Új privát üzeneted érkezett!

Kata!
Apának üzenem, hogy nálam a rontás eddig ~30%-os arányban arányban fordult elő. Pedíg jó az égetőmKép
Szalvétatechnika--valahol a sztechnikás topikban nem is olyan régen összeszedtünk mindent, ha van rá módod, akkor keresd meg, az én tetű modememmel elég sokáig tartanaKép. Szerintem az ott leírt dolgok jó kiindulásnak.
Bááár, most, hogy olvaslak...lehet, hogy Te nem is voltál még a szalvétatechnika topikban???
Már csak azért is, mert ott nem válaszoltuk azt, hogy majd mailben...
Ha gondolod, nézz be, szerintem érdemes!
Az "alapokat" Phaedra kezdte leírni, pontokba szedve, majd mindenki hozzátett valamit. Ha azt elolvastad, akkor nyugodtan kérdezz, mert úgyis válaszol valaki. vagyunk néhányanKép.
Én amiatt tartom egy kicsit "többre" a többi technikánál, mert ez nem fog kimenni a divatból. Ugyanis a divatot a motívum határozza meg, és ha jövőre a pl. a norvágmintás design jön vissza, akkor olyan szalvétát fogunk venni, és majd azzal díszítünk mindent. Szerintem. De lehet, hogy ezt csak én gondolom így.

Puposnünüke!
Meséld elKép A gyertyatartó nagyon érdekelne!
Érdekes, hogy akkoriban a lapok tele voltak rétegelt lemezes ötletekkel...

Jucusmamus!
A Sabrina az kötős-horgolós, vagy vegyes? Már keverem őket.

Csi
csii

Csi,egyenlöre van a gyertyatartóról egy homályos felvételem,elküldöm mailben,ha kéred.Olyasmi,amilyeneket mostanában raknak ki az ablakokba karácsony táján.Félköriven hat gyertyatartó és két fenyö,két emberalak meg középen a betlehemi csillag a motivuma.

A macis ablakképeket kitöl kell kérni? (a szabásmintát).
És talán keverem a topikokat,de kinek is van a fürdöszobájában azok a helyes matricákat?Olyat is szeretnék...puposnunuke@freemail.hu
puposnünüke

Ez nekem nagyon tetszik,de nem tudok horgolni:-(
Asszem,én horgolás nélkül fogom a hóembert megoldani:-)
http://www.geocities.com/sklwebpage3/horgolt_fenyofas_hoemberes_koszoru.htm
Van ezen a lapon még horgolt angyalkák,a keresztszemesek között csillagteritö,a többit nem volt idöm megnézni.
puposnünüke

Puposnünüke,

mail ment a halacskák sablonjaival.

Üdv Gigóca

Phaedra merre vagy?????
gigóca

Sabrina vegyes.Van benne most szalvétatechnika is pl.

Magdi!
Fénymásolva fogom küldeni mert ábra is van a leíráshoz és azt én nem tudom produkálni.Képet este teszek fel.Címedet kérem!

Jucusmamus
20170114224602

Gigóca,fantasztikusan szép,köszönöm!
Mostmár csak valami oldalt kell keresnem,ahol kezdöknek is le van irva,hogyan is csinaljam:-)))
(pnunu foleg csak elmeletben kreativkodott eddig)
puposnünüke

Jucusmamus!

Engem is érdekelnének azok a horgolt csillagok. Szerintem ha Phaedrának elküldenéd a leírást fénymásolva, ő be tudná szkennelni és elküldené nekünk is.
Ugye, Phaedra?
Burdákkal nem boldogulsz?

Panni
panó

Sziasztok!

Amint tudom, kuldom am mindenkinek az elmaradasom, de dogrovason az egesz csalad, iccakak tragikusak, nincs energiam erre.

-Afonya
afonya

Kata007

Szalvétatechnika leírása a SZALVÉTATECHNIKA topikban, az alábbi hozzászólásomban megtalálod, DECOP1,2,3 alatt.Kattints a színes szövegre.

