Új privát üzeneted érkezett!

Batkamanó,
hát nem tudom, hogyan kísérleteztétek ki, de majd mi is próbálkozunk, bár a 27 fokot távfűtéses lakásban elérni lehetetlen, örülünk, ha 23-ra fel tudjuk fűteni a szobát az elektromos radiátorunkkal. Nem semmi ez az 5 cm, nálunk nem mérik a hosszt, de majd én megmérem!KépA ded nagyon édi!

Vera,
nálunk régen bejött a fekveszopi, most már nem, mert újabban rengeteg levegőt is nyel, meg a tejci felmegy az orrába, és szörcsög, és mindig aggódom, hogy nem tud levegőt venni rendesen. Pedig nem volt rossz, amíg tartott a királyság, ugyanis közben lehetett aludni, most meg nem.Kép De hát kisdrágámért mindent!Kép

Bocs, hogy nem írok mindenkihez, de örülök, hogy egyáltalán írok, és azért vegyétek úgy, hogy mindenkit üdvözlök, és minden jót kívánok mindenkinek.Kép Most is futok, és eszem gyorsan valamit, mert ébredezik, én viszont éhes vagyok.

Zsizsa

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa

Sziasztok!

Íme az ígért kép a mi kis 2850 grammos BencénkrőlKép
Többre most nincs időm, mert reményeim szerint hamarosan befut a doktornéni...

Kép

Üdv: Vera

KépKép Kép
76vera

Sziasztok Lányok!

Vera, csodaszép ez a baba, igazán büszke anyuka lehetsz Kép

Szisz, ha picit zöldes a széklet, az semmi gondot nem jelent, elszínezheti akár a kamilla is, meg annak is lehet a jele hogy picit többet evett a kelleténél a baba, és nem tudta tökéletesen megemészteni amit szopizott. De ha amúgy semmi más probléma nincs, vidám és nyugodt, akkor semmi bajt nem jelent.
A hordozóról amint tudok csinálok képet és felteszem, csak a férjem valahova elkeverte a fényképezőt, és nem találom. Ő meg épp nincs itthon, de ha hazaért, első dolgom lesz hogy számonkérem rajta Kép

Sziasztok, Diti
diti

Itt vannak az ígért képek, remélem hasznát lehet venni Kép

Diti

KépKép
diti

Csak az egyik ment el...
Próbálom a másikat is.

Diti

Kép
diti

Sziasztok!

Délután volt nálunk a gyerekorvos. Nagyon meg volt elégedve Bencével, azt mondta hogy hihetetlenül gyorsan gyarapszik, és hogy a 2hós oltás feltétele a 3,5 kg, de szerinte ezzel nem lesz gond. Hát szerintünk sem, mivel a hét végére már 3 kg leszKép
Mivel a köldökét viszont 2 napja nagyobbnak láttuk a kelleténél, kíváncsiak voltunk mit mond. Hát sajna egy nagyon enyhe köldöksérve van, amit leragasztott, szerinte ennyi elég is lesz, mert tényleg csak minimális. Hát én is remélem, mert jó lenne ha nem lenne vele több macera. Így is szegényke annyira sírt, persze azért is, mert felébresztettük a délutáni alvásból. A ragtapasz állítólag kb. 1 hét alatt le fog ázni a fürdéskor, ami jó lenne, mert nem lesz szívem lehúzni a hasijárólKép
Meséltem neki az alvásproblémánkról is. Van valami könyv "Aludj szépen gyermekem" vagy valami ilyesmi címmel. Ismeri valaki?
A doktornő szerint csak következetesen lehet bármit is elérni, nem tudom nekem ehhez lesz-e bármikor is erőm és főleg idegzetem. Ha napközben egy baba megeszi azt a mennyiséget amit neki meg kell ennie, akkor éjszaka nem biztos hogy azért ébred mert éhes, csak egy kis simire vágyik. Ajánlotta hogy esetleg próbáljuk meg egy kis simogatással visszaaltatni vagy teáztatni, és csak egyszer tegyem mellre éjszaka. Persze ha napközben nem evett eleget, akkor szoptassam meg és akkor is ha rendesen sír. Mert nálunk még az is probléma szerintem hogy én már akkor kiveszem Bencét a kiságyból, mikor még csak nyekereg és picit sírdogál, és rögtön mellre teszem. a doki szerint még ekkor nem éhes annyira hogy rendesen és kitartóan szopizzon, ezért alszik be pár szívás után.
Szóval most így állunk, majd meglátjuk hogy mikor szánom rá magam erre, mert hát biztosan nagyon sajnálnám ha nem vehetném ki ha sírdogál. Mikor a kezemben úgy meg tud nyugodni. Én úgy gondolom hogy egy ilyen picinek az anyukájára nagyon nagy szüksége van, éjjel is és nappal is.

Megyek, mert következik a nap fénypontja a fürdés, amit nagyon szeretünk szerencséreKépKép

Üdv mindenkinek: Vera

KépKép Kép
76vera

Vera: én olvastam a könyvet, szerintem gyerekkínzás!
cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Sziasztok lányok!

Jönnék én is bejelentkezni,idáig a Friss Babákhoz irogattam, de onnan kicsit kilógok, úgy érzem, már mindenki a hozzátáplálásról irogat,mi meg még csak szopizunk...
De kicsit félve irom,hogy Barbinak hivnak,mert látom hogy itt már van egy másik Barbi is, aki a friss babáknél DBarbi-ra váltott, de itt nem lenne képem megkérni, hogy megint váltson. Nekem meg nincs másik megkülönböztetö nevem, már a "Megint megjött.." topicba is igy futottam...
Szóval itt vagyok, kérdés milyen néven.Kép
Ádám kisfiam augusztus elsején született, pont ma két hónapos. Nagyon jó babi, kezdettöl fogva nyugis, néha volt némi hasifájás, de ahogy kijött a csúnya zöld kaki, el is múlt neki szerencsére.(mi ekkor mindkét ciciböl szoptunk, és valószinüleg túl sok elötejet kapott , állitólag ettöl is lehet zöld kaki, azóta visszaváltottunk egy szopi-egy cicire.)
Az utóbbi két hétben vagyunk most már egyedül, idáig anyukám is itt volt velünk, szeptember 15-n hazautazott. Ja, el is felejtettem irni, Kanadában élek.
Szóval mostanában már vannak hosszabb éjszakai alvásaink, a tegnapi volt a csúcs, Ádám este 3/4 9-töl reggel fél 6-ig aludt egyfolytában. És ÉN is!!!Kép Csuda jól esett. Arra ébredtem, hogy borzasztóan kemény a cicim és már átázott a pizsamám is, igy felkeltem és megszoptattam a félálomban lévö babámat.

Batkamanó, olvastam, hogy egy hét alatt 5 cm-t nött a babád???Létezik ilyen?? Én azt olvastam, havi 1-2 cm az átlag...Nem lehet,hogy elmérték?
Csak azért kérdezem, mert nálunk is ez volt, a kórházban 53 cm-vel született, aztán egy hét múlva a doki rendelöjében 51 cm-nek mérték, vagyis 2 cm "összement" Ádám. Erre azt mondta a növérke, hogy ez abból adódik,hogy nem mindenki egyformán nyújtja ki a babák lábát méréskor.

Zsizsa, neked meg a fürdésröl irnék, az elsö pár napban Ádám is sirt fürdéskor, ekkor egy kicsit melegebb vizet készitettünk neki, és azóta siri csöndben ÉLVEZi a pancsit!! Látszik az arcán, mennyire jól esik neki a meleg viz, hiába éhes, olyankor az nem jut eszébe, mert jól érzi magát.

