Új privát üzeneted érkezett!

Zuzi, nem kérdezed meg a dokinénit, hogy nincs-e Pannusnak erre egy jó kis homeó, ami legalább egy picit segíthetne? szegénykéim, nagyon megszenveditek a fogakat mindkét gyerkőnél :(
Tesz-Vesz csúcsforgalmat akkor meg kell vennünk :) ha még Istók is elalszik rajta, akkor jövök neked egyel :D

Móni, Isti nagy kedvence a Lépésről lépésre sorozatból A járművek. Ebben élethű képek vannak, régi és főleg "kortárs" járművekről. Nagyon aranyos, amikor a dédi magyarázza Istinek, mi a különbség a pick-up és a platós teherautó között :lol:

votiv 8)
votiv

könyvről jut eszembe, hogy már rég akartam mondani Zuzinak, hogy van egy nagyon helyes kis könyvünk, a címe Panka, a jószívű tündér
( http://webshop.animare.hu/panka+a+joszi ... 54330.html )
Isti mostanában minden jó csajt Panka tündérnek hív :lol: múltkor látott egy Sissi arcképet egy könyvben, és mindjárt elkezdte, hogy Panka tündéj! Panka tündéj!
ha az nagyon különleges egy gyerek számára, mikor róla mesélünk, akkor egy "róla szóló" könyv mennyire szuper lehet neki :) (Istinek is van már egy A bátor Pisti című keményfedelű hőskölteménye, amit nagyon csíp :lol:)

votiv 8)
votiv

NAGYON BOLDOG NÉVNAPOT IGINEK!!! :D :D :D és persze Józsinak is :mrgreen:

Móni,
Légycsapó :lol:

Ríd,
Törött kocsi :( :evil:

Zsini,
Jaj, ti szegények :( Bulást Nektek

Neet,
Írok majd mélt.

Votiv,
Haláli ez a kép :lol: Akkor ezek szerint LiliRóza már totyog :o Bulást a kőcöknek és Déditek kezének is!!!! Siliceával csak nem lett gond?!

Kert: szerintem is tök szuper, már csak a kutty és a maccs nevezetű tartozékok miatt is :mrgreen: Adél imádja őket, hát még a kertben leledző dolgokat :D A munka részét illetően pedig, a virágos cuccokkal én foglalkozom, amit imádok csinálni, persze még egy gyerek mellett nem nagy macera, a füvet meg apjuk nyírja 8)

Ancsi,
Még jó, h ()-be tetted a rokonnál nemet egyébként rögtön az lett volna a kérdésem, h pl. kiruccanáskor sem szoktatok? :lol: :mrgreen:
És hajrá természetes szülés!!!! :wink:

Deni,
Nálatok mostanság milyen hullámok csapkodnak? Mesélj! Olyan ritkán panaszkodsz :wink:
Kertészkedés most abban merült ki, h beszereztünk egy csomó gyümifát (persze önző mód csak olyan, amit szeretünk, Adél nem kérdeztük :lol: ) és azt ültetgettük, illetve apjuk csákánnyal alagútat ásott nekik :lol: én meg támasztottam a falat és adtam az utasításokat :mrgreen: És persze beszereztem jó néhány rózsát is, imádom őket, apjuk meg már lassan hülyét kap tőlük, pedig ha tudná, h még szándékomban áll továbbiakat is beszerezni :lol:

Zuzi,
Akkor ezek szerint az anyósok egy része ilyen :mrgreen:
Önkiszolgáló Pannus :lol: :lol: Fogzáshoz pedig +++++++++++++!!!! Nagyon durva ez hajnali kelés :(

Fibi,
Olyan jó, h ezt a húsvéti kérdést feltetted :) Most nekem is lővésem sincs, h mit kapjon Adél, illetve, h kapjon-e vmi extra dolgot, de szerintem nem fogom én sem túlzásba vinni. Ma vettem neki egy tológatós méhecskét a fakopáncsba, meg kötöttem neki egy együttest :D Ezt kapja és ennyi, a csokit most teljesen hanyagolni fogom, mert most már tényleg ő kérné és én nem ehetném meg helyette, ahogy eddig :mrgreen:

Rylie,
Cunami :( És most már minden rendben?

Barbi,
Nálunk a du-i altatás elég hamar le szokott zárulni. Ha nem álmos, nem erőltetem, hanem megpróbálom egy picit később és ez működni is szokott.

Kép Kép
curse

köszönöm továbbra is (Ríd lehet hogy ketteskénél már én is ilyen leszek 8) . megfordult nekem is a fejemben, hogy újra hagyom cicin elaludni, de sztem azzal többet rontanék)

Ancsi! :lol: :lol: :lol:

Votív! :lol: értékelem ám a csajt rendesen!!! :lol:

Tinu! apa-anya: igen vmi ilyesmire gondoltam...
cicizés: s a csaj hogy viseli? hajrá!
gödibarbi

Curse, szerencsére nem lett semmi gond a golyókból!
Józsi a totyogástól még messze van, kapaszkodik ezerrel és néha odébbteszi a lábát, de pár perc után visít, hogy segítsek, mert nem meri elengedni a fogódzót.
Hetek óta Egy kis dombra lecsücsülünket játszunk, hogy tanuljon meg rendesen seggre esni :P
Tesóprojekttel hogy haladtok? :wink:

Rylie, a tündéres sorozatban van egy Kamilla tündér is :)
http://www.alexandra.hu/scripts/cgi/web ... astDays=20

votiv 8)
votiv

Sziasztok!

