Sziasztok!
Örülök, hogy ennyien támogatjátok a táblicskóvezetés ötletét, szerintem itt mi jó kis csapatot alkotunk, ismerjük is már egymást a pár hetes-ből, nem vagyunk túlzottan sokan, átlátható még és hasonló korúak is vagyunk, ez így ideális..
Már csak az a kérdés, hogy Bogi vagy valaki más vállalja-e a táblicskóvezetést és rendszeres közzétételét (heti 1-2x)?? Szóval a felkérés megszületett, kérjük a választ!
Szóval a koncertélményről: a helyszín a Baross utcai Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika volt, annak is egy előadóterme, ami inkább egy egyetemi előadóteremhez hasonlított, jó magas lépcsőkön kapaszkodtunk fel a felső ülésekig. Engem még a koncert előtt ért egy kellemes meglepetés, méghozzá a WC...igen, azt hiszem már ez is meglepetés, méghozzá, ha a WC olyan új, tiszta, kulturált benyomást kelt, nem lepukkant, volt WC-papír, stb.
A koncertre sok kismama eljött, inkább már nagyobb pocakosok, sőt egy-két apuka is jelen volt. A koncertet Felelgi Ádám tartotta, de volt két "kisegítője" is, egy fiatal lány, aki hegedült és egy szép hangú leányzó, aki énekelt. Játszottak Mozartot, Beethovent, Gershwint és Chopint és egy mese is elhangzott, amit már nagyon régen hallottam valahol, a Teáskanna címmel.
Azt hiszem mindhármunk (Szilvus és Holophermes) nevében is mondhatom, hogy jól éreztük magunkat, nagyon tetszett a zene, csak sajnos rövid volt, 40 perces volt az egész.
Az ülőkék ugyan kicsit kényelmetlenek voltak, de annyi baj legyen..
A koncert végén csak nem akart eloszlani a tömeg, mindenki maradt a helyén és kiderült, hogy lesz még egy előadás, amit a Klinika egyik fiatal orvosa tartott, igaz, csak beugrott másnak a helyére, így nem is votl annyira felkészülve egy speciális témából. A gyermekágyas időszakról volt szó, a kórházban töltött napokról, nyilván a Klinikára vonatkozó információkkal, de voltak általánosabb dolgok is, amik nyilván sok kórházban megegyeznek.
Amit én például hasznosnak találtam, azok a következők voltak:
- hüvelyi szülés után 2 órás megfigyelés van (EDA esetén 4 óra), császárnál 8 órás posztoperatív elhelyezés, amikor feküdni kell
- TENA betét és bugyi alkalmazása szülés után
- szülés utáni fogamzásgátlás (menstruáció a szoptatás miatt elmaradhat, de peteérés van, tehát teherbe lehet esni szoptatás alatt is!)_ tabletta esetén nem szabad ösztrogéntartalmút szedni, csak progeszteront tartalmazhat (nem nagy a kínálat, kettőt tudott csak megnevezni)
Előadás után még benéztünk egy kismamaboltba, sok szép ruhájuk van, nem is olyan vészes árban, csakhogy ezek használata ugye időben korlátozott, utána meg mit csinálsz velük?? A Baross utcában egyébként sok ilyen kis üzlet van, babakelengyés, ruhás, stb., érdemes körbenézni.
Képzeljétek, holnap lesz a 15 éves általános iskolai osztálytalálkozónk, kíváncsi vagyok az emberekre, habár ahogy eddig hallottam, én gyerek szempontjából nagyon le vagyok maradva, a legtöbb helyen már két gyerek is van...
Szép napot Mindenkinek!
Andi
(16+4)