Új privát üzeneted érkezett!

Kíváncsi,
nem is tudom, ki mondta, hogy a két napos gyerekünkkel is olyan óvatosak legyünk, mintha szaladni tudna... És igaza van! Amúgy: ijedTség helyesen Kép.

Virág,
Gratulűálok a hugocskádnak!!! És gratula a munkához! Ügyes vagy! És a bútorokhoz is.

Zs.

Zsóka
zsóka

Sziasztok lányok!

Nem írom le a ma történteket, inkább bemásolom a levlistás levelem ide vonatkozó részét:

Ma voltunk bent a Kh.ban vizsgálaton és képzeljétek el, megkértem a dokit, hogy ne császározzon meg csak úgy kedden, hanem hagyjuk a babát magától megindulni, amikor csak akar. És mit mondott? Rendben van, de be kell feküdnöm hétfőn és fokozott ellenőrzés minden nap (lévén a kiírás dátuma 10.09). Ha semmi gond nem adódik a magzatvízzel, babával, stb, akkor hagyjuk eldönteni őt, hogy mikor akar kijönni. Hát a nyakába ugrottam és adtam egy puszit neki, úgy örültem. Ő mondta, hogy a lehetőségekhez képest mindenben partner.
A kórházban telt ház van, nemhogy az egyágyas fizetős, még a többi is foglalt, így fogalmam sincs hova kerülök, majd a Katinak folyamatosan sms-ezem, hogyha szoba csere lenne, jó?
Egyébként mondtam a dokinak, hogy van egy olyan érzésem, hogy megindul kedden, azt mondta neki is. A méhszájam meg van már rövidülve.

Pele! Nagyon ari vagy a ruhával kapcs., de mi lesz, ha Mártid lesz, annak is szüksége lesz rá!?Kép

Zsóka! Itt is mielöbbi gyógyulást nektek! Sajnálom, hogy nem találkozunk. Vajúdás: ameddig hagynak. Nem hiszem, hogy túl sokáig hagynák, mert nálam nem a tágulás a cél, hanem, hogy a stresszhormont megkapja a baba.

Juca! Nekem is egyre jobban tetszik a Lelle, nagyon szép a hangzása és különleges. Tudjátok nekem még mi tetszik nagyon? A Fédra. Asztalos: sajnos a mesteremberekkel eddig még csak a bosszúság volt, igaz nálunk inkább csak az idö miatt.

PIldi! Anikódnak jobbulást a náthájára, Ilcsinek pedig gratula!Kép

Kíváncsi! El is hiszem, hogy megijedtetek! Még szerencse, hogy nem lett baj!Azért leírod majd a gyerekek paramétereit? Azt már kiolvastam a leveledböl, hogy van egy Kelemened és egy Bencéd. És még?

Virág! Jó volt látni téged, a hajad színe is tetszett nagyon!Kép Lillának itt is gratula és kívánok sok boldogságot, egészséget nekik! A munkához is gratula!

Puszi mindenkinek:

Evey

40+2
evey

PIldi!

Köszi a hiányolást itt vagyok olvasok, rengeteget tudnák írni, de nem bírok.
kb. két hete szétkapta a gépet a férjem, akkor nem tudtam ide ülni, nappal nincs idő, a héten meg összekaptunk a gyerekek nevelésén, most meg csak "nyalogatom" a sebeimet.

Azért mindenkivel együtt érzek, aggódom és gondolok rátok is.

bigacsiga Kata

bigacsiga
Budapest IV. kerület

Sziasztok!

Csak egy gyors bejeletkezésre jöttem, mert a listáról jól eltűntem. Először tönkrement a monitorunk, most van egy kölcsön, most viszont gondjaim vannak a kimenő levelezéssel, úgyhogy csak a Datanet weboldaláról tudok levelezni, azt a címet viszont nem fogadja a levlista, mivel nincs regisztrálva.
Köszi szépen mindannyiótoknak a múltkori segítséget a honlapommal kapcsolatban! Ha minden igaz, akkor most már rendben van, de ha volna kedvetek, akkor nézzétek meg megint, légyszi, hogy biztosan azt látjátok-e, amit kell! Köszi előre is.

Puszi mindenkinek, Evey, neked drukk!

Iboly
iboly

Sziasztok!

Jöttem elköszönni, holnap reggel befekszem, várjátok az sms-t, amit Kati fog feltenni!

Ja igen, Kati! Légyszi tedd fel a 2003 öszére várom a babámat topikba is! Köszi!

Kata, Iboly! Jó, hogy jelentkeztetek, Kata neked érzelmi felemelkedést, Iboly neked is minden jót, meg mindenki másnak is. Honlapodat már betettem a kedvenceim közé, megyek megnézem mi változott!

