Új privát üzeneted érkezett!

Kérdés:
Szerintetek azt hol lehet megnézni, hogy melyik település melyik kórházhoz tartozik????? :roll:
R
rylie

Képek tavaszról:

Ancsi, ilyen lett:
Kép

Macska, ha erre jár, így iszunk mi: (a rettegett hajmosás után jólesik a vizis-kényeztetés)
Kép

És végül: éljen a tavasz!
Kép
neet
neet

Rylie,
a hvg-nek volt vmi cikke egyszer, sztem Votiv biztos tud segíteni :D engem is érdekelne :D
szakdogához gratula :D
és pl marcit itt 18ker cukrászdában nem kaptam, nekem csak a Szamos volt egyedüli opció
és tényleg a 2gyerekkel a közlekedés húzóslehet de erre a hordozó (kendő vagy ergo vagy egyéb) tök jó megoldás lehet :D

Kép

Kép

:D
szrekuc

Neet,
helyes a csaj :D és sütiből én is kérek pls :D :D :D

Kép

Kép

szrekuc

Neet: kb Kamilla is ilyen csúnyán néz ránk hajmosás után 8)
sütit én is én is!!! és itt zord randa felhők jönnek

Szrek: naivan azt gondoltam, hogy ez alapinfo és minden település honlapján megtalálható..hát nem.
marcira meg azt hinném, hogy alapfelszerkó egy cuki számára :o
és két gyerkős közlekedést más is megoldotta csak én nekem muszáj valamin előre parázni már most 8)

R
rylie

Sziasztok,
hazajöttünk :) délelött a játszotérre sétáltunk ki (innen félóra), és mindkét gyerek már orák ota alszik :o :)

Gyerekképek szépek, szextéma érdekes volt :D

KépKép
fibi

Mecsi,
ha üres lesz épp az Ikea (alternativ) szoba, akkor oda bemehet Veled apjuk. Amugy tényleg csak a szülöszobába kisérhet be (oda kb 2-3 ujjnyi méhszájjal szoktak beengedni, attol függ...).
fibi

www.dunamuzeum.org.hu

ennyire jutott időm :roll:

Kép
Kép
zuzmo1

Megpróbálok kicsit többet...

Mecsi:
Szia!
Ténfereg mostanság hányós/fosós vírus, lehet, hogy enyhén átszáguldott rajtad, de az is lehet, hogy terhes vagy :wink: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Jó ötlet:türelem :wink: :wink:

Ancsi:
Henitének boldog névnapot utólagosan!
Mingyá' szülsz, tudod????
Sikerült Pamperses dobozt találni, vagy valahogy juttassam el hozzátok?

Deni:
Pelusmentesség-próbához gratula, fijjjaid gyönyörűek!
Bálint szex-dumája haláli!

Tinu:
Tünci angyali a képeken!!!!
Brendonban csináltattátok? Én is akarok ilyet... 8) 8) 8) Csak mindig azon parázok, hogy bandzsa lesz rajta a gyerek :lol: :lol: :lol:

Rylie:
Szakdolihoz grat! Remélem minden ok lesz és legalább 5-ös lesz :wink: :wink: :wink:

Neet:
Eszci nagyon aranyos, szép a nárciszokkal (itt jegyzem meg, hogy az enyimek csak most bimbóznak... ti melegebb éghajlaton laktok? :lol: )

Kihagytam valakit??????????????????

Rólunk:
Réka egyre kevesebb segítséget igényel a mászáshoz, lényegében csak az kell, hogy érezze, nem tolhatja ki a lábát hátra fele. Ma pl úgy tepert az apjához, amikor hazajött, hogy nem győztem utána menni. Kornélék is dícsérik a fejlesztőben, meg a craniós Orsi is. Most kicsit be vagyok szarva, mert tavaszi szünet lesz, plussz az Angéla (ő masszírozza) is elmegy 3 hétre... remélem nem lest megint visszaesés...
Igazi kis zabagép lett, persze a sajátos módján, tehát már majdnem megeszik egy üvegnyi kaját ebédre. Már majdnem 8 kg! Viszont nőni meg nő folyamatosan.
Zolinak fáj a háta, úgyhogy reggel a gyereket viszem fejlesztőbe, du meg apát :lol:

Én egyre jobban, járok cranióra, meg kaptam Bach-cseppeket, amik sztem nagyon beváltak nálam!

Most már próbálok sűrűbben jönni, olvasni olvasok mindig, csak írni nem nagyon tudok

Puszi

nukada

Ja, azt elfelejtettem, hogy csomót beszél, ma este az ágyában Indi W-alvómanójának mondta, hogy Baba puszi! és megpuszilta
OlvadozósNuk

nukada

sziasztok,
felajánlásokat köszi!
Holnap elmegyek Zuzihoz az ergoért, mikit meg sikerült találni, úgyhogy nagyon köszönöm mindenkinek!

most megyek is, sziasztok!
zsancikant

Nuk: nem a Brendonban csináltattam a képeket, azt se tudtam, hogy ott lehet. :wink: Réka dumájához gratula, Tünci a kakán kívül még nem mond semmit. :D Sőt puszilni sem puszil senkit. Viszont remekül tud hisztizni. Réka nem csinál ilyet?

