Sziasztok !
Kicsit megkésve de itt vagyok...
cseriani : a súlyok meghatározásánál a hazaviteli súlyt vesszük alapul, nálatok a 3630 -at. A leirt súly változások jók, és a 6 hónapos korra meghatározott duplázása meg is van.
Szerintem nincs ok az aggodalomra.
Ebben az időszakban inkább nyúlnak a gyerekek, ahogy te is irtad jönnek a fogak, roszabbul alszanak, nehezebben esznek, ráadásul rengeteget mozognak. Az hogy most kevesebbet hizik nem baj, sőt belefér az is hogy nem keveset , de egyáltalán nem hizik , hanem rövid ideig stagnál a súlya. Bár a tünetek lehetnek utalások arra , hogy már ideje a hozzátáplálás elkezdésének is, nálatok ez meg is történt nagyon helyesen.
A gyümi az első, aztán ahogy már volt róla szó, szépen a többi ( főzelékek , zöldségek stb ) A szervezet szépen át áll a másfajta táplálék befogadására, feldolgozására és akkor biztosan megint elindul a súlya jobban felfelé. Ránézésre a képek alapján is nagyon szép , formás a gyermeked, nincs semmi gond szerintem.
mesi : a csecsemők pöttyei általában tejpöttyök, ez a leggyakoribb.
A baba arcán jelenik meg erőteljesebben , de más testrész is érintett lehet . A pötty piros , közepén fehér pötty. Olyan mint egy pattanás . Általában a szopik után jobban előjönnek , majd picit halványodnak. Ha ilyen van , akkor az tejkiütés gyanús, általában magától elmúlik. Ha nem , akkor vannak gyógymódok rá. A topikon valahol már irtam ezeket , meg kell keresnem hogy hol.
Oka : a tej minősége. ( nagyon tápláló, zsirdús tej, vagy okozhatja az anya tehéntej fogyasztása. )
Másik fajta pötty, a meleg kiütés, ami pici pontszarü pötty, általában a nyakon ( hátul a tarkó tájon és az oldalsó redőkben , )
illetve a hajlatokban alakul ki.
Lehet pelenka kiütés, értelem szerüen a pelus altti területen.
És nem utolsó sorban lehet allergiás kiütés, ami lehet mosószertől, ételtől stb.
Ez az egész testet érinti, nem csak a felső régiót. ( főleg az érzékenyebb részeket, belső comb, has, mellkas stb )
Sok esetben viszont soha nem derül fény mi van a háttérben , ahogy előjönnek a pöttyök egyszercsak el is múlnak.
Figyelgesd, ha rosszabbodna kérd ki a dokitok véleményét.
danann : nagyon gartulálok , ügyesek vagytok.
Puszi mindenkinek.
Ja és bár én nem vagyok már bébi , mégis elég nagy mostanában az alvásigényem. Biztos a frontok a bünösek, meg már az ember szervezete kimerült . Remélem már bejön a jobb idő. A babák is biztos ezt érzik.