Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Rita!
Örülök hogy minden rendben, mi az hogy kézzel írták az Uh-os papírt rossz volt a nyomtató?
Örülök hogy lányod lesz, gondolom te is. Megvan már a neve?
A súly akkor nagyjából egyezik, bár én ha végig kihordom akkor megint 4 kg körüli babára számítok.
Szerdán voltam dokinál, én még mindig folyamatosan keményedem, a magnéziumot azóta is szedem, de hála a méhszájam szépen zárt. A doki szerint pihenjek többet, jó pofi.

Lányok egy pár hete viszont a székletemmel szenvedek. Kb 2-3 naponta van és iszonyatosan kemény. Már ki is jött az aranyerem emiatt, amit azóta kezeltem és visszahúzódott. Van valami ötletetek mivel tudnám lazítani? Zöldséget, gyümölcsöt eszem, viszonylag sok folyadékot iszom, a lekvárt már kipróbáltam.

Ma még egész nap úgy fájt a fejem, szinte hasogat, nagyon rossz, bekaptam egy Algopyrint, azt lehet ugye?
puszi mindenkinek
Nicki
31+1
Nicki

Sziasztok!

Nicki!Akkor én is számíthatok egy 3és fél kg-s babára?KépÉn szerintem a 39.hétnél befejezem a terhességet,márha addig nem indulna be előbb.Ha nem akkor lefixálom a dokival,hogy csinálja meg a csaszit a 39.hét környékén.Nálam nem kell megvárni,hogy beinduljon a szülés.
Sajna nincsen ötletem,hogy mit lehetne tenni székrekedésre,én is átestem már rajta,de igazából egy idő után elmúlt.Aranyerem nem jött ki,habár a második terhességem végére kijöttKép
Ma sajna nekem is szét megy a fejem,én aludtam du-án,kicsit jobb lett,de most kezdődik minden előrőlKépAlgopyrint szerintem szabad bevenni,gondolom nem marékszámra szeded,biztosan nem lesz ettől bajotok!
Nekem a fejfájás mellé még jött a torokfájás,és a hidegrázás isKépBiztosan elkaptam vmi nyavalyát,állítólag sok a vírusos megbetegedés.A kisebbik fiam is lebetegedett,de ő a fülévelKép
Most negrot szopogatok,meg ha nagyon türhetetlen lesz a fejfájásom,akkor bekapok én is egy algot.
Ma úgy látszik csak panaszkodni tudokKépEmiatt ezer bocsesz!
A baba neve már megvan,én már előbb választottam nevet,minthogy terhes lettem volnaKép
Kyrának fogják hívni,ha esetleg mégis tévedett az UH,akkor pedig Erik lesz a neve.Nálad már megvan a kisfiú neve?
Na azt hiszem ma kitettem magamért a babanetenKép
Kellemes estét mindenkinek aki még betéved ma ide!Kép
Rita
30+2
rita01

Viki!

En is csaszarral szultem ket eve a Margitban, es most is az lesz, marciusban. Teged penteki csaszi utan roomingba engedtek szombat reggel?
Nekem a szoptatassal nagy problemaim voltak, es szerintem nagyreszt az elkulonitesnek koszonhettem, csak harom nap mulva tettek rumiba. Legutobbi vizsgalatkor mondtam is a dokimnak, hogy a mutetnel is jobban tartok ettol a torturatol. Hogy kuzdotte ki, hogy attegyenek ilyen hamar?

Nicki!

Tegyel egy-egy evokanal lenmagot (DM, Biobolt, Tesco)minden etkezesnel az eteledbe. Szinte semmi ize nincs, nem zavaro, viszont hatasos.

Eva
Névtelen

Sziasztok!
Adél
Köszönjük a gratulációt!Kép Örülök, hogy tetszett a Parxis, gratula a kisfiatokhoz!Kép
Babakocsi: nekünk Graco Sterling van, én mnagyon szeretem, egy dolog viszont nem tetszik rajta: a tolókar nem változtatható, így csak az egyik irányból tolható. Persze "cserébe" vannak más extrák rajta: pl. tálca a gyerek előtt, cumisüvegtartó, digitális óra+hőmérő, szóval csupa hasznos dolog.Kép
Én vidékre biztos 3 kerekűt vennék, annak nagy, felfújható kerekei vannak. Főleg kisfiúnak, az olyan vagány.Kép
A mienkhez tartozik egy babahordozó is, mi sokáig hasznűáltuk. Eleinte azzal együtt tettem be a Levit a babakocsiba, meg persze az auótban is azzal szállítottuk.

Rita!
Gratulálok a kislányotokhoz, te vagy a követendő példa előttem!Kép
A drainről nem tudok mit írni, mert nekem nem volt. Az előző csaszim után igen, de akkor a Sotén műtöttek.
6 órával a császár után kelhetsz fel (illetve próbálkozhatsz vele), ha nem sikerül, akkor sincs semmi. Ha sikerül, lezuhanyozhatsz, persze a szülésznő mindenben segít. Ez még az őrzőben van, utána kerülsz ki a csazis szobába.
Hogy ki mikortól mobil (és ez részben Éva kérdésére is válasz) abszolút egyéni. Nekem szerencsém volt (meg ügyes dokimKép), már a zuhanyozás is sikerült egyedül, és azért mehettem másnap rumiba, mert látták, hogy el tudom látni magam. Amikor kikerültem a csaszis szobába, nem mondom, hogy rohantam, de már elég jól tudtam menni, így elkezdtem alkudozni a nővérrel, hogy igazán megszabadíthatna a katétertől meg a branültől. Szerencsére nagyon rendes volt, és mivel látta, hogy tényleg jól vagyok, már a "járulékos részek" nélkül hajthattam álomra a fejem.
Te hogy tudod, hány csaszid lehet? 4. már kizárt?