Kép
Kép
tinu

Sziasztok!
Dumálós Rékának gratula! :)
B is dumál: "att kéjem" "adáá" és nálunk is a "kaka" a sláger: kacsa, kanál, kaka/pelenka, majdnem minden... :)

Fibi szija! :)

Eszci szééééép! :) Torta meg nyammm...
Már nagyon gondolkodom P tortáján én is "márti-tortát" szeretne (=smarties), szal vmi csokibevonásos lesz, mártival díszítve. Zaherre gondoltam, de még nem tuti.

Rylie, megdobnál egy gombóccal? :) Na jó, csak a recipe kéne. Én még sosem csináltam :oops: ideje elkezdeni. P rákapott a derelyére, az is uaz a tészta, ugye?
Nekem nagyon bejött a kendő, amikor B kicsi volt (bár egyszer nem tudtam vele P után mászni a magas mászókára, ahonnan nem mert lejönni, végül meg egy nagyobb fiú lesegítette). Pvel egy középhosszú kendőm volt, amit csúszócsomóval keresztbe kötöttem elöl. Bvel vettem egy legesleghosszabbat, amit meg tudtam kötni úgy, hogy kersztbe, aztán még 1x át a gyereken, és még a derekamon is, és így nagyon tutifix volt, és könnyebb is, mert jobban eloszlott a súly. (Olyan kár, hogy már nem marad meg benne, meg nehéz is, nagyon szerettem hordozni!)
Sztem lehet így egész pici babát is, ha eléggé szoros (de nem túl), akkor teljesen jól tartja, a fejét is.
AZ ergo naggyon klassz lehet, nekünk sajna nincs.
rídonli#

Tinu:
Réka újabban "verekszik", jól rámcsap, ha el akarom venni az apjától, vagy ha kiemelem egy veszélyes/rossz szituációból (pl vezetékrágcsa)Pedig esküszöm, nem vertem meg még soha :lol:De sztem ez még az elfogadható szinten belül van... Ugye???

A szókincse: mama, papa, apa, pápá, hami, puszi, bubu (anyuék kutyája), vava, bda (labda), mpa (lámpa)- ezeket tudatosan mondja, ezen kívül tete, kotkot, sziszi, buzi :oops: :lol: (ez a pusziból jött, de hallhatóan buzi volt)

nukada

Hű, jó sok szava van már Rékának! :)
rídonli#

Köszi csajok az infókat!

Közben rájöttünk hogy a gyomorbántalmak okozója a gomba :( ugyhogy ezentúl ezt kihagyom az étkezésemből.

Ha lesz még kérdésem megkereslek benneteke :)
köszi

Mecsi :D
Kép

KépKép[/url]
mecsi

Mecsi,
hát igen, a gombát nehéz emészteni, különösen szoptatás alatt nem ajánlott. de én imádom, úgyhogy gyors' még szülés előtt muszáj ennem :)

Nuk,
dehogy van Pampers dobozom. :( sehol nem kapni. már majdnem vettünk egyet apjukkal, amiről kiderült, hogy sz....r. a boltban az egyik doboz felbontott volt és már ott nem lehetett a tetejét visszacsukni, csak a matricával. ilyen nem kell.

ancsipancsi

Szasztok!

Ancsi, esetleg próbáld ki a Huggies-os dobozt, nekem az nagyon kényelmes. Hátha nektek is beválik!

B az imént azt mondta, amikor öltöztettem,h "nadlá(g)" (a vége nem volt egyértelmű,mármint a g.) :)

Deni, táncház nem tuti megint, B kissé hörög, már gyógyszerezem... :(
rídonli#

Hű, Ancsi, 19 nap!!!!!!!! :) :) :)
rídonli#

Ríd: nekem egy M-es (talán) kendőm van, ami éppenhogy jó volt méretileg, de azért elhurcibáltam benne Kamillát jó ideig. Én is sokkal jobban szerettem, mint a babakocsit, még ha dögnehéz is volt a gyerek egy idő után :) Csak akkor ő már ügyesen tartotta magát,nem csak a fejét hanem az egész hátát, szal nem kellett annyira nagyon szorosra kötni. És ezért fosok, hogy most egy egész pici nyeklő-nyakló apróságot, hogy fogok majd magamra aplikálni :? na majd meglátjuk... és persze seholse találom a kendőhöz való prosit se :roll: csúszócsomót én nem tudtam sose és háton se tudtam, pedig Indi megmutatta, de enyém gyerek mindig felült a hátamon, azt hitte, hogy lovacskázunk :) és igy sose sikerált a hátamra kötni :? szal amig bírtam elöl cipeltem.

Gombóc bazi egyszerű:
megfőzől kb 3 szem krumplit héjjában vagy héjában :oops: :P aztán megvárod mig teljesen kihűl, lepucolod
összetöröd krumplinyomóval bele egy egész tojás, pici só és annyi liszt amennyit felvesz = nem túl ragadós a tészta de nem is betonkemény aztán a tésztából már csinálhatsz nudlit, gombit, barátfülét ami jólesik ;)

Nuk: Réka milyen ügyes! Szuper! És szuper, hogy már igy csacsog :)
5-ös szakdoli az most biztos nem lesz, de teszek rá, az előző az úgyis 5 lett , igy legalább tudom, hogy olyat is tudok 8)

Tinu: no para, Kamilla is most lett csak puszilkodós! Azelőtt semmi pénzért nem adott volna!!! Szerencsére most is csak családtagokat smacizik le (kivétel Deniék Bálintja :lol: ) és a játszótéren nem támad le senkit 8) Szóval fog még Tünci benneteket puszizni hidd el ;)

Fibi: egy kicsit bővebben is írhattál volna magatokról! Hogy vagytok? Srácok? Beszoktatok már az új környezetbe? Bálint mit szól hozzá?

