Új privát üzeneted érkezett!

Kanga!

Meggyógyultatok?
Gergő nem lett bentlakó, rezidens orvos?
Tudtál a csajszinak harisnyát venni?

bigacsiga Kata

bigacsiga
Budapest IV. kerület

Pele, igazad van, én is megnéztem most gyorsan. Kép
Hétfő nekem sem jó most. Hát legyen, legyen kedd, eddig is halogattam szegény uszit, nem ezen fog múlni.
Többiek?
Ildi

Ildi
pildi

Sziasztok!
Köszi az érdeklődést!!!
Deda jólvan , kedden már csak 30-as volt a süllyedése.
Holnap végre mehet oviba! Már nagyon be van sózva.Kép
Mennem kell.
Pusza
Kanga

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers
[img:ba0f9b55a6]http://www.tickerclub.com/cache/e49f5b8951.png[/img:ba0f9b55a6][img:ba0f9b55a6]http://www.tickerclub.com/cache/dceb25d9d6.png[/img:ba0f9b55a6]
kanga0216

Sziasztok lányok!

Kicsit ideges vagyok. Délelőtt úgy volt, hogy elmegyünk biciklizni, de vendégek jöttek, utána meg nem lehetett Borival bírni, így lefeküdtünk aludni. Este hét körül mi elmentünk sétálni, apa itthon maradt főzni. A bringákat hülye fejjel kint hagytuk a kertben, igaz, minden mozdíthatót leszedtünk róluk, és össze lettek bilincselve. Erre nem ellopták őket összebilicselve is, ráadásul úgy, hogy a párom itthon volt??? De! Hogy a ragya verné ki, akárki is volt!
Szóval, ha látnátok egy lila Gepida Mundo férfivázas 24"-es kerékpárt, sérült zselés üléssel (macska megkaparta), szelepsipkák nélkül, szivacsos kormányvédővel, illetőlegesen egy sötétkék-fekete fényezésű Caprine Cherokee, sárga-fehér csíkos, 26"-os férfivázas kerékpárt, amin esetleg még a gyerekülés bordás tartója is rajta van a középső vázrúdon (vázszáma is megvan valahol, de most idegességemben nem találtam), ennek kormányszarva is volt, mindkettő 21 sebességes Shimano váltóval, akkor hívjatok azonnal (20/410-0484-es számon). A Caprine azért is fáj különösen, mert a párom szülinapi ajándéka volt két éve, és ezzel járt dolgozni is.

Na, megyek, megüt a guta.

Csók:

Dia

[size=12:d15e2bdd2c][color=blue:d15e2bdd2c][b:d15e2bdd2c]Gyerekszoba blog - Neked is volt gyerekszobád?[/b:d15e2bdd2c][/color:d15e2bdd2c][/size:d15e2bdd2c]
dia
Budapest

Helló Lányok,

Marci sikeresen átvészelte az altatást és az előtte/utána jövő megpróbáltatásokat. Hörhőszűkülete nincs.Kép Tovább vizsgálják..lehet, hogy a Déli levegő gyógyító hatású lesz??
Majd' 3 hónapos huzakodás után (röviden: hitelből veszik meg a házunkat..nem ecsetelném..grrrrr!!) úgy tűnik lassan a pénzünknél leszünk ésss akkor..na, szóval két-három héten belül a Mecsek lábujjainál leszünkKép

KEDD: ha minden OK, megyünk!!

Dia, lesek ezerrel..és sajnálom!!

Kanga, de jóKép

Cory, éssss milyen?? Kétgyerekesnek lenni?? És Zsomi milyen fiú?

Kíváncsi, gratulálok a fogacskákhoz!

Evey, mesélj! Milyen volt a züllés?

Kati, jó, hogy visszataláltálKép

Rohannom kell, de még egy gyors dicsekvés: a tegnap 7 hónapos Márton Úr végre megtanult állásból leereszkedni!! Hurrá!! Talán mégsem kell beszerezni vmi bébi méretű szivaccsal bélelt fejvédőt!!
Ugye akkor lesz Tali?

Verus

Kép
verus

Verus!

Lessssszzzzz!!!!Kép Akkor Margitsziget, kisjátszó, 10 felé?

Puszi: Pele
pelcsi

Oké, megpróbálom. Ahogy számolom, ez csekély 4 jármű, amiből csak egy az Örsig, amit max kiváltanék a kocsival, beljebb úgyse mennék. Remélem kiscsaj türelmes lesz, meg ti is értékelitek küzdelmeimet Kép.

Ildi

Ildi
pildi

Szóval akkor ma voltatok, Kedden?
Miért is olvastam én Szerdát???
Mindegy, mert ma is itt votl a mami. Kép Kép

bigacsiga Kata

bigacsiga
Budapest IV. kerület

Ide is bemásolom, hogy azok se maradjanak ki aki nem olvassák a listát:

Sziasztok Lányok!

magunkról:

Dominik
Na vele vagyok most úgy amin a múlt héten vitatkoztatók, hogy nem lehet élessen határozottan eldönteni, hogy beteg vagy nem.
Nem lázas, nem köhög, egy kicsit folyik az orra, de arra se mondanám azt, hogy folyik. Éppen az a stádium amire még nem adnak gyógyszer és határozatlan vagyok, hogy menjen vagy ne menjen.
Viszont, ha erre az állapotra azt mondom, hogy nem menjen akkor gyakorlatilag egész télen itthon tarthatnám. Kép Kép

Beindult az élet az oviban is.
Beírattam zeneovira és tornára. Mind a kettő nagyon nagyon tetszett neki, mert amikor mentem a foglalkozás végére érte, egész feldobott volt.
Zene ovin egymásnak gurították a labdát és énekelve kellett meg kérdezni egymástól, "hogy hívnak" és énekelve kellett a nevüket kimondani. Egész este énekelt még a WC-n és a fürdőkádban is.
Tornán (nem tudom pontosan a szavakat) egy olyan játékot játszottak, hogy amit kiabál az ovó néni pl. repülő, víz a szerint le kell feküdni a földre vagy felállni a padra ill. felmászni a bordásfalra.
Már csak az úszást kell elintézni aztán kész. Minden második napra van valami ami leköti az energiáját, mert különben itthon csak tombol/rombol. Kép