Mindkét gyerekem beteg. Bíztam abban, hogy a kicsi átvészeli ezt az időszakot, mivel még sokszor szopik, és a beteg nagyobbik mellett már harmadik hete jól van; de végül ő is megfertőződött. Sajnos a solymári doktor néni nem elérhető, így el kellett vinnem a jelenlegi orvosunkhoz. Egy kis náthával, köhögéssel még megbirkóznék, de a magas láza megijesztett. Többek között Mucopront szirupot is kapott, amiről csak a betegtájékoztató elolvasása után derült ki, hogy két év alatti gyereknek nem adható. Felhívtam az orvosunkat, de csak annyit mondott, hogy hat hónapos babáknak is fel szokta írni, adjam be nyugodtan. Beadtam, de csak a fél adagot, és nem nyugodtan. Most azt sem tudom, hogy mivel teszek jót. Nagyon rossz érzés, hogy rá kell bíznom a gyerek gyógyítását egy olyan orvosra, akiben megrendült a bizalmam. Már érdeklődünk a környékbeli gyermekorvosokról, de a váltást nem lehet elkapkodni, mert még rosszabbul is járhatunk, mint most. Hallottunk egy gyógymódról, ami segíti a lázas, hurutos betegek gyógyulását. Fiziológiás sóoldattal történő orrjárat, ill. arcüreg átmosás. Közületek ezzel kapcsolatban van valakinek tapasztalata? Örömmel venném, ha írna róla!

Nagyon fáradt vagyok. Nem is annyira fizikailag, mint inkább pszichésen. Legutóbb december 14-én voltam a gyerekek nélkül (másfél órán keresztül), és masszázs közben egy kicsit rendezhettem a gondolataimat. Nekem nem is annyira a programok hiányoznak (bár nem vetnék meg egy kis színházat, koncertet), mint inkább az egyedüllét. Az agyam egyik szeglete folyamatosan search/control üzemmódban van a gyerekek miatt, és ez nagyon fárasztó. Mostanában a napjaim a következőkből állnak: orrszívás, cseppentés, etetés, itatás, egyik gyógyszer, másik gyógyszer, futok a bilivel, mosom az összehányt ruhát, orrot törlök, lázat mérek, kezdjük elölről. Ma délben is még hálóingben voltam. A nagyobbik tegnap már nem is evett. Örültem, hogy vacsoránál 5 szem cseresznyét elmajszolt, de korai volt az örömöm, mert fél óra elteltével ki is hányta.

Elnézést, hogy ilyen hosszasan nyavalyogtam! Valószínűleg mindezt ti is számtalanszor átéltétek már, de nekem (szerencsére) eddig nem volt sok tapasztalatom a beteg gyerek ellátásában, főleg nem kettőében egyszerre. Leginkább az visel meg, hogy látom az én huncut, nyitott kis lurkóimat csendben gubbasztani. Legszívesebben egész nap magamhoz ölelném őket, mert olyan elesettek. Közben meg nem szeretném, ha azt éreznék, hogy jó betegnek lenni, mert több a figyelem, több a szeretet. Nehéz a sajnálatot, együttérzést félretenni, és egy kicsit megkeményíteni a szívem, hogy ne csak gyógyszerekkel, hanem lélekben is stimulálva legyenek a mielőbbi gyógyulásra.

Neet!
A családban Giginek szólítanak. A férjem ebből a becenévből „fabrikálta” - sok-sok átmenettel az évek során - a Zsinit.

Fibi!
Nálunk csak pár darab csoki tojást kapnak a fiúk, amiket jó móka lesz megkeresni a fűben (remélem addigra meggyógyulnak, és esni sem fog). Igaz, hogy még kicsik, de mi arra törekszünk, hogy a Húsvétról ne a csoki- és ajándék hegyek jussanak először az eszükbe.

Zuzmo!
Az önkiszolgáló tejbár tetszett. Nálunk is előfordul, hogy betér a gyerek a talponállóba. Kicsit hagyni szoktam, mert mulattat az élelmessége, de jobban szeretem, ha a karomban van, vagy fekszünk, amikor szopik, mert egyszer-kétszer már el akart szaladni a cicimmel.

Ancsipancsi!
A rend készen van, és lehet, hogy már Te is. Nálam akkor érkezett el a szülés ideje, amikor az utolsó porszemet is sikerült kiebrudalnom a házból, és először fogott el az elégedettség érzése. Édesanyámra is rájött a takarítási láz, mielőtt megindult a szülés. Délben még felmosta a követ, fél ötkor pedig megszülettem.

Gödibarbi!
Már korábban írtam Votivnak, hogy nálunk a későbbre tolt altatás nagyon jól bevált. Eleinte nálunk is nagy fetrengések, forgolódások, elhúzódó elalvások voltak, amikor közvetlenül ebéd után altattam. Most nagyjából háromkor kezdek mesélni, simizni, cirógatni, így nyugodtan, 10-20 perc alatt elalszik a nagyobbik. Igaz, hogy több mint egy évvel idősebb Angéládnál, de lehet, hogy nálatok is beválna, ha később kezdenél altatni.

Egymás apázása-anyázása: olvastam egy szerető tollából, hogy a megcsalt feleségek többek között azzal is rombolták a házasságukat, hogy apaként szólították a férjüket. Eléggé elkerekedtek a szemeim. Úgy gondolom, hogy ennek semmi köze a férj-feleség viszonyhoz. Mi édesapának, édesanyának szólítjuk egymást a gyerekek előtt, mert a szüleinket is így szólítjuk/szólítottuk. Sokszor még akkor sem a becenevet használjuk, ha kettesben vagyunk. Nekünk így jó. Ancsi hozzászólása a témához nagyon tetszett.

Olyan jó, hogy itt többen a kertészkedésről is írtatok. Már én is alig várom, hogy kaszára, kapára kapjak! Szeretnék csüngő barkát ültetni a ház sarkához, de szerintem már lemaradtam róla. A nagyobbik komoly segítségem a kertészkedésben, de a kicsi most kezd majd az udvaron járni, annyi időm sem lesz, mint eddig.