Kérdés:
volt/van-e valakinek a szemin ilyen fibroma vagy mi a tököm a neve :x ilyen kis bőrcafat ami a kozmetikusom szerint bármikor növésnek indulhat és le kéne majd szedetnem a szülés után mielőbb, amitől persze már most fosok :( és ráadásul eddig csak egy volt és mostmár mind a két szemhéjjamon van és már alatta is nőtt kettő :? Szóval volt már valakinek ilyen lézeres eltávolító izéje? Az fáj az? Nem lesz utána sebes? Nem lehet, hogy szülés után elmúlnak ezek a vackok a szememről?? :roll: Erre nincs valami csepp, vagy kézrátétel vagy ráolvasás vagy akármicsoda????

Rylie
rylie

Rylie,
Nekem a terhesség alatt volt ilyen cucc az arcomon, a dokinő vírusos szemölcsnek mondta (nem tudom ez ugyanaz-e?) és én nem bírtam volna ezzel a fejemen, úgyhogy nem vártam a terhesség végéig hanem leszedettem. Dokinő azt mondta, mivel teljesen helyi érzéstelenítés, nyugodtan mehet. Lézerrel szedte le és kb 2 hét múlva már semmi sem látszott. Nem érhette víz meg nap, egy hétig olyan volt mint egy pici pattanás.

Neet,
azt a virágot neked nyújtja? nagyon helyes. ja és OK küldöm Apát, küldjél vele tortát :lol:
én hiába dugdosom hajmosás után a vizilovat :D kb 1 hónapja utál hajat mosni, előtte nem akartam belenagyképűzni a témába :D de imádta ha vizet locsolok a fejére, meg magának is locsolta. Aztán összeakadhattak benne valami bitek és most utál hajat mosni :roll: így aztán végre olyan mint a normális gyerekek :wink:

Kép
akata

Rylie: nekem is volt a testemen egy csomó ilyen lifegő, ami terhesség alatt jött ki. Egy részük azóta elmúlt. Szóval szerintem várd meg, hátha elmúlik magától és ha nem, akkor jöhet a lézer. Én is már ezer éve készülök, hogy elmegyek végre egy bőrgyogyóhoz, és végignézetem magam, mit lehet leszedni stb. Egy csomó bibircsók van rajtam, amik nőnek és megválnék tőlük. Meg amúgy a lábkörmöm miatt is el kéne mennem lézeres cuccra, csak nem tudom, hova. Azzal meg megvárom a szoptatás végét. Szerintem kb. még 2 hét és végleg lecuppantom Tüncit.

Kép
Kép
tinu

Szia mindenkinek

ismét kényszerszabin, mert egy vadbaromnak nem tűnt fel a vele szemben lévő, atomi méretű STOP tábla és ripityomra törte a kocsim elejét, ezér' nem tudok dógozni menni, mert nem tudom a gyereket is és a munkábaérést/maradást/előbb eljövést megoldani....
megnyugtató, hogy a gyes alatt nem rúghatnak ki....

a MÁK is írt nekem vala kedves levelet, miszerint HURRÁ, igen, jogosult vagyok a gyesre, amit már januárban kérvényeztem, így akár április 15.-ig megkaphatom, ha jó kislány leszek, nem csezzzztetem őket és szépen megmosom a fogam minden este.

Szilvásgombóc rulez, én is zoktam csinálni, de most nem tehetem, mert a Zapa fogyózik, így nem főzhetek semmit, mert gyümin és puffasztott durumbúzán él, de néha csinálhatok neki salátát, meg roston-sovány csirkét.

Füles jól, állandóan szövegel és rohangál, meg rajzol és épít a "Cicamájnak házikót, mert kint vac-vac hidddeg van és bent főz a Cicamáj házikójában finom leveskumplit"

Én meg megyek, mert most épp szundikál én pedig varrom neki a húsvéti nyulat.

Csók mindenkinek és Isten éltesse a volt/van/lesz ünnepeseket, Ancsinak meg hajrá Adrikához!!!

énmentem

macs
macskanyu

Lindi,
priviztem :)

Kép
akata

Macs!
:( nagyon durva lehetett a karambol. légzsák bekapcsolt? milyen érzés volt? sérült meg valaki?