Gondoljatok ránk, hogy minden rendben menjen!

Puszi, Evey
evey

Evey,

nagyon sokat gondolok rátok, legyetek ügyik és menjen minden rendben!!!!!

Kép:Erika
kerika

Evey!

Minden jót neked, sikerüljön úgy ahoyg eltervezted!!! Kép Kép Kép

bigacsiga Kata

bigacsiga
Budapest IV. kerület

Iboly!

MS IE 6.0 xp verzió
Nagyon érdekes!!! Kép
Nekem nem látszik megint az a link sor amire rá kellene kattintani. Akkor se ha teljes képernyőn nézem.
Az a kék téglalap amiben a miben segíthetek felírat van annak az angol nyelvű alja sem látszik. Ebből gondoltam, hogy ott még valaminek lennie kell. Megpróbáltam kijelölni, hogy kimásoljam mit nem látok és láss csodát erre lejebb csúszott az egész és előtünt az a sor ahol a linkekere kell katttintani.
Így nézve a problémát egy kis csúszka hiányzik csak a felső mezőből. Kép Kép

bigacsiga Kata

bigacsiga
Budapest IV. kerület

Iboly: nekem sem látszik, amit Bigacsiga Kata írt. MyIE2, és Explorer 6.0, amiket próbáltam.

Új képeink is vannak Kép http://terszt.fw.hu nem túl jó minőségűek sajnos, de ez van.

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Sziasztok!

Evey!
Hajrá, hogy minden úgy menjen, ahogy szeretnéd.Kép

Cory!
Nagyon szépek vagytok.

Én jól elvesztem, de most pótolom pár képpel:
Kép
Kép
Kép

Na mennem kell, mert hívnak a csemeték.

Magdi
gallainémagdi

Magdi, hát ez a kicsi tündér zabálnivaló! Kép
Kíváncsi
kíváncsi

Magdi!

Micsoda "hurkagyurka"! Kép
Aranyosak, szépek mind.

bigacsiga Kata

bigacsiga
Budapest IV. kerület

Cory!

Nagyon szép kisbaba Zsomi!
Nekem az tetszik a legjobban ahol a fickód fogja. Olyan Anne G. kép. Apró baba nagy felnőtt kéz. KépA másik meg amikor már mindkettőt fogja.

Már akkor is akartam írni mikor írtad, hogy már 3 kg. Ugye milyen klassz, amikor napról napra látod, hogy hízik, kerekedik?
Nekem mind a két babám 2,7 kg volt amikor megszületett. A másodikat Beatles után szabadon gyufaszálemberkének hívtam. Nade amikor hazamentünk és megtanult rendesen szopizni, a szemem láttára kerekedet ki.

bigacsiga Kata

bigacsiga
Budapest IV. kerület

Bigacsiga Kata: Hát igen Kép 2150-nel hoztuk haza. Már több, mint 1kg-t hízott. Döbbenetes Kép

cory
Budapest

Sziasztok!

Magdi, de szépek ezek a gyerkőcök!Kép Én ilyen hurkákat Csongit sosem láttam!

Cory, Zsomi is sokat nőtt, és nagyon szép kisfiú!

Kata, nem tudom miért van, de mi szinte semmi nem tudunk összekapni a férjemmel, csak a gyereknevelésenKép

Tényleg lányok, másnál is előfordul, hogy a gyerek (fiú), ha jelen van az apja nem akar vele foglalkozni? Mostanában Csongi mielőtt hazaér az apját emlegeti, amikor meg hazajön még puszit sem akar neki adni. Sőt, rendszeressé váltak a hisztik, a nyávogások... A férjem bevágja a durcát, hogy miért csinálja ezt a gyerek, én meg azt sem tudom, melyik oldalra álljak?!
Tény, hogy nagyon keveset látják egymást. Az apja persze azt szeretné, ha Csongi repülne a nyakába, de én erre azt mondtam, hogy ki is kell azt érdemelni. Lehet, hogy így tiltakozik az ellen, hogy egyre kevesebbet vannak együtt?
Vagy már arra is gondoltam, hogy ez a Freud által emlegetett (hú, ciki nem jut eszembe), szóval amikor a fiú gyermek szerelmes az anyjába, egy ideig "ellenségnek" tekinti az apját, míg nem azonosul vele? Pele???

Na, ma elkezdte Csongi, hogy nem akar a bölcsibe menni, de sírás nem volt, és mikor odaértünk egy puszi és már rohant is játszaniKép

Évi

Kovács sándorné
Évi
Sopron

Sziasztok!

