Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
Hogyan lehet a passzív dohányzást csökkenteni? Legalább a babánál, mert a családot nem lehet lszoktatni.
Eddig elért eredmény:
a szobában nincs dohányzás
De: a konyhában áll a füst, és már oda is kijár a baba.
Hogy lehet megregulázni a családot, vagy hogyan lehet tisztítani a levegőt???

Zsumama
Hakapeszi
 


Szia Zsumama!

Hát sajnos, ha nem tudod elérni, hogy a család ne a lakásban dohányozzon, esetleg olyan sokat dohányoznak, hogy ez nem is igazán megoldható, akkor nemigen látok megoldást. Nálunk is gond ez, a konyhában dohányzik a párom, de kinyitjuk a bejárati ajtót, így rögtön kimegy a füst és addig be sem csukom, amíg a szagát érzem. Persze télen más megoldást kell keressek... Bea
Bea
 


Kedves passzív dohányosok!

Nálunk a férjem régebben dohányzott, de mivel én megrögzött antinikotinista vagyok, megállapodtunk, hogy a lakásban nincs dohányzás. Ha kibírhatatlan vágya ébredt, kiment a folyosóra és ott cigizett. Persze szép lassan lecsökkent a cigaretták napi száma, mert ugye nem olyan kényelmes télben-hóban-esőben a hideg folyosón állva dohányozni. Innen már csak egy ugrás volt a leszokás. A törénethez hozzá tartozik, hogy a nagymamám belehalt a dohányzásba (s mintegy jelképesen, égő cigarettával a kezében halt meg). Ekkor a férjem döntött. Azóta sem gyújtott rá egyetlen szál cigarettára sem. Nagyon büszke vagyok rá, hogy megtette. Míg dohányos volt és még nem volt a férjem már akkor megbeszéltük, ha gyereket akarunk majd mindenképpen leszokik. És lőn. Van egy gyerekünk és nincs bagózás.
A családomban persze vannak dohányzó tagok, de tiszteletben tartják, hogy nálunk nincs dohányzás a lakásban. Ha az idő alatt, amíg látogatóba jönnek, ami általában nem több néhány óránál, nem bírják ki akkor nekik is irány a folyosó. Persze ehhez kellett néhány csatát vívni, de megérte.

Kedves Zsumama!
Saját lakásotok van vagy esetleg mással éltek (szülők) együtt?
Ha a sajátotok, akkor te (ti) vagy az úr. Ha te nem akarod, márpedig a gyermeked miatt ugye nem, akkor ne legyen dohányzás. Ki kell állnod érte, mert más nem fog. Légy ebben is anyatigris.

Üdv: Garam

ui.: A passzív dohányzás legalább annyira káros, mint az aktív. Legfeljebb kevesebb ideig tart.
Garam
 

 
 

Sziasztok, elriasztásképpen egy kis történet:
barátainknak egy 3 éves fia van. A papa végig dohányzott a mama terhessége alatt, és azóta is folyamatosan. A kissrác iszonyú allergiás, pl. a málnától és az epertől annyira bedagad a torok nyálkahártyája, hogy ügyeletre kellett vinni, mert majdnem megfulladt.
Aztán még itt vannak Krupp és társai. Próbűáld meg ezeket elmondani a családnak, hátha rájönnek, hogy saját csemetéjüknek (unokájuknak) ártanak vele. vagy ennyire nem érdekli őket a kicsi egészsége és sorsa?
üdv
Zsóka
Zsóka
 


Sziasztok!

Garam által leírtakra sok dohányos azt mondhatja legyintve, hogy perszer, biztos nem nagy bagós volt. De! Nagyon sokat dohányoztam és ami még rosszabb, hogy 15 éves korom óta. Tehát, ha valakinél fenn ált a függőség akkor nálam volt.
Napi egy másfél doboz volt az adagom és nem Pall Mall és társaiból, hanem Sophi és Symfi.
Tudom ajánlani a nikotintapaszt. nekem csak az első három napban kellett, de segített.
Miután leszoktam, majdnem napra pontosan az egy éves évfordulóján elég sújos autóbalesetem volt. Mivel ekkor sem nyúltam újra a cigihez és még csak eszembe sem jutott ekkor vált biztossá, hogy teljesen leszoktam.

Üdv.: UbiPapa
UbiPapa
 


Sziasztok!!