Egyébként mi is szopizunk egész nap, egyetlen egyszer kap tápszer, 50 ml-t az esti szopi után. Tudjátok, egy darabig azt gondolta egy dokinö (nem a saját orvosunk,mellgyuszi miatt kerültem hozzá),hogy nem hizik eleget a baba, és ö mondta,hogy adjak neki tápszert.(igaz, ö 200 ml-t ajánlott, na ennyit sose kapott) Na, azóta ez megmaradt, és úgy vagyok vele, ennyivel még nem ártok se neki,se a saját tejtermelésemnek,és legalább megnyugszom, hogy most biztosan jól lakott. Nekünk ugyanis nincs mérlegünk, és soha nem tudtam még megmérni mennyit szophat egy-egy alkalommal.

Ugrálok itt össze-vissza az irásommal, annyi mindent akartam irni, és most hogy idebátorkodtam nem is tudom összeszedni a gondolataimat.
Nagyon sokat vigyorog Ádi, a legjobban azt szeretem amikor reggel elöször meglát a világosban, elkezdek hozzá beszélni, és ekkor rájön ,hogy ki is vagyok...Óriásiakat mosolyog, most még hang nélkül, de alig várom hogy a kacagását is meghalljuk. Egyébként a férjemet ugyanigy felismeri ha hazajön a munkából, ezt a nagy mosolygást ö is megkapja.
Na, hirtelen ennyi jutott eszembe, remélem nem volt tul zilált az irásom...
Holnap megyünk a dokihoz a két hónapos ellenörzésre (3 hetesen voltunk utoljára), kiváncsi leszek mit mutat a mérleg. Ja, és pénteken kapjuk a 2 hónapos oltásokat. (itt a kórházban csak K vitamint adtak, ez lesz az elsö védöoltása Ádámnak)
Sziasztok
Barbi

Kép
Kép
barbi

Sziasztok Lányok!

Vera, szerintem ilyen pici korban még nem lehet alvásproblémáról beszélni. Hogy várhatnánk el egy néhány hetes csecsemőtől, hogy minden tekintetben azonnal alkalmazkodjon egy teljesen idegen világhoz?
Abban igaza lehet a dokinődnek, hogy talán nem mindig az éhség kifejezetten az éjjeli ébredés oka, de az ilyen piciket a legjobban még a szopizás nyugtatja meg, tehát szerintem semmi gondot nem jelent hogy megszoptatod ha el van keseredve. Ugyanígy az sem elítélendő ha azonnal felveszed amint sírdogálni kezd. Én is ugyanígy csináltam a kisfiammal, és valami hihetetlenül kiegyenúlyozott gyerek lett belőle most 15 hónapos korára. Igaz még most is felébred éjszakánként 1x-2x, de csak percekre, aztán alszik is vissza. Nekem soha meg nem fordult a fejemben hogy kényszerrel vegyük rá bármiféle alvási szokásra. Majd kialakítja magának ahogy neki a legmegfelelőbb.
A pici lányomat se hagyom sírdogálni soha, bár most szinte csak eszik-alszik napközben. De amint felébred, mocorogni és kicsit nyöszörögni kezd, megyek hozzá, felveszem, simogatom, érezze hogy az anyukájára bármikor számíthat. Mert szegénykék semmi mást nem kérnek, csak törődést és szeretetet. Ezt megtagadni tőlük pedig szerintem kegyetlenség.

Sziasztok, Diti
diti

Sziasztok!

Én is küldök egy képet itt 2 hetes és egy napos Andris(most már viszont 3 hetes és 4 napos):

Kép

Mi is hetekben számolunk.

Nekem a kórházban bevált a fekve szopiztatás, már a csaszi miatt is könnyebb volt, de itthon ölben szopiztatom, mert a pici szobájában van erre egy külön fotel, az ágyunkba meg nem akarom átvinni.

Ti minden éjszakai szopizás alkalmával cserélitek a pelusokat? Lehet hogy hülyeség, de én mintha azt hallottam volna, hogy a hajnali szopinál nem kell... Én nem is cserélem, de reggel felé már elég bő a termés :-)))

Most próbáltuk ki az orrszivot is, hat nem volt egy nagy elmeny... Ugy sajnaltam, annyira sirt. Viszont abszolut gyakorlatlan vagyok benne, nem tudom milyen gyakran kell csinalni, es hogy mennyire alaposan. Csak megerzes alapjan csinaltam eddig.

Docka
Docka

Docka: csuda édes AndrisKép Kép.Az orrszívót mi még egyenlőre a kézit használjuk, de minden nap van egy pici tisztítni való.

Barbi: örülök, hogy bejelentkeztélKép.Nagyon jó a másik topik is és sokat segítenek az anyukák, de ők tényleg előrre járnak már.Meg sokan is vannak és néha nincs mindenkire idő válaszolni. Boldog kéthónaposságot ÁdámnakKép.

Vera: nagynon édes Benci, tényleg tüneményes és nagyon szépen fejlődikKép
Jó anya vagy hidd el, és tényleg nincs semmi gond Bencivel, mindent ügyesen csinálszKép

Diti: köszi az infót és a képet is, nagyon klassz amúgy kivülről is.köszi a hasznos tanácsaidatKép

batkamano: micsoda édes angyalkád van és milyen szép csókos a szája Kép

Szisz: szerintem nem gond a zöldes kaki, amúgy azt hallottam róla, hogy lehet attól is, ha pl két mellből szoptatsz, hogy a második mellből több előtej jut a kicsinek, sé attól is lehet.De én ehhez nem értek.Köszi a címet, leírnád még, hogy a Madrina merre van?Tényleg a régebbi mailt a masszázsról , megkaptad?
Azóta gyakoroljátok?

Lányok , ahogy itt olvasgatlak benneteket, hát nem semmi micsoda profi anyákká váltatokKép.Olyan jó még olvasgatni is. Habár ez az egyetlen kikapcsolódásom mostanában. Robóról majd készítek képeket, csak nem volt itthon a gép, és teszek én is fel egy párat.Ma egész sokat aludtunk Kép Egyre szeretnivalóbb lesz a drágám és már olyan jó lenne, jó megnyomkorszniKép.Látni kéne ahogy figurázik a kis nyelvévelKép.Azt hiszem megzabálomKép.
Mindenkinek köszi a címeket, remélem hétvégén sikerül végre kimozdulni.

Jó éjt mindenkinek. Anita +Robó
anita77

Sziasztok Lányok!

Mivel mindannyian azt írtátok amit vártam, mert én is így gondolomKép, ezért úgy döntöttem hogy nem is erőltetjük ezt az alvásdolgot. Majd ha már nagyobbacskák leszünk, talán egyszer-kétszer megpróbálkozom vele. Hiszek benne, hogy egyszer Bence is beáll egy ritmusra, ami mindannyiunknak jó lesz. Én is úgy gondolom, hogy egy ilyen pici babának rengeteg szeretetre és gyöngédségre van szüksége, és kitől kapja meg ha nem az anyukájától? Mit érezne akkor, ha sírna és nem venném fel? Még belegondolni is rossz, kivitelezni pedig számomra egyelőre elképzelhetetlen is lenne.
Úgyhogy minden marad a régiben. Még simán bírom is az éjjeli keléseket, reggel kicsit fáradt vagyok, de naponta egyszer én is alszom Bencikével, és így totál kiegyensúlyozottnak érzem magam. Érte pedig bármire képes lennék.Kép Akár több napi nem alvásra isKép de ezt inkább nem próbáljuk kiKép

Új BarbiKép
Üdv közöttünk, gyere minél gyakrabban. Én ám figyelemmel kísérlek titeket a friss babáknál, Ádám nagyon édes baba, és micsoda szép helyekre jártok ti kirándulni. Igazán irigykedem ámKép

Diti!
Köszi a képet a kengururól, nekem is jól jött. Én is épp ma határoztam el hogy veszek egy olyat amiben fektetve is lehet hozni-vinni a babókátKép Láttam is egy Chiccot, de az nem olyan volt mint a tied (már amennyire a kép alapján meg tudom állapítani). Majd vmelyik nap elmegyek és közelebbről is megnézemKép kíváncsi vagyok mennyibe kerül...

