Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok.

Csak annyit, hogy köszönöm Corynak, DMBarbinak és Verának, hogy válaszolgattak nekem. A többiek eddig nem reagáltak rám, kivéve egyszer Anitát. Levonva a konzekvenciát, most jelentkeztem be ide uccsónak. További jó barátkozást.

zit
zit

Sziasztok!

Bejelentkeznék én is, hogy jól vagyunk. Olvasgatlak titeket minden nap, de az írás nem megy olyan jól, könnyen. Mindig történik velünk valami, de mire ideérek már elfelejtem, hogy mivel akartam nektek dicsekedni, vagy panaszkodni.

Dandy
Dandy

Szia Zsófi!

Üdv közöttünkKép gyere minél többször! Nagyon huncut ez a kis Bence.Kép kár hogy az apukája nem értékeliKép
Nekem is Bencém vanKép minden Bence egy tündér. Na jó, minden baba azKépKép
Zsófi, jó Neked hogy ilyen ügyesen elalszik a kisfiad, én túl gyenge vagyok ehhez. Mármint hogy rászoktassam. Nem tudom sírni hagyni, el is van kapatva rendesenKép de hát kit kényeztessek ha nem őt? És hátha ő is előbb-utóbb megtalálja az ujjacskáját. Már én is alig váromKép Ma vettem neki egy Chicco rágókát, nagyon puha és kicsi, szóval segítséggel meg is tudja fogni. Nagyon tetszett neki, nyalogatta is (mert vaníliás ráadásulKép), de aztán begurult mert nem jött belőle tejcsiKép Meg azon is ha elejtette. Így félórán keresztül ott kellett tartani a szájánálKép

Zit!
Ne menj már el tőlünk!Kép Szerintem itt mindenki mindenkinek írogat, nem mindig személyreszóló. Sajnálom ha nem érzed jól magad köztünk, szerintem egész jó kis csapat jött össze, és egyre többen leszünkKép Gondold át, és szerintem gyere, szeretnénk.Kép

Üdv: Vera

KépKép Kép
76vera

Sziasztok!

Zit: necsi' pls! Gyere máskor is...a chaten olyan jól megértjük egymást! Én tökre örültem Nektek! Kép

Barbi: nagyon tetszik a kép, ahogy a kutyus odabújik Kép Megható!
Nekem is van blöki, de nagytestű (bobtail)...így nem engedem Fanni közelébe. Azt hiszem picit féltékeny. Nem alaptalanul, énis beismerem, hogy eddig ő volt a központ, mostmeg háttérbe szorult...
A játszószőnyeg pedig nagyon szuper, énis ilyet akartam, de bazidrága itthon Kép

Edit: nagyon helyesek vagytok Kép tündi a babóca Kép

Zsófi: örülök Nektek, Fanni 10 nappal idősebb Bencénél és szintén tápszeres már. Mi ma próbáltuk ki a banánt, mert betölti holnap a 4 hónapot, így merem. (Bár én ennyi idős koromban már paprikáskrumplit ettem, amit anyum maguknak főzött) Úgy tűnik izlett neki, bár csak nagyon kicsit adtam.
Énis sajnálom, hogy így alakult a dolgotok az apukával. Nem tudja, miről mond le! Kép

Amúgy a banánra visszatérve, egy teljes karikát nyomtunk össze neki, és ezzel sikerült úgy de úgy összemaszatolni a rugiját, meg mindent, hogy csak lestem! Mi lesz a főzelékkel, vagy a komolyabb mennyiségekkel?!? Kép Kép Kép

Fanni már fel is veszi magának a játékokat és mindig beletalál a szájába, öröm nézni.
Amilyen hangokat produkál....az csúcs Kép és persze állandóan vigyorog ha szólnak hozzá...és ebben nincs hiány Kép

DBarbi
DBarbi

Fanni 7.02 kg a mai adatok szerint Kép
DBarbi

Sziasztok!

Az előbb elfelejtettem a táblát, pedig kiegészítettem Zsófiékkal:

<pre>
<center>Anyuka</center> <center>Baba</center> <center>Baba szülinapja</center> <center>Baba születési adatai</center> <center>Baba kora</center> <center>Testvérkék</center>
DBarbi Fanni Auróra 2003.06.17 3500 gr / 56 cm 3 hó + 29 nap első baba
Zsófi Bence 2003.06.27 3770 gr / 51 cm 3 hó + 19 nap első baba
Anita77 Róbert 2003.07.15 2600 gr / 50 cm 3 hó + 1 nap első baba
Barbi Ádám Csaba 2003.08.01 3385 gr / 53 cm 10 hét + 6 nap első baba
Zit Benjámin 2003.08.09 4000 gr / 54 cm 9 hét + 5 nap első baba
Gabi75 Dávid András 2003.08.14 3250 gr / 54 cm 9 hét + 0 nap első baba
Dea Ábel 2003.08.22 3270 gr / 54 cm 7 hét + 6 nap első baba
Szisz Boróka Anna 2003.08.26 3150 gr / 50 cm 7 hét + 2 nap első baba
Zsizsa Gabriella 2003.08.28 2830 gr / 48 cm 7 hét + 0 nap első baba
Cory Zsombor 2003.08.31 2280 gr / 48 cm 6 hét + 4 nap Balu
Kati Levente Richárd 2003.09.01 3200 gr / 51 cm 6 hét + 3 nap első baba
76Vera Bence 2003.09.02 2150 gr / 48 cm 6 hét + 2 nap első baba
Batkamano Emma 2003.09.03 3925 gr / 6 hét + 1 nap első baba
Dandy Martin 2003.09.05 3860 gr / 54 cm 5 hét + 6 nap Dorina
Docka András 2003.09.06 3800 gr / 52 cm 5 hét + 5 nap első baba
Judit74 Virág 2003.09.10 3300 gr / 53 cm 5 hét + 1 nap első baba
Gabi Zsolt Márk 2003.09.10 3400 gr / 55 cm 5 hét + 1 nap első baba
Laura2 Nikolett 2003.09.21 2600 gr / 49 cm 3 hét + 4 nap első baba
Susie_ Anna Gréta 2003.09.23 3200 gr / 56 cm 3 hét + 2 nap első baba
Diti Réka Tünde 2003.09.23 3340 gr / 56 cm 3 hét + 2 nap János Ádám
Nyuszimanó Petra Sári 2003.09.29. 3670 gr / 51 cm 2 hét + 3 nap Donát
Edit Botond 2003.10.03 3350 gr / 57 cm 1 hét + 6 nap első baba
Meme Nóra 2003.10.12 3300 gr / 56 cm 0 hét + 4 nap első baba
</pre>

És még Anitának szerettem volna írni, de ez is kimaradt.Kép Nagggggyon tetszett a csilláros sztoriKép annyira nevettünk rajta a férjemmel, irtó édes lehetett Robika ahogy odaszólt a csillárnakKépKép

Csak gyorsan ennyit akartam, megyek pihizni, mert hosszú éjszakának nézünk elébe... Bence az egész napot átaludta, remélem nem éjszaka szeretne majd társasági életet élniKép

Jó éjt: Vera

KépKép Kép
76vera

Sziasztok!

Itt vagyok én is, de mire elolvasom, amit írtatok, mindig felébred Gabó. Most is.Kép Így kissé nehéz írni, de talán most még nem kezd sírni. Úgy tűnik, mégis alszik tovább.Kép

Zit,
először neked szeretnék írni, ha még olvasol minket: én például alig írok valakinek névre szólóan, mert alig van időm a fentiek miatt írni, így általánosan szoktam hozzászólni. Sajnálom, de én nem tudok másként Gabó miatt.

Képzeljétek, hétfőn voltam hathetes kontrollon, és minden oké, csak éppen megmutatta a doki, hogy szex közben hol lesz érzékeny (értsd: hol fog fájni) a hüvelybemenet és a hüvely belseje. Most sikerült még egy adag parát belém ültetni. Én babástul mentem, mivel Gabó 2 óránként szopik, és nem fért volna bele máshogy, meg aztán nem is hagynám itthon mással (legalábbis most még nem).

Súly: én folyamatosan fogyok (Gabó nem hagy enni), pedig reméltem, hogy marad rajtam valami, mert nagyon vékony voltam, most is már csak 47 kiló vagyok. A hasam is megy vissza, csak löttyedt, bár a régi nacijaim még nem jönnek rám cipzárilag.

Én is szívesen taliznék, de én is BKV-s vagyok, szóval túl messzire nem tudok eljutni. Amúgy a 18. ker-ben lakom.

Gabó egyébként nagyon sok időt lefoglal, mert nappal csak a karomban bír létezni, még aludni is, ahogy leteszem, felébred, és sír. Ilyenkor este van úgy 1-2 óra, amikor magában alszik. Éjjel velünk alszik a nagyágyban. Egyébként nem tudom, hogy ki mondta, hogy a babák nagyobbrészt alszanak, de az biztos, hogy Gabóra ez nem igaz. Szinte egész nap fent van nappal, még az a jó, hogy éjjel alszik. Ráadásul utálja a babakocsit, ezért kendőben sétáltatom (nem tudom, meddig bírom derékkal).

A Bencék tényleg jó fejek, az öcsém is Bence, és az is mutatja, hogy milyen jó fej, hogy 19 évesen kimutatja, sőt boldog-boldogtalannak elhíreszteli, hogy mennyire imádja az ő unokahugicáját.Kép

Mi is kapunk oltást két hét múlva, már most rettegek. Én nagyon nem bírom elviselni, ha a fájdalomtól sír Gabó, pedig volt már benne részem, mert a szülés miatti oxigénhiány miatt már többször kellett dokihoz menni.

Aludj jól: én csak rosszat hallottam róla, azt, hogy nagyon brutális, és nem tesz jót a babának. Persze velünk is ezt csinálták, legalábbis az én húgomat hagyták sírni, mert anyu már teljesen kikészült, ugyanis én nappal voltam fent, a húgom meg éjjel, anyut meg infúzióval táplálták, mire apa meg megkeményítette magát, és drasztikusan leszoktatta a húgomat az éjszakázásról, amit megértek, de azért nagyon sajnálom őt érte így utólag.Kép

Lányok,
elképesztő, hogy mindenkinek milyen édes kisbabája van!!!Kép A gyerekdokinál is előjött a téma, és szerinte mostanában csak szép gyerek születik, valami van a levegőben.Kép

Most futok, mert felébredt a lurkó.

Zsizsa

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa

Sziasztok!

Én még csak most kezdek fórumozgatni, de ez a topic nagyon tetszik.
Eddig csak olvasgattam meg cseteltem itt a babaneten, de ha tudok, ezentúl jövök ide is.

Ákosom - aki első baba- 55 centivel bújt ki és a mázsálás eredménye 3200 gramm lett.
Azóta sokkal nagyobb fiú már, 10 hetesen az oltáson 4980 gr volt.
Képek vannak rólunk itt a babanetes albumban - Búcsú Ákos és Búcsú Ákos újabb albuma.