2003 Szeptember 16 kedd - 08h 06

Üdv Gigóca
gigóca

Áfonya

JOBBULÁST!!!!!!!!!!

Gigóca
gigóca

Sziasztok!
Még mindig nem az igazi, de legalább sikerült felrakni. Jóval a megengedett képméret alatt vagyok, annak ellenére sem sikerül mindig. A leírásokkal azt hiszem nem is fogok vacakolni, mert nincs értelme, ekkorában nem olvasható. Viszont ha vkinek megtetszik vmi, üzenjen és a leírást átküldöm mail-be.
Jövök a többivel is Kép

Phaedra
phaedraa

Sziasztok!

Nünüke!
Nem lenne a jászolról is egy halovány képed?
Én kölcsönadtam ezt a Burdát és az illető nem találja. (Én sem kerestem a szavakat, amikor ez kiderült...)
Pedig most azt akartam a férjemmel megcsináltatni. Még időben.
Itt vannak viszont ajándékkísérők ugyanabból a Burdából:
http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/messages/39/39271.jpg

Üdv: Juca

[color=#476969:dc42bdeafd] Üdv: Juca
[/color:dc42bdeafd]
juca
Budapest XI. kerület

phaedraa

phaedraa

Jucusmamus!
Most látom, hogy írtál nekem Kép Köszi! Megpróbálom én is megvenni, majd írok, hogy kaptam-e.

Gigóca!
Megvagyok, csak egy kicsit 'magamalatt, de most már újra itt Kép

Panni!
Most már töltögetem, de elég gyatrán megy. Hol elfogadja, hol nem, de vhogy felteszem a képeket.
Valószínű, hogy nálam van a hiba, mert állandóan kilök a gép rendszerhiba miatt. És a babanet is szörnyű lassú nálam Kép

Phaedra
ui. bocs, hogy ismételtem magam (ld előző hsz., de most olvastam vissza az üzeneteket Kép )
phaedraa

phaedraa

phaedraa

Gigóca,
engem is érdekelnek a kezdő lépések, de amit ajánlottál Kata007-nek, sajnos - a középső kivételével - olvashatatlan. Nem tudnád egy kicsit nagyobban újra feltenni?
Naggyonköszi!
Kíváncsi
kíváncsi

Áfonya!
Küldjünk Jaminával gyógypuszikácskákat?KépKép Kép
Jól van, nem akarlak bántani, jobbulást!

Phaedra!
Mi lenne, ha valakinek átküldenéd a képeket, és felrakná?

Puposnünüke!
Köszönöm, olyan ablakképem, vagy gyertyatartóm van nekem isKép. Egyébként ne oldalt keress a matricákkal kapcsolatban, hanem Gigócát kérdezd, ő a profi ablakfestő-mázolóKép

Juca!
Akkor az ajándékkísérők szab.mintája sincsen már meg?Kép

Ma érkezik haza a dekopír fűrészemKép

Csi
csii

Kiváncsi, Kata007,
este felrakom nagyobban jó?

Gigóca

Phaedra,
hóemberkésnek van sablonja?
gigóca

Juca,a jászolról éles képet sikerült csinálni,csak nekem tul csiricsárénak tünik:-)Majd este,ha lesz idöm,felrakom,de elküldöm neked mailben,az gyorsabb.

Phedra,a hóemberkéket nagyon szeretném.
puposnunuke@freemail.hu
köszi
puposnünüke

Phaedra, Gigoca,
kosziKép

Csi,
ne maaar, igy is hanyok, mintha fizetnenek erteKép /nem, nem vagyok terhes es nincs 8 hetes babam seKép/

-Afonya
afonya

Sziasztok!
Szabad csatlakozni?
Igazabol egy kerdest szeretnek feltenni. A parom nagymamaja himzett egy kepet ugyanolyan anyagra, amit keresztszemeseknel is hasznalnak, de nem keresztszemeket himzett, hanem kötésre használt fonalból egymásra fekvő kb egy centis öltéseket ilyen alakban //////////// (Ez most azt hiszem teljesen érthetetlen amit irtam... Inkabb lefenykepezem, és holnap behozom...) Na de ha valaki megis erti, akkor attol kerdezem, hogy nem tudja-e, hogy ilyen mintakat hol lehet talalni a neten, mert én már régóta keresek, de egyetlen egyet sem találtam...