Docka!
Nagyon édes Andris isKép ti már ilyen korán sétáltatok? És tényleg ti mennyi időre viszitek ki egy alkalommal a babát?
És miért kellett szívni az orrát? Csak a tej ment fel neki, vagy megfázott?

Éjszakai pelenkacseréről én is azt hallottam, hogy inkább ne zargassuk a babát, aludjon vissza minél előbb. De nálunk ez csak nagyon néha jön be (leginkább mikor majd' lefejelem a gyereket hajnalbanKép) mivel nagyon sokat pisil, és jó párszor már az is előfordult hogy kifolyt a pisi, és ilyenkor öltözünk is. Bár ez egy sima nappali két etetés közti időszakban is előfordul velünk. Lehet hogy bénán teszem fel a pelust?!Kép

Ti milyen pelust használtok? Mi egyelőre Libero Newbornt 2-4 kilóig, mert ez tűnik a legkisebbnek, ami ugye nálunk alapfeltételKépKép

Na befejezem mostmár, mert megint kész kisregény lettKép

Üdv: Vera és Bence (aki csodák csodájára alszikKép)

KépKép Kép
76vera

AnitaKép
Megint egyszerre írtunkKép
Köszi a megnyugtatást, néha elkeseredésemben tényleg arra gondolok hogy biztosan én csinálok valamit rosszul. Pedig igyekszem ám nagyonKép és szerintem is jó anya vagyok!!!Kép

Elhiszem hogy megzabálnád Robót, ezzel mi is így vagyunk. A férjem mindig mondja hogy már úgy megnyomkodná a picurkátKép Sokszor csak ülünk mellette és gyönyörködünk és néha még most sem hisszük el hogy Ő van nekünkKép És éjszaka is mikor fáradt vagyok, szopi közben mikor elmosolyogja magát, hát sírni tudnék annyira boldoggá tesz!Kép
Még ilyen hülye szentimentális anyákat...KépKép de ez van.

Üdv: Vera

KépKép Kép
76vera

Köszi a fogadtatást,most még gyorsan visszanéztem, irtatok-e.
A peluscserével én is azon a véleményen vagyok,hogy éjjel nem zargatom...Az elsö pelusunk Pampers volt, az utolját már alig vártam,hogy elfogyjon, egyre gyakrabban folyt ki a pisi. Aztán volt egy darabig Huggies-unk is, azzal nem volt gond, de most találtam egy olcsóbbat, szerintem otthon nem árulják, Teddy's Choise a neve, és 30 db-bal több van benne,mint a Pampersben, ugyanazért a pénzértKépSzóval gazdaságosabb, és végigbir egy éjszakát is. Nem mondom, reggel van súlya a pelusnak, de nem folyik ki.
Egyébként valahol azt olvastam,hogy ilyen ici-pici babáknál még nem annyira zavaró ha vizes-pisis a pelus,mert úgyis hozzá voltak-vannak szokva a nedvességhez. Na nem ezért nem cserélem ki éjjel, csak a szopira sem ébred fel teljesen, akkor meg minek zavarjam a pelussal???
Nappal cserélgetem szopiknál, szóval van nekünk azért elég pisis pelusunk darabra is...
Van két albumunk a neten, már lassan a második is betelik..
Ha van idötök nézzétek meg, ott vannak a kirándulós képek is, amire Vera utalt.
topurl/{http://babanet.hu/album/main.php?own=1&album=735, Elso Album}
topurl/{http://babanet.hu/album/main.php?own=1&album=882,Masodik Album}
Sziasztok, mára elköszönök:
Barbi, aki Új Barbi

Kép
Kép
barbi

Na linkelés nem lett 100%-os, de majd legközelebb jobban figyelek,mit ütök...Kép
Barbi

Kép
Kép
barbi

Sziasztok!

Már elég régen írtam, de sűrű napjaink vannak Kép

Barbi: nyugodtan maradj Barbi, sztem meg lehet különböztetni minket Kép Édi a kisfiad Kép

Szóval mostanság sokat járunk sétálni, megismerkedtem 3 kismamival a környéken, együtt toljuk a bébiket a parkban Kép és persze megvitatjuk a dolgokat Kép

Fanci tünemény! A csörgőjét tegnap először átrakta egyik kezéből a másikba többször is, ma pedig a cumiját húzta ki és dugta vissza a szájába. Zabálnivaló! Hangosakat kacag...ez már komoly nevetés, és nagyon huncutka! És persze mindent töm a szájába, legyen az ruha, pelenka, játék.
Csúcs látni, hogy napról napra mennyit fejlődik és mennyit ügyesedik Kép NAgyon büszkék vagyunk rá!

Súlya tegnap 6.64 volt, de a dokibá a múltkor kevesebbet mért, mint mi itthon. Nem tudom melyik a helyes, mindenesetre szép nagy baba, úgyhogy Vigantolból is már 2 csepp kell neki Kép

Pénteken veszünk neki mégegy babakocsit, mert a Graco szűk lesz télre, ráadásul fekve már végigéri. Amúgy asszem babakocsi-mániám lett. Remélem az új babakocsi lecsillapít Kép és feléjük sem fogok nézni többet Kép

Én éjszaka nem cserélek pelust, kivéve ha kaki van, de az éjjel nem szokott Kép
Jelenleg a Libero Discovery 5-9 kg-t használjuk. Kisebb méretből nekünk a Pampers vált be.
Vettem Helen Harpert, na az gáz....nemis tudom mi lesz vele, itt az egész csomag Kép
Az nem tetszik, hogy kívül mintha nylon lenne...persze kidobni tán nem fogom. Majd késöbb valamikor elhasználjuk.

Mára ennyit, jóéjeket:

DBarbi + kisügyesFanni Kép
DBarbi

SZiasztok!

BArbi: üdv itt Kép

Vera: mi Pampers 1-est Kép

Az éjszakák nálunk is durvák, mert Zsoma szinte minden éjjel hajnali 3-tól 5-ig szórakoztat. És esélyem sincs ledőlni mellé napközben, amikor persze békésen alszik, mert Balu viszont nem alszik, csak délután, amikor meg Zsoma nem. Azért remélem, lesz ez még jobb Kép
De egyébként egy kis tündér, és már 2755g Kép

cory

cory
Budapest

Íme egy tegnapi kép KépKép

DBarbi
DBarbi

Sziasztok lanyok!

