Új privát üzeneted érkezett!

Kata,
persze bocs, ez kicsi gyerekre érvényes. 8-9 éves kortól már azért lehet őket hagyni érvényesülni, addigra lesz annyi eszük, hogy ne ugorjanak fejest a kútba, vagy a tüskös bokorba.
ancsipancsi

Ancsi,
kertje válogatja. Mivel nálunk se kút, se veszélyes méretű állat, Füles ki van csapva, oszt jó napot! Mi is mindig kint turkálunk az összes szabadidőnkben, ő meg lelkesen segít gazolni, ásni locsolni, meg mindent. És még az is belefér, ha néha félrevonul és a termőföld kupacban "homokozik". Ugyan nyakig koszos lesz, de nagyon élvezi! Egy tanya persze más! Fülesre is állandóan figyelni kell, mert úgy rongyol(na) be a nagy lovak közé a karámba, ahogy csak tud. Imádja őket és semmi félelemérzete ezel kapcsolatban. Állat= barát. Az mindegy mekkora és emlős, vagy madár, vagy "kukác".... :mrgreen:

Senkinek semmi baja, csak a kocsinak, meg annak, hogy tönkrevágta a dolgozóba-járási lehetőségemet. Egyenlőre kölcsönkocsi, aztán a többi kiderül 1-2 héten belül.

Votiv,
kitartás!! És Istit is be lehet fogni fűnyírásra sztem. 8) kép csúcs!!!!

én mentem, most már nem is leszek nagyon, mert holnap mék megint dógozni!!!

csók mindenkinek

macs
macskanyu

nincs egy perc nyugi se...

tegnap vettem 1 cipőt (Deichmanban jópofa lapos talpú bokorugró csukák vannak 3-4e-ért) és este Isti totyogott benne, úh apjuk odaadta a cipősdobozt játszani Lilirózának.
CSAKHOGY abban a dobozban benne volt az a kis zacskó (nedvességelszívó vagy mi), amire rá van írva hogy Silicea és DO NOT EAT és erre senki sem gondolt és este már csak a széttpett zacskót találtam meg és szanaszét a golyócskákat :shock:
eddig semmi nem mutatkozott a csajon, és szerencsére csak pár percet játszott a hülye cipősdobozzal, aztán vittem fürdetni, dehát akkoris basszus...
próbálom magam azzal nyugtatni, hogy ha eddig semmi baja, akkor tuti nem evett a golyócskákból, és Isti is megkóstolta a vécéillatósító rudat, és semmi baja nem lett... :roll:

votiv 8)
votiv

Vot, ezt a silicea-evést a húgom is eljátszotta, jó 20 évvel ezelőtt, pot így, a cipő mellől, és semmi baja nem lett! Remélem Lilirózának sem lesz!
rídonli#

Kert-téma: nekünk csak nyaralónk van (az sem a miénk igazán, hanem a családé), viszonylag bababarát, egyedül a terasz lépcsője veszélyes, meg ha tüzet rakunk. Sztem szuper, hogy kint ülök, a gyerek pokrócon rajzol, hintázik, medencében pancsol vagy homokozik,esetleg 2 kis botocskával játszik egy órán át... Persze, mindig kell rá figyelni, de egész nap levegőn van, és a kert beláthatóbb, mint a lakás, szal, akér még újságot is olvahatok. És igen, nem kell összecuccolni, bokorba pisilni, visszaszereznia homokozójátékokat, stb., mint a játszótéren!
rídonli#

Vot, csakhogy előkerültél! :)
Ez a babakocsis kép szuper!!!!!!!!!!! Liliróza milyen nagy lány már! :)
rídonli#

Bőrizémicsoda téma:
köszi mindenkinek a hsz-t. Szóval mivel én a beszari fajtához tartozom, megvárom mig megszülök, meg szoptatok és drukkolok addig, hogy elmúljon :) ha mégse akkor majd keresek egy bőrgyogyót!
Ancsi: a kozmi kifejezetten a lézert mondta erre a problémára.
És én is fehérbőrű vagyok és oda is kozmáltam már egy párszor (tenx to kakaóvaj divat :oops: :P ) és hát pöttyös is vagyok rendesen :roll:

Hurcibálás:
ezen a tesófellépőn én egyet nem értek:
hogy a bánatba tudjátok még a babakocsi fogóját is fogni, és még lépni is??? Vagy a fellépővel együtt megnövesztitek a karotokat is??? :roll: Mert én tutti állandóan a fellépőt rugdosnám+kidugott fenékkel kéne közlekednek, hogy elérjem a tolókart :?
Ríd: a fénymásolt prosit megköszönném!! (Zsini: köszi neked is a prosi felajánlást, de ha Ríd tud fénymásolni akkor az jobb, mert igy mindenkinek marad egy példánya;)
Zsan: és ha az Ergo mellkiemelésre is jó akkor nekem AZONNAL kell egy olyan :mrgreen: bár most nem panaszkodhatom, meg valszeg a szopizásnál se, de majd utána...hajaj... :roll:

