Rétes, Juca: Röviden: 30 héten (karácsony előtt nem sokkal) magasabb vérnyomást mért a védőnő. Doki UHval megkukkolt, kisebb a baba, rossz a lepényi keringés. Írt fel Dopegytet és Doxiumot. Rá 2 hétre iszonyat rosszul voltam, egekbe ment a vérnyomásom, kiderült bolhafing adag volt amit a doki a terhestanácsadáson felírt a dobozra, a Dopegytből nem napi 2x1 hanem 3x2 kell! (azé nem mindegy basszus) és a Doxiumon is emeltek jócskán. Egyre szarabbul voltam, a szülőszobán már visszajáró kismama voltam, a vérnyomásom iszonyat magas volt, január közepén befektettek a klinikára. Ekkor már a napi 4x2 szem Dopegyt mellett (+ egyéb nyalánkságok, mint pl nyugtató hegyek) is 170/100 volt a vérnyomásom!
iszonyatosan fájt a hasam, 10 napig nem aludtam. reggelente könyörögtem a vizitelős dokiknak, hogy szüljünk már meg mert nagyon gatya vagyok, ÉREZTEM, hogy a babával valami nemoké. A baba alig mozgott tudtam/éreztem hogy nem jó már neki bent, égtem belül, vagy nem is tudom milyen érzés volt, és rettemetes hasi fájdalmaim voltak!
Persze letojtak.
Minden másnap szúrták az ujjam, néztek vérkémiát, májenzim értékem az egekbe!
Február 3-án a dokimnak már könyörögtem hogy valamit csináljon, mert félek meghal a babám. megbuherált picit méhszájnál. Ettől beindult a szülés. másnapra meglett (simán) 2300gramm 46 cm. őrült pici lepény, a dokim sose látott még ilyen pici lepényt, az összes orvos lejött megnézni, annyira minike volt.
10 napig voltunk bent, szedtem a vérnyomáscsökkentőket még pár hétig, de a csajszim súlygyarapodását vártuk bent....
Eleinte is fura volt, sokat aludt alig sírt, nem mosolygott, kimaradt nála a gagygás.
7 hósan letettem úgymaradt, Dévényes gyógytornászt hívtam. Hypotón! kezelte 13 hós koráig. 1,5 éves korába elvittem pestre a korai fejlesztő intézetbe, megnézte egy gyógypedagógus. Aszonta szerinte nincs komoly baj, valamennyire el van ugyan maradva de nem vészes! Elvittem a szegedibe is, ott pszihomotoros fejlődésbeni elmaradást állapítottak meg, és hetente 2x jártunk fejlesztésre! (és járunk most is)
Esik kel, rossz az egyensúlyérzéke, nem beszél...szal vannak hiányosságok, gyakice kb 20 hós gyerek szintjén van!
Tavaly novemberbe neurológián kiderült hogy epilepsziás (kisrohamos), elkezdtük a gyógyszert. Hirtelen fejlődési ugrás, ami pár hét múlva leáll. Elküldtek genetikára kromoszómavizsgálatra, negatív lett! (genetikai eredet kizárva)
Márciusba újra EEG, nagyon kóros kép
, másik hatóanyagú új gyógyszer+a régi emelt dózis! Agysérülés gyanú miatt előjegyzés MRI-re.
MRI ma volt, a leletet megkaptuk, de gőzöm sincs mi van rajta mert nem értem. Pénteken lesz dokink, akkor viszem neki megmutatni a CDét , addig meg rágom a kefét....
Hát ennyi! Egyelőre!
Én biztos vagyok benne, hogy ha előbb kibújik (mielőtt a májfunkcióm felmondja a szolgálatot és nem kezdem el mérgezni a gyerekem
és nem lesz 500 a vérnyomásom)akkor nem lenne ilyen gond.
A prof (vius kezeőorvosa) nem érti, hogyan szülhettem simán. 4 indok is volt a kapásból császárra:
- magasvérnyomás, rossz májenzimérték eleve kizáró ok a hüvelyi szülésre (elvileg)
- a rossz lepényi keringés is
- a kis súlyú magzat is
- a köldökzsinór 3x a nyakán volt és 1x a törzsén(et UH-án elvileg látni kellett volna)
És én mégis simán szültem.....
Na ennyi röviden....
Bocs azé jó hosszú lett ígyis...