Ide is felteszem: MEGSZÜLETETT EVEY KISLÁNYA!!!Kovács D. Jázmin Lilla, 12.25-kor 2720 grammal és 48 centivel. Mindketten jól vannak, Jázmin épp szopizott mikor beszéltünk.
A szülés végül nem magától indult, hanem terheléses vizsgálatot akart a doki csinálni, oxitocint (jól írom? végülis mindegy) adagoltak, és egy 80%-os fájás közben teljesen eltunt Jázmin baba szívhangja, ezért csinálták meg gyorsan a mutétet.
Valószinuleg szombaton de. már haza is engedik oket.

Sziasztok
Kati
cskati

Sziasztok!

Akkor elsőnek hagy gratuláljak Eveynek!

Evey: sok boldogságot kivánok mindannyiótoknak!!! Jó egészséget és optimális mennyiségű tejecskét!

Ildi

Ildi
pildi

Drága Evey!!!
Ezernyi GRATULA a KISHÖLGYHÖZ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!KépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKép
Kanga és a Zsebik

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers
[img:ba0f9b55a6]http://www.tickerclub.com/cache/e49f5b8951.png[/img:ba0f9b55a6][img:ba0f9b55a6]http://www.tickerclub.com/cache/dceb25d9d6.png[/img:ba0f9b55a6]
kanga0216

Sziasztok!

Itt is elmesélem, hogy Ancsi ma úszni volt. Csömörön. Égve hagytam a villanyt, Wartburgot még betolni sem lehetett úgy lemerült. Aztán találtam egy Wartburgot két normális férfival, azok aksijáról lett beinditva. oszt hajrá, le ne merjek fulladni hazafelé (sikerült). Ancsi nagyon élvezte a pancsolást, különösen hason (háton egyszer sikerült belefordulnia vizbe, beleivott stb, onnantól háton nem tetszett neki annyira). Viszont a zuhanyt épp átépitették, nem volt. De ugye megússzuk????
Kiscsaj hazafelé elaludt, azóta is alszik, 4,5 órája cicizett utoljára, ennyit mostanában még éjjel se szokott kihagyni. És egyáltalán tök jól alszik. Elfáradt a lelkem. De öröm volt látni, ahogy jól érezte magát. Még öltözésnél is elfelejtett nyafogni, pedig kombidresszt kb 4 hónapja nem lehet sirás nélkül ráadni!!! (amióta fejen áthúzós kombidresszt hord (kicsiben volt olyan amit nem kell a fején áthúzni, de 62-es fölött nincs nekünk))

Ildi

Ildi
pildi

Evey, Drága! KépKépKép

Hatalmas ölelés! Remélem, minél előbb láthatjuk a kisasszonyt a baba-klubban is!

Ezer csók Nektek:
Jamináék
jamina

Evey!

Sok szeretettel gratulálok Jázminhoz!!!!KépKépKép

Márti+Ármin+Vilka
márti

Csatlakozom az előttem szólókhoz: nagyon sok örömöt és jó egészséget a kicsi lánykának! Gratulálok! Kép
Kíváncsi
kíváncsi

Evey!

Nagyon sok szeretettel gratulálok a kislányotokzoz! Sok Boldogságot! Nagyon tetszik a neveKép

Évi

Kovács sándorné
Évi
Sopron

Sziasztok!

Evey!
KépKépKépKépKép
De persze fel is hívlak majd...

Ildi!
Gratulálok Anikó első lubickájához. Lehet, hogy megvan a megoldás a félórás alvásokra?
Sajna ez nálunk nem jön be. El sem alszik úszás után!

Snoopy
snoopy

Evey!

Nagy-nagy gratula a lánykádhoz. Kép

Magdi
gallainémagdi

Evey!

Itt is nagy gratula Jázmin babához! Gyors felépülést, fájdalommentes sebet, elegendő tejcsit, és sok örömet kívánok Nektek!!!

Puszi:

Dia

[size=12:d15e2bdd2c][color=blue:d15e2bdd2c][b:d15e2bdd2c]Gyerekszoba blog - Neked is volt gyerekszobád?[/b:d15e2bdd2c][/color:d15e2bdd2c][/size:d15e2bdd2c]
dia
Budapest

Sziasztok!

Küldök Nektek két Zsuzsiképet Kép :
Kép
Kép

Magdi
gallainémagdi

Evey!

Itt is gratulálok!!!

Kata, Cory, köszi, hogy megnéztétek, sírok is! Kép

Cory, nagyon szépek a lurkók, BAlu is mekkorát nőtt! Olyan nagyfiús! Zsoma pedig igazán szépen gyarapszik!

Magdi, nagyon szépek a gyerekek, Zsuzsi egy mosolyalbum! A szöszke fiad nagyon huncutul néz, a nagylányodért meg úgy látom, odalesznek a fiúk!

