... Mi nem vettünk figyelőt és igyekezetm magam nem laza anyának tartani emiatt, de azt én is tudtam, amit Ríd írt, hogy csak akkor van értelme, ha az ember tudja mit csináljon adott esetben. Mindenesetre imádom a pici babás kort, de ha felnőnek legalább emiatt nem kell izgulni...
denizsa

Fúúúú, szép termés :D

Ancsi:
Nagyon szép és jó szülésed lehetett! Mégegyszer gratula nektek!

Takarítás:
Pár napja a férjem trehány, lusta picsának titulált :roll: úgyhogy gondolhatjátok... Nekem még alvásnyi időm sincs, mert kb egy hete Réka nem alszik napközben, ellenben fél nyolckot már kidől és reggel 8ig nyomja!

Lindi:
Én nem utállak, mert megérdemled! 8)

Ma voltunk szemészeten, nem részletezem megint az állapotokat...
Szeptemberben viszont megműtik Réka szemét :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:

nukada

Vettem arnicat (köszi Zuzi!), meg traumeellel is bekentem, sőt Apjuk is jól megmasszírozta, úh most már jobb.
De elég nagy kripli vagyok, mindig van vmi bajom mostanában... :roll:

Moni, jól beszélsz,mint m indig! :) Naagy (ikejás) dobozok rulenak! Már B is szokott segíteni esténkán bedobálni a játékokat. De Zuzi sztem elsősorban nem a szétszórt játékokról beszélt, az elkerülhetelen, és a fenti módszerrel gyorsan orvosolható. Inkább az olyasmiről, amire napok, (m it napok, hetek!!) óta szeretnék időt szakítani, de nem megy, pl. a konyhaszekrény és a hűtő kitakarítása, szóval az ilyen vmivel nagyobb lélegzetű dolgokról. Nappal esélytelen, este már nincs energia/idő, stb. Én is állandóan tüzet oltok: kajacsinálás/eltakarítás, mosás (napi 1, de néha 2 is lemegy) és az épp adódó apróságok...
"ékes somogyi angol" :lol: :D :lol:

Deni, porszívótól P is félti a cuccait, pedig sosem ijesztgettem vele! Hatásos módszer!:)

Zuzi, reggeli: naná,h nem reggel csinálom, ilyen komoyl kaják vag yelőre készülnek, vagy maradékok! De pl a Férjem sokszor fölkel előbb,h legyen ideje reggelizni,meg ilyenek, B ki is szokott vonulni ("Konya, Apa") hozzá kajálni. P itthon ált 1 rudit eszik, és az oviban reggelizik. Én alig birok reggelente kijönni az ágyból, úh kajálás későbbre marad.

Vot, ovi :( :( Nálunk is az volt tavaly,h elsőre nem vették fel (aztán mázlink lett) és akkor nagyon nehéz volt a döntés,h beadjam-e a sokkal ellenszenvesebb oviba (és eg yév múlva vigyem át a szimpibbe, vagy akkor már maradjon), vagy 4,5 éves koráig legyen-e itthon. Hátha nektek is mázlitok lesz így vagy úgy!!! de az is lehet,h Istinek a kiscsit hosszab bmelletted töltött idő alapozza majd meg a lelki békéjét! +++++++!!!!!

Nuk, műtét????!!! Óóóó, szegény Réka! És ez már biztos? De ha ez kell ahhoz,h meggyógyuljon a szeme, akkor nincs mit tenni... Ezen is túllesztek majd!+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++!!!!!!!!!!!!!!!!!

Húzok aludni, mert krónikus kialvatlanságban szenvedek...Jóéjt!
rídonli#

Nuk!
Műtét! :shock: :cry: :cry: :cry: ++++++++++++++++++++++++

Móni!
Igen, én arra gondoltam első sorban, amit Ríd is írt. A hűtőbe már sokszor nem szeretek benézni. Mikrórol nem is beszélve. Konyhaszekrényt kivülről le kellene takarítani, belül rendet csinálni, ruhás szekrénykeet rendbe rakni, átválogatni a kinőtt ruhákat, stbstbstbstbstb. ÉS nekünk is a kerék nélküli autókból van a legtöbb :lol: (lámpákon, polcokon lévő port már nem említem, ódon várkastélyos, ahogy Rylie is írta, ez tecc, majd mindenkinek ezt mondom :lol: :lol: :lol: )
amúy kicsit megnyugodtam, hogy másnál is úszik néha a háztartás. Az az i9gazság, hogy kellene gy kis gyerekmentes idő, amikor neki foghatnék, de az nincs. Soha!