Üdvözlettel:
zsini
zsini

Barbi,
Nálunk általában fél 3 előtt nincs alvás, néhanéha frontok idején fél 2. De mindig csak akkor visszük szunyni amikor az arcára kiül az alfa. Ákos csak akkor cumizik ha nagyon álmos ill. alszik. Ha megkínálom a cumival és elfogadja, akkor mehetünk :wink: ilyenkor viszont már kb 10p és alszik. Egy mese kötelező!!
De Apa volt, hogy azt akarta, hogy korán ébredjen mert el akart menni valahova vele, és elvitte 1 órával előbb. Épp egy óra és 15p volt az altatás :D

Zuzi,
Nálunk miért nem megy az egyedül mesekönyvezés? Nekünk folyton mesélni kell. Ákos Boribon fan. :)

Kép
akata

reggel elmentem a szülés előtti (remélhetőleg) legutolsó vérvételre, apa vitt le minket, mert olyan tohonya vagyok, hogy alig járok. így aztán vigyázott Lencsémre. nagyon jó volt a megérzésem, hogy nagypénteken kell menni, amikor még él a vizitdíj, mert csak kb. 5-en voltak előttem a sorban. (így is kb. 20 percet álltam sorban) aztán baromira fájt a vérvétel, nem tudom miért. most is fáj a karom, de legalább elsőre eltalálta.
utána apa haza is hozott.
különben nem régen voltam kozmetikusnál, és az epilálás meg a szemöldökszedés is nagyon fájt. lehet, hogy érzékenyebb lettem? eddig tökre bírtam a fájdalmat. nem jókor jön ez az érzékenység...

ancsipancsi

Pár gondolat a locsolásról:
Az egész magyar nyelvterületen a locsolás jutalma a piros vagy hímes tojás.
A tojás ősi termékenységszimbólum. Már a honfoglalás előtti avar sírokban találtak
karcolt díszítésű tojásokat.
A keresztény vallásban a feltámadó Krisztust jelképezi, a 12.század óta szentelmény.
A húsvéti locsolás viszonzása a tojás.
A tojást hozó nyúl hagyomány nem a mi hagyományunk, feltehetően német nyelvterületről terjedt el!
A húsvéti tojást leggyakrabban hagymalevéllel festették, de nyerhettek sárga szint
a vadalmafa héjából, zöldet a bürökből,kéket a lencse levéből.
A tojáshímzés ,díszítés módja, a viaszolás, és karcolás.

Lányok kezdjétek el készíteni, és várjátok a locsolókat,
mert a nő: növény ,virág, szüksége van a vízre!!

Kép
akata

Akata: ez szép volt :) mi majd vasárnap festünk tojást szerintem

Votiv: igen a Kamilla az igazmondás tündére c. könyv nekünk is meg van ;)

Móni: pasis könyv: Nézz körül sorozatból nekünk az Építkezés van meg. Tele buldozerrel, markolóval, darus autóval stb. Vannak benne kihajtható fülek is szóval nagyon kis helyes könyv. Azt hiszem Tűzoltósat is láttam a sorozatban. Mi a MÜPA könyvesboltjában vettük de szerintem máshol is lehet kapni.

Barbi: alvás: délutáni alvás simán megy már. Evés, mese, összebújás, alvás. Kb 20 percet vesz igénybe a mesétől számítva. De volt egy szakasz amig átálltunk erre és akkor nagyon macerásan aludt...össze-vissza, le kellett fogni erőszakkal stb stb. Én simán lefogtam, mert tudtam, hogyha nem alszik akkor tiszta zizi lesz és az neki se és nekem se jó. Igy "ráfeküdtem" és elaludt. Meg is tanulta, hogy ebben nincs kec-mec, alvás van és slusz.
Na az esti alvások már nem ilyen egyszerűek :?

Tinu: szuper, hogy jól haladsz!
És Anyukám szerint a lányoknak szépeknek kell lenni, a fiúknak meg elég ha egy fokkal szebbek az ördögnél csak jó dumájuk legyen :P van benne valami...

Ancsi: simán lehet most érzékenyebb a hormonok miatt a bőröd! Én pl mensi előtt sose tudtam gyantáztatni, mert akkor majd be tojtam, egyébként meg már meg se kottyan.
Ja és szerencsére enyém kozmi nem egy kókler és nem pisztergálja a bőrizémicsodáimat :P

Zsini: édesanya+apa ez olyan szép :)
jobbulást a gyerkőknek és neked meg kitartást!!! ++++++++++

Johi: tényleg hogy van Fanni? Lába már olyan mintha új lenne??
És hogy állsz az esküvővel???????????????????

Curse: mostmár minden okés! Az elmúlt hetem volt nagyon rossz :( most az éltet, hogy elvileg április elején mehetek apával egy céges bulira (amiket egyébként eddig utáltam, de most ennek is úúúgy örülök!)
Kertészkedés dejóóó szép rózsákat én is szeretem!
Alagút ásás a fáknak :shock: :lol:

Húsvéti ajándék:
Bölcs Anyukám azt mondta, hogy a játékok nagyobb részét leginkább magunknak/magunk miatt vesszük a gyereknek és nem is igazán neki, merthogy nem is lenne rá szüksége. És TELJESEN igaza van...de mi csokit nem adhatunk Kamillának ugye a tejcucc miatt max van egy müzli szelet amit most csokinak hívunk. A baba meg azért lesz,mert milyen dolog már, hogy egy kislánynak nincs babája 8)

MINDENKINEK SOK PIROS TOJÁST ! és SONKÁS TORMÁS BOLDOG HÚSVÉTOT!

Rylie
rylie

Rylie,
a 70-80%-os csoki is tartalmaz tejet? (mondjuk nem fix, hogy Kamillának bejönne, csak gondoltam megkérdem)

nálunk sajna, mióta anyósom behülyítette, Lencse asszi, hogy majd a húsvéti nyúl mindent toj. legjutóbb azt mondta, hogy majd neki tojik egy WV Borát plusz egy kis garázst.

KAJA:
nem is meséltem, hogy ebben az utolsó hónapban teljesen zabagép lettem. előtte tök normálisan ettem, mint akár terhesség előtt, v. bármikor, de most mennyiségekre lennék éhes (ha tudnék a kisebb gyomrom miatt enni). ha felébredek, már korog a gyomrom, legalább 3x eszem normális kaját, és ezen kívül van, hogy befalok 2 almát is, meg 1 banánt. :(

ancsipancsi

Sziasztok,
csak gyors bekukk, mert 2 téma megfogott:

Moni,
mesekönyvböl nekünk is bejött a Lépésröl lépésre c. sorozatbol a jármüvek, ill. Autok, kamionok, munkagépek a legujabb kedvenc :) de most már tényleg be kell szereznem a Tesz veszt is (Zuzi :lol: )

Barbi, Tinu,
engem Zsolo egy ideje ugy hiv, hogy "Édesanya". eleinte csak Bálintnak mondta igy, most már E/2 személyben is szólit igy engem. Háát, nem mindig tetszik :? mert sztem ez sem véletlen, hogy ki hivja Apának, Anyának a társát.... (pl aposom hivja Anyának anyosomat, és idönként tényleg ugy viselkedik mintha a fia lenne.... :roll: )

KépKép
fibi

Fibi: igen, asszem én sem szeretném, ha a férjem engem Anyának szólítana. :roll: Még akkor is fura lenne, ha egyébként nálunk otthon apám is így hívta anyámat és soha nem hívta a keresztnevén, vagy becenéven. Lehet ám, hogy ha a gyerek(ek) nagyobb(ak) lesznek, akkor én is másképp fogom érezni.

