Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
Na, én se úsztam meg megint egy kis mell-bekeményedés nélkül...Itt osztom az észt, aztán meg látjátok engem is elértKép Esti szopi után éreztem,hogy elég kemény a cicim, aztán amikor fürdés elött alaposan megtapogattam, óriásira volt már keményedve. Próbáltam melegvizet, masszirozást, 1-1 csepp jött csak ki,máskor meg spriccel,ha fejek...Na, Ádádmom már teli hassal alszik, ö biztos nem szopja ki, lefeküdtem aludni. Éjjel 1-kor keltem,hogy most már aztán nagyon kemény, felvettem az alvó babát, mellreraktam, félálomban 10 percig szopott, utána teljes ájulás vissza. Hát, a csomó még mindig ott van. Én megint megpróbáltam fejni, most se sikerült...Megint lefeküdtem aludni. Hajnali fél 3-kor már arraébredtem,hogy kezd piszkosul fájni, és ráadásul a másik is már teljesen tele lett,mivel azt elhanyagoltam a keményebb másik cici miatt. Bevonultam a másik szobába, felkapcsoltam a kisvillanyt, addig a férjem úthozta nekem Ádámkámat, berendezkedtem ,hogy ha törik-szakad én kiszopiztatom vele most már ezt a sok tejcsit. Szegényke az elsö 10 percben megint aludt, de úgy szivott,mint egy mellpumpaKép Aztán kinyitotta a szemét, óriásit vigyorgott a férjemre, és folytatta a szopitKépGyorsan átraktam a nem fájós, de szintén teli cicire, és azzal is végzett az én házi Medela-mellpumpámKép
Egyébként én olyan sokszor járok igy, hogy valami rossz vagy negativ dologról beszélek vagy rágondolok, és tutti utol is ér....Szóval én többet nem osztok az okos tanácsaimból,mert aztán én is rászorulokKép
Láttam, kissé felborzolódtak a kedélyek itt a topicban. Szerintem Zsófi a rossz anyának nem az a mércéje,hogy mivel eteti, valahol egészen máshol kell keresni...Attól,hogy tápszert, vagy fözit kap,még lehet boldog és kiegyensúlyozott baba. Azt mondjuk nem tudom, nem-e lehetett volna késöbb is próbálkozni a cicivel, nemcsak a legelején amikor amúgy is fájt, de gondolom ezt is megpóbáltad.
Barbi, neked meg a vizsszerü tejre irnék, nem lehet ,hogy az az elötejed volt, amit mindig megvizsgáltál? MErt az bizony olyan vizszerü nálam is, de utána jön a táplálóbb,zsirosabb tejcsi.

Gabi75, neked meg találtam egy oltási táblázatot, azt hiszem Te kérdezted még annak idején, és azóta sem válaszolt senki,hogy melyek a kötelezö oldások otthon. Ime:

BCG néhány napos korban
Act-HIB :2 hónapos korban
Di-Per-Te I/a + IPV vagy Tetracoq :3 hónapos korban
Di-Per-Te I/b + OPV + Act-HIB: 4 hónapos korban
Di-Per-Te I/c + OPV + Act-HIB: 5 hónapos korban
MMR + OPV + Act-HIB :15 hónapos korban
Di-Per-Te II + OPV :3 éves korban
Di-Per-Te III + OPV :6 éves korban ill. az általános iskola első osztályában
Di-Te + MMR :11 éves korban
Engerix B + BCG :13 éves korban (a BCG csak bizonyos gyermekeknél)

Cory, köszi,hogy leirtad a cumizavart, akkor mi megúsztuk, pedig Ádám is sokat kapott cumisüveget az elején, amikor én kórházba kerültem,de nála ez nem okozott gondot, akko is és azóta is pontosan tudja mit kell a cicivel csinálniKép
(Mindig mondom,hogy okos babám van...)

Na,most megyek, mert hallom valaki hiányol...
Barbi

Kép
Kép
barbi

Sziasztok!

Laura!
Először is gratula a kislányodhozKépKépKép Másodszor pedig tanácsok: a kisfiam 1045gr-mal született 2 éve, 2 hónapot volt kórházban, 3 hónapig csak cumisüvegből evett, és aztán sikerült a szopiKép 14 hónapos koráig szopizott, aztán ő hagyta abba, magától. Hogy mi kell hozzá? Türelem és ha Nikinek nincs különösebb baja, hagyd szopizni tanulni, nem baj ha egy "kicsit" éhezik, pl. kanálból kapja a tejcit, pár nap alatt rájönnek ám ezek a picik, hogyan kell szopizni.

A 70gr meg nem kevés!!! Mi 2250gr-mal hoztuk haza Doncit a kórházból, akkor 50ml volt az adagja szigorúan 3 óránként, hetente kellett 10ml-t emelni az adagján, volt, hogy 1 órán át ette csak meg. Aztán mikor 3 kilós volt, azt mondták, most már elég nagy ahhoz, hogy megpróbáljuk a kizárólagos szoptatást. Persze hetente ellenőrizték a súlyát, és sikerült. Kép Szívből kívánok valami hasonló sikersztorit nektek is!!!!

Lányok, mi ma voltunk méreckedni Petrával: 56cm és 4455grKépKép 3 hetesenKép Olyan jóKép és minden ok veleKép

Vera!
Megnéztem az albumotokat, nagyon édes Bence!! Kicsit hasonlít a kisfiamraKép, legalábbis, amilyen anno 2 éve voltKép

Na most megyek álomba mesélem a "nagyfiam", csak az a fura, hogy mindig én álmosodok el tőle hamarabbKép
Puszi: Nyuszimanó, a 3 hetes Petra és Donci
nyuszimano

Sziasztok!

Rettenetes éjszakánk volt. Tegnap bagoly egész nap aludt, meg is volt a böjtje. Este 11-kor még fent volt, utána aludt el nagy nehezen, aztán hajnali 1:40-től négyig és hattól hétig fent volt. Hatkor már nagyon morci voltam amikor ébredt, kérdeztem is tőle, hogy muszáj anyával így kitolni és miért nem alszik. Erre vigyorogni kezdett. Kész voltam. Hát még haragudni sem lehet rá!! Kép Nyolckor megint kelt és fél tízig ébren volt, aztán bealudt, de ha felkel, utána nem hagyom aludni, nem akarok még egy ilyen estét.

Vera
Milyen márkájú a babakocsitok? Nem Inglesina? Hol vettétek? Megmutattam Atinak is a képeket, hogy milyen szép a babátok, neki is tetszett, csak kicsit meg is sértődött, azt kérdezte: "miért, Beni nem szép?". Kép

Na megyek, felébredt bagoly és apa hozza. Kép

Szép ünnepeket!
zit Kép
zit

Sziasztok!

Csak egy szóra....mindenkinek gratula, nagyon édik a bébik Kép

Laura: nagyon szorítok énis, biztos minden rendben lesz! Kép

Képzeljétek, rekordot döntöttünk....Fanni fél 11-től reggel 9-ig egyfolytában aludt Kép Kép Kép

Mi viszont nem aludtunk ennek ellenére, mert Gáboromhoz ki kellett hívni az ügyeletet hajnalban. Nem komoly szerencsére, csak nagyon megijedtünk, mert a szive fájt ill. szúrt....mégcsak 25 éves. De megnyugtattak, hogy megfázott és attól lehet, illetve a stressz és a front is közrejátszhat, nincsenek légzési problémái és a tüdeje is tiszta. Kapott antibogyót és adtam neki egy nyugtatót, mert kikészült rendesen, így most alszik. Remélem hamar rendbejön! És aztis, hogy Fanni nem kapja el. Távol tartom őket egymástól Kép Kép

DBarbi és vigyoriFanni Kép
DBarbi

Zit!

