Új privát üzeneted érkezett!

Rambóka,
már nagyon várom,hogy a 25 dkg-nyi epret betömhessem magamba :D na persze nem ezt a kivül piros, se ize, se büze primör epreket.

Tegnap alkottam egy fincsi kaját. A köret az jázminos barna rizs kukoricával, ettöl nagyon tartottam, mert most készitettem másodszor barna rizst , az elsö kisérlet katasztrofális volt. Most nagyon jóra sikerült. Az én titkom a következö.

kevés olajon megpiritottam kevés morzsolt kukoricát és 2 dl rizst, felöntöttem 6 dl vizzel, sóztam. Közepes lángon 50 percig föztem, majd további 10 percig alacsony lángon, végig kavargatva.

Aztán mikróban készitettem afrikai harcsafiléböl rávalót. Egy jénai aljára füszervajat tettem, rá a sózott, borsozott, bazsalikomos harcsafilét, erre tettem egy konzerv hámozott paradicsomot és sok reszelt sajttal beboritottam. Kb. 15 perc kellett neki, mikro és grill funkción.

szép napot szepm

üdv szepm
szepm

Szia Szepm!

Az epret már én is nagyon várom! Imádom!

Én Tecsó minőségi tasakos barna rizst szoktam venni az fél óra alatt kész!

Átjöhetnél a rendes topikba és mesélhetnél magatokról!

Lilypie Kids Birthday tickers

rambóka

csajok!

milyen kenyérsütőgépet vegyek?

semmit az égadta egy világon nem néztem még utána, szóval bármilyen tanácsot várok, márkára, típusra, fazonra, méretre vonatkozóan!

köszi!

Kép

Kép
rejo

Hello,

Rambóka,
köszi az érdeklödést, de még egyelöre maradok a háttérben. Nehéz úgy bekapcsolódni, ha nem ismernek már annyira téged és sok minden nem történik veled. Annyit azért elárulok, hogy a pajzsmirigyem alakul és mellé volt egy szép érett tüszöm. Szóval most próbálkozunk, próbálkozunk :lol:
És neked meg nagyon sok boldogságot kivánok a tesóhoz !!!!! Nagyon örültem mikor olvastam !
A rizst majd megnézem, azért fél óra sokat számit :lol:

Rejo,
szerintem teljesen mindegy milyen gépet veszel, inkább a recept a fontosabb, hogy az jó legyen. Nekem Booman van és egy lapátos, meg vagyok vele elégedve. De ahogy olvastam rendszeres, napi használat mellett elkopik mindegyik gép 2-3 év alatt. A családban van márkás, noname is , mindegyik jó. Talán inkább azt döntsd el, hogy mekkora legyen, egy vagy kétkaros, mekkora a családod kenyér igénye. Mi kettönkre olyan 3 naponta sütök egy kenyeret. Sokszor frissen felszeletelem és adagonként fagyasztom, igy mindig friss a kenyér amit eszünk. Van egy jó honlap ahol sok mindent megtudsz a sütésröl, receptekröl. Emargit oldala, ismered ? Az nlc kenyérsütögép fórumán mindig öt reklámozzák :lol: , én is onnan szedtem sok receptet.
szólj , ha még kérdésed van, segitek szivesen

üdv szepm

üdv szepm
szepm

Szepm!

Drukkolok, h. a talira már te is pocisan jöhess! :wink:

Rejo!

Menj el szépen a legközelebbi nagyáruházba és nézz bele az összes gépbe. Tökegyformák belülről!
A Moulinexet ugyanaz a távolkeleti gyártó gyártja, mint a Bomannt v. a Hausmaistert (remélem jól írom :oops: ).
Csak a késleltetés lehetőségében és a programok számában van különbség esetleg.
Meg persze azt kell eldöntened, h. mekkora kenyeret akarsz ill. h. álló kenyér is jó, v. inkább fekvőt szeretnél (az elsőnél a sütőtartály téglatestje az egyik végén áll, a másodiknál a szélesebbik oldalán)

A Szepm által ajánlott oldal tényleg szuper! Itt találod:
http://www.gportal.hu/portal/emargit/

Szerintem a két lapátos inkább azoknak kell, akik többen laknak együtt v. nagyon kenyeresek.
Egyébként más sütik tésztájának megdagasztására is alkalmas, én ebből a célból venném, ha lenne helyem. De nincs! :(

rambóka

ja rami én is főleg arra veszem, kalács, aranygaluska, fánktészta stb... :wink: :lol: hihi ez a diétás topik, mi? :lol:

Szepm köszi neked is a segítséget!