Donát
Szépen alakul. Már hétvégén nem nekem kellett segíteni neki átfordulni, hanem saját maga forgolódik.
Holnap kiveszik a varratok és költözhet le a földre a nagy játszószőnyegre. Ott nagyobb lehetősége lesz a játszásra.
Sajnos az ágyba elég nehéz vonatpályát építeni. Kép
Próbálunk mindennap valami feladatot csinálni, de elég lassan boldogulunk. Egyedül nem csinálja, ott kell ülni mellette, én meg elég ramatyul voltam a múlt héten.
pl. adtam neki reklám újságokat és egy rendes fiskars ollót, a babaollótól már kivagyok lehet, hogy nem vágja el a kezed, de mást sem. Először csak összevissza nyírbált vele, de később felfedezte, hogy vannak benne olyan hirdetések amik kockára vannak bontva, akkor kitalálta, hogy ő a képeket kivagdossa magának. Pár napig őrizgette is őket mint egy pakli kártyát. Kép
Színezgetünk, festegetünk, társasozunk, kártyázunk próbálgatom próbálgatom, csak olyan hamar elmegy a délelőtt, közbe meg ebédet is kell főzni, mosni is, szóval nehezen tudom a sok tennivalót összeegyeztetni.
Találtam ki egy tök jó játékot is csak még meg kell csinálni.
Nem tud apró részleteket megkülönböztetni.
Gondoltam a dominóelv alapján rajzolok tök egyszerű babafejeket, különböző színű hajjal és szemmel. Azt kell kitalálnia instrukciók alapján melyikre gondoltam. Aztán, ha jól megy lehetne bővíteni is. Szemüveges, rövid haj hosszúhaj, mosolygós száj, szomorú száj, szeplős stb.
Tudom, hogy van ilyen társas játék eredetiben is, de gondoltam, ha először csak kevés dologra kell figyelnie és fokozatosan bonyolítom, hátha jobban ráérez és nagyobb kedve is lesz hozzá.

bigacsiga
Budapest IV. kerület

29-én lesz Mihály napi vásár az oviba amire lehet vinni egy pár darab sütit meg gyümölcsöt. A gyerekek meg az oviban készítenek ajándékokat.
A tornateremben minden csoport kap egy asztalt és arra teszi ki a maguk által készítet portékájukat. A gyerekek visznek egy kiskosarat, 5 x 10 forintot és elköltik a vásárban. (Minden darab 10 forint)
Ami befolyik pénz az a csoport pénze lesz. Kép Kép Kép
Gondoltam mi is hozzájárulunk a csoport munkához, mivel fiam nem túl kézügyes vettem tésztát és abból füzünk egy pár darab nyakláncot karkötővel.

Én:
Én jobban vagyok, de egész hétvégén szenvedtem.
A másik meg az, mindig úgy várom a hétvégét, nem mintha az nekem különbözne a hétköznaptól, de mégis itthon van a párom.
Ááááá, egész hétvégén dolgozott. Igaz, hogy reggelente mielőtt elment megkérdezte miben tudna segíteni (szerintem lelkiismeret furdalása volt), de most erre mint mondjak? Főzze meg az ebédet, vigye le Dominikot és futtassa meg egy kört mint Bambi kutyust a szomszédba, én meg had aludjam ki a bajomat?
Este rá is kérdeztem, hogy most komolyan ezt a munkát csak hétvégén lehet elvégezni. Azt mondta nem tehet róla, 8 munka van folyamatosan, mindegyik félbehagyva és oda mennek ami a legsürgősebb és amire éppen megérkezett a következő bedolgozandó anyag. Kép Kép Kép

Vasárnap berágtam, nem kellett főzni, leves volt, a mákos tészta meg ráért, akkor is amikor hazaértünk. Míg főtt a tészta a fiaim szépen ledarálták a mákot. Mindig nagy vita van ki daráljon akár mákról akár dióról van szó.
Láttam milyen gyönyörűen süt a nap. Összecsomagoltam gyümölcsöt és innivalót. Donit rendesen felöltöztettem betettem a babakocsiba, a sebét plusz betakartam és elindultunk. Még nem tudtam hova megyünk, de gondoltam a Margit szigetre is. Azt tudtam, hogy Újpest központban nem tudom levinni a babakocsit azt aluljáróba, mert kocsi letoló nincs. Nem is arra mentünk hanem Városkapu felé, de ott is csak lépcső volt. Kép Amíg azon gondolkodtam, hogy két részletben leviszem a babakocsit ill. a gyereket gyerekeim adták az ötlete, hogy menjük fel a hídra. (Északi összekötő) Na, akkor már én is kaptam rajta, elvetettem a Metrózást és felmentünk a hídra. Egy kicsit vigyázni kellett, mert régen ennek az egyik fele csak gyalogos híd volt a másik fele meg biciklis-kismotoros. Most már évek óta le van zárva a gyalogos oldal a nagy Duna fölött. Igazából nem tudom, hogy életveszélyes-e azért vagy ott jön át valami cső és, hogy ne lopják el a csövet azért-e. Szóval Dominikot míg meg nem szokta nagyon kellett fegyelmezni, hogy nem szaladgálunk összevissza, hanem szép fegyelmezetten haladunk, mert oda vissza jönnek versenygringákkal. Aztán addig addig mentünk dumáltunk beszélgettünk jóléreztük magunkat, hogy átmentünk Rómaira.
Ott még egy darabig mentünk, kerestem egy tisztább árnyékos sóderost. Letettünk egy pokrócot, Donival arra telepedtünk, Domi meg kedvére Dobálhatott kavicsokat a vízbe. Gyűjtött egy csomó kagylóhéjat és azt mind odahordta Doninak.
Megettük a gyümölcsöt, egy jó másfélórát pihiztünk aztán hazamentünk. Csaptunk egy késői ebédet. Éppen pihiztünk amikor Apa is haztért. Kellemesen elfáradtunk és úgy örültem, hogy rászántam magam egy kis sétára.

bigacsiga
Budapest IV. kerület

Sziasztok!

Verus: köszi az érdeklődést Kép Jól vagyunk, Zsoma ma már 2435g volt Kép Túl éltük mindhárman az első segítség nélküli napot Kép

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Ildi!
Én nagyon értékeltem!!!Jó volt találkozni és látni a kis gyönyörűséget!
A többieket is jó volt látni. Főleg a babókat!

Cory!
Gratula a gyarapodásért és , hogy jól bírtátok a segítség nélküliséget!