Lesz ez az alvás még jobb is! Tényleg ne hagyd napközben sokat aludni, úgy látszik Beni fordítva van beállva Kép Kitartás!

DBarbi
DBarbi

DBarbi!

Jobbulást Gábornak! Próbáljon ne stresszelni, semmi nem ér annyit. Picit lazítani is kéne!

Gratulálok Fannihoz, nem tudom nálunk mikor lesz ilyen. Kép Beni most itt trécsel apájával, hallanotok kéne milyen hangosan mondja, ilyet még nem is csinált. Nagyon édes!!! Kép Kép Kép

zit
zit

DBarbi!

Köszi a bíztatást! Muszáj lesz kitartanom, de az a jó, hogy apa leviszi majd sétálni, akkor tudok majd aludni kicsit. Kép

zit és dumagép Beni Kép
zit

Zit!

El tudom képzelni Kép Figyeld meg egyre többet fog "magyarázni" Kép Fanninak már be sem áll a szája, mostis dumál a játékainak Kép Amióta fent van, azóta dumál Kép...anyja lánya Kép

Énis köszi a bíztatást...hajlamos vagyok túllaggódni magamat Kép Szivem 200/mp volt amíg nem ért ki az ügyelet Kép

DBarbi
DBarbi

És most néhány friss kép Kép

Kép

Ez a munkahelyemen készült Kép

Kép

Végül, így alszunk mi Kép

Kép
DBarbi

ggggggvvvvvvcccccdddddh eesddi9cccccccccccccccccccccccccxcccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccc

Fanni Kép
DBarbi

Csak gyors bekukk, mert apa levitte bagolykát, mehetek aludni. Kép

Fanni nagyon szép!!! Amilyen volt mindig is. Jó nektek, hogy tudsz mellette aludni. Nekem csak nagyon ritkán sikerül. Ugyanis ha ott vagyok, akkor dumál. Imádja a hangját. Kép
Ma is tök jókat sikongatott apájának. Kép

Gondolom, hogy megijedtél, biztos én is így lettem volna. Nyugi, most már biztos nem lesz gond! Fanni is ügyes klaviatúra ügyben. Kép Néha Beni is csinálja, ha itt van. Kép

Na megyek alukálni!

álmos zit
zit

DBarbi:

azt hizsem a mai napot mi visszük Kép

zit
zit

Zit Kép

Gábor szerencsére jól van, nagyot aludt Kép

Fannit bepakoltam a hordozóba a játékaival és kivittem a konyhaasztalra Kép Ott csücsült, míg csináltam a dolgomat Kép

Remélem tudsz nagyot aludni Kép

DBarbi
DBarbi

Na helló!

Aludtam valamennyit, nem tudom mennyit. Először alig tudtam elaludni, aztán párszor felébredtem, de jobb, mint a semmi. Kép
Bagoly aludt séta alatt, most is alszik, látom a fényes jövőt. Kép Szép éjszakám lesz megint. Kép

Örülök, hogy jobban van Gábor, legalább nem aggódsz többet. Kép

zit
zit

Szia Zit!

Nálunk meg Fanni nem aludt egésznap. Most tettem le az elöbb, eddig nem volt hajlandó. De semmi sem volt jó neki, akármit csináltunk. Játszottunk, tvztünk, ölben volt, hordozóban, zenélős kütyüket nyomogattunk stb...mindenhogy elsírta magát. Iszonyú nyűgös volt egész délután. Most elaludt végre, hála az égnek! Az sem zavar, ha éjjel kel föl enni....csak aludjon! Kép

Gábor még mindig jól érzi magát, huhh Kép

Drukkolok Nektek az éjszaka miatt Kép Kép Kép Kép

DBarbi
DBarbi

Zita, Barbi!

Majd holnap jövök ám én is, csak most egy perc időm sincs.
Jó éjt mindenkinek.

Anita+Robó
anita77

Hali!

Én is vagyok, csak most jutottam a géphez, mert Gyűrűk urát néztünk, aztán meg apája játszott.

Barbi,
Gábornak jobbulást, biztos nem lesz már semmi baj!Kép

Manó egész eddig aludt, most bezzeg felébredt! Majd holnap benézek.

Zsizsa

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa

Hahó, én is vagyok ám, csak nem volt netünkKép

Laura, neked drukkhegyek mennek innen délrőlKépKépKép

Gábornak gyógyulást, apumat is így hívjákKép

Lányok, ha van vkinek felesleges anyateje, akár fagyasztott, akár friss, kérlek szóljatok, mert nekünk nagyon kéne!!! A tb fizetné, mi meg nem tudunk szerezni. Ill. most kaptunk 9 l-t, de ez csak 12 napra elég. Szóval megköszönném, ha lenne, de azt is, ha körbekérdezitek az ismerősöket, védőnőket, hátha van vhol.

Előre is köszönöm.

Benci úgy falja az anyatejet, mintha egy hete éhezneKép Kicsit jobban szereti, mint a tápszertKép

Ma megevett 900 ml anyatejet, 1 egész üveg sütőtök bébiételt, meg 200 g tejpépetKép
És bealudt 1/2 9-korKép

Zsófi

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

Sziasztok Lányok!
Csak egy gyors bekukk, mert ma is zsúfolt napunk lesz (szerencsére).
Laura, nagyon örülök, hogy jelentkeztél, és remélem most már minden egyre jobb lesz Nikivel is. Nagyon sokat gondoltunk rátok!
Mi meg elkezdtünk mászkálni a tökmaggal, tegnapelött a sógornöm vigyázott rá, amig beugrottam a munkahelyemre, tegnap a szüleimnél voltunk egész délután (4 gyerek, egy biztos üvöltött. Boti is kivette belöle a részét, sehogy sem volt jó neki vagy egy órát. Utána meg megint minden rendben. Ki érti ezt?) Ma meg bebuszozunk a városba, mert szertnék már találkozni a szülésznömmel, mert nem tudtam a kórházban odaadni neki, amit szántunk. Ma meg az ö müszakja van. Remélem el tudom kapni. Utána meg a délutánt a dédiéknél töltjük, mert akkor Apával jöhetünk haza. Remélem nem lesz sok ez a program a pöttömnek. Még csak 3 hetes...pont ma! És elértük a 4 kgt! Anyukám szerint most már elég kéne hogy legyen neki a 4 óránkénti szopi, de ö inkább süriti 3 óra alá. Ami nem jó, mert akkor sokkal kevésbé intenziven szopizik, és a hajnali visitás is gyanitom, hogy pocifájás miatt lehetett. (mindenesetre szopi alatt is aludttej formátumot büfizett fel, gondolom az nem a friss tej volt.) Ma mindenesetre megúsztuk. Csak nagyon nehéz ügy éjjel nem megetetni amikor felébred, mert felveri Apát, ami nem túl jó, mert ö nem szundizhat napközben.
Nyuszimanó, jól nö Petra, nem semmi! Azért egyáltalán nem irigylem, amit Donáttal átélhettetek eleinte. De minden jó, ha a vége jó Kép
Vera, Bence is jócskán nö! Mindig az a fura érzésem van, hogy mivel gyakorlatilag ugyanakkorra vártuk öket, meg az ultrahangokon is szinte ugyanakkorák voltak többször, továbbra is mintha együtt fejlödnének. Csak persze a fiad egy hónappal idösebb. De mégis...épp egy súlyuak most is Kép
Élvezzétek ti is a hosszú hétvégét, remélem sok Apa otthon tud lenni most!
Üdv, Edit

Edit

KépKép
KépKép
szedit

Sziasztok!