Kép

Kép
rejo

Sziasztok,

most jött hírlevélbena Házipatika.com-ról, gondoltam megosztom veletek. Szerintem egészen jó étrendek vannak benne, és jó, hogy ki vannak számolva az értékek is !

http://www.hazipatika.com/praktikak/etrendek/73

A kenyérsütő gépben süthető kenyér receptek engem is nagyon érdekelnének, nekem van egy gépem, és pillanatnyilag csak olyan kenyeret sütök vele, ami előre össze van kutyulva, csak meg kell sütni. (meg persze előtte vizet kell hozzá adni ) Sparban lehet kapni ilyen liszteket. de szívesen megtanulnék egy jó kis teljes kiőrlésű vagy rozskenyér receptet....
zsizsik

Szia,
egy két jó tanács + az általam leggyakrabban sütött kenyerek

Alulra a folyékony dolgok kerüljenek, aztán a por dolgok, végül az élesztö.
Az aszkorbinsav helyett 1 db Béres C vitamint szoktam bele tenni. A sikért bioboltban lehet kapni (estleg szejtán vagy búzahús néven is ) , egy 200 g-os zacsi olyan 300 ft körül van.
Általában két programot használok, az egyik a normál program( nekem az 1-es), a másik a vollkorn program (nekem a 3-as).
kk= kiskanál ami a géphez van
ek= evökanál, a nagyobbik mérö kanál
burgonya pehely az a burgonya püré por
A folyadékokat langyositsátok meg, a kelést segiti, de nem legyen meleg !
A csipogásnál lehet a magokat beletenni (szotyi, lenmag, szezámmag), esetleg lehet füszerezni (bors, örölt kömény)

ha van még kérdés, csak nyugodtan

Sajtos kenyér
1 egész tojás
1 dl kefir vagy joghurt
1,2 dl tej
5 dkg vaj
1,5 kk só
1,5 kk cukor
aszkorbinsav
20 dkg rétes liszt
20 dkg finomliszt
10 dkg teljes kiörlésü búzaliszt
1/4 friss élesztö
csipogásnál 10-15 dkg reszelt füstölt sajt
program 1, kis méret

Graham lisztes kenyér
1,7 dl kefir vagy joghurt
1,6 dl viz
2 dkg margarin
1,5 kk só
1 kk cukor
2 kk sikér
aszkorbinsav
3 ek. burgonyapehely
10 dkg rétesliszt
10 dkg finomliszt
25 dkg graham vagy teljes kiörlésü búzaliszt
1 dkg friss élesztö
program 3, kis méret

Aludttejes kenyér

4 dl aludttej vagy kefir
5 dkg margarin
1,5 kk só
1,5 kk cukor
1 kk sikér
aszkorbinsav
40 dkg kenyérliszt (vagy 2/3 finom, 1/3 rétesliszt)
10 dkg teljes kiörlésü búzaliszt
10 dkg teljes kiörlésü rozsliszt
1,5 dkg friss élesztö
program normál, kis méret

Barna kenyér
390 ml langyos viz
1 ek olaj
1/2 ek ecet
2 kk só
1 kk cukor
2 kk sikér
10 dkg teljes kiörlésü (tönköly) búzaliszt
10 dkg teljes kiörlésü rozsliszt
10 dkg grahamliszt
10 dkg rétesliszt
20 dkg sima liszt
1,5 dkg friss élesztö

Teljes kiörlésü kenyér
270 ml víz
3 ek olaj
1 kk méz
1,5 kk só
3 ek sikér
225g teljes kiörlésü tönkölybúza liszt
225g teljes kiörlésü rozsliszt
1/4 kocka friss élesztő

üdv szepm
szepm

Rejo,
én is sokat használom kelt tésztákra, és mindegyiknek lecserélem a receptem szereplö lisztmennyiség max 1/3-át teljes kiörlésüre, a cukrot édesitöre. Ha nem is túl diétás még igy sem, de a lelkiismeretemnek jót tesz :lol:

Rambóka,
úgy legyen :wink:

Tegnap alkottam ismét, még nem kóstoltam, mert a mai ebédem lesz, de biztatóan nézett ki.

Karfiolos árpás
Szóval föztem 1 dl árpát (3X-os vizzel, 40 percig) , külön megföztem a karfiolt. Egy jénaiba tettem kevés füszervajat, rá a karfiol, a fött árpa, tettem rá sok bacon szeletet és nyakon öntöttem 1,5 dl tejföl és 2 tojás keverékével (só, bors).

szép napot szepm

üdv szepm
szepm

Hello,
az nlc-n találtam egy fincsi receptet, már kis is próbáltam, tényleg nagyon jó. Afrikai harcsafiléböl készitettem.

Hekkfilé mustármártásban
A halat (én négy szeletet készítettem) citromos vízben kiolvasztjuk, majd lecsöpögtetjük. Sózzuk, borsozzuk, tűzálló tálba rakjuk, és megszórjuk paprikával. 1 evőkanál vajben 1 ek lisztet aranybarnára pirítjuk, majd felöntjük 2,5 dl tejjel, csomómentesre keverjük. Fűszerezzük (só, bors, petrezselyemzöld, kevés szerecsendió , hozzáadunk 2 ek csípós mustárt, és kb. 10 percig főzzük. Ráöntjük a halra, megszórjuk bőven szeletelt fokhagymával, rámorzsolunk 1 ek vajat, és megsütjük.