Kép
Kép
tinu

vagy lehet h csak ezt is tulkomplikálom mint mást is? :? :lol: mert amugy alapbol nekem is tetszik a szo, hogy Édesanya. (Zsini :) )

ja, és

Szrek,
tényleg gyertek máskor is, legfeljebb veszek még 2-3 dekopir-fürészt, és abbol sem lesz veszekedés :lol: :lol: :lol:

ésésés

Én is kivánok Mindenkinek nagyon kellemes sonkás-virslis-piros tojásos HÚSVÉTI ÜNNEPEKET!! :D :D :D[/b]
fibi

Tinu,
nem tudom, hogy késöbb másképp fogom e érezni, kiváncsi leszek. Egyelöre az jobban tetszik, amikor ugy hiv mint régen (Édes).
fibi

bocs, még egy párbeszéd:
B-nak probálom felkelteni az érdeklödését, mutatok neki szines tojásokat (képröl).
mondom neki: - mit szolnál, ha festenénk ilyen piros tojást?
erre ö: - engem az nem érdekel, csak a szejelés!
fibi

Fibi: sebaj, tojást festeni úgyis a lányoknak kell. :lol: Miért nem a locsolkodáshoz akartál kedvet csinálni? Az biztos ment volna. Szódásüveggel? :wink:

Kép
Kép
tinu

Zsini, jobbuljatok!!!!!! +++++++++++++ :) és az anyi babusgatásnál nincs is jobb gyógyszer!! (apám, aki azt sem tudja mi fán terem a pszichoszomatika, azt szokta volt mondani, ha 3 gyereke közül az egyik ágynak dőlt, hogy "anya-betegsége" van)

Fibi, "anyázást" én nagyon hasonlóan látom. azt se szeretem, ha a párom néha "maminak" hív, de hogy én mondjam neki, hogy "papi" - ráadásul ugye ő korban nyugodtan az is lehetne :P nekem ez már inkább perverz, mint kedves :mrgreen: de persze egyéni érzékenység-függő ez is.
de én is vhol olvastam, hogy ha konstans így hívják egymást a párok, akkor az már nem csak a szülői szerepek előtérbe helyezése, hanem kicsit túlterjengése is a párkapcs. "rovására"
Na de azt is mondják az okosok, egy jó társ az ember számára szülő, partner és gyermek is egy picit :wink:

votiv 8)
votiv

Tinu,
jaa, locsolkodás lesz, mennek apjukkal az itteni ismerösökhöz, barátokhoz, már tavaly is tudta a versikét :)
és akkor fel vagyok mentve a tojásfestés alol? :lol: mert engem sem igazán köt le a téma :oops:

Vot,
papi tényleg kicsit perverz sztem is :lol: de viccelödésnek marha jo 8)

"egy jó társ az ember számára szülő, partner és gyermek is egy picit"- és még barát is :P (legalábbis nálunk)
fibi

Fibi: akkor marad a csokitojás. És azt még meg is lehet enni. :)

Kép
Kép
tinu

Votiv,
Tesz-vesz Csúcsforgalmat mindenképp szerezd be! P. mondjuk nem alszik el (ezen se), de 2 év után még én se unom (annyira).
Lépésről lépésrés-et köszi, jövő héten megnézem!!! (Alig várom, hogy új könyvre dobhassam ki a pénzemet.) Szerencsére a Pom pom bejött P-nek és nekem is, csak kevés autó van benne.

Zsini,
Annyira magamra ismertem a soradidból - bár szerencsére nálam most nem ez a helyzet, nincs beteg kölök, nincs ápolási dilemma!!!! De én is szeretnék néha csak magam lenni!
Lázas, hurutos dolgokban... nincs annyira tapasztalatom. A mi dokinőnk egyébként egyszer azt mondta, hogy a tejmentes diétán élő gyerekek ritkábban betegszenek meg felső légúti izében... De azért tejmentes diétát tartani nem könnyű és persze nem azt jelenti (ha egyáltalán jelent bárnit), hogy onnantól nem lesz beteg a gyerek. Kitartás és biztos vki hallott már a sóoldatos cuccról! (Mi csak Sterimart használunk és homeopátiás orrcseppet.)
Én is jártam úgy, mint Te, hogy ott ültem a gyógyszer fölött, ami elvileg nem adható a gyerekemnek (kora miatt), de doki felírta. Védőnő nem tud segíteni orvost találni? Vagy esetleg magángyerekorvos? Ha nincs nagy baja, vagy oltás kell vihetnéd a sima dokihoz, ha szerinted nagyobb a baj elviheted magánba. (Én Óbudán ismerek egy privát praxist is vezető gyerekorvost - telefonon is bármikor felhívhatod és megmondja milyen homeobogyót adj a gyereknek, köhögést állítólag telefonon át is tud hallgatni.)

Rylie,
Könyvajánlást köszi.
Van csoki tej nélkül - pl. dm-ben bio étcsoki!!! És P. soha nem evett tejcsokit, csak étcsokit. Gondolom az antioxidánsok kellenek a kis szervezetének...

Fibi,
B. óriási!!! (Akkorát nevettem!!)

Zuzi,
Akkor +++

Móni
Kép
Kép
monisa

Monisa!