Saját lakásban lakunk, és a Papi dohányzik, aki itthon is programozgat, amihez rá "kell" gyújtani.
Meg a kádban heverészve, meg a kávéhoz...
Az eddigi eredmény: a fürdőszobában nincs/alig, rendszeresen csak a konyhából nyíló cselédszobában van, ami a konyhára szellőzik. Szóval ide kellene valami megoldás, mert a cigimentesség nem megy.
Köszönöm a bátorítást!!!
A családon próbáltam nevelni, annyit elértem, ha kint van a baba a konyhában, akkor nincs cigi + ablak, megkerestem a tigriskarmaimat.
De a cselédszobai füsttel nem tudok mit csinálni.

Sziasztok
Zsumama
Hakapeszi
 


Sziasztok,
en is ugy nottem fel, hogy a szuleim dohanyoztak. De valoszinuleg abban az idoben mas volt, mindenki dohanyzott, senki sem foglalkozott azzal, hogy milyen kovetkezmenyei lesznek kesobb. Hat nekem azota is megfajdul a fejem a cigiszagtol. Szerencsere, a ferjem sem dohanyzik. Ugyhogy a csemetenk egeszsegesen nohet fel. Viszont a szuleim azota is dohanyoznak. En elore kikotottem nekik, hogy nem viszem el hozzajuk az unokat, ha a jelenletunkben dohanyoznak. Ennek meg is volt a hatasa. Mielott mentunk hozzajuk, jol kiszelloztettek a lakast. Mikor ott voltunk, csak a folyoson dohanyoztak. Es barki jott hozzank, mindenkit kizavartak a folyosora. Kellemesen meglepodtem rajtuk. Csak sajnos arra nem tudom ravenni oket, hogy vegleg hagyjak abba.

Sziasztok,
Agnes
Toroczkai Agnes
 


Kedves Zsumama!

Esetleg a cslédszobába beszerelhetnétek egy szagelszivót, hogy kivigye a füstöt mondjuk a konyhaablakon át.

Üdv: Garam
Garam
 


Nincs vmi humoros kezelési módotok arra nézve, hogyan vegyem rá dohányzó kollégáimat, hogy ne füstöljenek be. Ha ugyanis a nemdohányzók udvarias, de hagyományos hangnemben próbálkoznak, akkor a pofátlanabbja még ki is kéri magának, hogy zaklatni merem. Pedig az én egészségemet nincs joga rontani. Gondoltam, humorosan könnyebben boldogulnánk, bárlehet, hogy túl naiv vagyok :(
Gabó
 


Szia Gabó!

Nem tudom, működik-e, én már egyszer elsütöttem, baj nem lett belőle, bár sokat nem változtatott.
Kapható cigi fazonú rágógumi. Ilyennel teleraktam egy cigisdobozt, és ez volt a kolléga karácsonyi ajándéka. (persze gondosan visszacsomagolva, hadd higyje, hogy az van benne, ami). Sajnos nem voltam ott a bontásnál, nem tudom mi volt az első reakciója.
Amúgy nálunk anyósék bagóznak, szerencsére nálunk csak házon kívül. Viszont ha anyós vigyáz a gyerekekre, a gyerekek nem szeretik ha félóránként kimegy bagózni. Ezért egyszer csináltak egy rajzos-feliratos valamit, hogy mikor (2 óránként) szabad kimenni a nagymamának, és kiragasztották az ajtóra. Mindenesetre aranyos volt.
Ildi
Pethes Ildikó
 


Sziasztok! Ugyan a Totya néven bejelentkező úr, már kifejtette, hogy én nem ebben az időben és világban élek. De erről is van egy törvényünk. Kedves Gabó, én azt hiszem, hogy itt igenis nagyon harsányan és bátran kell kiállni a jogaid mentén, mert a Te egészségedről van szó, ami miatt nem lehet finomkodni. Ez egyébként szimplán bunkóság. Én hallottam valakiről, aki elvetélt három dohányzó kollégája miatt. Abban a világban...Üdv: Timi
Haraszti Gáborné
 


Timi tisztában vagyok a törvénnyel, ki is van jelölve a dohányzó hely, de senki nem tartja be :( Sajnos nem egy kollégáról van szó, így összefogva nem szívbajosak. Ha szólunk, még nekik áll feljebb. Azzal indokolják azt, hogy nem mennek ki: "mi végezzük a munkánkat. Csak nem képzelitek, hogy a munkaidőnk jó részét kint töltjük. Így közben nem kell félretennünk semmi sürgős ügyet".
Gabó
 


niobfdhobdghzrkjfh
Névtelen
 


Sziasztok!


Nekem egy hatalmas prorblémám van, szeretném ha a véleményeteket megírnátok.