Lenne egy fontos kerdesem hozzatok ,kicsit kenyes a tema de hatha van valaki aki nem szegyenli.
Az lenne a problemam hogy szules utan egy hetig nem volt szekletem es utana is csak ket harom naponta,gondolhatjatok mi is ment ott vegbe Kép
Szoval azota is van ugy hogy ket naponta es akkor is verzik es olyan erzes mintha dorzsolnek kozben a vegbelemet.Kép Mit tegyek?
A masik kenyes kerdesem ,tudom errol nem illik beszelni de en fogok.Szoval 6 het utan megprobaltunk ujbol egyutt lenni a ferjemmel es borzasztoan fajt Kép.Azon gondolkodtam hogy lehet hogy rosszul varrtak oszze?Olyan merevnek erzem a huvelyem.Mi tortent velem? Kép

Barbi!
En az Usa-ban elek es nekunk sem adtak D vitamint de meg K-t sem.Letezik ez?Itt miert mukodik minden maskent?
Azt hallottam hogy baja lehet a babanak ha nem szedi ezeket,mar azt beszeltem a noveremmel hogy kuld nekem ilyen vitamint es adni fogom neki.
Milyen volt a szulesed itt kint?

Lanyok!
Nekem ejszaka 2 orankent ebred a fiam,mit tegyek mintha egy ora lenne benne.A konyvek nem ezt irjak Kép aludnia kellene mar lassan 6 orat is egyben.napkozben is max 1orat alszik egyben,azt is ugy hogy fel oraig ringatom ,leteszem es alszik meg fel orat az agyaban persze ha nem ebred meg arra hogy letettem,mert akkor borzasztoan sir.Mit tegyek?
Egyedul vagyok senki sincs ki segitsen es egesz nap fognom kell a kozel 6 kg-os fiam akit borzasztoan szeretek.Csak mar leszakad a hatam es a karom.Enni is ugy eszem hogy a kezemben tartom kozben.Hat nem semmi a helyzet.
De mar 7 hetesek vagyunk es remelem hamarosan valtozni fogunk.
David is van hogy csak ugy sir ,nem faj sem a poci mert cseppet kap ra,sem piszkos pelus sincs es meg olben is van.Szoval a fimnak meg anyja sem erti a szavat.Kép
Lanyok hogy kell ide kepet felrakni megirna valaki?
GAbi75

GAbi: az, hogy vérzel kakiláskor eléggé aranyérre utal. Ki is domborodik a végbélnél? Nekem Balunál a Reparon kúp és gél jött be, bár nekem nem vérzett, csak rémesen viszketett.
cory

cory
Budapest

Sziasztok!

Képzeljétek a mi kis tündérkénk éjszaka 4óránként ébredtKép 10kor, 2kor, 6kor, igaz a 2órás szopi után nagyon nyűglődött az ágyában, sehogy sem akart elaludni, én meg nagyon fáradt voltam, így odavettem magunk közé, és lám, két percen belül úgy aludt mint a tejKép
Ki érti ezt...? Kép
Ma menetrendszerűen 9kor ébredtünk (lehet ez már így is marad, jó lenne!) és most megint alszik. Én viszont nem, mert rengeteg vasalnivaló vanKép úgyhogy mindjárt neki is kezdek.

Viszont én rájöttem egy technikára, amit szopi közben alkalmazok, hogy ne aludjon beKép Két ujjammal a gerincét simogatom, inkább csak finoman cirógatom, mert nagyon csiklandós, és így mindig el kezd mozgolódni és eszik továbbKép MuszájKép

DBarbi!
Fanni biztos nagyon aranyos amikor "pakol" és nevetgél. Már szép nagy baba. Mennyi idős is most?
Bence is mosolyog néha, egy-egy puki után olyan elégedett vigyort tud vágni, de gondolom ez még nála nem annyira tudatos.

Cory!
Hát igen, két gyerekkel már nem lehet könnyű a délutáni pihid megoldása. De reménykedjünk abban hogy csak pár hónapról van szó, utána ti is beálltok valamire. Van segítséged? Mert Te tényleg nagyon fáradt lehetszKép

Gabi!
Nyugodtan felhozhatsz ilyen témát, szerintem többeket érint a dolog, már ahogy én hallottam. Engem speciel épp nem, mert császáros voltam, úgyhogy szerencsére alul nem vágtak, a sebem meg már szépen gyógyul. Éppen ezért mi is túl vagyunk már az első összebújásonKép Kicsit féltem ugyan hogy a méhem hogy reagál, de minden okés volt vele. Viszont kicsit furi volt, mintha legalábbis ez lenne életemben az első.Kép Ezért nem is sikerült teljesen jóra, de próbálkozunk.Kép Amúgy nem tudom hogy hány hét után lehetne császár után... ezt nem mondta a doktornénim.

Engem viszont az érdekelne hogy ti hogy oldjátok meg a védekezést? Nem szeretném ha most csak úgy becsúszna egy újabb bébi... Van olyan fogamzásgátló ugye, amit szoptatás alatt lehet szedni? 15én megyek a 6hetes kontrollra, gondolom majd erre is kitérünk. Nekem ez tűnik a legbiztosabb módszernek.

Gabi, sajnállak hogy nincs aki segítsen, gondolom Te is jó fáradt vagy már. Nem semmi lehet egész nap a karodban tartani a pici fiad, edzésnek sem utolsóKép Néha már nekem is fáj a karom, pedig Bence még alig 3 kg, nem tudom mi lesz később.

Képet úgy tudsz feltenni, hogy megnyomod a Melléklet feltöltése gombot, és a feljövő ablakban a Tallózásra kattintva kiválasztod a gépeden a helyet ahol a képeid el vannak mentve. Itt tudod megadni hogy melyiket szeretnéd feltölteni. Csak arra figylej hogy ha túl nagy a kép, akkor nem engedi, előbb le kell kicsinyíteni, de ez mindenhol másképp működik, úgyhogy ebben már sajna nem tudok segíteni. Örülök hogy a mi gépünkön megtanultam...Kép

Üdv mindenkinek: Vera

KépKép Kép
76vera

Vera: segítségem nincs. Azaz van, de csak esténként a párom, viszont a házimunka egy részét ő csinálja. Anyukám itt lakik 5 percre, de ma fogja először látni Zsomát. Eddig nem érdekelte Kép Most is csak órára jön.

cory

cory
Budapest

Cory: azért nem lehet könnyű neked sem.

Most olyan szép idő van hogy sétáltunk egyet , most kéne ébredezni Robónak is , és hamizniKép.Igaz pont a dokibácsival is talkálkoztun és mondta, hogy nem ötlöztetem túl a picit? Hát ha nem adok rá kellő mennyiségű ruhát akkor hideg a keze és az orra is. lehet hogy Robika a melegkedvelő babák közé tartozik...

DBarbi: aranos nagyon Fanni, és teljesen el vagyok ájulva, ahogyan fogja a kis játékjátKép.nagyon értelmesKép.

Most eltűnök egy kicsit, még jelentkezem majd.

Anita
anita77

Sziasztok!

Diti
Köszi a képet, nos ez tényleg jobb, a hátsó részét eleve jobban csinálták meg!