Votiv: Kamilla mint szófogadó kislány bruhahaha :? sajna nem minden esetben hajlandó mellettem szépen motorozni és ha meg lesz a bicója na akkor felköthetem a gatyám!
Fabicót majd a nyúl tojja neki! Egyébként megvizslattuk és elég masszív anyagnak tűnik, apa mondta, hogy fabrikál majd a fogantyúra egy szivacsfogót is azért. Az ülésse valóban egy szivacs, de szerintem egyelőre nekünk ez megfelel. Most azon drukkolok, hogy leérjen a lába már róla!
Kimerészkedés: ha téli babám lenne akkor nem fosnék, de július-augusztusban mégse csücsülhetek majd a faszányos meleg lakásban :roll: abban bízom, hogy szomszédék is itthon lesznek nyári szüneten és a 2 felnőtt+1 nagylány csak elkordinál már két kicsit én meg a legkissebbet :roll:
Lili :o csaknem evett belőle!?!?! Reméljük nem lesz baj ++++++

Móni: triciklink már van, de még nem tudja tekerni és elég hamar elunja hogy én toligálom és akkor inkább jön gyalog és akkor nézhetem merre megy mit csinál+vihetem a triciklit is :? szal tricikli csak akkor játszik ha Apa is velünk van.
És igen van nálunk is egy anyuka aki a kicsit tolja a batár babakocsiban és a 3-4 körüli kisfiúcska szépen motorzik a lábánál!!!! :shock: MINDIG! Még a PIACON is! :o na Kamilla tuttkó nem maradna ilyen szépen "lábnál" :( :?

Macs: Cicamáj :P olyan kár, hogy nem tudsz többet írni :( hiányzol hüp-hüp

Fibi: na ez jól hangzik! Szuper, hogy igy bevált a váltás nektek is és a srácoknak is ;)
Képeket azért továbbra is várjuk ám a kecóról!

Zsini: jobbulást nektek! ++++++

Kerttéma: én is én is nagyon szeretnék már, mert ott van egy csomó érdekes dolog ami simán leköti a kicsit is és a nagyobb gyerkőt is! Pl állatok növények. Kert hiányában eleddig csak egy db gilisztát és egy darab lótetűt tudtunk Kamillával megvizsgálni a játszótéren :? :P

Ancsi: nehogy azt hidd, hogy a 8-9 éves már "eszes"!! Erre jó példa drága emberem aki pl a bekapcsolt fűnyírót szerelte áramilag ami miatt nincs ujjlenyomata a hüvelykujján és ez csak egy sztori a gyermekkorából :lol: Vagy pl Öcsém talán pont 8 évesen majdnem felgyújtotta a garázst, mert ő meg kissé piromán volt kicsinek :lol:

Móni: légcsapót felírtam a beszerzendők listájára :lol: :lol: fürdetésen még nem is paráztam eddig!! :o na tessék most ezt muszáj volt szóbahoznod? 8)

Neet: én nem szeretem a sört, szal nem adnék a gyerekemnek se. Kóstolta is már és nem jött be neki :lol: szal maradunk az anyatejnél :)

Tinu, Szrek: szakdolival hogy álltok??

Na menek, mert koriznak a lányok! S. Juli kb 17.45kor fog futni, drukkoljatok, hogy lehetőleg most ne bénázza má el a rövidprogiját!!

Rylie
rylie

Kert témához még annyit füznék hozzá, hogy nemcsak kert hanem gyerekfüggö is a dolog. Nálunk sem volt semmi konkrét veszélyes a kertben (Szadán), leszámitva hogy meredek, és van néhány gödör meg bogár, meg ilyesmi 8) De pl Bálintot simán el mertem engedni bármikor füvet nyirni meg homokozni, mert ö alapbol egy ovatos (inkább félös) gyerek. Na, Ábel viszont már most látszik hogy totál más, egyelöre semmi veszélyérzete, MINDENT ki akar probálni, és megy mint a tank... Ö más kategoria ilyen szempontbol, de örülök hogy itt is van kicsi kertecske. (zöld még nincs, de ami késik...)

Votiv,
kép eszméletlen :D Silicea remélem, no problem.

Zsan,
:lol: :lol: :lol:

KépKép
fibi

Rylie,
kecorol nincs kép, el kö jönni oszt megnézni :P

Rid,
jaja, én is csomo ujságot olvastam ki a szadai kertben amig B játszott.
fibi

Tinu,
Ikeában kisgyerekkel sok mindent lehet csinálni, kérdés érdemes-e... Mivel már csak hónapok kérdése és Tünci és Marci is kierőszakolja majd a kiscsúzdát és a játszóteret addig amíg nem vámpírok érdemes kávézni és nézni a nagyobb gyerekek után loholó kipukkadt csajokat. Főleg azokat, akik bent ülnek a játszósarokban és a gyerekükkel játszanak 8) , néha mezítláb sprintelnek utána az étterem felé...
Legalábbis mikor P. is ott van én ezt játszom kifulladásig (enyémig, P sose fullad ki), de ha P. nincs ott, akkor úgy csinálok, mint akinek csak egy kis pudingja van (Marci-puding).
Leírom pü-ben a tel-számomat, ha jönnétek hívj vagy írj sms-t.

Ancsi,
Igen, plafonról lóg le. Ikeában vettünk horgot, minimanóban lehet ronda bébihintát venni olcsón (szépet drágán), fakopáncsban olcsó, szép fahintát nagynak v ikeaban karfa nélkülit... Szobadísznek se rossz. Van a felnőttnek való az ikeában, amibe nagyobb gyerek is beülhet. Ebben talán szoptatni is lehet, nem tudom... Nálunk a hintaszék is bejött, mikor már nem volt M. éhes, csak nyüglődött. A hintában viszont fel is tudnál gyorsítani (sajnos átpördülni nem lehet).

