Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok csajok!

Nekunk megint borzalmas ejszakank volt.A fiam egesz ejjel nyujtozkodott es olyan hangokat adott ki hogy allandoan ebren tartott vele.Meg persze szinte orankent felebredt es vagy cicizni akart vagy a cumit kerte.Nahat elegge bepipultam mert mire a cicire tettem szivott egyet kettot majd bealudt.Azon gondokodtam hogy lehet hogy valalmi altato van a cicimbe?Kép
Na mindegy felteszek kepet ha nem baj,a jatekarol amivel lefoglalja magat.KépKépKép
GAbi75

Lanyok ezt nem tudom hogy csinaltam,de a mosolygos kep mellett van egy masik kep de hogyan tettem oda nem is ertem?Valamit elszurtam?
GAbi75

sziasztok,

eleg borzalmas ejszakaink vannak mostanaban, Emma ujabban csak cicivel a szajaban hajlando aludni Kép vagy zsebiben tancizva/setalva. Amint letesszuk vagy lecsatlakozik max. 10 perc mulva felriad es azonnal bombol. Vagyis inkabb uvolt Kép

Megint jo sokat irtatok Kép elkezdek olvasni...

batkamano
batkamano

Sziasztok Lányok!
Hát nekünk sem volt jó éjszakánk, bár Boti csak magához képest volt nyügi. 2,5-3 óránként kelt fel. Csak az volt a baj, hogy elromlott a cirkónk, ezért áthoztuk aludni a mi szobánkba, mert azt tuti fel tudjuk füteni elektromosan is, igy viszont minden nyekkenésére felébredtem. Mert azért nem szokott hang nélkül aludni, de még ha fel is sir, akkor sem érdemes felvenni, mert csak felébred. Különben meg max 1-2 perc után abbahagyja. Bár az utóbbi idöben egyre többször ébred fel.(a cirkósok egyébként azt mondták, hogy mivel idönként be lehet gyújtani, megfagyni nem fogunk, úgyhogy ma vagy holnap jönnek ki. Tegnap reggel hivtam öket) Kép Kép Kép
Nappal meg 2 óránként evett. Tegnap nagy vendégjárás volt nálunk, átjöttek barátok is meg a dédszülök. Boti meg mint a kisangyal, evések között nézelödött, de nem ám csak kézben, hanem a mózeskosárban is feküdt egy hang nélkül és elvolt. Aztán rájött, hogy éhes, akkor nem kellett a dajkálás csak a cici. Fura, de jó. Ami még érdekes, hogy egyáltalán nem szeret karban vizszintesen lenni, csak majdnem ülve, vagy a vállunkon. Ha a mellkasomon van és lefekszem, akkor is tiltakozik. Nálatok ez hogy van?
Tegnap még a Coraba is eljutottunk vásárolni (Boti végigaludta a kenguruban az egészet) és vettem tejgyüjtö kagylót. Nagyon bevált! Egyrészt nem lett mindenem tejes szoptatás alatt, másrészt felfogott jó 20 ml! tejet. Még ha nem is a sürübb tej, szerintem jó ha van tarcsiban.
A hason altatást eddig 2x próbáltam, de belefúrta a fejét a matracba és úgy üvöltött. Erre úgy döntöttem, hogy talán nem szereti. De lehet, hogy megint kipróbálom, mert épp másfél percenként felsir.
Egyébként ha jól emlékszem épp 1 hónapos kor után nem kéne hason altatni öket, merthogy 1-6 hónap között gyakoribb a bölcsöhalál, nem? Brrr..ne is beszéljünk róla!
Tényleg, Lauráról nem tud valaki valamit? Mi lehet a pici lánnyal?
Sziasztok, Edit

Edit

KépKép
KépKép
szedit

Sziasztok Lányok!

Gabi75: szenzációs a hasonkönyöklős kép Kép jó kis husi a fiú Kép Imádnivaló a combija Kép Gratula hozzá Kép A játék nagyon szuper.

Nekünk klasszul telt az éjszaka, Fanni saját szobájában aludt, most először Kép Fél 5-kor kelt egyszer, adtam neki enni, kapásból bealudt és aludt 3/4 10-ig Kép Az összes fülem nyitva volt egész éjjel, hogy ugorhassak, ha nyekken egyet, de semmi nem volt Kép Azért olyan furcsa, hogy nem a mi szobánkban alszik Kép
Az étvágya viszont visszaesett, 210eket evett 4 óránként, mostmeg van, hogy a 180at sem eszi meg. Lehet, hogy az időjárás befolyásolja??

Edit: én még altatom hason, pedig 4 hónapos. Ha bealszik az éjjeli evésnél, akkor nem böfizik, ilyenkor hasra teszem le Kép

Szép napot: DBarbi
DBarbi

Sziasztok :-)

Az éjszakai alvással nekünk csak nagyon ritkán vannak nehézségek. Általában bealszik a fürdetés utáni szopizáskor(8-9 között valamikor) és ha ügyes vagyok, akkor le tudom rakni úgy, hogy nem ébred fel.
Ilyenkor kellene nekem is gyorsan húzni az ágyba, de ez eddig sosem jött össze.
Aztán éjszaka 1-2 (esetleg 3, de az már régen volt) alkalommal szopizik, de ezt is tök rendes módon csinálja, mert amint a szájába kerül a cici, becsukja a szemét, majd ha tele a poci, alszik is. Csakhát ugye azért megszakad az alvásom.
Reggel elég korán ébred (6- 1/2 7), aminek az az egyetlen előnye, hogy apa 7-kor indul munkába és így legalább velünk kezdődik a napja Kép.
Na és innentől kezdve semmi szabályosság, akkor alszik, amikor kedve szottyan - de általában nem szottyan. Szerintem botrányosan keveset alszik napközben - kevésszer és keveset - , de nem izgulok, mert jókedvű, virgonc baba. Sírdogálni nekem is szokott, de az esetek nagy részében meg tudom nyugtatni énekkel, mondókákkal és azzal, hogy beszélgetek hozzá, meg mutogatom neki a színes játékait, zenéltetem a zenélős fajtákat ...
Én azt is fontosnak tartom, hogy ne csak akkor vegyem fel, ha sír, nehogy összekapcsolja a kettőt. Mármint azt, hogy ha nem sír akkor nincs dajkálás, de amint kitartóan bömböl, egyszer úgyis megsajnálom. Meg aztán ki sem bírom, hogy ne vegyem fel, mikor olyan huncutul mosolyog rám.
Na meg mi megtanultuk védőnénitől a babamasszázst és azt is szoktam minden nap csinálni és attól teljesen jókedvű lesz.
Napközben én nem nagyon tudok aludni. Úgy alapból sem, de eddig akárhányszor megpróbáltam vízszintbe tenni magam, mikor Ákos is bevágta a szunyát, az lett a vége, hogy fél óra múlva felébredt. Na én nem hogy frissebb, hanem inkább nyomibb lettem Kép.
Az alvásigényem sokkal több lenne, de lassan kezdem megszokni ezt a mennyiséget és ott vannak a hétvégék, mikor apa itthon van és akkor jobban tudok pihenni napközben is.

Mi is cumiellenesek vagyunk/voltunk. Ugye bababarát kórházból méginkább ezt 'hoztuk haza'.
Aztán mikor két hete pár napig vigasztalhatatlanul sírt, akkor vettünk, de nem fogadja el szerencsére. Tök mókás, ahogy nagy ívesen kiröpíti.
Aztán kiderült, hogy azért sírt, mert feszítette a pociját a kaki. Dokinéni aszonta, ha nincs láz, akkor anyatejes babánál tök természetes az, hogy akár 5-6 napig sem kakil. Na nekünk láz nem volt, csak nyügi, de az egész délután. A harmadik nap végül megpróbáltam a cumit, de természetesen nem segített. (Kakival aztán az ügyeleten - 7 nap után - kijött a rosszkedv is.)
Viszont Ákos már megtalálta az ujját és vissza is talál vele, „ha kiesik”. Csak még ez „kiesik” sokszor van, mert arra még nem jött rá, hogy kalimpálni is és szájban tartani is nem lehet egyszerre.

Fejni én sem fejek már, pedig kellene a suli miatt, úgyhogy lehet megpróbálom majd megint. Én akkor hagytam abba, mikor volt egy olyan hetünk, hogy 1-1/2 2 óránként szopott. Na akkor képtelenség lett volna.

Hason alvás nekünk nagyon nem megy. Utál hason lenni, de ha mégis megpróbálom, akkor úgy üvölt, mint soha máskor. Csak akkor tudom hasra rakni, ha nagyon mélyen elaludt a kezemben. Pedig nekünk is volt pocifájós időszak és mikor le tudtam hasra rakni, sokkal jobban aludt.

Annak meg nagyon örülök, hogy szóba jött ez a kaja kérdés, mert legalább megnyugodtam, hogy nem én csinálok valamit nagyon rosszul, hogy sokszor se energiám, se időm nem marad rá.
De apának már mondtam, hogy kell mégegy baba és akkor mindenre lesz időm.
Én vagy valami nagyon egyszerűt csinálok, vagy apa főz előző este vagy apa hoz kaját a munkahelyéről, mert ott nagyon jó konyha van. Meg néha feljön az anyukám, de ez csak tényleg nagyon néha van, mert 120 km-re lakik. Anyós meg még messzebb, Ő 200 km-re és Ő még dolgozik is (anyu pedig nyugdíjas már).