Éva!
Hát igen,a szopi.... a nagyobbik fiam koraszülött volt, és nem tanult meg szopizni. Több, mint fél évig éjjel-nappal fejtem a tejet, hogy ne tápit kapjon, de azt mondta, ha törik-ha szakad, most pedig szoptatni fogok. Mikor a csaszi szobába az első este kihozták a Mátét, szerencsére ügyeskedett is (igaz, már a szülőszobán is megkaptam egy kicsit, és ott is cicire tettük), aztán az X perc leteltével jöttek összegyűjteni a gyerekeket, és a szó szoros értelmében letépték a gyereket a cicimről, akkor azt mondtam, hogy na jó, akkor amint lehet, irány a rumi... Ott már szerencsére nem voltak ilyen gondok.

Nicki!
Én is sokat keményedtem kb. a 24. héttől, szedtem is magnéziumot, aztán kb. a 35-36. héttől csak hébe-hóba volt egy-két keményedés, és végig tök zárt volt a méhszáj...
Nekem a 30. heti UH-n 2000 grammra becsülték a Mátét, végül 4150 lett.

Éva!
Részben válaszoltam a kérdésedre a Ritának írt válasszal együtt.
Lehet, hogy szerencsém is volt, mert asszem, nem volt túl sok szülés akkoriban, mikor bent voltunk. Csak szóltam este a nővérnek, hogy ha lehet, minél hamarabb szeretnék rumiba menni. Mondta, hogy mivel látja, hogy elég fitt vagyok, beír másnapra. Reggel pedig még a szobát is kiválaszthattam.Kép

Még egy jó tanács, bár gyakorló anyukák már biztos tudják: LÁTOGATÓKAT LEÉPÍTENI!!! Szörnyű tud lenni, hogy a sok kedve látogató (akik amúgy tényleg rendesekKép) csak jön és jön, egymásnak adják a kilincset, az anyukák meg a látogatókhoz kénytelenek igazítani a szoptatást is.
Én megfogatdtam, hogy ha legközelebb szülök,a szűk családon kívül senkinek nem engedem meg, hogy bejöjjön. Ezek az első napok tényleg arról kellene hogy szóljanak, hogy megismerjük egymást a babával, akkor egyen, amikor Ő akar, és nem akkor, amikor éppen ráérünk...
Meg sok felesleges igedeskedést okoz, hogy a látogatókat is nekünk kell beosztani, hogy ki-mikor jöjjön, ne is egyszerre rohamozzanak meg, de azért pihenni is legyen idő... közben van, aki megsértődik... Na mindegy, szóval a lényeg, hogy szerintem érdemes időben letisztázni mindenkivel, hogy majd ráérnek otthon meglátogatni pár hét múlva.

Na, jó hosszú lettem, megyek mert ébredezika Máté, nincs időm visszaolvasni, remélem, nincs sok hiba a levelemben, nagyon gyorsan írtam.
Ha bármi kérdés van még a csaszival kapcsolatban, kérdezzetek bátran, szívesen írok.Kép

Viki
vikici

Viki!

Koszi az infot. En is szuper gyorsan felepultem, este mutottek, masnap reggel egyedul zuhanyoztam es delutan kicsoszogtam a ferjemhez. Csak elso este kertem egy Algopyrint. Szoval minden oke volt, megsem kerultem rumiba. Es most is azt mondta a dokim, hogy tok evidens a harom nap csaszis szoba. Vakon bizom benne, (Beres), csak miatta szulok a Margitban, de lehet, hogy akkor meg kicsit probalkozom nala rumi ugyeben is.
Azt mar megbeszeltem vele, hogy amig mutet utan az orzoben leszek, bejon a baratnom, aki tapasztaltabb a szoptatasban, es ketten csak elbirunk egy babaval. En meg egyszer a honapokig tarto fejest es inhuvely gyulladast nem csinalom vegig.
Azt is elhataroztam, hogy amint jarni tudok, allandoan ott fogok logni a babamnal a szobajaban. Vagy lehet, hogy ez a ket ev megszepitette az emlekeket es annyira megsem leszek fitt?

Eva
Névtelen

Szia Éva!
Én a dokimmal nem beszéltem a rumis szobáról. Amikor felvesznek a szülőszobán, akkor kell mondani, hogy amint lehet, szeretnéd igénybe venni, utána meg kint az osztályon, az ügyeletes szülésznőnek érdemes megemlíteni. Legalábbis nekem így sikerült, minden különösebb harc nélkül.
Velem egy napon volt egy másik csaszi, az az anyuka a csaszis szobából ment haza, nem ment rumiba. Ő elég rosszul volt a műtét után, mikor kihozták a műtőből, én meg vártam, hogy sorra kerüljek, ki is voltam akadva, hogy én is olyan sz@rul leszek. De aztán szerencsére nem.Kép
Szerintem az idő nem szépíti meg, nekem a tavalyi is nagyon jól sikerült.Kép ha valakinek fájdalmai vannak utána, szerintem azt nem felejti el. Én nem nagyon szoktam mesélgetni, hogy sem múltkor, sem most nem volt különösebb fájdalmam, mert az az érzésem, hogy vagy hülyének néznek, vagy azt hiszik, hogy nem mondok igazat. Főleg azok, akiknek szintén csaszijuk volt és utána sokat szenvedtek.