Rylie,
Én fiam is simán motorozik mellettem és az emberek elhülve nézik milyen rendes!!! Nna??
Viszont naponta max. 2-5 órát vagyunk kint, a maradék kb. 20-ból 10-et ébren van és kb. 4-et végigüvölt/hisztizik. Úgyhogy ha csak nem húztál le több hetet fent említett kisgyerekkel csak óvatosan a dicsérő szavakkal...
Még van egy csomó ötletem, ha parázni és előre gondolkozni akarsz...

Votiv,
De szépek a gyerekeid!!! Milyen nagy Liliróza!!! És valószínüleg jobban áll, mint M. aki élemedettebb.

Fibi,
Nálunk P. a döbbenet kölök. Marci ül a fenekén és néz. Biztos ő is majd megemberesedik, de P. nyomában sose érhet.

Móni
Kép
Kép
monisa

Fibi! szuper olvasni amiket írsz :lol: . Olvastad is a Vonzás törvényét vagy ez csak személyes megfogalmazás?

Votív! báránykakészítés hogy ment?

Monisa! tök jó, hogy ilyen sűrűn jössz mostanság :D

Ancsi! nem véletlenül írtam nagymamákat (apumnak nem tudnék ilyet mondani). először furi volt, de a kényszer 8)

ja és nekem tök furi, hogy akik már kendőztek azok bizonytalanok. szóljatok ha rosszul érzem.

s éljen a kert :lol: . bár Votív jól érzed, hogy purcasztó is kegyetlenül (pedig nekem még munkám sincs), de azzal hajtom ilyenkor magam, hogy 1.testmozgás, 2. milyen szép lesz nekünk, 3. gyerkőcnek is baromi nagy élmény így felnőni (sztem)

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
gödibarbi

Barb,
konkrétan ezt a könyvet nem olvastam, de csomó mást igen, amiben igy szerepel ez a fogalom.
fibi

Barbi, ha csak a fűnyíráson múlna... :wink: :lol:
és Macs, azt tényleg Istire kellene bíznom, mert apjukra egyáltalán nem számíthatok ilyenben. Előbb vesz fel egy kertészt :P és akkor én lehetnék Gabrielle az SZF-ből :lol:
egyébként én is kertesben nőttem fel, reggel kimentünk, este meg bementünk :) nagyapó kertjében most is nagyon jól szórakoznak a gyerkőcök, ezt is látom (bár nekik mázli, hogy már nem őstermelőt kell játszani, mert apám leszokott a veteményeshadról és a gyümölcsösrengetegről, és egész kis szolíd kertje van azóta, hogy mi elköltöztünk... persze mert nincs aki melózzon benne :twisted:). Józsi (akinek ma van a "névnapja" :lol:) is órákat alszik a jó levegőn kint, Istók meg kerten belül is bringázhat, forgalom nélkül :)

Móni, Te is rakhatnál fel képet a srácokról, nem is emléxem, hogy láttam-e már róluk! :wink:

Barbi, sajnos újabb takonykór és krehácsolás miatt nem tudtunk menni a húsvéti w-játszóházba :( se a keddi játszócsoportba :( :(
viszont ma A4-es papírból vágtam ki tojás formákat, és szép színes tojásokat fíkásztunk (színeztünk, Isti saját szavaival) és már nagyon készül a vasárnapi tojáskeresésre a nagyinál! (neki is klassz kertje van :P)

viszont sajnos a dédi elesett és bedagadt a kézfeje, arra esett rá :( :( úgyhogy az ünnepi sütése elmarad, de remélem nem komoly, még nem láttam, csak telefonáltunk :roll:

votiv 8)
votiv

Votiv!
Egész nap arra készültem, hogy boldog névnapot kívánjak Józsidnak, erre lelövöd a poénomat :lol:
Kép szuper, B ugyanígy szokott trónolni a játékbabakocsinkban, csak a miénk annyira kis béna, hogy nem nagyon bírja el, szóval, lóg már egy-két deszkája :roll:
Déditeknek jobbulást!++++++++++
zuzmo1

ZSaána!
AKkor azonnal kérem vissza az ergot! :!: :lol: :lol: :lol: :lol: Ezek szerint én rosszul aplikáltam magamra??? :roll: :lol:

Tinu!
ikeában klassz játszósarok van, rajzolni is lehet, és az étterembe van egy külön játszórész, legalábbis Börsön. Mi is csak akkor fedeztük föl, amikor B már nagyobb volt, szerintem azért nem tűnt föl még Neked.
zuzmo1

Várható most valamilyen front???? Szerelmetes gyermekeim egyszerűen elviselhetetlenek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
zuzmo1

Zuz,
nem tudom, enyém gyerek nem érzékeny a frontokra, és épp a kenyérre lehet kenni korszakát éli.
neet
neet

sikerült vmennyire beérni benneteket :D csak az uccsó oldal marad, de azt majd már csak holnap... álmos vagyok és még teregetnem is kell :roll:

Zuzi, Kata,
Hisztik terén azért megnyugodtam, h legalább nem extrém a csajom és normális amiket csinál :lol: 8)

Zuzi,
És én láttam a média sztár kispasidat, nagyon édes volt :D :wink:

Ríd,
Én ugyan nem vagyok szakértő, de szerintem sincs semmi gond Pannáddal azért, mert egy picit visszahúzodóbb :wink:

Rylie,
Neked egy szuper anyukád van, büszke lehetsz rá nagyon :wink: Leadott szakdolihoz gratula!! :D