Mandula
mandula

Mandula,

szerintem az a goblen (lehet nem így kell írni), de ez jutott eszembe.
azt viszont hogy hol találsz hozzá mintát, nem tudom. Bár jó lehet a keresztszemes minta is.

Gigóca
gigóca

gobelin Kép
Névtelen

Nünüke!

Nagyon megköszönném: sjuca@freemail.hu ! A csiricsárékat majd minimalizálom. Kép Igazából a szabásminta sem szükséges, megpróbálom sacc/kb.

Csi!
Nünükének biztosan megvan a szabásminta. Kép Ha nincs, én erről a képről megrajzolom Neked. Jó?

juca
Budapest XI. kerület

Juca,a másik cimed nem jó? Arra küldtem,amit a honlapodon találtam.
Na mostan hogyan rakjam fel a szabásmintát Csinek? Csak digigépem van,nem scanner.Ha átmásolom egy A4 papirra és azt lefényképezem,akkor ha akkorára nyomtatjátok ki,hogy A4méret legyen,rendben lesz?
(pnunu ehhez is láma:-)) )
puposnünüke

Csi,
lehet, kicsit szenilis vagyok, de mi is lesz a funérból? Meg konkrétan sablonokat keresel hozzá vagy mi a szösz?

Kíváncsi + Kata007,
Leírások több helyen, pl.:
Gigóca Elküldve 2003 Szeptember 14 vasárnap - 21h 41
Phaedra Elküldve 2003 Szeptember 08 hétfő - 10h 32
Csi Elküldve 2003 Szeptember 08 hétfő - 18h 05

Tessék nekem megmondani, hogy:
-érdemes-e beruházni egy gyertyatollra?
-sacc/kb mennyibe kerül a fotókarton?
-na és a dekorgumi?
-ja és Áfonya kipróbálta-e végül a 3D-s lakkot?

Pápá:
Kíváncsi Jamina
jamina

Jucusmamus!
Én is megvettem a Sabrina Specialt. Köszi, hogy írtad Kép

Gigóca, Nünüke!
Hóemberkék mentek.

Panni!
Kötött és horgolt csillagok mentek.

Phaedra
phaedraa

Nünüke!

Előre is nagyon köszönöm! (Az a férjem címe és a mukahelyére van irányítva, de hát úgyis Neki kell kivágnia azokat az alakokat! Kép)

Szerintem egyébként rendben van úgy, ahogyan írtad. Legfeljebb a nagyításnál nem lesznek élesek a határvonalak...

Kérdésem a többiekhez: van-e köztetek olyan, aki lehúzható textilfestékkel alkotott függönyre? Vagy pólóra? Ugyanis nekem az a bajom, hogy nem az anyagra tapad a minta, hanem a zsírpapírra. Kép Bárhogy forgatom is a mintát...

juca
Budapest XI. kerület

Juca,

én már kipróbáltam pólókra.
Minden gond nélkül rajta maradt az anyagon, kb 4-5 mosásig.
Utána sajna lejön.
Miben tudok segíteni?

Üdv Gigóca
gigóca

Tehát: ráfestem a műanyag dossziéra a mintát. Megszárad. Aztán lehúzom. És hogyan teszem rá az anyagra? Ahogyan a műanyagon volt, vagy a másik oldalát (ami eddig felfelé nézett)? Mit teszel rá, amikor vasalod? Én zsírpapíron keresztül vasaltam, tök jól odatapadt a papírhoz. Kép

Bocsánat az offért, csak óvodai jelet akartam így vasalni, de odáig sem jutottam el, hogy az anyagra rákerüljön. Ha gondolod, menjünk át a másik (nem karácsonyi) topikba.

juca
Budapest XI. kerület

Juca,

azt a felét teszem az anyagra, ami a fólián volt. És én Sütőpapíron keresztül vasaltam, mert ezt ajánlják a hobbykatalógusokban is.