Nekem amúgy az őrzőben a csecsemős segített cicire tenni a Mátét, nem is kellett kérnem. Nagyon rendes volt.Kép Ott azért még ne várj csodát, viszont a következő napokat tényleg szenteld annak, hogy összeszokjatok. nekem pl. a fekve szoptatás nagyon bejött, éjjel még most is úgy szoptatok.

Mikor fogsz szülni? Kisfiad lesz vagy kislányod?

Szia:
Viki
vikici

Sziasztok!

Viki!Köszi az infókat a csasziról!Nálam ahogy közeledik az idő,annál jobban bennem van a félelem,pedig nincs mese túl kell esnem rajta.Az elős után minden kiesett,de amikor a másodikkal műtöttek szinte remegtem a műtőasztalon,hiába nyugtatgatott a dokim.Most meg szinte emléxem minden pillanatára a műtétnek,pedig régen volt már 99'májusa.Én sajna ilyen kis félős,izgulos vagyokKép
Nincs vmi ötleted,hogy tudnék kissé megnyugodni majd a műtét előtt?Aztán félek majd az első felkeléstől is,nekem sajna nagyon kicsi a fájdalomküszöböm,egy tű szúrástól is felszisszenek magambaKépKépKépAztán nekem kellett egy nap mire összeszedtem magam annyira,hogy kibírjak menni a látógatokhoz.Valamint én nem voltam baba-mama szobába,mert örültem,hogy magamat el tudtam látni napközben.Sajna én elég sok vért veszítettem,és ez eléggé megviseltKép
Most sem úgy indulok,hogy baba-mama szoba,előbb muszáj megvárnom,hogy velem mi lesz?
Természetesen nem szeretném elhagyni magam,nekem is az a célom,hogy minél előbb talpra álljak,de bennem van a 2.csaszi emléke,és emiatt sajna nagyon félekKép
Nem tudom,hogy hány csaszit engednek az orvosok,nekem a dokim az nem mondott semmit,de mintha célzott volna rá,hogy ezután abba kéne hagyni a gyermekszüléstKép
Én is egyetértek vele,én úgy érzem,hogy ez a baba még belefér az életembe,lesz hozzá energiám,de mivel ez a terhességem is pocsék(rengeteg,és hosszantartó rosszullétek,szédülések,stb...)tönkrementek a lábaim(visszér),így azt gondolom,hogy én több terhességet nem vállalok.Nekem felis ajánlották,hogy ez után a csaszi után elkötnek.Meg azt hiszem a 35 év feletti nőket is akiknek 3 gyerköcük van,de lehet,hogy nem is feltétel a 3 gyerek.
Szóval én most nagyon azt mondom,hogy nekem elég lesz a 3 gyerköc.
Na most megyek,vár a takarításKép
Legyetek jók!
Rita
30+6
rita01

Szia Viki!

Valami nem stimmel a regisztraciommal, nem tudok bejelentkezni, azert kuldom nevtelenkent a leveleimet. Majd irok az adminnak.

Meg csak 14 hetes vagyok, nem tudni a nemet.
A csaszival en is ugy voltam, hogy azt hittem eloszor, mindenki viszonlag jol viseli. Csak azota talalkoztam tobbekkel, akik engem is hulyenek neztek, mert nekik sokkal rosszabb volt. Biztos egyeni dolog, hogy ki milyen gyorsan regeneralodik. Igaz, most, hogy elore tudom, mi var ram, kicsit jobban tartok tole. El is hataroztam, hogy utanajarok, milyen homeopatias bogyokat lehet szedni majd elotte, nyugtatokent.

Szia,
Eva
Névtelen

Sziasztok!

Viki!Van vmi híred Dorisékról?Olyan régen jelentkezett,vagy csak én nem vettem észre?
Remélem minden rendben van velük!

Nicki!Nálatok minden ok?

Rita
31+0
rita01

Sziasztok lányok!

Rita!
Köszi a kérdésed jól vagyunk! Bár egyre nehezebbnek érzem magam.
Köszi lányok a a tippekket a széklettel kapcsolatban, még mindig nem rendszeres ugyan de úgy néz ki javuló tendenciát mutat. A hétvégén összeszedetem a babaruhákat, tök jó érzés volt, mostmár alig várom a bébit. Szinte nem is kell vennem semmit.
Rita! Egyébként nálunk is megvan már a név, Márton lesz ha minden igaz!
Szóval én már számolom a napokat de olyan lassan peregnek a hetek.
Nicki
31+6
Nicki

Sziasztok lányok!

Én is a Pálffy dokinál szültem a lányaimat, és nagyon meg voltam elégedve vele. A Margit Kórház is nagyon jó hely, szerintem mindenki nagyon rendes. Ha jövőre összejön, a következő babámat is ott szeretném szülni!

Sziasztok, minden jót nektek: Timi
Névtelen

Sziasztok!

Tudna valaki egy doki nevet és telefonszámot adni a Margitba, egy olyan dokihoz, aki magánorvosi beutalóval is fogad kismamát és nagyon-nagyon jó fej?