Csípőszűrésről én is úgy tudtam, hogy kötelező és a 6-10. héten kell menni.

Hirtelen ennyi időm volt, de majd jövök máskor is. Nagyon tetszik ez a kis csapat, tök jók vagytok, nagyon jó olvasni benneteket.

Üdv minden anyukának és nagy cupp a babáknak.

Marcsi

Marcsi
Ákos(2003.07.23), Peti(2005.12.22) és Eszter(2009.02.17.) anyukája
marcsi77

Sziasztok!

Képzeljétek, nagyon jó éjszakánk volt végreKépKép Este később förödtünk a megszokottnál, mert 7kor megnéztem az új magyar sorozatot a tvbenKép Délután pakoltam Bence ruhásszekrényében és megtaláltam azt az Avent cumit amit még nyáron vettem, hátha kell majd... A film alatt benyomtam a szájába és ezt elég sokáig egyedül is tudta szívni, és elaludt vele!!!Kép
Este az ágyában is sikerült ezzel elaltatni, úgyhogy most nagyon boldog vagyokKép Elmaradt a szokásos esti sírás. 10 után még 1kor, fél4kor és 7kor evett, egész kipihent vagyokKép Remélem a cumi ma is beválik! Bár most délelőtt nem volt sikeres, mert mindig kiesett és egy idő után már nem kellett. Most itt alszik a kezemben, de mindjárt leteszem mert elzsibbadtamKép

Nyuszimanó, Dandy!
Köszi a hasrafektetős tanácsotKép néha alkalmazzuk, de csak ha ottvagyunk mellette. Én azért félek tőle. Bár a kiságyban van légzésfigyelő. De én is úgy vettem észre hogy szereti Bence.

DBarbi!
Örülök hogy jól sikerült a különalvás! Nem csoda, ez a Fanni baba nagyon ügyesKépÉs hogy mennyit alszik! Jó NekedKép

Vettünk tegnap bundazsákot, világoskék macisatKép Nagyon klassz, ez is átalakítható. A mienk csak 68as, de még így is jó lesz tavaszig mert hatalmas.Kép

Gabi!
Akár csak magamat hallanámKép én is frászt kapok az éjszakai hangoktól, állandóan ugrálok, pedig csak nyújtózkodik meg feszeng. Lehet lazábbnak kéne lennünk kicsit?Kép
Dávid nagyon édes babaKép jó kis husi combijai vannakKép Már Bencének is alakulKép

Batkamano!
A helyzet ismerősKép idővel majd csak jobb lesz, látod nálunk a ma éjszaka elég jó volt, pedig már én is nagyon el voltam keseredve. Kitartás! Tanácsot nem nagyon tudok adni, nekünk tegnap a cumi bevált, ma nem biztos hogy jó lesz. PasszKép

Edit!
Bence sem szeret mostanában a mellkasunkon pihenni, pedig eddig sokszor altattuk így. Szerintem onnan nem látnak jól, és már szeretnének nézelődni. Kép

Marcsi!
Nem semmi hogy 7 napig nem volt kakiKép nálunk szinte minden pelusban van. És nem is kevés. Ennek ellenére neki is fáj a pocija, sokat nyűglődik emiattKép de ha kijön végre, akkor hatalmasakat vigyorogKép

Képzeljétek tegnap a Brendonban a férjem kitalálta hogy vegyünk Bencikének egy nagy tigrist, tudjátok a Walt Disney-set. Jó nagy, akkora mint Bence.Kép Itthon melléfektettük és először meredten bámulta utána járt keze-lába és elkezdett neki magyarázni.Kép Hát nagyon aranyos volt!

Mindjárt jön egy barátnőm babanézőbe, úgyhogy most elköszönökKép
Üdv: Vera

KépKép Kép
76vera

Sziasztok!!

Ja, szegény mamák, akiknek nem alvós a babájuk .. nagyon-nagyon sajnállak titeket.
De gondoljatok bele, csak pár év és egyedül fog aludni Kép Gonosz vagyok Kép
Bár, minap, nekünk sem klappolt minden, így kanalasat játszottunk a Prücsökkel, és arra jöttem rá - BEVÁLLT MÓDSZER nálunk- h ha kicsit hangosabban lélegzem a fejénél, akkor megnyugszik és ő is felveszi az én szuszogásomat Kép tök vicces volt először, de nekünk bejött. Többször is kipróbáltam Kép Kép
Meg amire felfigyeltem, nem tudom ez mennyire igaz, h abban a prózban nyugszik meg amelyikben legelőször összekerültünk. Pl. apának a karjába fekve -bal kar-, nekem meg a vállgödrömbe borulva nyugszik meg Kép. Biztos emlékszik még ő is az első napra Kép Kép

Bababörzére megy vki közületek??
Őszi -téli cuccokat kellen vennünk... Ti milyen ruhákat tároltok télre ???

No, megyek palacsintát sütni ...
Meg várjuk a "Lökös Lajos" mosógépszerelő Úrat...
Ennek is most kellett elromlani Kép

Legyen szép napotok ,....

Susie
susie

Sziasztok!

Mennyit írtatok!

Csak egy gyors bejelentkezés: voltunk csípőszűrésen, minden oké. Viszont a köldöksérvragtapasz miatt felhólyagosodott kisdrágám bőre, most megyünk majd dokihoz kenőcsöt kérni. Mindig van valami baj!Kép

Marcsi,
nekem eszembe sem jutott ez a csak síráskor való dajkáláshoz kapcsolódó beidegződés, de most hogy írtad, és átgondoltam, igazat adok neked. Mondjuk nálam szinte mindig kézben van, de azért majd még jobban figyelek.Kép

Képzeljétek, Gabi még csak 54 cm, de már alig jók rá a 62-es rucik. Elképesztő! Lehet, hogy félre van minden számozva? Bababörzét még nem tudom, előtte kap Gabi oltást is, szóval...

Szép napot mindenkinek!

Zsizsa

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa

Sziasztok!

Vera
Örülök, hogy a cumi bejöttKép Nálunk sajna már másfél hete nem fogadja el Borka. Mintha azt mondaná "én már nem vagyok újszülött, nagylány vagyok". Azonnal kiköpi, sőt ha lehet még fel is mérgesedik rajt...Úgyhogy a cumiról letettünk. Csak sajna megmaradt egy-két vigasztalhatatlan órácskája, amikor sír...sír és sír. De szerencsére nem sok.

Nálatok milyen a BCG oltás helye? Képzeljétek nálunk már kb. fél centire felpuposodott és tele van sárga folyadékkal. Hamarosan kifakad. Nem tudom szegényt mennyire zavarhatja. Van valakinek ezzel kapcsolatban tapasztalata? Illetve ha kifakad fájni fog neki? Szegényke, már előre sajnálom. Már csak azért is, mert a dokinő azt mondta, hogy akkor ne nagyon fürdessük. Pedig azt nagyon szereti...

Szép estét!
Szisz
szisz

Sziasztok!

Sajnos elég régen tudtam irni, mert egy - számomra - hatalmas probléma jelentkezett nálunk: a mellgyulladás. Már pénteken éreztem, hogy fáj a bal mellem, akkor még csomót nem tudtam kitapintani. Szombaton már lázas voltam. Nagyon megijedtünk, hiszen Zsoltikának nem tudtam volna lázasan tejet adni. Szerencsére azonban sikerült lenyomni a lázat úgy, hogy szoptatni tudtam, de mindig újra elindult fölfele a testhőmérséklet.

Ráadásul a csomót sem tudtuk kimasszirozni, pedig eljött anyósom is, akinek ebben nagy gyakorlata van, sokáig dolgozott szülészeten. És sehogy sem ment! A mellemen piros folt volt, alatta pedig érezhetően elég mélyen egy csomó. Végül vasárnap este már a MÁV Kórház ügyeletére mentünk, ott szültem. Kaptam antibiotikumot, és hát fejni kell és masszirozni. Biztattak, hogy elmúlik majd. Ugyanis lázam már nincs, a bőrpir is eltűnt, de a mellem fáj, és a csomó egy kicsi része is ott van.

Én nagyon elkeseredtem, féltem hogy valahogy elapad a tej. Olvasgattalak Titeket, többen irtátok a fejést. Én sem fejtem már egy ideje, hisz úgy éreztem, beállt a kereslet-kinálat, Zsoltika kiszopizta a tejet. Holnapután lesz 6 hetes. Nem is gondoltam, hogy ilyenkor még fejni kéne!

Szerintetek mi lehet? Mert ez a fejés-masszirozás borzasztó fárasztó, főleg éjjel. És alig jön értékelhető mennyiség, szóval még annyi örömöm sincs, hogy elteszem a fagyasztóba. Meddig csináljam? Most persze ezerrel csinálom, hogy teljesen meggyógyuljak.

Hát igy elég rossz napjaink voltak. Most mennem kell, ha van ötletetek irjatok! Nagyon köszönöm!

És mindenkinek jó babázást és jó egészséget!
Gabi

pgaboka

Sziasztok!