Edit:
kicsit megdöbbentem amikor olvastam az írásodat. Hány óra telik el nálatok 2 szopi között? Mert bocs, de szerintem az hülyeség, hogy négy óránként kéne már ennie a babádnak. Még csak 3 hetes!! Az a normális, ha úgy eszik, mint a kórházban volt az etetési idő. Ráadásul most van fejlődési ugrásban, azért próbálja süríteni, de ha nem engeded, hogy egyen, akkor sírni fog. Az én fiam 2 hónapos és éjszaka is adok neki enni ha felébred, nem éheztetem. És ha jól tudom, akkor 3 hónapos kortól kezdenek el több időt hagyni két szopi között, de ez az átlag, ettől el is térhetnek. Szerintem írj be a szoptatás topikba, ahol elmondják neked ezeket a dolgokat olyan emberek akik profik ebben a témában. És tényleg bocs, de szerintem anyukádnak nincs igaza.Szép napot nektek és remélem nem borul fel nagyon a baba napja!

zit
zit

Sziasztok!

Edit: egyetértek Zittel! Miért kéne ritkábban ennie? Éjjel miért nem etetheted meg?
Szoptasd igény szerint. Az a legjobb a babának is meg a tejtermelésnek is!

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Sziasztok Lányok!

Köszi a jókívánságokat, Gábor szerencsére teljesen jól van Kép Persze szedi az antibogyót Kép

Edit: én ugyan nem kizárólag szoptattam, de csak úgy 3 és fél hónapos kortól álltunk át a 4 óránkénti etetésre, azt is azért, mert Fanni 3 óránként nem ette meg az adagját. Emeltük 210 gr-ra 4 óránként. Szerintem is adj neki amennyit igényel Kép

Zit: hogy telt az éjszaka?? Kép

Fanni megint nagyot aludt, tegnap 17 órakor evett és rákövetkezően csak ma reggel 6-kor. Addig meg sem rezdült Kép

Remélem holnap már ki tudunk mozdulni, állítólag szép idő lesz, csak hideg Kép

Szép napot! Kép

DBarbi
DBarbi

Sziasztok!

Cory:
Reméltem, hogy benézel és te is a baba mellé állsz Kép. Hogy vagytok? Zsoma, Balu?

DBarbi!
Légyszi ne is idegesíts, hogy Fanni mennyit alszik! Kép Nem lehetne, hogy cseréljünk egy hétre és rászoktasd Benit is az alvásra? Ma éjjel ugyanis fél órát fent volt, egyet aludt, ezt játszottuk. Reggel hatkor már sík ideg voltam, amit manó megérzett, ezért nekiállt dumcsizni és vigyorogni. Kép Amikor visszamosolyogtam, akkor persze elfordult és úgy csinált, mintha ő aztán soha nem is vigyorizott volna. Kép Szóval ravasz az én nagy fiam! Kép Reggelre már hulla voltam, ezért apa nem is mert szólni amikor 9-kor kivágtattam a szobából és a kezébe nyomtam a bagolyt, hogy "na én alszom most két órát".Beni fél egyig fent volt, de most éppen a délutáni álmát alussza és végre a saját ágyában. Eddig a mózesben volt csak hajlandó. Délután nem alszik remélem és este is visszatérhetne a régi kerékvágásba. Majd meglátjuk. A remény hal meg utoljára.

zit
zit

Most jutottam egy kicsit a géphez, bár időm az nem túl sok. Robó nyűgösködik, az időjárástól tiszta depis a hangulatom, de nem ezért jöttem, hogy panaszkodjak!Mostanában ha Robó alszik, apa is gépezik, így egyre kevesebb idő jut nekem, de neki is kell a kikapcsolódás, uygebár...
Megpróbálok mindnekihez írni, ha esetleg vkit kihagytam volna, vagy vmelyik kérdésre nem válaszolnék, akkor ordítsatok rám!
Még ennyit, hogy nem akarom , hogy jöjjön a tél!!!!nem tudom mi lesz velünbk bent a lakásban? Bár Robót ma is kivittem egy picit, de nem az igaziKép.

DBarbi: Gratula Fanny alvásához. nagyon jó lehet, hogy átaludja már az éjszakátKép.Gábornak jobbulást kívánok. Lehet a stressztől is ilyen tűnetek, nekem annó akkor volt mikor dolgoztam még és teljesen kivoltam. Pedig én sem vagyok idősebb. próbáljon ő is kevesebbet idegeskedni(könnyű mondani!)Képek nagyon jól sikerültek, nagyon aranyos Fannika.Édesen alszotok!

Edit: nem belekotyogni szeretnék, látom többen is írtak már a szoptatásról. Nálunk vannak olyan napok, hogy Robó két óránként is a cicin lóg, de az átlag három óránkénti evés, pedig ő is már elmúlt 3 hónapos. Szóval nyugodtan szoptasd sűrűbben ha azt ígényl, szerintem.....

Zsófi: jó étvágyú BenciKép.A múltkori esetről lemaradtam,nem is szeretném inkább felhozni a témát, ha nem gond.Jó anya vagy és készKép!!!

Zsizsa: gép problámák nálunk is vannak, egyszerre szeretnénk mi is a gépphez ülni, néha engednem kell...Masszászt próbálom ide feltenni hátha sikerül, bár nem tudom ez e az az oldal. Volt több is, de akkor kinyomtattam, és nem tudom hová mentettem el a többit.Pár kaptunk egy könyvet a kismamacsomagban , abban is van egy künyvecske, gyengéd érintés címen, nézd meg azt is, vannak benne jókKép.: www.vitalitas.hu/konyvek/bab/babamasz3.htm. Most néztem , így nem jó feltenni, mert nem az az oldal töltődik be aminek kéne, megpróbálom emalibe elküldeni!

nyuszimanó: Petra szépen fejlődik, de Donci is biztosan ariKép. Képek nincsenek róluk?

Barbi: remélem a cicid már gyógyulgat. Hidd el hamarosan ismét örömöd leled a szoptatásban!

Vera: megnéztem a képeket, hát nagyon aranyos Bence, meg kell , hogy jegyezzem, hogy 4 kg az nagyon szuperKép!!!Gratula hozzá neked is!Látod milyen gyorsan elérte ezt a súlyt!

Laura: régen láttunk, örülök, hogy benéztél. Nikinek végülis hogyan derült ki ez a betegsége? remélem mielőbb kinövi majd!Szépen fejlődi, és hidd el, lehet azért is eszeget kevesebbet, mert nem otthon volt és érezte, hogy te sem vagy nyugodt . Biztosan otthon sokkal másabb lesz majd. Kitartást!Mellesleg volt egy ismerősünk , akinél szintén szívpanaszok voltak a kicsinél, de nem tudom megmondani mi is pontosan, de náluk is azt mondták, hogy kinövi majd a baba, sűrűn vitték kontrollra, arra emlékszem. Tényleg kinötte ő isKép. Tudom nem könnyű most, mert amúgy is akadnak nehézségek, de hamarosan rendbe jön Niki is!!