Rylie,
férjemnek 2 db bőrgyogyója van, akik ilyen szépészeti izékkel foglalkoznak. mindkettő más módszert alkalmaz. az egyik a Bocskai út elején van, a exSkálához közel, Kleszki Miklós doki, ő azt hiszem égetéssel foglalkozik. a másik meg a Krisztina krt-on van, ő pedig fagyasztással. ez utóbbi olyan, hogy többször kell menni egy biszbasszal (már, ha olyan magasabb anyajegy, v. ilyesmi) és több rétegben mindig ráfagyaszt, végül aztán heg nélkül gyógyul. mindkét doki megfizethető, nem holmi tizenezrek. azt hiszem kb. egy alkalomért (ő többet szokott egyszerre kinyíratni magán, de főleg anyajegyeket) 5-6eFt-ot szokott fizetni.
a Kleszki módszerét nem tudom pontosan, mintha érzéstelenítést alkalmazna előtte, és azt csak 1x kell csinálni. és azt hiszem, ha olyan bigyót szed le, szövettanra is küldi.

a harmadik meg, hogy férjem kb. 1 éve részt vett egy bőrgyógyászati szűrésen (egy erre szakosodott "cégnél"), nagyítóval totál végig nézték a testét, kikérdezték, majd pár hét múlva küldték a jelentést. a lényege az volt, hogy ő elég fehérbőrű, hajlamos a leégésre, s mint kiderült, egyetlen(!) fiatalkori leégés problémákat okozhat később. (azaz hajlamosít az anyajegyek rákosodására) szerencsére semmit nem találtak nála, csak ő olyan anyajegyesedő típus, ezért nézette meg magát.

Neet,
baromi jól néz ki a torta! kulipintyó rulez :)

ancsipancsi

Tinu! akkor végülis 3 év van közöttünk 8) . s gratula Tüncinek a járásgyakorláshoz. édi lehet :lol:

Ancsi! nagymamiknak simán megmondjuk, hogy mi egy kicsit elvonulnánk 8) :lol: de a gyereknek :roll:

Rylie! még az jutott eszembe a múltkori anyukádírásról tinikezelésben, hogy sztem te is jó leszel, mert 1. belédívódott, 2. jó példa nem vész el :D

Lindi! kokárdás Bajni :lol: , s kúl a közösmamis cucc :lol:

Neet! tavaszi képek :lol: . s a tortáról már ne is beszéljünk 8)

Zuzi! köszi!!! :lol:

Nuk! nem semmi a dumázós Réka!!! gratula :lol:

Szia Fibi!
Szia Macs!

valamelyik nap készítettem linzert (bár huncutka néven futott a szakácskönyvben), s Angi szagatott. olyan ügyi és lelkes volt :lol:

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
gödibarbi

Macs,
bakker... ++++++

Rylie,
nekem is szedtek le lézerrel ilyen szemölcsöket (ha ez ugyanaz amit irsz), nem fájt, nem kértem érzéstelenitöt sem, csak baromi drága volt már pár éve is.
2 gyerekkel játszozástol ne parázz, majd szép lassan belejöttök :) elöször csak séta aztán meglátod, hogy ketteskének mik az igényei, kendö vagy babakocsiban is tud e aludni, stb. (mi tegnap ugy mentünk h Ábel szunyt a b.kocsiban, B meg motorral száguldott mellettünk, a játszon meg csuszdázott, homokozott :) )

kis helyzetjelentés akkor: egyre jobban vagyunk, apjukkal is kifelé mászunk a gödörböl. egymást motiváljuk, én heti egyszer jogára megyek, ö meg futni vagy usziba fog járni. és sokat beszélgetünk 8)
Srácok jol vannak, imádnivaloak, persze B-t néha zavarja, hogy öccse (szo szerint) belemászik a játékaiba, fözési terébe. Ábel meg vakmerö, tök más mint a bátyja, már felmászott a lépcsöfordulóig.... és folyton vigyorog, mindenkire mindig :)
Lakoparkot továbbra is szeretjük, (hangyákkal egy hete nem taliztam, kopp-kopp), soksok uj anyukával ismerkedtem össze, B élvezi a gyerektársaságot, egyre nyitottabb és kedvesebb. tegnap már ajándékot is vitt a "barátnöjének" :lol:
és "érdekes" módon müködik a vonzás törvénye, 1 régebbi barátnömék pár hete "véletlenül" ugyanebbe az utcába költöztek, jo kis csapat lesz itt :D
bocs a terjedelemért, nem tudok tömondatokat kreálni :P

KépKép
fibi

Tinu :) Tüncinek gratula és hajrá-hajrá!! :D

Zuzi :) Kinek lesz a torta? Sztem vegyél több marcipánt, aztán majd elfogy :wink:

Fibi :) SZia!! Azért mesélj is!! :wink:

Neet :) Hű de ínycsiklandó ez a torta!!... Eszti nagyon édes!! Apa ilyen szigorú, hogy este már nincs süti? Esztinek ++++++

Ancsi :) Torkodnak bulást+++++ Köszi a választ, így legalább van viszonyítási alapom! Kb. óránként megyünk Bálinttal pisilni, akkor ez elfogadható :) És tényleg mindjá szülsz!!! :wink: :D :D

Nuk :) Örülök, hogy jobban vagy!! :D Rékának meg gratula a szuper fejlődéshez!! :D :D Zolid hátának bulást+++

Ríd :) Jaj, bulást és sok +++++++++++ Boridnak!!!!!