Kanga

[img:ba0f9b55a6]http://www.tickerclub.com/cache/e49f5b8951.png[/img:ba0f9b55a6][img:ba0f9b55a6]http://www.tickerclub.com/cache/dceb25d9d6.png[/img:ba0f9b55a6]
kanga0216

Sziasztok!

Cory, gratula a fejlődéshez, meg a segitség nélküli naphoz!

Jó volt talizni tegnap, szépen pontosan sikerült hazafelé a srácokért érnem. ANcsi meg elaludt a metrón újból. Hatalmasat nőttek a lurkók, amióta nem láttam őket, hiába, igy van ez, ha az ember nem tud elég sűrűn talikra járni.
Akik nem voltak, hogy irigykedhessenek:
Ott volt Verus, Marcival, Jancsival és Karival. Marci nagyon aranyos, barátkozó természetű és nagyon ügyesen mászik, kapaszkodik, feláll. Jancsi élőben is egy Don Juan, szép hosszú szőke haja van (én előtte utoljára szinte kopaszon láttam). Kari meg hatalmas, kezd igazi nagylány lenni.
Ott volt Pele, összes gyerkőccel. Én Bábi (Láli???) babát is pici babának láttam utoljára, most már kész kisfiú, hatalmas pocival. Hannus tényleg Áronra hasonlit. Mézesbaba meg egyelőr nagyon jól elbújt!
Ott volt Snoopy Levivel, aki szintén nagyon aranyos, hasonlókat mond mint Ancsi, határozottan hallottam őt gyejézni. Úgy általában, sokban emlékeztet lányomra, a babakocsis hasonalvással szintúgy. De sokkal jobban tűri a sapkát, lábbelit, mint a lányom.
Ott volt Virág a legapróbb csemetével, akit szintén pöttömnek láttam utoljára. Virágnak is más szinű azóta a haja Kép.
Ott volt Andi, hogy irigykedni lehessen egy kicsit gyerekmentes szabadon.
Ott volt Kanga, Blankával, aki imádja a babakocsikat, szépen sorra mindet kipróbálta.

Ildi

Ildi
pildi

Sziasztok!
De jo lehetett tlizni! Irigy-irigy-irigy! Sajna innen Sz.helyrol mindig irigykedem kicsit...
Moni

moni

Sziasztok Lányok!

Elveszett bárány... megismertek még???Kép

Hát szóval nagyon zajlik nálunk az élet és amikor este a lányok elalszanak akkor alig várom, hogy bedőljek az ágyba, netezni semmi erőm nincs.

Elkezdődött a fősuli, minden szombaton 8-17,30-ig, Zsámbékon. 14 tárgy van, nem piskóta. Rohangálni kellene könyvtárba tételeket kidolgozni, tanulni, mert decemberben megbolondulok. Sajnos Zsófival még mindig éjszakázom, ugyanis 5-6x kel a csajszi. Szopizik és vagy alszik tovább vagy nem. Emiatt kissé hulla vagyok, de a sírni hagyást nincs szivem megcsinálni, mert hányásig sírja magát. 2 hete teljesen kiborultam, csak sírtam, nem ettem, lefogytam, semmi nem érdekelt. Akkor anyósom felrendelte a gyerkőcöket magához aludni és én 12 órát aludtam egyhuzamban. Sajnos minden segítségem megszünt, mert anyósom dolgozik, anyukám kórházba került és asszem hosszú ideig nem lehet rá gyerekeket bízniKép Apám miatt.
Megkaptuk az építési engedélyt, így albérletet kellene találnom és a lakásunkat meg eladni tavaszig amikor is kezdenénk építkezniKép Ugyhogy most én is ott tartottam, hogy Pankát elvittem bölcsibe, de nem veszik be mert helyhiány van és ugye én otthon vagyok a kissebbikkel. Csak gyerekfelügyelet van 250 Ft/óra+étkezések. Ilyet lehet csinálni?
Ráadásul keresnem kell egy megbízható takarító nénit is, mert szombatonként szoktam de most nem tudok. Tud valaki ajánlani a XVI. kerület környékéről? Heti 1x3 óra lenne.
Egyébként a csajok szépen nőnek. Panka eleven mint az ördög és hisztis, akaratos, csínytevő. Zsófi szépen feláll kapaszkodás nélkül /11 hónapos lesz/ rengeteget gagyog és fő tápláléka az anyatej. Hát így vagyunk mi.

Evey! Szorítok a szüléshez. Ne haragudj, hogy nem mentem hozzátok, de 3 óra vezetés és egész napos agytágítás után csak az ágyamba vágytam. Remélem jövőre is leszKép

Cs. Kati! Te se haragudj. Nagyon szépek vagytok! Jó fogyókúrázást!

Juca! Utólag is gratula!

Verus! Örülök, hogy hamarosan költöztök és, hogy Marci túl van a tükrözésen.

Évi! Jó Rólatok is olvasni, bölcsiről nekem is sokáig rossz véleményem volt, de látod mindenki kerülhet olyan helyzetbe, hogy másképpen látja a dolgokat. Cak magadra hallgass.

Cory! Gratula a 2. babádhoz!

Pele! Mi volt UH-n?

Többiektől bocs de mennem kell, remélem néha tudok jönni. Újaknak üdv!

Puszi:PZsM
PZsM

Sziasztok!

Cory, én még azt hiszem nem is gratuláltam a Csöppséghez, hát akkor most megteszem! GRATULA!
Csongi ennyi súllyal született, meglásd gyorsan fog nőni, hamarosan utoléri a kortársait!

PZSM! 12 tantárgy?! Brrr! Nekem az előző félévben 11 volt, és nem akarlak elkeseríteni, de nagyon nehéz annyiból felkészülni! Főleg így, hogy éjszakázol! (Ez is ismerősKép) Nem tudom milyen tételek kellenek, de nekem elég sok mindenem van, ha tudok segíteni szólj, elküldöm!
Anikóékról tudsz valamit?

Évi

Kovács sándorné
Évi
Sopron

PZsM,

jaj de jó volt olvasni rólatok. Kicsit tényleg eltűntél, de soraidat tekintve ez érthető Kép
Kitartást neked a sulihoz, minden tiszteletem a tiéd, hogy belevágsz. Én a munkát próbálnám kezdeni, de nehéz... Amúgy Tomi is bölcsis, most már ott is alszik, sőt általában a legtöbbet ő alszik a szobában.
Építkezésért kevésbé, de leendő új, saját házért irígy, nálunk is ez a terv, egyelőre azonban még csak álom...
Amúgy pont ma jutott eszembe, hogy Ági Bencéje és a Te Zsófid rögtön 1 éves! Úgy telik az idő!
Azért írj majd, ha kis időd és erőd van!