Én vettem Pemperst és Liberot is, mindkettőből az 1-es "fokozatot"Kép Nos a liberóból nálunk mindig a hátán folyt az anyag, a pempersnel ritkabban. Habár biztosan én is hibás vagyok, mert nem szorítom rá eléggé a pelust (védőnő szerint)De nincs hozzá szivem. Így is mindig megnyomja a kis combját. Most viszont váltunk 2-es fokozatraKép

Gabi
Széklet: ugyanígy jártam. Kb szülés után 3. héten. Iszonyat fájdalom volt és emiatt csak egyre rosszabb lett a helyzet, mert nem mertem elmenni ...Mondjuk nálam nem aranyér volt, hanem mintha valami kidörzsölte volna, viszont véres...Én a picurnak felírt neogranormonnal kentem (neki úgysem azt használom). kb 3-4 nap után hatott. De együttérzek veled, néha úgy érzetem rosszabb mint a szülésKép

Anita
Madrina Budaörsön van. A Tesco irányába kell lekanyarodni és az Elektro World mellett lesz. Nagy sárga felirattal az oldalán.
A leveled megkaptam, válaszoltam is. Ezekszerint a válasz nem ért oda?Kép Köszönöm akkor itt is. Az indiai fejéses lábmasszázs nagyon bejött. Azt ruhán keresztül is csináljuk többször egy nap.
No hív a gyermekemKép
Mosolygós szép napot!
Szisz
szisz

Sziasztok Lányok!

Anita, lehet igaza van a dokibácsinak és tényleg túlöltözteted a babát. Ha már egyszer feltűnt neki... Az nem sokat jelent hogy hideg a pici keze, inkább a tarkóján nézd milyen a hőmérséklete. Amúgy a babák inkább a hűvösebbet szeretik, úgyhogy a sok ruha nem igazán hat jól a komfortérzetükre. Írtam már párszor: annyi réteget adj rá amennyit te is felveszel, esetleg ha nagyon nem vagy biztos a dolgodban, akkor egy vékony felsőrésszel adhatsz rá többet.
Ja, még annyit hogy a Madrina tényleg Budaörsön van, örültem is mikor nyitottak, hiszen itt van tőlünk egy köpésre. El is mentünk megnézni mikor megnyílt, aztán azzal a lendülettel fordultunk is ki onnan Kép Jó nagy választék van, az igaz, de szerintem valami elképesztő az ár amin mindezt kínálják. Kép Pedig én nem nagyon fogom vissza magam költekezés ügyében ha a gyerekekről van szó, megkapnak mindent, de ami túlzás, az túlzás...

Gabi, tavaly a szülés után nekem is előjött az aranyér, elég kellemetlen volt, ráadásul egy alkalommal eléggé vérzett is, akkor kissé meg is ijedtem Kép Utána sokkal jobban odafigyeltem arra hogy mit eszem, bár ez egy idő után kimerült abban, hogy napi 1 adag müzlit és egy almát mindenképp megettem. A másik, hogy minden WC használat után megmostam a "kényes részeket", és körömvirág krémmel kentem be. Nagyon hatásos még, ha a krémezést a ... khm.. nagydolog elvégzése előtt Kép is megcsinálod.
Szexügyileg én elég szerencsés voltam. Bár volt gátsebem, nagyon hamar meggyógyult, és végül ki se vártuk a 6 hetet, már 4 hét után próbálkoztunk, szerencsére sikerrel Kép Feltételezem ez annak is volt köszönhető, hogy már régóta csináltam hüvelytornát, amit közvetlenül a szülés után, már másnap folytattam. A merevség megszüntetésére biztos hogy hatásos. Azt nem hiszem hogy rosszul varrtak volna össze, legfeljebb nehezebben gyógyul a seb, na meg az is lehet hogy valami okból még lelkileg nem voltál kész a dologra.

Pelusból mi a kicsinek is és a nagynak is Liberot használunk, nekünk ez vált be a legjobban. Való igaz, néha előfordulnak balesetek, de az minden más márkánál is bekövetkezett.
Szisz, ha a combját megnyomja a pelus, az nem attól van hogy a derekán nagyon összehúzod. Ne húzd fel a pelust olyan magasra, kicsit lentebb ragaszd össze, és bátran teheted szorosabbra, elszorítani úgysem fogod, és ha esetleg marad nyoma, legközelebb majd picit lazábbra veszed Kép

Sziasztok, Diti
diti

Sziasztok!

Jöttem olvasgatni, de majd le ragad a szemem Kép De nem siránkozom, mert nektek sem jobb Kép Ez egyébként érdekes dolog, mármint az éjszakai kaja dolog. Nálunk napközben vannak "fogalomzavarok" a Prücsöknél Kép rendszertelenül és keveset (szerintem) eszeik, éjszaka, rendre tartja a 3 órákat és csip-csup 35-40 perc alatt majd mind2 ciciből kiszopizik !!!
Aztán ma rájöttem, h miért... (én az "okos" anyja Kép) bár nem tudom, h hülyeség e .. szóval, nappal, ott vagyunk, beszélgetünk, szól a tv, zene van, stb ... éjszaka, meg csend, és sötét, szerintem ez az amitől, nyugottabb.

A csaszink előre megbeszélt időpontban volt, a gerincsérv-szerűségem miatt, így mentünk reggel 8ra, gondolhatjátok h mit aludtam előző este Kép szóval, beértünk, ctg hegyek, majd beöntés, infúzió, katéter, stb..(amiktől rettegtem) majd jön az aneszteziológus, h miért nem beszéltem vele a gerincproblémámról !!! Úgy lehordott, h csak úgy pislogtam ... na mind1 . Majd elment beszélni a dokimmal, és betoltak a műtőbe, ahol kiderült, h altatni fognak! Még jobban beparáztam, de pár perc múlva, már csak a hideg rázott... A többit videóról tudom Kép fél 3 körül ébredtem, csak arra emlékszem, h a férjem azt hajtogatja, h nagyon szeret és fogja a lányunkat Kép letoltak a 3.-ra és ott kaptam fájdalomcsillapítót, de minden követ meg tudtam volna számolni az úton odáig Kép Szerencsére aznap már nem keltem fel, így reggel már "vidáman" sétáltam mindenfelé a kocsimmal .
A Prücsök péntekre besárgult, amitől teljesen leakadtam, mert olyan szinten volt sárga, mint a kinaiak !!! Mondtam előző este a csecsemősnek h szerintem sárga a szemefehérje,de szerinte nem volt vészes !!! Erre másnap a gyerekorvosi viziten a dokinő ránézett, bepillantott a nyakához és azt vágja vissza az ajtóból, h hát elég sárga, majd vegyenek vért és fel kell vinni kékfényezni+infúziózni !!! Majd nem leesetem az ágyról !!! Úgy bepöccentem, h azt elmondani nem tudom, meg egy rakás hasonló eset volt, h a csecsemősök csesztek a gyerekemre. Most nem tudom, h mit vártak tőlem, pénzt vagy a szülészem stílusa nem tetszett nekik, h mondta nekik, h nekem mi kell vagy nem tudom, de már olyan utálattal voltam ott, h elmondani nem tudom. Amikor vitték fel kékfényezni, akkor is mondtam h megyek vele, mire a csecsemős csaj, h minek mennék? mondom, mert megyek és kész ! Erre elkezdte vágni az arcokat ... szóval nekem borzasztó élményeim vannak a csecsemősökről.. Az intenzíven is volt egy csaj, amikor mentem fel, h a lefejt tejet adják oda a kislánynak, beléptem az ajtón, mert azt hittem h elkésem (addig fejtem mint a félőrült, kézzel) és a csaj belevágja az arcomba, h már adott enni a gyereknek !!! A cumit meg benyomta a szájába, mondom, neki, h én nem mondtam, h adjon neki cumit, és nem is szeretném, erre odacsapja félvállról, h akkor meg sírni fog, erre rátettem a kezem a kislábára és egyből csendbe maradt ... ennyi kellett volna és nem több.. Szóval nekem nagyon negatív tapasztalataim voltak a csecsemősökkel ... mellre tenni sem segítettek, holott kértem őket többször is, a fejésről meg nem is beszélve ...