Napocska úton van hazafelé, gondoljatok rá, annyira fél a repülőúttól!

Jó éjt!
Iboly
iboly

Evey,
mi is nagyon gratulálunk nektek, és minden jót kívánunk!!! KépKépKép

Iboly, CsKati,
úgy örülök, hogy jelentkeztetek! Kép (De magatokról semmit nem írtatok... Kép)

PIldi,
jó, hogy megúsztátok a hazautat. Kép

Én most magam alatt vagyok. Tegnap telefonmarketingeztem, egyetlenegy időpont sem jött össze. És ami az igazán bosszantó, az az, hogy nem befolyásolhattam a dolgot. Vagy kell vkinek jelzáloghitel, vagy nem. Tegnap a "vagy nem" játszott. Ezért értem este 8-ra haza Kelenvölgyéből... Kép És mire jöttem haza? A gyerekek már aludtak Kép, Macika lábába beleállt két üvegszilánk, és a szomszéd, aki biztonsági őr, nekitámadt, mert szerinte miattunk lopták el a biciklijüket. Megpróbálta megfélemlíteni! És én nem voltam itthon!!! Kép Azt nem tette volna zsebre, amit akkor tőlem kap! És legeslegszomorúbb az egészben, hogy a drágalátos anyám állította, hogy a gyerekeink játszottak aznap a kulccsal, ők kinyitották a kaput, és akkor jöhetett be vki!!! Értitek? És nem először fog lehetetlen dolgokat a gyerekekre, a saját unokáira. Isten látja lelkem, meg tudnám ütni ezt a némbert. De nem fogom ám befogni a számat. Lesz itt még nemulass... Bocsika, hogy így kifakadtam, de most ölni tudnék ennyi gennyes dolog után. És csak hogy semmiképp ne legyen jó éjszakám: nagyon vártam egy telefont az este. Egy tréner hapsiét, akivel leméleztük, hogy bevenne maga mellé trénernek-asszisztensnek. Felhívott, és a hangja elég volt, hogy tudjam, ez egy pszihopata, egy amatőr, egy abszolút fejletlen és unintelligens ürge, és én ma 4-re találkozót beszéltem meg vele. De lemondom. Tele van a t**öm... Nektek szép napot. Kép

Virág
Virág

Evey!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Gatulálok jó egészséget és sok tejcsit!
sok-sok puszi
Zsóka
KépKépKép

Zsóka
zsóka

Ide is beírom:
Napocska az előbb hívott, hogy megérkeztek, mindne rendben van, csak épp nagyon fáradtak (nem aludtak semmit a gépen): mihelyt tud, jelentkezik.

Mikor ünnepeljük meg a hazatértüket, csajok?
Zs.

Zsóka
zsóka

Iboly!

Éjjel kigondoltam valami és most ki is próbáltam.
Lehet, hogy a képfelbontással van a baj.
Én pl. 800*600-asba nézem és úgy a nem jó
1024*akárhányban meg kifolyik a szemem, de akkor jó!!! Kép
Szóval lehet, hogy ez a hiba.

bigacsiga Kata

bigacsiga
Budapest IV. kerület

Sziasztok!

Lányok, ha össze lehet szervezni, nagyon jó lenne a jövő hét, mert akkor őszi szünet van a suliban, gondolom másoknak is. Vagy a vége, az meg 4 napos hétvége, akkor dolgozók, párok stb is könnyebben felszabadithatók!
Persze jó lenne tudni, hogy Napocskának miképp lenne jó!!!

Ovis öltöztetés. Nekem is az overall jutott eszembe,mert azt muszáj ráadniuk. Nálunk a fiúk nem tűrtek harisnyát. Bálint sokáig hosszú naciban volt a csoportszobában, Gergő viszont simán csupasz lábbal rövidben. Kintre meg akkor jött plusz réteg, ha itthonról már overállban mentek. Nekem azzal volt sok gondom, hogy reggel 5-10-15 fokkal hidegebb volt, mint déltájban, mikor kimentek. Nekem msszáj volt reggel mindent rájuk adni. Ovónéniknek meg az a szokása volt, hogy amit hozott a gyerek ,mindent ráadtak délben is. Gyerek meg főtt és izzadt. Aztán egy idő után azt csináltam, hogy "eldugtam", amit nem akartam napközben rájuk.
Egyébként volt nálunk az oviban is harisnyás rövidnacis kisfiú, és nekem sincs ellene elvi kifogásom, csak nagy kérdés, hogy tűri-e a legény, mert enyémek nem tűrték.

Ildi

Ildi
pildi

Sziasztok!