Évi,
hogy döntöttél?
Előtted is megemelem a kalapomat a suli miatt. Én "csak" a szakvizsgáimat csináltam, míg Tomi pici volt, elég is volt....

Jó éjt, Erika
kerika

Évi,

most olvasom a levlistán, hogy döntöttél. Majd írd meg, hogy haladtok és úgy egyáltalán, írj magatokról!

Puszi, Erika
kerika

Sziasztok!

Tényleg jó volt a tali! Reméljük, lesz még annyira kegyes az időjárás, hogy rendezhessünk még egy utolsót!
PIldi, Verus, titeket külön jó volt látni, mert veletek olyan ritkán tudok találkozni! De persze a többieknek is éppúgy örültem. És köszi, Ildi, az összefoglalót a talirólKép
Levlistára írtam, Áron ma du-ra belázasodott. Lefekvés előtt adtunk neki gyógyszert, mégis az előbb kelt 39,4-gyelKép Hűtőfürdő, aztán most alszik szegény bogárkámKép

PZSM!
Örülök, hogy előkerültél! Hát, amit írtál, az nem hangzott túl jól... csak nagyon halkan jegyzem meg: nem vállaltad túl magad egy kicsit?? Szerintem megvárna az a fősuli, és semmi végzettség nem ér meg annyit, hogy cserébe rámenjél testileg-lelkileg Te is, meg a gyerekeidet is megviselje.
UH egyébként OK volt, de a levlistára épp írtam, hogy alig mozog Mézes, és emiatt kicsit aggódomKép

Évi!
Én nem kaptam a levlistára levelet tőled!Kép Lehet, hogy a prím is lenyel egyes üzeneteket?KépKép

Puszi: Pele
pelcsi

Ááá, közben megjött Évi levele!
pelcsi

Sziasztok lányok! Irigykedve olvastam a taliról, de az vígasztal, hogy jövő ilyenkor már én se maradok ki belőle! Kép
Bigacsiga! Nagyon szép nap lehetett, amit leírtál! Örülök, hogy Doni ilyen szépen gyógyul!
Cory! Még nem mondtam, pedig már régóta akartam: gyönyörűek a fiúk!
Evelyn! Persze, már emlékszem! Milyen volt a züllés?
Kíváncsi
kíváncsi

Sziasztok!

Pele! Én nem tudom mit csinál a freemail, de valamelyik nap is elküldtem reggel 8 után a levelet, és csak délután jelent meg a primlistán! Amúgy bocsi, de a listára írtam, hogy nem voltunk itthon, ezért maradt el egy kicsit a válaszom! Köszi neked is a véleményed!!!

Ma suliban voltunk, persze már megint változott az órarend, tök felesleges volt elmenni. Közben Csongi meg anyuéknál van, 2 éjszakát ott is alszik, elég lett volna holnap küldeni. Na, mindegy lesz egy "gyerekmentes" esténk...

Évi

Évi

Kovács sándorné
Évi
Sopron

Sziasztok!

Végre tudok netezni, mert apa vett nekem egy másik gépet, mivel félti a sajátját!
A züllés jó volt, a kaja már kevésbé sikerült, mert ahonnan akartam rendelni, bezárt elöbb, a másik hely szintén zárva volt, erre a fiúk rendeltek egy olyan helyröl, ahol nemcsak két órát kellett várni, hanem még nem volt olyan finom sem, de Iboly ügyi lány volt és engedményt "követelt"!.Kép Azért a beszélgetés kárpótolt, csak kár, hogy kevesen voltunk.
Virág, Pele! Sajnálom, hogy nem tudtatok jönni. Mondhattam volna, hogy aludjatok itt, de arra számítottam, hogy Katiék itt alszanak, erre éjjel egykor nem átallotak hazamenni?!

Rólunk: Baba a hasamban a 36. heti UH-n 2480 gr volt, jól van, homeopátiás gyógyszert fogok szedni a jövö héttöl, hogy magától meginduljon a szülés, aztán rögtön start a kórházba, nehogy túlzottan kinyíljon a méhszáj és ne tudjanak műteni. Szívem szerint nem sietnék, mert homeos dokinéni szerint még két császár után is simán meg lehetne szülni.
Adri: heti kétszer oviba jár, ott is alszik, nagyon élvezi, persze biztosan számít, hogy Kikkó is vele van.
Kikkó: jár karatézni és gokartozni, utóbbit nagyon imádja.
Már a 2. éjszaka nem vonulnak át hozzám, lekopogom, hogy múlóban a zavar, de attól tartok lányka érkezése újra felkavarja öket.
Ma vagyok 38. hetes, kezd izgi lenni a dolog, egyben elég fárasztó is.

PZsM! Hát nem irigyellek, nagyon nehéz idöszak vár rád még. Megkérdezem a lányt, aki takarít nálam, hogy tudna-e oda menni, halál megbízható, imádja a gyerekeket és nem drága, jó? Hol kerestek albérletet? Ha elfogadsz egy tanácsot, mindenképp az építendö ház közelében, mert mindennap ott kell/érdemes lenni, amikor beindul az építkezés.

Mindenkinek puszi, Evey
evey

Sziasztok,
olyan jó volt ilyen sok emberről, embertől olvasni (Bigacsiga, te külön részletes voltál Kép)

Tali nagyon jó volt, szuper volt talizni mindenkivel. Andit nem is utáltuk annyira (KépKépKépKép Imádlak!Kép), mert gyerek nélkül meg mert jelenni, a törpék gyönyörűek, szóval buli volt. Kép (pl. ma is jó idő volt, nem kell még temetni a napocskát Kép).