Rylie :) Ördögi körhöz ++++ Nemsokára jobb lesz!! :wink: Szakdoli leadáshoz gratula!!! :D És gyertek-gyertek, no nem csak a budi miatt :wink: :lol: Kendőzni elvileg egész pici kortól lehet, ha bírja a hátad. (Én mondjuk piszok szerencsés vagyok, hogy babakocsizhattam)

Lindi :) Bajninak gratula a fogakhoz!! Képek szuperek!!! Anya-lánya póló meg csúcs! :D

Kata :) Szuperül motorozó Ákosnak gratula! és kalóriaégetés :lol: nagyon kivi vagyok a mászókára!!

Macs :) Autód :( Füles és a cicamica :lol: :lol:

Kép
Kép
denizsa

Fibi :) Köszi a helyzetjelentést! szupi, hogy ilyen jól vagytok!! :D :D
Én meg csak rövid tudok lenni, Bencus nem viszi túlzásba a délutáni alvást, így kb. 1óra alatt sikerült elolvasnom ezt az 1 oldalt és bepötyögni néhány sort :roll: Most meg megyek romeltakarítani (no igen, a gyerek "türelmének" ára van :mrgreen: ) és már különben sem bírja tovább cérnával nélkülem... :lol:
denizsa

Neet!
Torata is, gyerek is cuki 8) :lol:

Rylie!
Nekem Indi adta kölcsön az újszülöttkendőjét, és megmutatta a kötést. Teljesen biztonságban volt benne Pannus, még csak 9 napos volt, amikor DM-be mentünk bevásárolni, és olyan jót aludt benne. Aztán 2 hós korától kezdve minden nap mennem kellett B-vel játszótérre, és PAnnus végig kendőben volt. Nálunk annyiban gázabb volt a helyzet, hogy B még kicsi volt, így neki mindneképpp kellett még a babakocsi, és később sem volt hajlandó a tesófellépőre felállni :twisted: :lol: A játszón volt, hogy PAnnust beletettem a babakocsiba, csak elég macera volt hazainduláskor ott újrakötni a kendőt. Volt, hogy a kendőt magamon hagytam, jóóól néztem ki :lol:
Ésésésés, még ma is röhögök, akkor ugye tél volt, baromi nehéz volt elindulni a két gyerekkel, mindketten felöltözve, én is, fel a kendőt, bele a gyereket, aki az indulás előtti szopi után böfizett egyet, és jól végighányt. Ott álltam, dilemmáztam, hogy mi legyen. Hát, persze, hogy nem vetkőztem már le újra 8) És ez nem egyszer fordult elő :oops: :lol: :lol: :lol:

Ancsi!
MAjd ősszel gyúrunk együtt!!! :D Már mint gombócot :P

MAcs!
:shock: :shock: :shock: :( :( :( :( +++++++++++++++++
rmeélme, jól vagytok, és Füli nem ült bent, ésésés, annyi mindent kérdeznék :cry: Puszi nektek!+++++++

Ríd!
B-nek++++++++++++++++++++++++++++++

Nuk!
Végre egy pozitív HSZ!!!!!!!!!!!!!! :D :D :D De örülök! Rékád dumája meg csúcs! :D
zuzmo1

Deni!
Nővéremnek lesz szülinapja, és kipróbálnám rajta :D

Nálunk is folyamatos romeltakarítás van, hja, mindennek van ára :x :lol: :lol: :lol:
zuzmo1

Rylie,
Én is több hónapig gondolkodtam ezen (kb. 8 hónapig, ahogy most visszaemlékszem). Nálunk a kendő vált be, viszont volt egy dolog, amit máshogy csinálnék. P. baromira önjáró volt már korán, tehát jött mint a gép. De egy testvérfellépőre hülyeség volt sajnálni a pénzt, mert néha nagyon-nagyon jól jött volna. (És P. tényleg végigjár 2-3 órát, úgy hogy ez alatt megy és megy és nem nézelődik és bogarászik.) És M. egyszerűen nem volt el a babakocsiban. 1 évesen aztán egyik napról a másikra 3-4 órákat tölt el benne, és csak azért nem többet, mert ennyi idő után hazajövünk. (Szóval ne ess majd kétségbe, ha nincs el a kocsiban - csak azért írom, mert amikor M. 8-10 kg lett én kétségbeestem.)
Most viszonylag beválik a tricikli, mert ezzel P. nem tud olyan gyorsan menni, mint a kismotorral. Csak ugye meg kell tanítani, mert addig egyszerre kell tolni a kettőt (kocsit+triciklit). De ha egyszer megtanulja akkor békésen teker melletted és ha a triciklinek van fogója, akkor kisebb gödröknél ki tudod segíteni.
Én egyáltalán nem izzadtam össze a M-val.
+ nekünk van homokozónk az erkélyen - amíg P. és M. kisebb volt sokat voltunk kint és P-nek is jó volt, M-t nyugodtan etettem a nyáron...
+ hintánk is van bent - az is nagyon-nagyon bevált!!! (Lehet venni ugye bébihintát és nagyobbnak valót is. Mi P-nek vettünk és órákat hintáztattam, míg M-t szotattem vagy csak fogtam.)
+ lehet hogy érdemes olyan fürdető akármit venni, hogy ne kelljen tartani a kisbabát - nekünk vödrünk volt és én ugye egyszerre fürdettem őket. (Tudom, hogy akkor is ott kell lenni, de egy pill-ra el lehet engedni vagy csak egy kézzel elég fogni, ha a nagyobb akar vmi állati fontosat és épp akkor - naná, hogy akar majd :lol: ).
És visszaemlékezve jó lett volna egy légycsapó, mert amikor szoptattam M-t P-nek volt egy olyan korszaka, hogy rohant, hogy fejbevágja. Akkor nem kézzel kellett volna hárítani, hanem klassz plasztik légycsapóval.
Más nem jut eszembe...