Zit: kérdeztél a pocakfájásról.Nem igazán elkeseríteni szeretnélek, de ha nálatok is olyan intenzitással volt/van, mint Robónál, akkor nem tudom, hogy mikorra múlik majd el. Bár annak örülök, hogy már olyan nagy görcsök nincsenek, és azt figyeltem meg, hogy inkább akkor ha olyan ételt eszek (egy picit szoktam kostolóul, aztán ha nem jön be, akkor nem eszek többet belőle...)ami puffasztóbb, attól tuti előjön.Mi az espumisannal kezdtük, attól sok puki volt, de hatást nem igazán fejtett ki, majd 1 hó után a Gripe Watert , de erre sem merném kijelenteni, hogy jobb volt. Bár nem tudom, milyen lett volna, ha nem adok semmit....A babamasszázst is próbáltuk, de azt akkor kell elkezdeni, amikor nem nyűgös a pici és fokozatosan alkalmazni , majd akkor is, amikor a poci fáj. nálunk akkor sem lett jobb, ha a poci fájt akkor az sem használt. Igaz a masszázst élvezte nyugodt állapotban.Szóval nem sokat tudtam segíteni, de ne add fel, előbb utóbb majdcsak megszokja a pocijuk a sokféle ételeket. Habár nálunk Robóval a mohón evés is közrejátszik, szóval öszetett eset...Képeket megnéztem, remélem azokat sikerült kiválasztaniKép. :Zit családja, ugye? Nagyon jók , aranyos Beni nagyon. Tényleg, te előtte hol dolgoztál?meddig voltatok kint?
Cicivel vigyorgás pedig édi lehetKép.

Docka: esti evés miatt ne aggódj. Nálunk is Robó még mindig eszik éjfél majd 3-4 körül.nem igazán tudom, hogy van e értelme a leszoktatásnak, habár szerintem amelyik baba akkor is éhes, annak adni kell enni. Egyik lány aki velem szült neki a babája végigalussza az éjszakát már a legelejétől. Biztosan sok mindentől függ ez is.Nálunk inkább az okoz gondot, hogy a hajnali etetés után nem akar a kiságyában elaludni, így helyes vagy nem, velünk alszik onnantól.Nem tudom később mi lesz?

Gabi75: depi hess hess!!! Nekem is mostanában ilyen a hangulatom. Sokat vagyok egyedül bent és nem könnyű egy olyan örökmozgónak, mint én is vagyok.

Gabi: ugye a cickód már javulgat? Zsoltika bizti szép játékot kapott!Örömteli szopikat kívánok Nektek!

Cory: nem irígyellek a két gyermekkel. A buszos esetről jutott eszembe, hogy minap én is sétáltam Robóval és a gyalogátkelőhelynél kétrészre volt szakítva az út, egyik lépcsős, másik sima(babkocsiknak, rikkantaknak...)mit ne mondjak, mindenki a sima részen jött le, nekem a lépcsőne kellett emelgetni a babakocit, meg is jegyeztem(volt közöttük, fiatal, idős, minden féle), hogy de illedelmes emberek. De már többszőr tapasztaltam, hogy egyáltalán nem előzékenyek az emberek sajnos!!Balun vettél észre változást a pici megszületése óta? sokan mondják, hogy megváltoznak ilyenkor a agyermekek.

Batkamanó: sírásmentes éjaszkákat kívánok nektekl is!Párod kint is élt, vagy innen mentek ki lakni? Nem furcsa a kinti élet?

Szisz: remélem jól telik a kirándulásotok, bár mára már nincs túl jó idő.Mi még több napra nem mentünk el, de többször voltunk már itt ottKép.Remélem nektek is jól sikerül!

Váu, mire végigírtam, apának sikerült alaltatni RobótKép.Jah és ő is horkol márKép Kép.
Nem tudom nálatok hogyan van, de nálunk robó csak a kezünkben, vagy a ringó babakocsiban hajlandó elaludni.nem tudom hogyan lehetne rászoktatni, ha egyáltalán rá lehet, hogy a kiságyba aludjon el?
Amúgy este már többször aludt 5 órát is egyfolytában, amienk örülök nagyonKép.
Ti minden este a nagykádba fürdetitek már a piciket, Nálunk Robó nagyon élvezte a dolgot, de nem mindig fürdik még ott.
Nem tudom ti hogy vagytok vele, de néha annyira unalmas bent a lakásban lenni, hiába van velem Robó, nem igazán tudom mivel lekötni a figyelmét. pár percig eljátszogatunk , mozgunk egy kicsit, de utánna csak téb-láb...Ti mivel töltitek el az időt a babával?Robó is egyre többet van fent, sőt napközben alig alszik, kivétel, amikot kimegyünk sétálni, de most szakadó hóban az sem lehetKép.

Igaz nincs túl jó idő kint, de mindenkinek szép , apákkat teli hétvégét kívánok!

Anita
anita77

Hú, most aztán kitettem magamér......
anita77

Sziasztok lányok!
Micsoda???Otthon szakad a hó?????Na még ilyet, általában itt Kanadában szokott lenni ilyen vacak idö,most meg még százágra süt a nap, szép öszi idö van. (na, remélem nem most kiabáltam elKép)

Nálunk is vannak jó és jobb éjszakák, szerencsére sokat javult a helyzet, amióta a férjem nem éjszakás. Képzeljétek,úgy néz ki nem is lesz most már többet éjszakás, inkább egy másik gépen is megtanul dolgozni, ami nappal is ráérKépKép Azt mondta Csabi, hogy "Na, csak én nyertem..."

A múltkori cici-keményedés szerencsére elmúlt,még akkor hajnalban, amikor jól kiszopta Ádám. Most sem tudom mitöl volt, elmúlt, ez a lényeg.
Edit, nem akarom én is szaporitani a szót, de bizony nálunk is még a 2,5 óránkénti szopi az átlag, hacsak nem megyünk el valamerre, mert akkor valahogy jobban birja a pocak. De ha csak itthon vagyunk, és nem hajt a tatár, én bizony mindig odaadom a cicit, elvégre azért van, nem???
Ja, és Ádám most lesz 3 hónapos, kiváncsi leszek lesz-e még nála ugrás a szopikban, állok elébeKép

Anita, én is hasonlóan vagyok,mint Te, egész nap itthon, kivéve a délutáni séták, és ha boltba megyünk. Rám senki nem nyitja az ajtót,mivel nincs senki rokonunk,én emberekkel csak akkor találkozom, ha elmegyek itthonról.Ez éppen elég lenne a depihez, de már hozzászoktam, több éve ez van, nem tudok mit csinálni. Szerencsére nálunk Ádám délelöttönként alszik 1-1 órát, ilyenkor mindig csinálok valami házimunkát, aztán jön a szopi, utána elvan egy órát megint magában a kiságyban, majd megint jön egy kis alvás. Dálután már nem alszik, akkor lerakom a gym-be, odafekszem mellé és játszunkKép Most már kedzi a kezével fogni a csörgöket,ha odatartom a tenyeréhez, és el nem engedi...Ja,és felfedezte a kutyuskánkat, nagyokat vigyorog neki is.
Szóval igy valahogy eltelik az idö, aztán jön a férjem, aki bedobja magát nála,és én igy megint szabadon dolgozhatok a konyhában...

Mi még kiskádban fürdünk, igaz lassan teljesen végigéri, de valahogy nem jött be a nagykád. Kicsit várok még vele, hogy késöbb hátha jobban belejönne.