Megint elökerültem, lassan olyan ritkán jövök, hogy el is felejtetekKép
De nekem nagyon betett a férjem éjszakás müszakja, teljesen kiborultam a végére, szószerint rámjött a depi...nem elég,hogy ilyenkor csak aludni meg enni jár haza, aztán megint uzsgyi vissza dolgozni, ezzel az éjszakai hazajövetellel, tusolással, evéssel, orr-trombiltáls zajával Ádámot is felébresztette, nem csak engem...És ha már felébredt, rögtön enni kér, azután 2-3 óránként folyamatosan ezt tette. Na, ebböl 2 hét után piszkosul elegem lett, mert éjjel-nappal egyedül voltam a prücsökre, és én aludni sem tudtam,akármikor én sem tudok elalduni napközben, és ha végre annyira fáradt voltam,hogy megpróbáltam nappal aludni, ahogy párnát ért a fejem, Ádádm felsirt... Jól kibögtem magam a férjemnek,hogy ez igy emberkinzás,nem családos embernek való az éjszakázás. Ma megpróbál beszélni a fönökével, nagyon remélem belátóak lesznek, és nem kell mennie többet éjszakára.
Na, ezen a nagy kiboruláson felbuzdulva, egész hétvégén olyan jól együtt volt a kiscsalád, mint a mesében. Óriásiakat aludtunk végre valahára, volt,hogy esti elalvás után csak reggel 5-kor kért Ádámom enni. Elmentünk bevásárolni ruhácskákat,mert mostanra szinte majdnem mindent kinött már, csupa szép holmikat kapott ez a vacak...Vagyis megint minden olyan volt, mint az éjszakázás elött. Nagyon sokat foglalkozik a férjem is ÁDámmal, az a jó érzés nekem,hogy erre nem is kérem meg, magától teszi. Szóval ha itthon van tényleg nagy segitség nekem, de amikor éjszakás nincs ilyen nekem...

Zit, remélem nem fogsz elmenni, ne hari ha nem névszerint válaszoltam neked. Visszaolvastam a legutóbbi oldalakon miröl is kérdeztél, hát én pont irtam a szexröl, csak nem neked cimeztem. nem szándékosan felejt az ember irni, nekem speciel alig van idöm itt a gép elöttKép Oltás utáni hasfájáshoz meg nem tudok hozzászólni, nekünk ilyen nem volt, és idáig nem is olvastam ilyenröl
Cory, már többször irtad, hogy Zsoma cumizavarral jött ki a kórházból, ez egészen pontosan mit jelent? Van valami jele, tünete, vagy csak abból gondolod, hogy kapott a kórházban cumit-cumisüveget??? Nagyon kiváncsi vagyok rá,mert nálunk is adtak neki, és nem érzem cumizavarosnak, illetve nem is tudom mi az...

Nem tudom ki kérdezett már egyszer a büfiztetésröl. Nekem a kórházban mutattak egy elég jó poziciót, azóta sokszor elsö pillanatra kijön igy a büfike. Az ölembe kell ültetni a babát, a combomra, és az egyik kezemmel úgy fogom az állacskáját, hogy a tenyeremmel tartom a mellkasát. (a hüvelyk-és mutató ujjam között van az álla), a másik kezemmel meg ütögetem a hátát, kicsit elöredöntött szögben ül.(huh,jó bonyolult lett),na, ilyenkor olyan embereseket szokott büfizni,hogycsakna.

Barbi, gratula az éjszakai különalváshoz,nekem nagyon jót tett,hogy átkerült Ádám a szobájába, sokkal jobban alszom azalatt a pici idö alatt is.Amig velünk volt, sokszor riadtam fel éjjel, hogy hol a baba,néztem az ágyban a takaró alatt,még a földön is megnéztemKép Persze édesen aldut a bölcsöjében, csak én elfelejtettem,hogy visszatettem szopi után...

Nálunk sem jött be a nagykádas fürdés, az én pancsi-imádó babám végig bögte a fürdést...Talán nem volt olyan meleg a viz,mint a kiskádban szokott, vagy csak az egész helyzet volt neki szokatlan, de nem kisérletezem többet,majd ha már ülni tud. Szóval mi is maradunk a kiskádas verziónál.
Olvastam valaki a szomszéd-barátnö óriásbébijéröl irt (nehari,hogy mindig azt irom "valaki" irt róla, de elolvastam már mindent, viszont nem azonnal tudok válaszolni,igy elfelejtem ki is irt róla)Na, nekem is itt volt a héten egy ismerösöm a pontosan 6 hónapos kisfiával. 61 cm a kicsi és 10 kg!! Alig tudtam megemelni, komolyan olyan kis zsurmók baba...2 foga van,és nagyon nagyon zabás a baba, állandóan az anyja cicjén lóg, csak anyatejet kap. Nem nagyon mocorog, csak átfordul egyik irányba, szerintem ekkor a súllyal nehéz is lenne kúszni-mászni. És belegondoltam,hogy 4 hónap van a babáink közt, de csak 3 cm a különbség, viszont 5 kg...
Fejéssel én is hadilábon állok, nem nagyon megy, meg ahogy itt is irta valaki elég fárasztó éjjel még ezzel is bajlódni... Azért amit tudok kipréselek magamból, átlag 2 naponta összejön 50 ml...nem nagy mennyiség, de lefagyasztom ,mert talán jól jön majd, amikor fözeléket kellene higitani vele.

Gabi, nekem is volt sajna mellgyuszim, elég brutális lázzal... Elöször még adtak rá antibigyót,de másodjára már elküldtek szoptatási tanácsadóba. Ott kaptam egy kis listát,mit kell és ajánlott csinálni mellgyuszi megelözésre. Sürün, 2-3 óránként kell cicire rakni a babát, vagy kipumpálni, ÁGYBAN MARADNI!, ez állitólag segit elinditani a tejet az eldugult csatornában, és szopi elött forró vizes ruhával borogatni és óvatosan masszirozni! Vigyázz a masszirozással is,mert ha nagyon erösen nyomkorászod, az is bajt okozhat! És a legutolsó tanács amit kaptam: tegyek nyers káposztalevelet a cicimre, kb 2-3-szor egy nap, olyan 20 percig. Én ezt kipróbáltam, nem tudom ettöl-e vagy se, de tényleg kigyógyultam gyorsan belöle...Egyébként a saját családi orvosom is ezt tanácsolta, meg még egy másik növérke is, valami lehet ebben...

Na, elég sokat irtam???Már kezd fájni a kezem.
Elöre is bocsánat, ha valakinek nem válaszoltam, biztosan nem tudtam mit irni...

Remélem a héten már jobban lesz idöm irni és olvasni jönni, ezt vegyétek fenyegetésnekKép
Sziasztok
Barbi

Kép
Kép
barbi

Gabi,
ilyenkor jót tesz, ha nagyon! forrót teszel a csomóra (én egy félliteres üveget töltöttem meg forró vízzel) pár percig, és utána rögtön úgy szoptatsz, hogy a baba álla a csomó felé néz, ezt legjobb úgy, hogy a hátán fekszik, te fölötte négykézláb, és a szájába lógatod a cicit. Nekem már három csomómat tűntette így el Gabi (druszádKép), bár igaz, hogy én nem voltam lázas, már a fájdalom első jelére reagáltam, szerencsére sikerrel. A szoptatás topicban megkérdezheted a csajokat, Pele, Menta és Iboly szoptatási tanácsadók, ha jól tudom.

Szisz,
a mi bcg-nk csak kicsit pirosabb, semmi több, viszont mi sem fürödhetünk a hólyagok miatt. Bár nem hiszem, hogy ezt Gabi bánná.Kép

Zsizsa

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa

Olvasni sincs időm sajna. Nekünk tegnap iszonyatos éjszakánk volt, nem is aludtunk semmit és az e nyügi és hasfájás ma is folytatódottKép. Most hulla vagyok, de hamarosan írok bővebben.

Gabi75. nagyon aranyos DávidKép.
Anita
anita77

Gabi: időhiánynban vagyok,de gyorsan egy pár sor. Nekem is volt hasonló. Szoptatás előtt tényleg meleg/forró vízes áztatást csinálj majd masszírozd jól át a csomó helyénél.A tejci a melegvíztől jobban beindul. Nekem még a dokim ajánlotta a körömvirágkrémeta gyulladt felületre , melyet természetesen szopi előtt le kell mosni.Nekem volt olyan is, hogy kisebesedett a mellbimbó iszonyatosan fájt, csillagokat láttam szoptatás alatt, de akkor sem hagytam abba a szoptatást. Te se tedd!Kitartás, tudom nagyon kellemetlen, masszírozd sokat és próbáld ki a krémet is, meg a forró vizes áztatást.Na és mint Zsizsa is írta a csomó felé szoptass. Nálunk a hónajtartás vált akkor be, szerencsére elmúlt akkor. nézd meg azt a topikot, meg van szoptatási pozíciók is, azt is nézd meg, ott van kép a hónajtartásról is.

Szisz: BCG nálunk is nagyon piros volt és sárga a közepe, de szerencsére kifakadás nélkül leszáradt. Amúgy borogatást mondanak rá és ne érjen hozzá a ruhácskája, hogy ne dörzsölje ki. Bár edden az időben ez képtelenség....Lehet nálatok is elmúlik majd, kifakadás nélkül.

Több időm sajna nincsKép. Remélem tudtam segíteni.

Anita
anita77

Sziasztok!