Köszönöm, hogy említést tettél az óbudai gyerekorvosról! Telefonon keresztüli hallgatózás nagyon aranyos. Nem tudom, hogy viccnek szántad vagy komoly a dolog? Eszembe jutott róla édesanyám háziorvosa, aki sokszor biciklivel közlekedik, az emberek ráköszönnek, és mindjárt sorolják is a bajaikat, az orvos meg teker mindeközben, és a bicikliről osztja a tanácsokat, meg sorolja a gyógyszereket. Így kell spórolni a vizitdíjjal. Egyszer bepisiltem miatta, mert fültanúja voltam egy ilyen villám-diagnózisnak, erős volt már az inger, és annyira nevettem, hogy nem értem haza. De félre a tréfát. A védőnőnk sokat segít az orvos-választásban, mert a környékbelieket mind ismeri. Már pár anyukával is beszéltem, akik szintén elpártoltak az orvosunktól. Ezekhez az információkhoz azonban nagyon sok érzelmi töltés is társul, és ez megnehezíti a döntést. Személyes találkozót kell majd kérnünk, ha szűkítettük a kört. Korábban én is úgy gondoltam, hogy azokra az apró-cseprő kis problémákra, amik eddig előfordultak, megfelelő lesz a jelenlegi orvosunk „tudománya”, de arra nem is gondoltam, hogy több hétig tartó, komoly betegségeink is lehetnek.

Még jövök a magánpraxissal kapcsolatban is, de a kicsi épp felébredt.

zs
zsini

Barbi: elfelejtettem válaszolni :oops: , de persze közben szakdogát írtam stb. Szóval úgy veszem észre, hogy TÜnci mintha kezdene rázizzenni végre és elfogadni, hogy tényleg nincs cici napközben. Időnként még bepróbálkozik, de elég egyszer mondani, hogy nem és kicsi pofavágások után leszáll a témáról. Az az igazság, hogy mikor jönne, már tudom, hogy fáradt. Úgyhogy ilyenkor általában meg is próbálom elaltatni. AZért megnyugtató nekem a helyzet most, mert az elején kissé a szívére vette, hogy nem lehetett rajtam lógni akármikor. Eljátszotta néhányszor a nagyjelenetet, de szerencsére akkor sem voltak ezek hosszasak, könnyen el lehetett terelni. És a fene se érti, mert az agyammal tudom, hogy nem kéne, mégis bűntudatom van miatta. :roll: Biztos lesz még néhányszor ilyen, mikor tudom, hogy a gyerek nem szeretné, amit én meg mégis helyesnek, jónak gondolok és végigviszem. Jó lenne frusztráció nélkül felnevelni egy gyereket, de közben tudom, hogy azzal nem használnék neki, meg különben sem lehetséges, mert tökéletes szülő és tökéletes világ nincsen.

Kép
Kép
tinu

Monisa!
Egy ízben magánpraxisba szerettem volna elvinni a gyerekeket, de amikor telefonáltam, hogy időpontot kérjek, az orvos lebeszélt a találkozóról! Azt mondta, hogy a rendelő elsősorban a Budán élő külföldieket várja. Pedig még el sem jutottam odáig, hogy a díjakról érdeklődjek. Viszont szívesen lát az XY kórházban, ahol szintén rendel, csak vigyek beutalót! Ott csak harmadát szokta kérni a magánpraxis árainak. Ha mertem volna, meg kellett volna kérdeznem, hogy ebből az összegből mennyit juttat a kórház számára, amelynek a felszereléseit, eszközeit ingyen használja? Nagyon fel voltam háborodva. Végül rábukkantunk egy soproni orvosra, aki egy fillért sem kért a vizsgálatokért, és olyan tisztelettel, és szeretettel közeledett a gyerekeim felé, hogy a nagyobbik azóta is emlegeti a doktor bácsit. Ilyen előzményekkel a magánpraxis sem tűnik olyan magától értetődő megoldásnak; igaz, hogy csak ez az egy próbálkozásom volt.

zsini
zsini

Sziasztok!

Fibi, párbeszéd :) :)
Néha én is Apának szólítom a Férjem, de csak akkor, ha a gyerekek is ott vannak, ill.részt vesznek a beszélgetésben. És mindig eszembe jut, h nem kéne, mert ő nekem a Férjem.

Zsini++++++++!!!!!! És drukk a dokikereséshez!

Barbi, nálunk P addig aludt du, amíg volt cici...sőt, a végén már akkor sem mindig (2,5 éves volt). Most néztem a korabeli feljegyzéseimet, 1 évesen már csak 1x aludt nappal, B simán alszik de+du, 1-1,5 órákat (kiv.most,h P itthon van). Éjjel viszonylag jó alvó volt mindig, de nappal már újszülöttnek is keveset aludt. Viszont nem sok gond van az esti fektetéssel!

Akata, szuper az avatarod! :) És jók a gondolatok a locsolásról.

Nálunk P előre közölte, a kis ovis barátjával is, hoyg ő biza úúúútálja a locsolást, és Apa majd csukja be arősen az ajtót, hoyg senki ne locsolja meg őt. Tavaly is vérig sértődött a Nagyapjára, mert az meg merészelte locsolni, APa viszont kegyelmet kapott, mert ő "letörölte". :) Jut eszembe, el kell raknom a perfűmjeimet, mert a Férjem mindig a legkedvencebbet és legdrágábbat válsztja ki, hogy locslkodjon (pedig rendszerint tőle kapom).
Tojásfestés nálunk holnap lesz, tojáskeresés meg vasárnap, elvileg a nyaralóban, a kertben szokta eldugni a Nyúl a cuccost. De állítólag nagyon csúnya lesz az idő, esni is fog. :( :( :(
(Végül vettem Pnek egy fa szélmalmot, mert rettenetesen megtetszett neki, a Thomas mese miatt, a sínek mellé szeretné tenni, és nem is volt drága, 600ft. A Férjem kicsit csúnyán nézett,h minek... De B egy fa kacsát kap, és P joggal venné zokon,h ő nem kap játékot, csak csokit. Eljött a Mindenbőlkettőtésegyformát-időszak...)

Nagyim tegnap eltörte a lábát, 1 hét fekvőgipsz, meg járókeret, azt mondja, nem tud ennyit a fenekén maradni, de sztem örülhet, ha csak ennyi lesz a fekvőg. Nem fáj neki, hála Istennek.