Zsanci,
Te kértél mikrot? Vagy már vki adott? Vagy nem is Te kértél? Ha igen és még nem adott senki én szívesen kölcsönadom, csak el kell jönnötök érte. Fehér és csönget (nem idegörlően sípol, hanem csiling-gilingel). És semmit nemtud a grillen és defroston és mikron kívül.

Nuk,
Azta!!! Réka kinyilatkoztatása klassz lehet. M. se mond még semmit, csak gr és éééé, meg ilyenek...

Fibi,
De jó - amiket írsz!

Móni
Kép
Kép
monisa

Monisa :lol: Ikejába mikor mentek legközelebb? :)

beszéd: Ábel sokszor mondja, hogy "memem", amikor veszélyes hely felé közeledik. szegényem, lehet h a NEM akar ez lenni nála, mert ezt hallja tölünk leggyakrabban :roll: :lol:
fibi

Rylie,
sztem jól megkötött kendőbe mehet a picike is. El akartam menni tanfolyásra, de végül nem jött össze, így a leírásból csináltam az elöl keresztezett+átkötéssel-t. (És lehet,h neked bőven elég az Mes ehhez a kötéshez, mert nem vagy olyan dagadt, mint én.) Nekem megvan (remélem) a leírás, ha gondolod, lefénymásolom, és elküldöm postán! Indi régebben linkelt be szuper videókat, abból is jól meg lehet tanulni. Ha jól emlékszem youtube-on voltak. Talán itt is találsz: www.hordozokendo.lap.hu.
Csatlakozom Monisához, a tesófelálló klassz nagyon, és hasznos (kivéve, ha a gyerek nem hajlandó fölállni rá, mint Bazsi). Nekünk van egy buggy board (most adtam kölcsön a barátnőmnek, aki tegnapelőttre volt kiírva), használtan vettük, nagyon masszív cucc. Ezt használtuk,a míg B kicsi volt, és fektetve volt a bkocsi, amióta többnyire ül, azóta a bkocsi saját fölállóját használjuk, még most is elég soxor.

Ilyen "lifegőm" (Tinu :lol: ) nekem is van, a terhesség óta. Nagyon érik már a bőrgyógy nekem is, az anyajegyek miatt is... Ancsi, lehet,h elmegyek ehhez a bocskai úti pasihoz, olyan közel van, talán jobban rá tudom venni magam...

Macs, kocsitörő vadbarmok :evil: :evil: :evil: Hozzánk holnap jön a máv biztosító kárfelmérni. És noha indul a törött kocsi (tehát a motor nem sérült nagyon), valszeg gazd.totálkár lesz, mert maga az autó nem ér sokat (14 éves, de még teljesen jól lehetett használni), a javítás a kocsi értékéhez képest túl sok lesz... :(
Ismerőseim között Macs esete a 6. az elmúlt fél évben!

Fibi, de jó,h ilyen jól érzitek magatokat a lakóparkban! :) B is mászik, kanapéra, kisszékre, szal nagyon résen kell lennem.

Monisa, légycsapó :lol: :lol: :lol:

Zuzi, Deni, csatlakozom az Aktív Romeltakarítók Klubjába! :lol:

+okat köszi, egyelőre uraljuk a helyzetet a gygyszerrel, meg van egy kis orrfolyás, de nem vészes. Táncitasszem azért ma kihagyjuk, de lehet,h P még rábeszél...
rídonli#

...ééés, mivel jön haza az Apjuk???

Összetörték a kölcsön kocsinkat is!!!! :evil: :evil: :evil:
Igaz, ezt nem nagyon, gyakorlatilag az indexét csak, de elhúzott, no betétlap. Valószínűleg van róla videó, mert egy intézmény parkolójában volt, csak kérdés, hogy érdemes-e feljelentést tenni, ha meglesz a rendszám.

Teljesen meg vannak őrülve az emberek, a piacon is vadul rohant mindneki, mint a mérgezett egér... :( :( :(
rídonli#

Fibi,
Ma pl nem mentünk ikeába, de az elmúlt 1.5 hónapban (kiv. mikor M. tornázott) ilyen még nem volt. Legközelebb holnap megyünk és péntek kivételével minden nap. Jövő héten csak 1-2 nap megyünk, mert M. tornázik.
Még annyit, hogy 1145-ig érek rá az ikeában és 9-10-re szoktam odaérni.

És aki a bőrön levő akármikről írt, képzeljétek ez az egy nyavalya nekem nincs!!!! Pedig azt hittem semmi külsőt érintő dologból nem maradok ki! (Vagy lehet hogy a hátamon van?? Az meg mindegy, mert nyak és hátfájás miatt még tükörben se tudom megnézni a hátam...)

Ríd,
Igen, szerintem az emberek többsége őrült.

