Sziasztok lányok!
Jönnék én is bejelentkezni,idáig a Friss Babákhoz irogattam, de onnan kicsit kilógok, úgy érzem, már mindenki a hozzátáplálásról irogat,mi meg még csak szopizunk...
De kicsit félve irom,hogy Barbinak hivnak,mert látom hogy itt már van egy másik Barbi is, aki a friss babáknél DBarbi-ra váltott, de itt nem lenne képem megkérni, hogy megint váltson. Nekem meg nincs másik megkülönböztetö nevem, már a "Megint megjött.." topicba is igy futottam...
Szóval itt vagyok, kérdés milyen néven.
Ádám kisfiam augusztus elsején született, pont ma két hónapos. Nagyon jó babi, kezdettöl fogva nyugis, néha volt némi hasifájás, de ahogy kijött a csúnya zöld kaki, el is múlt neki szerencsére.(mi ekkor mindkét ciciböl szoptunk, és valószinüleg túl sok elötejet kapott , állitólag ettöl is lehet zöld kaki, azóta visszaváltottunk egy szopi-egy cicire.)
Az utóbbi két hétben vagyunk most már egyedül, idáig anyukám is itt volt velünk, szeptember 15-n hazautazott. Ja, el is felejtettem irni, Kanadában élek.
Szóval mostanában már vannak hosszabb éjszakai alvásaink, a tegnapi volt a csúcs, Ádám este 3/4 9-töl reggel fél 6-ig aludt egyfolytában. És ÉN is!!!
Csuda jól esett. Arra ébredtem, hogy borzasztóan kemény a cicim és már átázott a pizsamám is, igy felkeltem és megszoptattam a félálomban lévö babámat.
Batkamanó, olvastam, hogy egy hét alatt 5 cm-t nött a babád???Létezik ilyen?? Én azt olvastam, havi 1-2 cm az átlag...Nem lehet,hogy elmérték?
Csak azért kérdezem, mert nálunk is ez volt, a kórházban 53 cm-vel született, aztán egy hét múlva a doki rendelöjében 51 cm-nek mérték, vagyis 2 cm "összement" Ádám. Erre azt mondta a növérke, hogy ez abból adódik,hogy nem mindenki egyformán nyújtja ki a babák lábát méréskor.
Zsizsa, neked meg a fürdésröl irnék, az elsö pár napban Ádám is sirt fürdéskor, ekkor egy kicsit melegebb vizet készitettünk neki, és azóta siri csöndben ÉLVEZi a pancsit!! Látszik az arcán, mennyire jól esik neki a meleg viz, hiába éhes, olyankor az nem jut eszébe, mert jól érzi magát.
Egyébként mi is szopizunk egész nap, egyetlen egyszer kap tápszer, 50 ml-t az esti szopi után. Tudjátok, egy darabig azt gondolta egy dokinö (nem a saját orvosunk,mellgyuszi miatt kerültem hozzá),hogy nem hizik eleget a baba, és ö mondta,hogy adjak neki tápszert.(igaz, ö 200 ml-t ajánlott, na ennyit sose kapott) Na, azóta ez megmaradt, és úgy vagyok vele, ennyivel még nem ártok se neki,se a saját tejtermelésemnek,és legalább megnyugszom, hogy most biztosan jól lakott. Nekünk ugyanis nincs mérlegünk, és soha nem tudtam még megmérni mennyit szophat egy-egy alkalommal.
Ugrálok itt össze-vissza az irásommal, annyi mindent akartam irni, és most hogy idebátorkodtam nem is tudom összeszedni a gondolataimat.
Nagyon sokat vigyorog Ádi, a legjobban azt szeretem amikor reggel elöször meglát a világosban, elkezdek hozzá beszélni, és ekkor rájön ,hogy ki is vagyok...Óriásiakat mosolyog, most még hang nélkül, de alig várom hogy a kacagását is meghalljuk. Egyébként a férjemet ugyanigy felismeri ha hazajön a munkából, ezt a nagy mosolygást ö is megkapja.
Na, hirtelen ennyi jutott eszembe, remélem nem volt tul zilált az irásom...
Holnap megyünk a dokihoz a két hónapos ellenörzésre (3 hetesen voltunk utoljára), kiváncsi leszek mit mutat a mérleg. Ja, és pénteken kapjuk a 2 hónapos oltásokat. (itt a kórházban csak K vitamint adtak, ez lesz az elsö védöoltása Ádámnak)
Sziasztok
Barbi