Nekünk sem jött be a nagykádas fürcsi, Fanni iszonyúan megvolt rémülve, úgyhogy marad a kiskád Kép

Most kapott a tápi elött sütőtök-alma bébiételt Kép Megkóstoltam....hááát elég szörnyű Kép de ő megette amennyit szántam neki így elsőre Kép Azt viszont látom, hogy a cumisüveg jobban bejön neki, mint a kiskanál. Ez van, azért kanállal is nagyon ügyes, csak nem tetszik neki annyira Kép

Szisz: a BCG nekünk mostanra lapult le. Nagyon soxor kifakadt, a doki mondta, hogy gézlapkákkal nyomogassam ki nyugodtan. Sok trutyi volt benne mindig. Én párszor le is ragasztottam, hogy ne dörzsölje a ruha, de többnyire szabadon volt. Nekem könnyebb volt nyáron a dolog. Elég hosszadalmas folyamat volt. Mindig mire azt hittem vége, ismét piros pukli lett, kifakadt és így tovább. Fájni nem fájt neki, mégha hozzányultam akkorsem.

Barbi: köszi a gratulát, megértelek, jobb így pihenni. Mondjuk nekem nincs panaszkodnivalóm, ki tudom magam aludni, Fanni nagyon jó alvó. Éjjel kicsit aggódtam, hogy nem hallom....persze azért nem hallottam, mert aludt Kép Hozzá kell szokni Kép

Egyelőre ennyi voltam, sziasztok Kép

DBarbi
DBarbi

Sziasztok!

Barbi: Zsoma koraszülött, emiatt 12 napot voltunk kórházban, nem lehettem akármikor vele. Az első 3 napban egyáltalán nem rakhattam mellre, utána első nap 1-szer, másnap 2-szer, onnantól naponta 4-szer, szigorúan 3 óránként fél óráig, és éjjel egyáltalán nem. A koraszülöttsége miatt gyengén szopott, nem ébredt fel az éhségre (neki még nem lett volna dolga, hogy szopizzon), így lényegében 10-20g-okat szopott, a többit (amit előre kiszámoltak, hogy mennyi az adagja) beletöltötték cumisüvegből. Na, ezekután úgy jöttünk haza, hogy a mellemet egyáltalán nem fogadta el. Szájába dugtam, és a nyelvével tolta ki. Próbálta úgyg szívni, mint ahogy a cumisüveget kell. Ekkor fejés, és kanalazás a szájába. 1 hétig tartott, mire megtanult annyit szopizni, amennyire szüksége van.

Ma kétszer indultunk le sétálni. Mindkétszer csepegett az eső, mire leértünk. Nagyon kiakadtam, mert nem túl egyszerű két gyereket felöltöztetni. Kép

Zsoma már 3500g Kép

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Sziasztok!

Köszi a BCG-s segítségeteket. Megnyugtató, hogy legalább nem fáj a picinek. De nagyon csúnyaKép
Sajnos azt nem tudom megtenni, hogy ne érjen hozzá ruha, csak ha leragasztom. Akkor pedig nem gyógyul...holnap megkérdem a dokit.

Mi hétvégén nagy 4 napos vidéki kiruccanásra megyünk. Családlátogatás. Egyelőre nem tudom helyes-e belevágni. Borka 2 hónapos. Remélem nem fogja nagyon összezavarni, eddig nem lehet panaszom rá, jó kislány. Ti már mozdultatok ki több napra?

Gabi
Nekem 2x volt lázam. A 39-39.8 közt járt mindkétszer. Az első (3. héten) 3 napig, a második (5.héten) 2 napig tartott. Az elsőnél kaptam antibiotikumot. Énis fejtem, majd megint abbahagytam és megint belázasodtam. Most nagyon odafigyelek és csak akkor fejek, amikor feszülést, kezdődő csomót érzek. Azt vettem észre, hogy egy csomó, amire igazán kialakul kell neki legalább 1 nap, tehát ha odafigyelek meg tudom előzni. Nálam azóta nem jelentkezett láz.
Amúgy 39.8-nál is szoptattam, félig öntudatlanulKép
Ami jó hír, engem is ijesztegettek, hogy a láztól apad a tej, de nálam nem történt ilyen. Teljesen normális mennyiség van azóta is. Ne izgulj!
Szisz
szisz

Olyan rohadtul el vagyok keseredve szerintetek is szörnyű anya vagyok? Én néha ezt érzem, és sokan meg is erősítenek ebben. Leírom, mit tettem teszek bencivel, hogy lássátok:

Szóval ott kezdem, hogy terhességem idején nagyon-ez nem jó kifejezés- rettenetesen féltem a szoptatástól. Nem tudom miért. Nagyon féltem, hogy kudarcot fogok vallani, és nem fogom tudni sokáig szoptatni a kisfiamat. A másik ok talán az volt, hogy féltem a vele járó fájdalomtól.
Aztán megszületett Bence, és én nem szoptathattam!
Pedig nagyon szerettem volna! Több mint két napig nem lehetett. (inkubátorban volt) Ez nagyon elkeserített, és sokat el is vett a lelkesedésemből.
És mikor először szoptattam, nagyon fájt. Még annál is jobban, mint gondoltam. Egyszerűen nem lehetett hozzáérni a melleimhez. De ennek ellenére szoptattam, amikor lehetett. Csak három óránként adták oda a babát, mert a megfigyelőn volt. Sőt még ilyenkor is maradtak ki szoptatások, hol orvos miatt, hol fürdetés miatt. Ennek ellenére sűrűn jártam fejni a fejőgéppel, hiába. Soha egy grammot nem tudtam fejni vele. A védőnő is próbálta fejni kézzel a mellemet, szemből lehetett. De ha úgy próbálta, ahogy én is tudtam volna (értsd, a hátam mögött állt)akkor nem ment.
Bence egyedül az utolsó napon szopott mérhető mennyiséget, 30 g-ot. Úgyhogy már a kórházból tápszerrecepttel jöttünk haza. Meg 30 dkg súlyveszteséggel, ill. ödémás mellel. Úgy megdagadtak a mellbimbóim, hogy nem tudta bekapni a gyerek. Fejni meg nem tudtam. Itthon Benci üvöltött. Minden egyes etetés után üvöltött. Ha már 3 órát aludt 24 óra alatt, az már jó volt. Lehet, hogy itt rontottam el, de nem bírtam hallgatni, ezért kértem meg anyut, hogy pótolja. Egyszerűen nem bírtam nézni, hogy éhezik. Addig nem hízott semmit, miután anyutól is evett, meghízta egy hét alatt a 30 dkg-ot. Gyűlöltem magamat. Hiszen azért, mert én szoptatni akartam, éhezett a gyerekem.
Szörnyű volt. főként mikor az első tápszert váltottam ki. Legszívesebben felakasztottam volna magamat, mert nem feleltem meg. Úgy éreztem, és úgy érzem még most is, hogy nem vagyok jó anya.
Ráadásul a szoptatást nehezítette az ödéma, a mellgyulladások, és a kirepedt mellbimbók. Üvölteni tudtam vona. Ezt szerintem Bence is megérezte, hiszen ők érzik a mi lelkiállapotunkat, és én minden szoptatás előtt féltem. Nagyon.
Az keserített el legjobban, hogy 1-1 1/2 óránként 40-50 perceket szopott, és sosem volt több 50 g-nál, de legtöbbször csak 30 volt. Kértem kölcsön kézi fejőt is, de sosem jött le egy gramm se, akár hiszitek, akár nem. És nem egy napig fejtem.
És még egyszer mondom, nem én kezdtem el hozzátáplálni, hanem a kórházban kapta a sárgarépát. 100 g-okat. Én még utána jó darabig csak anyatejet adtam neki, pedig már a kórházban majdnem két hónapos volt.(Azután, hogy megjött a menzeszem, többé nem fogadta el a mellemet) Két és fél hónaposan kapta első bébiételét, barackot, orvosi tanácsra, hátha attól felhígul a széklete. Nem jött be, nem kapott többet. Utána megpróbáltuk az almát, az sem. Viszont szerette, ízlett neki, így amikor már nem volt anyatej, 3 hónaposan kezdte el kapni a gyümölcsöket rendszeresen(ne úgy értsd, hogy gigászi mennyiségeket. Csak szépen, fokozatosan). Teszem hozzá, soha semmi panasza nem volt tőlük. Se hasmenés, se kiütés, se hasfájás, semmi.
Egyedül két dolog van: a bukás, és az, hogy nem tud magától kakilni. Mindkét probléma születése óta fennáll. Nem a hozzátáplálás okozta.
A zöldségeket (a krumpli kivételével-azt már régebben is kapott) most kezdtük el az új, városi, tanult, háromgyerekes doktornő tanácsára, mert azok jobban megmozgatják a beleket.

Amit mostanában eszik: Nem egyszerre, persze, hanem hol ezt, hol azt: tápszer, baracklé, zöldborsó, barack, saláta, tejpép(receptre), sütőtök, sütőtöklé. Még nem kapott, de a doktornéni javasolta: kelbimbó.

Úgy őszíntén, tényleg olyan rossz anya vagyok???

Zsófi

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

Hali mindenkinek!