Tinu, technikai kérdésem lenne a szdogával kapcs. : mikor szoktad írni? Este, amikor Tünci már alszik? Én kb minden 2.este tudok írni, mert ha este végre nyugi van , és belendülök, akkor írok sokáig, és m ásnap estére zombi vagyok, tehát nem írok...

Könyv (unisex :) ) Pnek Vackort szeretnék venni a szülinapjára.
Húú, már arra is nagyon készül, ma megkérdezte: "Anya, már közeledik a szülinapom?" :)
rídonli#

Zsini, magánpraxis :shock:
rídonli#

Hehe, megnéztem a Votiv által belinkelt Pankatündéres könyvet, és ki van írva az árához, hogy hány ft/oldal.... :lol:
rídonli#

Móni, most láttam, hogy a Lépésről lépésre sorozatban kétféle járműves könyv is van, nekünk az Autók, kamionok és munkagépek van meg, ez: http://www.alexandra.hu/scripts/cgi/web ... NDRA_KIADO
de van nekik egy Járművek, autók, kamionok könyvük is.
Előbbiben 20 féle hernyótalpas, markoló, billencs, betonkeverő, nyerges vontató és úthenger is található, utóbbiban gondolom az építkezéshez használt járművek nem szerepelnek, vagy nem ilyen terjedelemben. És a kamionok alatt értendők a tűzoltóautók és a kukások is, nekem ez inkább ez az egyéb kategória, de ők tudják.

Zsini, sok sikert a jó dokiválasztáshoz! :) mi is váltottunk, és baromi nehezen szántam rá magam, ráadásul régi családi ismerős volt a dokink, és nagyon szerettük is, de megtört a bizalom és nagyon másképp is gondolkodtunk (Ő antibigyó-párti, én inkább homeó, ami szte meg kuruzslás meg veszélyeztetés), de azóta is nagyon boldog vagyok a döntésemmel :) a szívem mázsákkal könnyebb, amióta megbízom a gyerekdokiban :wink: úgyhogy hajrá, nagyon jól fogod érezni magad, ha végre jó kezekben lesznek a gyerekek :)

votiv 8)
votiv

Sziasztok!

Votiv!
Jó, hogy itt vagy még, bár lehet, hogy sok időbe telik, mire elküldöm ezt a hozzászólást, mert a pici 10 percenként felébred.

Mi is úgy gondoljuk, hogy egymás megszólítása tükrözi a férjem és a közöttem lévő viszonyt. Erről szól az is, hogy időnként kettesben sem Zsini és N. vagyunk. Szülők lettünk, nagyobb részt erről szól az életünk, erre vágytunk, és leszámítva az állandó robotot, betegségeket, fáradtságot, dackorszakot, a férjem és én is nagyon élvezzük a gyerekekkel való együttlétet. A szülői szerep térhódítása a kapcsolatunkban mindkettőnk számára teljesen magától értetődő, természetes dolog. Aki viszont a fenti mondatomat olvasva kétkedve felhúzza a szemöldökét, és azt mondja, hogy: hiszi a piszi, annak egy másik verzióval is szolgálhatok: most erre van erőnk. A jelenlegi pelenkás környezet nem nagyon kedvez a párkapcsolati oldal erősödésének. Majd amikor zoknit széthajigáló, zsebpénzt kunyeráló, csajokat hajkurászó kamaszok lesznek a fiaim, biztosan változik a kapcsolatunkban a szerepek közötti arány.

Kicsit én is koppintottam a könyvajánlóból.

Gondolkodtunk abban is, hogy a biatorbágyi doktornőhöz "szegődünk" de közelebbit kell keresnünk. Nekem is nagy kő esne le a szívemről, ha már végre a helyünkön lennénk.

Köszönöm a drukkokat mindenkinek, és viszont drukk Rídonli nagymamájának, meg a betegeknek!

A gyerekek egy kicsit már jobban vannak. Ma már ordítoztak is egymással.

Üdv!
zsini
zsini

Zsini, hihi, igazad van, itt nem igen találni olyan szülőt, akinek nem terjeng túl a szülői szerep a párkapcsolatos (meg az összes többi privát és karrier) dolgokon :mrgreen: JELENLEG. Mert a helyzet így kívánja meg, és ez így van rendjén. de abban talán egyetérthetünk, hogy vannak az "atyáskodásnak" meg az "anyáskodásnak" is végletei :)
A dokinénik XI. ker Tóváros :) nekünk innen egyáltalán nincs messze, de ha nektek igen, akkor tényleg érdemes közelebbit választani. Dehát biztos vannak a közeletekben is klassz dokik :wink:

votiv 8)
votiv

Zsini: én is így gondolom, ahogy írtad, hogy önmagában a szülői oldal felerősödése nem jelenti azt, hogy a párkapcsolatnak annyi, hanem csak azt, amit írtál. Ha a két ember ezt jól kezeli (mondjuk rugalmasan), akkor teljesen rendben van. Főleg, ha mindkettőjüknek tetszik. Nálunk a férjem (meg asszem én sem) nem szeretné, így nálunk nincs. Pl. nekem is már mondták, hogy milyen gáz, hogy az uram ennyire ellene van, hogy ez jelent valamit. Mondtam igen, azt, hogy ő a saját családjában azt élte meg, a szülői szerep hangsúlya megölte a szülei közötti szerelmet, szeretetet. Nyilván ő nem szeretne ebbe a hibába esni, hogy a kapcsolatunk, az életünk CSAK a gyerekekről szóljon. (Persze így is arról szól. :wink: )

Ríd: én is akkor írok, mikor TÜnci alszik. Mivel ő is úgy van, mint B., hogy kétszer másfél órát alszik napközben, igyekszem kihasználni. Ugyanis este már legtöbbször csak fél 10-kor tudom letenni és én akkor már hulla vagyok. Ha hamarabb elalszik, akkor persze este is írok. De nem sokáig, szigorúan csak 10-ig, hogy ne legyek mosogatórongy másnapra.