Na, nálunk is ébredés.
Akkor majd jövök és irogatok, amint tudok.

Addig is jó babázást mindenkinek.

Marcsi

Marcsi
Ákos(2003.07.23), Peti(2005.12.22) és Eszter(2009.02.17.) anyukája
marcsi77

Sziasztok!

Zit
Ne viccelj, én pl. örülök ha témákra szedve hozzá tudok szólni a dolgokról. Annyira jó, hogy ilyen sokan vagyunk, mindig jó ötletekkel, segítséggel. Ne foglalkozz vele, hogy ki kinek ír. Az a jó, hogy tanulunk egymástól, együtt érzünk a másikkal és látjuk, hogy nem egyedül vagyunk egy-egy problémával. No föl a fejjel, bizti csak fáradt voltál amikor azt a hozzászólást írtad! Gyere inkább sokszor, amikor tudsz.

Súly: én a diéta miatt 6 kg-al kevesebb voltam a szülés másnapján, mint a terhesség előtt. Most hízókúrán vagyok, hogy erőm is legyen. Sok csokit, tésztát és pizzát eszemKép

Házimunka: a takarításnál a kisebb dolgokat meg tudok csinálni. A nagyobbak hétvégére maradnak és felváltva csináljuk a férjemmel.
A főzést viszont teljesen lehetetlennek tartottam, rendelek inkább magamnak ebédet. Így változatosan eszem (én választom ki), és bizti eszem, mert volt olyan, hogy amikor apuka hazajött, akkor ettem először.

Képzeljétek kipróbáltuk a nagykádat 2x. Azt hiszem én vagyok az egyedüli, aki nem pozitív élménnyel mesél róla. Borókát teljesen összezavarta. 2 napig nem akart enni és aludni. Vagyis összevissza csinálta mindkettőt. Tegnap visszatértünk a régi fürdéshez, nos azóta alig lehet felébreszteni szegényt, győzi kipihenni magát. Pedig fürdés közben nem látszott rajt semmi félelem vagy idegesség...

No sziasztok és szép napot!
Szisz
szisz

Elsőként én is Zitának szeretnék írni. Légyszi tényleg gyere máskor is, úgy érzem amikor időm engedte mindig próbálok mindenkinek reagálni egy picit, azt hiszem nem csak egy hozzád szólásom voltKép.Aranyos vagy csemetéddel együtt, tényleg jó kis csapat alakult itt ki . Kár lenne ha nem tartanál velünk!Biztosan inkább az időhiány miatt nem tudunk mindig mindenkinek reagálni. Ha úy is érezted esetleg, akkor elnézést....

Edit: nagyon édes BotondKépVégre ti is babáztok márKép

Marcsi:gratula Ákoshoz, gyere msákor isKép.

Zsizsa: tényleg sokszor eszik Gabó.Sírásról leszoktatásKép.

Vera: remélem bence aludt éjszaka. Bár nálunk is előfordul, hogy Robó délután is sokat alszik, olyankor tényleg nehezebben merül álomba este.Köszi a táblázatot.Milyen az a rógóka, még nem láttam ízesítettet.PisilésKép Kép.Nálunk is szokott ezer felé sugározniKép

DBarbi: nagyon ügyi lehet Fanni, főleg, hogy már megfogja a tárgykat. Múltkor kimaradt a dicséret a játkékészítésreKépÜgyi vagy és kreatív!Mikor kezdted a házzátáplálást és mikkel?

Zsófi: örülünk , hogy jöttél. Nagyon aranyos BenciKép. sajnálom, hogy "apukának "nem kelletek...Kép.Akkor gondolom egyedül neveled a csöppséget. Nem lehet könnyű.Viszont jó lehet, hogy Benci egyedül alszik el. Nálunk Robó a kezünkben alszik el, bár még nem próbáltam sírni hagyni sokáig.

Susie. éneklésKép. Nekem sincs túl jó hangom, de szerencsére Robó azért megnyugszik tőleKép

Gabi: nálunk sem mindig egyszeű, mert én is sokat vagyok egyedül.Ha a párom itthon is van, keveset van velünk, örökmozgó...Szóval ha bejön és pici időm van, akkor kapkodok mindennel.

Nyuszimanó: remélem kipihented magadKép

Rövidre veszem, mert ébred Robó.

Súly: szerencsére nekem a pocim olyan mint régen. Bár terhesen el voltam keseredve mert mindössz 5kg híztam csak és jó lett volna felszedni pár kilót. Így alkatom a régi, sovány gebe vagyok....

Tali: messzebb útra apával tudunk elindulni, általában egy héten egy nap esik neki munkanapra de akkor 24 óra, így majd biztosan sikerül összeegyeztetni egy napot. Várom , hogy megismerjelek benneteketKép.

Robóka felébredt üdvözletét küldi mindenkinek Kép.
tegnap szerencsére semmi baj nem volt már az oltás utánKép.Bár picit többet aludt, mint szokott, de ez vhol jó is volt.

Szép napot:

Anita és Robó
anita77

Sziasztok Lányok!

Zit, először én is neked reagálnék: ne butáskodj olyan miatt hogy ki kinek hányszor válaszol, névre szólóan-e vagy sem. Itt mindannyian folyamatos időhiánnyal küzdünk (gondolom te is), nem mindig sikerül mindenki irományára reagálni, és ezért nem szabad megharagudni. Inkább gyere minél többet, írj sokat, hátha tőled is megtudunk valami okosságot Kép Kép

Nyuszimanó, hát nem mondom hogy könnyű a két gyerekkel, de fizikailag egyelőre még mindig jobban érzem magam, mint a terhesség utolsó heteiben ezzel az örökmozgó lurkóval Kép Most legalább le tudok hajolni hozzá, tudok futni utána, fel tudom emelni, ami nagy pocakkal a végén már képtelenség volt. Helyhiány miatt is Kép, meg nem is bírtam. Így is részleges lepényleválás lett a vége, ami csak a szüléskor derült ki, és még jó hogy nem lett semmi rossz belőle.
Most napközben elég jól elvagyunk, lévén a pici lány viszonylag sokat alszik, és egyelőre elég jó baba. Éjjel azért vannak problémák Kép Kétszer szopizik éjszakánként, ami nem is lenne vészes, de egy-egy kaja után még 1-1,5 órát kell vele sétálni. Így egyhuzamban max. 2 órát tudok aludni, az meg pont nem elég a pihenésre. Így 9 körül általában már én is az ágy felé veszem az irányt Kép

Susie, Anita, nem lényeg milyen hangotok van, nem kell őstehetségnek lenni ahhoz hogy a babák élvezzék ha énekeltek nekik. Az én kisfiam is mindig imádta, és a mai napig úgy szeret elaludni ha énekelgetek neki.
Amúgy tök érdekes, mondják ugye hogy a kisbaba emlékszik arra amit az anyaméhben hallott. Na én a terhesség alatt végig énekelgettem a kisfiamnak, és mikor a lányom megszületett, és először énekeltem neki mikor sírt, megnyugodott és elkezdett rá figyelni Kép Sőt, volt amikor az egyik dalra el is mosolyodott Kép Szóval mégiscsak lehet ebben a dologban valami...

Na, most szaladok, hamar kész kell lennem az ebéddel, mert nemsokára jön a dokinéni hogy beadja a legelső oltást a pici lánynak. Ráadásul apa kívánságára még fánkot is kell sütnöm, el vagyok havazva teljesen Kép

Sziasztok, Diti
diti

Sziasztok!

Rendszeresen elgondolkozom, hogy mit csináltam egy gyerekkel Kép Döbbenetes, hogy akkor hulla fáradt voltam, semmire se volt időm, most meg még netezek is vígan Kép Bár az is igaz, hogy Balu épp most rámolja szét a videókazettákat, és épít belőlük tornyot, de majd összeszedem, mikor alszik Kép
Az ebédet én is rendelem. Sajnálnám az időt főzésre (főleg, hogy én nem tudok, szóval nálunk a férjem főz Kép).
Viszont álmos vagyok. Zsoma rendes gyerek, csak 4 óránként ébred éjjel, de Balu alvási szokásai miatt max 8 órám van éjjel (részletekben), és nappal semmi Kép Nekem meg 12 óra lenne az alvásigényem Kép
A mai sétát kihagytuk, mert Zsomának fájt a pocakja, és nem merem megkockáztatni, hogy ebben az időben lent sírjon. Baluval meg nem tehetem meg, hogy leérünk, és már fordulunk is vissza.

Tali: ha hétvége, akkor messzebbre is tudunk menni, bár mi akkor is bkv-zunk, de akkor itthon tudom hagyni Balut, és akkor van esélyük a csöppöknek egy kis nyugira Kép

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Sziasztok!

Csak gyorsan írok egy keveset, mert indul a ház népe sétrálni ...

Olyan irigy vagyok rátok ... hízókúrát tart sokótok ... van itt vki, aki a másik táborhoz tartozik???? Én 14 kg szedtem össze, de ennek a nagyrésze viz volt a végefelé... de az induló súly nem volt ideális Kép

Jaj a lényeg.... kicsilányom, ma reggel RÁM MOSOLYGOTT Kép olyan fantasztikus érzés anyának lenni !!! Tegnap este meg hasba pisilte apukáját a pelenkázóról,,, néztünk, h ezt hogyan tudta megcsinálni Kép
de a legjobb a fülbepisi volt vkinél itt.. ezen még két nap múlva is nevettünk apával Kép
Anita

én még énekkaros is voltam általánosba, de a végére "mutálni kezdtem" és csak a csoportszellem összetartása végett voltam benne a karban Kép szóval gondolhatod, h milyen szép hangom van Kép de a kedvenc számomat mindíg telitorokból ordibálom ( szpsz porse szerelem száguldás- cserhátiéktól)...

no megyünk...

csáó mindenkinek

Susie
susie

Sziasztok!

Zsizsa, Anita, Szisz!
Én csak irigykedni tudok rátok hogy milyen vékonyak vagytok! Rajtam tuti maradt vagy 5-6 kiló szülés után (nincs mérlegünk, ez csak tipp), és nem is tudom mikor fog lemenni.Kép Szeretnék én is újra 52 kiló lenni, ez a célKép
Pedig nem eszem sokat, napközben csak ha van időm, legtöbbször az ebéd az első, amit én is hozatok a FoodExpresstől, aztán valami vacsi, de sokszor az is kimarad, helyette viszont eszek valami csokitKép Erről kéne leszoknom, de nem nagyon megy.

Zsizsa!
Nálunk ugyanez van. Napközben szinte egész nap karban van, ha elalszik, néha sikerül becsempészni a kiságyába, de sokszor erre felébred és kezdhetem elölről a ringatástKép Ezzel csak az a bajom hogy alig tudok valamit csinálni itthon. Ma reggel is csak úgy tudtam bepakolni a mosógépbe hogy nyöszörgött az ágyában, úgy sajnáltam, de muszáj. És most már elég jól meg tudom küönböztetni a sírásaitKép persze nem nagyon hagyom, csak ha tényleg nincs más választásom. Éjszaka nálunk is a mi ágyunkban alszik kb. éjféltől, előtte ha sikerül van egy alvás a kiságyban is. De így nekem is sokkal pihentetőbb, mintha fel kellene kelnem többször.