Hűűű, most látom h mennyit írtam, de ezek annyira bennem voltak és még most is bosszantanak ...
Bocsika mindenkitől ....

Sietek, mert a Prücsök vigyorog, megyek és megeszem vacsira Kép

Képek itt vannak róla Kép
http://www.cq.hu/hg4ggv/anna.htm

Nyugodalmas éjszakát mindenkinek

Susie és az Ő, Prücske
susie

Sziasztok Lányok!

Susie, nálunk pont fordított a helyzet: a pici nappal csak eszik-alszik, éjjel viszont hol így hol úgy felébred, néha elég neki egy kis ringatás, máskor enni akar, mindenesetre nem igazán lehet mellette pihenni éjjel Kép
Mondjuk van előnye is a dolognak, így napközben tudok foglalkozni a kisfiammal, nem kell hogy mellőzve érezze magát. Viszont így nem alszom se éjjel, se nappal, múlt éjszakára is 3 óra alvás jutott Kép Na de nem panaszkodom, a 2 gyönyörű gyerek kárpótol mindenért Kép

A csecsemősökről nekem csak pozitív tapasztalataim voltak a klinikán tavaly is, idén is. Tavaly mikor a kisfiam született, és kezdő anyukaként semmit nem tudtam, sokat segítettek, megmutattak mindent, rendszeresen végigjárták a szobákat hogy mindenkinél minden rendben van-e. Idén ez sajnos elmaradt, mert rengeteg gyerek született egyszerre. Az a szerencse hogy már gyakorlott anyaként tudtam mindent. De azért rendesek voltak most is, segítettek amikor csak tudtak, csak most az anyukáknak kellett utánuk szaladgálni ha valami gondjuk volt. Amúgy nem irigyeltem a nővéreket, éjjelenként pl. hármukra jutott 40 újszülött. Azért az nem lehet sétagalopp...

Na, szaladok, mert odaég a tejberizs amit a férjem rendelt vacsira Kép

Sziasztok, Diti
diti

Sziasztok!
Most csak nagyon röviden és nagyon gyorsan irok,mindjárt jön a férjem és megyünk a dokihoz, kéthónapos mustrára. Remélem minden jó lesz, már elöre izgulok mit mutat a mérleg!!!
Egyébkén köszi a sok fogadtatást, akkor ezennel le is horgonyzok ebben a topicban!Kép
Ádámunk nagyon belejött az alvásba, ma is hajnali fél 6-ig aludtunk, ö este 9-kor aludt el utoljára, mi kicsit késöbb, de még igyis jó sok alvás jutott, amiért eszméletelnül hálás vagyok a bébimnek! Igaz a cicik reggelre majd szétszakadnak a sok tejtöl, de utána egész nap meg folyamatosan nyúzza öket, szóval akkor biztosan üresre vannak szopizva.
Na, és a tegnapi nap megkoronázásaként Ádám hasáról átfordult a hátára, a pelenkázó tetején...Csak ámultunk,olyan gyorsan történt, még szerencse,hogy mindketten ott álltunk és láttuk.Kép Ma reggel is megpróbáltam,egyelöre nem volt rá ingerenciája, lehet a tegnapi is véletlen volt, de olyan aranyos volt, ahogy gurult át.
Gabi, majd irok még neked is részletesebben, nekem a szülés nagyon gyorsan ment, és a mi dokink mondta a D-vitamint. (K-t nem, ezt nem is adok neki, nem tudom otthon adnak-e születéskor, vagy csak utólag hetente???)Egyébként D vitamint itt is lehet kapni, bár nekem otthoni van,már láttam itt is.
Na, mára ennyit. Holnap is ilyen rohanós napom lesz,holnap megyünk az itteni védönöhöz, ott kapjuk meg az oltásokat. Aztán hétvégén remélem valamerre el tudunk menni, itt most olyan szép idö van. Úgyhogy valszeg csak jövöhéten lesz megint jó sok ráérö idöm, hogy irjak. (jó-sokat persze idézöjelben értendö, amennyit a baba engedKép)
Sziasztok
Barbi

Kép
Kép
barbi

Sziasztok!

Itt van a fiam 4-5hetesen.Kép
Gabi75

Hurra sikerult kepet feltennem KépNa meg egyet ugye nem banjatok?Kép
Gabi75

Sziasztok!

Eddig csak olvasgattalak titeket. Mindenkinek gratulálok a babájához. Kép
Nekem is van egy kisfiam, aki 08.09-én született Veszprémben.

76Vera
Én most voltam kontrollon és a dokim a Continuin nevű fogamzásgátlót írta fel. Én is szoptatok közben. Ez 16 nap után ad védettséget és 4 havi adagot kaptam, amit megszakítás nélkül kell beszedni, amíg naponta 4x etetek. Amikor már csak 2x eszik egy nap, akkor kell a régi bogyómra átállni.

Amúgy a fiamat Benjáminnak hívják, egy kis vasgyúró és egyik nap bemutatta, hogy már van humorérzéke is Kép. Képet a Fotóalbumban, zit családja címen láthat akit érdekel.

zit
zit

Szia Zit!

Üdv itten! Kép

Lányok! Nekem a doki a gumit javasolta....úúútáljuk. Spirált akartam, de ahhoz 3X meg kell jönnie, hogy bent is maradjon. 2-n már túl vagyok. 1 hónap múlva megyek az ügy érdekében...

Gabi75: nagyon cuki a baby Kép gratula!

Fanci tegnap "olvasott". Azaz megpróbálta a műanyag bébikönyvet a szájába tömni, több-kevesebb sikerrel. Úgylátszik kezdik érdekelni a játékok Kép Nagyon örülünk!

Ma jó sűrű napunk lesz, viszem át anyuékhoz, aztán ha Gáborom hazaért, megyünk a babakocsiért, utána jönnek apósomék.

76Vera: Fanni most 15-dik hetes...avagy 3 és fél hónapos körüli Kép

Kezdi felfedezni a hangját, érdekes dolgokat hallani tőle Kép

Viszont tegnap frászt kaptam Kép Aludt, és egyszercsak hangosan és elkeseredetten felsírt. Persze odaugrottunk azonnal mindketten, és felkaptam. Arra tippelünk, hogy megcsíphette egy szúnyog Kép Van egy a lakásban és nem bírjuk levadászni Kép Az ezüst Raid semmit sem ér...Kép

Most megyek, sziasztok

Barbi
DBarbi

Sziasztok!

Zit: üdv itt is KépKép

Barbi: már kétszer megjött??? Nekem Baluval 9,5 hónapig nem volt semmi.

cory

cory
Budapest

Sziasztok!

Csatlakoznék én is a társasághoz!
2 csemetém van, egy lányom, Dorina, aki nov. végén lesz 3 éves, és egy fiam, Martin, aki szept.5-én született. Képek róluk az albumban láthatóak Dorina és Dandy Martin-ja néven.

DBArbi! NEkem azt mondta a doki, hogy 6 hetes kontrollon v. a menstruáció megjöttekor lehet feltenni a spirált!

Dandy
Dandy

Helló!

Székrekedésre aranyérrel: a lenmag olyan szempontból nagyon jó, hogy nyálkás réteget von a "termék" köré, ezért könnyebben kicsusszan. Sajnos, ha nagy, akkor ugyanúgy vérzel, de legalább hamar kijön (ld. én). Egy evőkanállal kell enni, joghurtba tehető, én szendvicsre szoktam a vajra szórni. Majd azért a hat hetes kontrollon kérek valamit a dokitól az aranyérre.