Kép
Kép
tinu

Annyira tetszik, hadd rakjam fel! :)
Kép
Kép

Kép
Kép
tinu

Zsini,
Magánpraxis nálunk kb. 5e ft volt (de ez nem biztos, mert a két év alatt 1x kellett elvinnünk). Csak hát nekünk is baromi messze van. A telefonos hallgatózást nem viccből mondtam. Mikor kruppos volt, mondta a dr, hogy ha legközelebb lesz ilyen vigyem oda a telefont, mikor köhög és meghallgatja hogy köhög. Gondolom a kruppnál hallja telefonon át is, amit hallania kell (legalább annyira, hogy mennyire gáz - mert nekem minden betegség gáz, de általában kiderül, hogy nem az).
Orvos kereséshez kitartás és tényleg válts, ha nem jó. Én is 3.-ra találtam meg a(z elég) jó orvost.

Tinu,
:P

Móni
Kép
Kép
monisa

Sziasztok!

SÜT A NAP!!!!! :) :) :)
Remélem, holnap nem fog esni, mert P nagyon várja a tojáskeresést!

Nálunk süti kész, sonka+tojások hűlnek (félek, hogy nem fognak kihűlni estig, elhatároztam,h jövőre pénteken főzöm meg), P még tojást fest, B alszik, ki van takarítva. Du megyünk a Nagyimhoz, mert nagyon unatkozik szegény a törött lábával, este pedig a feltámadási szertartásra.

Tünci tündéri ezzel a frizkóval!!! :) És továbbra is kissé irígy vagyok a hajzatára! :)

Ébredés van, mindenkinek jó készülődést, és áldott Húsvétot kívánok, sok tojással, finomsággal, locsolókkal és napsütéssel, lelkesen keresgélő gyerekekkel!!!!!! :)
rídonli#

Mindenkinek nagyon kellemes Húsvéti Ünnepeket!!!!!!!!!
Kép

Tinu :) Tünci nagyon cuki a nyaklánccal, igazi NŐŐŐ!! :lol:

Bencus is üdvözletét küldi az ágy alól:
Kép
Na mennem kell, indulunk sétálni ebben a szép időben (hallod Ríd? itt is süt a nap!! :D ), de majd igyekszem jönni a hétvégén...
denizsa

Mindenkinek nagyon szép ünnepet, akárhogy is ünnepli :)
Kép

votiv 8)
votiv

Kép

és akkor egy gyors:
Meme beteg.
Sonka kész, és annyira isteni lett, hogy délutánra annyi lett a böjtömnek.
Sebaj, ÉN szoptatok!
Tojások megfőzve, kirittyentve.
Életem első kalácsa megsütve (szép lett és finom)

szóval, már csak a nyuszinak kell jönnie, de annak a zsiros fajtának, aki rengeteg ajándékot hoz!!!!

sziasztok,
szép napokat kivánok!!!!!!!!

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

Sziasztok! :D

Boldog Húsvétot mindenkinek! :D

ööö... holnap vagy hétfőn van locsolás?

Kép

Kép

:D
szrekuc

Sziasztok lányok!

Remélem mindenki jól van, aki nincs, az gyógyuljon meg hamar :)

Mi lenn vagyunk Szolnokon, Peti még Pesten, én itt dolgozom ezerrel, ő meg ott.

A változatosság kedvéért fordítok, nem is tudom, mikor volt utoljára úgy szabad 2 percem, hogy ne ezen járt volna az agyam. De legalább már betéve tudom 2 nyelven, hogy hogyan is épül fel és működik egy bioerőmű :)

Peti is el van havazva, még jó,hogy nem vagyunk otthon. Nem tudom, tudjátok -e, de ma van a víz világnapja, ebből az alkalomból csináltunk egy nagy akciós kampányt a víztisztítókra, amivel tegnap meg ma olcsóbban lehet(ett) megrendelni a víztisztítókat és egy halom megrendelés jött, jó látni, hogy sok embert érdekel, hogy milyen vizet iszik. (egyébént még pár napig akciós lesz, ha valakit érdekel, de napról napra kevesebb az akció rajta)

Húsvét:
Hát mi locsolkodni sem locsolkodunk és a nyuszi sem hoz ajándékot. Én speciel nem is értem, mi köze a locsolkodásnak és a nyuszinak a Húsvéthoz.
Tavaly még kicsi volt hozzá Gréti, de idén már el lehet neki mondani, hogy miről is szól a Húsvét. Már a karácsonyt is tudja és olyan édesen mondja is, hogy Jézus akkor született, úgyhogy most azt is megtudhatja, hogy nagyénteken meghalt és vasárnap pedig feltámadott.
Persze anyukám holnap tojást fog festeni Grétivel, végül is játéknak jó szórakozás lesz (én meg addig nyugodtan tudok fordítani).

De, aki locsolkodókat vár, annak sok locsolkodót, aki pedig locsolkodni megy, annak meg sok tojást kívánok :)

Ancsi! Te még egyben???

KépKép
KépKép
lindicita

Lindi,
hmm, ez a húsvét-dolog még összetettebb, mint a karácsony - tavasz ünneplése meg termékenység, újjászületés mind-mind van benne a keresztény vonalon túl, szóval ez nagyon bonyolult szerintem; mindenki ünnepelje hite, szíve, vérmérséklete szerint :D
a nyúlról találtam ennyit:
De miért is a nyúl hozza az ajándékot? Németországban húsvét idején gyöngytyúkot (Haselhuhn) ajándékoztak, azonban a nevét sokszor rövidítették, és csak Hasl-ként emlegették. Egy félreértés nyomán nyulat kezdtek ajándékozni egymásnak (németül Hase, melyet könnyen összekevertek a „Hasl” rövidítéssel). Nem sokkal később már hazánkban is a nyúl tojta a húsvéti tojást.

Én a magam részéről valahogy kettősen élem meg (ez hosszú :D ) de az ajándékozás csokinyuszi formájában illetve egy könyv vagy egy jelképes dolgon túl nem fér bele (tehát ez a karácsonyi jellegű ünneplés nem).

Kép

Kép

:D
szrekuc

Szrek! Anyuméknál is a gyerekeket egy szoba trambulin :roll: várta, mondván hozta a nyuszi :shock: De mondjuk ez szerintem csak egy indok volt az ajándékozásra, mert nekem 33 év alatt sosem hozott semmit a nyuszi :)
lindicita

mivel mi ma de el anyósékhoz, ezért most kívánok Nektek NAGYON KELLEMES ÜNNEPET!!! :D :D :D

Kép

Kép Kép
curse

Sziasztok!