Zsófi, én marha messzire lakom, igy nem is tudom a tejet felajánlani, de láttam a Friss Mamáknál talán lesz valami. Egyébként pont tegnap raktam el megint egy kis adagot, és véletlenül a kezembe került egy régebbi tejecske is a hütöben, még teljesen sárga volt! Megnéztem a dátumot, éppen 4 napos volt Ádám, amikor azt lefagyasztottam...Tök furi, most meg már csupa fehér a tej..(akkoriban ömlött a tej belölem,szerencsére volt mellpumpa, és igy egy hónapig irtó sok tejet kifejtem, azóta Ádámka elintézi,hogy ne legyen sok felesleg a ciciben..)

Mi is 1 napos kirándulásokat tettünk,illetve ha jól megszámolom csak egyszer mentünk el teljesen egy napra itthonról...Akkor még nem volt 2 hónapos a baba, és nagyon jól birta, volt szopi, jó levegön séta,mi lenne ebben rossz??

Zit, ez a hajnali visszamosolygás nálunk is megvan, én olyankor csak elkezdek vigyorogni,mert hogyan lehetne haragudni egy ilyen kis manóra?? Elöbb-utóbb ugyis elalszik, én meg örülök,ha jó a kedve két alvás között.

Batkamanó, jól emlékszem, Te is próbálod intézni az otthoni anyakönyvi ügyeket? Van valami már ez ügyben? Sokan azt mondogatják itt,hogy csak személyesen Mo-on lehet intézni, szerinted is igy van? Kiváncsi leszek, mit irsz majd erröl..

Nyuszimanó, fantasztikus Petra növekedése, gratulálok hozzá!!! Sokszor akartam már irni, hogy remélem nem csuklasz, de néha eszembejutsz, amikor valahol úton vagyunk és én a kocsiban szoptatok, persze a másik cicin ott a tejgyüjtökagyló. És mivel nincs hova kiöntenem amit felfogott, ilyenkor odaadom egész egyszerüen a kagylóból, ahogy Te is kérdezted egyszer.(lehet már nem is emlékszel rá...) Hát tényleg meg lehet itatni azon a kis nyiláson is a babát, olyan ügyesen nyeli a tejcsit belöle,mintha pohárból inna. A férjem meg mindig ki van akadva, mert ö nem is tudja,hogy a kisbabák ügyesen tudnak pohárból is inni, azt hitte ezt csak a nagyobb gyerekek tudják.
Na, most én is jó hosszúlére eresztettem, de kicsit úgy is pang a topic, hiába hétvége-ünnep van otthon.
Sziasztok,és mindenkinek minden jót kivánok, hess-hess pocifájás, és hajrá az átalvós éjszakákértKép
Barbi

Kép
Kép
barbi

Sziasztok lányok!

Barbi, Anita:
Nem irigyellek titeket, remélem nem lesztek többet depisek. Nálunk az a jó, hogy sokat jönnek anyuék, ha kell, ha nem Kép. Olyankor meg úgyis a gyereken lógnak. Örülök, hogy megoldódott a férjed éjszakázása!

Anita:
A pocakfájás úgy néz ki megoldódik, mert amit kapott gyogyó, hatásos. Már nem sír és nem kínlódik. Hál istennek. Kép Babamasszázsos könyvem van nekem is. Nálatok szereti a pici? És mikor szoktad csinálni?

DBarbi:
Nektek meg további gyógyulást és szép álmokat Fanni baba mellett, aki egy kis tündér. Kép

Azt elfelejtettem írni tegnap, hogy végre először rendesen hangosan nevetetta bagoly. Kép Olyan édes volt, majd megzabáltam. Kép Csak dicsekedek. Kép

Jó éjt mindenkinek ( főleg nekem Kép )!
zit
zit

Szép Napot Lányok Kép!

Mamár talán délután kimehetünk sétálni. Már 3/4 8 óta főzökKép húsleves lesz meg hentestokány Kép

Az éjszaka ismét jól telt, tegnap délután aludt kicsit, viszont este nehezen aludt el, mert nagyon nyűgös volt. Azt csináltam, hogy a kiságy mellék kuporodtam és simiztem a fejét. Jah és benyomtam a cumit. Elzsibbadtam rendesen, de hamar elaludt így. Ez volt olyan fél10 körül, és reggel fél8-ig aludt Kép.

Anita, Barbi: tényleg figyeljetek oda a depivel! Próbáljatok kimozdulnil, már azis sokat segít, ha vásárolgat az ember Kép
Úgy nehéz, hogy nincs hova leadni a gyerkőcöt....nincs kisbabás a környéken??? Mondjuk akikkel együt lehetne sétálni??

Nálunk is az a jó, hogy átjárunk anyumékhoz és megismerkedtem kismamákkal is, akikkel együtt toljuk a gyerekeket. Anyumék mindig boldogan vigyáznak rá, így mi moziba, színházba is eljutunk. Nekem épp az a problem, hogy alig vagyunk itthon Kép Most tökre örülök ennek a 4 napnak. Anyumék a Balcsin, így most csak mi vagyunk Kép

Zit: nagyon édes lehet Beni, és ez csak fokozódni fog!

Soxor jut eszembe, hogy ez az a mindent elsöprő szeretet, amit egy anya a gyermek iránt érez. Fantasztikus! Kép

Na megyek, folytatom a főzést Kép

Vidám napot! Kép
DBarbi

Sziasztok!

Depi: nekem Baluval a barátnőzött be. Nem volt segítségem, így a barátnők jártak hozzánk Kép
Most egyszerűbb, mert Baluval minden nap megyünk játszózni, és ott vannak ismerős anyukák már Kép

cory

cory
Budapest

Sziasztok lányok!

Hál istennek ezerrel süt a Kép ! Ma megyünk is ki szopi után, remélem jól elsétálgatunk majd két órát. Kép

DBarbi:
Holnap én is húslevest csinálok, meg még gondolkodok a rántott hús, karfiolos hús és bolognai között. Majd apa eldönti, ő a nagy húsevő. Fannihoz már nem is szólok semmit, ő egy kis Kép.

Cory:
Megfogadva tanácsod, bagoly 4:30-ig aludt, utána mellettem az ágyban még fél kilencig a szopi után. Úgyhogy Kép!!! Tízkor viszont megint bealudt és most is alszik, pedig fúrnak-faragnak a szomszédok.

Képzeljétek, az alattunk lakók kisbabája mindig
Kép, szegényt nagyon sajnálom. Tegnap még este 11-kor is hallottuk, aztán reggel amikor Beni kelt, akkor meg már megint hallottam. Nem tudom mi lehet ezekkel a szülőkkel. Na mindegy. Még jó, hogy Beni nem egy túl sírós fajta.

Majd du vagy este benézek, mindenkinek nagyon szép napot!!!!
Sziasztok!
zit + 11 hetes Beni Kép
zit

Zit: király gifjeid vannak Kép, énis kedvet kapok gyűjtögetésre Kép Szerintem tökre feldobják a topicot Kép
DBarbi

Sziasztok!

Voltunk vásárolni az Auchanban, bagoly tündérien elvolt. Sokan megnézték és megcsodálták, hogy milyen szép, úgyhogy tiszta büszke voltam. Kép
Utána benéztünk az RS-be, ott is találtunk jó kis bútorokat, be tudjuk fejezni a nappalit végre. Holnap megyünk a Kikába is, meg a Diegóba. Remélem a jövő héten végre az egész lakás rendben lesz.

Most eszek valamit, mert megéhültem. Kép

DBarbi:
Nekem is tetszenek, elmentettem a tieidből is ami nem volt meg. Kép

zit
zit

Sziasztok!