ÉSésésés:
tegnap voltam a tétényi úti óviban, ahol a vezető óvónő tartott szülői értekezletet a bölcsiből odajelentkező szülőknek. Szuper volt!!!! ÉS végre egy szagember véleményét is hallottam, nem csak játszótéren hereverélő anyukákét :lol: :lol: :lol:
NAgyon sok jó és érdekes dolgot mesélt, engem nagyon meggyőzött, mesélt a módszerükről, a vegyes csoport iránti elkötelezettségéről, "fakultációkról", a "fejlesztésről". De ami a lényeg, hogy azt mondta, tavaly egy gyerek sem maradt ellátás nélkül a kerületben, azaz minden gyereket sikerült valahová elhelyezni, ami szerintem nagy szó! ÉS hogy ő személy szerint nem ítéli el a trükköző szülőket, mert megérti őket. Volt egyszer egy olyan anyuka, aki kiterített előtte egy csomó lakcímkártyát, hogy válasszon :shock: ÉS ő azt tanácsolta, hogy először a körzetes óvit jelöljük meg, utána pedig azt, amit szeretnénk. ÉS hogy önkormányzati szinten folyik az egyeztetés, és ott is találkoznak érdekes dolgokkal, ugyanazzal a kisgyerekkel, különböző címekkel, stb. ÉS hogy ne jelöljünk be túl sok helyet ( ezt tavaly Kisün is mondta, emlékszem), mert inkább hátrányt jelent a központi egyeztetésénél. Ebból az óviból 84 gyerek megy jövőre suliba, így szeritne körzetesen kívülieknek is lesz hely. Rákérdeztem, hogy mekkora előny, ha odajártunk bölibe, plussz bölis társakkal együtt menne, plussz a kerülteben van a melóhelyünk, plussz kistesó is odamenne bölibe. Elég bíztató volt. Amennyire nem tetszet régebben ez az óvi, most annál inkább. ÉS 2 épületből áll, nem tudom, tudjátok-e, de 5 csoporttal működik a Bikszádi utcában is egy épület, aminek a fő profilja a hagyományőrzés, néphagyományok, és a zenei "fejlesztés". ÉS az állítólag jobb helyen van, és nagyon szép.
Nyílt nap nincs ebben az óviban, előzetes egyeztetés alapján vár mindenkit szeretettel a vezetőóvónő, és akkor meg lehet nézni az óvit. Ez is szimpi. És nyáron a már felvett gyerekkel bármikor be lehet menni ismerkedni.
CSak azért írtam le ezt, hátha másnak is megtetszik. A módszerükről is érdekeseket írtak, de azért már annyit nem akarok itt pofázni, hátha senkit sem érdekel :P

Ríd!
Remélem, arnica beválik. Én is kripliskedem. Szerintem ez valami vitaminhiány lehet már, na meg a kényelmes és pihentető alvás :roll: :lol:
zuzmo1

Jóreg!
Zuzi, ovi :) Drukk,h bekerüljetek!!!
SZtem tök jó,h nincs nyílt nap, az csak stresszeli az óvónőket, meg megzavarja a gyerekeket. (Nálunk is így van, ip-re be lehet menni beszélgetni meg körülnézni.) "Pofázz" csak :) !
Kényelmes és pihentető alvás?? Ma reggel úgy ébredtem,h mind2 oldalamon volt 1 gyerek, szorosan rámtapadva. Nagyon cukik, csak a nyakam megint kivan...
P reggel köhögött 3mat, ennek alapján Apával úgy döntöttünk,h ma is itthon marad (holnap meg nincs ovi a sztrájk miatt), de azóta egy felet sem köhögött... (Ez biztos azért van, mert a Spiropent még mindig lezárva lapul a szekrényben :roll: )
rídonli#

Nuk, :shock:
hol voltatok szemészeten? a Tömő utcában?

Kép
akata

Sziasztok!

Ancsi! Nagyon jo volt olvasni a szulestorteneted es orulok, hogy most sokkal pozitivabban alakult minden!!!
Lencse mit szol a kistesohoz?

Deni, Vot! Gyerkocok edesek!:)

Zuzmo, Napraforgo ovi nagyon joooo! 6 hetig voltam ott gyakorlaton, ill. ott allamvizsgaztam. A vezeto ovono egy tunder!!! Meg a tobbi ovo neni is!
A Bikszadi utcai tagovodajukat is ismerem, a mellette levo alt. suliban tanitottam Kati szuleteseig. Ennek nagyobb az udvara, "zoldovezetben" van, tehat autos forgalom gyakorlatilag csak reggel es delutan 4-kor van.
Mindket ovit csak ajanlani tudom!
Ugy nez ki Katit felvettek a Lanchid utcai oviba (nem hivatalos forrasbol tudjuk). Te annak idejen hova jartal?

Es ime Kati es Andris, az oriascsecsemo :lol:
Kép

Dóra
KépKép
KépKép
dora_

Nuk: jajaj, nem arról volt szó, hogy elmúlik magától a kancsalság? (Jó szót mondtam? :oops: )

Zuz: jó volt a rendetlenségi felvetésed, végre én is megnyugodtam egy kicsit. Nálunk kosz és kupleráj az átlag. Kizárólag akkor esek neki nagyobb takarításnak, ha vendég jön. :oops: :oops: :oops:

Dóra: jaj, de tündériek a gyerekek együtt! :) Tényleg óriási Andris!!! :o

Kép
Kép
tinu

Andriska mult heti meretei: 9250g, 70cm, a mellkasa 47cm. :wink:
Az egy eves keresztlanyunk 7 centivel magasabb es 1 kiloval tobb... :roll:

Kerdes: fa futobringat tud valaki occsoert? Vateran, teszveszen most nem lattam, csak az arzuhanason, de hatha tud valaki tippet adni, hol nezzem még meg...