üdv szepm

üdv szepm
szepm

Megosztanék veletek egy finom, alacsony CH-s süti receptet, tegnap este készitettem, de már alig van belöle, a kolléganök elkapkodták :D

Almás túrótorta

3 egész tojás

15 dkg cukor vagy 4 teáskanál folyékony édesitöszer kikeverni, hozzáadni

50 dkg áttört túrót

4 ek. búzadarát

2 ek. baracklekvárt

1 dl tejfölt vagy natúr joghurtot

1 citrom reszelt héja

Fél citrom leve

1 vaniliás cukrot

1 fözös vaniliás pudingot

4 reszelt almát

Ez egy folyékony massza lesz. Kivajazott, búzadarával megszórt formában közepes höfokon kb. 1 órát sütjük, tüpróbáig.

Lehütve finom.

Kérlek, ne csak én irogassak ide, bombázzatok engem is receptekkel :oops:

üdv szepm
szepm

Remélem senki nem csinálta még meg, mert kimaradt a margarin a receptböl, itt a javitott változat !! Bocs.

Almás túrótorta

3 egész tojás

15 dkg cukor vagy 4 teáskanál folyékony édesitöszer kikeverni, hozzáadni

50 dkg áttört túrót

4 ek. búzadarát

2 ek. baracklekvárt

1 dl tejfölt vagy natúr joghurtot

1 citrom reszelt héja

Fél citrom leve

1 vaniliás cukrot

1 fözös vaniliás pudingot

4 reszelt almát

8 dkg olvasztott margarint

Ez egy folyékony massza lesz. Kivajazott, búzadarával megszórt formában közepes höfokon kb. 1 órát sütjük, tüpróbáig.

Lehütve finom.

üdv szepm
szepm

Na, akkor én is beírom a kedvenc sütireceptemet, A GI-ével nem vagyok tisztában :twisted: , de isteni!
A Horváth Ilonában, mint Cseresznyés lepény szerepel, de szilvával és meggyel is próbáltam már. Nem kell meglepődni,liszt nincs benne, csak zsemlemorzsa, ettől olyan könnyű, szinte szétolvad az ember szájában (az asszonyéban meg pláne! :wink: )

6 tojás
6 dkg vaj (margarin)
20 dkg cukor
12 dkg zsemlemorzsa
1/2 kg kimagvalt cseresznye, meggy, szilva, stb. (szerintem mehet rá több is, de majd meglátjátok!)
citromhéj, fahéj, ki mit szeret

A tojásfehérjéket a cukor felével jó keményre felverjük,
egy másik edényben a tojások sárgáját a vajjal és a cukor másik felével habosra keverjük,
A morzsát és a habot felváltva adjuk a vajas masszához és óvatosan beleforgatjuk, h. jó könnyű maradjon.
Kizsírozott tepsibe (nekem teflon van, azt nem zsírozom) öntjük.
Az idénygyümölcsöt eloszlatjuk a tetején, majd 25-30 percig sütjük.
Még sosem sikerült kihűlnie. :lol:
Sütés után meg lehet szórni porcukorral, de ha édes a gyümölcs, akkor felesleges (esetleg szilvánál egy kis fahéjjas cukor jó ötlet!).

rambóka

Ja meg a szegedi Virág cukrászda almás pitéjének házilagos koppintása (ha vkinek megvan az eredeti recept, küldje el priviben!):

Linzertészta (lehet kapni előre gyártva is, de bármelyik szakácskönyvben benne van)

Jó sok almát kimagházazunk, majd rendkívül vékony 2-3 mm-es cikkekre vágunk (ha nem vastag a héja maradhat, de majd kitapasztaljátok!) és lapos tálban valódi v. bolti citromlével bőségesen megöntözünk és legalább fél órára állni hagyjuk. A citromlé szerepe nem merül ki abban, h. nem hagyja megbarnulni az almát, hanem beleivódik az almába és vmi isteni ízt ad neki!

A linzertésztát kinyújtjuk (lehetőleg vékonyra, de ki hogy szereti), belesimítjuk a tepsibe, megszurkáljuk villával (különben szembejön)!

Az almacikkeket szépen elrendezve (kis átfedéssel, sorokban, körben, akárhogy) vagy csak lazán rádobálva és elsimítva (ha csak saját falásra készül) a tetejét jól megszórjuk fahéjas porcukorral, majd közepes sütöben addig sütjük, amíg megpirul szépen.

