Új privát üzeneted érkezett!

Már érdemes volt beleolvasni a Gekkos vitába, mert találkoztam a volt kolleganőm írásával. :) Olyan jó! Úgy hiányoznak. :(

Kép
Kép
tinu

Na leszűrtem a magam számára a végeredményt: én (sem) értek egyet a GEKKO hitvallásával és nem mellesleg a kommunikációs stílusukkal sem. :roll:

Kép
Kép
tinu

vagyis nem (sem) értek egyet :lol:

Kép
Kép
tinu

Szrek,
17.-ben állitolag 800 (db) 3 éves gyerek lesz öszre, és 500 féröhely az ovikban... Biztos a sok uj lakopark is ront a helyzeten :?

KépKép
fibi

Ruz :) Bendinek gratula a wc-zéshez!! :D Mostanában Bálint is csak a wc-be hajlandó, bili nem kell, mert szerinte kicsi neki :mrgreen: És persze hogy érdekelnek a mindenféle és Gekko-s élményeid is, úh. majd kérünk beszámolót :wink:

Akata :) Tudod, mindig van lehetőség a "segítésre" :wink: :mrgreen: :lol: már meg volt bontva Bencus közreműködése által egy kicsit a tapéta, hát most rásegítettek a srácok, hogy apának végre meg kelljen javítania :mrgreen: :lol: (eddig úgyis csak halogatta...)

Zsan :) Mesélj, mit csinált a 3 kiskorúd?? ezek szerint már mindenki jól van :wink: :D :D
Szóval csókos vagyok? :lol: :lol: (én aszittem Ti vagytok azok, akik TI-hez jártok :wink: 8) :lol: ) Tudod mi a vicces? hogy én nem is ragaszkodtam hozzá, csak kértem hogy segítsen és ajánlon vkit, aki alkati szert talál nekem és ő egyből rávágta, hogy szívesen segít :P még mondtam is neki, hogy nem is számítottam erre, mert tudom milyen elfoglalt... de legalább nem jártam "hiába" előadásra :mrgreen: :lol:

Fibi :) Allergiámra kéne az alkati szer (múltkor megtanultam 8) hogy ez a kezelés alapja és erre jönnek még az egyéb tüneti cuccok), ráadásul ezt sokkal korábban el kell kezdeni szedni, mint ahogy az allergia szezon kezdődik. (ööö... ezt az ea-t nem küldtem át? ha akarod, átdobom mélen, most ugrott be, mintha Zsolo is allergiás lenne, ugye?)
Agyhalál :mrgreen: (azért jó tudni, hogy nem csak én tudok ehhez közeli állapotba kerülni :lol: ) Remélem náthátok javul már erősen!! +++

Szellőke :) Gratula Attilának a kúszáshoz!! nagyon ügyes!! :D még hogy elmaradva?! félévesen ez pont elég sztem! Inkább Eszti volt a "gyors", hihetetlen, hogy már állt is ennyi idősen! :o És a gurulást is alkalmazza a nagyfiú?

Curse :) Koccanás :evil: ez az autótok "imád" szervízbe menni.... :mrgreen: remélem nem esett bajotok!!! Szupi, hogy sikerült gyorsan a vérszívás és nagy szó, hogy még csak be sem szóltak és a nyugdíjasok is segítettek!
Házifittnesz :mrgreen: :lol: Sok +++++++++++ Neked mára a fogdokihoz és egyéb "nyalánkságokhoz"!!! (remélem felszerelkeztél némi homeoval! :wink: ) majd jelentkezz, ha "túlélted"!

Nuk :) Réka nyelve hogy van? Hajlandó már enni?

Barbi :) Bizony, Ti még ráértek gondolkodni :wink: De nagyon szupin csinálod, hogy már így "előre" ismerkedsz a helyekkel!! :D

Kép
Kép
denizsa

Szülésem és kórházi tartózkodásom igaz története, a teljesség igénye nélkül, ámbátor túlzottan bő lére eresztve:

2008. április 4-én este újra kezdődtek azok a fájások, amelyek 1 hete már voltak, s amelyekre azt mondták, hogy csak jóslóak. Mivel éjfélre már rendszeressé váltak, beültem egy kád melegvízbe, zuhanyoztam, mindent csináltam, hogy kiderüljön: jóslóak-e, vagy rendesek, de a fájások nem szűntek, s reggel 4-5 tájra már 5 percesek lettek. Mivel az orvosom (dr. Bardóczy Zsolt) és a szülésznőm (Kecskeméti Vera) is éppen bent volt a kórházban, felkerekedtünk, Lencsét csak úgy pizsamában, hálózsákban tettük a kocsiba, s vittük a mamáékhoz. Kb.3/4 6-ra értünk a kórházba, ahol BZS megvizsgált (egyáltalán nem fájt), kicsit véreztem, s NST-re tettek. Az NST-n aztán kiderült, hogy „lapos” a baba szívhangja, azaz nem elég cakkos a rajzolat, úgyhogy dokim tájékoztatott, ha így marad, akkor császár, de ha fel tudjuk a babát kicsit izgatni az „előkészítéssel” (beöntés, stb.), akkor természetes szülés is lehet belőle. Megkaptam a legendás beöntést, amiről annyit mondanék, hogy aki emiatt izgul, s esetleg elzárkózik tőle, az nagy buta, mert még csak nem is kellemetlen. (leszámítva azt, hogy a szülésznő találomra próbálta benyomni azt a hülye éles végűre vágott csövet, s nekem kellett navigálni, hogy jó helyen jár-e) A beöntés aztán felélesztette kissé Adrikát, újból jó lett az NST, ám eddigre kellőképpen felidegesítettem magam a történéseken, úgyhogy az NST-n végig ott maradt velem BZS, s vígasztalt, hogy nincs okom az aggodalomra. Valójában feltett egy kérdést (s ettől bőgtem el magam), hogy: döntsek. Orvosilag nem indokolta semmi a császárt, de előre vetítette, hogy így akár 2 napig is „vajúdhatok”, ha természetesen akarok szülni, ami eléggé idegőrlő. Én előre féltem az éjszakától, hogy akkor majd senki nem ellenőrzi a baba szívhangját, úgyhogy begazoltam, de rövid időn belül a doki csodásan megnyugtatott, s nagyjából mosolyogva ültem ki a férjemhez a Gólyaváróba, hogy megbeszéljük a dolgot. Többször beigazolódott, hogy nem hiába választottam az orvosomat, de most külön áldottam az eszemet. Nem igazán tudom szavakba önteni, hogy hogyan viselkedett ebben az izgalmas helyzetben, a lényeg, hogy rövid idő alatt olyan nyugalmat kölcsönzött, amiről nem is gondoltam, hogy létezik ilyen szituációban. Megállapodtunk, hogy délután visszajön, addig van 7 óra, s a baba eldönti, hogy mit akar; valamint meghagyta a szülésznőmnek, hogy addig óránként nézzenek NST-vel. Még egyszer megvizsgált, az már nagyon fájt, mert a baba „felúszott”, s alig érte el. Ezután doki hazament, rábízott a szülésznőre. Ott feküdtem a vajúdóban, s innentől viszonylag magamra maradtam. Az óránkénti NST-ből lett egy dopler és kettő NST (szülésznőm közben a gyermekágyason ügyelt, onnan szaladgált át hozzám), s a második NST-re mikor feltett, megint láttam, hogy lapos a szívhang. Aztán kissé összetojtam magam, mikor az egyik fájásnál a baba szívhangja az addigi 140-ről 95-re esett le, ezt észre vette az arra járó Barna Péter doki, s szólt az ügyeletes szülésznőnek (Orsi), hogy üljön mellém, míg az enyém előkerül, mert ez így nem oké. Közben végighallgattam pár szülést, s Orsi nyugtatgatott a szülőszobán (sokat jelentett számomra, nagyon kedves nő), ám az 5 perces fájásaimból 10 percesek lettek, amiket nem mindig jelzett a gép. Aztán bejött egy Thúry nevezetű dokibá, aki annyira rendes volt, pedig első ránézésre megijedtem, azt hittem valamelyik nagyöreg, akitől félni kell :), de ez az orvos is, mint mindegyik, amelyikkel bentlétem alatt találkoztam, nagyon kellemes csalódást okozott. (főként, hogy teljesen képben volt helyzetemet illetően) Ezután, mikor már magamban eldöntöttem, hogy ilyen szívhang mellett nem fogok kockáztatni, s császárt kérek, bejött Vera, s megnézve az NST-t, úgy döntött, hogy nem vesz le a gépről, amíg a doki meg nem érkezik. BZS jóval hamarabb jött, mint ígérte, ránézett az NST-re és azt mondta: „Ez köldökzsinór, meg kell, hogy műtsem!”. Szerettem volna természetesen szülni, de ekkor már ez nem érdekelt, csak az, hogy a babával minden rendben legyen, úgyhogy teljesen belenyugodtam a császárba. Közben persze ámultam a dokim profizmusán, teljes mértékben rábíztam magam, s titkon kíváncsi voltam, hogy igaza van-e a zsinórral kapcsolatban. (fájásnál megszorult a zsinór a nyakán, ezért esett le a szívhangja) Riasztottam apát, s innentől az események felgyorsultak. Vera (az első császárral ellentétben) most végig ott maradt „mellettem”, előkészített a műtétre, menedzselte Apát, s rövid időn belül a műtőasztalon találtam magam. A dokim közben többször poénnal tompította a helyzetet, egy ollóval mászkált le, s fel, s egyszerűen a jelenlétével megnyugtatott, tudtam, hogy ennek így kell lennie. Vera ezután a szomszédos helyiségben volt férjemmel, s megkezdődött a gerincvelő érzéstelenítésem. Ez a művelet, ha nem is fulladt kudarcba, de amilyen jól indult, olyan kellemetlen volt már a végére, mert az első császárral ellentétben, fájt, ahogy csinálták. Hiába érzéstelenítettek el, éreztem többször (talán ezek sikertelen kísérletek voltak?), hogy behatolnak a gerincvelőmbe, volt, hogy szinte el is rántottam magam, mert egyszerűen nagyon fájt. Az aneszteziológus asszisztens nő megint csak annyira rendes és kedves volt, hogy leírni nem lehet. Végig istápolt, simogatott, magyarázta, hogy mi fog történni, stb. (úgy látszik nekem ilyen pesztonka jellegű emberek jönnek be :) ) Kissé aggasztott, hogy a vérnyomásom 170-re ment fel, azok után, hogy az érzéstelenítés még le is kellett volna, hogy vigye, úgyhogy valami ER-ben többször emlegetett szurit nyomtak az infúziómba, de az se vitte le túlzottan. (Ezen kívül féltem, hogy hányok a műtét alatt, mert 12 órakor ettem a pocsék kórházi kajából.) Eddigre a hideg már úgy rázott, mintha mínusz lett volna az amúgy tök meleg műtőben. Aztán ami még félelemmel töltött el, hogy a gépen hallottam, hogy belassult a pulzusom hirtelen, majd oda kapott az anesztes doki a csuklómhoz, mérte kicsit, majd azonnal valami szurit nyomott az infúziómba. A műtét sokkal kevésbé fájt, mint első alkalommal, egyáltalán nem volt az a rángatós szakasz, amikor azt mondták még Lencse születésénél, hogy körül néznek a hasamban. Itt gyakorlatilag fájdalommentes és happy volt minden; folyamatosan tájékoztattak, hogy mi történik, lehetett beszélni, szóval nem éreztem idegennek magam a saját szülésemen. Az orvosomon kívül részt vett még a műtéten a sokak által kedvelt dr. Barna Péter is :), akihez - elmondhatjuk - én kerültem eddig legközelebbi kapcsolatba az ismerőseim közül. ;-) Történt ugyanis, hogy a jobb oldalon leszíjazott kezem teljesen elzsibbadt, s a virsli méretűnek érzett ujjaimat mozgatván, véletlen a doki alsó környékén matattam; aki ennek persze hangot is adott műtét közben, s megkért, hogy ne hozzam kellemetlen helyzetbe. :) Nem tudom, hogy mikor kezdték a műtétet, de igen hamar, 16:10-kor kiemelték Adrikát, s mit ád Isten, a zsinór tényleg a nyakán volt, mi több, még a két vállán is; ahogy az orvosom mondta: mint egy hátizsákot cipelte magán. Innentől kezdve egy rövid idő kimaradt az agyamban, mert csak hullottak a könnyeim, meg voltam hatódva saját magamtól :), hogy megint milyen édi bőgőmasinát hoztam világra. Adrikát kint tisztogatták, majd egyszer csak Apa mutatta a karjaiban, s hamarosan az anesztes hölgy behozta hozzám kicsit. Nagyon picinek tűnt, pedig 3660 grammal, 55 centivel született. A műtét befejeztével a Vera által már előkészített ágyra vittek (2-es szoba, közel a nővérpulthoz), ahol egy hajnali császáros feküdt a másik ágyon. Ezeket a szobákat háromágyasították, s mint később kiderült, a harmadik ágy csak pótágyként funkcionál, belülre került a pelenkázó részhez. Vera elmondta, hogy Apa ne maradjon soká, max. negyed óráig :), de mivel ő hazament, s a néha bejövő Picúr nevű szülésznő egy szót sem szólt, legalább 2 óráig ott maradt még velem. Adrikát közben elvitték tőlünk, megfigyelésre. A korábbiakkal ellentétben, most 6 óra múlva való felkelést engedélyeztek, így éjjel 11-kor kelhettem. Apa 7-kor elment, ekkor már erősen fájt az egész mindenség, s egy haláli kedves szülésznő került ügyeletbe: Nyulas Jolán. Ugyanaz a pesztonka típus, mint ami nekem ilyen szituban szükséges; ápolt, simogatott, kedves szavakkal dédelgetett, ahogy mondtam, hogy fáj nagyon a hasam, már adott is Algopyrin szurit (aminek az ízét még másnap is éreztem a számban), s szépen előkészítette a felkelésem óráját, úgyhogy sokat köszönhetek neki. A felkelés persze kegyetlen volt. Először is annyira szúrt a katéter, hogy ki kellett húzni, mert nem tudtam tőle felkelni. Aztán feltápászkodtam, s nagymama léptekkel kivánszorogtam a zuhanyzóba, ahol nagyjából lezuhanyoztam, s a végén már egyedül vettem fel a bugyimat. Fekvés után azonnal az oldalamra tudtam fordulni (első szülésnél ez kb. a 3. napon sikerült), s hajnal 3-ig szundikáltam, de ekkor már nagyon izgatott, hogy tudok-e pisilni, nem fáj-e majd nagyon, úgyhogy megint kimentem, immáron egyedül, a mosdóba. A pisi persze nagyon fájt, s így volt ez még napokig. Reggel már könnyebben ment a felkelés, leáztattam a kötést magamról, s fél 6-kor első utam Adrikáért vezetett. Csodálkoztak, hogy már elviszem, de gondoltam, ha már ilyen jól vagyok, miért ne? Egész nap velem volt a baba, nagyon édi volt, viszonylag sokat aludt, többször szopizott (azt a pár csepp előtejet, ha egyáltalán volt), s estére beadtam a csecsemősökhöz, mert akkor már 2 napja nem igazán aludtam. (Napközben sokasodtak a gondok, mert sárgás váladék folyt a szeméből, teljesen ödémás volt az orra, nem kapott levegőt, úgyhogy szemcseppel kellett folyamatosan csöppentenem, és az orrába is fiziológiás sóoldatot kellett spriccelnem. Sajna a szeme nem biztos, hogy helyre jött, pár hét múlva derül ki, hogy meggyógyult-e.)
Mikor beadtam éjjelre, először majdnem bőgtem, mert a sírós gyerekemre azt mondták, hogy tegyem csak le, majd jön a nővér, akihez tartozik; de miután kiderült, hogy aznap éjjel kedvenc nővérkém: Edit van szolgálatban, nyugalom szállt meg. Hétfőn megint reggel mentem érte, s már éjjel is velem volt. Orvosom keddre már haza engedett, s a csecsemős orvoson múlt, hogy valóban haza mehetünk-e. Ha ezen a reggelen nem megint Edit lett volna a csecsemős nővérke, biztos nem engednek haza, ugyanis tejem csak kb. 10 ml, az is fejésre, úgyhogy rengeteget segített nekem az utolsó ott töltött órákban, nagyon hálás vagyok neki. Az ilyen nővérkéknek kellene aranyba foglalni a nevét. Adrika viszonylag sokat szenvedett ezen a napon, mert először kiderült, hogy lenőtt a nyelve, s felvágták; majd vért vettek a fejéből, ezután kiszúrták a fülét a fülbevaló miatt...úgyhogy meggyötörték kissé. Mindenesetre boldog volt a hazatérés, s innentől minden rutinszerűen ment, csak úgy, mint az első gyerekkel. A melleim kb. 3 napig voltak belövellt állapotban, a tej megint csak oxytocin szipkázásra indult be, de a lényeg, hogy most van, s noha fejem, pár napja csak anyatejen él a Babám, még tápot se kell hozzá pótolni. Csöpi nevezetű bimbóvédővel próbálkozunk a szopival, több-kevesebb sikerrel. A kórházban minden nap meglátogatott az orvosom, s majd’ minden nap a szülésznő is, így nem éreztem annyira elanyátlanodva magam. A babyblue most nem kapott el, de a begyorsult események miatt nem igen fogadtam látogatókat férjemen kívül, egyszerűen nem volt idegrendszerem „megszervezni”, hogy akkor éppen ne sírjon a baba.
Szummázva az eseményeket, egyelőre nem szeretnék harmadik gyereket, viszonylag tortúrának érzem az egész kórházi létet, meg azért most se fenékig tejföl 2 gyerekkel itthon; de ha mégis újabb babára adnám a fejemet, csakis BZS-nél szülnék, s ha még dolgozni fog akkor, gyermekeimet is hozzá fogom irányítani a megfelelő időben. Rengeteget köszönhetek neki, szavakba önteni nem lehet, úgyhogy áldja meg az Isten, s tartsa meg olyannak, mint amilyen most.