Móni,
Nagyasszonyos bőgés :lol: :lol:

Nuk,
Vonalzós kép rulez :D És micsoda remek hírek vannak nálatok, olyan jó olvasni :D Gratula! :D

Tinu,
Nagyon jók képeket tettél fel Tünciről, igazi csaj! :D :wink: És hatalmas gratula az önálló járkáláshoz! :D :D

Lindi,
Gratula az első szavakhoz :D Képek nagyon jók! :D

Deni,
Kaján összeveszés csúcs lehetett :lol: :lol: És szuper, h ilyen jól haladtok a pelus nélküliségben :D :D
Varratszedés simán kibírható volt, nekem a gátvarratok fájtak, ez abszolút nem :)

Szrek,
Libasorban lábujjhegyezés :D :D

LENCSINEK NAGYON BOLDOG NÉVNAPOT!!! :D :D :D utólag is :oops:

Deni, Rylie
Köszi a hiányolást :) Mostanság összecsaptak a fejem felett a hullámok, rengeteg minden intéznivaló, orvoshoz mászkálás, kertészkedés jött össze :roll: és még a fránya húsvéti nyuszi is rám sózta Adélnak az egyik meglepi elkészítését is :lol:

Kata,
Gratula a műanyagmotorozáshoz vagy inkább még sem? :mrgreen: Játszókára nagyon kivi! :wink:

Neet,
Eszméletlen a csajod, imádom :D A süti meg nagyon nyami :P

Macs,
Jaj, ez az ütközés :( Ilyen idióta embert :evil: :roll: Remélem jól vagytok!?

Fibi,
De jó olvasni rólatok :D

Nekem a szex témáról csak az jut eszembe, h anyós (ha náluk vagyunk) állandóan ránk nyit, mert hát a kopogás az luxus dolog :roll:

Na most el, jóccakát!

Kép Kép
curse

az mennyire súlyos, hog a "szex témáról" nekem már semmi nem jut eszembe? :roll: :lol:

Zuzi, köszi :lol: Józsi nevében is :P
egyébként van a topikban Benedek? talán Recca Benkéje? vagy rosszul emlékszem?

votiv 8)
votiv

Rylie,
de nem "futószemölcsöd" van? olyan nyúlványszerű izé, nem? arra nem kell se lézer, se semmi, a bőrgyógyász felír egy kenőcsöt (szopi után persze) és az leszárítja, pár nap alatt leesik.
nekem ezek a piros kis valamik jöttek első terhesség alatt ki és egyáltalán nem múlt el.

Móni,
sajnos nálunk olyan monolit vasbeton födém van, amit nem lehet fúrni, mert a vason csak 2 cm beton van, ohne vakolat. úgyhogy a fali hinta no way :(. pedig az az ikeás lógós "fotelszerűség" nekem is tetszene.

Barbi,
ja? :) nálunk a nagymamák már anyuék. elkezdtük őket mamázni.

Votiv,
mint ahogy takicát, úgy kertészt is lehet találni elég könnyen. ha csak kis díszkert lenne (pl. csak fű+sövény), azt 1-2 hetente nyáron lenyírná egy figura neked 1 órában azt kész. úgyhogy lobbizz az uradnál a kertesért nyugodtan.
én egyébként mezőgazdasági környezetben nőttem fel, s megfogadtam, hogy soha nem lesz kertem. utáltam hajnalban kelni, egész nap kapálni, gyomlálni, mittomén mit csinálni; erre öreg fejjel mit veszek észre?? hiányzik a kert! termelem a kis hülye gyümölcseimet az erkélyen, s azon vagyok, hogy bárcsak lenne egy kis kert, ami - persze persze - díszkert lenne, de kis ágyást is telepítenék bele :)

Curse,
és anyóséknál is szoktatok szexelni? :) úgy látszik csak én vagyok ilyen szemérmes, otthonon kívül sehol. (vagyis rokonnál nem :D)

GYEREK jelentés:
99%, hogy rendesen fexik a gyerek, mert tök máshogy érzem magam, mint anno Lencsével. pl. éjjel ki kell mennem pisilni, ami eddig nem volt. és hát a lábaival olyat feszít v rúg a bordámba/gyomromba, hogy majd behalok. szóval természetes szülés lesz, egyre inkább látom! ;-)

ancsipancsi

igen!
:)

Iginek boldog Benedek napot :)!

és talán Recca Benije is Benedek, őt is az Isten éltesse sokáig!
ancsipancsi

ajánlom figyelmetekbe:
a Családom és egyéb állatfajták c. angol vígjátékot adja ma a DUNA Televízió, 19:05-től :)

votiv 8)
votiv

sziasztok,
köszönjük a köszöntéseket!
Mi is utólag :oops: kivánunk boldogot Lencsinek!!!