Tűpróbának nincs értelme, mert az alma alatt a tészta kicsit puha marad, beleivódik az alma leve. Lényeg az, h. ne legyen törékeny, ne száradjon ki a linzer.
Szóval ki kell kísérletezni, de vékony tésztánál és vékony almaszeleteknél nem nagyon lehet elrontani, mert hamarabb megpirul, minthogy odaégne. És nincs is ideje odaégni, mert két fő mászkál felváltva a sütőhöz megnézni, h. készen van-e már. :twisted:

Az a legnagyobb baja, h. az ember nem szívesen süti vendégeknek, mert az aljasok pillanatok alatt befalják! :lol:
Jobb ezt házi használatra csinálni. Két fő egy nagy kerek tortaformányi mennyiséget egy ültő helyében be tud vágni, és sandán néz a párjára az utolsó szeletnél! Szóval inkább nagytepsinyit érdemes csinálni! De valahogy abból sem marad másnapra. :?

rambóka

Rambóka,
elövettem a meggyet a fagyasztóból. Ma este lesz a sütés, holnap beszámolok róla.
Hétvégén nagyon sokat bünöztem, krumplis lángost sütöttünk, hát 3 db lecsúszott..... :oops:

Tudsz nekem abban segiteni, hogy hogyan kéne vércukrot nézni, ha a diétámat akarom leellenörizni, hogy jó-e ? Vennék egy cukorméröt és étkezések után nézném, csak nem tudom hogy 1 vagy 2 órára nézzem-e, meddig jó az érték stb. ilyenekre gondoltam. (sajnos a 120 perces terheltem 8,7 lett, diabetológiára meg október közepére kaptam idöpontot :evil: )

üdv szepm
szepm

Szia!

Én tűfóbiás vagyok, úgyhogy nem tudom mi lesz, ha befigyel a terhességi diab! :shock:
Sosem volt vércukormérőm, nem hiszem, h. önként bele tudnám bökni a tűt az ujjamba. Még a gondolatától is rosszul vagyok!
Nemrég muszáj volt az öcsém vércsoportját meghatároznom (elkezdett rallyzni), de én talán rosszabbul bírtam, mint ő!

Lafi v. Csakegy viszont rutinos vércukormérők, szerintem fognak tudni segíteni neked!

rambóka

sziasztok...

gondoltam én is írok pár sort...
én nem tudok ellenállni a fagyiknak, de PCOS-om van, olvastam egy könyvben ha turmixban gyümölcsöt és görög joghurtot (1:1 arányban) és csak 1 kanál cukrot keversz össze és lefagyasztod, akkor olyan mintha fagyit ennél és a cukorszinted marad a régi, édes bűnözés.
Pár india-pakisztáni kaja ugyancsak alacsony GI értékű, ajánlják azokat is.
üdv
Vendég

Aisha!

milyen az a görög jughurt? vagy mivel lehet helyetesíteni?

Nekem a barna rizs nem jött be..., de biztos valamit nem jól csináltam...

Mai ebédem: pulykamájjal készült zöldséges rizottó. (zöldborsó , sárgarépa és fehér rizs)

üdv.
mókica

a kedvenc sütink:
Boci mobil
1 tojás
11 evőkanál olaj
11 evőkanál cukor
15 evőkanál tej
2 evőkanál kanál kakaó
15 evőkanál liszt
1 kávéskanál szódabikarbóna
Ezeket jól összekeverjük.

Töltelék: 25 dkg túró
1 tojás
1 evőkanál búzadara
1 csomag vaniliás cukor
10-15 evőkanál cukor( szerintem kevesebb is elég)
Ezt is kikeverjük.

Lisztezett tepsibe simítjuk a barna tésztát és a túrót belepötyögjük

jó étvágyat!
mókica

Mókica!

milyen az a görög jughurt? vagy mivel lehet helyetesíteni?

A görög joghurt sűrűbb és krémesebb a nálunk kapható natúr joghurtoknál. Ha nem tudjuk beszerezni, magunk is előállíthatunk hasonló állagút:a natúr joghurtot töltsük tiszta pamutanyagba (pl. gézbe), és függesszük fel néhány órára, így a hígabb része kicsöpög belőle.

Remélem ez segít :)
Üdv
Aisha
Vendég

köszi Aisha! így már érthető. jöhet a többi recept is...
üdv: mókica
mókica

sziasztok

gondoltam írok megint, mert a lustaság nagy úr......