ancsipancsi

Pótolom az elmaradásokat? :)

Votiv!
Herichonak itt van az első 22 része, Manókától kaptam, sé nővérem hozza a köv 7-et, aztán tényleg vége.

Szrek!
Reggeli: hát azt írják, hogy teljesen normális, ha egy babának az első vagy akár még a második étkezése is tejcsi, akár 2 éves korig is. Mindemellett fini szendvicskrém recipéket is mellékeltek, amit lehet pl úgy is enni, hogy bulátákkal mártogatja az ebadta :D

Dóri!
De jó, hogy írtál!!! Tehetnél föl képet!:)

Szomszédos parti tök jól sikerült, mindenki eljött, és hoztak fini sütiket :) és délután 3-tól este 8-ig itt voltak, szóval, szeritnem jól érezték magukat. Aztán végigstíröltük mindenki lakását, mert persze mindenki tök kíváncsi volt a másikéra:D A szomszédban egy 5 éves kisfiú lakik, és annyira jól elvoltak B-vel, hogy ez is megerősített abban, hogy vegyes csoportba adjam.
Ancsiékról én sem tudok sokat, teraszról szokott integetni, de nem akarom őket zavarni, most otthon van a férje is, biztos élvezik a két csemetés létet. Az olyan jó még így az elején :)

Kata!
Férjem (és én is) idegenrendész. Ez most tök komolyan hangzik, de végülis az is :D A rossz arcú külföldieket deportálja haza, és ilyenkor utazik. Szerencsére nem gyakran!

Zsanci!
Ergo miatt egyre inkább lelekifurim van! Lehet, hogy csak ez kellene a földi boldogságodhoz??? Mert akkor inkább visszaadom :D

Gekko:
Hű, ez érdekes volt! ÉS bár én naggggyon Kismama magazin párti vagyok, mert nagyon sok mindenben segített eddig, és a Sződy Judit cikkeit mindig elolvasom, azért egy valami nekem is szúrta eddig is a szememet, hogy ha a lap szemlélete ennyire ellentéte a Gekkoval, akkor miért teszik közzé a hirdetésüket??? (na jó, persze a pénzen kívül :roll: :lol: ). Mert szerintem ez van akkora lap, hogy nem lenne rászorulva, nyílván találna más hirdetőt is. VAgy ha már pénz beszél, akkor ne bántsák őket 8)
hű, de naiv vagyok? :?

