Új privát üzeneted érkezett!

Kata,
kösziiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép

:D
szrekuc

Waldorfról akkor megpróbálok tárgyilagosan és röviden. (aki nem érintett, ugorjon :) )Azért nem akartam ide irni, mert nem szeretnék sem vitát generálni, sem megosztani embereket, uh csak a lényeg. Ha minden gondolatom és tapasztalatom leirnám, ami az elmult hetekben összegyült, kicsit hosszú és sürü lenne. (majd 1x megirom könyvben mint Bóna László, aki egyébként zseniális, és nemcsak erröl, hanem a homeopátiáról is gyönyörüen ír :D)
Maga a módszer nekünk nagyonnagyon szimpatikus, a reformpedagógiák közel állnak hozzám. Viszont a Waldorf életmód is egyben, nemcsak óvoda meg iskola, hanem a szülök részéröl egyfajta "elkötelezettség", és sztem csak az vállalja aki 1000 százalékosan ezt így érzi, és meg tudja tenni. Ugy gondolom, nekünk ez nem menne több okból (nem részletezem). Emellett azt látom Bálinton, hogy neki másra van szüksége. Sokat változott az utobbi hónapokban, ezt is hosszú lenne leirni. Ez a 2 fö ok, amit megerösitettek az oviban tett látogatás alatt szerzett benyomások. És van mégegy ok, ami teljességgel csak megérzés jellegü a megfigyeléseim alapján, azt meg tényleg nem szeretném publikusan, nehogy megsértsek valakit, aki W fan. Ugyhogy ennyi :)

KépKép
fibi

Szrek,
innen is +++++++
(ha nem hiszel a hagy. orvoslásban, akkor abban hiszel, hogy az elesés, bokaficamlás olyasmit jelez, hogy más utra kellene lépned?)
fibi

Fibi,
no te sem vagy egy szószátyár típus :lol:
engem továbbra is érdekelne még a kifejtős része, tényleg nagyon!! tekintve, hogy nálam is sok a pro és a kontra. Amiket írtál azzal máris egyetértek, nálam is kontra. DE én még nem voltam ilyen intézményben, ezért gyűjtenék olyan tapasztalatokat amelyeket olyanoktól gyűjthetek akik megjárták, de nem W fan-ok, ergo nem elfogultak sem erre sem arra. Objektív véleményt szeretnék, ezért lenne jó minden info.... :)
Ha nem akarsz írni róla bővebben, megértem, a fentieket azért írtam le, hogy lásd nem a rossz értelemben vett kíváncsiság (vagy kíváncsiskodás) hajt. Még nem vetettem el a W isi ötletét 100%-ban, bár nagyban valószínű, hogy akár csak az általad említett okokból kifolyólag nem arra megyünk majd. :)

Kép
akata

Fibi, biztosan más minden w is, én pont az érzem a kamaraerediben, hogy ide nem kell az az 1000%-os elkötelezettség. vannak olyan családok is, igen, de mi sem lógunk ki a sorból :) viszont azt is megértem, hogy te olyan ember vagy, aki vagy szívvel-lélekkel csinál valamit, vagy inkább nem :)
Bálintot már rég láttam, de amennyire megismertem, ő egy nagyon motivált, együttműködő, szabálykövető, koránál érettebb gondolkodású és fejlettebb kisfiú, akinek a figyelme jól irányítható és leköthető, igazi kincs lenne bármely óvónéninek. Ez csak az én véleményem, hogy neki kifejezetten jó lenne egy hagyományos pedagógiai szemléletű óvoda, egy kedves óvónénivel, aki lehetőséged ad az elmélyült játékra és sok pozitív megerősítést alkalmaz (sokat dícsér) :)
Én amúgy nem vagyok w-fan, bár a keresztyén neveltetésem miatt sokkal több "közöm van" hozzá, mint korábban gondoltam, de én pont azt éreztem Istinél, hogy igen, neki itt a helye, akkor is, ha esetleg nekem v az apjának nem jönne be. Azt kívánom, hogy Te is megérezd ezt, hogy ITT jó helye lesz a fiacskádnak, akárhol is legyen :)

votiv 8)
votiv

Szrek,
Szerintem akkor kell beszélni a nem élőkről, ha a gyerek elkezd érdeklődni iránta. Nem hinném, hogy értené egy ekkora gyerek, hogy volt valaki aki már nincs, kiváltképp ha nem is ismerte. Az persze más dolog, ha még ismerte valameddig, erről Barbi tud tapasztalatot mndani sajnos :(
Ha a saját fiamból indulok ki- mondjuk fél évvel fiatalabb- messze van még ez a téma. Akit nem lát 2-3 hétig, nem is igen keresi.
Talán a fényképnézegetés mozgatja meg először az ilyen irányú érdeklődést majd, bár nálunk akit nem ismer az bácsi vagy néni és slussz :)

Na egy édi sztori, erről jut eszembe.
Ákos nagymamája (enyém anyu :) ) hastáncol és előadásokon lép fel :roll: :roll: :roll: A minap néztük meg az egyik előadást dvd-n és az én kisfiamnak az ott egy néni volt, hiába a hasonlóság semmi párhuzamot nem tudott húzni a mama és a táncoló néni között. :wink:

Kép
akata

képzeljétek, nyertem egy új R.E.M cédét a Petőfi Rádió játékában :D :D én, aki sosem nyerek semmit :lol:

Kata, fiad az én fiam nagy haverja lesz, ha ő is be van oltva motorra :D
w/ne w - nézd meg/próbáljátok ki, amit kinéztetek, mert a szülő tervezget, aztán egyszer csak meglátja a gyerekét, hogy működik-e vele a rendszer, vagy épp hogy kilóg onnan, és ez úgyis felül fogja írni a terveket :) és egyébként meg ahány w, annyi szokás, és bár a szertartások hasonlóak (de mások is, nálunk pl. nincs mese, csak mondókázás, és általánosságban nagyon megengedő a légkör, out-of-control Istók ezért sem olyan kirívó benne :lol:), persze itt is sok múlik az óvónénin, meg a személyes szimpátián-összhangon! szóval inkább próbáljátok ki, az "objektív" vélemény ezesetben nem ér sokat, már ha találnál olyat :wink:

votiv 8)
votiv

hastáncos nagyi, wowwwwww!!!!!! :o :o :D :D :D
irigy-irigy

votiv 8)
votiv

Vot,
gratula az rem cd-hez!!!!!!

enyim gyerek ma megint jó könyvest játszik!
letehetetlen!!!!! grrrrrrrr :x

Fibi,
nekem is mesélj még!
és remélem Votnak igaza van, mégpedig, h minden ovi/isi más!
de én hiszek neki! :wink:

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

Votív, :) :) :)
igen igazad van, mint mindig :) :) sajnos a közelünkben nincs W ovi, talán a tiétek van legközelebb :? szóval az ovi biztos nem játszik emiatt. A sulival persze még bőven ráérünk, de azt már annyira fontosnak tartom, hogy ha kell, a világ végére is eljárunk egy jó suliért. Mindenképp el fogok menni, addig még van vagy 4 év és reménykedem, hogy közelebb is lesz addig lehetőség.

A nagyira azért annyira ne irigykedj, mert van hátránya is. Pl alig látjuk és nem süt sütit az unokának :D amolyan nagyanyósan :wink: :wink: de majd az is eljön egyszer biztos. Addig meg boldog vagyok, mert úgy éli az életét végre, ahogy azt élni kell :)

Kép
akata

na jó, MA jött el a napja, h megrendelem az ergot!
áááááááááááááááááááááááá, grrrrrrrr és a többi...

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

még1,

Vot,.
mész dm-be?
mert ha nem ,én elindulok most, kifogytunk a pelusból! :lol:
zsancikant

Zsanci, indulj nyugodtan (vagy már el is mentél :P), 2,5 órája itt ülök a szervízben (laptoppal), a dédi meg egyedül otthon a 2 gyerekkel - rohanok haza, nekem tuti nem lesz itt ma vásárolgatás... :roll:

votiv 8)
votiv

Sziasztok lányok!

Nuk! Örülök, hogy megnyugtatott a doki néni :) A Dévényesek miért kezelték Réka nyelvét? Épp az következett, vagy ott is láttak valami gondot?

Akata! Nagyon vagány fiad van és nagyon klassz a motor. Remélem az én uram nem állít egyszer haza egy ilyennel, bár ő is pedzegeti, hogy kocsival lehetetlenség közlekedni a városban, és majd ő is venni akar egy 600 köbcentis "robogót" :roll:

Képzeljétek, Bajnim 4 (!) napja nem szopizik napközben, csak reggel és este. Igaz, néhanem egyszerű lefejteni magamról, de igyekszem olyankor elterelni a figyelmét. Tegnap kinn a teraszon próbálta épp letépni rólam a ruhát, és mondtam neki, hogy elvitte a cica a cicimet. Erre Gréti odaszaladt a korláthoz és ezt kiabálta ezerrel, hogy tuti az egész utca meghallotta:
CICAAAAA! Hozd vissza Jaja cicijét!! :lol:

Votiv! Gratula a cd-hez, mit játszottál?

Mi holnap lehúzunk Szolnokra egy hétre, jövő szombaton általános iskolai osztálytalálkozónk lesz.
Utána lenne kedvetek egy tavaszi kerti találkához nálunk? Kinézünk egy napot, amikor jó idő lesz, és jöhet, akinek kedve (és aki tud persze).

Van egy Kismamás belépőm a börzére. Kéri valaki? De sajna már csak ma vagy holnap délelőttt tudom odaadni.

Fibi! Szerintem nyugodtan leírhatnád ide a W-s dolgokat, nem hiszm, hogy bárki leharapná a fejedet a véleményedért, és úgy látom, mindenki nagyon kíváncsi rá.

KépKép
KépKép
lindicita

Lányok, :)
a szobatisztaságra szoktatásról.....
azt olvasgatom, hogy 2 éves korban nem árt elkezdeni, de 3 éves kor körül lesznek szobatiszták. Ez ok.
De ugye akkor még korai, ha letagadja a kakit és telepisili az éjjeli pelust? Vagy melyek a főbb ismérvei annak, hogy megvehetjük a bilit? :)
Deni, Bálintnak hogy megy?
Többiek?

Kép
akata

Fibi: engem is érdekelne a véleményed, a gondolataid a w-ról, legalább annyira, mint egy w-fané. És én sem hiszem, hogy olyan nagy vita generálódna. Szóval írj még! :D

Szrek: duma nélküli +++++++++++++++++++++++++++++++++! :wink:

Kata: a bilivevéshez nem kellenek ismérvek. :) Majd meglátod, hogy Ákosnak mennyire van kedve a bilizéshez. Ha nem kényszer, és nem utálja az egészet, akkor rosszat nem csinálsz vel szerintem. Legalább jól megnézheti, hogy milyen a kaka, meg a pisi, meg a többiek. :D Lehet, mi is megpróbáljuk majd a nyáron. Ha nem lesz belőle semmi, sebaj, majd jövőre.