Gigóca
Szerintem nem kell átmenni másik topikba, jól jöhet ez még karácsonyi mintánál is.
gigóca

Gigóca!
Köszi. Egy próbát még megér. (Bevallom halvány dunsztom sincs, hogy különbözik-e a zsír- és a sütőpapír...)

Nünüke!
A férjem levarázsolta a leveledet! Nagyon köszönöm a képet! A minimalizált jászol-változatot majd bemutatom, ha készen lesz! Köszi mégegyszer!

juca
Budapest XI. kerület

horgoltcsillag

csillag

És egy :
terítő

Jucusmamus
20170114224602

Csi!
Apa azt mondta, hogy ha valaki talál valami klassz tippet a cd-kre, nagyon szívesen elront egy párat 200/db áron.KépKépKép
A szalvétázással én már régen szemezek. A topicban kb. 2-szer jártam s akkor olyat olvastam, hogy nem akarják leírni újra és újra mert már többször megtették inkább mailban részletezik az illetőnek. Szóval időm nem volt visszakeresni nekem sem, így eddig nem szántam rá magam. Viszont a képtárban állandó nézegető vagyok és olyan csodálatos dolgokat csináltok. Egyik szebb mint a másik nekem meg csak fáj a szívem.Kép Ezek után megyek a szalvétás topicba és kérdezek. Ugyanis az alapokkal félig-meddig tisztában vagyok, már könyvet is rendeltem ezzel kapcsolatban, úgyhogy inkább kérdéseim lennének.Kép

Gigóca!
Na látod ez marha nagy segítség volt.Kép Egyszerűen nincs időm keresgélni. Netezni csak akkor tudok ha Dodókám alszik. A délinél van éppen elég dolgom este meg se kedvem se erőm keresgélni. Így viszont tényleg könnyű lesz megtalálni. Köszi és aranyos vagy. Megnéztem, nekem olvasható.

Jamina!
Neked is köszi, így már nagyon könnyű volt utána keresni! Te is nagyon aranyos vagy, hogy fáradsz nekünk a keresgéléssel.Kép

K.

KépKép

KépKép
kata007

Sziasztok!
Szoval ilyen tipusu kepekhez keresek mintakat. Mandula
Ez nem gobelin, nem is tudom van-e ennek rendes neve Kép Nekem mindenesetre tetszik...
Latott valaki valahol ilyet?

Kép
mandula

Sziasztok!
Szoval ilyen tipusu kepekhez keresek mintakat. Mandula
Ez nem gobelin, nem is tudom van-e ennek rendes neve Kép Nekem mindenesetre tetszik...
Latott valaki valahol ilyet?

Kép
mandula

Bocs, rettenetesen bena vagyok Kép
mandula

Sziasztok!

Én új vagyok még itt a Babaneten de nagyon szeretnék csatlakozni hozzátok. A topikot még nem sikerült végigolvasnom csak a képtáratokat néztem meg. Nagyon tetszettek a munkáitok, annyira hogy teljesen fel vagyok ajzva, én is nagyon szeretnék ilyen szép dolgokat művelniKép)
Magamról annyit hogy lelkes keresztszemező vagyok, leginkább a kisfiamnak hímzek. Nyár óta van egy varrógépem is, bár tudományom etéren nem sok, mondhatni semmi, azért bőszen varrok vele mindenfélétKép)) Ruhát még nem sikerültKép
A hétvégén pedig beszereztem az Obiban egy ragasztópisztolyt. Hogy az adventi koszorú készítésén kívül még mire fogom használni nem tudom, de jó ha vanKép)