Kép
Kép
zuzmo1

Ancsi,
nagyon megható, amit irtál, sok boldogságot, és hosszú hónapokig tartó, könnyű szopizást kivánok nektek!!!!!!!!!!!!!!
És nem mellesleg, Zuzival és Votivval megalapitottuk a Barna Péter rajongói-himzőkört, ha van kedved, csatlakozz te is!!! :wink:

GRATULÁLOK!
zsancikant

De jó, Ancsi írt is közben :P
Tényleg nagyon profi a dokid, és olyan jó, hogy minden ilyen szuperül alakult!!! ÉS hogy van tejcsi elég :D

Óvis témához még:
tegnap voltam szülőin, ahol a közelgő ovi volt a téma, és olyan jó, hogy elmentem, mert most egész máshogy látom ó, mint eddig. VAlszeg a tétényi útiba fogunk jelentkezni, mert több társ is ott marad, és ez nagyon jót tenne B-nek, mert lennének ismerősök. ÉS mivel PAnnus is itt lesz bölcsis, sokkal egyszerűbb lesz őket hozni-vinni. ÉS még nagyon sok okosságot mondtak, sé olyan jó, hogy így foglalkoznak a szülőkkel, és ennyire szeretik a gyerekeinket! :D
zuzmo1

Szrek,
ide irom a homeopátiás kullancs cuccot, mert hátha mást is érdekel. (a többit priviben)

tehát a két szer neve (az egyik az agyhártya gyuszi ellen, a másik a lyme kór ellen):
zeckenbis fieber C/D 30
borellia C/D 30

adagolás:
havi egyszer 3-3 golyó (felnőtteknek, nagy gyereknek 5-5 golyó)
ha már benned a kullancs, 3 napig 1x5 golyó.
ha nagyon kullancsos területre mész: heti 1x3-5 golyó.
zsancikant

Zuzi,
ma megjött az én drágaszágom!!!!!!!!!!! :lol:
vett nekem egyet a Levi, és most itt mosolyog rám!
nagyon köszi, h kipróbálhattuk, ez nekem most tényleg vmi olyasmi, amibe érdemes volt beruházni.

még irok majd, csak leszakad a karom.

munka nem jött össze... :cry:
zsancikant

Ancsi, :)
jó volt olvasni, sajnálom, hogy az első császár annyival rosszabb volt, nekem szerencsém volt és az első is ilyen tulképp ilyen "egyszerű" volt :)
gratulálok Adrihoz, nagyon szép és a lényeg, hogy makk egészséges :D
max majd ő is elkerüli a bebújós játszócsöveket :lol:

Kép
akata

Zsanci!
sajnos én Bardóczy rajongó vagyok, miután többen felhívták a figyelmemet, rájöttem, hogy ő a leghelyesebb doki mind közül! úgyhogy nem csábulok el :)

nem hinném, hogy egyelőre lesz időm Bnetezni, olvasni, írni, úgyhogy, ha vki fontosat akar nekem írni, azt priviben légyszi
apa még ezen a héten lesz itthon, utána 2 gyerekkel kell majd elbírnom.

szerintetek normális, hogy Adrika kakija gyakorlatilag fos?? totál híg, csak úgy folyik ki, mint a pisi. (néha a pelusba, sokszor a kezünkre, földre, pelenkázóra :))))))))), vízbe)

ancsipancsi

Ancsi: húúú én bevallom pityeregtem egy kicsit, de biztos azért mert terhes vagyok :) ja és persze elkezdtem fosni, hogy ájáj nemsokára mi jövünk :roll:

Kata: nyaralás összehasonlítás
1. amikor 10 hós volt: simán ment minden: altatás, etetés, tengervizesés, látnivalók felfedezése stb
2. tavaly 20 hós volt:
nos eleve már kilóban is nehezebb volt, szal cipelni se volt egyszerű. A repcsin mindenáron szaladgálni akart mint a vonaton :) nagy nehezen bealudt. Begyüjtöttünk 3 hadi sérülést amiből 1 volt a saját hibájából a többi a hülye szülei miatt (szájfelrepedés, karkitépés), kb oda mentünk ahová őnagysága akarta, mert elszaladt :) a vizbe nem akkor ment és addig ameddig én gondoltam, hanem addig és akkor amikor ő gondolta (akár ruhástul is) evés-minek az, alvás - marha nehezen, látnivalók belefértek ugyan de sokszor hisztizett, mert unta a babakocsit vagy a hátipukit ő inkább szaladgálni akart volna. Egész nyaralás alatt kb úgy viselkedett a csaj, mintha minden reggel speedet kapott volna.
Összegezve amikor kisebb volt akkor az a nyaralás jobban hasonlított az előző (gyerekmentes) nyaralásainkhoz és tudtuk úgy igazítani a programot, hogy nekünk jó legyen. A második az meg róla szólt és egy kis morzsa jutott nekünk is belőle és hazajöttünk kipihenni a nyaralást :lol:

Barbi: Kamillának mondogatjuk a tesót. Tudja, simizi a pocimat, puszit is ad neki. És mondja, hogy "Anya pocakjában Tesó van, Kamilláéba ropi" :lol: Felvezettem már neki, hogy itt lesz egy kisbaba, sírni fog, eleinte nem fog csinálni semmi érdekeset, nem fog vele még játszani csak majd később stb meg hogy oda kell neki adnod a játékaidat jóóó? "neeem" :)
Ajándékot hoz a tesó, azt a fa babaházat ami karácsony körül volt akcijás a plusba. Szépen betáraztuk és az leszen a meglepi neki.
Gombóc :)

Fibi: M ovi áhá!

Ovi helyzet: nálunk se egyszerű, mert most a játszón ugye ez a fő téma. Hall mindenfélét az ember...pl, hogy ahová mi szeretnénk menni, ott lesz egy pár sznob szülő/gyerek (de hol nincs ilyen?), meg, hogy szeretik a gazdagabb szülőket és azokat le is húzzák egy-két dologra :roll: hát mi gazdagok se vagyunk...
és persze a vegyescsoportba van a legkevesebb hely, mert sok tesó érkezik majd :? na majd meglátjuk. Én továbbra is bízom benne, hogy Kamillát beveszik annak ellenére, hogy nem vagyunk körzetesek és, hogy itthon fogok hereverélni :P ha nem veszik be, akkor meg szimplán megőrülök :lol:

Zsan: ez a homeós cucc azt jelenti, hogy lehet a kullancs ellen védekezni bogyóval???????????????????? :roll:
Mert mi úgy gondoltuk, hogy idén még nem adatnánk be Kamillának az oltást, úgy se nagyon jutunk el idén sehá a pici miatt, talán majd jövőre.
(bár persze épp ma hallottam a játszón, hogy attól jó szülő valaki ha beadatja az oltást a gyerekének, és ez a minimum! 8) )

Zuz: nem mondod, hogy Tomi kisérgeti ezeket a népeket haza??? Azt nem a rendőrök csinálják? És ha lecsapják menetközben vagy valami? :o