Kép
Kép
tinu

Nuk,
De jó!!! Már amit a neurológián mondtak.
A Dévényes dolgot meg kérdezd meg, kérdezz rá a kezelőnél. Ugye mi is járunk és nekem pl. mondta, hogy kezelés után lehet a gyerek nagyon fáradt vagy épp nagyon éber :lol: Na szóval, furcsa.

Kata,
Én csak azt tudom elmondani P. és néhány ismerősünknél hogy alakultak a dolgok.
P. éjjel még pelenkát hordott, amikor nappal már imádott fákra pisilni (2.5 évesen). Pár hét alatt nappalra szobatiszta lett - igazából kevés hét alatt (1-2?) és baromira élvezte. Ő nem akarta a pelenkát (én kicsit még akartam volna, mert azért melós volt mindig kérdezgetni :oops: ).
Éjjelre is ő akarta levenni és még messze nem volt 3.
Viszont pl. óvodakezdésnél éjjel voltak visszaesések. Persze pelenkát nem volt hajlandó felvenni, így nagy ágynemű mosások voltak. Sztem 2-3 éves kor előtt azért ritka az a gyerek, aki nem kér pelenkát. Viszont az is igaz, hogy ha jó fej vagy (és az vagy :wink: ) egy-két próba semmit nem ront és rombol. És 3 éves kor után is lehet frusztrálni a gyereket, szóval nem is csak a kor számít.

Móni
Kép
Kép
monisa

Akata,
Ja, és P. még mindig pelenkába kakil. Szól és hozza a pelenkát. Fel is tudja venni és le is veszi. (Amikor óvodában voltunk és volt kis wc, akkor azt használta.) Viszont a bili nem izgatja és csak állva pisil. (Nna, szépen leírtam a részleteket. Sztem ha ülve engedném pisilni máig pelenkát hordana :D )
És ő baromi kevésszer pisilt be, viszont egyik bnője sokkal fiatalabb volt, mikor már nem akart pelenkát és ő többször pisilt be. (De nem azért, mert fiatalabb volt, hanem mert vhogy jobban lekötötte a figyelmét az amit csinált vagy lustább volt vagy kockáztatott :wink: vagy viccesnek találta vagy csak nem érdekelte vagy mittomén de mindegy is... ).

Fibi,
Engem is nagyon érdekel a véleményed!!!

Móni
Kép
Kép
monisa

Köszönöm a dícséreteket a gyönyörű modellem nevében :lol: :lol: :lol: . Mondtam már hogy imádom? :lol: No jó befejezem a nyálzást :lol:

Monisa! én nem értem amit nekem írtál :?: .

Fibi! további W részletek érdekelnének! :lol:

Akata! motor wow. és tényleg jaj neked :lol:
nálunk bili már egy jó ideje van, s szerintem azért jó, mert játszik vele (baba pelepisil, nyuszi belepisil stb.), szóval szokja hogy van. mostanság már ráül ha szólok neki (pl.: fürcsi előtt), nyom egy nagyot, nyög hozzá, majd közli nagy vigyorral a fején hogy kész (sebaj hogy üres a bili :lol: ). már ugyan pisilt bele, de nem szabad erőltetni (legalábbis nálunk).
mostanság ő húzza le utánam a wc-t, s szerintem ez is része. tetszik neki, s ez a lényeg. szerintem.

Szrek! nálunk Após meghalt, s Angi még nagyon bébinek találkozott vele. a mai napig megismeri a képeken, s mondja hogy Nagypapa :D . Anyósnál is lát jópárat róla kirakva. ami érdekes hogy sosem kérdezi hol van (merthogy úgyis tudja 8) :lol: ). szóval szerintem a legnagyobb természetességgel mesélhetsz (persze azért óvatosan a szavakkal, de tudod én azon a véleményen vagyok, hogy ők bölcsebbek nálunk :D ). nálunk olykor az esti mese is fotóalbum, szóval beszélgetünk eleget mindenkiről :lol: .

Votív! sztem ott a legnagyobb pont hogy érzed hogy ITT a helye :lol: 8) :lol: .
S aaaaaaaannyira szuperül leírtad Fibi Bálintját (hogy miért csodálkozom? :lol: :wink: 8) :lol: )

Nuk! örülök a jóhíreknek, s naaaaaaaaaaaagyon ügyik vagytok!!! :lol: :lol: :lol:

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
gödibarbi

SZrek: én is egyetértek Barbival, hogy csak természetesen a halott nagypapáról. Szerintem ha kerülöd a témát, vagy látszik, hogy nehezen beszélsz róla, az rosszabb, mint nyíltan beszélni róla. Végtére is a halál természetes dolog. Mindannyiunkkal ez fog történni, sőt minden élőlénnyel. Ez a mi elhárításunk, hogy úgy csinálunk, mintha nem létezne.