Viszont a nagy problémám a mérlegelés, sajna leszoktunk róla, pedig jó lenne újra méregetni, mert van egy olyan érzésem hogy egyszerre nem eszik eleget. Mindig elalszik, büfizünk és ha nem ébred fel, akkor leteszem. De egy-két óra múlva felébred és ugyanúgy eszik, nem csak nyammog rajta. Lehet hogy nem kellene hagynom bealudni?! Mert ez így nagyon fárasztó!Kép Reggel is annyira szédültem hogy alig mertem felkelni az ágyból. Végül csak a zuhany segített, de érzem hogy most sem vagyok az igazi. Kezdek nagyon elfáradni... most kellene a segítség, de anyukámnak már alig van szabija, mert szülés után itt volt velünk, nem tudom mi leszKép

Marcsi!
Örülök hogy csatlakozol hozzánkKép Megnéztem a képeket, hát nagyon büszke lehetsz Ákosra, mert nagyon-nagyon gyönyörű kisbaba.Kép És 8 hetesen már így emelte a fejét? Mert akkor kíváncsian várom hogy a mi Bencénk mikor is produkál ilyet. Bár már ő is próbálkozik, ha kézben van nagyon tekergeti a fejét, meg rövidebb ideig tartja is.
Egyébként én is szerettem volna ha Bence Ákos lett volna a babánk, de a férjem nem akarta, ő is Ákos, elég egy a családban belőleKép

Szisz!
Akkor lehet nálunk is a fürdés kavar be?! Bár Bence a kiskádas fürdés után sem evett valami rengeteget, szerintem nagyon megnyugodott tőle, de most hogy velünk fürdik, talán még rosszabb a helyzet. Enni eszik, de utána nagyon nehezen alszik el. Lehet megpróbáljuk ma a kiskádat és megnézem lesz-e változás.

Mi is kaptunk beutalót csípőszűrésre, ti is oda mentek, ugye? Ott mit csinálnak a babákkal, tudja valaki? Valószínűleg egyedül viszem és tökre félek tőle hogy mi lesz ha elkezd sírni, lehet meg kellene majd szoptatni utána, de hol? Mert ha jönne a férjem, az autóban lehetne, de így?

Anita!
Chicco rágóka, két darab van egy csomagban, pici, kék, cakkos kör alakú, és mindenféle csíkok meg csillagok vannak rajta, ami masszírozza majd később az ínyét. Fogzásra nagyon jó lesz. Vanília illatú és szerintem ízű is, de nem nyalogattam megKép Bencének ízlettKép

Diti!
Milyen oltást kap már Réka? A BCGt?
Hát nem semmi vagy, hogy két pici mellett még fánkot is tudsz sütni!Kép Hogy csinálod?!

DBarbi!
Gratulálok Fanni 4 hónaposságáhozKép milyen nagylány már!

Ébredezik Bence, pedig még csak másfél órája aludt el, mennem kell.

Üdv mindenkinek: Vera<pre>
<center>Anyuka</center> <center>Baba</center> <center>Baba szülinapja</center> <center>Baba születési adatai</center> <center>Baba kora</center> <center>Testvérkék</center>
DBarbi Fanni Auróra 2003.06.17 3500 gr / 56 cm 4 hó + 0 nap első baba
Zsófi Bence 2003.06.27 3770 gr / 51 cm 3 hó + 20 nap első baba
Anita77 Róbert 2003.07.15 2600 gr / 50 cm 3 hó + 2 nap első baba
Marcsi Ákos 2003.07.23 3200 gr / 55 cm 12 hét + 2 nap első baba
Barbi Ádám Csaba 2003.08.01 3385 gr / 53 cm 11 hét + 0 nap első baba
Zit Benjámin 2003.08.09 4000 gr / 54 cm 9 hét + 6 nap első baba
Gabi75 Dávid András 2003.08.14 3250 gr / 54 cm 9 hét + 1 nap első baba
Dea Ábel 2003.08.22 3270 gr / 54 cm 8 hét + 0 nap első baba
Szisz Boróka Anna 2003.08.26 3150 gr / 50 cm 7 hét + 3 nap első baba
Zsizsa Gabriella 2003.08.28 2830 gr / 48 cm 7 hét + 1 nap első baba
Cory Zsombor 2003.08.31 2280 gr / 48 cm 6 hét + 5 nap Balu
Kati Levente Richárd 2003.09.01 3200 gr / 51 cm 6 hét + 4 nap első baba
76Vera Bence 2003.09.02 2150 gr / 48 cm 6 hét + 3 nap első baba
Batkamano Emma 2003.09.03 3925 gr / 6 hét + 2 nap első baba
Dandy Martin 2003.09.05 3860 gr / 54 cm 6 hét + 0 nap Dorina
Docka András 2003.09.06 3800 gr / 52 cm 5 hét + 6 nap első baba
Judit74 Virág 2003.09.10 3300 gr / 53 cm 5 hét + 2 nap első baba
Gabi Zsolt Márk 2003.09.10 3400 gr / 55 cm 5 hét + 2 nap első baba
Laura2 Nikolett 2003.09.21 2600 gr / 49 cm 3 hét + 5 nap első baba
Susie_ Anna Gréta 2003.09.23 3200 gr / 56 cm 3 hét + 3 nap első baba
Diti Réka Tünde 2003.09.23 3340 gr / 56 cm 3 hét + 3 nap János Ádám
Nyuszimanó Petra Sári 2003.09.29. 3670 gr / 51 cm 2 hét + 4 nap Donát
Edit Botond 2003.10.03 3350 gr / 57 cm 2 hét + 0 nap első baba
Meme Nóra 2003.10.12 3300 gr / 56 cm 0 hét + 5 nap első baba
</pre>

KépKép Kép
76vera

Sziasztok!

Itt vagyok én is, Zsolti baba alszik egyet szopi után. De jó sokan vagyunk már! Először is: Marcsi, gratulálok, olyan nagyon szép Ákoska! Végignéztem a képeket. Gyere gyakran, ahogy csak tudsz.

Edit, neked igértem, hogy irok a szopiról. Kb. annyit tudok mondani, mint Nyuszimanó, előbb-utóbb beáll majd a tejtermelés a babád igényeire. Nekem még mindig folyik a tej a mellemből, amikor szoptatok, pedig Zsolti baba elmúlt 5 hetes. Tényleg, nem tudja valaki, hogy ez meddig lesz igy? Teljesen átázik a melltartóbetét, sokszor még a melltartó is... Különben Boti nagyon-nagyon aranyos babóca! Gratula hozzá! :-)))

Zsófi, üdv itt! A képen Bence nagyon huncutka! Gyere Te is gyakran, mivel idősebb babád van, biztos rengeteget tudsz majd nekünk segiteni. :-)))

Zit, én is azt gondolom, mint sok előttem szóló: itt a legtöbbünknek nagyon kevés az ideje. Én is ritkán irok konkrét személynek, inkább mindenkinek. Meg aztán a babák is különböző életkorúak, vannak olyan dolgok amikben mondjuk én még nem tudok tanácsot adni, mert még nem tartunk ott, igy nincs tapasztalatom. Viszont szerintem nagyon jó itt a csapat! Maradj Te is!

Kaja: biztos könnyebb úgy, hogy rendelitek az ebédet. Sajnos én a munkahelyemen mindig FoodExpresszes kaját rendeltem, és nagyon torkig vagyok vele... Tudom, vannak más cégek is, ki is próbáltunk többet is (még anno a mhelyen), de szerintem 1 kaptafára készülnek a kaják. Szóval én azt nem tudom már megenni. Szerencsére olykor el tud jönni anyósom, ő remekül főz, és anyukám is besegit olykor, csak hát néha minden rám marad.

DBarbi! Nagyon jó lehet hallani Fannit, ahogy gőgicsél! Zsoltika is kezd már hangokat formázni, olyan jó hallani! Bár még ritkán "szól", viszont annál többet nevet! Napról napra egyre többet mosolyog. Ilyenkor annyira, de annyira boldog vagyok!!! :-)))

Zsizsa! De jó neked, hogy ilyen vékony vagy! Irigyellek ám! Ugye hizni sokkal könnyebb, mint fogyni... Legalábbis én ezt gondolom, lehet hogy nincs igazam. Szerencsére én pont annyi kiló vagyok, mint a terhesség előtt, és a ruháim is jók rám, ennek nagyon örülök. A hasin a bőr viszont még nagyon meg van nyúlva... És hát a terhességet sem az ideális testsúllyal kezdtem.

Most azonban nem lehet fogyókúrára gondolni! Velem az a baj, hogy nagyon szeretem az édes italokat. Napközben rengeteg teát iszon (Laktoherb), és hát jól megcukrozom... Meg persze engem is kényeztetnek: anyósom sütit süt mindig, aminek nem tudok ellenállni. Jó lesz pedig elkezdeni valamit.

Vera, milyen tornát végzel? Vmi videókazettásat? Vagy csak magadtól? Én kocogni szeretnék, de azt még nem ajánlják, + szerintem most a mellemnek sem tenne jót. Egyébként mi a Jász u-ban lakunk, a Béke-Tatai ltp-n, ami végülis nincs nagyon messze tőletek. Egyszer tényleg találkozhatnánk! :-)))

Jaj, ébredezik Zsoltika. Eddig tartott a pihi. :-))) A többiektől bocsi, egyenlőre ennyit sikerült irnom. Mindenkinek jó babázást kivánok!
Gabi

pgaboka

Sziasztok!

Hű de sokan lettünk! Üdv az újaknak és babáiknak!

Nálunk Andris egyre inkább izgő-mozgó. Szopizás után délelőtt nem alszik el, hanem nézelődik, és ha kiesik a cumi a szájából sír. Szóval amíg el nem alszik (szopizás után 1-2 óra, néha több is) addig figyelni kell... Mindenkinek szopizás után beájul a babája? Én mondtam ezt a nem alvást a védőnőnek, azt mondta van ilyen. (Volt olyan nap, hogy csak este 5 felé aludt el rendesen, addig csak 10-20 perceket aludt) Van úgy hogy még szopizás közben is figyelget ide-oda és rúgkapál, kihúzza magát aztán elengedi a cicit és újra rácuppan és mindezt elég sokáig műveli... Először azt hittem nincs elég tej, de szerencsére van. Aztán azt hogy nem éhes már de 5 percet szopizott csak, ezért ez is fura volt. Nem tudom mi ez a nagy aktivitás. Ráadásul nem is tudom, hogy 6 hetesen mit lehet játszani. Ti mit játszotok? Én mostanában körbehordozom a lakásban: figyeljük a kiságy fölötti forgó-zenélő játékot, a szekrényeket (ez nagyon tetszik neki) meg a függönyöket. Aztán persze ez is unalmas lesz egy idő után.