A tegnapi iromanyom elveszett, pedig jo sokat irtamKép aztan meg mar nem volt idomKép

Nekunk megint rossz ejszakank volt... es a cickoim is total kivannak mar KépKép Most persze alszik, igaz az olemben ringatozva Kép
De jo olvasni a sok ataludt, sirasmentes ejszakakrol Kép remelem elobb-utobb nekunk is lesz ilyen

zit,
orulok, hogy maradtal KépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKép en is a tobbnyire altalanossagban, de mindenkihez irogatokhoz tartozok

Vera,
orulok, a jol sikerul alvasnak, es raadasul az agyaban! Drukk, hogy igy is maradjon. Beirnad a hianyzo adatunkat: 53 cm? koszi

Barbi,
haat nem lehetett konnyu, nagyon megertelek. Sokszor estefele ugy varom papinkat mint a MessiastKép

zsofi,
NEM vagy rossz anya! Ilyen butasagokat gyorsan verj ki a fejedbol! TE vagy a legeslegjobb anyukaja Bencenek az egesz vilagon! Kulonben is megneztem a kepet, es ilyen helyes kis huncutnak csak szuper anyukaja lehet Kép kuldok egy kis depiuzot KépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKép

Nyuszimano,
hogy hogy kerultunk ide? haat repcsivelKép (bocs, ezt nem tudtam kihagyniKép)
ha minden jol megy, akkor mi maradunk itt... babazunk + papi meg dolgozik is. egyebkent szivesen irok rola (semmi kulonos), de ez itt eleg off tema es nem akarom a tobbieket untatni.
Ti vegleg mentek vissza decemberben?

Docka,
NZ eleg tuti hely. Nagyon gyerek- es csaladbarat az egesz orszag/rendszer. Persze sok furcsasag van meg mindig (pl. itt most van tavasz, es jon a nyarKép), de a szules es az utanna kovetkezo ido annyira jo volt, hogy ha veletlenul megsem itt lennenk a kovetkezo bebinel, akkor is visszajovunk szulni

alvas:
Emma nem ismeri az "okos nagy konyvek" irasait, miszerint a nap nagy reszeben aludnia kellene Kép Igy aztan nem is alszik

kaja, haztartas:
mi is segitseg nelkul vagyunk a kezdetektol, sot ha napkozben esetleg Emma alszik, akkor tobbnyire en is alszok vele. Az elmult 6 hetben max. 3x foztem... altalaban a mi csodas papink foz (no meg takarit, meg ilyenek), vagy hozunk valahonnan kajat. ... En szinte csak mosok + vasalok (amit uuugy utalok). Viszont nalunk sosincs "rend", nem allnak elen a dolgok - de ilyen meg Emma szuletese elott sem volt.

Szopi-hasfajas: szerintem nem lehet tul gyakran csatlakoztatni. Emma napkozben tobbszor kevesebbet szopizik (ciki, de en nem tudom naponta hanyszor szopizik, mert szinte egesz nap csatlakozik, es persze van amikor csak cumizikKép) Nalunk, inkabb az okoz pocifajast, hogy en mit eszek - ezert is iktattam ki szinte mindent, es azota nincs pocifajas Kép

2-babasok, minden elismeresem a tietek. Engem ez az 1 csoppseg teljesen lefaraszt estere, el nem tudom kepzelni, hogy lehet meg egy kicsit nagyobbal is foglalkozni...

megin jo sok lett, bocsi Kép

batkamano, aki mar kezd zombi lenni
batkamano

Szisz!
Mi voltunk baján, mikor 2 hetes!! volt, két éjszakára, meg se kottyant neki, igaz vittük a megszokott kis bölcsőjét. Ebből a kétéjszakából az egyiknek a felét kinn töltötte a levegőn, mert halászléfőzés volt. Akkor aludt életében először több mint hat órát!!!

5 hetes volt mikor nyaralni mentünk, szintén Bajára, sátorba. A 7 napból négyen esett az eső. De ő nagyon jól bírta, jókat aludt, sokat evett, az egy hét alatt 45 dkgot hízott!!!
Aztán két és fél hónapos volt, mikor Pápán voltunk, akkor is végigaludta az utat, ha megállt az autó, felébredt, evett, majd aludt tovább. Szóval ő nagyon jól bírja a gyűrődést, de hozzá kell tennem, hogy ő első perctől kezdve szoktatva volt. Mikor hazahoztuk, akkor be kellett vásárolni, így jött velem a Corába. Hat napos volt. Ha vmiért be kell mennünk Szegedre, akkor bent kell maradnunk egész nap, mert busszal, két babakocsival nem lehet. Szóval a mi Bencénk tuti bírná azt a négy napot.

Batkamanó, köszi.

Csak azért kérdeztem, mert az Indexen még gyerekgyilkosnak is neveztekKép

Zsófi

www.mamami.hu
zsuzsófi

Zsófi!

Nekem más volt a problémám, de énsem tudok szoptatni úgy Fanni 3 hónapos kora óta. Addig is csak úgy tudtam, hogy több volt a tápi, mint a tej. A kórházban nemigazán foglalkoztak a szopival, így hazaengedtek kizárólag anyatejes táplálással. Énis szoptattam másfél órákat is és Fanni üvöltött az éhségtől Kép A gyerekorvosunk is azt mondta, ogy olyan nem lézetik, hogy nem elég tápláló a tej. A védőnő meg egy nagy 0. A lefejt tej olyan volt, mint a fehér víz. Annyit énis tudtam, hogy nem így kellene kinéznie. Na mindegy...tanácsot kértem (nem a babaneten) a neten egy fórumban, és jöttek az ötletek (LLL stb) ittam a laktoherbet (azt értem el max. hogy félóránként jártam pisilni, tejem nem lett sem több, semm táplálóbb) szedtem az Urticát (halottnak a csók), sűrűn raktam cicire, semmit nem ért...végül mondték, hogy hagyjam el a tápit teljsen. NA itt mondtam, hogy elég....nem fogom nézni, ahogy éhezik. Feladtam. Ráadásul közben megjött, még kevesebb lett. Ha próbáltam mellre tenni, szívott 5-6szor és bepöccent, mert nem jött szinte semmi, ő meg már 120-150eket evett volna. Megjegyzem teljes joggal gurult be, kapálózott, nem volt hajlandó tovább szenvedni a szopival. Sokan nem értik meg, hiszen ugye "mindenki tud szoptatni, aki akar", ettől kezdve nem írtam szopiról topicokba, tabu téma lett nekem, csinálom úgy, ahogy én gondolom és látom más kismamiktól (akikkel IRL megismerkedtem)....dokibá' pedig irogatja föl a tápit. Persze beleolvasok fórumokba....szoptatásosakba, de csak eldurran az agyam. Allergiától nem félek, mert párom anyatejes volt és olyan allergiás mint a nagyágyú, én tápszeres (az első perctől) és semmi bajom. Ha Fanni allergiás lesz, aminek sajna megvan az esélye, hiszen minden 5dik ember az, az nem a tápszertől lesz. Hidd el, nem vagy rossz anya, csak manapság ez a nagy szoptatási láz teszi azt, hogy úgy érzed az vagy, Én is úgy éreztem. Dehát csak rá kell nézni Fannira és a Te Bencédre is! Jól fejlett csodás babák...és mosolyognak, nevetnek! Ez a lényeg Kép Fel a fejjel, a sok hülyéval az indexen meg ne foglalkozz. Most kicsit átestünk a ló másik oldalára...mikor én születtem (1976) a korai hozzátáplálás mellett voltak inkább. Én ilyenkor már (4 hónapos) MINDENT ettem. Nálunk a tápszer a fő, mert Fanni csak most kezd ismerkedni a többi kajával.

Szóval ne foglalkozz az "elvakultakkal" Kép Bencédnek egy vidám, kiegyensúlyozott mamira van szüksége Kép Kép Kép

Hajrá! DBarbi
DBarbi

Zsófi,
hagyd a fenébe (már elnézést az erős kifejezésért) azokat a mániákus, nyakas, "csak nekem lehet igazam", "én mindent jobban tudok" társaságot! Nem tudom, ki volt az a balfék (bocs), aki gyerekgyilkosnak nevezett, de ha ennyi megértés van benne, akkor nagyon sajnálom a gyerekét, még ha 4 éves koráig szoptatja is. Te nála sokkal jobb anya vagy, mindent megtettél, amit tudtál, és EZ a jó anya ismérve. Aki ennyire törődik a gyerekével, az csakis nagyon-nagyon jó anya lehet! Szerintem felejtsd el ezt a témát, és egyszerűen élvezd a Bencével együtt töltött időt!Kép

Cory,
gratula Zsoma hízásához, egészen elképesztő mértékű!Kép

Szép napot!

Zsizsa

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa

Anita,
ha jól emlékszem, küldtél valakinek valamikor babamasszázsról e-mailben valamit. (Roppant informatív mondat.Kép) Megtennéd, hogy nekem is elküldöd? (Már ha jól emlékszem.)

Köszi!

Zsizsa

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa

Sziasztok,

ne haragudjatok, hogy közbeszólok, de mielőtt ítéletet mondtok Schusy ügyében, legalább olvassatok bele egy picit az Indexbe.

Schusy, csalódtam bennedKépKépKép. És szeretném, ha beidéznéd a "gyerekgyilkosos" hozzászólást, mert én nem találtam meg.

Zulu

Kép

Kép

Kép
zulu

Köszönöm mindenkinekKép

Zsófi

www.mamami.hu
zsuzsófi

Még valami. Az indexen nem ARRÓL folyt az eszmecsere, amit Zsuzsófi írt. Csak jobb így, mindenkit lehülyézve, tényeket elferdítve kivívni egy kis együttérzést a többiektől.

Zsuzsófi,
idézetet továbbra is várom.