Bejelentkezek én is végre, csak az elmúlt napokban nem nagyon volt időm. Minden nap elolvastam mit írtatok (Barbi, Zit ti aztán nagyon aktívak vagytokKép) de írni már nem volt erőm.

Először is köszönöm a bókokat Bence nevében is, szerintem is nagyon szép baba Kép
És napról-napra kerekebb lesz.Kép Olyan kis hurkák vannak a combján hogy alig tudom bepelenkázni.

Tényleg ti meddig használtok egy pelenkaméretet? Mi most Pampers 1-t használunk, ami elvileg 5 kilóig jó, de Bencének már most 4 kilósan is elnyomja a combját. Úgy sajnálom szegénykét, mindig csupa csíkKép

És hogy tisztogatjátok a baba nyakán meg a füle mögött a redőket? Én alig tudom a nyakát letörölgetni olajjal, mert már annyira dagiKép hogy sok a redő és nem tudom széthúzni. Meg nem is nagyon szereti ha birizgáljuk, pedig muszáj.

Mi csütörtök-pénteken apuci nélkül voltunk, mert a férjem elment egy kétnapos horgászatra, de szerencsére nem voltam egyedül, mert addig eljött az anyukám, sőt egy napra a nővérem is a családjávalKép
Tegnap du. viszont már anyukám is hazament sajna, a férjem pedig csak éjfél körül volt várható, úgyhogy egyedül fürdettem Bencét. De nagyon jól sikerültKép csak kicsit sírdogált, mert először melegnek találtam a fürdővizet, majd pedig elhűtöttem 36 fokosra és az neki egy kicsit hideg volt. De az öltöztetésnél végig vigyorgott rámKép, pedig akkor legtöbbször már sírni szokott a kajáért. Szóval nagyon büszke vagyok magamra, hogy meg tudtam oldani, pedig egy kicsit féltem tőle. Mindenesetre azért mégis jobb ha itthon van a férjem, mert így nagyon oda kellett figyelni hogy minden kéznél legyen, és így egy kicsit nehézkes volt.

Ma voltunk mi is vásárolni, csak mi a Pólusban. Kaptam a férjemtől egy nagyon szép irhabundát télre, most annyira boldog vagyokKépKép
Bencikének pedig sikerült beszerezni egy cuki kis gatyót, puha vászon anyagból, de olyan mintha farmer lenne. Kíváncsi leszek, milyen lesz rajta.Kép Majd ha ráadom, lefotózom.

Ti holnap mentek a Bababörzére? Én szeretnék, de még nem biztos hogy megyünk, mert a férjem nem nagyon rajong ezekért a programokért...

Újabban Bencike is próbálgatja a hangját, nagyon sokat magyaráz, és próbál sikongatni, de az még nem nagyon megy nekiKép de nagyon édes!

Bocsi hogy nem írok most személyreszólóan mindenkinek, de ahhoz visszakéne olvasnom, annyi időm meg sajna nincs. 6kor kéne ennie Bencinek ha tartja a 3órát.
Tegnap este 7 után csak 11kor ébredt, én meg már paráztam hogy miért nem ébred fel, nem beteg-e, vagy valami, nemhogy örülnék nekiKép Ha tudtam volna, lefekszem 9kor, de úgy voltam vele, hogy úgyis mindjárt fel kell kelni, inkább nem alszom addig.

Azt hiszem Zit te kérdezted a babakocsinkat. Neonato a márkája, és a Lehel téri bababoltban vettük. De nagyon szeretem, annyira könnyű tolni, szinte magától megyKép

Barbi, neked meg csak annyit írnék, hogy továbbra is nagyon irigy vagyok ám rátok hogy Fanni ennyit alszik éjszaka, biztos nem is olyan karikásak a szemeid, mint az enyémKép És még mindig nagyon szépKép

Lányok, a találkozóval mi lesz? Nem szervezünk akkor egyet? Még mielőtt bejön a nagy hideg, mert akkor már gondolom nem lesz olyan könnyű messzebbre kimozdulni. Főleg hóban...

Hát ennyire futotta, felébredt a manócska, mennem kellKép
Üdv mindenkinek: Vera

KépKép Kép
76vera

Szép estéket! Kép

Vera: a nyaki hurkákkal mi is bajban vagyunk, nehéz bejutni közéjük. Gábor úgy fogja, hogy a feje kicsit hátrabillenjen, így én gyorsan kimosom belőle a kimosnivalót Kép, Fanni ott gyüjtögeti a kaját, azaz oda tutira befolyik Kép.

Mi nem megyünk a börzére, Fanninak mindene megvan már szerencsére Kép

A hideg meg már bejött, holnapra telet mond. Voltunk ma sétálni, lefagyott a fülem Kép

Azért jó lenne egy találkozó Kép

Sziasztok Kép
DBarbi

Sziasztok Lányok!

Én is bejelentkezem, már elég régóta nem irtam. Sajnos Apa beteg lett, igy ő nem is ér Zsoltikához, nehogy megfertőzze. Valami influenza vagy nátha, nem tudom: torka fáj és tüsszög, szegénynek már teljesen vörös az orra. Szerencsére a picur és én teljesen jól vagyunk, de azért egy kicsit aggódtam, nehogy baj legyen.

Zit, Barbi: aranyosak ezek a kis szines mütyűrök... Hol lehet ilyesmit találni? Tényleg földobják a topicot. :-)

Anita: köszönöm, sokkal jobban van a cicim, a csomó teljesen elmúlt. Az antibiotikumot még szedem, mert muszáj, és most már százszorosan figyelek, nehogy még 1x ilyesmi történjen. :-)

Vera, aranyosak a képek! Bence nagyon szépen nő. Pont azt nézegettem, hogy gyorsabban gyarapodott, mint Zsoltika, igaz ő nagyobb súllyal született.

Nekünk is vannak új képeink, megtalálhatjátok itt:
http://www.babanet.hu/album/main.php?album=959&p=2361901

Lányok, ti adtok citromlét a babának, ha csuklik? Zsoltika rendszeresen naponta kb. 3x csuklik, egy ideig nem zavarja, de aztán sirva fakad. A citromlé segit (1 csepp), csak olyan pofikat vág tőle, hogy hihetetlen!

Ezen kivül még azt szerettem volna megkérdezni, hogy teáztatjátok-e a babát? Szerintem nem kell, de anyukám és anyósom is állandóan teát itatna Zsoltikával.

No most mennem kell etetni. Mindenkinek további jó pihizést kivánok a hétvége hátralévő részére!

Jó éjt!
Gabi

pgaboka

Sziasztok!

Vera: Zsoma 3700g és már a 2-est használjuk. Baluval általában a következő méret alsó súlyhatáránál kellett váltanunk. Pamperst használtunk mindig (és most is).

Gabi: én nem adok citromlét, és nem is ajánlom!
1. allergizál
2. ha zavarja a babát a csuklás, akkor sírva fakad, és attól elmúlik. Egyébként csak a szülőket idegesíti.
Teáztatás: felesleges, ha igény szerint van szoptatva a baba. Balu 9 hónapos koráig nem volt hajlandó inni, pedig 7,5 hónapos korától már evett mást is, mint anyatejet.

Mi ma Camponában voltunk. Vettünk egy csomó mindent a gyerekeknek Kép Rémesen drágák a gyerekcuccok. Balunak vettünk télicipőt éss most abban bízom, hogy nem növi ki tél közepén.

cory

cory
Budapest

Sziasztok!