Súly: én 10-13 kg-t híztam, most még van rajtam 4-5 kg felesleg (56 voltam, most 60-61). Én majd bicajozni szeretnék, két etetés között. Ja meg persze a hasizom gyakorlat is jól jönne!

Főzés: nekem abszolút nincs erre időm, más meg nem főz helyettem (férjem csak rántottát tud, meg pirítóst :-))) ) Szóval én eléggé össze-vissza eszek, tudom ez nem jó. Én is szeretnék valamit rendelni, de tudom nem igazán jók ezek a food expressz stb kaják (volt szerencsém nekem is kipróbálni a munkahelyen). De még mindig jobb, mint a semmi.

Találka: én is tudnék autóval menni, bár még egyedül nem mentem a picivel, kicsit parázok is. Ráadásul csak magam mögé tudom bekötni, úgyhogy még rá se látnék a picire és mi van ha ordít...
Szisz, neked hogy ment a vezetés?

Üdv,

Docka
Docka

Sziasztok Anyukák!

Kicsit off leszek!
Téli ruhácskák 56-s mérettől -főleg fiúra valók,újak, készitőtől kedvező áron (nagyker ár alatt) eladók.
Fényképes listát tudok küldeni, aki kér, emailben keressen meg (gitike@freemail.hu)
Hétfőtől overáll is lesz, kb. 2500-3000 Ft-os áron.
Köszi szépen és bocsánat az offért.
Sziasztok: Giti
Giti

Sziasztok!

Most jöttünk föl a séta-vásárlásból, úgyhogy van egy kis időm. Végre szép idő van, úgyhogy du is megyünk egyet majd Kép

Főzés: én olykor-olykor főzigélek, mert anyukám rendesen ellát. Nekem szerencsém van, hogy szüleim itt laknak a szomszéd házban és anyum nem dolgozik.
Mára Gáborom palacsintát rendelt, úgyhogy állok is neki mindjárt. Fanni addig eljátszogat az ágyában Kép

Képzeljétek, ma reggel fél8-ig aludtunk, utána evett és megint aludt 11-ig! Jósokat tudok pihenni...tiszta mázli Kép Fanni este 21 körül beájul Kép

Anita77: mégcsak almát próbáltam cukrozva, hogy ne legyen savanyú, de azt kiköpte. Persze csak max. 1-2 kanállal. Tegnap próbáltuk a banánt, az bejött neki. Ma megint megpróbálom, úgy, hogy belekeverem a tápszerbe. Persze csak kicsit próbaképp. Meglátjuk.
Én azért kezdem most, rögtön ahogy lehet, mert már jó ideje nem tudom szoptatni. Úgy bizti más lenne a helyzet Kép
Már küldték is a reklámanyagot a Kecskeméti bébiételről, merthogy betöltöttük a 4 hónapot. Nem vesztegetik az időt Kép. Majd azt is megpróbálom idővel Kép

Tali: apukástól gondoljátok? 7végére? Kép Ezesetben jók vagyunk autóval, ha mama-baba akkor BKV. Vezetek, de manóval kettesben nem merek még.

76Vera: mi az orthopéd klinikán voltunk csípőszűrésen. Ne izgulj, semmiség. Le kell vetkőztetni, pelust is és megtornáztatják picit a lábát (textilpelust kell bevinni, hogy arra fektesd és pelenkázó felszerelés sem árt Kép). Aztán hasrafordítják és úgyis megnézik. Nekünk vissza kellett menni konrollra egy hó múlva, mert Fanni akkoriban szinte csak balra fordított a fejét, csak ritkán jobbra is. Annyir mondtak, hogy ha pl. elalszik bal oldalra nézve, akkor fordítsam át jobbra, és a jobb oldalára pakoljam a színes dolgokat, hogy azt nézegesse. Egy hó múlva visszamentünk, akkor felküldtek UH-ra, merthogy a feneke állítólag nem volt szimmetrikus (én semmi ilyesmit nem láttam). Persze beparáztam, de mondta a doki, hogy ha ígyis van akkor sincs semmi baj. Az UH-n megnézték és minden ok, úgyhogy többet nem kell menni. Amúgy Fanni nagyon jól tűrte, egyszer sem sírt, csak lesett Kép Persze voltak babák, akik sírtak. Mert nagyon sokan vannak ám! De gyorsan megy Kép

Na megyek, beüzemelem a baby gymet és sütöm a palit Kép

Jók legyetek: DBarbi
DBarbi

hali!

babával a kézben csak kisbetűk láteznek.Kép

ti mind a foodexpressztől rendeltek kaját, és hogyan kell elkezdeni? nekem is jól jönne, legalább néha ennék valamit. bár a nagyszülők mindig hoznak valamit, de azt pillanatok alatt befalom.

vékonyság: én 43 kilóról indultam anno, de az ideális súlyom 48-50 lenne (164 magas vagyok). hízni nem könnyebb, mint fogyni (nekem legalábbis), én 3 évig tartottam hízókúrát, és kemény 2 kilót híztam, amit aztán egy hasmenéses vírus 3 nap alatt leszedett rólam, úgyhogy föladtam.

csípőszűrés: mi a heim pálban voltunk, lányok, eszméletlen sokan vannak! iszonyú sokat kell várni, pedig a férjem direkt bement kora reggel bejelentkezni az ablaknál 7 órára, pedig a rendelés csak fél 9-kor kezdődik, ő volt az első, és mégis fél tízkor jutottam csak be, akkor is csak azért, mert reklamáltamKép. közben meg a sok kisgyerek mind Gabót akarta simogatni. állítólag lehet előre időpontot kérni, szerintem kérdezzetek rá, érdemes! egyébként csak megnézte a csípőt, ahogy a gyerekdoki, és most megyünk majd ultrahangos kontrollra hétfőn, szerencsére időre. szoptatni én is szoptattam, volt a folyosón egy beugró rész pelenkázókkal, ahova oda lehet simán látni, de nem várt ott senki, és ott álltam neki, mert Gabó nagyon éhes volt már, és rajtam felbuzdulva még két anyuka odajött.Kép

alvás: Gabi sem alszik, szinte semmit nappal, és nem is szeret statikus állapotban létezni, azaz akkor is sír, ha kézben van, de ülök. fel kell állni és járkálni kell, amit szeret, az a táncika, ilyenkor berakok zenét, és ringatózva táncolgatunk. ilyenkor ált. el is alszik, csak nem szabad letenni, mert felébred.KépKép a kis ürdüngfajzat!Kép tudja ám, hogy nem bírom ki, ha sír. csak ritkán szoktam hagyni, viszont a lakás egy szemétdomb. szegény apája, ő szokott mosogatni is, én örülök, ha mosni és vasalni tudok. pedig szívesen csinálnám, ha aludna a lurkó, és sütit is oly szívesen sütnék (imádok sütni), de hát ez van. talán később jobban elfoglalja majd magát.

további szép napot mindenkinek!

zsizsa

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa

Sziasztok Lányok!

Hát komolyan mondom, olyanokat írtok a mindennapjaitokról, hogy akárcsak magamat látnám egy évvel ezelőtt. Kicsi fiammal nekem sem volt 1 perc szabadidőm sem, a konyhában állandóan mosatlan hegyek, a fotelban a vasalatlan ruhák, takarítani is csak épphogy jutott időm, és főzni se nagyon tudtam.
Most viszont egyelőre elég jól elvagyunk, pici lányom elég sokat alszik, a kissrác meg már eljátszogat egyedül, vagy ha nem más, körülöttem téblábol Kép A tavalyi állapotokhoz képest most állandóan rend és tisztaság van itthon, és csodák-csodája, minden nap főtt ételt eszünk, amit természetesen én csinálok. A mai fánk is hogy milyen klassz lett... pedig ez volt életemben az első Kép
Szerintem egyébként nagyban belejátszik a gyerek viselkedésébe az, hogy hogy áll hozzá az anyuka. Első baba esetében általában a mama még felkészületlennek érzi magát, feszült és sokat aggódik, amit a pici is megérez, nyugtalan lesz, nem marad meg az ágyikóban, keveset alszik, hasonlók. A második gyerkőcöt viszont már felkészülve várja az ember, tudja mire számítson, mit kell tennie, úgyhogy a baba is sokkal nyugodtabb. Nálunk legalábbis pont ez a dolgok menete, egyszerűen hihetetlen volt az első pár napban, hogy milyen nyugodt ez a pici lány, eszik és alszik, sőt ha esetleg ébren van, egy darabig egyedül is elnézelődik.
Igaz, az utóbbi 2 nap nem ilyen idilli, elég gyakran ébred fel, és sokat sírdogál, még szopizás közben is. Arra tudok gondolni, hogy a pocakja fájhat, mivel már 3 napja nem kakilt. Szurkolok neki hogy szabaduljon már meg tőle, és ne legyen neki kellemetlen a szopi, mert ez így elég rossz hogy még enni se tudunk nyugodtan.

Csípőszűrésen mi is voltunk, mert a dokinénink szerint kicsi fiamnak nem voltak szimmetrikusak a farpofái. Az ortopédián azt mondták, hogy akár igaz is lehet, bár különösebb elváltozást nem láttak, de azt javasolták minden pelenkázáskor tornáztassuk a combját, aztán egy hónap múlva menjünk vissza. De természetesen nem volt semmi probléma, a kontrollon is azt mondták minden rendben. Mikor mi voltunk, akkor is sírt szinte minden baba, rettegtem is mikor mi kerültünk sorra, de Pindur nagyon édes volt, mikor a doki feszegette a lábait, sírás helyett nevetett neki. A fickó el is csodálkozott, hogy ő még ilyet ugyan nem látott mióta itt dolgozik Kép

A szopiztatáshoz meg csak annyit, hogy szerintem ne törődjetek vele hogy ki mit szól, nyugodtan meg lehet etetni a babát akárhol, ha egyszer éhes, akkor szopiznia kell és kész. Egy olyan helyen ahol meg sok a pici baba, igazán természetes dolog hogy szoptatnak az anyukák. Én legalábbis nem zavartattam és most sem zavartatom magam sehol, ha kajaidő van, akkor eszünk és kész Kép Akinek meg nem tetszik, az ne nézzen oda, de ha néz, az sem érdekel Kép