Votiv: jó a hajad 8)

Deni: falbontás :lol:

Curse: hogy bírtad a mai napot?? Nektek valamiért ez az autózás nem jön be :roll:

Ruz: na látod, hogy látod! Mondtam én, hogy Bendivel minden okés ;)

Rylie
rylie

Adrika pár percesen:
Kép

további képek az aláírásban található címben...

különben Adri súlyra nagyobb, fotókon duckó, de életben annyira kis pici, feje nem is kövér, valahogy a fotók nem adják vissza, hogy mennyire kis pici gyámoltalan jószág.

ancsipancsi

Ancsi,
jo hogy irtál, szép a második lányod is :D

Deni,
még csak az kéne, hogy Zs allergiás legyen :lol: nemnem, ö Bechterew kórban szenved (hátfájás egyik fajtája)... (és köszi az ea-t)

most megyek, még nyomozok ovi ügyben.....
fibi

Zuzi,
és mit látsz másképp ovi témában, mint eddig?
(nekem is változik naprol napra a véleményem sokmindenben, annyi infot hallok)
fibi

homeosok:
T.I. most olyan jó szert adott! B-nek hihetetlenül nyúlós, sűrű sárga orrfolyása volt, és a Hydrastis 15-ös potenciálban valami csodaszer volt!!! 2 nap múlva már semmi baja nem volt! :o Nekem ez egy új szer, bár lehet, hogy Nektek nem, azéárt leírtam, mert tényleg klassz!

Rylie!
Tomi és 2 határőr kíséri őket. Tomi az ész 8) , ők az erő :lol: . És ezt nem a Tomi mondta, hanem az egyik határőr srác :lol:

Adrika csudaédes :D

Zsanci!
Sajnálom a melót :cry: És gratulálok az ergodhoz :wink:

ésésés, lyányom már lassan 3 órája alszik, egyszer kellett visszaaltatnom. AMióta ezen a világon él, azóta nem művelt ilyet :shock:
zuzmo1

Fibi!
nem is gondoltam a tétényire, mert a mi utcánkban lévő igazi zöldövezeti kis ovi, 1-2 csoporttal, ami nekem nagyon tetszene. Aztán most rájöttem, hogy van más szempont is, és Bazsi két kis barátja is ott marad, mégpedig abba a csoportba, ahová a bátyójuk is jár, és akkor majd PAnnus is odamehetne. ÉS így azokról az óvónénikről anyukáktól kaphattam infót, amit itt nem tudnék, mert nem ismerem az anyukákat. Meg meséltek az anyukák a vegyes csoportokról, ami eddig is szimpi volt, csak mindenki olyan pejoratív értelemben emlegette eddig (vagy csak hozzán jutottak el ezek a vélemények), de most hallottam pozitív vélemányeket is, és a gondozónők szerint is bejönne B-nek. ÉS nálunk a gondozónők átkísérik a gyereket az óviba, vagyis az első napján ott vannak vele 1-2 órát, ami annyira kedves dolog szerintem. A gondozónők meséltek a vezetőóvónőről, hogy milyen jó fej, és hogy szerdán külön a bölcsis anyukáknak tart szülőit, mesél az óviról. És hogy mennyire előyben részesítik az ottani bölcsiseket, stbstb. És érdekes véleményeket hallottam a W intézményekről, de erről inkább nem írok :wink:
zuzmo1

Fibi!
Szóval az előző HSZ-em léányege :lol: :
hogy egy csomó szempont van, amit érdemes figyelembe venni, és bár ez az óvi, ami mellettünk van nagyon szimpi, mert zöldövezet, stbstbstbstb, lehet, a gyerekemnek fontosabb, hogy időben érte tudunk menni, és nem kell hajnalban vinni (mert mi most már mérlegeljük azt is, hogy PAnnuska decembertől bölcsis lesz, és 2 külön helyre vinni őket nem csak nekünk halál, de nekik is.) Szóval rávilágítottak egy csomó más szempontra is.
zuzmo1

Helyesen a bogyó neve:
ZECKEN BIS FIBER.
állitólag lehet kapni, a börsiben biztos, a grétiben meg majd kiderül.
ez van az agyhártya gyuszira asszem, a másik meg a lyme kórra.

Igen Rylie,
ezt mondta dokinéni oltás helyett. Ő ezt az oltást sem igazán kedveli, mert ugye csak agyhártya gy ellen véd, és persze az ellen sem mindig... :roll:
valszeg ez a bogyó sem csodaszer, kb annyit tudhat, mint az oltás.

Zuzi,
mikor mentek játszóterezni?
mert mennék már az új ergommal... :lol:
épp most tanultam meg felrakni az oldalazós poziciót.
remélem segiteni fog...

Deni,
akkor te igazán mázlista vagy!!! :lol: én meg sem merem erre kérni, mert engem már ismer annyira, h tudja, nem vagyok egy egyszerű eset. Egy óra alatt valszeg nem végeznénk, és a végén zokogva borulnék az asztalra, hogy nekem milyen rossz...:lol:
Nem mellesleg először el kéne mennem allergia vizsgáltara a bálint analitikába :wink: hogy kiderüljön, megfázom e rendszeresen, vagy allergia.

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

Zuzi,
én nagyon szeretem a vegyes csoportot!
B 2 éves kora óta oda jár, mondjuk lassan ő lesz a legnagyobb, most már ő pofoz le mindenkit (persze csak verbálisan)
egyébként mindkettőnek megvan a maga előnye és hátránya...
enyim gyerek is régóta alszik, az előbb felkelt picit, odamentem hozzá, és úgy aludt,h félig nyitva volt a szeme. Édi volt, igy integettem neki egyet, erre ELMOSOLYODOTT...
azóta is alszik... :lol:
zsancikant

Szerintetek melyik jobb:
hagymányos régi "égetős"lemez diavetítő, vagy valami modern műanyag új????????????????????????

Zsan: na ez a bogyó nagyon érdekel!
Úgyis fel kéne hívnom TI-t, hogy ezer éve nem látta a gyereket, nem-e kéne megmutatnom neki esetleg?? :roll: Vagy hogy van ez...

és én is a vegyescsoportra nyomulok!!! :P

R
rylie

JAJ de hülye vagyok: :oops:

Ancsi: nagyon szép kisjány!!
És prezentáltam Kamillának, hogy ilyen pici baba lesz a tesója neki is, jóóóóó?
azt mondta: jó 8)

R
rylie

JA, és az egyik szomszédunk a Váradiné Ica szülésznő lánya :shock: :lol: , és mesélte, hogy bárhova mennek, mindig találkoznak ismerőssel, annyian szültek már nála :lol:

Zsanci!
Amint jó idő lesz, megyünk Ergozni 8)
zuzmo1

Ancsi: én is olyan repeső szívvel olvastam a szüléssztoridat! TÖk jó, hogy ennyire jó élményeid voltak a dokikkal, szülésznőkkel és a csecsemősökkel! Remélem, a másodiknál nekem is ilyen jók lesznek majd. Asszem én bénáztam el az elsőnél, mert nekem is ilyen pesztonkákra lett volna szükségem, de ezek szerint hiába bőgtem, mint a veszett fene, mégsem tűntem elég elesettnek. :roll: És szuper, hogy megy a szopi!!! Annyira jó! :D

Kép
Kép
tinu

Zuzi,
ez tök jó! :) én is ugyanezekre jöttem rá, minél több anyukával beszélek, annál több szempont jön elö.