Védekezés: mi a guminál maradunk, mert tablettát nem szeretnék, mivel viszonylag hamar szeretnénk kistesót, a spiráltól meg ódzkodom. Így marad a gumi, amit nem túlzottan komálunk, főleg a férjem nem, de hát ez van.

Pelenka: nekünk a Pampers Newborn nagyon bejött, most pedig a kukoricapelusra próbálunk átállni, de úgy tűnik, még kicsit nőni kell a gyerkőcnek hosszban.

Szex: én már most félek, mivel Gabó az egész hüvelyemet felszántotta, és össze kellett varrni, és a gátam is bután repedt. Az első alkalom biztos nehezebb lesz, ha másért nem is, a félelmeim miatt mindenképpen. Majd próbálok előtte relaxálni.Kép

Hirtelen felsírás: Gabi ezt állandóan produkálja, már a születése óta, én azt gondoltam, hogy a nehéz szülés emléke miatt, de hát ki tudja valójában. Néha még szopi közben is, főleg, ha előtte hosszasan sírt (fürdésKép).

Büszkélkedés: gyermek 5 hetesen 4 kiló kereken!Kép (2830-cal született).

Most megint futok, mert rí a drága.

Zsizsa

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa

Azt nem is írtam, hogy az újaknak üdv!Kép

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa

Sziasztok!

Már átfutottam az új irásokat, de a képeket még nem volt idöm megnézni,majd 7végén megkersem az albumot!
Üdv az újaknak, lassan,de biztosan szaporodik a topic,lassan elkel nálunk is egy táblázat,hogy tudjuk ki-kivel vanKép

Na, a tegnapi rohanásunk tisztára felesleges volt, mert már a váróban ültünk a dokinál, amikor elviharzott egy szüléshez. (és ez aznap a második eltávja volt). Egy óra múlvára visszaigérte magát, mi vissza is mentünk, de doki sehol. 10 perc múlva telefonál,hogy nem jött még a baba, maradnia kell, adjanak új idöpontotKép Na, a poén ebben az,hogy a 3 hetes kontrollon ugyanigy jártunk, kezdem azt hinni, nagyon népszerü a dokinkKép
Azért úgy ruhástúl rávetettem a mérlegre a nagylegényt,bár igy nem ad semmi támpontot, de ott volt az orrom elött...5340, kiváncsi vagyok, ebböl mennyi volt a ruha...
Egyre nagyosodik a pici fiam,már 3-ik éjszakát aludta át, esti fürdé-szopi utántól reggel fél 6-ig. Mit ne mondjak,meg tudnám szokni ezeket a hosszú alvásokat.
Ja,és a hasról hátra átfordulás NEM VÉLETLENÜL sikerült, tegnap megint megcsinálta még kétszer is!!! Ma bekapcsolt videoval és fényképezövel várom az alkalmat, ezt most már meg kell örökiteni!!!
Ma megint ennyi idöm volt, tudjátok ma megyünk a szurikért. Remélem nem lesz semmi kellemetlen utóhatás, és most azon filózok, hátha ott is lenne egy mérleg, hogy "pucéron" is megmérjük Ádámot.
Sziasztok
Barbi + Ádám, ma pont 9 hetes.

Kép
Kép
barbi

Szia Lányok!

Cory: nekem a 8-dik héten jött meg, de azért, mert nagyon kevés a tejem. Elejétől kezdve kevés. Gondolom összefügg. Bár a doki azt mondta, mikor rákérdeztem, hogy attól függ, ki milyen géneket örökölt. Anyumnak születésem után a 6-dik héten jött meg, de neki abszolút nem volt teje.

Dandy: persze, nekem is mondta, hogy bármikor fel lehet rakni, csak nem bizti, hogy bent marad, így várjunk...
Azért még meggondolom Kép

DBarbi
DBarbi

Csak gyors beqkkKépAnnyit írtatok, hogy alig győzöm olvasni .
Üdv minden újnak : Zit, Dandy, Gabi75 köreinkben.Kép.
A feltett képek nagyon aranyosak, szép babócák. sajna most elemezgeni nincs időm.
Nem tudom, Ti hogy vagytok vele, de ahogy nől a babóca, annyival kevesebb idő jut minden másra. Persze nem félreérteni, nem bánom, csak néha jó lenne vmi mást is csinálni néha.De ezért vagyunk itthon ugyebár, hogy velük foglalkozzunkKép.
Robóka egész jó kisfiú, de nem tudom mi miatt, főleg mikor elaludni készül sírdogál és nyűgi. Nálatok elalszik a kicsi a kiságyban? Robó most azt "találta ki", hogy nem hajlandó ott elaludni, de ha elalszik a karjaim között, akkor viszont jót alszik a kiságyba.Szóval nem tudom mikor érem el, hogy egyedül önnállóan elalszik az ágyikójában.Barátnőm kislánya leteszi a picurt és el is alszik. Robó nem , kivétel az esti evészet, mert akkor kevesbbet eszik és a cicin elalszik.
Szóval röviden ennyi rólunk.Kép.Szépek vagyunk fejlődünk.Most éppn apával tv-nek, habár ki van írva, hogy 12 éven felülieknekKép.

Susie. a csecsemősök nélunk is ilyenek voltak, de ha jól emlékszem anno a szüléssztorimban leírtam. Iszonyatos volt az a pár napKép.

Zsizsa:gratula a súlygyarapodásokhoz Kép.
Anita
anita77

Sziasztok Lányok!!!

Én nem értem ezeket a gyerkőcöket Kép éjszak majdnem beparádéztam, mert a szopikat "elintézte" a lányom 10-15 perc alatt, délbe meg "csinált" egy 1,5 órás full szopit ... mind két mellem porzott már, de még vissza kellett tenni a harmadik cicire is Kép

Ti cumit adtok a piciknek??? Én nem szeretnék, ezért, inkább hagyom a cicin picit elaludni, mondjuk ez nálunk 1-2 perc max.

A szexre rátérve Kép Nekem a doki annyit mondott, h 4 hét szünet ... ez gyakorlatilag hány hét ???? Kép lehet, h buta kérdés, de ilyenkor is kell már védekezni, 2 héttel a szülés után ???

A fotókat még sajna én sem tudtam megnézni, de igyekszem ....

Anita
Én már annyira várom, h lehessen vele játszani ... de gondolom elég fárasztó is lesz egyben ...
A születés sztoridat mikor írtad meg??? ELolvasnám ... Meg majd én is megírnom, bár nálunk előre megbeszélt volt a dolog, "semmi" izgalom Kép

Na megyek spagizni

Susie
susie

Szia Susie!

Én adok neki cumit, bár mostanság a kezét is szopizza Kép Ha nagyon nyűgös, mert álmos, akkor a cumi segít Kép

Védekezni kell, ilyenkor lehet legkönnyebben teherbe esni állítólag Kép

Nekem 6 hetet mondtak, mármint szünetet, mert addigra regenerálódik a szervezet. Amúgy hallottam olyat, hogy nem várták ki és szülés után a 4-dik héten lett terhes a hölgy Kép

Barbi
DBarbi

Sziasztok!