Amit nagyon szeretek csinálni az a csirke roston, de ha nem használok semmi fűszert akkor nagyon rossz íze van. Áltában a csirke mellét használom, de ez mindenkinek választása szerint...
Joghurtot összekeverek bazsalikommal, sóval, mustárral és kurkumával, és kevés hagymával.
Ebbe a joghurtba forgatom a csirkét, majd hütőben tartom kb 1 órát. Majd szépen megsütöm roston, hogy a maradék zsír kijöjjön a csirkéből.
Mellé csak sima fejes salátát eszem, amit levelekre szedek és kis citromléval megöntözök.
remélem nektek is tetszik a recept.

kinek egyébként mi a kedvence?
üdv.
Aisha
Vendég

szoljanka leves! :lol:
Vendég

húslevesben főtt tyúktöltelék. nyami... :)
mókica

lányok, mi a véleményetek a szójáról? elég ellentmondásos dolgokat hallani róla. mondjuk a férjemnek nem adnám :D , de lehet, hoyg nekünk nem jönne rosszul hormonális szempontból. ???????????

Kép

Kép
csillagfény

Hú Csillag ez egy jó kérdés!Várom én is a választ!

Kép
Kép
zazzy

Tegnap nagyon finomat föztem, leirom, hátha kedvet kap valaki.

Tejfölös harcsapaprikás túrós csuszával

1 fej vöröshagymát és 2 gerezd fokhagymát lereszelek és megpiritok, hozzáteszek 1 paradicsomot gerezdekre és 1 paprikát nagyon apróra vágva és azzal is piritom kb. 10 percig. Félrehúzom, megszórom pirospaprikával, beleteszem a felkockázott afrikai harcsafilét kb 30 dkg , kis vizzel felöntöm és füszerezem : só, bors, vegeta, örölt kömény, gulyáskrém. Lassú tüzön kb. 20-25 percig fözöm , a végén 2 dl tejfölt kevertem hozzá.

Föztem ki durumutésztát, rá jó sok túrót raktam és a harcsapaprikással tálaltam

Próbáljátok ki, megéri

üdv szepm
szepm

Sziasztok!

Ajánlani szeretnék egy gyors fini sütikét.

Almás kókuszgolyó

10dkg zabpehely
30dkg alma
10dkg kókuszreszelék
2kknatúr kakaópor
6-8 csepp rumaroma
folyékony édesítő
őrölt fahély
meggy

Az almát lereszeled összedolgozod a zabpehellyel, hozzáadod a kakaót, az édesitőt, a rumaromát a fahéjat,és a kókusz 2/3-át. Pihentesd egy kicsit.
Majd vizes kézzel golyókat formálsz ,s meghempergeted a maradék kókuszba.

Jó étvágyat!
Vendég

Sziasztok!

Gondoltam leírok nektek egy nagyon egyszerű kis sütit! :D
Tegnap csináltam, nekem nagyon ízlett!

Almáspite kicsit másképp!

Tészta:
- 50 dkg tk.liszt
- 20 dkg margarin
- 2 db tojás
-2 kanál diabetikus cukor
- fél csomag sütőpor

Tésztát összegyurjuk, 2részre vágjuk.Kisodorjuk mindegyiket akkorára, amekkora a tepsi.Alulra beleterítjük az egyik lapot, rárakjuk a tölteléket!
Töltelék:
-ízlés szerint reszelt alma (ki mennyi almával szereti, én jó sokkal szoktam) :D
- ízlés szerint diabetikus édesítőt és őrölt fahájat teszünk bele!

A töltelékre ráterítjük a másik lapot! Villával megszurkáljuk a tetejét, hogy a gőz ki tudjon menni belőle!
Tetejét felvert tojással megkenhetjük!
Szép pirosra megsütjük!

Ha nagyon lédús az almánk, akkor alá szórhatunk reszelt diót, vagy egy kis búzadarát, hogy felszívja a nedvességet!

Jó étvágyat hozzá!

Meli
Kép
Kép
Kép
2008.12.04: 3x850mg met
2010.06.15: 2x850mg met
Nem az az erõs, aki sohasem bukik el.Az az erõs, aki mindig fel tud állni!!!
Kép
Görbe: http://www.fertilityfriend.com/home/22f589
melinda84

Sziasztok!

Nem a legdiétásabb, de elmenő kategória :)

Karfiolos-krumplis curry:

Alaphoz: hagyam apróra vágva (kb 2 közepes fej), chilli paprika (2-3 darab) aprítva, ha szereted erősen akkor a magját is bele, paradicsompüré (2 evőkanál), olaj (a lábas alja legyen tele), egy húsleves kocka, fokhagyma püré (1 kávéskanál) és kis gyömbérpor (késhegynyi). Ez szépen mint a rántást megpirit, aztán sót (2 kávéskanál), chilli paprika port (1 kavéskanál) és kurkumát (1 kávéskanál) teszek bele, megforralom. Aztán apróra vágott karfiolt (300-400 gramm) teszek bele és vizet. Főzöm kb 20 percig és aztán beleteszem a kockára vágott krumplit (kb 4 közepes krumpli). Aztán csak puhára fözöm a karfiolt és a krumplit is. De ne használj sok vizet mert akkor inkább krumplipüré lesz.
Egyszerű és fini....

