Edit: örülök , hogy legalább egy picit benéztél hozzánk. Hidd el hamarosan belarázódtok és kissé megerősődsz!Gratula a babócádhoz, és hidd el lesz tejcsid is, arra ne gondolj, hogy nem lesz!Minden szopi alkalmával termelődik csak ne idegeskedj!
Igaz Judit nincs most köreinkben, de boldog egyhónaposságot Virágnak!!!Remélem mielőbb tud jelentkezni
Meme: remélem már ti is babáztok, drukk ment ám
.!
Szisz: a picik az időváltozást megérzik, sőt azt is hallottam, hogy szeles időben még nyűgösebbek és a napokban volt egy kis szél. Sokat én is megijedtem, mert össze vissza evet, nem aludt egy egy napon, de elmúlt szerencsére másnapra.Valószínű most vagytok a 6 hetes fejlődési ugrásnál. ilyenkor sokkal többet is eszenek.Hasfájáa: hát nem igaáz múlt el teljesen. Nem is nagyon eszek sőt egyáltalán nem eszek puffasztó dolgokat, mégis sűrűn hasfájós még. Igaz már nam annyira erősen, inkább a pukik jönnek, de ezeket is kiséri sírdogálás
.Szoptatós teát én a Laktoherb teát iszom, igaz nem annyit amennyi rá van írva, mert nem mindig van időm elkészíteni...
Zita:apu szó nálunk is előfordul
Büszke is apája rá!
Fotó ha lesz kíváncsian várjuk
DBarbi: tejjel kapcsolatban sajnálom a történteket. Hallottam már én is ilyen esetről, egyik barátnőnek is volt teje, de éppen nem elég tápláló. Tudom , hogy félve írsz róla, de ne magad hibáztasd.te mindent megtettél , hogy szoptass, benned nincs hiba
.
Kacagás: de édes lehet fanni. Amúgy a megfordulás nálunk is úgy vettem észer, hogy kipróbáltam hasrafektetve, mert már régen feküdt úgy és megfordult. Szóval lehet, hogy Fanni is forgolódna már. Robóka igaz a kis kezét annyira messzire tette szét, hogy közelebb kellett többször is tennem és akkor ripsz ropsz meg is fordult
.
Vera: nálunk is van köhögés meg minden féle kaja közben . Biztosan Bence is mohón eszik. Mikor ilyen van, akkor leveszem Robót a ciciről és büfizünk még egy kicsit, mert olyan is szokott lenni, hogy evés közben jön a bukás...Próbáld ki , hogy büfizteted közeben, így a levegő (nem annyi) nem kavarog a pocijában. Tisztába tételkor robika még nem annyira ficánka, szerencsére. Bár a kis lábát erőteljesen megfeszíti, így öröm ráadni a pelust
. olyankor picit szabadon hagyom , had mozogja ki magát
.Védőnő: szerintem nem kell mindig rájuk hallgatni. Diti nagyon jó tanácsokat írt, csatlakozom hozzá!mellesleg az én védőnőm is olyan, hogy én többet tudok sokszor mondani neki, mint ő. Pl az Espumizanról sem hallott....Így már nem igazán beszélgetünk. Szerintem ilyen korán még nem lehet rendszert kialakítani náluk. Nincs egyforma két nap és hiába akarod, úgysem fogja pl végiaialudni az éjszakát, ha ő nem olyan típus.Ne aggódj sokat, próbáld picit lazábban felvenni a dolgokat.(mondom én , aki mindenen beaggódik
)Sárgaság: Robót is kékfényezték a kórházban . Jó tippet hallottam innen a netről, hogy napoztatni kell a kis arcát. Nálunk bevált. igaz Robó is még pár hétig kicsit sárga volt, de szemmel látható volt, hogy a napsugártól múlt a sárgaság. cseppek: mi az espumizannal kezdtük. A védőnő kezdetben azt mondta, hogy 3 szor 5 csepp, majd később lehet növelni. Amúgy tényleg elég hülyén van ráírva az utasításra az adagolás. Mi próbáltuk még a Gripe Water-t , ez azért jobb , mert gyógyhatású készítmény (nem gyógyszer). Igaz az íze kissé kapros(kapormagból készül), de Robika megette. Bár ennek az utasítása is furán van megfogalmazva, mert mi az angol szöveget is lefordítottuk és nem mindegy, hogy teáskanál, vagy evőkanál...Ezt a cseppet 1 hónapos kórtól lehet adni, bár Bence már elmúlt egy hónapos
.
Remélem tudtam segíteni.
Dorki: mérleget szerintem nem érdemes venni, tényleg csak felidegesíti az ember magát rajta.Mi a védőnői szol-tól kaptunk egyet, de elejében mikor egy egy szopit meg akartam mérni, hát volt olyan eset, hogy kevesebbet mért kaja után , mint előtte. Akkor megfogadtam nem méregetem. Így most konyhai mérlegen mérjük hetente egyszer.
Azt hiszem mindenre válaszoltam, azaz próbáltam. Tényleg, Ti minden félét esztek már. Én nem merek semmi puffasztó félét enni. persze ahol nincs hasfájás, azoknál szerintem minden mehet befelé
.
Robika tegnap nem akart elaludni. pedig minden fürdés utéán álomba szenderül, de tegnap 2 óráig fent voltunk, természetesen apa nem volt itthon
.A nyügi egészen ma délutánig folytatódott, délután viszont sokat aludt kint a levegőn. Azt megfigyeltem, hogy a levegőn alszik a legjobban és leggyorsabban el.Vera: szerintem nyugodtan vidd ki a kicsit a levegőre, csak öltöztesd fel. Nálunk van egy nyugdíjad aranyos doki, ő azt mondta, hogy télen is -10 fokig ki kell vinni a pőiciket levegőzni több órára...
nem tudom télen nálunk is hogy lesz majd, mivel robika kizárólag mozgó kocsiban hajlandó elaludni.Egyből észreveszi, ha otthagyjuk vagy nem rázzuk a babakocsit.
Tényleg pesti anyukák: hogyna oldjátok meg a levegőztetést? vagy nem mindeni forgalmas helyen lakik? Nálunk Jászberényben szerencsére elég friss levegő van
.
nos lassan már három órája készült a levél, közben robóval kakikáltunk is egyet.
Köszönjük szépen a dicsérő megjegyzéseket a fotóra, jólesett
.
Jó éjt mindenkinek. Anita+Robó