Terhességem alatt a párom hol letette, hol nem a cigit. Éreztem hogy majdnem megfulladok a szagától, pedig nem dohányzott mellettem. De a ruhája, a szája, a keze... hiába fürdik le, megmarad :cry:

Ma már 8 hónaposak az ikrek, és két és fél hónapja letette teljesen a bagót. De összevesztünk, nem is kicsit, elment máshova aludni, és mikor kiborultam hogy nem bírok a kicsikkel, jöjjön vissza, az volt a feltétele, hogy dohányozhasson... nem érti meg, hogy nem bírom ,undorodom az egésztől, olyankor nem kívánom őt, kiráz a hideg ha hozzám ér, ha a ruhájában érzem a szagot. A megoldás szerinte, szedjek nyugtatót, és akkor nem leszek ideges. Persze, vannak más problémák is, de ez az a sarkallatos, amin nem tudunk változtatni, és az eredménye, hogy a héten végleg elköltözik... Mi a véleményetek? Ő azt mondja, én így fogadtam el, akkor most miért nem bírom? Tényleg elfogadtam anno, sőt, még én is rágyújtottam mellette. De mára rosszul vagyok, még akkor is, ha az utcán valakin megérzem .

Köszi ha írtok véleményt.

Mindenkit üdvözlök

Kate
 
 


Kate99:
Leveledet olvasva nekem az az érzésem, hogy itt egyáltalán nem a dohányzás a legfôbb gond. Egy férfi nem hagyja ott a feleségét és kisgyerekeit azért, mert otthon nem dohányozhat! Szerintem Nálad is inkább pszichés a cigiszagtól való undor, legalábbis ez az érzésem az utolsó mondatodat olvasva. Különben meg miféle apuka az olyan, akit ennyire nem érdekel a gyerekei egészsége? :cry:
 


Nálunk gyakorlatilag mindenki dohányzik. De nagyon odafigyelve. A lakásban nem is lehet rágyújtani, csak az erkélyen. Szerintem ez így rendben van. Őszintén, terhesség előtt én is dohányoztam, persze amikor terhes lettem rögtön abbahagytam, sajnos kisfiam 4 hónapos kora óta nem tudok szoptatni, így hébe-hóbe elszívok egy szál cigit, de szerintem ahogyan nálunk áll a dohányzás, az semmiképp nem káros a picurra. Vagy nem tudom, szerintetek ez így rossz? Remélem elég óvatosak vagyunk.

Kép
 


Szia Kendra!
Ha a kisfiad egyáltalán nem tudja beszívni a füstöt, akkor nem (akkora) gond. Mert a passzív dohányzás is tud nagyon káros lenni...
Szóval Krisztián közelében SOSE dohányozzatok :!:
Egy-két szál meg nem a világvége, főleg, hogy már nem szoptatsz :wink:

Andi
 
 


A dohányzás nagyon ártalmas minden embernek akár passzív akár aktív dohányzásról beszélünk.
 


A dohányzásról való leszokáshoz nagy segítséget ad a Hellinger terápia. Érdemes kipróbálni - hatásos.

Jöjjön az Életmód rovat/HELLINGER családállítások topikba - minden kérdésére válaszolok.

 
 


Sziasztok!
A jelenlegi barátom és szerelmem sajnos,láncdohányos.Nem tudom,mit tegyek,eügyis létemre el vagyok keseredve-én,aki annyi embert szoktattam le a dohányzásról-,ha sokat beszélgetünk,mert még nem élünk együtt,akkor nem jön elő nála,kevesebbet szív.Amúgy,ha egyedül van vagy problémái vannak az üzletével,akkor megint elő a cigit,és azzal védekezik,hogy nem nagy a nikotintartalma.Nemrég ismerjük egymást,klassz vele minden téren,de bánt,hogy tönkreteszi az egészségét,azzal védekezik,majd ha együttélünk,akkor leszokik róla.Sztem,az a legnagyobb baj,hogy nincs betegségtudata.Félek,hogy valami baja lesz,veszélyeztetett korban is van.Nem tudom,hogy vegyem rá,hogy szokjon le.Talán,ha majd együttélünk,mondtam neki,hogy építsük ki a testünk,mivel már lehet a nagyműtétem után tornáznom,akkor a sport segít majd valamit.Nem akarom,hogy a cigi tönkretegye a kapcsolatunkat.Azt mondta,ha figyelmeztetem,még jobban kell a cigi.Kicsit elkeserít,nagyon féltem. :?
doczimaria
Dány
 
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Életmód

Jegyzetfüzet:

 

cron