Vera:
Igen, én kérdeztem a kocsit, mert a képen úgy néz ki, mint a miénk. Azt hittem egyforma. Kép A hurkákkal már rendben vagyunk, a nyakánál egy kicsit hátra tartjuk a fejét és akkor jól át lehet törölni, bár mi csak a fejét és a kukiját oldalt szoktuk olajjal, a többit hintőporral. Mi sem megyünk a börzére, apa pihizni szeretne. Ha kész a fotó, várjuk!Kép

DBarbi:
Látom te is megtaláltad ezt az oldalt. Kép Tök jó kis dolgok vannak rajta, nem? Apa már unja, mert ma sok időt töltöttem a letöltéssel a gép előtt.

Gabi:
Adtunk mi is citromlét, vagyis csak én, mert mindig olyan összefacsart pofija lett, meg tátogott és próbálta kifújni, hogy apája sajnálta nagyon és rám hárult. De használt. Néha teát is szoktunk adni a picurnak, mert van, hogy végig nézünk mindent, hogy mi lehet a gond, miért nyafi, és csak a tea kell neki végül. Ez van. Ettől még neked nem muszáj adnod neki.

Jó éjt mindenkinek!
zit
zit

Szisztok Lányok!

Zit, Cory: Nem azt mondtam, hogy éjjel nem etetem meg, söt. Nagyon lelkesen és alaposan szopizik éjszaka, kétszer- háromszor, attól függ mit tekintünk éjszakának. Egyszerüen csak azt mondtam, hogy ha 2-2,5 óránként eszik, akkor nyammog a cicin, és utána fáj a pocija (az én meglátásom szerint), rosszul alszik. Igy maradunk a minimum 3 óránál (amit általában pontosan be is tart megint), amiböl ugye kb. fél óra maga a cicizés. A tejtermeléssel semmi gond egyébként (kopp, kopp, kopp).
Egyébként igény szerinti szoptatás ide vagy oda (tudom, ez eretnekség) itt a topicban is sokan mondták, hogy tiszta zombik töle. Nem hiszem, hogy ez akár csak a babának is jó lenne. Nálunk szerencsére Boti alapvetöen jó evö és szopik között nagyon nyugodt baba. Remélem nem fogom "elrontani" (tudom, ez is eretnekség).

Barbi: Neked mennyi tej csöpög ki egy-egy szopi alatt? Nekem van hogy 70 ml és az már a kagylóba sem fér bele, ill az egyész cicim tejben áll...egyébként jó lenne odaadni neki amit a kagyló felfog, de amikor elengedi ugy tényleg a cicit, akkor már nem kell neki több. Igy megy a fagyasztóba. Csak házon kivül nehéz még igy is mozogni. Bár amig nem sikerült rátalálnom a kagylóra, addig lehetelen volt + napi 5szöri átöltözés és mindennek savanyú tej szaga volt brrr. Persze sokkal jobb, mintha kevés lenne a tejcsi, és legalább gyülik egy kis vésztartalék. A fejés ugysem megy. Már nem is próbálom.

Más: most tértünk át a Pampers Newbornról a New Babyre (2-es) és minden pelenkázásnál tiszta szilikongolyó a Boti feneke. Az 1-es méretnél ez nem volt. Ti jártatok már igy? Miért van? És mit lehet (vagy kell-e) tenni? Engem nagyon zavar, hogy szilikonban fekszik a gyerek.

Ma hajnalban egyébként megint kiabál, sehol sem jó neki, se kézben sem ágyban, cici sem kell. Elalszik 10 percre aztán megint sir. Ilyenkor nagyon nem tudom, hogy mit csináljak vele, hogy jobb legyen. Lehet, hogy a pocakja nem jó, mert eddig napi 5 kakis pelus volt, most meg vagy 2 de még az sem kevés...feltételezem nem a szilikon zavarja. Fura, mert közben meg álmosnak is tünik.
Közben megvigasztalódott és alszik. rejtély számomra ez a hajnali kétségbeesés.

Szép napot mindenkinek. Mi is beszéltünk róla, hogy ki kéne menni a bababörzére (kéne kiságy pl.) de azt hiszem nem lesz belöle semmi, mert Apa délelött dolgozik, amikor meg hazajön nem nagyon hiszem, hogy lesz kedve visszamenni Pestre. De nem panaszkodhatom, mozgalmas napjaink voltak már szerda óta.

Üdv, Edit

Edit

KépKép
KépKép
szedit

Sziasztok!

Ha csuklik én mindig adok neki teát. Pár korty és elmúlik. Én nem hiszem, hogy nem zavarja...a védőnő is ezt mondta, de honnan tudják? Mindegy, én nem hagyom csuklani. Tudom, sokan nem értenek egyet a teával, ráadásul én már 2 és fél hónapos kora óta adom a HIPP almateáját neki. Persze mindig csak pár kortyot. Kép

Mi Liberot használunk, de Pampers-szel kezdtünk, ami akkor jó is volt. Most Libero Discovery 5-8 kg, de már itt figyel a Pampers Total Care 4-9 kg. A nagypapim hozta tegnap ajándékba. Meglátjuk milyen. Kép Jah, a Pampers most küldött valami katalógust, hogy ha X pont összejön Fisher Price játékokat adnak. Szerintem érdemes, mert tökjó játékok vannak.Kép

Zit: igen, nagyon bejött az az oldal, tegnap énis sokat szedtem le Kép

Jajj, holnap kapjuk a 4 hónapos oltást! Szorítsatok! Kép

DBarbi
DBarbi

Sziasztok!

Csak gyors, mert főzök épp.

Edit:
Örülök, hogy nem vetted támadásnak a dolgot. Kép Én is félreértettem az éjszakáitokat. Bocs!
A Pampers nekem nem jött be, csak a New Born, mert az utána lévők átáztak már egy pisinél is és a ruhája is olyan lett szegénynek. Most a Liberót használjuk és az nekem nagyon tetszik. Pont azt, amiről DBarbi is írt. Kép

DBarbi:
Szorítok, én nem megyek be a következőnél, mert a kéthónaposnál is kikészültem. Most apa viszi majd be.

Képzeljétek, éjjel bagoly megint este 9-től fél 5-ig aludt, utána meg fél 9-ig. Tök jó volt, kivéve, hogy egy hírtelen mozdulattól becsípődött egy ideg a nyakamban és nem bírom megmozdítani a fejem csak egy bizonyos szögben. Kép Majd elmúlik.

Na megyek.
zit
zit

Sziasztok!

Barbi: honnan tudják? Hát ez igen egyszerű Kép Egy csecsemő még mindent úgy fejez ki, hogy sír. Pl ha zavarja valami, vagy fáj neki valami... Csuklik, nem sír, akkor nagy gond nem lehet Kép

cory

cory
Budapest

Hali!

De sokat írtatok, az ember nem jön három napig, és csak az egy nap, hogy visszaolvasson.Kép

Lenne egy kérdésem a 2 hósnál idősebb babák anyukáihoz: hogy viselte a baba a 2. havi oltást?

Citromlé, tea: én nem adok, mert állítólag lemossa a baba bélnyálkahártyájának baciflóráját, amit az anyatej olyan szépen kialakított. Csukláskor szájába nyomom a cicit, ha kell neki, attól is elmúlik, ha meg nem kell neki, akkor vagy magától múlik el, vagy sírni kezd, és attól.