Elnézést mindenkitől az OFFért, de utálom az igazságtalanságotKép. (A szó szoros értelmében is)
Nem szép dolog másokat kibeszélni a hátuk mögött, úgy, hogy nincs lehetőségük megvédeni magukat. Főleg nem valótlan állításokkal.

Zulu

Kép

Kép

Kép
zulu

Zulu, nincs kedvem ezzel újra foglalkozni. Ha te nem úgy itéled meg azt, ahogy közölték velem amit gondoltak, ahogy én, akkor nincs miről beszélnünk. Ha pedig vitatkozni akarsz, kérlek ne itt tedd, hanem van nekem saját topicom az indexen tedd ott.

Zsófi (Schusy)

www.mamami.hu
zsuzsófi

Idézet?????

Nem akarok vitatkozni. De ha már bedobtad ide a témát, te magad!, nem én, akkor légyszíves tényekkel alátámasztani az állításod. Vagy a téma csak addig lehet téma itt, amig a te oldalad hallgattatik meg? Ha idetéved valaki, aki történetesen végigolvasta az egész eszmecserét, és véleménye van, akkor már zárjuk le, ne offoljunk, ugye?

Többiektől elnézést kérek.

Zulu

Kép

Kép

Kép
zulu

Ne haragudj Zulu, de én senkit ne hülyéztem le, csa kegyszerűen leírtam azt, hogy mit tettem teszem, s megkérdeztem szerintük rosszul teszem-e?

Szó szerint nem neveztek gyerekgyilkosnak, ill anyabanya mondta, hogy "nem kéne azért gyerekgyilkosnak tartani azt...", de amit Lucilla írt, az felért ezzel.

Még1x mondom, nem beszéltem ki a háta mögött senkit.

A többiektől elnézést kérek, azt hiszem ide sem jövök többet, mert mindenhová utánam jönnek, hogy szétoffolják a topicot.
Sajnálom.
biztos élvezik.
Zulu kérlek hívd ide az egész indexet, még van bennem egy kis tartás, gyorsan tiporjátok el.

Lányok legyetek jók, és csak magatokra hallgassatok!!!

www.mamami.hu
zsuzsófi

Sziasztok!

Batkamanó!
Aranyos vagy, ahogy a többiek is, hogy bíztattál a maradásra és örülsz nekem. Kép Kép Vasalni én is utálok, gyűlik is rendesen, ált csak a baba holmijait vasalgatom nagy nehezen. Amúgy hogy kerültetek oda ki?

Túl sokat írtatok Kép , ezért én sem írok személyre, csak ami eszembe jut.

Zsófi
Egy frászt vagy rossz anya! Felejtsd el! Te mindent megtettél, de ha nem megy, nem megy. Azt meg megint engedd el a füled mellett, hogy gyerekgyilkos vagy. Bírom az ilyen tökéletes anyákat, akik egyből leírnak másokat.Kép
Amúgy nagyon ügyes a kisfiad, hogy így el lehet menni vele mindenhova! Kép

Nálunk tegnap volt kádban fürdés anyával együtt. Élvezte a bagoly. Kép Jól teleengedtük a kádat, aztán beszálltam és utána apa odaadta a picurt. Az elején fektettem a vízen, csak a fejét, tarkóját tartottam és úsztattam. Élvezte!! Kép Aztán belelógattam a vízbe, hogy nyakig elmerült és akkor még mosolygott is. Lehet, hogy emlékezett, hogy a pociban is hasonló volt?

Mostanában minden éjjel 6-7 órát alszik egyben elsőre, aztán szopi után még hármat. Csak attól függ a kelés, hogy mikor alszik el.

Egyenlőre ennyi, mert itt kiabálgat. Kép
zit
zit

Kedves Zsófi!

Most én írom azt amit nekem a többiek: MARADJ VELÜNK!!! Nehogy már ne írj közénk, nekünk, csak azért mert itt is "megtalálnak". Ne reagálj rá és majd megunják.

Zulu
Konkrétan engem nem érdekel, hogy pontosan mi és hogy hangzott el, nem is várok Zsófitól idézetet. Azt is el tudom képzelni, hogy nem éppen úgy gondolta valaki amit leírt, csak a neten nehéz kifejezni a hangsúlyt. Viszont az igaz, hogy manapság talán túllihegik a szoptatás és anyaság körüli témát, ahogy régebben meg alig foglalkoztak vele. Tisztelet a kivételnek, aki tudja tartani az egyensúlyt. Különben sem kéne elítélni más problémáit, mert lehet, hogy egyszer az is kerül szembe ilyen gondokkal aki most "nagyon okos". Engem különben sem érdekelne, hogy ki csalódik bennem, kivéve ha olyan ember mondaná akit személyesen, hosszú ideje, mondjuk 10 éve ismerek. Cory Kép Kép

Ugyan még nem jártam az indexen, de így ahogy átirkálnak ide is, és régebben is egy ismerőssel ahogy bántak ott, hát nincs jó véleményem róla. Nem tudom, hogy a Babanetről szoktak-e átjárni mások után, csak hogy kiutálják onnan, de én nem hiszem.

Bocs lányok, csak kissé felidegesített ez a sz**akodás.

zit
zit

Sziasztok!

Szerintem is lépjünk túl a témán, nem idevaló, ez a topic nem arról szól. Itt csak kellemes hangvételű csevegés folyt eddig.

Zit: én beleolvastam az indexbe....eszemben sincs oda írogatni Kép

Más: a második különéjszakánk is jól telt. Manó ma 1/4 6-kor kelt, evett, visszaaludt. Szerencsére nem fájdult meg a pocakja a bébiételtől, örvend a család Kép Huhh lányok, bébiétellel aztán lehet maszatolni! Kép

Remélem mire odajutunk, hogy elindulunk sétálni, nem szakad le az ég.

Cory: hogy oldod meg a BKV-t egyedül a két picúrral?? Nekem holnap kéne vinnem babót a melóhelyre mutiba, ok, hogy itt felszállok a 7esre, melóhelynél meg leszállok, de kicsit tartok tőle Kép

Azt sem tudom, hogy miben vigyem.....kenguruban vagy hordozóban? Babakocsival nemtom fölférek-e Kép A hordozó nehéz és rossz vinni+gáz ha esik az eső, a kenguru meg azért nem ok, mert munkahelyen ha kiveszem belőle nem tudom hova ültetni/fektetni...
Mit javasoltok Lányok??

DBarbi
DBarbi

Kedves zit!

Nem akartam ide visszajönni, mert nem ide való téma. De mivel megszólítottál, válaszolnék.
Nem ítéltem el senki problémáit. Azt ítéltem el, amit ide Zsófi beírt az indexesekről.
És volt nekem is problémám a szoptatással, gazdagon, de nem ez a téma. Nem is volt.

Zsófi,
tényleg nem te hülyéztél, ezért elnézést kérek.
"Idézethez" nem fűznék inkább semmit.

Bocsánat mégegyszer attól, akit nem érint, többet nem jövök ide. A véleményem áll, nickkel, regisztrációval.

Zulu

Kép

Kép

Kép
zulu

Dbarbi, milyen babakocsid van?

Én a Naniával, és a mostani Gracoval is símán felférek mindenhova.

Zsófi

www.mamami.hu
zsuzsófi

Sziasztok!

Barbi: két gyerekkel úgy megyek, hogy Zsoma babazsákban a pocakomon, és Balu jön gyalog Kép Esetleg Balu babakocsiban, és szépen megkérek valakit, hogy segítsen felrakni. Sajnos a szépen nézés kevés, nem jut eszükbe, hogy segíteni kéne.

Egy gyerekkel jó ideje csak babakocsizom. De rá kellett jönnöm, hogy az első gyereket kellett volna ezzel az erőnléttel, és technikával szülni Kép. Míg Balunál küzdöttem a babakocsival már a ház előtti néhány lépcsőfoknál is, nemhogy buszra szállás, most simán felraktam Zsomát a nagy babakocsinkkal (babakocsi 16kg+3,5kg-s Zsoma+ruha+a kosárban bevásárlás még van 5-6 kg).

Ha nagyon tartasz attól, hgoy hogyan rakod fel, kérj meg valakit a buszmegállóban, hgoy segítsen, és mondd meg neki, hogy hol tudja jól megfogni a kocsit (nekem többször is ültették fel Balut, mert rossz helyen fogták meg).

zit: Kép

A netes tanácsokhoz: én már akkor is neteztem, mikor Balut vártam. Soha annyi jó tanácsot nem kaptam szopi ügyben, mint a Szoptatás topicban akkor, és most is, hogy Zsomával küzdöttünk. Azt tudom csak tanácsolni mindenkinek, akinek szoptatással vagy hozzátáplálással van gondja, kérdezze meg a lányokat ott, ők értenek hozzá (nemzetközi szoptatási tanácsadók). Akikben szerintem nyugodtan meg lehet bízni: Iboly, Pele, Menta Kép

Utálom ezt az időt! Fáj a fejem, álmos vagyok... Nem csináltam ma semmit, pedig kellett volna Kép

cory

cory
Budapest

Sziasztok Lányok!

Mindenkinek nagyon köszönöm a szoptatási tanácsokat. A csomó még megvan, de már nagyjából sikerült kimasszirozni, és én is sokkal jobban vagyok.

Barbi, az ágyban maradás nem nagyon működik, pedig pihennék, ha lehetne... De azért remélem, hamarosan többet alhatok, jön anyósom! A káposztalevelet még nem próbáltam, sehova sem jutottam el egész hétvégén. Köszi!