És én úgy emlékszem,h Recca Benkéje Benjámin. Hmmm...?? :roll:
zsancikant

és Vot,
nekem a szexről pedig az jut eszembe, h vajon a 18 éves öcsém csinálja-e már??? :lol: (mert mi már öregesen éldegélünk egymás mellett Levivel...:wink: )
és hát naná,h csinálja (valszeg) mért lenne ő más, csak nekem olyan kis tündi-bündi kisfiú maradt, aki 10-15 éve volt... :lol: (szegény, mi? nem elég,h a szülei kis tündibündinek tartják, még a hülye nővére is azt a kis cuki fijjjúcskát látja benne, aki volt.... és nem a FÉRFIT, aki VAN!!!) :lol:

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

Névnapos Lilirózásnak és Iginek nagyon boldogot!!!
Kép

Ríd :) Borid jobban? továbbra is ++++++++!! Kölcsönautó-törés :evil: :evil:

Zsini :) Bulást Nektek!! +++++

Votiv :) De jó, hogy írtál végre!! :D Kép nagggyon tuti!!! :D :D Takonykórhoz bulást Nektek!! ++++ Remélem Lili nem evett a bogyókból és nem lesz baja!!! Bencus még nem totyog, bár néhány lépést már megtesz, ha biztos fogása van 8)

Fibi :) Fiaink nagyon hajaznak egymásra :lol: Bencus is sokkal merészebb Bálintnál

Curse :) Jó, hogy előkerültél!! :D Szuper, hogy jól bírtad a varratszedést! :D Hullámokhoz kitartást +++ (tudom miről beszélsz :mrgreen: néha erre is csapkodnak). Mit kertészkedtek? újra ültettek tujákat?

Ancsi :) Természetes szülés hajrá-hajrá!! Drukkolok nagyon!! A rúgásokat és pisilést leszámítva hogy vagy?? Hogy bírod így a végefelé?

Kert nekünk nagyon bevált, tavaly amikor Bencus még kicsi volt, de. és du. is kint voltunk egy csomót, napernyőkkel meg hintaággyal, amiben Bencust diszkréten meg tudtam szopiztatni és ő aludt a babakocsiban, Bálint meg homokozott és vizipisztolyozott :lol: Mondjuk nekem szerencsém volt, mert Bencus szerette a babakocsit, Bálint meg szépen utazott az apa által fabrikált tesófellépőn, így tudtunk kimenni is játszózni meg vásárolni, szóval jó hozzám az élet :lol: de hogy annyira azért ne legyen jó, a szabadidőm lejárt... :lol:

Kép
Kép
denizsa

Iginek boldog Benedek napot :lol: :lol: :lol: :lol:

Mi 5 óta fent, azóta ablakot pucoltam, függönyt mostam, mostam, teregettem, porszívóztam, kipurcantam.........

Curse!
Köszi a dícséretet :oops:
És mútkor mi is így jártunk, ránk nyitott anyós, még jó, hogy hallottuk, hogy jön a lépcsőn, és volt kb 10 másodpercünk :oops: Azt hitte, el tudja altatni B-t, és majd vele alszik, aztán, amikor nem jött össze, akkor gyerekkel a kezében elindult fölfelé :P Hű, de ciki volt utána menni, és B-t felvinni aludni :lol:

Ancsi!
HAjrá, hogy fejjel előre jöjjön :D

Mi holnap elutazunk, ha addig nem jönnék, sok locsolót kívánok Mindenkinek!!!!!!! :wink: :lol:
zuzmo1

Csajok,
az nagyon ciki, ha husvétra a gyerköcök csak egy könyvet és egy labdát kapnak? Nemrég volt karácsony, meg névnap-szülinap, kissé kifogytam az ötletekböl na meg a pénzböl. És sztem ez az ünnep nem olyan "nagy dolog". Inkább tojást festenék velük, de még egyik fijut sem érdekli (B pl kijelentette hogy ö inkább szerel meg fur-farag...)

KépKép
fibi

itt havazik :shock:

gyerekeim simán kenterbe verik az aigner szilárdot :twisted: :lol:

Kép
Kép
zuzmo1

LiliRóza, Igi
Boldog Nevetek napját! :D

Kép
akata

Fibi: én soha életemben nem kaptam húsvétra ajándékot. Az másról szól, a tojásfestésről meg a locsolkodásról. Tüncinél sem hiszem, hogy bevezetnénk az ajándékozást. Kapott ugyan a nagyszülőktől pízt és vettem neki dolgokat, de mi csak egy csokitojást fogunk neki venni, hogy végre be legyen avatva a csokievésbe is. Persze csak módjával. :wink:

Móni: köszi a találkát ma, én tök jól éreztem magam, olyan helyes csaj vagy! Hát még a fijjad!!! :) ÉN még ilyen mosolygós, kedves kiskrapekkal nem is találkoztam. És majd ismétlünk.
Végre be lettem avatva az Ikeás kismamák közösségébe. :lol:

Kép
Kép
tinu

Tinu,
akkor jo :D és ikejába legközelebb mi is megyünk, nem uszod meg, hogy megismerjelek :lol:
fibi

Fibi: az szuper lesz! ÉN is várom már, hogy megismerjelek. És Tünci körül lesz véve pasikkal! :D

Kép
Kép
tinu

Sziasztok!

IgorBenedeknek és LiliRózának boldog névnapot!!

Ancsi, ez szuper hír! Adrika szófogadó kislány! :)

Fibi, a Húsvéti Nyúl nálunk is csak csokit hoz( smarties-t), ill. B kap egy picike fa kacsát, úh lehet,h Pnek is kéne vmi nem ehető :)
Szóba került, hogy P megkapja a rollert Húsvétra, mert egy hét mlva egyszerre 2 járgányt is kap az elkényeztetett kölke (Déditől "jojjit", tőlunk a futóbicajt), de Apjuk azt mondta (és igaza van), hogy ne vezessük be a húsvéti nagy ajándékozást.