Kép
Kép
tinu

ezt musz beraknom :)
http://www.quizyourprofile.com/guessyournumber.swf

Lindi, a rádió honlapján www.mr2.hu szoktam onlájn rádiót hallgatni, és itt a Játék címszó alatt egyszerű kérdéseket megválaszolni :P

milliárdos sikkasztással gyanúsítják a MÁV biztosító vezetőit:
"átutalással közel egymilliárd forintot vontak ki a biztosító egyesületből magánszemélyek bankszámláira, majd azzal sajátjukként rendelkeztek."
http://index.hu/gazdasag/magyar/mavabe080411/
Ríd, Lindi, most már világos, miért nem fizetnek rendesen :evil:

votiv 8)
votiv

Csak erős idegzetűeknek:
Először gumikesztyűben végignyomkodja az arcizmokat belülről, utána egy textilpelussal megfogja a nyelvét és tekergeti. Közben a gyerek artikulálatlanul üvölt és hörög (próbáljátok ki magatokon, hogy milyen...) Elvileg a rágáshoz, meg a beszédhez kell, ami Rékánál rendben van, de esetleg később... alapon csinálja. De ma megszavazta a családi tanács (ami úgy néz ki, hogy mindenki üvölt mindenkivel, a nők /anyu és én/ bőgünk, a gyerek meg röhög rajtunk) megszavazta, hogy nem kell ez nekünk. NAGGGGGGYON leegyszerűsítve inkább legyen bicebóca, mint pszichopata...

Szrek (meg aki akar jönni)
A lovazás 3000 pénz (de ebben van kézműves foglalkozás és mondókázás)

nukada

Köszi, lányok a luszok :D Még jöhet, de már jobb a lábam :D

Nuk,
:shock: ez a kezelés de durva
köszi az infót, a lábam állapotáank függvényében megyünk holnap, én nagyon szeretnék, főleg, hogy ma nem jutottunk érdemben szabad levegőre :D meg ugyi a társaság miatt is :D

Fíbsz,
ez a nem hiszek a hagyományos módszerekben csak vicc akart lenni a tessék orvoshoz menni felszólításokra ;)
a betegségek lelki hátterében maximálisan hiszek illetve a jelentésükben - de ez mindig személyre szabott; persze a szerv adott (mármint hogy mit jelent) de a jelentést az adott személyre, helyzetre lehet csak értelmezni :D
lábtörés, zúzódás, stb nem gyakori és azt szerintem a legrealistábbak is elismerik, hogy annak azért legalább annyi jelentése van, hogy fáradt az ember és vissza kell venni a tempóból vagy szó szerint kicsúszott a talaj a lába alól (nekem apu halála előtti lábtörésem volt teljesen egyértelmű üzenet, hogy leszek szíves nem csavarogni, hanem vele lenni, ameddig még lehet)
a nem hagyományos módszerekben is hiszek :D (mármint ezt is módjával meg ésszel :D)

és egy csomó olyan szitu van, amivel a hagyományos orvoslás nem tud többet kezdeni, sőt, mint az alternatív (illetve a valódi hagyomány) - ilyenre példa ugye az influenza, amire mézestea+hagyma stb a nyerő illetve a homeo, hagyományos orvoslásban nincs úgysem semmi ;)
és a ficam, zúzódás is ilyen (tehát ami nem igényel műtétet, helyrerakást), ott úgyse tudnak sokmindent csinálni vele, viszont az ember csak stresszes lesz a doktorbácsiktól meg az eglsz rendszertől; szóval én nagyon örülök, hogy nem törés, remélem, hamar rendbejön és nem kell még orvos közelébe se menni :D traumeel meg ma volt prana nadi rá (de mondjuk kell is Ábel után rohangálni szóval nem tudom, mit csináltam volna, ha durván eltörik vagy ilyesmi)
de jól lefotóztam és apjukat riogattam vele, hogy van szíve elutazni, amikor én vérbe vagyok fagyva itthon
:mrgreen: :lol: :lol: :lol:

Kata,
iszpesöli for jú:
:lol: :lol: :lol: :P köszi :D
bili itt is régóta van, kb fél éve meg szűkítő is, amiről jól látszik az avataron, mire is volt használatos :lol: de sokat foglalkozott az aparátussal és pár hete megtörtént az első bilibepisi - mondjuk azóta megint leállt, de ottvan a fürdőszobában, ha akar, blilzik, ha nem nem
kakát vagy előre mondja de van, hogy szórakozik és direkt letagadja ;)

köszi a nagypapás hsz-eket, nekem fura így beszélni apuról és az is, hogy ami nekem egy meghatározó élmény volt az életemben, arról ő semmit nem tud, fura erről beszélni (meg az értékeket is nehéz néha közvetíteni, könnyebb lenne, ha a nagypapa megtenné ezt ;) )

Kép

Kép

szrekuc

jujjj ez brutális :shock: :shock: én "megszoktam" (valójában nem), hogy az egyszerű fejlesztőtornát is végigüvölti a gyerekem, de ez már nekem is sok lenne :roll:

votiv 8)
votiv

Fíbsz,
W engem is érdekel :D tessék bővebben vagy priviben, lécci-lécci

elírásokért bocsi :D

Vot,
gratula a cd-hez :D majd átírod? :mrgreen: :oops: :D

Kép

Kép

szrekuc

Sziasztok,
kicsit vidékeztünk...
Most nem is olvastam igazán, szóval csak egy:

Nuk,
csajod télleg nagyon szépül és kislányosodik! Dicsérethez gratulla!