Jó sokat írtatok az utóbbi napokban. Most csak gyorsan átfutottam, de nem sok időm van mert mindjárt fürdetünk (ma kicsit elcsúszunk vele, mert az előző szopinál nagyon éhes volt Benci, nem akartuk nyúzni). Ma voltunk először egy hosszabb túrán. Ugyanis hármasban intéztük a havonta esedékes Corás nagybevásárlást. Bence nagyon jól bírta, végig aludt a babakocsiban, csak a parkolóban ébredt fel (már csak egy negyedóra hiányzott volna hogy hazaérjünkKép), így a kocsiban kénytelen voltam egy picit megszoptatni. De elég volt neki pár korty, utána gyorsan hazajöttünk.Kép

Az egyetlen dolog ami most megijesztett az írottakkal kaocsolatban, hogy azt írjátok hogy már 2-4 héttel a szülés után védekezni kell! És mi nem tettük ezt meg, most parázhatok október 15ig... Akkor megyünk ugyanis a 6hetes kontrollra. Szerintem a dokim hülyét kapna. De szerintem én isKép
De nem lehetek olyan szerencsétlen hogy egy alkalom után esetleg becsússzon a kistesó!!! Én nem is tudom mit csinálnék... na reméljük a legjobbakatKépKép

Üdv mindenkinek, most rohanok, holnap majd jelentkezem:
Vera

KépKép Kép
76vera

Sziasztok!

Andris is cumizik (sajnos). Én valahogy jobban szeretném, ha az ujját szopizná, de azt még nem találta meg...

DBarbi!
És mit csinálsz, ha kiesik a cumi? Sajnos nálunk külön szobában van a pici, ezért néha sajnos mászkálni kell visszatenni, amíg el nem alszik. (Mert ha kiesik akkor bizony sír, és nem is halkan...) Hát nem egy könnyű dolog...

Nálunk valahogy fura a szopizás, mert a cicin elalszik 30 perc után, de utána amikor a kiságyba berakom 1-2 perc után felsír. Fogalmam sincs mi lehet a gond. Próbáltam visszatenni a cicire (=nem evett eleget?), de volt úgy, hogy egy óráig is ott volt és utána amikor betettem a kiságyba, megint sírt. Na szóval ilyenkor jön a cumi, amivel néha hamar, néha akár két óra múlva (!) alszik csak el.

Fura, nem?

Docka
Docka

Sziasztok!

Dandy: üdv itt Kép

Zsoma nem cumizik. Balu cumizott az első 3 hónapban, de most nem mertem kockáztatni, miután cumizavarral hoztuk haza a kórházból. Nem akarom leszoktatni a ciciről.
Már 2885g Kép

cory

cory
Budapest

Sziasztok!

Docka: leginkább semmit, Fanni nem szokott emiatt sírni (nem sírós baba szerencsére). Este elalszik hamar, ha séta közben vagyunk,és kell neki akkor visszadugom a szájába.

Szerintem olyan is lehet, hogy annyira fáradt, hogy nem tud elaludni. Nálunk a cumi ilyenkor nagyon hatásos.

Barbi
DBarbi

Sziasztok!

Cory: köszi Kép

Ma 1 hónapos a fiam! Ennek örömére átaludta az éjszakát, 3/4 10-től 1/4 7-ig. Kép Kíváncsi vagyok, hogy véletlen volt vagy folytatódik a dolog.
Én cumival csak az utóbbi két napban próbálkoztam, de igazából nem akarom, hogy rászokjon, de nem is fog valószínűleg, mert állandóan kiesik a szájából. Általában elég nyugodt baba, ha háton nem tud elaludni, akkor általában hason sikerül neki. Ha nem akkor meg gyorsan eltelik az idő és egy kis cicin mindig megnyugszik.

Dandy
Dandy

Cumi: nálunk is cmizik Robika, bár nem mondanám, hogy mindig a szájában van a cumi.Amikor nyűgös akkor viszont tényleg jól jön. Elejében én is cumiellenes voltam nagyon, de csak reménykedni tudok, hogy nem lesz "függő"Kép.Amúgy meg az újszopásnak is vannak hátrányai szerintem...

Vera: kicsit megkésve, de boldog egyhónaposságot BencénekKép.A puszit is add át neki!!Nálunk is hat hetet mondott a doki. remélhetőleg nem lesz azért kistesó ilyen gyorsan Bencének.Én is hétvégén szopzttam először mozgó autóbanKép.

Dandy. gratul az átaludt éjszakáhozKép

Cory: akkor Zsomának egyáltalán nem adsz cumit, vagy nem is ígényli? balunak egyik napról a másikra nem adtad oda, vagy hogyan oldottad meg a cumielvételt?

Docka:Andrisnak is boldog egyhónaposságot kívánunk!!Nálunk is pont ilyen Robó, mint ahogy te is leírtad. Ő sem alszik el szopi után kivétel az éjszakai etetés, akkor kevesebbet esik és a cicin el is alszik.

Susie: nálunk is van olyan nap, hogy két óránként a cicin lóg, és olyankor én is paráztam, hogy elegendő neki a tejcsi, de másnapra elmúlt...Szóval biztosan a piciknek is van rossazbb napjuk, ők is esetleg érezhetik a frontokat..., mint ahogy mi is másképpen reagálunk rá.

Tapasztalt anyukák: van vkinek olyan babója, aki sokat sír. Robika mostanában főleg elalvás előtt sírdogál , de lassan nem tudom elönteni, hogy hasfájás miatt sír e. De mikor picit is megnyugszik rögtön elalszik.ma is például ennyire nyűgi napja voltKép.Már a fejem is belefájdult, sehogy nem volt jó neki, se kézbe se ágyba se sehogy. nem tudom ez a nyűgi korszak mikor múlik el. Amúgy mosolyogni is mosolyog , de most beszéltem egy velem szülő anyukával és azt mondta, hogy neki hangosan "kacag" a gyermek. Hát ezt furcsálom azért...
Robika viszont nagyon értelmes és mintha azt venném észre rajta, hogy komoly és annyira tud egy egy dolgot intenzíven figyelni, hogy még sír is ha elvisszük onnanKép.

Nem tudom a többeik merre lehetnek?

Nyugodt éjszakát mindenkinek: Anita
anita77

Sziasztok!

Én mindenesetre jobban örülök/örülnék a cuminak, mint az ujjának. A cumit majd elviheti a cica vagy ahogy tetszik, az ujja mindig kéznél lesz Kép Meghát a leendő fogak miatt sem mindegy.
Mostanság sikerül bekapnia az ujját is és lelkesen szopizza. Meglátjuk Kép

Barbi
DBarbi

Sziasztok!

Anita: Balu 3 hónaposan egyszercsak elutasította a cumit, és többé nem kellett egyáltalán.
Zsoma akkor sem kapna, ha igényelné, de eddig úgy tűnik, megvan nélküle.

cory

cory
Budapest

Sziasztok!

Csak egy gyors bejelentkezés, utána futok aludni, mert a kismanónk is alszikKép
Nagyon kis drága volt ma, egy csomót mosolygott, szopizott és aludt mint a bunda. Biztos érzik ezek a babácskák a hidegfrontot azért alszanak ennyit, nem? Legalábbis Bence túlaludta ma önmagát, remélem nem éjszaka akar majd "beszélgetni"Kép

Teszek fel két képet, az egyik a tegnapi fürdéskor készült, a másodikon pedig a ma délutáni kiscipős alvást örökítettük megKép

Kép

Kép

Ja, és próbálok valami táblát is összeütni a babákkal és anyukáikkal, hogy képben legyünk!

Üdv: Vera + Bence

KépKép Kép
76vera

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?