Móni
Kép
Kép
monisa

Móni: és mit csinálsz az Ikeában ilyenkor? Csütörtökön is lesztek akkor? Lehet, hogy akkor mi elnézünk arra Tüncivel. Csak fogalmam sincs, hogy mit lehet ott csinálni egy kisgyerekkel.

Kép
Kép
tinu

Macs,
ezt neked: (egy kis felviditás)

Kép

egyébként egy kis pihenő meg senkinek sem árt, igaz? (kivéve a főnöködnek!!!) :wink:

Móni,
köszönöm, aranyos vagy, már van mikró!

Ma voltam Zuziéknál ergo miatt, hát Panna már olyan nagy lány! És irtó édes, barátkozós, simizte Memét, meg nagyokat mosolygott rám... :lol:

Zuzi,
ergo annyira tökéletes, Meme nagyon jól érezte magát benne, és képzeld, az a középen összefogó öv nekem pont a cicim alatt megy, igy nem hogy lenyomná, hanem egyenesen kiemeli... 8) 8) 8)

Minden betegnek jobbulást, minden egészségesnek hosszú egészséget!

Fibi,
de jó, h itt, örülök, hogy jól vagytok, jógáért meg irigy... :lol:

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

Törött kocsik: baaaaaaaaaaz. :(

Kevésbé fájdalmas, de azért baaaaz: egy ER-ban 2 reklám. :shock: :twisted:

neet
neet

fura cikk az indexen az anyatej méregtartalmáról :shock:
csak erős idegzetűeknek (nem is linkelem be)

Kép

Kép

szrekuc

Barbi!
komolyan megmondjátok a szüleiteknek, hogy kexelni akartok menni? :))) nekem légne a burám, nagyon szemérmes vagyok. éppen ma mesélte egy barátnőm, hogy ő simán pukizik a hapsija előtt, és folyamatosan, meg miegymás :), én még ilyesmiket se csinálok, olyan szégyenlős vagyok.

Zuzi,
szerintem ősz előtt is lehet gombit gyúrni, én imádom a lekvárosat is, igazi jó hitlerszalonnából :))

Deni,
szerintem az óránkénti pisilés nem sok, én 1,5 óránál szoktam elkezdeni izélni, hogy menjünk már. volt, hogy 3 órát is kibírt, mert nem vettem észre, hogy elment az idő, de akkor biztos kevesebbet ivott. remélem a lelkesedésed ilyen marad, mert akkor fix, hogy pár hét alatt sikerrel jársz. psze arra számítani kell, hogy balesetek vannak, hónapokkal később is.

Móni,
a hintát hogy érted? hol van benn? a lakásban? de az a kis pici, mint egy etetőszék?

Ríd,
nagyon pechesek vagytok :(

ANYATEJ MEG MÉREG:
nem kell a pánik, itt a fontos mondat:
"Németországban az 1960-70-80-as években az anyatej annyira szennyezett volt az emberi szervezetben felhalmozódott különféle növényvédőszer-maradványokkal,"
mutterék idejében (60-70-80-as évek) nem annyira volt divat a szoptatás, legalábbis én kb. 1-2 hónapig kaptam csak "szennyezett" tejet, s még sokan vagyunk így. úgyhogy nem félek :). különben ekkor még nem voltak a növényvédőszerek ennyire szabályozva, mint most, erre vezethető vissza, hogy nyilván a tejben is megjelent a felesleg.
ma meg "az a tej", amit a szoptató anya megeszik. ezért nem ajánlatos a saláta meg gyökér fogyasztás elejében. (meg a gyereknek se) persze ugyanígy a cigi meg a kokó, meg a mariska se. hála Istennek én ilyeneket sose próbáltam.

és hát mit adnánk mást, mint anyatejet? netán tehéntejet, amely szintén fix, hogy ugyanilyen szennyezett, vagy magát a zöldséget, ami szintén az? nincsenek alternatívák.

ancsipancsi

Ancsi,
:D benned bíztam :D

Kép

Kép

szrekuc

Szrek, olvastam a cikket, és itt egy másik:
http://www.szoptatasportal.hu/node/547

(Az indexeshez: a 70-80as évek adatairól van szó, amik mára már nem érvényesek, főleg, hogy a legtöbb brutál növényvédőszert betiltották azóta, jól látható ez abból, hogy több madár és több kártevő kukac meg ilyenek vannak manapság. Szal, sztem tápszerlobbi...)
rídonli#

Ancsi, egyet gondoltunk...
És milyen igaz: nincs alternatíva! (Max. a kutatók álta, laboratóriumban "kitisztított" alapanyagokból készült táp, de ez már olyan,minth aufók lennénk...:) )
rídonli#

Sziasztok!

Harmadik hete beteg a Malteroskám. Egy hét elteltével jobban lett, de ez az állapot csak rövid ideig tartott. Nem is tudom, hogy hány alkalommal voltunk az orvosnál, de akár már bérletet is válthatnánk hozzá. Eleinte értékeltem az orvosunkban, hogy nem ad antibiotikumot, de harmadik hete csak a különféle köptetőket váltogatja, a gyerek meg egyre rosszabbul van. Csak gubbaszt, és semmihez sincs kedve. Tegnap már Solymárra is elmentünk, a volt doktor nénihez: több szem többet lát alapon. Most ő gyógyszerezi, és bizakodunk a gyors felépülésben. Rövid időn belül orvost fogunk váltani, mert az eddigi csekély bizalmunk is odalett.