Itt is havazott, vagy mi az előbb, pedig már majdnem elindultunk sétálni, ill.a játszótérre. Meg a piacra is be akarunk nézni, mert P emlékszik,h tavaly láttunk ott élő nyuszikat, és idén is meg akarja nézni őket. Most nemtom mi legyen, P azt mondta,h fölveszi az esőkabátját meg a gumicsizmáját és menjünk. B meg esővédő alatt biztonságban lenne. Lehet,h nekivágunk. :)
rídonli#

Fibi: egyáltalán nem ciki! Sőt! Tőlünk Kamilla egy babát kap azt helló! Sogórnőm veszi a futóbicót igy arra azért csaptunk le, mert ritkán adódik ilyen lehetőség (mármint, hogy adni szeretnének neki valamit a családnak arról az ágáról is)

Zuz: nagyon penge vagy! Én egész tavaly nem pucoltam ablakot pl a kisszobában :oops: és ha ilyen esős az idő akkor mér halogatom egy kicsit :)

Ancsi: Hajrá fejjel előre!
és nem futó szemölcsöm van, hanem fibrómám (bár ez lehet, hogy ugyanaz :roll: ) vagy legalábbis ez rémlik, hogy ezt mondta a kozmi, de majd ha megint megyek akkor rákérdek!

Curse: hullámok vannak nálatok?? akkor nálam cunami! de mostmár igyekszem én is jobban lenni vagy legalábbis győzködöm magam ;)

Neet: Eszci azért kenyérre kenhető, mert kistesót szeretne :lol:

Menek, mert Kamilla kissé korán ébredt és nyűgős is :?

Rylie
rylie

Itt is esik a hó. :shock:

Kép
Kép
tinu

Hihetelen! Félmeztelenül tédelek a szekréy előtt, hogy mit vegfyek föl, erre Pannus lassan odahajol, és nyitja a száját :lol: :lol: :lol: Önkiszolgáló lett ez a gyerekem is :lol: :lol: :lol: :lol:

ajándék: én azt találtam ki, hogy 2 kis fonott kosárka lesdz eldugva a kertben csokitojásokkal. Aztán vettem B-nek egy mondókáskönyvet, mert imádja a könyveket. Aztán megláttam a pluszban a kivakond dvd-t. aztán eszembe jutott, hogy ha B kap ajándékot, akkor Pannusnak is kellene. És Votiv fotója is arra indított, hogy egy babakocsi kellene, mert nálunk ezen megy a legnagyobb vita. Szóval ott tartunk, hogy megint egy csomó mindent kapnak, de elhatároztam, hogy a Húsvét hétfő a tojáskeresésrúől fog szólni, punktum :P
zuzmo1

egy önző és gyors bekukk:
Kinek mennyi ideig tart a déli altatás?
nálunk már hetek óta egy-másfél óra. s általában mindig hisztikkel spékelve :roll:. fogzik is, meg eső is zavarja, meg tudom nagy hőmérsékletingadozások is vannak, de szerintem ezt már nem írhatom "ilyenek" számlájára...

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
gödibarbi

Fibi,
a Húsvét nálunk olyan, mint a Mikulás, hogy csak édességet kap. vettünk 4 db kinder tojást, azt fogja kapni és slussz. (mármint tőlünk) aztán a nagymutterek persze elkényeztetik, de ez engem nem zavar. itt nem lesz egyéb ajándék, mert roskadásig van már a szoba játékkal így is.

Zuzi,
ugye milyen durván esett a hó??? szakadt magyarán mondva!
épp itt van a takica, és ablakot pucol (székről :) ) tűzoltó jelleggel, és erre esik a hó. különben szép rend lesz, csak lerohad a derekam, úgy fáj, mert annyit pakolásztam. viszont már nincs lelkifurdancsom, Adrika születhet, kész a rend. :)
a tojást nem lenne jobb, ha széjjel hajigálnád a kertedben és mindkét gyerek kosárral járna-kelne és keresné? ha úgy kosárban lesz mind, akkor nem olyan nehéz feladat. így meg lefoglalnád Bazskát vagy 1 órára :)). persze Pannusnak nem jutna annyi coti, de nem is kell még neki, ő cicimán; tehát legjobb, ha a tojáskeresést vele benn a lakásban, cicifix nélkül, négykézláb folytatjátok le :)

Deni,
lásd előbbit. csak a derekammal van különösebb gond, meg azzal, hogy alig kapok levegőt :)

Tinu,
látod, nálunk is így volt és van. a nyuszi tojást tojik :), méghozzá csokiból.

Rylie,
ne izgasd magad, a kozmi úgyse 100%-ban tudja, hogy mik a lehetőségek, sőt, egyes kozmik szeretnek ezeknek a cuccoknak maguk nekiesni, mintha legalábbis bőrgyogyók lennének :)). előbb várd meg, hogy elmúljon. :]

Barbi,
nálunk a déli altatás kb. 5 perc. "feküdj le, mert baj lesz! jön a dádá! fel ne kelj! maradj ott!" és ennyi :D. és ott hagyom. aztán ő elaltatja magát, ma is a babáival beszélgetett.

ancsipancsi

BOLDOG NÉVNAPOT A BENEDEKEKNEK ÉS JÓZSIKNAK!!! :lol: :lol: :lol:

