Sziasztok!
Adél
Köszönjük a gratulációt!
Örülök, hogy tetszett a Parxis, gratula a kisfiatokhoz!
Babakocsi: nekünk Graco Sterling van, én mnagyon szeretem, egy dolog viszont nem tetszik rajta: a tolókar nem változtatható, így csak az egyik irányból tolható. Persze "cserébe" vannak más extrák rajta: pl. tálca a gyerek előtt, cumisüvegtartó, digitális óra+hőmérő, szóval csupa hasznos dolog.
Én vidékre biztos 3 kerekűt vennék, annak nagy, felfújható kerekei vannak. Főleg kisfiúnak, az olyan vagány.
A mienkhez tartozik egy babahordozó is, mi sokáig hasznűáltuk. Eleinte azzal együtt tettem be a Levit a babakocsiba, meg persze az auótban is azzal szállítottuk.
Rita!
Gratulálok a kislányotokhoz, te vagy a követendő példa előttem!
A drainről nem tudok mit írni, mert nekem nem volt. Az előző csaszim után igen, de akkor a Sotén műtöttek.
6 órával a császár után kelhetsz fel (illetve próbálkozhatsz vele), ha nem sikerül, akkor sincs semmi. Ha sikerül, lezuhanyozhatsz, persze a szülésznő mindenben segít. Ez még az őrzőben van, utána kerülsz ki a csazis szobába.
Hogy ki mikortól mobil (és ez részben Éva kérdésére is válasz) abszolút egyéni. Nekem szerencsém volt (meg ügyes dokim
), már a zuhanyozás is sikerült egyedül, és azért mehettem másnap rumiba, mert látták, hogy el tudom látni magam. Amikor kikerültem a csaszis szobába, nem mondom, hogy rohantam, de már elég jól tudtam menni, így elkezdtem alkudozni a nővérrel, hogy igazán megszabadíthatna a katétertől meg a branültől. Szerencsére nagyon rendes volt, és mivel látta, hogy tényleg jól vagyok, már a "járulékos részek" nélkül hajthattam álomra a fejem.
Te hogy tudod, hány csaszid lehet? 4. már kizárt?
Éva!
Hát igen,a szopi.... a nagyobbik fiam koraszülött volt, és nem tanult meg szopizni. Több, mint fél évig éjjel-nappal fejtem a tejet, hogy ne tápit kapjon, de azt mondta, ha törik-ha szakad, most pedig szoptatni fogok. Mikor a csaszi szobába az első este kihozták a Mátét, szerencsére ügyeskedett is (igaz, már a szülőszobán is megkaptam egy kicsit, és ott is cicire tettük), aztán az X perc leteltével jöttek összegyűjteni a gyerekeket, és a szó szoros értelmében letépték a gyereket a cicimről, akkor azt mondtam, hogy na jó, akkor amint lehet, irány a rumi... Ott már szerencsére nem voltak ilyen gondok.
Nicki!
Én is sokat keményedtem kb. a 24. héttől, szedtem is magnéziumot, aztán kb. a 35-36. héttől csak hébe-hóba volt egy-két keményedés, és végig tök zárt volt a méhszáj...
Nekem a 30. heti UH-n 2000 grammra becsülték a Mátét, végül 4150 lett.
Éva!
Részben válaszoltam a kérdésedre a Ritának írt válasszal együtt.
Lehet, hogy szerencsém is volt, mert asszem, nem volt túl sok szülés akkoriban, mikor bent voltunk. Csak szóltam este a nővérnek, hogy ha lehet, minél hamarabb szeretnék rumiba menni. Mondta, hogy mivel látja, hogy elég fitt vagyok, beír másnapra. Reggel pedig még a szobát is kiválaszthattam.
Még egy jó tanács, bár gyakorló anyukák már biztos tudják: LÁTOGATÓKAT LEÉPÍTENI!!! Szörnyű tud lenni, hogy a sok kedve látogató (akik amúgy tényleg rendesek
) csak jön és jön, egymásnak adják a kilincset, az anyukák meg a látogatókhoz kénytelenek igazítani a szoptatást is.
Én megfogatdtam, hogy ha legközelebb szülök,a szűk családon kívül senkinek nem engedem meg, hogy bejöjjön. Ezek az első napok tényleg arról kellene hogy szóljanak, hogy megismerjük egymást a babával, akkor egyen, amikor Ő akar, és nem akkor, amikor éppen ráérünk...
Meg sok felesleges igedeskedést okoz, hogy a látogatókat is nekünk kell beosztani, hogy ki-mikor jöjjön, ne is egyszerre rohamozzanak meg, de azért pihenni is legyen idő... közben van, aki megsértődik... Na mindegy, szóval a lényeg, hogy szerintem érdemes időben letisztázni mindenkivel, hogy majd ráérnek otthon meglátogatni pár hét múlva.
Na, jó hosszú lettem, megyek mert ébredezika Máté, nincs időm visszaolvasni, remélem, nincs sok hiba a levelemben, nagyon gyorsan írtam.
Ha bármi kérdés van még a csaszival kapcsolatban, kérdezzetek bátran, szívesen írok.
Viki