Sziasztok, Diti
diti

Sziasztok Lányok!
Huh, nagy megint a termés!
Diti, ámulok és bámulok rajtatok, hogy ennyire sok az energiád...mert Botitól lenne idöm mindent elvégezni, de egyszerüen nincs eröm...vagy lelki eröm? No azért nagyobb rend van a lakásban mint valaha, de ez nem nagy szó, mert munka mellett szinte soha nem törödtünk a háztartással.
Viszont mivel a férjem szakács nincs gondom a kajára, mindig hoz valamit. Nem is árt, mert kb. 3 kilóval vagyok több, mint szülés elött (57 kg, 165 cm), ami a versenysúlyom is lehetne, nem kellene még veszteni belöle. Föleg Apa nem szeretné Kép Szerinte 18 évesen és 60 kg-osan voltam az ideális...Kép Kép A pocim teljes meglepetésemre gyakorlatilag lapos, egy kicsi zsir van talán rajta, meg ugye a hosszú barna csik.
Vera, ma nagyon együttéreztem veled valamelyik múltkori hozzászólásod miatt, mert rám is a szivbaj jött. Boti szopi közben (már a 2. cici) egyszer csak irtóra elkezdett hörögni, fuldokolni, erre felkaptam és vállratettem, de úgy megijedtem, hogy szinte rácsaptam a vállamra. Akkor meg attól ijedtem meg, hogy nem törtem-e el a bordáját...De kis visitás és séta után most alszik, ugyhogy bizom benne, hogy nem tettem benne kárt.
Meg én is szédülök minden reggel, szerintem a vércukrom esik le...mint annó terhesség elött.
Nyuszimanó, akartam már kérdezni, hogy Espoon belül nem Otaniemiben laktok véletlenül? Annyi kedves emlék köt oda...Biztos nagyon szép arrafelé mostanság. Tényleg, sokat mentek ki a szabadba?
Egyébként lehet, hogy bevált a jóslatod, legalábbis ma nem feszül már a cicim, bár Boti megint mindkettöböl szopizott töbször is. ugyhogy most meg egy kicsit kevesebb lehet a tejcsi...de azért nem maradt éhen Kép
Docka, olvastam régebben, hogy neked sem ment a fejés. Feladtad, vagy beindult? Csak kiváncsiskodom, mert úgy döntöttem, hogy ha szopi után Boti nem éhes és kemny az akkorra aktuális cicim, akkor megpróbálok fejni egy kicsit (eddig 10 ml a csúcs), ha meg teljesen felpuhul akkor nem kinzom magam. Remélem nem bánom meg.
Meme, várunk már nagyon, remélem már netetek is van! Sokat gondoltam Rátok, hiszen csak Ti voltatok még utánunk kiirva...
Fanninak boldog 4 hónapot!
Holnap ha szép idö lesz szeretnénk egy pár órát odakint tölteni (kutyakiállitás). De ha ilyen hideg lesz, akkor nem merek, még ha a kenguruban, kabát alatt nem hülhet ki a baba akkor sem. De olyan jó lenne kimozdulni egy kicsit! Hátha napsütéses szép idö lesz, mint tegnap, vagy tegnapelött.
Kellemes éjszakát mindenkinek!
Edit

Edit

KépKép
KépKép
szedit

sziasztok!

Az egykezes gépelés ismerősKép Pedig milyen sokáig tanultam, hogy kézzel menjenKép Én is mindig akkor írok, amikor Bogyóka csak az ölemben alszik el.

Zsizsa
foodexpressz: van honlapjuk. Ott regisztrálsz, majd rendelhetsz is. Több levelet is visszakapsz, majd az első rendelési nap fizeted a hetet. Első nap azt is meg tudod beszélni, hogy mikorra hozzák a kaját. Nem nagy adag, de az ízek jók. Nekem bejött. Jobb mint a semmiKép

Docka

Hát egy kicsit izgulósabb voltam, amikor a picur mellettem ült az autóban, de hazafelé már hozzászoktam. Azt hiszem, ha lehet még 5x annyira figyelek és lassabban vezetek. És nagyon nézem, hogy jobbról nem száguld-e éppen valaki belénkKép

Vera
Akkor te is légy óvatos a fürdésselKép Kiváncsi vagyok nálatok is ez okozta-e a nyudtalanságot.

Huha ezt most 4 órán keresztül írtamKép

szisz
szisz

Sziasztok lányok!

Bocsánat a kirohanásomért, azt hiszem nincs mentségem, még az sem, hogy fáradt voltam, a bagoly is nyafisabb mostanában, stb. Mind nagyon kedvesek vagytok, hogy ezután még visszavártok, ha lehet csatlakozom újra. Kép) És bocs, bocsi ezerrel!! Kép

Most én sem tudok személyenként, csak ami eszembe jut.

Végre valaki más is rendel kaját, nem csak én. Már kezdtem azt hinni, hogy én vagyok egyedül ilyen "béna", hogy nem főzök.

Nem tom ki írta, hogy szakács a férje, de irigylem most nagyon. Normál állapotban szeretek főzni amúgy. Most azonban úgy érzem, hogy nem győzném még azt is.

A taliról: nem tudom, hogy Szentendréről hogy tudok majd nekiindulni bagollyal, főleg, hogy tartja a kórházi étkezési időpontokat. Majd meglátjuk.

Ma délután voltunk sétálni és végig aludt!! Ilyet se csinált még. Csak a lakásban ébredt fel, igaz akkor gyorsan elhagyta a türelme. Egy éhenkórász a fiam! Nem véletlen, hogy két hónaposan már hat kiló.

Most itt van az ölemben és kétpercenként begurítja a klaviatúrát az asztal alá. Azt hiszem élvezi. Kép

Köszi mindenkinek!
Szánom-bánom zit
zit

Sziasztok!

Én az Ala Gastroyaltól rendelek Kép http://www.alagastroyal.hu a Foodexpresszt is próbáltuk, még Balunál, de ők délben szállítanak, és az nem az igazi nekem.

cory

cory
Budapest

Sziasztok!

Zit: örülök, hogy visszatértél Kép részemről fátylat rá, mindenkinek lehet kakis napja Kép
Nem kispályás, hogy 2 hónaposan 6 kg a Beni. Persze jó súllyal született! Erős kiskrapek Kép Gratula!
Mi 4 hónaposan léptük át a 7 kg-t...dehát mégiscsak kislány ugye Kép

Megsütöttem a palacsintákat, én a szagtól már jól is laktam, pedig tök éhes voltam. Így szokott lenni Kép

Köszönjük a gratulációkat, ami a 4 hónapunkat illeti Kép Öregszünk Kép

Fanni új szokása: elhajítja a játékait én meg adogatom vissza neki. Jól szórakozik ezen Kép

Csípőről még1X: az orthopéd klinikán is ezren vannak, ráadásul mindenkinek 14 órára kell menni. Ennek ellenére nagyon gyorsan megy. Egyszerre vagy 6 baba van bent és a dokik sorra nézik őket. Nem vészes. Fanni is vigyorgott a dokira, pedig mellette mindkét kissrác nagyon sírt. És az egyik ráadásul le akarta nyúlni Fanni cumiját Kép

Foodexpress: énis rendelgettem anno melóhelyen, de nem jött be Kép Egyik héten sikerült minden napra "beválasztanom", ekkor abbahagytam Kép
Sajna nem vagyok az a konyhatündér, Gáborom pedig roppantmód válogat. De olyan szinten, hogy hihetetlen Kép
Pár kaját azért meg tudok csinálni, főleg azokat szeretem, amik gyorsan készek....mert tudok hortobágyi palacsintát is, de azt nem vállalom be Kép

Sziasztok: DBarbi
DBarbi

Sziasztok!

Ma harmadszor jöttem!!!Kép

Gabó ugyanis ma egyedül aludt, most harmadszor! Először fél órát, aztán másfelet, most meg már egy órája alszik!Kép Meg is mértem a lázát, mert olyan furcsa ez nála, gondoltam, talán beteg, de szerencsére nem. Meg szopik is rendesen, úgy tűnik kifáradt a két hét ébrenlétben.Kép

Viszont egyedül vagyunk, kispapi éppen játszik a haverjaival.Kép De egy szavam sem lehet rá, nem egy eljárós típus, 2-3 havonta egyszer ha elmegy.

Hopp, Gabó úgy döntött, hogy sok a jóból, megyek is.

Zsizsa, aki ma kenyeret is sütöttKép

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa

Sziasztok!

Most tettük le Bencét, a férjem még simogatja, remélem elalszik! Olyan nehezen alszik el este, mikor már majdnem sikerül, akkor rájön hogy ő még éhes.

Lányok, tud valaki a FoodExpressen és a Gastroyalon kívül másik kajás céget? Jelenleg FoodExpressesek vagyunk, de csak 1kor ér ide a kaja, nekem meg az már későn van. Nyáron még 11 után hozta a futár, most már nem tudja... Amúgy én is úgy vagyok vele hogy a semminél azért jobb, legalább meleget eszem. De a leveseik pl. nagyon finomak és sokszor nekem elég egy leves is.
A Gastroyal nekem nem jött be, mert hidegen hozzák a kaját, enyhén meredt állapotban és nekem nem is ízlett. Tudok még egyet, a Menüettet, de ezt még nem próbáltam, az étlapjuk nem túl kecsegtetőKép Szóval ha valaki még tud mást, szóljon légyszi!Kép Azért a pizzás cégektől kaját rendelni minden nap kissé költséges lenne...

Zsizsa!
Látod vannak jobb napok isKép 3szor tudsz jönni és még kenyeret is sütöttél. Hát nem semmi mikre vagy képes.
Ahogy Edit írta, időm nekem is csak-csak lenne a főzésre, amíg Benci alszik, de nincs hozzá lelkierőm (és mellesleg nem is nagyon tudok főzni, csak egyszerű kajákra vállalkozom). Inkább én is pihenek, vagy ha nem, akkor is mindig van mit csinálni, mosás szinte naponta, teregetni, vasalni. Pedig a takarításban van segítségünk, nem tudom mi lenne ha még azt is nekem kéne csinálni. Talán idővel jobb lesz, én is nagyon szeretek sütniKép

Zit!
Örülök hogy meggondoltad magad.Kép

Lányok tényleg kéne egy találkozót szervezni, jól kidumálhatnánk magunkat, és a babákat is jó lenne megcsodálni (és persze egymást megismerni).Kép Én már annyira vágyom társaságra!!!

Hát eddig tartott a csönd, Bencike mégsem akar aludniKép mennem kell.
Jó éjt: Vera

KépKép Kép
76vera

Sziasztok lanyok!

Hat mindenkit nagyon irigyelek a sulya miatt nekem min.6kg kell lefogynom mivel nagyon sokat hiztam terhesseg alatt olyan 17kg,es mar eleve 5kg plusszal kezdtem a karacsony miatt amugy normalis esetben 54-57kg kozott vagyok (167cm).Az a szerencse hogy mar lefogytam 2honap alatt 13 kg-t.
Sajna nekem minden nap vagy minden masodik nap foznom kell mivel itt nincs lehetoseg rendelni es sokkal dragabb is lenne mashonnan hozatni a kajat mintha en foznek.Nehez megoldani mivel egyedul vagyok sajnos ilyenkor el kell neznem hogy a fiam nyoszorog.Neha olyankor beteszem a babakocsiba es a labammal tologatom amig fozok.
Azt szeretnem kerdezni hogy kinek mennyit alszik a babaja?Nekem olyan furcsa a fiam most volt 2 honapos es o reggel is alszik 1orat pedig 9utan ebredunk mindig,majd delutan is alszik 2 orat es este fele seta kozben is meg este 10ig legalabb ketszer fel orat.Normalis ez ?Igaz nem tudom hogy mennyit kell ilyenkor aludnia.De ez az alvas kezd rendszerezodni nala.Estenkent viszont 11-ig vagy neha meg kesobb nem kepes elaludni es 3orankent ebred ejjel 5utan meg orankent sirdogal csak 2-5perceket szopizik es utana vissza ringatom igy telik az ido reggel 9-ig.
SZoval ha van valakinek ezzel kapcsolatban hozzaszolasa hogy mennyit is kell aludnia egy 2honapos babanak akkor boldogan varom.
Sajnos meg mindig 2orankent hajlando enni nappal,tovabb csak akkor birja ha bealszik.