Mi még mindig zsákok közt élünk, amíg meg nem jön a jöv.igazolás a párom cégétől. Utána irány az IKEA, hogy lekötelezzük magunkat nekik (vagyis egy banknak) 3 évre. DE kellemes, békés, szép otthonunk lesz végre, és a zsákolást még kihúzom pár napi, lehetőleg depi nélkül. Még van egy kis festegetni való, meg kellenek linóleumok, szőnyegek (talán még idén meg is lesznek). Utána akkorát, de akkorát züllünk itt, hogy az csuda! Kép

Az ovit mind a hárman nagyon szeretik, én meg így egy csemetével élvezem a vénasszonyok nyarát. Egész nap megyünk és megyünk (ma Boszorka Borcsáéknál voltunk), és rendkívül jól érzem magam a bőrömben. Még soha nem voltam ennyire elégedett az életemmel. (na azért még lehet ennél is jobb, de nincs okom panaszra) Kívánom mindenkinek ugyanezt az érzést. Kép

Virág
Virág

Evy,
drága vagy. Kép Sajnos akkor sem tudtam volna menni, mert Recsi 4-8-szor szopizik éjjelente. Kép Meg este 7-kor fejeztük be a gyerekszoba festését. De eljön még az én időm! Kép Minden jót kívánok a szülésedhez (légyszilégyszi pozitívnergiát küldjetek jó sokat a néha Hugi nickkel felbukkanó húgomnak, bármelyik pillanatban megindulhat a szülése), szóval gyors és gyönyörű szülést kívánok neked. Kép A dokid hajthatatlan? Puszi,

Virág
Virág

Virágom,
már attól jó kedvem lett, hogy elolvastam a soraidat. Mindenkinek csak annyi jókedvet kívánok, mint most neked van! KépKépKép
pusznyó
Zsóka

Zsóka
zsóka

Sziasztok!

Évi!
Ezek szerint a freemail a ludas? Nem valami jó hírKép Most meg Iboly levele nem jött meg, csak a válaszokból láttamKép
Jól telt a gyerekmentes este?Kép

Evey!
Ez igen, külön gép!Kép
Akkor szép nagy lurkód lesz! Na most miért drukkoljak, hogy beérjetek időben, vagy hogy ne?Kép
Sajnálom, hogy nem jött össze a züllésKép De legkésőbb jövő nyáron csak összejön majd egy taliKép
Használd ki a gyerekmentes éjszakákat, mert tényleg valószínű, hogy ha megszületik a kistesó, újra megindul a vándoréletKép

Virág!
Jaj, de jó volt olvasni a soraidat! Huginak mennek a drukkok ezerrel!!

Zsóka!
Örülök, hogy írtál, még ha csak nyúlfarknyit is! Hiányoztok ám!

Puszi mindenkinek: Pele
pelcsi

Sziasztok!

Tudom, már rég jártam erre, de végre kezdek belerázódni a 3 gyerekes életbe. Eleinte Niki sokat segített, ezért majdnem olyan volt, mintha csak 1 gyerekes lennék, na de aztán elkezdődött a suli és így megismertem, hogy milyen két kicsivel.

CsKati!
Én is láttalak a tv-ben gratulálok. Kép

PIldi!
A mi dokink ajánlja a babauszit, azt mondja, hogy a babák nagyon szeretik, Zsuzsit viszem is jövőhéttől.

BcsKata!
Orrod Kép csirkemaradék Kép

Tegnap kapta Zsuzsi a 3 hós oltását, hát olyan kis hős volt, a szúrásnál nyekkent egy kicsit, azután teliszájból vigyorgott a dokinénire. Egész du. és este aludt a kúptól, csak cicizni kelt fel és ma reggel egy vigyorgó Zsuzsipofira ébredtem. Azóta is állandóan jókedvűen mosolyog gagyog. Kép
Taliért irígy, ha előbb olvastam volna, akkor mi is ott lettünk volna. Kép

Puszi: Magdi
gallainémagdi

Sziasztok!

Orulok minden mostanaban bejelentkezo regi babanetesnek! Nagyon jo volt olvasni megint rolatok! Tudom en sem irok surun, meg sokat, de olvasni rendszeresen olvaslak am benneteket!

Mi jol vagyunk, Vikinek meg mindig folyik az orra. Mit lehet csinalni vele, hogy elmuljon, vagy ez tenyleg a bolcsihez, ovihoz tartozik, es majd ha megjon ismet a jo ido elmulik? Mert nagyon zavar, de itthon fogni csak emiatt nem tudom... Kép Valami hatasos kurat tud ajanlani valaki?
Martinnak tetszik a suli, holnap megyunk kozos szalonnasutesre: szulok-gyerekek-tanitonenik. Nagyon varja Martin.
Nekem is megkezdodott a suli, de szerencsere csak 4 hetvege lesz osszesen, abbol egy alkalommal lesz szombaton. Kép
Nekunk a koltozesbol egyenlore sajna nem lesz semmi. Kép A szocpolt epitkezes eseten csak kesz hazra lehet atvinni. (ugye mi mar felvettuk) Letetbe le lehet tenni az onkormanyzatnal, de ha kesz a haz, akkor mar nincs ra szukseg...

Moni

moni

Sziasztok!
Evey!
Ha lehet menni látogatni , akkor küldj egy jelet kérlek!!! Nem tudom , hogy van itt a Péterfyben a császárosoklátogatása. Be lehet hozzád menni a kórterembe vagy neked kell kiszenvedni magad? Annyira várom már , hogy átsétálhassak egy kukucsra!Kép
PZsM!
Jó hallani rólatok! Nem irigyellek!
Anyukádnak jobbulást kívánok , neked meg kitartást!
Magdi!
Csak nem idetaláltál?Kép
Pele!
Blanka nekem is sokkal kevesebbet mocorgott , mint Deda.
Különben szedsz valamit, mert megmaradt egy csomó Elevitem , van MagneB6-om és Folsavam.
Adri!
Jársz erre?
GRATULAAAAAA!
Moni!
Tök jól hangzik a szalonnasütés! Örülök , hogy tetszik neki a suli!
Orfolyáshoz nem tudok mit mondani!Kép Jártunk egy hetet , két hét itthon , ehy hét megint ovi és ma megint nem megy , mert köhög és démoni hangja van.
Blankámból is ömlik az a bizonyos.
De legalább valami jó is kisült a dologból! És most jöjjön a dicsekvés (nézzétek el és örüljetek velem ,plíííz) A kis 16 hónaposom ki tudja fújni a nóziját!!!
A wc-én csücsülést mostanában hanyagolja. Mondtam én , hogy nem lesz ebből szobatisztaság! De úgy is ráérünk még!
Gergőről még mindíg azt mondják , hogy nagyon jó az oviban!!! És ez nagyon jó az én tépett anyai lelkemnek!(tavaly egy kisördög volt bent) De sajna otthon nem változott.Sebaj!
Nekem szombaton semmitől nem akart múlni a felfájásom és anyut kellett áthívni , hogy adjon vénásan valamit. Akkor már hat órája sínylődtem. Ráadásul apa unokaöccsének (Blankám keresztapusa) aznap volt a legénybúcsúja. Így egyedül maradtam , de szerencsére a vénás rögtön hatott és jót aludtam.
Tegnap csak picit voltam gyenge így kétszer is kimentünk a Ligetbe , mert Kaiser's -nap volt , mindenféle programmal. Délután Apaci vért is adott , amit Deda aggódva végig figyelt.Amíg lehetett vele is volt , de magára a pumpálásra már ne mehetett vele. Mi Blankával sétáltunk , de Gergő nem volt hajlandó elmozdulni a sátor bejáratától.
Ovihoz hozzászólva : Gergőék a kiscsopit járják kétszer és még most sincs kötelező foglalkozás.Állítom , hogy így többet jobban érdekel!Videózás helyett sokat diáznak és legalább két havonta jön valami műsor pl.:Kolompos , Portéka , Bábszínház...
Farsangon még a vezető is beöltözött , pedig nagyon elegáns nőci.
Na mennem kell , mert felébredtek és Deda fulladozik a köhögéstől.Kép
Pusza
Kanga és a beteg Zsebik