W ma megint kiakaszott: felhivtam h el szeretnék menni egyik délelött hogy Bálint is körülnézhessen, mert nekem az az egyik legfontosabb ha a gyerekem mit szól hozzá meg az ovonöhöz, erre persze NEM LEHET. nyilt nap nincs, de még bemenni sem lehet mert zavarnánk a gyerekeket a szabad játékban. Menjek 1 orakor, (amikor alvásidö van B-nek), és már nincs ott 1 gyerek sem..... asszem nekem ez volt az utolso probálkozásom oda :roll: nekem tul merev ez az egész, és folyton falba ütközöm, nem nekünk valo, mindig ezt erösitik meg....
fibi

szeretnéNk, bocs, kicsit ideges lettem.
fibi

Ancsi,
:D gyönyörű a kisebbik lányod is :D és nagyon szép a történeted

Zuz,
köszi, asszem rosszul fogalmaztam, szóval mennyi idős korig áll ez a nem reggelizős dolog?

Zsan,
köszi, várom a privit ;) és fura, hogy erre is van bogyó :o és ezek ezeket a súlyos kórokat is gyógyítják vagy hogy? Mert a polibétől meg a cigitől büdös az ember, annak a működési mechanizmusát értem :mrgreen: :lol: meg a szurit is értem de a bogyó hogy müxik? nem riasztja a kullancsot, hanem ha beléd kerül és fertőz, akkor nem leszel beteg? ha őszinte szeretnék lenni, én max kiegészítő védekezésként merném alkalmazni - vagy az injekcióval meg ütik egymást?

Fíbsz,
helytől, embertől nagyon függ a W, Votiv annyira pozitív dolgokat ír pl meg azért mások is, de pl a kisőesti waldorfosok sem válaszoltak a megkeresésemre, hogy mikor mehetünk játszócsoportba - mondjuk nem döngettem olyan sokáig, 2 ímélnél megálltam, viszont ez nekem totál antipatikus volt :? szóval ez soktényezős, majd mindenki a helyére kerül ;) :D

Kép

Kép

:D
szrekuc

Sziasztok,

egyik ismerősöm szeretne Gutmann Orsolyánál szülni. Tudtok róla valamit? Első babája császárral született másodikat szeretné természetes úton szülni.

Köszi Laura

Kép
tabajd

tabajd,
októberben a szobatársnőm nála szült. Nagggyon szimpi fiatal "csaj", tök lelkiismeretes volt, amikor bejött, láthatóan nagyon jó viszonyba kerültek egymással orvos és páciense.Gyönyörködött még a gyerekben s és nagyon alternatíívkodós volt, mert első gyereket szült a szobatársnőm szülőszéken.Ja és a telójával csinált képeket is :-)

Rólunk:Atinak fájhat a hasa egy minima mennyiségű bébiételes baracktól???(vagy inkább a rizskeményítőtől,amivel megtöbbítik?)Mert tegnap is és ma este is szenved :cry: ,pedig ő ilyet nem szok....

Kép
Kép
szelloke

Akata,
Azért nehezebb később, mert amikor már nem hisztizik, akkor inkább a barátnőjével menne nyaralni. Bár egyesek még akkor is hisztiznek, de legalább nem neked.

Votiv, Deni,
Annyira jók a gyerekek a képeken!!! (Votiv, nekem is tetszik a hajad.Nagyon jó!)

Zsanci,
Nem írnád le, mit rendeztek? Legalább tőmondatokban.

Szelloke,
Köszi az ülés info-t.
Ti szállodában esztek? Én imádom a reggelit, van is vagy kétféle, de akkora választék, amit te felsoroltál legutoljára egy 4*os hotelben fogadott.

Ancsi,
Olyan szépet írtál és még meg is nevettettél!!!
A kakis dolog nálunk is így volt M-nál hónapokig! És mivel M. normális így
Adrika gyönyörű és minden jót Nektek!!!

Rylie,
Nekem mindkettő van(diavetítő), de lényegi különbséget nem érzek. Az új is ugyanúgy átmelegszik és elvileg egy idő után szüneteltetni kell, hogy lehűljön (ez mondjuk szerencse, mert 2 bogyó és babóca után kijár nekem is egy kis pihenés).

Tinu, Fibi és bárki,
Vmikor Ikea? (Örs vezér téri)
sztrájk nap és jövő hétfő/kedd kivételével ...

P épp ma jelentette ki, hogy mikor olyan nagy lesz, mint én akkor is velem alszik, mert annyira szeret. Akkor is jól esett, ha tudom, hogy meggondolja magát.

Móni
Kép
Kép
monisa

Tinu,
remélem, hogy írásomból kiderült, hogy az én szülésznőm nem egy pesztonka típus. tehát az ügyeletes Orsi és a gyerekágyason ügyelő Nyulas Joli volt az igazi pesztonka. az én szülésznőm egy jó manager, aki jól vitte az ügyeimet, s nekem, mivel császár lett, a végén tényleg erre volt szükségem. mikor meg bőgtem, mint a fürdősk., akkor BZS fogta a kezemet, s mesélt arról, hogy milyen frankón tud buktát sütni. :) szóval BZS is pesztonka ;-)

Tabajd,
G. Orsolya nem régen szakvizsgázott doki, szobatársam nála szült ügyeletben (császárral). a Medimomban dolgozik, ahol Bardóczy Zsolt is. fél füllel hallottam olyasmit, hogy kissé könnyen lemondja a betegeket, s teteti át mondjuk másik napra, ahol már full a nap, és így lehet nála várni rendesen.

ancsipancsi

Sziasztok lányok!

Ancsi! Gratula ehhez a gyönyörű lányhoz :)
Császár ide-császár oda, nekem nagyon tetszett a szülész-sztorid, főleg, hogy te is pozitívan élted át.

Votív! Nagyon klassz a hajad, tud valamit ez a Hajas. De én is rövidebbre és kicsit sötétebbre emlékeztem veled kapcsolatban.
Mennyiért kreál egy ilyen frizurát?

Tinu! Nagyon szép a csajszid, igazi nő :wink:

Deni! Falbontó fiúk nagyon aranyosak, bár látom a főszaki Isti volt.

