Sziasztok!
Hogy én milyen kómás voltam mostanában!!! Azért hallgattam ilyen nagyokat
Pedig olvasni olvastam!
Bábi nagyon vacakul alszik mostanában, megint a fogaival küzd. és az egy dolog, hogy föl-fölsír éjjel, de reggel nagyon korán kel, és ez nekem a halálom
Evey!
Nagy-nagy gratula itt is!!!! Sok boldogságot a pici lánykához!
Ide a topikba még nem is írtam, hogy hétfőn voltunk UH-n, Mézeskének mindene egészséges, és őkelme KISFIÚ!
Erika!
Hááát, zsírkréta-, ceruza-, filctollnyom nálunk is van mindenhol
Bábi kezd kiteljesedni az alkotásban
Vízfestékhez még nem jutott
Zsóka!
Macipocak
PIldi!
Én sem fejtem a tejcsit, csak ciciből spricceltem az orrukba-szemükbe, mikor hová kellett
Aztán persze ment mindenfelé.
Ez a sóoldatcsinálási ötlet viszont jóóó!!!
Úszás, alvás: ez bíztató!
Snoopy!
Bocsi-bocsi, hogy csak most válaszolok!!! És kivel szemben kell megvédened az érveidet??
Sajna nincs ilyen elmentett szövegem, de nagyon szívesen leírom! Lényeg, hogy a gyerkőcnek testileg ÉS lelkileg egyaránt meg kell érnie a szobatisztaságra. Ez eleve ált. vmikor 2 és 3 év között következik be, de nappalra 4, éjszakára 5 éves korig TELJESEN NORMÁLIS, ha nem szobatiszta a gyerkőc. Ha kívülről megpróbáljuk siettetni/erőltetni ezt a folyamatot, akkor belülről vezérelt helyett kívülről vezérelt lesz az ürítési funkció. Vagyis úgy éli meg, hogy ez valami olyasmi, ami nem az ő fennhatósága alatt áll, hanem a szülők irányítják. Pont ebben a korban alakul az autonómia érzése is ("dackorszak"), ami ilyenkor eléggé sérül. Ezen kívül mivel úgy gondolja, hogy ez a szülőkre tartozó dolog, tudattalanul föl fogja használni büntetési célra, hogyha valamiért dühös lesz (bepisil,nem kakil-sajnos ez utóbbit a végletekig is el tudják vinni, akár addig is, hogy már csak orvosilag hozható rendbe a dolog!). A másik fontos dolog, amit ilyenkor tanulnak, az az adás, elengedés képessége. Ez érzékenyebb gyerkőcöknek nehezebben megy, mivel a kaikit is a saját részüknek élik meg. Ezért lehet, hogy pl. már megbízhatóan pisil bilibe, de kakihoz pelust kér. Itt az erőltetés megint olyan szorongást okozhat, hogy a végletekig visszatarthatják a kakit
Ráadásul maradandó károsodást szenvedhet a lurkó lelke is: túl azon, hogy idegen helyzetre, stresszre hajlamos lesz székrekedéssel reagálni egész életében, általában az adással is problémái lesznek: vagy nem fog tudni adni, odaadni, vagy ezt kompenzálandó tékozló lesz.
Na és a szülőre gyakorolt hatást még nem is említettem, mert szobatisztaságra SZOKTATÁS esetén többnyire az egész mindenféle idegörlő játszmákba torkollik, ahol a szülő csak vesztes lehet.
Egészséges gyerek esetén semmi másra nincs szükség, mint türelemre!!!
Remélem, segítettem! Hajrá a meggyőzéshez!!
Kíváncsi!
Szegény Kelemen! remélem, tényleg nem lett semmi baja a nagy ugrástól!!
Cory!
Csodaszépek vagytok!!!!
Magdi!
Jaj, de gyönyörű gyerkőcök!!! És azok a hurkák!!!
Évi!
Asszem amit Csongi csinál, az arról szól, hogy bünteti az apját, mert nincs otthon (vagy mert esetleg tanúja volt veszekedésnek, ill. megérezte azt). Jó lenne beszélned a pároddal, mert ha ő is durcás lesz, mint egy kisgyerek, az nem sok jóra vezet. Meg kéne "szelidítenie" Csongit, mielőtt még jobban elmérgesedik a helyzet. Ha szükségetek van konkrét ötletekre, írj!
Az Ödipusz-konfliktus, amire gondoltál, az kicsit később van, inkább 4-5 éves kor körül.
Márti!
Hogy vagytok?? Szopi??
Virág!
Azért a mai napod jobb volt, nem??
Napocska!
Isten hozott itthon!!!!!
Welcome-partyról: nem tudom, a hosszú hétvégén nem utaznak-e el sokan? Meg hogy Napocskáék kifújják-e magukat addigra? Nekünk azon a hétvégén sajnos már csak a péntek szabad, mert 22, 24 párom és Áron szülinapja, úgyhogy családi ünnepségek lesznek, vasárnap meg bababörze. Tényleg, lányok, jön valaki a börzére???
És hol tudnánk talizni??
Juca!
Te mikor mész UH-ra?
Ovis öltöztetés témához ami nekem még beugrott: esetleg lábfej nélküli harisnya? Azt sem hajlandók a naci alá húzni? Mert akkor a zoknit pl. nem kell lecserélniük. Különben tényleg a 2 naci lehet a megoldás. Nem overáll, hanem egy vékonyabb vászonszerű gatyó, meg egy vastagabb melegítő.
Harisnyát szerencsére Áronom teljes mértékben elviseli, de nekem sem tetszene a harisnyás-rövidgatyás változat. Mondjuk az itteni oviban hűvös van, melegítőt hordanak bent.
Puszi mindenkinek: Pele