Köszönöm a hozzászólásokat. Várom még az ötleteket, mert az overallos korszakot korainak tartom. (Mi lesz akkor télen???) A hőmérséklet-különbség most is játszik...
A "problémám" a következő volt, aki nem olvasta "odaát":
Nálatok hogyan oldják meg a téli öltöztetést?
Errefelé ugyanis már elég hideg van, ezért Vilire harisnyanadrágot szoktam adni. Annál is inkább, mert buszozunk az oviba és vissza. Reggel nem szoktam átöltöztetni, (vagyis levenni a harisnyát) mert az óvónénik azt mondták, hogy ők ennyire nem öltöztetnek ennyi gyereket, amikor délelőtt az udvarra viszik ki őket. (Ergo, ha zoknira cserélném, zokniban vinnék ki a gyereket...) Így viszont melegnek tartom a csoportszobában tartózkodáshoz és a délutáni alváshoz a nadrág-harisnya kombinációt. Azt mondták, vigyek rövidnadrágot és a csoportszobában az jó lesz harisnyával. Hogy bírják majd ezt a harisnyák???? (Nem beszélve arról, hogy egy kislány csinos kis ruhában harisnyával, de egy fiú rövidnadrág-harisnyával... háááát... De persze, ez a legkevesebb, ha elkerülhetem, hogy bent befülledjen, kinn pedig megfázzon.) Tehát: nálatok hogyan megy ez?

Viliben egyébként fel sem merül (most még), hogy a harisnyanadrág nem lenne fiús, szereti a mackós, mintás harisnyanadrágokat. Jól értem egyébként: overall alá a másik nadrág? Másik nadrág a csoportszobában, overallt meg ráhúzzák az óvónénik az udvarra menet? (Mi overall alá is harisnyanadrágot vettünk eddig. Kép)

Ildi!
Egy korábbi hozzászólásodra reagálva:
engem ki fog meglátogatni szülés után? Kép

Virág!
A többi "mélyponton" levőnek is küldtem mosolyokat, meg az előkerült jókedvemet, Neked is csak azt tudok küldeni! Kép Kép

Üdv: Juca

[color=#476969:dc42bdeafd] Üdv: Juca
[/color:dc42bdeafd]
juca
Budapest XI. kerület

Sziasztok!

Evey, szeretettel gratulálok és sok-sok boldogságot kívánok Nektek!KépKépKép

Iboly, örülök, hogy Téged is itt látlak. Köszönöm a múltkori segítséget gyógyszer-szopi ügyben.Kép Szerencsésen megoldódott a dolog, Zolika végülis elhagyta a szopizást, de nem bánom, azért a 23 hónap nem kevés.Kép Kíváncsi leszek, ha itt lesz a kistesó, vajon hogyan fog reagálni. Nemsokára úgyis megtudom.Kép

Évi, jó magyarázatot nem tudok adni, de Zolcsi is szokta ezt csinálni az apukájával. Egész nap emlegeti, aztán ha jön, no puszi. Sőt direkt elrohan előle és közben vigyorog.

Cory, gratula Zsoma szép gyarapodásához, igazán ügyesek vagytok. Öröm nézni mind a kettő gyerkőcöt.KépOlyan aranyosak egymás mellett.

Magdi, nagyon szépek a gyerekek.Kép Egy kis tündér, egy szöszi kisfiú és egy szép "nagylány"Kép

Virág, csatlakozom Jucához.KépKépKép

Sziasztok, Katica
Katica

Sziasztok!

Hogy én milyen kómás voltam mostanában!!! Azért hallgattam ilyen nagyokatKépKép Pedig olvasni olvastam!
Bábi nagyon vacakul alszik mostanában, megint a fogaival küzd. és az egy dolog, hogy föl-fölsír éjjel, de reggel nagyon korán kel, és ez nekem a halálomKép

Evey!
Nagy-nagy gratula itt is!!!! Sok boldogságot a pici lánykához!

Ide a topikba még nem is írtam, hogy hétfőn voltunk UH-n, Mézeskének mindene egészséges, és őkelme KISFIÚ!KépKépKépKép

Erika!
Hááát, zsírkréta-, ceruza-, filctollnyom nálunk is van mindenholKép Bábi kezd kiteljesedni az alkotásbanKép Vízfestékhez még nem jutottKép

Zsóka!
MacipocakKép

PIldi!
Én sem fejtem a tejcsit, csak ciciből spricceltem az orrukba-szemükbe, mikor hová kellettKép Aztán persze ment mindenfelé.Kép Ez a sóoldatcsinálási ötlet viszont jóóó!!!
Úszás, alvás: ez bíztató!Kép