Zsan! Nekem is pont a negyedik gyerek(etek) jutott eszembe az eladó babakocsik olvastán.
A letehetetlen könyv hasonlatod nagyon tetszett :)

Mi lenn vagyunk Szolnokon a dolce vitában :)
Bár tegnap anyukám este fél 12-kor már kicsit mérgesen telefonált utánam, hogy kotródjak hazafelé, mert ő már menne aludni, és hiába van 2 bébiőr is (mind a két gyereknél), ő akkor alszik nyugodtan, ha már én is otthon vagyok.
És ma annyira nyafka volt mind a 2 gyerek, Bajni 12 kilóját egész nap cipeltem, úgyhogy estére már kicsit szétestem, és anyukám nem akarta elárulni, de megkegyelmeztt és mégis elmondta, hogy meglepetésből holnap és holnapután is szabin lesz, úgyhogy holnap kötelezően valami programot kell csináljak magamnak. Hát ha muszáj, muszáj :wink: holnapra is kitalálok én valamit. Csütötröktől már úgyis be vagyok táblázva, fodrász, kozmetika, spinning itt is, osztálytalálkozó, és végül Petivel is romantikázhatunk.
Utáltok??? :twisted: :lol:

KépKép
KépKép
lindicita

Móni,
B folyton szivat. Direkt nem csinál meg dolgokat (öltözködés, pakolás, stb), ja és tegnap az volt a nagy húzása,h miután Igi kicsit meghúzta az ujját, ő azt visszaadta, de úgy mint Lúdas Matyi. És ettől kicsit ideg lettem, mert erőst féltem,h eltöri az ujját...vele ezért üvöltöztem.
Igi pedig, amig Memét fürdettem, magára kente a vaniliás popsikrémet, majd ami már nem fért el rajta és a fekete pulcsján, azt a tükörre kente. Utána fürdés közben kikapta a csúszásgátlót, kidobta a szőnyegre úgy jócsuromvizesen, majd kimászott a kádból és le is pisilte (ezt ugye csak elmondásból tudom, felelőtlen anya közben a kicsit törölgette, öltöztette, stb)
Meme meg szimplán jókönyv délutánonként, mert addigra már elég álmos ahhoz, h egyedül ne legyen el, de még nem annyira, h aludjon...

Tabajd,
nekem szimpi volt Gutman Orsi, de csak egyszer-kétszer láttam...

miért van állandó zabálási kényszerem, főleg este???
tele lehetek mindenféle élőlényekkel ,akik ilyenkor követelik maguknak a kaját???

:roll:

mikor fogok lefogyni, és nem fog lógni a hasam ha pl bekapcsolom az ergot a derekamon. Apropó, mikor lesz derekam?

ennyit rólam.

sziasztok
zsancikant

és hát majd' elfelejtettem: a csecsemős nővérek mit sem változtak az évek során. van az az egy-két rendes, s a többitől szinte féltem. kérni nem igen lehet tőlük, mert pokróc-szerűen viselkednek. tény, hogy baromi sok a munkájuk, szóval volt, hogy kb. 8 bőgő gyerek volt az előtérben, úgyhogy sarkon is fordultam, ahogy benyitottam.

a csecsemős orvosok szuperek. most nem idősb Barnáné volt, hanem kettő fiatalabb, sőt, az egyik egy nagyon-nagyon keves homeos dokinéni, akit - ha nem lenne jó orvosunk- elfogadnék házidokinak is. (dr. Kónyi Olga talán...)

ezen kívül továbbra is fenntartom, hogy pszichológusnak is kellene az osztályon dolgozni, mert láttam pár kisírt szemet.

a szülésznők meg egytől egyig tök rendesek voltak, pl. velem még a mások által félelmetesnek tartott Picúr is kifejezett kedves volt.
javaslom a következőkben szülőknek, hogy ne csak ajánlásra (és legendák alapján :) ) válasszanak szülésznőt, hanem mindenképp próbáljanak vele előtte személyesen is találkozni, előadáson, vagy bárhol, ugyanis volt, hogy sokak által agyon dicsért szülésznő nekem spec nem jött be. nem volt vele nagyon semmi gondom, de mégis furcsának tartottam.
ha még egyszer szülök, már nem lesz szükségem szülésznőre, mert mindenképp császár lesz. viszont egyelőre nem fenyeget ez a veszély... :)

ancsipancsi

Ancsi: jók a tickerek! :D

Móni: nekünk jobb most a jövő hét, mert ma szétmetélték a lábam, úgyhogy gyógyulóban.

A gyerekem még nem alszik, de én már mindjárt. :evil:

Kép
Kép
tinu

Moni,
ez a hét már tele van sajna. na, nem fodrász, kozmetikus és spinning a programom, de sebaj :lol:
fibi

Szrek,
persze, hely -és személyfüggö is a dolog.
kispestiröl azt hallottam, hogy fullon vannak. itt még lesz 5 hely ösztöl, de minket már nem érint.
fibi

Ancsi! pont akartam már érdeklődni! szerintem szuperül csináltad :lol: . próbáltad ameddig lehetett, s ezért elismerésem. a dokid nagyon szimpatikus. Barna doktoros élményen jót nevettem :lol: .
s a te szavaid adták meg az uccsó lökést, hogy a kövi szülésemnél kérjek beöntést :) .
s Adri nagyon szép, s milyen nyugodt a párperces képen :lol: :lol: :lol: !!!

Zuzi! öröm olvasni az ilyen ovisélményeket :lol:
a vegyescsopikról én is nagyon jókat hallottam :D (itten is van olyan)
w-s hallomásodat szívesen venném!

Fibi! w :? biztos vagyok benne, hogy hamarosan találtok egy szuper helyet!!! :lol:

Rylie! pocakban tesó/ropi :lol: :lol: :lol: .
Adrikára reakció ígéretes :D :wink: 8)

Szrek! majd lennél oly drága, s továbbküldenéd nekem amit Zsancitól kapsz a kullancsikról? légy cccí

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
gödibarbi

Monisa! P nyilatkozata nagyon édes :lol:

Ancsi! bukta :lol: . recept is van :wink: :mrgreen: ?
gödibarbi

Barbi,
még meggondolom 8) :mrgreen: :lol:

fel vagyok pörögve Csernus Imre A Nő c. könyvétől, bocsi

ezért még Lindit se utálom, pedig valljuk be, felháborító ez a nagy szabadság ;) :mrgreen: :D

Ancsi,
fú, tényleg, Barna doki :lol: :lol: :lol: :lol: :oops: :lol:

Kép

Kép

szrekuc

Sziasztok!

Ancsi!
Örülök, hogy írtál! Akárcsak Rilyet, engem is meghatott a történeted, és pityeregtem egy kicsit, pedig én nem is vagyok áldott állapotban. Lencsi baba hogyan fogadta a húgocskáját?

Teljesen rendjén való, hogy a picikédnek híg a széklete. Ha nem kellemetlen a szaga, nem habos, nem vizes, akkor nincs semmi gond vele. Azt aláírom, hogy beterít mindent. Az átöltöztetés sem kis hadművelet. Nálunk rendszerint nem csak popsi mosásra, hanem fürdésre is sor került ilyenkor, mert „csak” a nyakától a talpáig volt csurom egy kaki a gyerek.