Egyebkent en is udvozlok itt mindenkit,sajnos nekem sincs idom mindenkinek irogatni de nagyon jo olvasni benneteket.

Mindenkinek jo babazast kivanok!

GAbi es DAvid
Gabi75

Sziasztok!

Gabi
Én sem tudom mennyit kellene aludnia, de elmondom, hogy nálunk hogy van. Már második éjszaka telt úgy, hogy 22:30-tól aludt reggel HATIG!!! Aminek örülök, remélem így is marad. Eddig éjszaka 2-3 között volt fent, aztán 6-7 között és kilenckor kelt, utána egész nap fent volt, néha aludt délután 1 vagy 2 órát. A szopik nálunk is úgy vannak, hogy csak két óra múlik el közben. Sajnos felvette azt a szokást a szuri óta, hogy ha nem abban a pillanatban kap enni amikor ő gondolja, akkor úgy üvölt, mint amikor a szurit kapta. Ezért nem is merek vele elindulni sehova ami messzebb van.

Kilók:
Sajna én is sokat szedtem fel a terhesség alatt ( 18 kg ), és még mindig van rajtam felesleg, ami a legjobb, hogy a csípőmre szedtem fel jócskán. Kép Azt nem lesz könnyű ledolgozni. Nem tudom most mennyi vagyok, mert nincs mérlegünk, pedig kíváncsi lennék rá. A régi szép időkben 55 kg voltam. De szép álom! Kép

Amúgy azt olvastam, hogy két hónapos korban 90%-át a napnak alvással tölthetik. Ez az általános. Aztán látod Gabi, nálunk nincs alvás. Meg azt is írják, hogy nappal azért alszik többet, mert túl sok az inger és nem tudja felfogni mindet, éjszaka viszont kevesebb inger van, azért van fent, mert azt felfogja. Közben fejlődnek is persze, talán ezért alszik Beni mostanában éjszaka.

Kicsit hosszú lettem. Kép
Szép napot!
zit és Beni bagoly
zit

Sziasztok!

Hát nem mondom hogy jó éjszakánk volt.Kép
Nagyon irigylek mindenkit akinek a babája alszik éjszaka. Mi már lassan ott tartunk hogy éjszaka alig alszik (éjfélig tuti nem) és nappal is csak nagy ringatásokkal tud elaludni.
Tegnap este 8tól éjfélig kisebb megszakításokkal csak a cicimen volt hajlandó elleni, de csak a szájában volt, nem szívta egyáltalán. Ha meg elaludt és próbáltam letenni akkor ordított. Teljesen kikészültem, a végén hagytuk egy picit sírni a kiságyban, mert tisztán látszott hogy azért sír mert a karunkban akar lenni. Persze én is sírtam a mi ágyunkbanKép És végül negyedóra múlva kivettük... Lehet hogy tovább kellett volna hagyni, de én ezt nem tudom megtenni! Nem tudom mit csináljak, segítsetek lányok, akinek volt ilyen problémája hogy oldotta meg? Nem akarok drasztikus lenni, de valmi megoldást hamarosan találnom kell, mert iszonyatosan fáradok. Valahogy át kellene szoktatni az éjszakai alvásra, mert napközben elég sokat alszik. Én egész nap eljátszanék vele, csak éjszaka aludjon. Az sem baj ha 3-4 óránként ébred, együnk és aludjunk vissza, de ez nálunk nem megy. Nappal is ha ébren van, sírdogál, nem nagyon köti le semmi.Kép
Ne haragudjatok hogy ilyen negatív vagyok ma, de nagyon el vagyok keseredveKép

A következő szopi után lemegyünk sétálni, a babakocsiban legalább alszik. Csak én nem. De valamikor majd csak bepótolomKép

KépKép Kép
76vera

Szia Vera!

Nem lehet, hogy most van a következő fejlődési ugrásban? Talán azért nyafibb. Azt nem tudom, hogy van-e időjárásváltozás vagy front, passz. Nem nagyon tévézek mostanában. Én azt csináltam párszor, hogy magam mellé tettem az ágyba, hogy érezze, ott vagyok közel és úgy elaludt. Nem szokott rá, mert pár alkalom után megint a helyén aludt. Akkor viszont megnyugtatta. Én ennyit tudok hozzá fűzni, talán Cory is ír valamit, nekem ő adott tanácsokat mindig.

Fel a fejjel!! Kép

zit és a 10 hetes Beni bagoly
zit

Ja, elfelejtettem. Azt nem tudja valaki, hogy mi lehet: a szuri napja óta állandó hasfájással küzdünk, de annyira fáj neki, hogy üvölt, mint amikor megszúrták. Kap gyogyót rá, de ma reggel a szopi után ahogy elaludt, 3/4 óra múlva üvöltve ébredt. Kitornáztuk, de nem tom mi lesz. Megint sír. Kép

zit
zit

Sziasztok!

Edit!
Nem fejek... Úgy tűnik elég a tej. Amúgy meg nem feszül annyira, hogy fejni kelljen. Eddig csak eygszer feszült baromira, meg is ijedtem, hogy hú most akkor begyullad meg ilyesmi, mert soha nem fejtem, és akkor sikerült 30 ml-t egyben "kiszivattyúzni". Meg is lepődtem. Amúgy lusta is vagyok, meg nem is értem igazán hogy fér bele a fejés a napirendbe? Nekem olyan lassan megy, hogy mire végzek, már jön a következő etetés. Eleinte fejtem azokat a 10-20 ml-ket, de most már 3-4 hete nem,de úgy tűnik így is megvagyunk. Az Avent Isis meg a szekrényben pihen.

Vera!
Nem túl jó tanács, de nálunk a cumi bevált. Igaz ha kiesik, szintén menni kell, de hamarabb elalszik cumival mint anélkül és irtóra megnyugszik tőle. Én cumiellenes vagyok ugyan, de nálunk sajnos ez az ordítás ellenszere. (Sajnos már a kórházban megismerkedett vele)

Zsófi!
Nagyon édes Bence!!! Spenót volt éppen???

Batkamanó!
Tényleg, milyen Új-Zéland?!

Docka
Docka

Sziasztok Lányok!

Vera
Cumi? Próbáltad? Én ha 2 óránál előbb akar enni pl. cumit adok a szájába, azzal egy kicsit megnyugszik. Éjszaka az a hátránya, hogy ha kiseik futhatsz visszapakolni Nálunk is előfordul néha, hogy az éjszakai etetésnél 2 órát marad fenn. Ezzel mi sem nagyon tudtunk mit kezdeni. Nem álmos. Nos ilyenkor ideülök a gép elé, kezemben a pici és elolvaslak titeket (gépelni nem merek, nehogy még éberebb legyen)vagy a híreket olvasom a nagyvilágból. Amire letelik a 2 óra, elszenderedik. Én beletörődtem. Persze ha egész éjszaka ezt csinálná, biztosan kétségbeesnék.

Alvás: Bogyó nappal is elég sokat alszik (sokszor rövidet). Ennek többségét persze a karomban. Akkor tudom letenni ha porszívózom. Akkor csend van. Azt hiszem tudja, hogy azt nem sikerül túlkiabálnia. Pl. így sikerült elérni, hogy a kiságyban nézelődjön és elfoglalja magát. És ezt most már kedvére is van, pl. mosolyog a zenélő játékának Szóval a porszívót ajánlom mindenkinek

Zit: Örülök hogy mégsem hagytál itt minket

Szisz
szisz

Sziasztok!

Vera: tök természetes, hogy kézben akar lenni! 8-9 hónapig benned lakott, a leghangosabb hang amit hallott, a te szívverésed volt! Erre vágyik!
Én nem hagynám sírni!
A cumi is lehetőség. Balunak volt (3 hónaposan nem fogadta el többet), de Zsomát cumizavarral hoztuk haza a kórházból, így nem merek kockáztatni. De Balu 24 órás ciciigényén segített, bár lerakni így se nagyon hagyta magát.

Nálunk is gázos éjszaka volt. Zsoma csak hajnali 4-kor volt hajlandó vízszintesben lenni, de akkor is csak az apja mellkasán. Most persze békésen alszik.

cory

cory
Budapest

Sziasztok!

Docka, asszem a képen éppen paradicsomot ettünk, de nem vagyok biztos benne.
Főztem ám a gyerekemnek spenótot, (bébiétel ugyanmá'KépKépKép)
És képes volt nem megenniKép Igaz kissé lekapottKép
Tegnap meg főztem neki salátafőzeléket, kíváncsi vok azt megeszi-e.

Főzés: Én imádok főzni, és így nagyon könnyen jut rá időm, hogy a szüleimmel lakom. Olyankor viszont gáz van, mikor engem hagynak itthon a két kicsivel. De hál' Istennek 10 körül mindketten bealszanak, olyankor jön a házimunka. Bence amúgy is jól elvan a hordozójában a játékaival, most is itt gügyög mellettem. A hugomat most elvitték, mert takarítanom, vasalnom, meg mosogatnom kellKépKépKép

Susie, éneklés: Nekem olyannyira nincs hallásom, hogy ha itthon elkezdek énekelni, a fél család a falra mászik (apa+2 hugom, énekkarosok), de Benci pl imádja, ha a himnuszt éneklem neki, s mindig bealszik rajta... Bár lehet, hogy csak azért, hogy ne hallja:o

Súly, Nekem nagyon sok feleslegem van, kb 20 Kg, de az biztos, hogy én 7 kg-ot híztam a terhesség alatt, és minússzal jöttem haza a klinikáról.

Alvás: Benci nem nagyon szokott aludni napközben, ha kétszer két órát alszik az már nagyon jó!
Ma éjjel este 9-től reggel 9-ig aludt. Meg is lepődtemKép

Vera!

Ha adhatok egy jó tanácsot, ne hagyd cicin elaludni! És ne azzal altasd el! MErt ha megszokja, hjogy azon alszik el, akkor éjjel, mikor felébred, akkor is azt fogja keresni. Próbáld meg úgy, ahogy én csináltam, csak figyelj oda, hogy az ágyában mindig minden ugyanúgy legyen. Ez éjjel is megnyugtatja. De ez csak tanács, nem kell megfogadniKép

Alvásról még annyit, hogy állítólag az a normális, hogy egy újszülött, 1-2 hónapos koráig 20 órát alszik egy nap. Vannak persze nem alvó csöppek is, mint pl az én fiam. Ő hat hewtes koráig, jó ha 3-6 órát aludt 24 óra alatt, a többit végigüvöltötte!!! Csinálhattunk mi akármit Kép Aztán egyik pillanatról a másikra tök nyugodt gyerek lett. A kisöcsém is megjegyezte: "Na ez a gyerek is felnőtt...":o
Most ennyit még jövök, ha tudokKép

Zsófi

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

Sziasztok!