kanga0216

bocsi a sok hibáért , csak most látom mennyit vétettem!!!(orr, egy stb........)

kanga0216

Kanga!

Gyógypuszik ezerrel dzsalnak! KépKépKép

Úgy döntöttem írok magunkról egy kicsit.
Voltunk horgászni Kiskörén. Halgazdaság, állatkertben vadászat. Ehhez képest lehet ott semmit fogni! Kép
Muszáj volt, mert Zsombi a múltkor amikor voltunk fogott egy csomó snecit ("pirosszárnyú" (keszeg) ) és azóta már odáig jutott, hogy az 500mg-os C-vitaminnal is horgászik (az a bot, tartja és tekeri rajta a képzeletbeli orsót), ígyhát elmentünk, két éjszakát is ott "aludtunk", ki mennyire. Mindkettő taknyos, Prücsi első éjszaka sokat énekelt. Nem nyafogott de végig azt figyeltem, hogy nem kezd-e nyafogni, mert akkor orrszívás és szopi. A sok extra szopitól annyit pisilt, hogy reggel csatakos volt a hálózsákja.
Kezdetben nem volt olyan hal, aki evett volna. Így a népek főleg mini-szákkal és kishalfogó hálóval vadásztak a pocsolyában rekedt (leengedett tó maradék kis vízzel)halakra, amik nagyobbak voltak, mint a szákocska.
Aztán Zsombival áttértünk a hernyó alakú színes pufira, amivel megpróbáltuk fejbedobni a halakat, mert az iszaptólm, amit felkavartak az orrukig sem láttak. Aztán fogtunk egy 1-1.5 kilós pontyot.YEEEEEEEEEE! KépKépKép Már egészen sajnáltuk Zsombit, hogy nem fog halat fogni, mert egy sulykolófával mosó asszonyság gyakoriságával és stílusában fürdette a hálócskát a vízben. Csekély eredménnyel.

Prücsi kevésbé élvezte a kiruccanást. De azt a vigyorgást, kacagást amit hazaérkezve levágott! Azért fogjuk a kisebbiket kirándultatni mindenfelé, hogy a hazaérkezés örömét láthassuk rajta! KépKép
Zsombi ikrek, Prücsi bika. Hogyan fogjuk ezt a két gyereket összeegyeztetni???? No meg Zsombi temperamentuma nekünk klappol, de mi lesz szegény otthonülős Prücsivel???
Komolyan van valakinek ilyes tapasztalata?

Ma reggel én vittem a gyerekeket bölcsibe (Prücsit visszahoztam)Kép. Mire odaértünk...
7:38-kor jó érzékkel megállapítottam, hogy reggelire nem érünk oda, így Zsombit megpróbáltam megetetni. Ezért persze Prücsi is kért. Mire ezzel végeztünk fél9 lett. Kilencig lehet bölcsibe érni. Mindenki menetkész, amikor Prücsi felől gyanús illatok szállingóznak. Amíg átpelenkázom, addig Zsombi meg nem engedett áttöltési gyakorlatokat folytat két pohár és egy fél pohárnyi narancsszörp lelkes részvételével. A zokniját sikerül lecserélnem, mert mondja, hogy vizes. De hogy a bodyja is, az csak pulóverezés közben derül ki, GRRRRRR...

Mára ennyit!

Snoopy
snoopy

Kanga,

sok-sok puszi a gyerkőcöknek! És jobbulást!

Erika
kerika

Kanga!

Gyógypuszik repülnek. Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép

bigacsiga
Budapest IV. kerület

Nagyon köszönjük a puszákat!Azt hiszem most a raktárba is rakok , mert fárasztó ez az egy hét betegség egy hét egészség!Kép
Négy-négy gyógyszert szednek. És persze különböző időpontokban , így állandó jelleggel gyógyszert osztok ,mint egy osztályos nővér.Kép
Na nem kell megijedni , csak homóbogyót kapnak.
Snoopy!
Hogy vannak a csimoták? Kigyógyultak már ?
BCsKata!
Hogy van csemetéd lába? Nekem is hiányoztatok a taliról!
Nem hagynak a rosszcsontok ,így búcsút veszek!
Pusza
Kanga

kanga0216

Sziasztok!

Kanga!
Gyógypuszik repülnek. Kép

Snoopy!
Nektek is. Kép

Ééééééééééés tádám, Miki pár napja szobatiszta. Kép Már azt hittem ez sosem fog eljönni. Nkik már 2 évesen szobatiszta volt, hát Miki ráhúzott még 3/4 évet. Kép

Na megyek, mert Zsuzsi hív.

Magdi
gallainémagdi

Magdi!

Éljen Miki szobatisztasága!!! Kép
Kívánom, hogy maradjon tartós!!! Kép Kép Kép

bigacsiga Kata

bigacsiga
Budapest IV. kerület

Sziasztok Lányok!