Üdv.
Aisha

Üdv.
Aisha
aisha

Sziasztok!

Már jó régen nem jártam erre, és akkor is más topikban voltam. Nekem most derült kia a PCOS, eléggé be vagyok tojva, bár abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy most nem szeretnék gyereket, és már van 3 gyönyörű lányom.
Komoly gondokat okoz nálam ez a nyavaja, van jócskán túlsúlyom, nincs ciklusom, a terheléses cukor eredmény még nincs meg, majd a jövő héten megyek megcsináltatni.
Kérdéseim:
Mennyire bonyolult betartani a diétát? Teljesen olyan mint a cukorbetegek diétája?
A gyógyszer szedése és a diéta betartása után mennyi idővel kezdenek lemenni a kilók?
Elnézést ha olyan dolgot kérdeztem amit Ti más régóta tudtok, de még kezdő vagyok.

Kép
Kép
Kép
anaci

Szia Anaci!

Csak futólag válaszolok most,de gyere lejjebb a pcos topikba ott többen vagyunk és tudunk neked segíteni.
Ide csak receptet szoktunk írni.

Várunk szeretettel
Üdv Loviné
Vendég

Fokhagymakrémleves

2-3 fej fokhagymát meghámozni és felszelni a gerezdeket. Kevés olajon megfuttatni. Kb 2 liter vízzel felengedni. Egy húsleves kockát beledobsz, és 2-3 kiskanál sót is teszel bele. Kb. fél óra múlva behabarod. Még egyet forralod és bot mixerrel pépesíted! Én levesgyönggyel tálaltam, de zsemlekockával is finom.

Jó étvágyat!
mókica

:lol:
kandi72
Budapest III. kerület

Egy tesztabol tobb teszta

Hozzavalok:
40dkg feher liszt
30dkg tk liszt
15dkg margarin
20dkg cukornak megfelelo edesitoszer(en diabetikus cukrot hasznaltam)
1 csapott kanal szodabikarbona
1 citrom leve es reszelt heja
2egesz tojas
1 tojassargaja
1.5dl tej

A hozzavalokat a tej kivetelevel elmorzsoljuk majd aprankent hozzaadjuk a tejet es tesztava gyurjuk az egeszet.3 reszre osztjuk.

1.Tesztat 0.5cm vastagsagura nyujtjuk pogacsaszaggatoval kiszagatjuk tetejet tojasfeherjevel megkenjuk darabos dioval megszorjuk es megsutjuk.

2 A tesztat kinyujtjuk csillagformaval kiszaggatjuk kozepen kis lyukat alakitunk ki,minden csillagnak legyen parja amin nincs lyuk,ez lesz az alja.megsutjuk.
Ha kisult lekvarral ketot osszeragasztunk(egy lyukasat es egy aljat)
Lehet porcukrozni is,en tojasfeherjet elkevertem,diabetikus cukorral racsepegtettem a tetejere majd megszortam szines cukorral.

3.A tesztabol hosszu csikot sodrunk.Kb 3cm es darabkakat levagunk belole es megsutjuk(olyanok lesznek mint a kis nudlik,sutes utan kicsit laposodnak)
Ha kihult felet vagy aki szereti az egeszet csokimasszaba martjuk es beleforgatjuk kokuszba.
Csokimaz,egy kicsi tejet felteszek kb 5dkg margarinnal es kb 2evokanal diabetikus cukorral fozni,mikor felforrt leveszem a tuzrol es kakaot keverek bele(ezt jo habverovel csinalni,nem lesz csomos)annyi kakaot kell bele tenni hogy suru legyen kicsit.

A tesztabol eleg sok suti jon ki,sokaig elall.
Tea vagy kakao melle idealis onmagaban nem tul edes.

Kép

Kép
monyo83

Monyo,
hogy ezek milyen guszta sütik! :D

Tegnap tejfölös gombapaprikás volt vacsira.

Szerintem belefér a diétámba (ha nem értetek vele egyet, szóljatok!). Én kevés barna rizzsel ettem, apa nokedlivel.

Hozzávalók: 35dkg gomba, 1 kis pohár tejföl (light), 1 kis fej vöröshagyma, olaj, liszt, csemege piros paprika, só.

A vöröshagymát kockákra vágom, kevés olajban üvegesre dinsztelem. Hozzáadom a kockákra vágott gombát, és megszórom 1 kávéskanál paprikával, ízlés szerint sózom. Öntök hozzá 1 dl vizet és gyakori kevergetés mellett párolom amíg a gomba megpuhul. Ha már jó, kis láng mellett egy teáskanál lisztet a tetejére szórok, jól elkeverem, és a tejfölt ráborítom. Alaposan eldolgozom az egészet. Hozzáöntök 1 dl vizet, vagy többet ha több levet akarunk hagyni, és még egyszer felforralom.

Nokedlivel vagy rizzsel/barna rizzsel tálalom.