Zit: nem hiszem, hogy a szurival összefüggésben lenne a hasfájás. Hogy mi lehet az oka, arra nincs ötletem, ha más újdonság nem volt nálatok, mint a szuri. Beni mikor eszik este utoljára? 22-kor? Mert írtad, hogy 22.30-tól alszik. Az ébredések nálunk is kb. így vannak éjszaka, mint nálatok voltak. De Martin már 8 körül eszik este, és 9.30-körül alszik már.

Vera: nem akarlak elkeseríteni, de lehet, hogy Bence úgy nevezett többemberes baba. Legalábbis a leírásod azokra illik. Az én lányom is ilyen volt, ill. ilyen ma is. Vígasztalásképpen annyit tudok mondani, ha ilyen is, akkor is idővel könnyebb lesz, mert a játékok majd lefoglalják, meg a mozgás.

Dandy
Dandy

Zit,
biztos, hogy ez hasfájás? Ha az, akkor Anita tud esetleg tanácsot adni, ő már sokmindent végigzongorázott, mivel Robó nagyon hasfájós. Én amiről tudok, az a Gripe Water, amit állítólag a DM-ben lehet kapni. Én nem használtam, de a szomszédos kismamák esküsznek rá.

Vera,
amíg nem sikerül átszoktatni, addig mindig aludj te is nappal, amikor ő alszik, így legalább nem vagy olyan fáradt. Lehet, hogy éjjel azt is érzi, hogy te feszült vagy, és még kevésbé alszik. Az esetleg nem megoldás, hogy nappal próbálod lekötni, így éjjelre kifárad, és alszik?

Fejés: én sem fejek, van 3 adag 20ml-nyi tejci a mélyhűtőben, pedig eredetileg úgy terveztem, hogy feltöltöm, hogy szükség esetén legyen, de aztán időhiány miatt nem fejtem, most meg már nem is kell, mert beállt a kereslet-kínálat, kicsit aggódom is, hogy ne legyek beteg, hogy ne legyen szükség hűtött tejcire.

Nekem is meglett a böjtje a tegnapi nappali pünkösdi királyságnak, éjjel Gabó másfél óránként ébredt, alig aludtam. Ma már megint a régi volt, értsd: csak karban volt hajlandó aludni, még az ebéd edényeit sem tudtam elmosogatni.Kép Viszont olyan édesen tud mosolyogni, ami vicces, hogy ált. nem rám, hanem a pelenkázó felett a polc sarkára.Kép

Kismanó apa kezében nyűglődik, bár most épp nézelődik, de most már menni kell fürödni, úgyhogy jó éjszakát mindenkinek!Kép

Zsizsa

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa

Megpróbálok gyorsan írni mindenkinek. Jó sokat írtatok ámKép.

Susie: mosolyKép, nagyon jó érzés ugye? Bár nálunk Robó nem sokat mosolyog, komoly fiatalemberKép.

Vera: 5 kg feleseleg az nem sok szerintem. Hidd el hízni sem könnyebb. Nyöszörgés. Robó is sokat nyöszörög, bár ő a kezünkbe megnyugszik, igaz estefelé, ha nagyon nyűgi, még ott sem. Nálunk bevált napközben , hogy sokat vagyunk kint és a levegőn jókat alszik.Próbálj azért pihenni minnél többet, volt nekem is egy kis időszak, mikor úgy éreztem nagyon fáradok, de elmúlt.Rágóka: nem tudom egyre gondolunk e, mivel ami nekünk van az nem olyan kicsi?.Csipőszűrés. most minden babának menni kell? Mert Robót nem küldték, vagy ezt külön kérni kéne?

Gabi: hidd el hízni sem könnyebb, szeretnék nagyon, de hiába eszem nem jön fel egy kig sem. Zsoltika biztos tündériKép.

Docka. nálunk Robó csak este a szopikor szokott beájulni, azaz az éjfél körüli szopinál. A hajnalinál pedig csak mellettünk hajlandó elaludni.Játék. mi sem sokkat több mindent játszunk. Sokat beszélgetek , énekelek neki, meg zenélős játékokta nézegetjük, bár hamar megunja.

DBarbi:reggelig alváshoz gratula? Nem tudom nálunk lesz e ilyen alkalom?palacsintát most is nagyon megennémKép.

Zsizsa: Robó is elég sírdogálós baba. kenyérsütés. nem vagy semmi, ha van jó recepted majd később elküldheted, még soha nem csináltam kenyeret.

Diti: biztosan igazad van ami az első babákat illeti. Rutinosabbak leszünk már a másodikkalKép. Most még mindenen parázok én is.De irigylésre méltó az energiád, ezt meg kell jegyezzemKép.

Edit: milyen volt a kutyakiállítás, remélem jól éreztétek magatokat!

Szisz: Bogyókád remélem jól van, pusz nekiKép.

Gabi75: Robóka is keveset alszik, inkább kint a levegőn szeret napközben, bent éppen fél órákra sikerül elaludnia.Dávid ariKép.

Zit: nagyon örülök, hogy jöttél. Tudom vannak az embernek nehezebb napjai. Én is sokszor igényelném , hogy jobban figyeljenek rám , még itthon is.Beni 6 kg , nem semmiKép. Bár tényleg jó nagy súllyel született, Robóhoz képest.Oltásra nincs tippem, sajna nem tudom, mitől lehet a hasfájás, nálunk Robónak amúgy is van, már régebb óta.

Zsófi: salátafőzelék sikerült?Én is szeretnék majd főzni Robikának, inkább mint a bébiételek.

Dandy: jó , hogy benéztél te isKép.

A csipőszűrést szerettem volna megkérdezni tőletek, mert látom többen is írtátok. Ezt mos minden babánal nézik? Nálunk nem szólt a doki, vagy ezt kérni kell?

Főzés: hát én is minden nap főzök, bár nem olyan nagy kajákat, mint régen, de azért mivel párom is nagyon megszokta a főt kaját , így gyors ételeket próbálok elkészíteni. Házhoz szállítást még nem próbáltuk, bár itt nem nagyon van lehetőség rá.
Szépen fejlődnek a babócákKép.
Fejés: Ti fejtek még? Én már nem, mert csak 10 ml jöttek ki nagy nehezen, így még mire mindig elmosogattam , meg a tejet elrendeztem csomó idő eltelt, főleg éjszaka volt kellemetlen, így már nem fejegetek.A cicim már nem feszül úgy, mint az elején

Robókám ma nyűgike volt, főleg este, és mostanában rájött, hogy a cicit húzgálni is lehet!

Jó éjt mindenkinek: Anita+Robó
anita77

Zit. mármint úgy értem, hogy nem tudom az oltástól lehet e a hasfásáj, ha gondolod, majd írok róla nálunk hogyan működöik/működött!

Anita
anita77

Sziasztok lanyok!

Ugy latom nektek sem volt valami jo ejszakatok.hat az en fiam 10utan elaludt es reggelig 5-szor kelt fel enni,es eves utan 1-1,5orat altattam a cumival a szajaban.Mar nagyon faradt vagyok,lehet azert aludt ilyen rosszul mert tegnap szinte egesz nap aludt.

Anita!
Nagyon aranyos vagy hogy mindenkinek irsz,sajnos nekem nem sok idom van pedig mindenkit vegig olvasok,de mire oda jutok hogy irjak vagy a fiam nem engedi vagy a gepem fagy le meg ilyenek.

Eddig az en fiam is nagyon komoly volt csak alamban mosolygott de most ugy 2napja mar ram is mosolyog es a jatekaira is mikozben gugyog.Nagyon aranyos.Habar anyukam azt mondta en szinte soha nem mosolyogtam amikor kicsi voltam.Vannak ilyen babak is.Irgylem azokat akiknek a babajuk sokat mosolyog.

Vera!
En is nagyon cumi ellenes voltam,de nalunk is ez volt egesz nap fognom kellett a fiam es majd leszakadt a hatam es a karom estere,es csak a mellemen volt hajlando elaludni,aztan kint volt nalunk az anyosom egy par hetre es o mondta probaljam meg a cumit.Nagyon haragudtam ra az elejen erte de utana rajottem hogy tenyleg az nem megoldas hogy egesz nap olben legyen meg 3kg baba sem hat meg ha a tied is nehezebb lesz.Sajnos igy vagy ugy de megnyugodott .Amikor almos akkor mindig igenyli,napkozben nem nagyon adom oda csak amikor mar tenyleg nagyon almos.SZerintem probald meg hidd el segit.Vagy napkozben en a babakocsiban tologatom a lakasban cumival a szajaban es mindig elalszik orakra is akar.EZt azert probaltam ki mivel kint mindig elalszik a babakocsiban es bejott.A hatranyat tudod mindig dugdosni kell a szajaba de majd ha kicsit nagyobb lesz mar egyedul is kepes lesz.Az en fiam mar automatikusan odanyul a cumihoz es fogja utkozben .SZerintem mar megszokta KépAz elejen eleg sokaig nem nagyon kellett neki,eroltette az anyosom de igaza volt.

Lanyok!
FEjni en csak ritkan szoktam mivel a jobb mellembol szinte soha nem eszik a fiam nem nagyon kell nekiKép.Mostanaban azt szoktam lefejni de csak 20-30-ml jon.SZerintem aki 3-4orankent szoptat annak erdemes lenne,en meg csak2 ugyhogy nem nagyon kell.
Milyen erdekes itt az Usa-ban azt mondtak a korhazban hogy az elso es esetleg a masodik honapban 1,5-2 orankent szoptassuk a babakat.A harmadik kezdjuk a 3-4orankenti etetest.Egyebkent engem kiengedtek szules utan 1,5 nappal.Itt ugy van hogy azt csinalsz amit akarsz meg vedono sincs.Kapsz egy leirast olyan mint egy konyv es abbol kiolvasod hogy kell szoptatni ,pelenkazni.Na igen de kinek van arra ideje az elejen hogy olvasson.KépValoszinuleg az en fiam azert hizott 3kg -ot 2honap alatt.ja ez a mondat nem ide tartozik.Kép

Kepzeljetek a szomszedom kisfia 12hetes es 9kg korul van,5kg-val es 61cm-el szuletett.KépHat nem semmi amikor kihozta a korhazbol akkora volt mint egy 2honapos baba,most olyan mint egy orias bebi.A fejecskeje akkora mint az enyem.Allitolag egeszseges hala Istennek!Csak remisztoen nagy baba.Lattatok mar ilyet?

Bocsi kicsit hosszu lettem.
Mindenkinek jo babazast kivanok.
GAbi75

Sziasztok!