Nálunk tegnap volt a Mihálynapi vásár az oviban.
Ilyenkor a gyerekkek saját maguk készítenek eladható ajándékokat. Mindenki visz 5 X 20 Ft-ot és elvásrolja a vásárba. Ami pénz befolyik az a csoporté lesz. Megint nagyon ötletes ajándékok voltak, délután meg a szülök is vásárolhatnak a maradék portékából. Mi is lementünk anyukámmal és Donival. Dominik nagyon aranyos volt az ugyan nem kellett bíztatni, hogy válasszon ajándékot vett ő, a végén már nem mertem adni neki pénzt, mert össze vissza vett volna mindent.
Doni viszont kaját vett magának, Kép Képő elég tipródos volt. Volt saját sütésű mézeskalács neki az kellett, de meg is ette őket sorra.
Legjobban egy gipszből öntött mécsestartónak örültem (Dominik vette) most annak a fényénél ebédelünk. Kép Kép

Beszélgettem az ovonénivel a fiamról, erre kibökte, hogy voltak a sósszobába és a fiamnak nagyon nagyon folyt az orra. Érdekes otthon nem.
Ma a lelkem megnyugtatása képpen elvittem orvoshoz. Persze semmi baja. Nem lázas, nem piros a torka, és nem zöld ami az orrából folyik, ha folyik, de többnyire úgy kell kierőltettnem. A doktornő szerint meghülés. Azt javasolta, ha megtehetem maradjon otthon adjak neki nyákoldót és fenistil cseppeket. Ha nem lesz rosszabb hétfőn mehet megint.
Beszoltam az oviba, lemondtam az ebédet, erre úgy néztek rám mintha a marsól jöttem volna amikor elmondtam az eseményeket. Nem értem, akkor meg mit panaszkodtak, hogy nagyon nagyon folyik az orra. Kép

bigacsiga Kata

bigacsiga
Budapest IV. kerület

Bocsi, csak most nézem, Nkik=Niki Kép

Magdi
gallainémagdi

Kata!

A mi bölcsisnénink elmondja, hogy mit tapasztalt, majd azt is hozzáteszi, hogy ezt nem azért, hogy holnap ne hozzuk, csak tájékoztatás. Minden hátsó szándék nélkül. Esetleg vigyünk be egy csomag zsepit!
Azt is elmondja, ha valami új járvány söpör végig, meg azt is, hogy milyen gyereket nem vesznek be. Lázas, hasmenős, szeme gyulladt gyereket.

Magdi!

Gratula Mikinek. Csak ne dicsérd túl! Kép
Nálunk még nyomok sincsenek.

Snoopy

KépKép
snoopy

Sziasztok!
Ugy dontottem most ide irok, nem a listara.

Szombaton du. voltunk szalonnat sutni a Martin osztalyaval. Ez amolyan "osszerazos" buli volt. Jol ereztuk magunkat, de a ferjem kar volt vinni, mert koran haza kellett jonni miatta, ugynis o nincs oda az ilyen jellegu bulikert... Kép Es ilyenkor en is olyan feszelyezve erzem magam, nem birok kinyilni, igy nem ismertem meg egy szulot sem... Kép
Hetfon meg tantestuleti kirandulas volt. Sajna a szakado eso ellenere is elmentunk. A Balatonfelvideken voltunk. Nagyon csodalatos helyeken jartunk, csak kar, hogy olyan ido volt, amilyen... Kép Ha erdekel benneteket, hogy konkretan hol, akkor leirom, mert erdemes elkirandulni jo idoben ide. En is ugy tervezem, hogy csaladostol tavasszal vegigjarjuk az osszes helyet ujra. Meg pacit is simogattam! Kép

Viki orra meg mindig folydogal... Kép

Martin 3-ai csunyak... Kép Mit tudok tenni? Szegennyel mar annyit irattam, de nem javul. Balkezes uygebar, es igy talan meg nehezebb is. Azt nem merem mondani neki, hogy forditsa el a fuzetet egy kicsit, mert hatha a tanitoneni kiakad... Van valami otletetek? Az 1-ek, 2-ek szepek, meg a kapuk, rel. jelek, +, -, = jel is, de a 3-ra tegnap hozott egy karikat. Ami ugye nem fekete pont, de utana az kovetkezik... Kép Tudom, hogy ettol o nem lesz se tobb se kevesebb, ha nem szep es szabalyos, de most ugye ezt is nezik...

Bocs, hogy most csak magunkrol, de meg nem olvastam el, se itt, se a listan a hozzaszolasokat.
Moni

moni

Sziasztok!

Moni: okosat nem tudok mondani, de szerintem ne csináljatok nagy ügyet belőle. Ha a többi jel megy, akkor az összkép azért jó lesz, és ezesetben szerintem inkább legyen egy jel ronda, mintsem elmenjen a kedve az egésztől! Amit lehet csinálni: kézügyesség fejlesztő játékok (kézművesség főleg).

Orrfolyósoknak (alkalmi orrfolyósoknak Kép) jobbulást!

Ancsi ma túllett az utolsó dupla oltáson (5 hós). 8450 g, 69 cm. Dokinéni abszolút jól viselte, hogy még nem adok neki semmit, sőt, mikor meséltem, hogy mindent nagyon les az asztalnál, még ő nyugtatgatott, hogy ez egyáltalán nem azt jelenti, hogy kell neki a kaja!!
A leányzó tegnap a maga módján megkezdte a hozzátápit: állatkerti belépőt evett.... Eddig is kedvelte a papirokat, remekül lehet gyűrögetni, hát most véletlen hason is hagytam papirozni igy viszont rámászott és módzseresen szopogatta, mig én vasaltam, Gergő üvöltött (nem sikerült valami hajtogatás), másik kettő el volt máshol.... Mire néztem, jól szétázott a papir. Következő szopi után bukott egy adag papirt is... Ma meg délelőtt a pelusban lehetett olvasgatni. Komolyan, még a betűk is teljesen kivehetőek voltakKép. Tudom, tudom, inkább almát adjak neki, ha már mindenáron akarok valamit.Kép

Ildi

Ildi
pildi

Jaj, csak elfelejtettem: Magdi: gratula Mikinek!!Kép
Ildi

Ildi
pildi

Ma meg nem irt senki ide! Szomoru vagyok! KépKépKép Mi tortent? Most levlista vagy topic?
Moni

moni

Sziasztok!

Moni!