20 perc alatt elkészül. :)

Eclipse
eclipse
Budapest

Madartej.

Hozzavalok:1liter tej,6tojas,15dkg cukor(ezt lehet helyetesiteni barmilyen edesitoszerrel)2 vaniliascukor.

A tejet a vaneliascukorral es 10dkg am cukorral felteszuk forrni,ezalatt a tojasfeherjet 5 dkg am cukorral kemeny habba verjuk.
A habbol kis fankocskakat szaggatunk a forrasban levo tejbe a kovetkezo sorrendben.
beleszakitasz egy fankot,aztan a masodikat kozben az elsot megforditod,aztan beleszakitod a harmadikat a masodikat megforditod az elsot pedig kiveszed.A tojashab pillanatok alatt megfo,nem kell szunetet tartani a szaggatas kozben.A fankokat egy tesztaszurobe szeded ki azert hogy a tej lecsopogjon roluk.Az osszes habot kifozod.
ha ez megvan elzarod a tej alatt a gazt.A galuskakrol lecsopogott tejet,meg meg 1dlt(ez hideg legyen)raontod a tojassargakra es habverovel simara kevered.Olyan allaga legyen mint a jogurtnak ha surubb tegyel meg hozza tejet.
A tojassargas masszat folytonos keveres mellet beleontod a tejbe es ujbol bekapcsolod alatta a tuzet es megfozod.Eleg hogy egyszer felrottyanjon.elzarod alatta gazt es hagyod kicsit.kb 15-20perc elteletevel megkevered,ha kicsapodott a tojassarga(rantotta jelleg) akkor habverovel keversz rajta hogy szep sima legyen.adddig hutod meg langyos nem lesz kozbe neha keverhetsz rajta addig meg nem sima.
Ha ezzel megvagy akkor a sodo tetejere rarakod a fankokat es berakod a frigoba par orara,akkor finom ha szepn lehul.
porciozasnal egy ket fankot kis edenykebe raksz es melle szoszt ontesz.

Nagyon finom,a habtol igazan konnyu.kicsit bonyolultnak hangzik de kb fel ora alatt megvan az egesz.Meleg nyari napokon igazan jo husito.
Kép

Kép
monyo83

Sziasztok

gondoltam én is leirom ide a diétás receptjeimet

Káposztás hús

Igazi magyaros étel amiről azt gondolná az ember hogy csupa zsiros egsézségtelen összetevőkből áll és inkább csak ünnep napokon készitjük mert akkor megengedett egy kis "bűnőzés".Nincs baj vele,mert el lehet készitteni diétásan is,ime:

hozzávalók:

fél kg bármilyen husi(én most sertés combból csináltam)
fél kg oldalas(nem muszáj,de finomabb vele)
10-20dkg füstőlt hús,sonka(zsir nélkül,csak a sonka részét)
izlés szerint hagyma
pirospaprika
kb fél kg savanyú képoszta
rizs,2dl kb
só,bors(Izsitésnél elöször kostóljuk meg mert sós lehet a füstőlt hustól)

pici olajon megpiritjuk a hagymát,rátesszük a húsikat és együtt is piritjuk őket.kb 5 perc elteltével pirospaprikát teszünk rá és felöntjük vizzel.Fedővel letakarva főzzük.Mikor félig megfőtt a hús,rátesszük a savanyú káposztát,ezzel is főzzük egy ideig és a végén ráöntünk 2 dl rizst(nekem most csak sima volt itthon,de barnából is finom)tartalékon addig főzzük mig a rizs meg nem puhul,ha szükséges akkor potóljuk a vizet,nehogy leégjen.Rántást is lehet rá tenni egy picit,de nem muszáj mert a rizs besűritti a levét.

elég nagy adag lessz belőlle,én 2 napra főztem.

KépKép
bettike83

Egyik topiktársunk megkért, h segítsek -ezt találtam ki:

Mai menü:

Reggeli:
-2 szelet teljes kiörlésű kenyérből -bundás kenyér és zöldség
Tizórai:
-1 diétás gyümi joghurt
Ebéd:
-Frankfurti leves-teljes örlésű lisztel habarva
-Túros palacsinta(fruktózzal, vagy folyékony édesítővel, és természetesen teljes örlésű lisztből)
Uzsonna:
5dkg mogyoró
Vacsora:
Lecsó-puff búzával (kenyér helyett)
Vendég

Mai menü:
Reggeli:
-3 szelet rozsos abonet kenyér, kenőmájas,paradicsom, menta tea édesítővel
Tízórai:
-5db korpovit keksz
Ebéd:
-Rizses hús , savanyú ubival
Uzsonna:
-egy méretes alma
Vacsora:
-sült tarja,házi készítésű salival
Házi készítésű sali:
-1 db paradicsom kockára vágva
-1db ubi kockára vágva
-1db lila hagyma karikára szelve
-5dkg trapista sajt kockázva
Ezeket összekeverem és meglocsolom olíva olajjal.(ha nincs otthon olíva jó a napraforgó is)
Vendég

