Sziasztok Mamikák!
Vera, klassz a tábla, talán valahogy Excellel kellene manipulálnod, és az automatikusan frissitené a babák korát is ,nem? Nem nagyon értek hozzá, csak tippeltem.
Ádám egyébként Csaba is, 3385 grammal és 53 cm-vel született. Látjátok mostanában milyen sok kisfiú születik??
Na, a múltkori átfordulás nem véletlen volt,most már szinte mindig átfordul hasáról a hátára. És hátáról pedig az oldalára, pláne ha pelenkázom
Hétvégén vettünk neki egy Baby Gym játékot,jó sok lógó játék van rajta, most még csak nézi öket, de gondolom hamarosan már mancsolni is fog érte.
Egyébként túléltük az oltásokat, nagyon sirt amikor kapta, de egy csöngöt megrázott a védönö neki, és annak a hangjára elakadt a sirás is, úgy odafigyelt a hangra. Aztán meg gyorsan cicire raktam,és igy megnyugodott. Kicsit meg volt lepödve a védönéni,hogy még szopik (2HÓ!!), mert ugye itt nagyon hamar visszamennek dolgozni a nök, és ezért nem is igen fognak bele a szopiba. Hát mi szopizunk, amig van mit!!!
A mérleg viszont nagyon vacak volt, nem digitális, hanem olyan régimódi, forgólapos. Egy pillanatra sem állt meg Ádám alatt a mutató, igy ki tudja mennyi pontosan...Saccra 4960 g-ot irtak be, majd holnap megyünk a dokinkhoz, ott van rendes mérleg majd kiderül mennyi is igazából.
És már 59 cm,inkább hosszra nö mint szélességre
Nem tudom ki (talán Zsizsa??)kérdezte a fürdés közbeni levegöhöfokot. Azt irtad,hogy panelben nem tudtok külön füteni, hát nekünk ugyan fából van a házunk (itt Kanadában 90%-ot ebböl készitenek), de mi sem tudunk külön-külön szobákat füteni. Én azt szoktam csinálni, hogy fürdés elött eresztek egy kis forró vizet a nagykádba (ez addig jó amig külön a kiskádban fürdik a baba,nálunk külön helye van a kiskádnak is,nem a nagyban van benne), és az ebböl párolgó meleg befüti pillanatok alatt a fürdöszobát. Aztán azt el is lehet használni fürdésre, addigra kb ki is hül amire én odajutok
Ádám továbbra is átalussza az éjszakát, nem is bánom, csak arra jöttem rá, hogy lehet az ujj-cumizással elterelödik a figyelme az éhségröl...Megint rászokott arra,hogy szopja az ujjacskáját, és igy nem nyafog ha éhes, mert van min rágódni...Aztán meg ezt a kimaradt evést pótolja délelött a 2-2,5 óránkénti szopival...
Ma egyébként nem tudom mi volt az egyik cicimmel, akármennyit szopott belöle Ádám, nem ürült ki. 2-szer is ugyanarra tettem rá, de olyan kemény maradt,mint a kö. Na, aztán a legközelebbi alkalommal másfél órán át rajtam lógott, én meg szépen nyomkorásztam ahogy tudtam,és végre kipuhult, valszeg kiszivattyúzta. Ennyi idö alatt a másikból is kicsöpögött vagy 20 ml, szerencsére én mindig használok tejgyüjtö kagylót,igy ezt felfogta.
Na, jó sokat irtam, mindig igyjárok,ha napokig nem tudok jönni.
A babaképek nagyon szépek,olyan aranyosak ezek a picike újszülöttek még, nem???
Én is raknék fel, de sajna túl nagy a mérete meg a felbontása is, sosem fogadja el a gép. Van valami jó program amivel szépen lehetne kicsinyiteni?? Tudtok valamit ajánlani?
Na, eldugultam sziasztok
Barbi