Kép

Barbi,
vannak mintanapok, amikor szuperül reggelizik, motorozik kint délelőtt easy rider + játszó, után ebéd és seperc alatt elalszik
és vannak nem mintanapok, mint pl ma is és a napok jó része :roll: :mrgreen: amikor 1óra is eltelik nyűglődéssel, mert láthatóan fáradt és tudom h aludnia kell, de nem akar aludni
ha egy óra után sincs semmi, akkor feladom, tegnap pl 1óra szenvedés után kimentünk, hogy fáradjon, de szinte végig cipeltette magát, mert persze fáradt volt, így gyorsan vissza és megintcsak gyorsan elalélt :D
de abban az egy órában is mindig van egy olyan pont, hogy na jó, mindjárt visszajövök, csak kiszaladok ordítani
:lol:

Zuz,
wow superpowerwoman :D én még halogatom hogy péntek meg szombat lesz a takarítós buli de pl a padlót minden nap abalygatni kell ma pl telejsen összefirkálta Ábel a filcollaival :lol:

Kép

Kép

:D
szrekuc

Fíbsz,
szerintem nem ciki, sőt :D nálunk apával két különböző szokást hozunk, mert náluk Húsvét kb Karácsony kategória volt vagy még fontosabb és ajándékozás is meg minden volt, nálunk meg nem és nem is megy nekem úgy a húsvéti előkészület, mint a karácsonyi; valszeg a tavasztól ilyenkor már pörgök és nehéz meghitten befelé fordulni :) én csak a jelképes ajándék vagy semmi ajándék híve lennék, de mivel Ábelnek amúgy is kevés a játéka meg apropó is van, így fog kapni Húsvétra játékot is.

Kép

Kép

szrekuc

Párdon, abajgat :lol:

Kép

Kép

szrekuc

Köszi a nyuszis válaszokat :D

itt elállt a havazás és süt a nap :lol:

Barb,
Bálinttal 3 évig ugy volt az altatás, hogy 70-80 %-ban olyan amit irsz :? néha könnyebben elaludt ha épp elcsiptem azt a fázist, vagy épp baromi álmos volt, vagy épp akart aludni..... Kb 2 honapja elalszik már egyedül is. Most meg Ábelnél kezd elhuzodni a befelé fordulásra szánt idö.... :roll: :lol:
fibi

Köszönöm szépen mindenkinek :D ! Jó tudni kinél hogy mennek a dolgok, mert 1. tanulok belőle, 2. éltet.
Amikor még cicin aludt el akkor 5-20 perc között elaludt. Kb. 1-1,5 hónapja nem engedem. az estiről való leszoktatás nem volt ilyen nehéz. vagy csak az idő szépít 8) ? vagy akkor még kisebb volt, s jobb volt, hogy korábban kezdtem... :?:
no de sosem a hú de nagy alvásairól volt híres a lyánykám. s a kifáradáshoz semmi köze a dolognak. az én csajom kifáraszthatatlan!!! 8) mindent kibír. ha nem alszik egész nap azt is simán, csak este dől el mint a zsák.
hmmm...s akkor csak ki kell várni, hogy 3éves múljon?!

Votív! tegnapi kép nagyon jó :lol: !
déditeknek ++++++++++
fikászás jó progi lehetett :lol:

Ancsi! nálunk is a nagymamák=anyuk. s mi is már úgy híjjuk őket. sőt mi Apázzuk és Anyázzuk egymást az emberrel. Pont gondolkozgattam rajta, hogy vajh ez rossz-é?
természetes szüléshez hajrá hajrá, éljen éljen! :lol: :lol: :lol:

ja és én szeretnék takarítónőt és kertészt is. semmi szex csak végezzék a munkát! 8) :lol: :wink:

BOLDOG BENEDEK NAPOT!!!

Fibi! nálunk is csak csokinyuszi van. s szerintem nem kell ajándékozni Húsvétkor. én is úgy festegetnék vagy készítenék bárányt, de nem tudok ilyeneket. de sztem idővel ebben is kikupálódom. mondjuk jövőre. 8) :lol:

Tinu! nálatok cicizésnek már vége?
gödibarbi

Zuzi, én úgy hiszem, vasárnap van a tojáskeresős nap, hétfőn meg a locsolkodós. Rosszul tudom? persze nem is ez a lényeg, csak a tojás :P

nálunk is a totya lesz a főszereplő, de hiába kértem a nagyszülőket, mindegyik vett valami apróságot (kicsik még a gyerekek és első unokák és ők meg nagyon lelkesek meg túl akarnak tenni egymáson stb.)

Barbi, ilyenkor szokta mondani egy kedves ismerősöm, hogy "örülj, hogy ilyen jól terhelhető, energikus, motivált gyereked van" :D ebből még rengeteg előnye lesz :wink:

Szrek, de jóóó kép :D :D

basszus Józsi már az ebédmaradékokat eszi a földről :oops: lassan vacsi :lol:

votiv 8)
votiv

[quote="gödibarbi"] írta:gödibarbisőt mi Apázzuk és Anyázzuk egymást az emberrel. Pont gondolkozgattam rajta, hogy vajh ez rossz-é?

akkor lenne gáz, ha csak anyáznátok egymást :lol:
ancsipancsi

Tinu,
Igen, ismételjünk!!!! És Petit is bemutatom majd Nektek - a kislányokkal nagyon-nagyon jól viselkedik!!! Csak ha én két gyerekkel vagyok még képtelenebb vagyok bármiféle kommunikációra. (Ha meg épp nélkülük vagyok hiányoznak és nem tudok mit kezdeni a hirtelen szabadsággal - tehát én mindig ilyen vagyok, gondolom pár év és elmúlik.)
Lányod gyönyörű!!! (Mondtam, hogy tetszik a szája, csak sztem nem vettél komolyan! Pedig egy szép vonalú száj igazán jól jön főleg egy kislánynak - meg persze fiúnak is.)