Snoopy!
Bocsi-bocsi, hogy csak most válaszolok!!! És kivel szemben kell megvédened az érveidet??
Sajna nincs ilyen elmentett szövegem, de nagyon szívesen leírom! Lényeg, hogy a gyerkőcnek testileg ÉS lelkileg egyaránt meg kell érnie a szobatisztaságra. Ez eleve ált. vmikor 2 és 3 év között következik be, de nappalra 4, éjszakára 5 éves korig TELJESEN NORMÁLIS, ha nem szobatiszta a gyerkőc. Ha kívülről megpróbáljuk siettetni/erőltetni ezt a folyamatot, akkor belülről vezérelt helyett kívülről vezérelt lesz az ürítési funkció. Vagyis úgy éli meg, hogy ez valami olyasmi, ami nem az ő fennhatósága alatt áll, hanem a szülők irányítják. Pont ebben a korban alakul az autonómia érzése is ("dackorszak"), ami ilyenkor eléggé sérül. Ezen kívül mivel úgy gondolja, hogy ez a szülőkre tartozó dolog, tudattalanul föl fogja használni büntetési célra, hogyha valamiért dühös lesz (bepisil,nem kakil-sajnos ez utóbbit a végletekig is el tudják vinni, akár addig is, hogy már csak orvosilag hozható rendbe a dolog!). A másik fontos dolog, amit ilyenkor tanulnak, az az adás, elengedés képessége. Ez érzékenyebb gyerkőcöknek nehezebben megy, mivel a kaikit is a saját részüknek élik meg. Ezért lehet, hogy pl. már megbízhatóan pisil bilibe, de kakihoz pelust kér. Itt az erőltetés megint olyan szorongást okozhat, hogy a végletekig visszatarthatják a kakitKép Ráadásul maradandó károsodást szenvedhet a lurkó lelke is: túl azon, hogy idegen helyzetre, stresszre hajlamos lesz székrekedéssel reagálni egész életében, általában az adással is problémái lesznek: vagy nem fog tudni adni, odaadni, vagy ezt kompenzálandó tékozló lesz.
Na és a szülőre gyakorolt hatást még nem is említettem, mert szobatisztaságra SZOKTATÁS esetén többnyire az egész mindenféle idegörlő játszmákba torkollik, ahol a szülő csak vesztes lehet.
Egészséges gyerek esetén semmi másra nincs szükség, mint türelemre!!!
Remélem, segítettem! Hajrá a meggyőzéshez!!

Kíváncsi!
Szegény Kelemen! remélem, tényleg nem lett semmi baja a nagy ugrástól!!

Cory!
Csodaszépek vagytok!!!!

Magdi!
Jaj, de gyönyörű gyerkőcök!!! És azok a hurkák!!!KépKép

Évi!
Asszem amit Csongi csinál, az arról szól, hogy bünteti az apját, mert nincs otthon (vagy mert esetleg tanúja volt veszekedésnek, ill. megérezte azt). Jó lenne beszélned a pároddal, mert ha ő is durcás lesz, mint egy kisgyerek, az nem sok jóra vezet. Meg kéne "szelidítenie" Csongit, mielőtt még jobban elmérgesedik a helyzet. Ha szükségetek van konkrét ötletekre, írj!
Az Ödipusz-konfliktus, amire gondoltál, az kicsit később van, inkább 4-5 éves kor körül.

Márti!
Hogy vagytok?? Szopi??

Virág!
Azért a mai napod jobb volt, nem??KépKép

Napocska!
Isten hozott itthon!!!!!

Welcome-partyról: nem tudom, a hosszú hétvégén nem utaznak-e el sokan? Meg hogy Napocskáék kifújják-e magukat addigra? Nekünk azon a hétvégén sajnos már csak a péntek szabad, mert 22, 24 párom és Áron szülinapja, úgyhogy családi ünnepségek lesznek, vasárnap meg bababörze. Tényleg, lányok, jön valaki a börzére???
És hol tudnánk talizni??

Juca!
Te mikor mész UH-ra?
Ovis öltöztetés témához ami nekem még beugrott: esetleg lábfej nélküli harisnya? Azt sem hajlandók a naci alá húzni? Mert akkor a zoknit pl. nem kell lecserélniük. Különben tényleg a 2 naci lehet a megoldás. Nem overáll, hanem egy vékonyabb vászonszerű gatyó, meg egy vastagabb melegítő.
Harisnyát szerencsére Áronom teljes mértékben elviseli, de nekem sem tetszene a harisnyás-rövidgatyás változat. Mondjuk az itteni oviban hűvös van, melegítőt hordanak bent.