Gabi!
Hát nem semmi méretei vannak a szomszédod "picijének"! Én is hallottam ilyet, hogy állítólag vki 7 kg-os gyereket szült!!! Érdekes, hogy az USA-ban magadra hagynak egy könyvvel, tényleg kinek van ideje olvasgatni hogy hogy kell pelenkázni, stb. És a kórházban sem mondanak semmit az alatt az 1,5 nap alatt? Ez a rövid kórházi idő nem azért van, mert nincs betegbiztosítása az embernek?
Docka

Sziasztok!

Én 4.55 kg és 63 centivel születtem Kép Méghozzá természetes úton! Szegény anyukám! Kép
Pontosan ezért nagyobb babára számítottam énis, de utólag örülök nek, hogy Fanni "csak" 3500 és 56 cm lett. Könnyen kijött Kép

Fanni ma is tündi volt Kép Reggel, míg fürödtem a kiságyában szórakozott. Játszott egy plüs halacskával, amit imád Kép Hallom ám, hogy hangosan "magyaráz"....odamegyek, hát fölfelé néz (a baldachinra) és a figurákkal "dumált". Csúcs volt Kép azt hittem megzabálom Kép

Ahogy így olvaslak Titeket, egyre inkább látom, hogy ritka, hogy egy baba sosem sír és elvan egyedül is remekül. Szinte mindig mosolyog, kacag, végigalussza az éjszakákat. Szerencsém van vele Kép
Ezértis sajna nem tudok tanácsot adni, hogy mit csináljatok a babókkal...könnyen mondanám, hogy ne szoktassátok a nagyágyba, meghogy ne legyen mindig kézben....mert nem éltem át ilyesmit. Azért nagyon szorítok, hogy hamarosan megoldódjon mindenkinél ez a probléma és tudjatok pihenni valamicskét!

Fanni ma ismét "bebanánozott" Kép Egészen jól eszik kanállal Kép Bár még furi neki Kép

Szép álmokat, sírásmentes éjszakát: Barbi
DBarbi

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

Sziasztok!

Köszönöm mindenkinek a megnyugtatást, és hogy próbáltok segíteniKép Tényleg olyan jó hogy ilyen sokan vagyunk, nekem nagyon sokat jelent hogy itt mindig mindenki bíztatja a másikatKép És látom ám hogy nem csak nálunk van nemalvásKép

Az az igazság hogy már elég sok mindent kipróbáltunk és elég sokat feladtunk már az elveinkből is. Pl. hogy nem altatjuk tv mellett Bencét, csak a hálóban a kiságyában, nem adunk neki cumit stb. Ezeket mind-mind előre elterveztük és szép lassan mindent feladok csak jó legyen nekiKép
Már egyáltalán nem vagyok cumiellenesKép csak épp Bencének nem kell. Pedig nagyon nyomjuk neki, ha nagyon nyűgös elfogadja, néha már egyedül is tudja szívni, de egy idő után vagy öklendezik tőle vagy begurul hogy nem jön belőle tej, és elkezd sírni. Nem hogy megnyugodna tőle, csak még jobban bepörgeti magátKép
Pedig tuti mindig eleget eszik, többször is odakínálom neki a cicit mielőtt letenném. Néha megmérem mennyit eszik, és 100-120kat szopizik, van hogy naponta 8-9szer is eszik. Szerintem egy ekkora babának ez elég, nem? És hízik is ám rendesen, lassan 4 kiló lesz! Ahhoz képest hogy 2110-zel hoztuk haza, nem egészen 5 hét alatt 1,70et hízott.
Szóval a cumi kilőve. Illetve azért folyamatosan próbálkozunk, egyszer majd csak rájön hogy milyen klassz dolog is azKép De annak is örülnék végre ha megtalálná az ujjacskáját és azt szopizná de ez még csak néha megy, és ha kiesik a szájából akkor mégegyszer már nem tudja bekapniKép

Zit, írtad hogy tegyem magam mellé az ágyba. Na ezen is túlvagyunk már, mert az utóbbi két hétben velünk aludt, egy-egy alvásra tudtuk csak becsempészni a kiságyba, de nem egész éjszakára. 2 napja viszont megint az ágyikójában alszik, ma is csak hajnal5kor vettem magunk mellé mert nagyon feszengett, és nem akartam órákat állni az ágya mellett. Így viszont 10percen belül elaludtKép

Egyébként minden nap sétálunk, csak az a baj hogy elég macerás levinni a kocsit meg beöltöztetni Bencikét, így csak naponta egyszer sétálunk. De én is gondoltam már rá hogy délelőtt-délután kéne, lehet kipróbálom. De akkor még ennyi időm sem lesz a háztartásra mint most. Nem tudom ti hogy vagytok vele, de nekem állandó lemaradásom van vasalásbanKép mondjuk én mindent vasalok, lehet szelektálni kéne?

A háztartásra is csak azért van időm mert Bence napközben nagyon jókat alszik. Nem tudom hogy kéne csinálni hogy esetleg ne aludjon be szopi után, én szívesen lekötném egész nap játékokkal, de elalszikKép

Anita!
A csípőszűrésre szerintem kérdezz rá, mert nekünk automatikusan adta a beutalót a doktornéni. Én úgy tudom ezt minden babánál nézik, ártani nem árthatKép

Fejni már én sem fejek, mert ahogy írtad, nem érte meg azért a kevéske tejért ami lejött. Mosogatás, tej fagyasztása... több időbe telt mint maga a fejésKép Nekem az elejéről van egy csomó fagyasztott tejem, mikor Bencike még keveseket evett, viszont a tejem már beindult. De remélem nem lesz rá szükség!

Cory!
Hát nektek sem lehet könnyű akkor. Zsoma sem alszik rendesen éjszaka?
Minden elismerésem a kétgyerekes anyukáké... Kép én nem is tudom mikor vállalkoznék a következő babára. Mire Bencével beállunk majd vmi rendre, nem biztos hogy lesz kedvem újrakezdeni. De talán 5-6 év múlva megint babázni szeretnék majd, és akkor.

Na, ébredeznek a fiúk (apukájával alszik a nagyágybanKép), szopi után megyünk a Brendonba bundazsákot meg nagyobb ruhácskákat nézniKép

KépKép Kép
76vera

Sziasztok!

Ma lesz a napja/éjszakája, hogy Fanni a szobájában fog aludni! Kicsit izgulok, tudom, hülyeség...nemis értem, hisz nincs messze a szobája, vagy 5 méterre van a miénktől...és mégis Kép
Eddig a mi szobánkban aludt, remélem ígyis jó lesz Kép

Csípőszűrés: úgy tudom kötelező a 6-dik héten. Nekünk a kórházi gyerekorvos azt mondta, menjünk a 4-dik héten, mert kicsit laza a csípője. Aztán a gyerekorvosunk (házi) azt mondta, hogy kicsit kötött a csípője, és ráérünk a 6-8 héten menni. Na ez a nemsemmi! Laza-kötött...bíztam benne, hogy akkor nincs semmi baj Kép Kép És nincsis.

Van azonban egy ismerős kislány akinek 6 hétig kell hordania valami kengyelt, ami megakadályozza, hogy kinyújtsa a lábát. Sajnálom nagyon, de még mindig jobb most, minthogy késöbb legyen valami baj. Még hallottam terpeszpelusról, ami azt akadályozza, hogy összezárja a lábát. Szerintem fontos megnézetni, minthogy késöbb derüljön ki, hogy valami nem ok, és akkor már nehezebben lehet korrigálni.

Vera: mi is a Brendonban vettük a bundazsákot, nagyon szépek vannak, főleg kisebb méretben. Mi 80asat vettünk és zsákosítani is lehet, ha összecippzározzuk a két lábát. Bízom benne, hogy még a jövő télen is használhatjuk, ha már jár a manó Kép

DBarbi
DBarbi

Sziasztok!

Vera: át tudom érezni a gondodat nem alvásban. A fiam ugyan jó alvó éjjel is nappal is, bár úgy tűnik egyre nehezebb neki is az elalvás rögtön szopi után, főleg, ha sokáig tart a szopi vagy sok a macera közben. És egyre többször szopik a fiam, nem hogy kevesebbszer tenné. Főleg éjszakánként sűrűsödik, így az én alvásidőm meg csökken.Kép
Fejni én sem fejek, ill. csak ritkán. Sosem tudtam 10-20ml-nél többet, ezért nem is fejek rendszeresen. Ha több lenne fejnék, hogy legyen a fagyasztóban tarcsiba, de így nem látom értelmét.

Dandy
Dandy

Sziasztok, itt vagyunk mi is!

Vera!
Tudod, mi jutott eszembe? Fektesd le Bencikét a hasára aludni. Nálunk anno a kisfiammal így rendeződtek az alvásgondok, most Petrát eleinte az oldalán altattam, naná, hogy nem aludt rendesen. Kb 1 hete alszik a hasán, hatalmasakat! A hasfájós babáknak is nagyon jót tesz, könnyeben jön ki a puki! Hidd el, totál biztonságos a hasonalvás, itt még a koraszülött babákat is hason altatják az inkubátorban!! Először ledöbbentem és rákérdeztem, de azt mondták nagyon jót tesz pl. a tüdőnek. Én nem kételkedtem, hiszek nekik.

Én sem fejek, sőt eddig még nem is fejtem, pedig Petra 3-4-sőt van hogy 6 óra múlva eszik. Képzeljétek az a jó szokása van, hogy éjjel alszikKép Eleinte azt hittem, hogy véletlen, de mostmár tuti biztos. Este fél8-8 körül alszik el, és aztán éjjel1-fél2 között eszik egyet, végül hajnali 5-fél6-kor és reggel 8-9 körül kel. Hát ez most nagyon ideálisnak tűnik.

Hasfájásról jut eszembe, figyeljétek, milyen kaját ettetek aznap, mikor különösen hasfájós volt a gyerkőc. Nálunk tegnap-tegnap előtt rakott karfiol volt, és Petra nagyon szeles volt, fájt is pocija, sokat szenvedett. Ma meg már kutya baja, nagyon nyugodt.

Na megyek most, szép vasárnapot mindenkinek!
Nyuszimanó, Petra és Donci
nyuszimano

Sziasztok!

Vera: én is sokszor altatom Martint hason, főleg ha máshogy nem megy. Ő is szereti, most is már több, mint 3 órája alszik hason.

Dandy
Dandy

Azt mondjátok, hogy a csípőszűrés kötelező? ott mit csinálnak. Mert nálunk a doki nem küldött, bár robót mindig megtornásztatja ha jön szurit adni.Azért rákérdezek majd én is.
Igaz picit hüvi volt ma, de voltunk kint a levegőn, kocsival felmentünk a Mátrába és ott levegőztünkKép.Robókát nem kellett altatni, az egész utat végigaludta.
Nem tudom mitől lehet, de még mindig annyira szeles Robika, pedig semmi olyan ételt nem eszek.
egyre több mindent mondogat és amit legjobban szeretek a szopi közben simiz a kicsi kezévelKép.
Előttem lévő anyukák: 3. hónaptól kevesebbet hízott a kicsitek?Úgy tudom, akkor már kevesebb a gyarapodás mértéke...

Anita
anita77

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?