Zsanci!
Engem is érdekelnének további információk a kullancs által terjesztett betegségek elleni szerekről. Nagyjából azok a kérdések motoszkálnak bennem is, mint amiket Szrek tett fel. Nálunk ezen a héten kapják a gyerekek az éves ismétlő, ill. a második emlékeztető oltást, de ezzel együtt sem vagyok nyugodt.

Már hetek óta értekeztek erről a bizonyos ergoról. Lenne kedves valaki felvilágosítani róla? Hogy néz ki, miért jobb, mint a kendő?

A reggeli ételek közül a gyerekeim a melegszendvicset szeretik a legjobban, sok sajttal, hagymával. Lehet, hogy legfőképp a csiga-forma miatt, de a körözöttel megkent, feltekert, felkarikázott, vékony szelet sajtot is szeretik. A nagyobbik kakaóval indítja a napját, így reggelire viszonylag keveset eszik, és inkább a tízórai a nagyobb mennyiség. Amikor magamnak is kedvezni szeretnék egy kicsit, akkor bundáskenyeret készítek.

Üdv!
zsini
zsini

Szrek! aztat könyvet ígérték nekem kölcsönbe!!!érdekel!

Ríd! kőcök hogy vannak?
gödibarbi

Sziasztok!

Ancsi nekem is nagyon tetszik a szül.sztorid, köszi,h megosztottad velünk! :)
Adrika nagyon szép, formás kisbaba! :)
BP matatás :mrgreen:
Pvel is az volt,h le-leesett a szívhangja, és a szülésznő már császárt emlegetett, de megúsztuk. A köldökzsinór húzta vissza (ettől lett több, mint 1 óra a kitolás :? ),de azért annyira nem volt rácsavarodva, mint Adrira.
Egyébként a szobatársam babájának meg nagyon rövid volt a zsinór, és sokkal vastagabb, egész meglepő volt a különbség, ez a köldökcsonkon látszott.

Gekkós vita :shock:
Sztem is gáz a kommunikációjuk, Sződyt pedig birom, nem csodálkoznék, ha kiforgatnák a szavait, vagy csak kiemelve a kontextusból, más jönne kei belőle, mint amit mondani akart. :roll:
Viszont az télleg gáz (mással kapcs. is feltűnt már),h mindezek ellenére nyomatják a hírdetéseiket. :roll: Pénz beszél...

Zsan, homeós kullancsos infót köszi, lejegyzeteltem!
Börsi patika az, ami a zAuchanban van?

Reggeli: nálunk B sokszor eszik kiflit oviba menet a babakocsiban, vagy kunyizik a dadusnénitől :) Szopizni szokott (bár egyre kevesebbet), aztán fölkel, mutatja,h vegyem le a hálózsákot, és meg yki a konyhába kajálni. Szal, szopi m árnem elég neki, pedig nemrég még elég volt akkor kajálni neki, amikor az oviból visszaértünk. Múltkor fölkel, elindul kifelé, és közli: "Konya, Apa" (Apa mér kint volt.) És újabban amikor éhes odáll ahol az evőeszközök vannak, és azt kiabálja: "Kéle(k) kaka!" :lol:
(kaka=kanál)
Kaja meg péksüti, sajt, joghurt, vagy gabonapehely/kása, esetleg banán, néha túrórudi. Vagy kiflirágcsak a babakocsiban.

Vot,h te milyen fiatal vagy! :) És nekem is a hajad tűnt föl először, nagyon klassz! :) Lili pedig éédes, a nem kevésbé édes hódolói körében! :)

Szrek, lábad? Nem mész dokihoz? Traumeel hat?

Fibi, ovi helyzet :( Drukk,h megtaláljátok a megfelelő helyet Bálintnak!!

Lindi, sárgulok...
(Nekem is egy pár óra szabira lenne szükségem már, kicsit ki vagyok merülve mostanában...)

Képzeljétek, egyik ismerősünkről kiderült,h az egy éves gyerekéhez születése óta csak angolul beszél (az apuka meg magyarul). :roll: A nő angoltanár, de magyar. Tudom,h előjött m ár itt ez a téma, de engem ez most sokkolt (mert fültanújuk voltam). Beszélget a nő velünk magyarul, közben meg rászól a gyerekre angolul... El sem tudom képzelni,h a gyerekemhez ne az ANYAnyelvemen beszéljek...

Megyek aludni, jóéjt!!
rídonli#

Barbi, köszi, már jól vannak, de ma elkezdett csorogni az orruk... Remélem nem jön a köv.forduló...
rídonli#

Zsni, télleg, a körözött nálunk is abszolut favorit, vagy a tejfölöstúró (tejföl helyett joghurttal).

Na, télleg L, mert leragad a szemem.
rídonli#

Szrek!
Nem is olyan régen, a Magyar Nemzet egyik számában volt egy teljes oldalas interjú Csernussal, főképpen az általad most olvasott könyv kapcsán. A kritikusok közül többen kifogásolták az alpári stílusát. Azzal érvelt, hogy a könyvében/könyveiben az egyszerű, „nyolcosztályos” embereket szerette volna megszólítani, mert nekik szinte senki sem ír, azok pedig a szóhasználatából azonnal megértik a mondanivalóját. Eléggé felbosszantott, hogy a tanulatlanság és a trágárság között párhuzamot vont, de ettől függetlenül én is kíváncsi lettem arra, hogy ki is ez az ember, miket ír? Most olvastam a Drogmát. Nem állítom, hogy a rajongója lettem, de sokat változott a róla alkotott – meglehetősen hiányos ismeretekre alapozott – véleményem. Az is nagyon szimpatikus benne, hogy szereti Oshot. Én is szeretem!

Jó éjt!
zsini
zsini

Zsini,
a könyvben azt mondja az alpári stílusról, hogy azért van rá szükség, mert finomkodva kimondva valami nem ér el igazán az emberekhez, kvázi néven kell nevezni a dolgokat.
Különösebben nem szeretem őt, meg a könyv is olyan, hogy szerintem rosszul van megírva, mégis az elején Memének éreztem (letehetetlen jó könyvnek), de egy idő után ez az egész elfárad. Valahol ez is egy kis zsonglőrködés - de persze hogy is lehetne a teljesség igényével írni ennyire bonyolult témákról.

Kép

Kép

szrekuc

Barbi: Angi mindjárt 2 éves! :o :D

Szrek: engem ettől az ürgétől végképp nem érdekel, hogy mit gondol a nőkről. :roll: Számomra szörnyen hiteltelen.

Zsini: az ergot nem kell kötözgetni, kb. olyan, mint egy hátizsák. SZóval könnyebb felvenni. És kicsit kényelmesebb a vállrésznél, mert jól ki van párnázva.

Kép
Kép
tinu

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?