Elöre is köszi mindenkinek!
Névtelen

Előző névtelen én voltam: Kakukktojás.

Bocsi, üdv.:
Kt.
Névtelen

Sziasztok!
Most csak kis időre tudok jönni, hírt hoztam Dorisékról.
Sokszor puszil mindenkit és elnézést kér, amiért nem tud válaszolni a mail-ekre, de most fél évig sajnos nem lesz gépközelben.
Befektették a kóházba, mert a kislány sajnos le van maradva, és gyakran kell flowmetriát csinálni.
Szorítsunk nekik nagyon, jó?Kép
Ha lesznek új híreim, majd megírom.
Viki
vikici

Sziasztok!
Új hír Doristól: a flowmetria eredménye sajnos nem jó, a kislány valószínűleg erőlködik a létért. Hétfőn UH és flow. lesz, és ha akkor is rossz az eredmény, befejezik a terhességet.KépKépKép
Kapott már tüdőérlelőt is és Mindenkit puszil.
Viki
vikici

Sziasztok!

Viki!Köszönjük a híreket Dorisékról,igaz sajnos csupa rossz híreket kaptunkKépKépKépKépKép
Természetes,hogy ezerrel szurkolunk nekik,nagyon remélem,hogy minden rendbe jön náluk!
Továbbra is várjuk róla a híreket,én nagyon sokat gondolok rájuk.Itthon kellett befeküdnie a kórházba?Olyan igazságtalan lenne,hogy ennyi küszködés után vége kellene lennie a terhességnek,és pedig nemsokára már vége lenne,és szülhetne.Ezerrel imádkozom értük(igaz nem vagyok hívő ember)de most nagyon szurkolok értük.

Lányok!Kicsit más téma,és most nem igazán illik ide,de azért tudnátok nekem tanácsot adni,hogy merre induljak el kiságyat nézni?Használtat nem szeretnék venni,viszont egy újra pedig nem áldoznék többet max.12.000ft-nál.Tudtok vmi jó helyet ahol van választék és az árak is elfogadhatóak?
A Brandonba voltam eddig egyedül,ott végülis volt 12.000-ért,de ha vkinek van jobb ötlete azt megköszönném!

Nicki!Örülök,hogy ti jól vagytok,lassan tényleg a végére érünk,kitartás neked is,és mindenkinek aki a vége felé jár.Én is sokat nyüglődöm,csak én még plussz szenvedek a lábaimmal(tudod a visszerek)Kép
Hamar elfáradok,és sokat sem bírok sorba állni sehol semKépNéha szédülgetek,és nekem sajna néha még mindig előjön a hányingerKépSzerencsére hányni nem szoktam,de azért a hányinger érzése sem túl jó érzésKép
Én is lassan elkezdem kipakolni a babacuccokat,de még vennem is kell pár dolgot.
(kiságy,szivacs bele,huzatot,fejvédőt,egy kómodot amibe belepakolom a babacuccokat,textilpelust,szóval ez csak töredéke a dolgoknak,és még hosszú a listám.)
De már elkezdtem nézelődni,hol milyen árak vannak.
Neked van már mindened?
Na jól van,elég hosszú lettem,most megyek ebédelni.
Legyetek jók,és nagyon vigyázzatok magatokra!
Dorisnak üzenem,hogy nagyon szorítok értük,pihenjenek,és a legjobbakat nekik!
Rita
31+3
rita01

Sziasztok!
Dorisék még egyben maradhatnak, mert hála Istennek a keringés jobb lett, bár a picik nem nőttek.
De a lényeg, hogy még bent maradhatnak.Kép
Viki
vikici

Ja, igen, ez kimaradt: Rita, igen, itthon kellett befeküdnie. Előszr a Sotén tartották bent, de most már a Margitban van.
vikici

Sziasztok Lányok,
Nagyon drukkolok Dorisnak!!!! De honnan érezte, hogy valami nem oké?

Mi jól vagyunk, de kicsit kemény a hasam. A doki Magnerot-ot írt fel, azt szedegetem. Szedett valaki ilyet?? Kicsit megijedtem, mert a leírásában az van, hogy az orotsav tartalma (ami segíti a megnézium felszívódását) segíti a baba fejlődését. Most remélem, hogy nem lesz óriás gyerekünk...

Múlt héten megismertem a szülésznőt, akit az orvosom ajánlott és nagyon szimpi volt. Ma kezdjük ezt a 3-4 hetes Margitos tájékoztató felkészítőt, amikor a szülésről, a korházról mesélnek.

Járt valaki tornára a Margitba? Állítólag 3-tól van valami torna, lehet, hogy pár hét múlva lelépek előbb a mh-emről és fogok járni. Most otthon tornázgatok csak.

Végül vettünk féláron egy használt babakocsit, mert volt lehetőség (PegPérego Milano XL). Nem nagy kerekű, amilyet ajánlottatok, de tömör gumi kereke van és a kiskerekűekhez képest egész jól rugózik, két irányból tolható kétfunkciós. Meglátjuk, ha nem válik be, még mindig lecserléhetjük. Azért köszi a tanácsot.

Mindenkit üdvözlök, vigyázzatok magatokra!
Adél
25. hét
adél

Sziasztok!

Viki!Újból köszi az infókat Dorisékról,változatlanul drukkolok értük,a kórházban jó kezekben vannak,biztosan mindent megtesznek értük.
Ha van újabb híred róluk akkor azért várjuk a beszámolodat!Kép
Puszilljuk őket,és pihenjenek nagyon sokat!