Rövid időre benézek, mert én még csak most készítem a sütit, és tojásokat sem főztem még. Szerencsére csak a magunk örömére készítek mindent, vendégeket nem hívtunk, és nem is várunk. Nekem még lányként elegem lett abból, hogy Húsvét előtt a nővéremmel napokig takarítottunk, sütöttünk, folyton mosogattunk a vendégek után, illedelmesen hallgattuk a sokszor kapatos locsolkodók balgaságait, majd kipurcanva mehettünk iskolába az ünnepet követően. Ezért (is) a saját családomban már másként ünnepelünk, egészen máshol vannak a hangsúlyok, de megtartottuk pl. a kerti tojás keresés szokását, mert a gyerekeknek örömet okoz.
Kép Husveti kep

Áldott Húsvétot kívánok!

zsini
zsini

Szép húsvét vasárnapot! Egy éve ilyenkor arra ébredtem, hogy jött egy fájás, aztán még egy :lol:

Bencus micsoda zsivány :D Tündérke pedig nagyon csini a smukkal és a csucsu hajjal! én is már alig várom, hogy ilyen jó kis frizurát csinálhassak Józsinak :)

Isti tegnap majdnem felgyújtotta a lakást. Főztem a konyhában, nem is vettem észre, hogy bement a hálószobába, felkapcsolta az állólámpát, és rádöntötte az ágyra! Mikor bementem, már füstölt! Kiégett az ágytakaró, a paplan huzatostól, a lepedő és még az ágybetét is megolvadt :?

puszi mindenkinek, jó pihenést, jó sonkázást :D

votiv 8)
votiv

Bencus cuki! :)

Votiv: Isti rémisztőket tud művelni. :o Leizzadtam úgy is, hogy csak olvastam. Lilike mindjárt megszületik?

Kép
Kép
tinu

Boldog, Áldott Húsvétot mindenkinek!

Sütés-főzés-sonkázás megvolt tegnap, ma megyünk anyuékhoz ebédre. Réka csak egy kindertojást kapott, mert most másra nem volt "kedvünk"(normál csokinyulat pedig már sehol nem kaptam, csak masszásat, de az köszi, nem kell!), de anyuéktól kap sünilabdá, me még valamit, amire anyu diplomatikusan annyit mondott, hogy lehet, hogy nekem nem fog tetszeni... 8) :lol:

Votiv:
Jó hosszú szülés lesz 9.-éig :wink: :wink: :wink:
Látod, Réka nőnapon (és persze Zoltán napon) született, Lili meg Húsvétkor!

Ja, és azt tudtátok, hogy legközelebb 2160-ban lesz ilyen korán a Húsvét???? :lol:

nukada

Votiv :) Te jó ég!! :shock: De jó, hogy nem lett nagyobb baj!!!! Józsinak pedig hajrá a lecsüccshöz és a totyihoz! Bencus is ott tart, hogy ha fogjuk a 2 kezét, akkor megtesz pár lépést és nagyon büszke magára :lol:

Zsan :) Memének bulást!!! +++++ Mi baja, takonykór?

Szrek :) Sztem hétfőn van a locsi, legalábbis nálunk akkor szokott. (Bevallom én világ életemben utáltam a locsolkodást, mindegy hogy mit locsoltak rám, akkor is :oops: így csak páromtól és apámtól tűröm el ezt az attrocitást :mrgreen: )

Zsini :) Gyerkőknek bulást és sok +++++++++ Neked is!!!

Zuzi :) Te Nőerőmű!!! :lol: Ablakpucolás engem is vár... és még várhat egy darabig :mrgreen: :lol: Hogy tudtad gyerkők mellett megoldani? Nekem tuti itt nyomulnának láb alatt... :roll: Önkiszolgáló Pannus óriási!!! :lol: sok ++++ neki a fogakhoz!!

Ancsi :) Remélem karod már jobban van! Derekadnak ++++

Curse :) Milyen meglepit készítettél Adélnak? az együttest? Kép van róla? Rózsák és gyümifák rulez!

Fibi :) Sztem sem gáz, ha nem kapnak egy raklapnyi ajándékot a gyerkők, nálunk a fiúknak egy nyuszimotort "tojt" a nyúl. :D
Anya-apázás nálunk is a gyerekek miatt jött divatba, de szólítjuk egymást máshogy is (csak kicsit vicces, amikor Bálint utánozza és édesem-ez :lol: ), mondjuk engem nem zavar az anyázás, sokkal inkább azt volt nehéz megszoknom, hogy az összes többi rokont is máshogy kell szólítani (nagyi, nagypapa, stb.) :roll:

Ríd :) Hogy tetszik P-nek a futóbicaj? Nagyidnak bulást +++++

Rylie :) És Kamilla mit szólt a bringához? A tejdiéta tart még? aszittem már vége.. :roll:

Barbi :) Altatáshoz ++++!! Nálunk kb. 20-30 perc meseolvasással, énekléssel, dajkálással együtt, szóval mindenestül. Ja egyszerre altatom a 2 lurkót, Bencus ilyenkorra bealszik és leteszem, Bálintot meg betakarom és elalszik szépen egyedül secpec. De ez nem mérvadó, mert tul.képpen állandóan változik, hogy mikor hogy és mennyi idő, és tényleg amikor még pici ill. amikor már nagy, akkor könnyebb, úgyhogy kitartást!!

Mindenkinek további szép húsvétot!!!

Kép
Kép
denizsa

Ez még a hét elejéről:
Kép

Húsvéti asztal:
Kép

Réka és a kajjjjjaaaaa:
Kép

nukada

Votiv:
Bocsi, 8-áig... :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :lol:

nukada

Gyors bekukk... megérkeztünk a síelésből... a hó fantasztikus volt, minden nagoyn jól sikerült. Mindenkinek szépséges húsvétot és jó hosszúhétvégét kívánunk... Fanni és Johi

Kép
Kép
johanna1975

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?