Puszi mindenkinek: Pele
pelcsi

Lányok,
feltétlenül írjátok meg ide is, hogy miben maradtatok Napocska partijával kapcsolatban!
Köszi:
Jamina
jamina

Sziasztok, csatlakozhatok?Kép

Matska vagyok egy szép és okos 14 hónapos férfiú, Tomi, anyukája. Rögtön kérdeznék is valamit: kacérkodom a gyurma és Tomi összeismertetésével, de nem tudom lehet-e már... biztos megenne valamennyit, de az is biztos, hogy nagyon élvezné... Ti mikor adtatok gyurmát a gyerkcöknek? Ha tudtok biztonságos márkát, ajánjatok, lécci,
köszi,
Matska
matska

Matska!

Só-liszt gyurma, akár ételfestékkel szinezve is, ehető!
Összetételt majd mások tán megirják, illetve tuti valamelyik topikban volt már szó róla, próbálj a keresővel rákeresni.

Ja, és üdv itt!!!! Én kifejezetten örülök, ha újak jönnek csatlakozni a topikhoz, mert ők mindig feldobják a topikot!

Ildi

Ildi
pildi

Titeket is megkérdelek:
Bekentem a srácok haját egy kenőccsel, amit annak idején a koszmóra írtak fel. De ez a kenőcs nem jön le!!! Mivel szedhetném le a hajukról? Többszöri samponozás meg se kottyant neki. Így úgy néznek ki, mintha punknak készülnének, szinte áll a hajuk. A kenőcs neve Diprosalic, két hatóanyagot alkotórészt tüntettek fel a dobozán, betamethasonum és acidum salicylicum - szalicilsav. ???
Kíváncsi
kíváncsi

Pele!
Gratula a kisfiúhoz Kép Én szándékozom börzére menni, talizhatunk Kép Szopi: hááát-háááát, nem az igazi Kép Folyton aggódom, hogy keveset eszik, lassan hízik, főleg most, hogy 2 napja sírós is, nem tudom, mitől. De azért általában jókedvű, édes, mosolygós - akkor megnyugszom, hogy kicsivel is beéri. András szerint a tündérek hozzátáplálják Kép

Kíváncsi! Citromlé?

Márti+Ármin+Vilka
márti

Pele, el is kerülte a figyelmemet, hogy kisfiú lakik veled! Kép Hát akkor nálatok is erős férfitúlsúly áll elő! Kép
És mozog-e már többet a fiatalúr?
Kíváncsi
kíváncsi

Sziasztok!

Matskaaa!!!
de jó, hogy csatlakozol hozzánk!!!!Kép Én is a só-liszt gyurmára szavaznék, szerintem nagyon fogja élvezni Tomi!

Kíváncsi!
Kenőcshöz sajnos nem tudok hozzászólni, párom az alkoholt ajánlotta, de nem tudom, nem túl csípős-e?
Igen, férfitúlsúly leszKép Mézes most sem mozog többet, de nagyjából megnyugodtam, hogy ő egy ilyen lurkóKép

Márti!
Köszi!Kép
SzopiKép Olyan nehéz néha rájönni, hogy mitől sírósakKép
Börzén mindenképp talizzunk, mondjuk a ligás standnál majd!

Puszi: Pele
pelcsi

Katica, Juca,
köszi. KépKépKép

Pele,
igen, sokkal jobb nap volt. KépKépKépKépKép (Nálunk voltak Peléék, meg délelőtt hugiék is.)

ÉS ITT NEM IS ÍROD????????????????????????????????? Bizti írtad a listára. Kép

Puszil mindenkit egy már teljesen jókedvű Virág, aki ma gyerekmentes, és egész nap egy 1000 db-os Anne Geddes puzzlet rak ki, decoupageolja a keretet, és felrakja a falra. (Ha bele nem őszül az ezer darabba, mert iszonyatosan kicsik... Kép)
Virág

Sziasztok!

Azt hiszem -Nektek köszönhetően- kezd "összeállni" az ovis ruhaviselet, de sajnos most megint halasztanunk kell... Kép Vili lázas, szó sem lehet oviról. Tegnap kellett mennem UH-ra és belgyógy.-ra. Anyósom beutazott, hogy reggel korán tudjunk menni, mert akkor a férjemet is beengedik... Ha-ha-ha. Egy hete megváltoztatták a rendszert és ha apu is be akar jönni, délután 2-3 között kell menni. A dokinő megszánt minket és soronkívül megengedte, hogy apa mégis bejöjjön. Minden rendben, Nyunyó egészséges és ha minden igaz, el is felejthetjük a fiúneveket. Kép

Snoopy!
Igazad van a szekrényajtókkal kapcsolatban, de tudott mit mondott ez a "jó ember" erre? Ő már nem csinálja újra az ajtókat, ha nem tetszik, visszaadja az előleget és hagyjuk ott az egész bútorzatot. Kép Ilyen a jó üzletember... Ha az ágy és a polcos szekrény nem tetszett volna annyira, javasoltam volna neki, hogy tüzelje be télire...