Adél!Én sajna nem tudok nyilatkozni tornáról,én sosem jártam.

Most megyek,mert a kutyáim már nyavalyognak a sétáértKép
Rita
31+6
rita01

Sziasztok!

Sokági kerültem a babanetet, de most végre - egy magzatelhalás, 3 inszemináció és 3 lombik után - szülészt kereshetek. AMargitot elég jó kórháznak trtják. Ilyen kórtörténet után olyan orvost szeretnék aki természetesen nem csak szakmailag jó, hanem a lelkemet is megnyugtatja pár empatikus szóval hogy minden rendben van és tényleg odafigyel ránk. Tudom nehéz ezt igy megtalálni de valahogy el kell indulnom.

Köszi előre is a segitséget boldog kismamák: Ria
Ria

Ajánlom a Sztanyik dr-t.
rjuli

Ria, szerintem is dr Sztanyik! Láttam, hogy több helyen is keresgéltél. Én az elsőt az I. Klinikán szültem, onnan dr Szillert ajánlanám, bár nem nála (sajnos), de igazából az tényleg túlságosan nagyüzem. Aztán a MÁVban próbálkoztam a 2-nál, de mivel én is problémás eset vagyok valamelyest, nem voltam nyugodt, és tovább kerestem. Végül Dr sztanyiknál szültem, és iszonyú rendes volt, nagyon gondos, lelkiismeretes. Sokan járnak hozzá, de odafigyel mindenkire, lehet tőle kérdezni, megnyugtat, kedves, csendes, kiváló szakember, rosszat még nem hallottam róla! A legmelegebben ajánlom! Klára
klara

Szia Ria!

Én nem a Sztanyiknál szültem, de ismerem.MIndkét szülésem után találkoztam vele, és tényleg nagyon rendes. A betegei is csak jókat mondtak róla! Én a Pálffynál szültem, szakmailag ő is nagyon jó, de emberileg senkinek nem merném ajánlani, főleg ha lelki ápolásra vágysz! Bár velem nagyon rendes volt, nem mondhatok rosszat róla!Timi
Névtelen

Lányok!

Nagyon köszönöm a hozzászólásokat. Nehéz dönteni, személyesen is találkozni kell velük. Na meg egy interneten felmerül 1-2 név a 20-ból, de nem baj, indulásnak az is jó.

Ria
Ria

Sziasztok!

Adél! De jó, hogy jelentkeztél! Jöhetnél gyakrabban is!
Nekem mindkét sokat eményedett a pocakom, mégis tök zárt voltam végig! A MagneB6 nálam nem volt túl hatásos, nekem is a Magnerot és a Magnevitál tablettát ajánlotta a doki. Nekem az utóbbi jött be, a Magnerot-tól fájt a gyomrom. Így most is a Magnevitált szedtem. Szerintem ne aggódj, ha nagy babád lesz, az nem ettől a tablettától lesz.Kép
Kíváncsi vagyok, mit szólsz majd a felkészítőhöz, nekem az tetszett a legjobban, amit a vezető szülésznő tartott, illetve ami az apás szülésről volt (elég vicces voltKép).
Doris nem érezte, hogy baj van, nemtom emlékszel-e, magas volt az AFP-je és le volt maradva akislány, ezért elküldték a Sote I-re genetikára. Ott is látták, hogy elég nagy a lemaradás, így visszahívták 1 hónap múlva kontrollra. Ekkor látszott, hogy rossz a keringése a kislánynak, és haza sem engedték. Kapott infúziókat, aztán hazamehetett pár napra, de utána be kellett feküdnie a Margitba.

Rita, ha új hírem van, persze hogy megírom.

RJuli, Klára, Timi!Kép Ne ajánlgassátok már Sztanyik dokit, így is alig lehet hozzá bejelentkezni!KépKépKép

Ria, gratulálok a Pocaklakódhoz! Persze nyugodtan menj Szanyik dokihoz, én is leteszek egy voksot mellette!Kép Szerintem ha kicsit olvasgatsz az archívban, más orvosokról is találsz infót!

Kati! Hol vagy? Hogy van Ricsike? Nyugisak már az éjszakák? Ha olvasol, írjál ám! Nem láttalak a másik topicban sem!

Na befejezem, mert olyan hosszú lettem, hogy senki nem fog elolvasni.Kép

Viki
vikici

Viki, bocsi, azért ugye nincs harag? :-)
Nekem is sokat keményedett anno a pocakom, de a MagneB6 nem nagyon jött be, inkább a pezsgőtabletta. Klára
klara

Viki,
én ajánlgathatom a Pálffy dokit is, de lehet, hogy Ria nem fog elájulni a stílusától. Mert az elég furcsa a dokibácsinak, nem éppen egy született pszichológus!

Timi
Névtelen

Klára, nincs harag!Kép Én a pezsgőtablettát nem mertem inni, állítólag vesekövet okoz...Kép Na persze mi egészséges?!Kép

Timi, ismerem, volt hozzá szerencsém párszor. Jó kedvében is találtam már, meg rosszban is... Utóbbinál elég gázos szerintem a stílusa...Kép Viszont akik hozzá járnak, nagyon esküsznek rá.