Munkáitok nézegetése közben legjobban a matrica festés fogott meg. El is mentem hát megnézni gyorsan hogy is adják meg ilyenek. Bánatomra egy üveg festék több mint ezer forintKép Nem baj majd apránként szerzem be a színeket.
Mágnes

Ja, a kérdésem lemaradt. Vagyis tudtok olyan helyet ahol lehet olcsóbban martricafestéket beszerezni?
Mágnes

Mandula!
Érdekes ez a kép. Hogyan készült?
És egy kérés-> a képeket ne ide, hanem a képtárba (http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/messages/39/14112.html?1066082922) töltsd fel és az ott feltöltött kép tulajdonságai között megtalálható URL cím és a következő parancssor segítségével -> \ newurl{URL, szöveges leírás}
rákattintva megnézhető lesz a hívatkozott képed. Köszi Kép

Mágnes! Kép

Phaedra
phaedraa

Ujaknak udv a fuggok taborabanKép

Mandula,
nekem a kelim-himzes ugrott be rola, az egyik mostohamamam varrt sok ilyet, parnakent, ugy remlik. Vagyis biztos, hogy ilyet varrt, csak a neve nem tuti.

Magnes,
van keresztszemes es uvegfestos topic is, azokat megtalaltad? Ott mintha lett volna szo a matricafestekek arairol.
Ragasztopisztoly: sokmindenre jo. Ha egy kicsit nagyobb lenne a ridikülömKép, magamnal hordanam allandoanKép
afonya

Ujaknak udv a fuggok taborabanKép

Mandula,
nekem a kelim-himzes ugrott be rola, az egyik mostohamamam varrt sok ilyet, parnakent, ugy remlik. Vagyis biztos, hogy ilyet varrt, csak a neve nem tuti.

Magnes,
van keresztszemes es uvegfestos topic is, azokat megtalaltad? Ott mintha lett volna szo a matricafestekek arairol.
Ragasztopisztoly: sokmindenre jo. Ha egy kicsit nagyobb lenne a ridikülömKép, magamnal hordanam allandoanKép
afonya

Magnes

Nem tudom hol laksz, de a X.ker Barabás u. 25-ben van a Pannoncolor művészeti szakáruház, ott a Fun&Fancy 80ml-es 720ft. Nagyon jó minőség, én majdnem csak azt használom.

Üdv Gigóca
Ja és nem akarod regisztrálni magad?
gigóca

Köszi Áfonya.
Az üvegfestős topikot megtaláltam és még lelkesebb vagyok, pedig csak nagyjából futottam átKép
A keresztszemest viszont nem találomKép

Gigóca én a III. kerületben lakom, de lehet hogy a hétvégén elvitetem oda magam apával, ha nyitva van egyáltalán olyankor.
Regisztrálással kezdtem de valamiért nem jön össze, de nem hagyom magam.
Mágnes

***Phedra,nagyon köszöjöm a hóemberkéket:-)

***Juca,a jászol szabásmintája és leirása le van fotózva,küldhetem mailben? Nemtom,mekkora,de kicsit nagy levél lesz,pedig lekicsinyitettem(olyan 300K összesen).

***Csi,neked is küldeném az ajándékkártyák sablonját és leirását,aztán ha tecc,felrakod(még nincs idöm erre a kölykök mellett.

Ebben a burdában van olyan ablakkép,ami selyempapir és papirzsepi segitségével készül,olyan fátyolkép szerü,olló kell hozzá meg ragasztó meg ügyes kéz.Kinek küldhetem,hogy megszemlézze,aztán felpakolhatja a képtárba,ha szerinte megéri:-)
Majd ha jut idöm valami tárhelyet kreálni,akkor én is fogok tudni feltölteni,de most csak az indexen van,az meg vacakol folyton.
puposnünüke

Nünüke!

Küldjed! Most már tényleg köszi, köszi, köszi! Kép

juca
Budapest XI. kerület

Vissza: Ötletek, tippek

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?