És Bilizés:
Eszter esti fürdés előtt belepisil a bilibe, de ez semmit nem jelent, a család nem érti miért nem nyomkodom napjában ezerszer a bilire, merthogy milyen okos má ez a gyerek...Vettek húsvétra eg yszűkítőt is, aminek E naggyon megörült, ráhúzta a fejére, s úgy is maradt :twisted: Ma már tudok nevetni rajta :? :lol: :lol: :lol: Akkkkkkora ordítást..., úgy kellett letépni a fejéről, több helyen sebes maradt a feje,füle,nyaka, már tervben volt,h levágjuk róla :roll:
Akkor mindenkit kiosztottam mérgemben,h hagyjanak ezzel békén :lol: Nyáron majd észreveszi a bugyiban a helyzetet 8)
Vagy nem.. :lol:

Asszem mára ennyi

Kép
Kép
szelloke

Nuk: teljes mértékben megértem (és egyetértek) a családi kupaktanács döntésével. :roll: Még ha használna is, lehet, hogy több elvész a réven, mint a vámon. (Most hogy is van ez a szólás?)

Kép
Kép
tinu

Deni: tételeid elveszése az szívás! Sose lehet tudni mikor jön az jól, pl most nekem jól jött volna :mrgreen: de sebaj, mert találtam a neten nagyon használható cuccot :)

Kata: szivacs azé nem játszik, mert akkor hová tesszük a mostani rugós matracot amit kárpitossal csináltattunk bele?? Kidobni nem akarom, mert most úgy gondolom, hogy majd egyszer valaha jó lesz a gyerekeknek a dühöngő szobájukba ugri-bugrinak, vagy majd az unokáimnak 8)

Szrek: +++ a bokádnak!

Nuk, Votiv: állítólag eső leszen holnap...akkor gondolom elmarad a pacizás :( ha süt a nap mi megyünk! És még az is lehet, hogy hívlak Votiv, mert mi Sóskút felől mennénk és igy nem tudom, hogy találnánk oda :roll: De majd akkor ez holnapra kiderül!

Nuk: dévényezés :shock: :shock: hát ezt én se bírtam volna!!
Javuláshoz grat! Ha holnap jó az idő és jöttök ti is lovazni, akkor elhoznád a legót??? Kösziiiiiiiiiiii

Zsini: óóó egyedül wc-zni! Ez mekkora luxus már! :o :lol:

Bili: hát mi ott tartunk, hogy élvezettel húzza le utánam a klotyót. Bilire még mindig ruhástul ül rá, és a sarokban kakil és akkor mondja is, hogy nyomom a kakit. De utána rögtön le is tagadja, pedig bűzlik mint a borz, de ha már kint van nem lényeges számára az ügy :? És néha hisztit csap, hogy neki nem kell pelu én meg mondom neki, hogy oké de akkor lesz kisbugyi ha szól a kaki előtt, és ennyiben maradunk. :? Lehet, hogy már rég bugyis-bilis lenne, ha én rástartolok az ügyre jobban :oops: de most nekem erre nincs má kapacitásom. Majd jön a nyár akkor lehet lengén csurranthat össze-vissza - szóval mi majd nyáron állunk rá az ügyre.

Ovi: nálunk nincs w csak monstessori az ellenben egyrészt angolos (ez ellen vagyok én ugye) másrészt qva drága vmi 60-70 rugó/hó, na kösz ezt nem nekünk találták ki még akkor se ha onnan majd csupa zseni kerül ki.
Szóval ma én is felhívtam az általunk kiszemelt sima ovit akik persze azért, hogy flancoljak nem a körzetes ovink :) Május első hete a beiratkozás és a nyílt nap. Egy dolog nem tetszett, hogy akkor még enm tudják megmondani, hogy ki lesz Kamilla óvónénije, merthogy a beiratkozás után osszák fel a csoportokat :? Úgyhogy most mehetek úgy, hogy minden ovinénit sasoljak jól meg, mert lehet, hogy Ő lesz az! Abban meg nem bízom, hogy ez egy olyan ovi ahol az összes ovinéni szimpa és kedves és minden...szóval nagyon kiváncsi leszek!!
Pont tegnap voltak kint a játszón egy nagycsoporttal és na azok az ovinénink nagyon szimpák voltak mind a 3-an. A nagyfiúk simán bevették Kamillát is játszani és olyan szépen beszéltek az ovinénik velük és látszott a gyerekeken is, hogy "szépen" nevelik őket. Pl sorakozónál nem üvöltött az ovinéni mint a sakál (mint a másik ovinál, ahová tartozunk), hanem nagyon halkan és finoman beszélt ergo az összes gyereknek csöndbe kellett maradnia, hogy hallja mint mond és odafigyeltek és szótfogadtak! Na majd kiderül, remélem hozzájuk kerül majd Kamilla!

Rylie
rylie

Rylie,
a legtöbb Montessori önkormányzati vagy alapitványi ovi!!! ami Csepelen van, az pont magánkézben van (meg a zuglói is), ezért kerül ennyibe :( angolozás is csak ott meg a 2. kerületben van, az sem általános dolog...

Szrek,
orvoslásrol abszolute igazad van!!! :D
és halál témában teljesen egyezek Barbival :) :)

Kata,
objektiv véleményt nem tudok irni, mert ezek az ÉN gondolataim, benyomásaim :lol: Sztem MI nem illenénk bele a W rendszerbe, de ez megint csak rolunk (a mi családunkrol) szól :) Iskola más tészta, ott már mi is mééééég jobban át fogjuk gondolni, az még fontosabb sztem is.

Votiv,
elhiszem, hogy minden ovi más. Én itt azt érzem, hogy sztem kilógnánk a sorból. De lehet h tévedek, viszont ez csak nyáron derülhet ki, mert csak juniustol van játszocsoport :? Beiratkozni meg május elején kellene... szal patthelyzet.