Viki
vikici

Viki,szerintem mindenkinek magának kell eldöntenie, hogy kiben bízik, és kire bízza rá magát.Tanácsokat persze lehet adni, de a személyes tapasztalat dönt ebben a kérdésben. A Pálffy dokiról én nem tudok rosszat mondani, velem mindig nagyon rendes, és szakmailag szerintem az egyik legjobb doki.Remélem még egy darabig ott marad, mert legközelebb is nála szeretnék szülni.
Timi
Névtelen

Viki, szerencsére nem lett vesekövem, bár nem is ittam olyan sok pezsgőtablettát. Ezért (?) előbb is jött a baba, szerencsére csak 2 héttel, így kisebb volt, mint az első, ami tiszta haszon. Nekem kellemetlenebb volt a gyomorégés, mindkét terhesség kb felétől.
Ezek szerint te is dr Sztanyikhoz jársz? Szeretettel gondolok rá. És puszi minden margitos maminak. Klára
klara

Sziasztok!

Viki! Doris hanyadik hétben jár most? Jaj, de izgulok értük...

Adél! A PegPérego Milano szuper kocsi, imádni fogod! Én is olyat szerettem volna, de nálunk nem fért volna be a liftbe, ezért lett végül a "kistestvére", a Venezia. Ezerféleképpen állítható, könnyen kicsire összecsukható, kategóriájához képest nem nehéz, és nagyon-nagyon kényelmes a babának is, és a mamának is. Kép Mi lejártuk anno a lábunkat, nagyon sok félét megnéztünk, és végül csak a PegPérego kocsik maradtak fenn a rostán. Azóta vettünk egy Ariát is, ami a kis, könnyű sportkocsi változat, mert a 12 kg.-os nagyfiammal együtt azért a Veneziát már húzós felrakni pl. egy buszra. Akkor is végignéztük a kínálatot, és valahogy megint csak a PegPerego kocsi tetszett igazán. Kép

BMárti

BMárti
bmárti

Sziasztok lányok!

Aki most szült attól kérdezem hogy mi a helyzet ezzel a három hónapnál nem régebbi házassági anyakönyvi kivonattal. Mikor 2001-ben szültem bementem a polgármesteri hivatalba kérni de azt mondták mivel a III. kerültben házasodtunk nem kell, szerintetek ez most is így van? Örülnék neki.
Dorisékért nagyon izgulok!
Nicki
33+0
Nicki

Nicki!

1 hónapnál nem régebbi kell, de, aki a III. kerületben házasodott, annak tényleg nem kell.
rjuli

Sziasztok!

Viki, köszi az érdeklődést. Jól vagyunk, csak egyelőre nehéz az időmet beosztani, és örülök, ha olvasgatni tudok kicsit, írni mostanában nincs időm. Ricsike szépen fejlődik. Az éjszakák még nem teljesen nyugisak, de azért van némi fejlődés - már van amikor 5 órát végigalszik. Nem is tudom elképzelni, Te hogyan bírod a két picivel.

Képzeld, jövő héten megyek Sztanyik dokihoz a hathetes kontrollra (szokás szerint a Bécsi útra, a gyorsaság miatt). Kiváncsi vagyok milyen lesz, meg mit kérdez/vizsgál stb.

Házassági akvi: csatlakoznék rjulihoz, valóban nem kell a III. kerületben esküdteknek.

Üdv,
Kati
Kati

Lányok!
13:13-kor jött sms Doristól, hogy ma megszületnek a Picik.
DRUKK-DRUKK!

BMárti, a 31. hét körül van.

Majd írok bővebben is, csak most rohannom kell.

Viki
vikici

Sziasztok!
Beszéltem Doris-szal. Szóval pénteken a flowmetria eredménye elég rossz lett, és mivel a kislány már 2 hete egyáltalán nem fejlődött, mentővel átvitték a Sote I-re, ahol megszületett Lili (1150 gramm) és Gergő (1700 gramm). Egyenlőre mindkét baba lélegeztetőn van, és Doris azt mondja, jelenleg Gergő állapota kevésbé stabil, mert hiába született nagyobb súllyal, a tüdeje fejletlenebb (így kap tüdőérlelőt). Lilihez tegnap már benyúlhatott az inkubátorba.
Egyenlőre ennyi, ha vannak újabb hírek, jelentkezem.
Sziasztok:
Viki
vikici

Sziasztok!

Viki!Légyszíves a nevemben feltétlenül add át Dorisnak,hogy nagyon szurkolok értük a továbbiakban is,nagyon bízom benne,hogy a legjobban alakulnak velük a dolgok!Puszi nekik,és gratulálok a lurkókhoz.Igaz,hogy kicsikincsek lettek,de biztosan mindent megtesznek értük az orvosok.Tényleg megkönnyeztem a hírt,örülök,hogy megszülettek,és nagyon imádkozom értük.

Lányok!Én az apaságiról szeretnék kérezni.Milyen papírokat kell bevinni az önkormányzathoz,és pontosan melyik osztályra kell ott menni?Eddig kétszer csináltam ilyen papírt,de fogalmam sincs,hogy hova kell menni?KépMondjuk ott biztosan útba igazítanak minket a párommal,de azért ha tudtok segítsetek!KépKöszönöm!