Zsizsa, a forró vizes borogatást alkalmazzuk, és a négykézlábas szoptatást is. Kicsit furán éreztem magam először... :-))) De meg lehet szokni.

Anita, tényleg iszonyatosan fáj! A mellbimbóm is be van gyulladva, de maga a szoptatás, a gyulladás miatt nagyon kellemetlen. Kenegetem krémmel, de lassan gyógyul sajnos.

Szisz, most már én is nagyon-nagyon oda fogok figyelni a csomókra, nem szeretném, ha ez megismétlődne! Viszont az nagyon jó, hogy lázasan is tudtál szoptatni! Nekem azt mondták, hogy ha a baba lázas tejet iszik, utána soha nem fogja elfogadni a mellet. Ezt még a kórházban mondta a szobatársam, ő az első gyermekével igy járt.

Az idő valóban borzasztó, megérzi Zsolti baba is, egész nap sirdogál, nyűgös. Ti hogy vagytok? Muszáj vele foglalkozni, pedig már néha olyan jól elvolt egyedül, + ma kapott egy nagyon szép, zenélő forgó játékot a kiságy fölé!!! :-)))

No mennem kell. Jók legyetek!
Gabi

pgaboka

Sziasztok!Kép

Tudja valaki, hogy mikor van ügyfélfogadás a Lőportár utcában, ahol az anyaságit meg a családi pótlékot kell intézni?
Most csak ennyi, de holnap írok.Kép

Laura
Laura2

Sziasztok!

Gabi
Nálam semmi jele nem volt annak, hogy a picur a láz után ne akarná a szopit. Pedig 2x kellett szegénynek elviselnie. Persze lehet hogy csak szerencsém volt. Azért te se add fel, mert neked is jobb, ha a babó könnyít a melleiden.
Üdv
Szisz
szisz

Sziasztok!

Ugyan abba akartátok hagyni már a témát, de egy mondat erejéig hagy szóljak én is Zsuzsófihoz.
Zsuzsófi: a lányomat én se tudtam szoptatni, és nekem is ilyen érzéseim, pedig engem senki nem bántott miatta, csak fájt, hogy nekem nem sikerült. És mindenhonnan az anyatej folyt, csak az én cicimből nem. Talán a következő csemeténél menni fog, mint most nekem is. Fel a fejjel! Attól még jó anya vagy, hogy nem szoptatsz.

Cory: sikerült már a kendőbe belerakni Zsomát? Nekem még nem sikerült Martint belerakni.

Dandy
Dandy

Sziasztok lanyok!

Zsofi!
Nem is ertem miert foglalkozol azzal hogy ki mit mond,az egyik ember szerint jo anya vagy a masik szerint rossz.Na es ki nem ejti le hogy ki mit mond nem igaz?Engem sosem erdekelne foleg ha en ugy erzem mindent megtettem a gyermekemert.En is szoptatos anya vagyok de azok a gyermekek akik tapszeren nottek fel azok is gyerekek es ki mondja meg kesobb hogy ki mit evett picikent.VAgy egyaltalan kit erdekel majd par ev mulva nem igaz?
Tolem sosem kerdeztek hogy mit ettel 1 eves korodig .Kép
Ismerek olyat is aki toltott kaposztat adott a 4honpos gyereknek meg bacont,na es persze en nem fogok de ha neki ugy tetszett hat hajra.A gyerek most 7eves makk egeszseges es ki a csodat erdekli hogy mit evett picinek.
Fel a fejjel legy eros es hatarozott ,kit erdekel ki mit mond.Olyan sosem lesz hogy mindenkinek jolegyen,kulonben is kinek mi koze hozza!
Mindenkinek mas a velemenye a taplalkozasrol es mindenki maskent latja jonak a gyerek nevelest is en ezert nem szeretek tanacsot kerni altalaban vagy meghallgatom es elengedem a fulem mogott ha olyat hallok es kesz ilyen egyszeru.
Na puszi es vigyazz magadra es arra a gyonyoru kisfiadra!

Ma kicsit jobb ejszakank volt csak 2,5orankent ebredt a fiam neha 3orankent es este sem volt a szokasos hiszti hala Istennek!

GAbi !
nagyon sajnallak ami veled tortent aterzem a helyzeted mert a noveremnek ugyan ez volt meghozza ahogy megszulte a fiat igy ment haza a korhazbol es emlekszem hogy visitott szoptatas kozben fajdalmaban.AZt mondta a szules kutyafule volt (marpedig szornyu volt neki)ehhez a fajdalomhoz kepest.DE szoptatni akkor is muszajmeg ha faj is Kép O is igy csinalt sot meg fejte is a mellet minden szoptatas utan es tul lett rajta.Persze tudom teged ez nem boldogit!
Kitartast!

Zit
!Hat nagyon irigy vagyok rad hogy a te babad ilyen sokat alszik,en is kerek egy kis alvast Kép
Na aztan mostmar mindenki itt maradjon olyan jo benneteket olvasni!

BArbi!
Hat meg tudlak erteni hogy faradt vagy,nekem a ferjem pl.elmult heten 5napot elutazott Texasba versenyre es egyedul voltam mint a kisujjam,senkink sincs itt kint meg furdeni sem tudtam volt olyan nap csak gyorsan megmosdottam.Hat nem semmi estere engem is a sirogorcs kerulget ilyenkor amikor elutazik,es egy arva lelek sem nez ram.Sajna a heten is elutazik 4napra es utana legkozelebb majd csak feb-ban de akkor minden heten de megis jobb lesz addigra mar nagyobb lesz a fiam.

CSajok bocsi nagyon hosszu lettem!
Mindenkinek kitartast kivanok meg magamnak is .AZzal batoritom magam hogy nem lehetek depresszios es beteg mert akkor mi lesz a fiammal? Kép
GAbi75

Sziasztok!

Laura2: hétfőn, kedden 8.00-15.30
szerda: 8.00-17.30
csütörtök: 12.00-15.30
péntek: 8.00-12.00

Dandy: nem, és fel is adtam. Most babazsákozunk. Majd, ha már lehet ültetni benne.

cory

cory
Budapest

Sziasztok!

Egy kis közvélemény kutatás: ti éjszakai szopinál megvárjátok míg a pici sír, vagy már a nyöszörgésre is indultok??? Én már a nyöszörgésénél is megyek szopiztatni, de lehet hogy nem kéne, mert tegnap hajnali négy körül volt egy kis ricsaj és ráadásul alig evett... De annyira nincs szívem felverni az egész házat...
(tisztába tenni nem szoktam csak az éjféli és a reggeli (6-7 körül) szopinál)

Docka
Docka

Sziasztok!

Csak gyorsan írok egy pár sort, aztán megyek aludni, mert Bence is alszik szerencséreKép

Délelőtt írtam egy csomót, de véletlenül megnyomtam a térdemmel a reset gombot a gépen, és így elszálltKép most meg már nincs időm sajna mindenkinek írni.

Teljesen kiakadtunk az előbb. 10kor kezdtünk a szopit, gondoltam most meg is mérem mennyit eszik. Napközben egyet mértem, az pont 100 gramm volt. Most egy idő után abbahagyta Benci, a mérleg szerint megint 100 volt. Gondoltam na akkor ennyit eszik mostanában (már rég nem mérem). Elindultam tusolni, a férjem büfiztette. De elkezdett nagyon sírni, először azt hittük hogy fáj a pocija, de kiderült hogy még éhes. Visszatettem arra a cicimre amiből evett, szopizgatott de közben néha sírdogált. Áttettem a másik cicire, először meglepődött hogy jön a tej ezerrel, de utána még jó sokat evett. Rátettem a mérlegre és kiderült hogy a kis drágám 170 grammot evett!Kép Én meg 100 után le akartam tenni. Kicsit ledöbbentem, nem tudom hogy mindig ennyiket eszik vajon, vagy ez most kivételes alkalom volt? Azt hiszem holnap mérni fogom, mert most nagyon kíváncsi lettem. Bár hízik is rendesen, ma 3,98 kg volt fürdés előttKép Holnap meglesz a bűvös 4 kiló!!!
Nagyon kis husik a combjai és a kis keze is kezd párnásodniKép
Tettem fel pár új képet az albumunkba:
http://babanet.hu/album/main.php?own=1&album=939&page=3

És a tábla, mert már rég küldtem:

<pre>
<center>Anyuka</center> <center>Baba</center> <center>Baba szülinapja</center> <center>Baba születési adatai</center> <center>Baba kora</center> <center>Testvérkék</center>
DBarbi Fanni Auróra 2003.06.17 3500 gr / 56 cm 4 hó + 4 nap első baba
Zsófi Bence 2003.06.27 3770 gr / 51 cm 3 hó + 24 nap első baba
Anita77 Róbert 2003.07.15 2600 gr / 50 cm 3 hó + 6 nap első baba
Marcsi Ákos 2003.07.23 3200 gr / 55 cm 12 hét + 6 nap első baba
Barbi Ádám Csaba 2003.08.01 3385 gr / 53 cm 11 hét + 4 nap első baba
Zit Benjámin 2003.08.09 4000 gr / 54 cm 10 hét + 3 nap első baba
Gabi75 Dávid András 2003.08.14 3250 gr / 54 cm 9 hét + 5 nap első baba
Dea Ábel 2003.08.22 3270 gr / 54 cm 8 hét + 4 nap első baba
Szisz Boróka Anna 2003.08.26 3150 gr / 50 cm 8 hét + 0 nap első baba
Zsizsa Gabriella 2003.08.28 2830 gr / 48 cm 7 hét + 5 nap első baba
Cory Zsombor 2003.08.31 2280 gr / 48 cm 7 hét + 2 nap Balu
Kati Levente Richárd 2003.09.01 3200 gr / 51 cm 7 hét + 1 nap első baba
76Vera Bence 2003.09.02 2150 gr / 48 cm 7 hét + 0 nap első baba
Batkamano Emma 2003.09.03 3925 gr / 6 hét + 6 nap első baba
Dandy Martin 2003.09.05 3860 gr / 54 cm 6 hét + 4 nap Dorina
Docka András 2003.09.06 3800 gr / 52 cm 6 hét + 3 nap első baba
Judit74 Virág 2003.09.10 3300 gr / 53 cm 5 hét + 6 nap első baba
Gabi Zsolt Márk 2003.09.10 3400 gr / 55 cm 5 hét + 6 nap első baba
Laura2 Nikolett 2003.09.21 2600 gr / 49 cm 4 hét + 2 nap első baba
Susie_ Anna Gréta 2003.09.23 3200 gr / 56 cm 4 hét + 0 nap első baba
Diti Réka Tünde 2003.09.23 3340 gr / 56 cm 4 hét + 0 nap János Ádám
Nyuszimanó Petra Sári 2003.09.29. 3670 gr / 51 cm 3 hét + 1 nap Donát
Edit Botond 2003.10.03 3350 gr / 57 cm 2 hét + 4 nap első baba
Meme Nóra 2003.10.12 3300 gr / 56 cm 1 hét + 2 nap első baba
</pre>

Jó éjt: Vera

KépKép Kép
76vera

Sziasztok Lányok!

Cory,Zsófi: köszi a tippeket a BKV-hoz Kép

Zsófi: van egy Graconk és egy noname (ami jobb, jobban is szeretem, csak nehezebb és nagyobb), akkor asszem a Gracoval megyünk...vagy még a Graco hordozójával, meglátom, hogy befér-e kényelmesen, mert jól be kell öltöztetni. Valszeg nem fog beleférni...Kép

Vera: megnéztem a képeiteket, nagyon helyesek vagyok családilag Kép Édes a Bence nagyon Kép

Képzeljétek, ma végigaudtuk az éjszakát, egyszer sem kelt a Fanni Kép
Biztos mert tegnap este jó sokáig tombolt Kép Kép néztük a Vészhelyzetet és alig hallottuk, olyan hangokat produkál Kép A fülünk is becseng Kép Neki nagyon tetszik Kép jókat kacag Kép jah és újabban csíp is Kép Persze nem szándékosan Kép Kép és mindig kell valami a kezébe, ha éppen más nem, akkor a ruhánkat rángatja Kép Kép Fazon a kicccsaj Kép Kép

Most csak ennyi voltam, puszi : DBarbi
DBarbi

Sziasztok!

Tegnap nem tudtam írni, mert rossz volt a net, utána meg nem tudtam jönni.

Vera:
Nagyon ügyi a fiad, hogy ennyiket eszik! Növöget rendesen. Végig néztem az új és régebbi képeket, hát valami tünemény Bence! Olyan kis ölelni való. Nagyon szép család vagytok, gratulálok. Kép

DBarbi:
Gratulálok Fanninak a hatalmas alváshoz! Jó lenne ha Beni is emlékezne rá, milyen jó volt hatig aludni. Kép De nem akar, mostanában állandóan 3-4 között kel, utána viszont 3 órát alszik, de hétkor teljesen felkel. Aztán vagy alszik vagy nem délelőtt. Mostanában rászokott, hogy alszik a délutáni séta alatt, aminek én örülök. Beni is szokott csípni. Kép Fejlődnek a kölkök. Kép Apját is hülyíti, mert este fel-alá hurcoltatja vele a seggét és ha apa megáll, bagoly kurjant, hogy "héé" menjél már. Kép Utóbbi időben szopi alatt is képes dumálni és vigyorogni cicivel a szájában, ez most a legújabb, meg tudnám zabálni olyankor. Kép

Docka:
Én már nem ébredek fel a csak nyöszörgésre, ahhoz lehet, hogy fáradt vagyok, meg vissza is aludt olyankor régebben is. Sőt, volt, hogy mocorgott, cumit adtam neki és simán aludt még pár órát. Amikor olyan hangokat ad, mint egy horkantgató vénember és nagyon mocorog, akkor tuti felébred és akkor már felveszem, de a sírást én sem várom meg, mert akkor az egész házat felüvöltené. Kép Nem tudom mennyit segítettem. Kép

Anita:
Tiszta hülye vagyok, már rég meg akartalak kérni, hogy légyszi írd meg, hogy ti mit csináltatok pocakfájás idején. Köszi! Kép

Kicsit hosszú lettem.
Sziasztok
zit
zit

Sziasztok!Kép

Jó régóta nem írtam , talán már nem is emlékeztek rám. Sajnos a baba körüli bonyodalmak miatt nem tudtam írni, sokáig nem is volt mit, mert csak 3 hetesen hozhattuk haza a babát.Kép
Múltkor nem írtam, mert még mi sem tudtuk pontosan, de a picinek szívbetegsége van, amit valszeg ki fog nőni néhány hónap ill. év alatt. Ezenkívül valami méhen belüli fertőzésre gondolnak az orvosok, de eddig minden vérvizsgálat negatív lett. A héten voltunk neurológusnál és tovább kell vinnünk a babát teljes kivizsgálásra, így megint kórházban lesz kb. egy hétig.KépKépKép Hát nem tudom, hogy fogom ezt átvészelni, mert már úgy örültem, hogy végre itthon van a kislányunk. Remélem nincs komoly baja, és meg tudják majd gyógyítani. Azért legrosszabb rémálmomban sem gondoltam volna, hogy ez lesz, de most már kezdek beletörődni, hogy nálunk nem megy minden olyan simán, mint másoknak. Sajnos a kórházban hozzászokott a baba a cumihoz, így már nincs sok esély rá, hogy valaha szopizni fog, eddig még nem sikerült neki. Így mindig fejem a tejcit és cumiból etetem, de így is nagyon lassan eszik és sokszor keveset. Max. 70 ml amit megeszik egy evésre, de inkább 50-60-akat eszik. Egy hete még 2800 körül volt a súlya, most nem tudom mennyi mert még nincs mérlegünk. Szegénykémen úgy állnak az 56-os ruhák, mint tehénen a gatya.
Örülök, hogy mindenkinek szépen fejlődnek a babái. Vera ez nem semmi, hogy már 4 kiló a Benci, és milyen kis cuki.Kép
Amúgy Niki elég csendes baba, párszor sírt csak eddig amikor már éhes volt, de általában én keltem fel, mert muszáj megtömnöm. Utána büfi közben szépen elalszik a vállamon, de már evés közben is szinte alszik. Mondjuk ilyen voltam én is anyu szerint, ezt tőlem örökölte.Kép

Cory
Köszi az infót.Kép

Sajnos az eddigieket nem tudom visszaolvasni, de mostantól próbálok majd jönni.
Vigyázzatok Magatokra!Kép

Laura
Laura2

Laura!

Nagyon örülök hogy végre bejelentkeztélKép
Dehogy felejtettünk el, már izgultunk értetek hogy otthon vagytok-e már!
Sajnálom hogy nem alakulnak simán a dolgaitok, de csak bíztatni tudlak! Mikor Bence megszületett, én is nagyon kétségbeestem mert nagyon pici volt és először azt mondták hogy tüdőgyulladást kapott. Nagyon féltünk, de szerencsére minden rendben volt vele és látod mára egész jól behozta magát. Még nincs két hónapos és már majdnem megduplázta a születési súlyátKép
Úgyhogy ne izgulj, Nikivel is biztosan minden rendben lesz!
Azt lehet tudni egyébként hogy milyen jellegű szívbetegsége van? És az mit jelent hogy majd kinövi? A kórházba Te is befekszel vele, ugye?

Még hogy nem eszik eleget a baba?! 70 ml az nem kevés!Kép 4 hetesen Bence is ennyiket evett. Sőt, inkább 50eket. Az pedig mindegy hogy honnan kapja a tejcsit, a cicidből vagy üvegből. A végeredmény a fontosKépKép meglátod nagyon hamar megnő ő is.
Mi 50es ruhákkal kezdtünk, és azok is lógtak rajta... ma már az 56os is kezd kicsi lenniKép

Szóval kitartás, ügyesek legyetek, etesd a picurt és jelentkezz gyakran hogy mi újság veletek!Kép

Üdv: Vera

KépKép Kép
76vera

Sziasztok!

Laura: drukkolunk továbbra is, hogy minden ok legyen Kép
Egyáltalán nem hajlandó ráharapni a melledre? Nálunk a cumisüveg után az segített, hogy itthon nem cumiból kapta a lefejt tejet, hanem kanállal, és íg ysikerült cicire xcsalogatni Zsomát.

cory

cory
Budapest

Sziasztok!

Laura: Először is gratulálok a babához! Másodszor pedig nagyon nagy drukk nektek, hogy minden rendben legyen és meggyógyuljon a pici!!! És örülök, hogy tudsz mosolyogni! Kép
Egy kis pozitív sugár:
Kép

zit
zit

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?