Bálint tényleg tanulékony, a figyelme "irányitható" (mindigis az eszén keresztül lehetett megfogni), s egy ideje nagyon igényli, hogy uj dolgokat ismerjen/tanuljon meg. Most pl. Weöres S. verseket mondogatunk/olvasunk pár napja, meg gyerek enciklopédiából kell neki állatokról mesélni, ilyesmi. Ezért is gondoltam, hogy a Montessori bejönne neki, mert ott sokféle lehetöség van, (amellett hogy van de. szabad játék és mese,) de semmi nem kötelezö. Mert azért a szabálykövetés neki sem annyira erössége :lol:
(Du. olvastam neki Lázár Ervint, erre utána odament az öccséhez, és azt kérdezi: Szia, Te vagy a pomogács? :D )
fibi

Ááá, levettem a kötést a lábamról és szembesültem vele, hogy egy alma van továbbra is inkorporálva a bokámba :? megyek a spenótért a mélyhűtőbe :roll: :lol: :lol:
holnapra rossz időt mond, tényleg, de ha a lábam engedi, megyünk (gyerek mellett a felpolcolt lábbal való pihenés nem játszik úgysem)

Kép

Kép

szrekuc

ja, és minden vendégnek azt kezdi el rögtön mesélni (amint feloldodik), hogy "Képzeld, Áttentö Redáz....", és mindenki nééééz, hogy mivaaaaan??

és persze én is azt szeretném érezni, hogy: Igen, ITT a helye a fiamnak, ezt jol megfogalmaztad, Votiv :D
fibi

Sziasztok!

Zsan, a www.liliputi.hu-n láttam egy ergo-ra nagyon hasonlító hordozót, csak 8vagy9 ezerért. Lehet,h sokkal sz@rabb, nemtom...

Szrek, azért nem ártana egy röntgen... Nekem soxor volt ilyen, amikor még sportoltam, állott vizes borogatás egy + száraz réteggel körbekötve, felpolcolás és pihentetés. (Vicces, mi? Pi-hen-te-tés!!) Traumeel nekem a múltkor csodát tett, igaz nem egészen az volt a bajom, mi nt neked. A fent leír borogatás alatt bekentem Tr.-lel, és reggelre meggyógyult a kezem, amit 1,5 hete próbáltam helyrehozni.
rídonli#

Ríd,
megnéztem a linket, jé, ez tökre olyan, mint az ergo :D csak bugyirózsaszín ;) :D
hétvégén még struccpolitika és remélem azalatt meg is gyógyul, ha nem, akkor muszáj leszek hétfőn megröntgeneztetni (a múltkori zúzódás után is még bicikitúrára akartam mondjuk menni, dokibácsi meg röhögött, hogy majd úgy két hónap múlva...)

Kép

Kép

szrekuc

AZ ergo-ról jut eszembe: megpróbáltam Bt a hátamra kötni a kendővel, de kimászott belőle, úh vmit nem jól csináltam... Viszont láttam egy nőn egy mei-tai-t (vagyis, ha jól sejtem, ez uaz,mint az ún.kötős kenguru), B korú gyereket vitt benne a hátán, és naggyon tetszett. Van vkinek ilyennel tapasztalata? Beruházni nem nagyon akarok m á r ilyesmire, de lehet,h tudnék egyet kölcsön kérni.

Gabi, Botond naaaaagggyyon édes!!!!!
Olyan jó lenne, ha írnál arról, hoyg a lányok hogy fogadták! De gondolom, le vagy foglalva rendesen...

Ancsi, szia! :9 Örülök,h jól vagytok!!!! :)

Ruz, örülök a jó híreknek, és további drukkok azovikereséshez!

Manoka, ezek szerint láttam Emmát! :) Még meg is néztem egy édi rózsaszín kabátos kislányt az udvaron, világosan emlkészem! Mi futóbicajjal mentünk haza,és még vártunk egy pár percet P haverjára a kapuban.

Bárányhímlő: most olvastam a Kismamában, hoyg a szülés körüli napokban is gáz, ha az anya nem esett át rajta, mert pocakból nem kap védettséget, tejből sem. Komoly gyógyszereket kap mama és baba is. Később viszont az anyatej megvédi a legkisebbeket.

Liliróza 13mas lába :shock: :D Bnek most kezd jó lenni a 19es cipő, P meg azzal kezdte, neki feltűnően nagy lába volt, már amikor született, akkor is. :)

Barbi, Angi nagyon édes és szép! Ez a kép babás magazinba illő! :)

Deni, fahéj :lol: :lol: :lol:

Fibi, vidámsággal feltöltés :lol: :lol: :lol:

Akata, Ákos a motoron :) kis macsó :)

Tinu, szopis irányelved nekem tetszik, akkor is, ha az 1.gyerekemet 2,5 évig szoptattam. Kb én is így gondolkodtam előre, aztán 1 éves is elmúlt a nagy szopimán, és felülbíráltam az addigi hozzáállásomat, és magamévá tettem a who-ét (na, meg a gyerekét), miszerint 2 éves korig ajánlják a szoptatást. Aztán még kihúzta egy fél évig a kisasszony, mert engem nem zavart a dolog. Amikor zavarni kezdett (B már a pocakban), akko relég hamar sikerült leépíteni, és nem is volt drasztikus. (Bár sztem a tejjel is történhetett vmi, kevés lett, meg nem olyan, mint volt.)
Viszont a mániákusság így utólag még egyértelműbb, főleg Bt látva, aki szintén szereti, de egész nap eszébe sem jut, vagy csak pár naponta egyszer. Simán elalszik cici nélkül is. Kora reggel, meg este/késő este szopizik fixen, sokszor ennyi az egész.