Nicki!Nekünk is lassan eljön az időnk,hihetetlen,hogy mennyire rohannak a napok.Legalábbis nálam olyan gyorsan pörögnek az események,hogy tényleg már csak azt fogom észrevenni,hogy szülni kell menniKép
Amúgy hogy érzitek magatokat?
Nálam ma iszonyatos hányingeres nap vanKépDe szerencsére hánynom eddig nem kellett.
A lábaim fájnak,de most már csak kibírom vhogy a szülésig.
Tök jó lenne ha egy időben lehetnénk bennt,biztosan jobban telnének a kórházi napokKép
Na jól van már ennyit.
Puszi,kellemes estét mindenkinek!
Vigyázzatok magatokra!
Doriséknak is nagy nagy puszi,és a leges legjobbat neki is,és a babócáknak is!
Rita
32+4
rita01

Én is sok erőt kívánok Doriséknak, eddig is sokat gondoltam Rájuk!

Jade
29+2
jade

Sziasztok Lányok!
Gratulálok Doriséknak és persze nagyon drukkolok!

Márti,
Mi is nézegettük rendesen a kocsikat, előtte nem is képzeltem, hogy ilyen nehéz lesz dönteni. A barátnőnek is Venezia van (Ő is agyon dícsérte), de tényleg ez tűnt a legjobbnak. De azért használatkor derül ki, hogy mennyire jó vagy nem. Ott nézegetjük az előszobában... Mi kertes házban lakunk egyébként, liftezni nem kell, de elsőre pik-pak összecsukom én is pedig semmi tapasztalatom nem volt.
Most a bababútor project lesz. Persze nekem a fenyő tetszik, ami a legdrágább... A Kikában most láttunk szépet. Esetleg tudtok ajánlani valami helyet ahol van fenyő bútor elfogadható áron?

Köszi Lányok a magnéziumos tanácsokat. Most a Magnerot-ot szedem, de nekem sem mindig jó a gyomromnak. Nem is gondoltam, hogy attól lehet, azt hittem ez is a terhesség velejárója. Most vettem valami citromos szopogatóst, azt is kipróbálom.
Most a 26. hétben vagyok és egyre jobb az étvágyam. Ti hogy voltatok ezzel? Eddig nem izgattak a sütik, csokik sem annyira, de most valahogy állandóan eszegetnék, mindent...

Ria!
Én is Sztanyik dr-t ajánlom, bár még nem szültem nála. Igazából még nem is tudom elképzelni, hogy szüléskor milyen lesz. Rám tök jó hatással van a nyugodtsága, türelme.

Vigyázzatok magatokra!
Üdv
Adél
adél

Sziasztok!

Viki! Kérlek add át az én gratulációmat és drukkjaimat is Dorisnak! Remélem minden rendben lesz a babácskáival, és nagyon várom a további híreket! Kép

Adél! Hát igen, a kertes ház (nem csak a lift miatt Kép), az jó dolog. Kép Babakocsit választani nekünk is szörnyen nehéz döntés volt, de még így, közel két év távlatából is úgy érzem, jól döntöttünk. Olyan kocsi sajnos nincs, ami minden követelménynek megfelel. A PegPerego kocsit egyetlen hibája (szerintem) a viszonylag kicsi kerekük, viszont cserébe aránylag könnyűek.
Bababútor témában talán az RS-t tudnám ajánlani, ahol valamivel emberbarátibb árakon vannak fenyőbútorok. Azután ott, ahol a Brendon van, kicsit hátrébb az udvarban van egy kis bútorbolt, ott láttam a KIKOL natúrfenyő bababútorait, amik nekem nagyon tetszettek. De lehet, hogy ezeket is árulják az RS-ben is. Mi Budaörsön vettünk végül, a VOX bababútoraiból, szuper a honlapjuk, érdemes megnézni http://www.vox.pl/meble/index.html. Sajnos az már nem szerepel a honlapon, amilyen nekünk van, pedig lassan ki kellene egészítenünk a gyerekszoba berendezését. Kép

BMárti

BMárti
bmárti

Lányok!
Dorisról tudtok valami újat? Nagyon drukkolok értük.

Üdv
móni
mj__móni

Sziasztok!
Jó hírek Dorisékról: már egyik baba sincs lélegeztetőn!KépKépKép A Lili nem akarja elfogadni az ennivalót, de gondolom, ezt a problémát meg tudják oldani az orvosok. Dorist már hazaengedték, otthonról jár be a babákhoz.
Nagyon köszöni mindenkinek a jókívánságokat és a drukkokat és mindenkit nagyon sokszor puszil!

Viki
vikici

Sziasztok!

De jó,hogy benéztemKépNagyon örülök Doriséknak,szerintem innentől kezdve hihetetlen gyorsasággal elkezdenek gyarapodni a picurkák,és hamarosan együtt lehetnek otthonKépSzegény Doris biztosan kimerült lehet lelkileg is és testileg is,de nagyon szurkolok,hogy hamar helyrejöjjenek!