Nuk, mondtak valamit hogy mennyi javulas varhato a mutettol? Pici lanyotok mar tobbszor bizonyitotta hogy hosno, es en nagyon drukkolok nektek!!!

Dóra
KépKép
KépKép
dora_

Dóri: hát Tünci kb. 11 hósan volt ennyi kilóra, 1 évesen meg 74 cm volt. Szóval tényleg nem semmi méretei vannak az ifiúrnak. :) De a fiúknak jól áll. :wink:

Kép
Kép
tinu

Sziasztok!

Ancsi

Szüléssztori jó volt, a matatós résznél hangosan röhögtem. :) Ejnye. Mégegyszer gratulálok Adjikához! Fotók is nagyon szépek! És a szeme rendbe jött? Kaki téma nem tudom, kérdezd azért meg a gyerekdokit. Légzésfigyelőt se tudom, mi is rövid ideig használtuk, mert aztán velünk aludt Bendi, de akkor nem volt vele gond Angelcare volt nekünk is.

Homeós szakértők!

Ezt a hydrastist hogy kellene adagolni? Kipróbálnám Bendin, neki gyakran van nyúlós sárga takony és semmi nem használ rá.

Zuz

A problémáiddal együttérzek. Én is szenvedek ettől, holott nem vagyok egy rendmániás, de azért szeretek tiszta, rendezett környezetben lenni és nem tudom megvalósítani!! És ez frusztrál, de egyszerűen nincs erre elég időm. Főleg most már munka mellett és még tanulnom is kell. Egyik héten két napot kivettem szabit, ami arra volt jó, hogy az egyik nap vásárolgattam, mert kellett pár új ruha, hogy tudjak miben dolgozni járni, meg ügyes-bajos dolgokat intéztem, a másik nap meg takarítottam, pedig tanulni akartam ebben a két napban de az nem jött össze úgy, hogy nem volt otthon más. És mára látszik abból valami, hogy egy egész napig takarítottam??? egy frászt, semmi. Ha tisztaságot és rendet akarnék, akkor minden nap egy óra minimum kellene, csak a rendrakásra meg a takarításra, de eleve 6-ra érünk haza, még vacsi, fürdés, játék, miegymás és már a páromra is csak néha jut egy kicsi idő, meg tanulnom is kell és akkor azon kívül, hogy bedobom a mosást meg a mosogatógépet már nincs se erőm se kedvem ahhoz, hogy kádat pucoljak meg port törölgessek. Szóval a lakásunk egy merő dzsuva. Mindig. És utálom, de ez van, nekem takarítónő kéne, próbálom is a férjem meggyőzni, még nem sikerült. :evil:

Nuk

Mit takar ez a műtét?

ruz
ruzicsky

Dóra!
Szia!!! :D :D :D De jókat írtál, annyira megnyugtatott. Köszi!!!Nekünk mindenképp a Npraforgó ovi játszik, a Bikszádiba tuti nem vennék föl, és a bölis barátok is odamennek a piros csoprtba. CSak egy kifogásom van, hogy nagyon közel van a tétényi út :cry: , bár az is igaz, hogy nekem sem tűnt föl soha. hogy ott ovi van, annyira sok fa meg bokor takarja.
KAtád! Mintha Téged látnálak :o :lol: :lol: :lol: , és Andrisod méretei :shock: , nem lehet egyszerű Neked emelgetni. Amúgy jó gyerekek? Mesélj!
Gratula az ovis felvételhez, én annak idején az Óvónőképző gyakorló ovijába jártam, (talán KAszap utca???) Szuper volt!!!!!!! Ezért is örültem annak, hogy B módszertani központba jár bölibe.

Jól esik, amit takarítás témában írtok, valamelyest enyhült a frusztrációm :P . VAlszeg az lehet a gond, hogy ugye mindenhol írják, hogy inkább a gyerekkel foglalkozzunk, a házimunka megvár, de engem már 3 éve vár :twisted: :lol: :lol: :lol: és ez nyomasztó. ÉS tényleg, majd munka mellett ezt hogy fogom bírni?
hmmm. Ahogy anyám is, meg mindneki. Valszeg én görcsölök túlzottan.

Kép
Kép
zuzmo1

nekem megváltozott a Babanyet. A gépemmel van gond, vagy mifene? :?
zuzmo1

ma ezt kaptam mélbe, anniyra röhögtem :lol:

Kívánságműsor a Rádió 1-en:

"Kérnék egy számot a BKV-soknak, Rihannától a Shut up and drive-ot"

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Votiv!
Tegnap Tomi a Vitrayval csinált riportot. Tök jó fej volt, persze a fő téma a kocsijai voltak. Lesz egy ilyen rovata, amiben híres emberek autóit mutatja be. Ilyenkor nagggyon szereti az újságírást :lol:
zuzmo1

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?