Én igyekszem, dehát magammal már mégse beszélgethetek itt, nem?
Hogy van Viki orrocskája?
Ma Ancsival kipróbáltam az orrszivót, kicsit néha szörcsi a gyerkőc, de szerencsére orrszivó is azt nyilatkozta, hogy nem vészes a dolog.

Jaj, ezt elmesélem már, ezen derült a múltkor egyik tannéni órákig, és közölte, hogy véssem fel. Bár igy irva tán nem olyan nagy poén.

Gergő: ki mehetek wc-re?
Tannéni: Ki.
Gergő: HÁt én!

Gergő ha odafigyel, egész jól tud helyesirni, jobban, mint Ilcsi. Erre Ilcsi havijegye jobb, mint Gergőé. Nem értem én ezt.

Evey jársz néha erre még????? Létezik olyan, hogy mogyiszbokor nekiáll októberben virágozni????

Tényleg, lányok,ugye irtok mindenhova ha hir van Eveytől???

Sziasztok:
Ildi

Ildi
pildi

Sziasztok!

A mai nap negatív csúcs volt Levi alvását tekintve. Végre Zsombi nekiállt hajnalok hajnala helyett fél7 és 7 között ébredni. Erre Prücsi tér át a hajnali ébredésre. Ma negyed hatkor hajnalban. Jajjjjj! Neki még azt sem mondhatom, hogy tessék aludni, tedd le a fejed. Mert csak vigyorog rám és gagyog. Ha becsukom a szemem, akkor pedig fel van háborodva.

Ma ennyire van erőm, bocs!

Snoopy

KépKép
snoopy

Csajok!

Segítsetek! Borinak vírusos torokgyuszija van, és ma este érzékeny volt a füle is, amikor körbetapiztam... Nem üvöltött tőle, de nem esett jól neki. Mik a középfülgyulladás jelei? És mit lehet tenni ellene?
Többen írtátok már itt a kövirózsát, van is a kertben, de nem tudom, hogy hogyan nyerjem ki belőle a folyadékot (illetve erre még lenne ötletem), és hogyan adagoljam... Kell-e oldani valamiben, ilyesmi. Na és homeobogyó?

Köszi:

Dia

[size=12:d15e2bdd2c][color=blue:d15e2bdd2c][b:d15e2bdd2c]Gyerekszoba blog - Neked is volt gyerekszobád?[/b:d15e2bdd2c][/color:d15e2bdd2c][/size:d15e2bdd2c]
dia
Budapest

Dia!

Letéped egy levelét és a füle fölött összenyomod, így a fülébe csöpög a leve. Én akkor szoktam csöpögtetni, amikor panaszkodik, hogy fáj.

Magdi
gallainémagdi

Sziasztok lányok!
Nna, most végre végigolvastam az elmúlt heti termést!
Először is: mi van Evey-vel? Valaki kérdezi tőle, hogy lehet bemenni látogatni a császárosokat: miért, megvan a baba???
Teljesen megzavarjátok az ember lányát ezzel a "kettős könyveléssel", ide is, meg levlistára is, ráadásul ez utóbbit én nem is látom...Kép, ti meg nem tudjátok, mit hova írtatok meg, szal egy kicsit zavaros. Nem szemrehányás, csak tényközlés! Kép
Orrfolyás és bölcsi: biztos, hogy összefüggnek, és szerintem nem is lehet tenni ellene semmit. Idővel hozzászoknak a gyerekek, és elmarad az egész, mintha sose lett volna. (Jellemző, hogy Bence, aki tavaly járt bölcsibe, folyton folyatta az orrát, idén meg, hogy itthon van, semmi baja - igaz, az időjárás is más.)
Ildi, Gergő KépKép
Kanga, ha valamit utálok a gyerekezésben, az éppen ez a gyógyszerezős időszak - nem hiszem, hogy elveszett volna bennem egy egészségügyis, vagy ha igen, akkor nagyon! Kép
Pele, Bence is alig mozgott középidőben, még utána se, el is mentem orvoshoz, hogy nincs-e valami baj, hát persze, hogy nem volt! Ezek a negyedik gyerekek már csak ilyenek Kép
Mindenki másnak is puszi!
Kíváncsi
kíváncsi

Sziasztok!

Ancsi negyedik mocorgott rendesenKép, most sem az a nyugis tipus.

Snoopy, überelek! Ancsi ma hajnalban nem is tudom mikor ébredt, és fél 6 el volt mire vissza aludt. Azt tudom, hogy 1 kor evett, aztán 3 -kor hallottam, de nem voltam hajlandó felkelni, elaludtam, és valamikor 4-fél 5 között ébredtem, akkor is fent volt. Hogy közben aludt-e,nem tudom, mindenesetre fél 5-től lelkesen próbálkoztam, cicit nyomni a szájába, hogy addig is csöndben legyen. Egy darabig elfogadta, de aztán nem fért bele (igy is mindent összebukott). A végén hátsimizés közepette aludt el, márpedig ilyen még sose volt! (vagy cici, vagy valamilyen mozgatás mindig kellett neki)

Dia: én úgy csináltam a kövirózsát, hogy fokhagymanyomóval nyomtam szét, utána már könnyebb volt kifacsarni a levét. Egy tisztára mosott ex-orrcseppentős akármivel cseppentettem, egy csepp per fül dózisban. Ilcsinek nagyon bejött!

A fene vigye ezeket a takonykóros dolgokat, jobbulást mindenkinek!! (ma már mi is túl vagyunk egy orrsziváson. Ciki, dög erős a porszivó. MOst vettem újat, mert az előző motorját leégettem. val. nem elég sűrűn cseréltem a porzsákot. Ezen (is) van porzsák telitettség jelző és most nagyon résen vagyok , ha piros rögtön üritem. Igen ám, de tök üres porzsák mellett, ha az orrszivót rácsatlakoztatom, akkor hiába nyitom a szelepkét a nyelén(a porszivónak), akkor is pirosba megy a jelző (magyarán lefogja a légáramlást az orrszivó). Most meg még nagyon vigyázósban vagyok, nem szeretném ennek a motorját is leégetni! Egyelőre a tömités rontásával oldjuk a dolgot, igy az orrszivó mellett is megy be levegő, de nem tudom, ez igy mennyire fogja rontani az orrpucolás hatékonyságát (még nem gond, mert folyós a trutyi, de ha sűrűbb lesz...) A régi porszivóval nem volt ilyen gondom.

Sziasztok:
Ildi

Ildi
pildi

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?