Szia Matska!
Kép

Magdi!
Aranyosak a gyerekeid!

Ildi!
Na, "megúsztátok" az úsztatást? Úgy értem bacik nélkül...

Napocskával, ha találkoztok, adjátok át üdvözletemet! Kép Fel a fejjel!

Üdv: Juca

juca
Budapest XI. kerület

Sziasztok!

Juca, köszi, azt hiszem igen, legalábbis nem látom gyanúsnak a lányt. kopkop.

ANcsi bevetette a friss babás topikban "népbetegségnek" számitó alvási szokásokat. Éjjelente (is) átlag 2-2,5 óránként (max 3) szopizni óhajt, ráadásnak most éjjel nem is óhajtott utána-előtte aludni, egy csomót volt ébren (dumált, sikongatott, szóval jól érezte magát), most reggel persze még álmos, csak éppen én sem tudok igy éjjel aludni. MIvel a másik topikon látom, messze nem ő az egyedüli ezzel, kvázi normálisnak tekintem a dolgot. De mégis, ki fogja nőni, vagy előbb utóbb muszáj lesz bevetni valami drasztikusabb módszert, hogy abbahagyja,?????? (Gergőnél 7 hónapnál dőltem ki a sorból ezügyben, akkor jött a bőgetés, na de ő akkor már készer főzelékezett, tudtam, hogy nem a kajamennyiség a domináns, ANcsi viszont lényegében csak szopik (+30 ml gyümölcslé), simán elhiszem, hogy pótolja a mennyiséget éjjel is.) Biztassatok, jó???

Kiváncsi: trutyi lemosásra nincs ötletem, ecetes olló?Kép Én olajjal szoktam a nagyobbakat is (na jó, most már nem nagyon kell) koszmózni. Régen is használtad ezt a trutyit, ha jól értem. Akkor hogy jött le?? Vagy még nem volt hajuk akkor?

Pele, neked itt is gratula!!! (igy Virág sokat sejtető irása után....)

Sziasztok:
Ildi

Ildi
pildi

Sziasztok!

Na jó, akkor itt is megírom, hogy tegnap estétől fönt voltak az eredmények a neten, éééés: SIKERÜLT a szopis vizsgám!!!!!!KépKépKépKép

Virág!
Kép
Puzzle-hoz hajrá!!!

Juca!
Gratula a lánykához!!! És legfőképp ahhoz, hogy egészséges!!
Vilinek jobbulást! Ma reggel sajnos Áronom is úgy ébredt, hogy nem is kelt föl, holtsápadtan feküdt az ágybanKép Most meg vissza is aludt. Nem tudom, mi lehet ez, de nagyon nem tetszikKépKép

PIldi!
Köszi!
Ugye tudod, hogy a szopi nemcsak a kajára megy ki!!! A lelki táplálék része legalább olyan fontos, mint a testi. A nappal elfogyasztott főzeléknek, gyüminek nincs sok köze az éjszakai ébredésekhez, de a biztonságigénynek nagyon is!! Én azt gondolom, hogy a lelki szükséglet pont annyira jogos, mint a testi.
Biztos, hogy magától is abba fogja hagyni egyszer az éjszakai ébredéseket, amikor készen lesz rá. Addig meg türelem! Nappali szunyókálással nem tudod kipótolni az éjszakai alvást?
Ez az időszak, és amit most tudsz Ancsinak nyújtani azzal, hogy éjjel is mellette vagy, amikor igényli, visszahozhatatlan és pótolhatatlan!

Puszi mindenkinek: Pele
pelcsi

Pele!

Eeeeeez aaaaaaz! Gratulálok! Kép

Juca

juca
Budapest XI. kerület

Sziasztok!

Pele: GRATULÁLOK!!! A kisfiú Mézeshez is meg a vizsgához is KépKépKépKépKép

cory (Zsoma már 3300g Kép)

cory
Budapest

SziasztokKép
Köszi a tippet, ki is próbálom holnap, ma takarítok, legalább egy napig ne legyen mindenhol gyurmaKép.

Jesszusom PIldi, hogy kell feldobni egy topikot? Még sose csináltam olyatKép.

PeleKép GRATULAAAAAAAAA!

Szép pénteket nektekKép

Matska

P.S.:A mellékelt kép az egyik kedvencem, akár Tomiról is készülhetett volna úgy 8 hónapja, most Virágnak küldömKép,meg persze mindenkinek szeretettelKép
Kép
matska

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?