Szrek, ne is emlegesd ezt a máv-dolgot... :( :evil:

Nálunk az van, hogy ma voltunk dokinál, mert már P is "spasztikus"-azaz hörög... Megint Spiropent, ami még mindig it táll kibontatlanul, és nem is bontottam még ki (nem is fogom,de nélküle is javulást mutat).
Szal ,mind2 hörög, de már nem taknyosak...
rídonli#

Szrek, télleg, a múltkor volt még normális színben is :)
Neonzöld/bugyirózsaszín, nem igazán Memének és Zsannak való :roll:
rídonli#

Bakker, még egy csomó fordításom van, most een dolgozok, szakdoli pihen... Pedig már úúgy mennék aludni...
rídonli#

Ríd, gratula az 1800.ik oldal megnyitásához!! :D
Nuk is mondta ma, hogy a Salusban rákérdezett a minicipőre és kiröhögték, hogy "13-as lába van, és már jááár"?? :shock:

Szrek, én nagyon örülnék, ha jönnétek lovazni, de ne vállald túl magad, ok? :wink: arra is gondolj, hogy ott nem lesz egy szék se, amire leülhetsz :!: lehet, hogy közben nem fájna a lábad, de utána talán még jobban :(

Rylie, ha Sóskút felől jöttök Biára a Sóskúti úton, akkor mielőtt beérnétek Biára/az etyeki elágazáshoz, jobbra lesz a Nyakaskő (qva nagy sziklafalak), és balra meglátjátok a vízműveket és mellette a tanyát, ahol a lovak vannak. Ha túlmennétek, akkor meg az etyeki elágazásnál fordultok egy U-t, és mindjárt jobbra lesz a hely.

elkezdtük nézni a Jerichót, nagyon izgis, és jól a hatása alá lehet kerülni, ha az ember egymás után nézi a részeket. erre basszus most hallom, hogy ezt a sorozatot is abbahagyták az első évad után, az alacsony amerikai nézettség miatt :twisted: grrrr

na jó, én még dolgozom...

votiv 8)
votiv

Ríd: menj be a Hordozókendő topikba, ott tuti segítenek neked!

Tegnap kaptam egy fényképezőt a szülimre, ami csak 1 hónap múlva lesz! Annyira menő!!!
Tünci reggelije - először kapott Kinder tejszeletet.
Kép
Kép
Kép
Kép

Kép
Kép
tinu

Sziasztok!

Bekukkantottam megnezni, hogy Ancsiek egyben vannak-e meg...
de latom mar nem!:)
Ancsi, gratulalok Adri babahoz, jo egeszseget es drukk, hogy sikeruljon a szopcsi! :)

Rylie, te leszel a kovetkezo babazo? Neked is mennek a drukkok!

Tinu, Tuncid nagyon ugyi es gyonyoru!:)

Rid, nekem van meitai-m, nagyon szeretjuk! Konnyu megkotni, biztonsagos, kenyelmes mindkettonknek. (Csak mar nem nagyon tudjuk hasznalni, mert Andris 9 kg folott van, elol mar nem merem hordani a gerincem miatt, hatul Andris kora miatt, a csiponhordozashoz meg asszem inkabb egy babaerszeny kellene.)Ha tudsz kolcson kerni, akkor probald ki, erdemes!

Latom sokan ovikeresoben vagytok, mi is. Nalunk a heten volt a beiratkozas, izgatottan varjuk, hogy felveszik-e Katit. Addig mi is rajta vagyunk a szobatisztasag projekten, eddig nem sok sikerrel. :roll:

Dóra
KépKép
KépKép
dora_

Tinu,
a csajod annyira szép és kedves! :D jó képek :D tisztára divatos a haja :D

Szia Dóra! :D Gyere többet, ha sikerül! :D

Ríd,
kötős kengurut csinál Indi

Vot,
köszi a telefont meg az aggódást :D reggelre egész jó volt már a lábam, szerintem kisebb a duzzanat :D
továbbra is a cipészt tudom javasolni http://x113.dataglobe.eu/artmusic/supi/ ez a honlapja (mármint esetetekben nem a speckó cipő miatt, hanem hogy csináljon a csajnak méretre cipőt :D)

Kép

Kép

szrekuc

És apjuk elutazott 2,5 napra Krakkóba haverral kiruccanni meg sörözni és kicsit nyűgös vagyok :oops: :lol: remélem, hoz valami fincsit ;)

Kép

Kép

szrekuc

Lovazás csudijó volt, ugye Kamilla???? :wink: :wink: :wink: :wink:

Réka ült "egyedül" a pónin és Kornél lányával a nagy lovon!!!!! Majd teszek fel képet!

Rylie:
Lefotóztam a lóetető Kamillát. Felrakhatom?????

nukada

Nuk :) De klassz hírek Rékáról!! :D :D nyelv :shock: remélem azért megjavul az étvágya!!

Votiv :) Igen, tényleg irritáló volt a fehéj, kicsit piros is lett, de mivel rögtön észrevettem, nem lett baj, no meg azonnal beraktam a kádba és jóóóól lezuhanyoztam a kis Felfedezőt 8) Gratula a cd-hez!!