Móni
Kép
Kép
monisa

Barbi,
Déli altatás P-nél cirka 2 éve nincs (na jó, csak 1.5), M-nál pedig 5 perc, mert kap tejet. És ha rajtam múlik 3 éves koráig kap tejet csak aludjon napközben...
És az én altatásomból aztán biztos nem tanulsz!

Fibi,
Húsvét _ én nem adnék semmit nekik csak tojást (ezalatt akár vmi általuk készített cuccot értek pl. rajzot nyúlról...) vagy azt sem, de tavaly P-nek kis matchboxokat dugtunk el a kertben csoki helyett és annyira imádta keresni. Úgyhogy idén is az lesz.
Csokinyuszi nincs, pont elég stressz volt látnom, hogy egy húzásra megeszi hazaúton az oviban kapott 1 db nyulat, 1 db tojást és 1 db minitojást! (Lesz torta és én is sütök sütit, de a kakaós bevonóért nem lelkesedem, amiből a nyuszik nagy része készül).
Apám levert a nyuszi-stop miatt, de már elég idős és bölcs, hogy feldolgozza.
És P. azért nem kap mást, mert a Pompom-os könyvet ma találta meg (mert persze nem bírom megállni, hogy ne vegyek újabb és újabb könyveket)...

Móni
Kép
Kép
monisa

Tényleg, vmi fiús-autós-vonatos könyvet nem tudtok ajánlani? A fő kedvenc a Tesz-vesz-es Csúcsforgalom és Kisvakond autója.

És mi van Leniékkel és Kisün-nel?

Ancsi,
És én is hajrá-hajrá-t kívánok a természetes szüléshez!!!

Zuzi,
5-kor keltél? Mérmérmér? A front miatt? És hajnalban takarítottál?

Móni
Kép
Kép
monisa

Tesz -Vesz-es csúcsforgalom a legkirályabb könyv! Nálunk ezzel oldódott meg a napközbeni egyedül elalvás. Bár, gondolom, Anginak nem jönne be annyira, mint B-nek :lol: Nálunk B napközbenio alvásával nem volt soha gond (tény, hogy minden délelőtt játszóterezni kellett, és hihetetlenül kifárasztottam), több, mint 2 éves koráig cicin aludt el, aztán egyszer csak ő nem kérte, csak összebújtunk, ez nyáron volt, és októbertól egyedül alszik el, redőny félig lehúzva, és mesekönyv. Az esetek 90%-ban tesz-vesz 8)

Móni!
Hidd el, nem a munka iránti olthatatlan buzgalmam ébresztett föl, hanem az egyik frontérzékenyem, aki mellesleg 4 őrlő fogat növeszt, vérzik az ínye, és annyira taknyos mindezek miatt, hogy szinte alig tud aludni :cry: :cry: :cry: ÉS a rámszabadult hihetetlen sok időt kihasználtam. Amúgy eszembe sem jutott volna ablakot mosni, úgysem leszünk itthon húsvétkor.
És B is benyomott mindent, amit a böliben kapott :lol: ÉS olyan aranyos kis papírkosarat kaptak, benne egy kis gipsz-nyuszi, amit ők festettek meg, és már tegnap elmesélte, hogy menyni festéket rakott rá :lol:

Votiv!
Nálunk biztos hétfőn lesz, mert akkorra lesz teljes a család létszáma, anyósék először jönnek le Kecskemétre.

Kép
Kép
zuzmo1

Rylie: még nem válaszoltam a múltkor kérdésedre - köszönöm, jól állok a szakdolival, már 81 oldal megvan. Szerintem kb. 100-ra fog felmenni, vagyis gyors fejszámolás után a 80 %-nál tartok. :)

Barbi: cicizéssel úgy vagyunk most, hogy még szombatig esti fürdésig cici-stop van, utána lefekvés előtt még van szopi. Éjjel szintén van szopi. És nagyjából hajnal, reggelfelé az uccsó. De szombat utántól megpróbálunk leállni az éjszakai szopikról. Aztán távolabbi tervként van a reggeli szopi elhagyása és végül az estié. Szerintem április közepe táján leszünk a teljes leszokásnál kb.
Szerintem az apa, anya szólítással önmagában nincs gond, de azért mégis azt jelzi, hogy a hangsúly a kapcsolatban már a szülőségen van. Mi nem szólítjuk egymást a férjemmel apa, anyának, mert Viktor ezt már korábban eleve kikötötte, hogy utálná, ha apának szólítanám. Megértettem, és nem így szólítom. Helyette általában úgy szólítom, mint a gyereket (mucó, nyuszi, cica stb.). :lol: :lol: :lol:

Móni: én teljesen komolyan vettem Tünci szájának dicséretét. :wink: A kórházban ez volt az első, amit a csecsmősök megjegyeztek rá. Komolyan. Mostanában persze általában a szemét dicsérik és a haját. AMúgy ezek miatt már nem is érdekel, hogy szép lesz-e a lányom vagy sem, mert ha már van legalább 2 szép dolog valakin, a többi már mindegy is. :) Ha belenéz valaki a szemébe majd, úgyse fogja érdekelni utána, hogy mellesleg ferde az orra vagy ilyesmi. (Nem ferde az orra, csak krumpli, mint az enyém.)

Kép
Kép
tinu

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?