Tegnap végül nem hagytak irni...
A tanárveréssel kapcsolatban még annyit akarok irni, hogy szerintem semmilyen eszközük nem maradt a pedagógusoknak, verni ugye tilos, pedig egy jól irányzott pofon néha kellene, a kiabálás nem válik be, dolgozatot éppen lehet iratni minden órán, de attól csak utálni fogják, tekintélye nem lesz. Még jó hogy nem lettem végül pedagógus, pedig voltak ilyen haajlamaim, mert én egyáltalán nem vagyok következetes és fogalmam sincs hogy lehet fegyelmet tartani 30 kamasz között. Ám nekem voltak olyan tanáraim, akiknek ez mégis sikerült, pedig egyik sem volt erőszakos, és még csak nem is kiabáltak, aztán mégis csönd volt és dolgoztunk az órán. Most meg azt hallottam Mátétól mikor Ő még nappalira járt, hogy a tanárok szinte "megegyeztek" a gyerekekkel, hogy akiket érdekel a téma, az odaül az első padokba, akiket meg nem, azok hátul csöndben azt csinálnak amit akarnak, sak ne zavarják az órát. És ez megoldás? Mondjuk annak aki tanulni akar, igen. A tanárnak is, mert legalább tud valamilyen szinten tanitani. De hoygy fog leérettségizni a 30-ból az a 20 akiket hidegen hagy minden próbálkozás?
Az meg milyen munka, hogy fegyelmi vétség miatt sem lehet kirugni valakit? 1. gimiben egy osztálytársam megsértette az orosztanárunkat, emiatt páros lábbal kirugták, és szó sem volt tettlegességről, csak valami megjegyzés volt... Persze hogy megengednek maguknak mindent, és ha van valaki akit esetleg már zavar akkor majd "jön az apuka". Ezt már általánosban is igy csinálják, Máté egyik osztálytársát 8.-ban megverte egy másik osztályba járó gyerek, aztán az igazgató széttárta a karját, hogy sajnos nem tudja megvédeni a kislányt, mert a verekedősnek"benn volt az apja", ugye mindenki érti, miről van szó... Mátéék kisérgették haza felváltva a fiukkal mert a lány félt egyedül hazamenni, mert megfenyegették!!!
Na más!
Melinda!
Mint kereskedő, felháboritott amit irtál. Ne menj oda többet!
Nálunk sokszor fordul elő, hogy pisilni kell gyereknek, terhesnek, még férfinak is! Mindnekin segiteni szoktunk, még ha épp nem vett semmit akkor is! És egyáltalán, ha bejön egy vevő, annak előre köszönünk, megkérdezzük mi érdekelné, ha bármit kérdez, arra mi szoktunk válaszolni, ha nem lát valamit, mutogatjuk katalógusban, hát itt vannak a nyakunkon a multik meg a többi kicsi is, egyszerüen nem tehetjük meg hogy nem törődünk valakivel! Ez parancsba van adva az alkalmazottnak is! Nyilván a kinaiban is alkalmazottak voltak, valszeg semmi érdekük udvariaskodni, de ha már kereskedelemre adták a fejüket, azért a beleérző képesség minimális jelenléte elvárható lenne.
Köszönöm az együttérző hsz-okat hogy másoknál is vaannak "nehéz napok". Rám ez nem jellemző, ezért álltam értetlenül felette. Itt valahogy mindig átsiklottam minden nehézség felett, ez a szerdai nap volt az első kivétel mióta 3 gyerekem van
Bizom benne hogy nem ismétlődik meg...
True!
A kicsi is cumizik? Mert addig nehéz lesz Hannát leszoktatni, lehet hogy 1xre kéne a kettőt. Én legalábbis ugy tervezem, bár engem igazából nem zavar a cumizgatás. Mátém pl. önállóan dobta el nem sokkal 1 éves kora után. Emese meg nem is használta egészen addig mig meg nem lett Luku. Most meg együtt cumizgatnak... hát majd abbamarad... Ha az oviban nem gond, szerintem ne foglalkozz vele 1 ideig, hátha később önmaga fogja elhagyni és nem kell kérni.
Igazad van, a szülők tényleg nem fegyelmeznek, erre sokszor van a játszótéren példa. Ma az egyik apuka épp telefonált, mikor a 2 éves gyereke egy másikat teljes erőből püfölni kezdett egy ágas-bogas faággal, mert az ült előbb a hintába, mikor pedig ő akart. "Jaj kisfiam nem szabad", ez elhangzot ugyan, de az ág maradt a gyerek ment a homokozóba és ott is talált valami sérelmet de ott többen is kaptak. Nem lehet elvenni az ágat egyszerüen? Vagy meg se engedni hogy felvegye a játszótéren? Hát szóval nem tudom hogy lesz ezekből a kicsikből értelmes felnőtt mert tényleg mindent rájuk hagynak a szülők. Pedig vannak szabályok, és "punktum". Nálunk ez a szó a szabályra, ha valami "punktum" akkor az ugy van és kész! De már Emesénél is van "punktum"
ugy tudja mondani nekem hogy csak na!
Ja és azt nem is irtam, hogy a babák már tudnak nálunk ülni és állni is, sőt másznak! Ott hasal sorban a földön az összes, mikor Emese arra jár, akkor felállnak, aztán szépen visszahasalnak
A kislánykám ma azt mondta, hogy van neki gey kisfia, Lukuka, meg kislánya, Emese, meg egy nagy-nagy fia, meg anyukája meg apukája