Akata :) Ez aztán a motor!!! nagyon kúúúúl 8) és hű micsoda szupernagyi :D :lol:
Bili: Akkor veszed meg, amikor akarod, ugyanis eláll és nem romlik meg :wink: :lol: de viccen kívül sztem nem vagytok elkésve! De minden gyerek más és más (ahogy itt már többször megállapítottuk), ha úgy érzed, nyugodtan megpróbálhatjátok (az még nem erőltetés) és legfeljebb később visszatértek a témára. Bálint nyáron lesz 3 és sajna még nem szobatiszta, bár szépen haladunk, itthon nincs pelus és már a kaki is egyre többször megy a wc-be, de vannak néha balesetek, remélem őszre már menni fog a dolog..

Szellőke :) Eszti és a szűkítő, jajjj.... :roll:

Fibi :) Bálintod érdeklődése :D :D W.S. itt is naaagy kedvenc, annyit olvasom nekik, hogy már kívülről tudok egy csomót :lol:

Lindi :) Cica és a cici :lol: :lol:

Rylie :) Örülök, hogy sikerült megoldanod, és tényleg ne hari!

Ríd :) Gyerkőknek bulást!+++++

Tinu :) De cuki Tünci!!! :D :D :D

Dora :) SZia! Hű mekkora már Andris! :D szobatiszt.-projekthez Nektek is drukk!

Szrek :) Bokádnak bulást+++++ Mai homeós előadáson a dokinéni ilyen rándulásos-ficamos esetekre az Arnica-t és a Bryonica-t ajánlotta (30-as potenciában), esetleg próbáld ki :wink: de persze a Traumeel is szupeer!

Jut eszembe, már néhányotoknak átküldtem, de aki nem kapott és szeretne hányós-hasmenős homeós előadás-anyagot, az szóljon plíz!

Kép
Kép
denizsa

Nuk :) Igen, kérünk szépen képet!!!!!
denizsa

Curse :) Most látom, hogy 12-e van, boldog hófordulót Adélnak! :wink: :D Ti hogy vagytok?

Kép
Kép
denizsa

Nuk: naná, hogy jöhet fotó ide is (meg nekem is átküldenéd plíz!)
Mert ügyes anyuka lévén, két katt után a fotómasinám közölte, hogy cseréljen aksit 8)
Szóval voltunk lovazni és teljesen ledöbbentem, hogy a Mikuláskor még sívító-fostos lányom megetette a nagy lovat és simán felült a pónira és nyafizott, hogy nagyra is akar és minden állatot megtaperált és nem félt semmitől és senkitől :P
És Igazolhatom, hogy Réka valóban a nagy lovon ült és nagyon pöpecül feszített Magdi hátán :P

Dóri: SZIJA! Tegyél fel nagyobb képet is a lurkókról!!!
Szobatisztaság csak összejön majd nyáron! Én is ebben bízom ;)
És igen, mostmár rajtam a sor :P

Fibi: M. ovi hm...érdekes :roll: mármint, hogy nálunk akkor miért van angol is meg fizetés is. Na mindegy.

Szrek:szingliséghez kitartást! 2,5 nap nem a világ, bár most fájós bokával lehet, hogy az :( +++++

Tinu: jóóók ezek a képek ;)

Rylie
rylie

Na, akkor:

Kamilla eteti Miki pónit:
Kép

Réka Miki póni hátán:
Kép

Réka MAgdi hátán:
Kép

Sajnos a képek nem túl jók, de egyik kezemmel a gyereket ogom, kerülgetem a lovat, énekelek és kapkodom a levegőt :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

nukada

Szrek,
Remélem megjavul a lábad spontán.

Tinu,
Istenem, ha szegény Peti is tejszeletet kapna reggelire valszeg tökéletesnek gondolná az életet!!! Tünci nagyon-nagyon jól néz ki és a frizurája szerintem is nagyon divatos és jól áll neki!

Deni,
Én nagyon-nagyon szertném a hányós-h anyagot!!!

Zsanci,
Tegnap is olvastam a jó könyv játszó gyereket, ma is olvastam és LEESETT! 24 óra alatt. De megvan! Értem! (És jó volt :lol: )

Barbi,
Erre írtam, de bevallom én se értettem volna magamat. Szóval, mikor írtad teljesen lenyűgözött:
"néha negyedórás kollekciófelvonultatást csinálok, lelkesen ecsetelve egy-egy darab előnyeit, mire hajlandó vmibe belebújni. "

Szellőke,
Pelenka ügyben igazad volt!!

Nuk,
Képek klasszak!!! Fantasztikus lehetett a lovaglás! (Nem mondod, hogy még közben énekeltél is!!! Nálunk sajnos P. befogja a számat, mert szerinte nem szép, ahogy énekelek- kivéve a kedvenc dalát.)

Móni
Kép
Kép
monisa

Szrek,
nekem az ínszalagszakadásos kezemet sport-orvosi ajánlásra ACTIVON géllel gyógyítottuk. 1hétig minden éjszakára párakötéssel: bekenni -rá egy nedves vmi(vászonzsepi pl)- rá egy vízhatalan cucc és rögzítőkötés.
Rengeteget javított a kezemen!!!!!++++

Éljenek a lovascsajok :-)

Kép
Kép
szelloke

Tünci nagyon ééédes :D
Bátor csajok a lovon szintén :D

OFF:
aki tud olyan személyröl, kinek szüksége lenne egy Ford Mondeo kombira (96-os), szóljon nekem legyenszives! mi ugyanis eladjuk az enyémet. megkimélt állapotban :lol: (teszkon kivül nemsok helyre mentem vele az utobbi években)

KépKép
fibi

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?