Ma ezt ettem:

Reggeli:
-sült szalonna
-2 szelet tk kenyér
-olajos káposzta

tízórai:
-1 db alma

Ebéd:
-Csülök pörkölt
-tk nokedlivel
-olajos káposzta

uzsonna:
-1 db alma

Vacsora:
-gulyás leves
-tejfölös túró édesítővel.
Vendég

A mai napi menü így sikerült:

Reggeli:
-sült kolbi
-2szelet tk kenyér
-paradicsom, uborka
-1 csésze menta tea

Tízórai:
-1 körte

Ebéd:
-Borsó leves
-Túró gombóc (3db)
-Szilvás gombóc (2db)

uzsonna:
--alma

Vacsora:
-sonkás tojás
-1 szelet puff búza
-fekete retek
Vendég

mi az az olajos káposzta?amúgy saccperre én is így eszem :lol: bár nekem leálltak a kilók nagyon :cry: nyáron nem fogytam, aztán most lement 3 kg egy hó alatt és most megint stagnál.Jó, nem tornázom :roll: Neked sohsem stagnált a súlyod?Amúgy nekem is az az álomhatár....de én jövő év végéig akarom elérni.

Nekem ami szokottegy napra lebontav saccperre:

reggeli fél fehér kenyér kockasajttal és párizsival (1 szelet) és vagy 1 pari vagy egy kis ubi
10 órai elfelejtem :oops: de mivel holnaptól már dolgozom, valszeg egy alma vagy egy joghurt
ebéd akármi de kevés
15 órai egy alma vagy egy banán szokott lenni vagy idénygyümiből egy db vagy ha szilva akkor néhány db
vacsi uaz mint reggel és néha ha hagy a gyerek kb 2 dl kakaó
Vendég

olajos káposzta engem is érdekel..
mókica

Olajos káposzta:

-1/2 kg savanyú káposzta(ezt kicsavarom)
-1 fej vörös hagyma (félkarikára vágva)
-ezt a két hozzávalót összerakom, meglocsolom olajjal és hagyom 1-2 órát érni.
Vendég

Hunci,
most két hónapig meg se moccant a mérleg nyelve.
Vendég

Mai menü kicsit bizarr lett:

Reggeli:
-köröm pörkölt
-2 sz tk kenyér

Tízórai:
-1 mini szelet süti

Ebéd:
-tökfőzelék
-2db tükörtojás
-1 db alma

Uzsonna:
-1db alma

Vacsora:
-1db sült csirke comb
-puff búza
--paradicsom
-1 natúr joghurt
Vendég

hűűű banyek,pörkölt reggelire?én még akkor alig látok :lol: nemhogy pörit egyek, jó gyomrod van :lol:

na akkor beállok (mert a nagy panaszaim ellenére csak lement megint 1 kg :lol: szóval lassan jóval lassabban de haladgatok én is a cél felé :lol: azért kezdetben gyorsabban ment :cry: )

teggeli
egy zsömle
1 kockasajt
1 párizsi
1 paradicsom

10órai
kimaradt

délben
5 szem sült krumpli
fél vékony szelet párolt husi

uzsi
1 banán

vacsi
1 dl kakaó
negyed szelet kenyér
Vendég

Hunci,

én Norbi szerint kajolok, és ő csak délig engedi a banánt.(magas cuki tartalom)
este nem eszem kenyeret,de elárulok neked és a többieknek valamit. :wink:
azért fontos este a fehérje, mert L karnitint tartalmaz, ez a növekedési hormon előállításához kell, ami este álmunkba fogyaszt.De ahhoz, h az l karnitin tudjon dolgozni kell neki C vitamin.Ezt úgy oldom meg, h este vacsi után egy 500 mg-ost beveszek
Vendég

Loviné! Ez nagyon jó ötlet volt, hogy megosztod velünk a napi éterendedet! Köszi! Inspirálólag hat! :wink: Már folyik is a nyálam... :lol: :lol: :lol: Na jó, nem fogok most nekikezdeni zabálni, de legalább látom, hogy jó úton haladok, vagyis jól csinálom. Néha nehéz elhinni, hogy van értelme...

Tegnapelőtt éjszaka pl azt álmodtam, hogy megtaláltam egy hatalmas dugi-csoki készletemet, rengeteg, jobbnál-jobb édességgel, és mindet megehettem, mert ott, és akkor felmentést kaptam az IR alól. :lol: Annyira jó volt, mindnek külön éreztem az ízét álmomban... :lol: :lol: :lol:

Lucuzs

Kép

Kép

Kép
3x850g met: 2011. december 2.
lucuzs

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?