Közben újból megfertőződtem, és nagyon fájtak, égtek a szemeim a kötőhártya gyulladás miatt. Esténként, amikor elaltattuk a gyerekeket, és kijöttünk a szobájukból, már alig láttam. Szerencsére nincsenek elvonási tüneteim az Internet mellőzése miatt. Igyekszem majd visszaolvasni, és remélem, hogy gyakrabban tudok „jönni”!

Rilye!
Van egy nyolc oldalas, képekkel illusztrált használati útmutatóm babahordozó kendő megkötéséhez. Szívesen elküldöm neked. Ebben szerepel a „nagykendős újszülött dupla keresztkötés” is. Magam is úgy közlekedtem a két gyerekkel, hogy kendőben volt a pici, babakocsiban a nagyobb, de csak az első két hónapot követően. Később már buszra is szálltam a gyerekekkel (megszámlálhatatlanul sok alkalomból csak kétszer nem adták át a helyet).

Jó éjt!

zsini
zsini

Sztem a sör a legjobb, az már meg van főzve, ergo nincs benne baci vagy mi. :lol: És a pálinkás kenyér se lehetett anno annyira rossz ötlet!!

Zsini,
jobbulást nektek! A nick-ed az Abigélből jött? :)

Curse,
ugye te voltál nem rég bőrgyógyinál? (Asszem anyajeggyel.) Egy barátnőm is menne (bár ő mással), tudsz valami infoval szolgálni? JÖhet mélben, priviben is, h ne offoljunk. Annyit. :mrgreen:
neet
neet

itt vagyok csak lapzártam meg megint taknyosak/köhögnek a kölykök :?

Macs, sajnálom a kocsitörést, de fő, hogy Nektek semmi bajotok! és Füleske nagyon szépen beszél már, ejha!

Tinu, szépek lettek a képek, nagyon igényesek, és kiemelik lánykád báját :)

Deni, "feküdj rá anyára" hát ez haláli :lol:
Bencus totyog már?

Ríd, rám is tavasszal tör rám mindig, h de jó lenne egy kert... persze aztán belegondolok, hogy még azt is gondozni kéne, mikor már így is kilóg a nyelvem a 2 gyerektől meg a melótól (és sokszor csak 4-5 órákat alszom, mert éjjel dolgozom)
de a kert már csak azért is szuper lenne, mert kiengedhetném Istókot, és nem lenne az mint most, h 2-3 órát vagyunk naponta az utcán :roll: és ugye Istire qvára kell figyelni, mert semmi de semmi veszélyérzete :?

Rylie, mire én egyedül kimerészkedtem a 2 gyerekkel (amikor már úgy éreztem, tudok Isti után futni, ha kell), addigra már simán bárhogy lehetett kötni Józsit a kendőbe. De van tesófellépőnk is, vmi egyszerű, 5e forintos Auchanos, és az is bevált, pedig nem reméltem, hogy Isti megmarad rajta, de mégis. Kamilla pedig sokkal szófogadóbb Istóknál, úgyhogy neki sztem tökéletes is lenne :)
Viszont mostanában csak bicajjal megyünk ki, és ahhoz nem vihetem Józsit babakocsiban, mert nem érném utól Ezsványt.
Indi tanított nekem egy könnyű háti megkötést, és most már csak úgy hordom a csajszit, aki a 2-3 órás séták alatt min. egy órát tuti alszik is így. És az se zavarja, ha közben rohanunk a bicajos után :wink:
mesélj, milyen Kamilla új bringája? mamád élvezi az új haját?

votiv 8)
votiv

egy kép tegnapról
Kép

votiv 8)
votiv

Votív,
ez a kép :lol: :lol: :lol: díjnyertes
A kert meg azért jó, mert nem kell 2-3 órát játszótéren őgyelegni, hanem "kicsapod" a kölyköt ( kegyelmezzenek a kicsapod szóért a rídonlik :D ) és a teraszon dolgozol míg ők játszanak. Apával 1 héten egyszer lenyíratod a füvet :mrgreen: - had beszéljelek rá, állat jó :D :D :D márha csak ezen múlik persze :? :wink:

Én abban az időben születtem és 13 hónapos koromig csak anyatejet ittam. Azt hiszem befekszem egy kórházba teljes kivizsgálásra, de legalábbis elmék egy cihológushoz 8)
Ancsi, én is benned bíztam :)

Mindazonáltal sokkoló, hogy megmérgeztük a Földünket és annak összes élőlényét. ez nem vicc, tragédia.

Kép
akata

Kata,
az addig okker, hogy kicsapod a kölköt, de utána minden lépését követni kell egy kertben, nem lehet csak úgy melózni. sokkal több a veszély egy szabadtéri helyen, mint a lakásban. legalábbis még faterom se hagyná 1 percre se felügyelet nélkül Lencsét a tanyán, pedig ő túlzottan is laza.

Votiv,
frankó a kép! :))
végre, hogy írtál.

ancsipancsi

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?