Nicki!Tegnap voltam a terhesgondozáson,szerencsére másfél óránál többet nem kellett ott várakoznomKépElkísért egy bnőm,így jobban telt az idő.Rengetegen voltak,én pont egy olyan hülye helyre tudtam leülni ahol alig hallottam,hogy szólítanak.
Beszéltem a dokimmal is,3 hét múlva mennem kell a CTG-re,és még az utsó vérvételre.Aztán azt kérte a dokim,hogy találjam ki végre,hogy mikor akarok szülni,mert neki intéznie kell előtte a műtőt.
November 24-ére gondoltam,ez egy hétfői nap,és akkor ha minden jól megy akkor a hétvégét már otthon tölthetjük.Nem szeretik már megvárni a 3.császárnál a 40.hetet,végülis én csak egy héttel hoznám előbbre.Ezzel biztosan ő is egyet fog majd érteni.Majd 3 hét múlva megbeszélem vele a fix időpontot.
Persze tervezgetek meg minden,aztán az is lehet,hogy beindul jóval előbb.Igaz az első kettő nem indult meg magától,kihordtam rendesen a 40.hétig a babákat,az elsőt egy héttel túl is hordtam.Na szóval nálam ez a helyzet jól vagyunk,csak irtó hamar elfáradok,most már alig bírok fordulni az ágyamban,eléggé feszülget a pocakom,sokan mondják,hogy lejjebb is ereszkedett a hasam.Hát nem tudom,de azért jó lenne ha megvárnánk azt a november 24-étKépAddig még annyi dolgom van,kell még vennem jó pár dolgot,még a babacuccokat sem böngésztem át rendesen,és nekem sincs jóformán semmim a kórházba.
Te hogy állsz a készülődéssel?Remélem jól vagytok!

Mindenki másnak is kellemes napot kívánok!
Vigyázzatok magatokra!
Rita
33+2
rita01

Sziasztok!

Dr.Sztanyik magánrendelőjének a telefonszámára vagyok kiváncsi és a rendelési időre, tarifára (vizsgálat, szülés).
Köszönöm:

Dozsu
Dozsu

Sziasztok Lányok!
Megmondom őszintén,meglehetősen elkeserít, hogy csak Sztanyik körül forog a világ a Margitosok között, mikor annyi/kevésbé propagált!!!/ nagyon-nagyon jó doki dolgozik ott. Mellesleg az osztályon dolgozó lányok is szülésznők, csak mivel forgásban dolgoznak, van olyan műszak, hogy kintre vannak beosztva, és nem a szülőszobára. A papírjuk és a szakértelmük ugyanaz, mint azoknak akik éppen akkor a szülőszobán vannak. Sok sikert mindenkinek.Üdv: Kívülálló!
Névtelen

Ha majd babanetezik olyan kismama, aki másik orvossal volt megelégedve és ezt meg is osztja velünk, akkor más körül is fog forogni a világ. Ez csak azokon múlik, akik NEM a Sztanyikhoz járnak, ezen nincs mit keseregni.
Csak nem Margitosnak tetszik lenni?
rjuli

Szia Névtelen Kívülálló!

Részemről Béres dr. körül "forog a világ", de csak riktán írtam/írok! Így asszem ebben igaza van rjulinak, akik írnak erre a topicra, azoknak az orvosáról lehet olvasni, és most a Sztanyikosok vannak többségben:-)!

Az írásod második részét én nem egészen értem. Aki valaha megfordult a kórház szülészetén az tudja, hogy forgásban vannak a szülésznők. És szerintem tök aranyos volt ott mindenki (amikor én voltam ott kb. 1 éve), akár a szobán voltak, akár az osztályon. Mit is szerettél volna ezzel mondani?

Sziasztok,
Philissa

Philissa
Csenge Boglárka 2002.09.23.
Kép
és Hanga Bíborka 2005.05.05.
Kép
philissa

Sziasztok!

Nagyon béna vagyok, egyszer már regisztráltam, csak elfelejtettem a jelszavam. Mindegy, remélem, sok névtelen Éva nincs a topikban.

Március végén szülöm a második gyerekemet a Margitban, Béres doktornál. (Ezennel újabb szavazat). A szülésznők tényleg szuperek, nekem Tódor Éva segített, de amint láttam, a többi is tök jó volt.
Császárral szültem, és mindenféle okokból most is az lesz. A szoptatástól rettegek inkább, mert az nem ment az elsővel, négy és fél hónap fejés lett belőle. Már szervezem a segítőhálózatot a másodikhoz. A barátnőm bevállalta, hogy jön az őrzőbe segíteni, megyek az LLL-hez, másik gyerekorvosunk is lesz, ezerrel olvasok és készülök. Csak a csecsemőosztályon mi lesz? Megint betápozzák a bocicumival a gyerekemet, aztán küzdhetek.
Valaki, aki mostanában szült, pláne császárral, tud friss infókkal és tanácsokkal ellátni? Persze benézek a Szoptatós topikba is.

Előre is köszi

Éva
Névtelen

Szia Éva!

Én a Pálffy dokinál szültem, mind a két lányomat, császárral.Tudom, hogy sokan nem szeretik, de én csak jót mondhatok róla. A szoptatással mi is megszenvedtünk, de másodszor én is ügyesebb voltam! Szerintem legjobban otthon lehet megtanulni szoptatni, nyugodt körülmények között, ahol nem rettegsz attól, hogy nem eszik a gyerek, és nem engednek haza a kórházból. Én legalábbis mindkettővel így jártam. A második lányomnál hozattam be cumisüveget, és megkértem a nővéreket, hogy ha kell azzal etessék. Nem tudom hányszor volt rá szükség, rumiban voltunk, én sosem etettem azzal, de az biztos, hogy Rita kezdettől fogva jobban szopott. Egyébként van most egy fiatal védőnő, aki nagyon türelmes, és szerintem minden kismamát megtanít szoptatni.
Nyugodj meg, neked is menni fog! Sok szerencsét, Timi.

Timi
Kép
Kép
Kép
timi72

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?