Lányok, drukkoljatok, holnap muszáj elmennem urulógushoz, mert már 3 napja be akar görcsölni a vesém (valószínűleg vesekőKép), és hiába iszom rengeteget, nem múlik el. Persze babástól kell mennem, mert biztos sokat kell várni, és nincs lefejt tejcsim a hűtőben, csak elenyésző mennyiség.Kép Remélem gyorsan végzünk, és nincs komolyabb bajom.

A Pampers 2.-ja nekem sem jött be a Newbornnal ellentétben, mert a kaki folyton a gyerek hátára kenődött, azaz kifolyt a pelusból, de szerencsére a Libero háta gumis, abból nem folyik ki.

Most futok, mert Gabi felébredt, és a vesém is fájogat így ülve.KépKépKép

Zsizsa

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa

Zsizsa az én fiam észre se vette, hogy megszúrták, utána kicsit fájlalta a lábát, de alapvetőleg semm ibaja nem volt, jókedvű volt, sokat nevetett, jót evett. A három hónaposnál viszont kamatostúl visszakaptuk, egy hétig volt beteg utánaKépKépKép
De ált. a 2 hóssal semmi gond nem szokott lewnni. ajánlom, hogy szuri után adj neki egy fél kúpot, mert abban fájdalomcsillapító is van, így bizti nem lesz vele gondKépKépKép

Zsófi

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

Sziasztok!

Csak gyorsan felteszek két képet Bencikéről. Délután fotóztuk az új nadrágjában, ami még egy picit nagy...Kép de szerintem nagyon aranyos, olyan nagyfiúsKép

Kép

Kép

Gabi!
Mi ismerjük egymástKép legalábbis látásból. Többször találkoztunk Koós-Hutás Piroskánál, és a MÁVos előadásokról is emlékszem rátok. Megnéztem a fotóalbumotokat, nagyon szép Zsoltika, és mennyit mosolyog a fotókon!

Most megyek, mert nálunk ma délután valamiért óránkénti szopi van.

Vera

KépKép Kép
76vera

Sziasztok!

Mi is meg vagyunk, Martin már sokat nézelődik, beszélget, mosolyog. Még mindig jókat alszik, de egyre többet hason, mert leginkább úgy tud elaludni, és az akaratlan mozgások sem ébresztik így fel olyan gyorsan. Már az utóbbi 2-3 éjszakát át is aludta.
Olvaslak titeket mindennap, csak az írásig nem jutok el, meg egyébként is csak ismételni tudnék valakit.

Dandy
Dandy

Sziasztok!

Én sem adok teát Andrisnak, csak akkor ha nagyon fáj a hasa. Akkor édesköményben "utazunk". Citromléről pedig egyáltalán nem hallottam. Sztem a piciket abszolút nem zavarja a csuklás, én nem is foglalkozom ezzel.

Nálatok mennyit nőtt a baba születése óta? Nálunk 1.6 kg-ot hízott (most hét hetes) szerintetek ez nagyon sok? (A születéskori súlyához képest - tehát nem kalkulálva a szülés utáni fogyást)

Docka
Docka

Sziasztok!

Docka: egy ismerős kislány 3kg-t hízott az első 6 hétben. Most 16 hónapos és gyönyörű kislány Kép

cory

cory
Budapest

Jóestét!

Cory: köszi, erre nem gondoltam....csak magamból indultam ki, én utálok csuklani Kép Fanni meg elég sűrűn...van, hogy napi 3-4X is csuklik Kép

Most mértük: 7.30 kg. a mérlegünk szerint. MAjd holnap a dokibá' is megméri, az a mérleg már a múltkor is kevesebbet mért Kép

Vera: szenzációs Bence a gatyájában Kép nagggggyon cool!

Zsizsa: a 2 hós oltást mi is simán vettük, a 3 hóst is. Semmi gond nem volt. Picit sírt, amikor szúrták...
Nekünk holnap lesz a 4hós....2 szúrás...Kép

Na befejezem mára, Fanni már alszik szerencsére Kép

Szép álmokat!

DBarbi
DBarbi

Hú lányok!

Most felment a pumpám rendesen. Másfél órámba telt mire írtam mindenkinek, erre nem elszállt mindn???KépKépKépferrobbanok!!!!!!!

Most nem kezdek bele ismét, de holnap írok mindnkinek.Addig is egy kép a kedvenceimből, hogy színesebb legyen a megnyilávulásom:
Kép

Jó éjt mindenkinek.

Anita és alvóRobóKép
anita77

Na kissé lenyugodva azért megpróbálom ismét összeszedni a gondolataim, bár nem biztos, hogy lesz időm mindenkinek ismét írni.

DBarbi:4 hós oltáshoz annyit kívánnék, hogy legyen olyan mint az eddigiek voltakKép.7.30 kg pedig nem semmiKép!!

Docka: Andrisnak szerintem pont jó a gyarapodása. az első 3-4 hónapban 115-220 gr , amiben Ő is benne van mégKép

Dandy. biztosan ari martin, ahogy nézelődik és mosolyogKép

Vera: először is gratula az egyedül fürdetéshez,ügyi vagy!!Benci nagyon édes, mintha Robót látnám sokszor, namegy csini-biniKép.Hurkák kezelése: a nyakánál próbáld úgy, hogy tereld el a figyelmét vmivel, hogy elfordítsa a kis fejét, úgy bizti sikerül beolajozni, nálunk legalábbis sikerült.pelusból meg szerintem próbáld meg a nagyobb méretet már.

Zsizsa: két hós oltásnál én nem adtam kúpot sem, szerencsére semmi gond ne volt, igaz a szúrikor kicsit sírt, de aztán semmi gond nem volt, még nyűgi sem, így nem láttam értelmét a kúpnak, meg amég nincs láz, addig had dolgozzon a kis szervezete.

Zit: örülök a hosszabb alvásotoknakKépNem csodálom, hogy megcsodálták a manócskádKép. Kérdeztem a múltkor, majd ugye válaszolsz?Kép

Edit. a hajnali nem akarok elaludni ismerős, Robó nálunk is ezt csinálja, olyankor velünk alszik. Bár nem helyes tudom...Éjfélkor még elalszik a kiságyban, de hajnalban már nem.
pelusból mi is a Liberot használjuk a 5-8 kg-ig.Nálunk beválltKép

Cory: szépen fejlődik ZsomaKép

Mára elbúcsúzom, azt hiszem röviden , velősen válaszolgattam.
A tali jó lenne, tényleg még a komolyabb tél beköszönte előtt meg kéne ejteniKép.
Bár szerintem csak mindenszentek utná, mert addig rohangálunk mi is.

Depi már a hóval elolvadt nálunk, ma ugyanis vásárolni voltunk, bár robó nem igazán díjazta, ugyanis így a délelötti séta, mely alvással egybekötött szokott lenni. így elég nyűgi volt, meg szerintem az óra átállítást is megérezte, de szerncsére jót alszikKép.

Bár ezt feljebb akartam írni, csak vhogy közbeszúrtam az utolsó bekezdést, de már nincs erőm újra írni:
Gabi: mint ahogy Cory is írta én is úgy tudom, hogy a babáknak nem kellemetlen a csuklás, csak mi éljük úgy át. Bár a citromléről azt hallottam, hogy nem szabana a piciknek adni, a bélbolyhoknak nem tesz jót.De ezután néz még utánna, de én így tudom. Pici cicit, vagy teát szoktam olyankor Robónak adni és elmúlik neki.

Jó éjt mindenkinek, Robóka nevében is a talit már várjuk!:

Anita+alvóRobóKép
Bizti ilyen szuper tali leszKép

Kép
anita77

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?