Új privát üzeneted érkezett!

Ancsi: szó sincs gerjedelemről! Épp azt mondtam, hogy nem szexuális tárgynak tekinti a lányát az apa! Hogy is lehetne, hiszen totálisan tabu. Amúgy meg a lány is szerelmes az apjába, igen. Tudod, a klasszikus: "apa, ha felnövök, te leszel a férjem". Abszolút van, ahol ez kimondódik nyíltan. Máshol nem. De ha megfigyeled, jó esetben a lány nagyon is tudja "csábítani" az apját. Mi ezt úgy látjuk, hogy a lány az ujja köré csavarja apucit.

Kép
Kép
tinu

Kattix,
Teljesen megértem a parádat, én biztos nem is vállalnám, h kint szüljek :?

Barbi,
Gratula csajodnak a becézéshez :D

Votiv,
Képek csúcsak :D Hihetetlen, h már LiliRóza mekkora és milyen csajos, Isti pedig annyira jóképű, biztos dögleni fognak utána a csajok :D :wink: Nagyon szépek vagytok! :D
És szuper, h ennyire bejött a w ovi :D Olyan jó volt olvasni, h Isti mennyire jól érezte magát :D

Zuzi,
Ha jól értelmeztem a tegnapi kókuszt, akkor a mai napon lesz a fogmosásos műsor :) Úgyhogy médiasztár fiadat ma mindenki megnézheti :wink:
És hogy nálunk milyenek a hisztik? :? Az biztos, h nagyon változatosak :lol: Mondjuk szerencsére földhöz verem magam, meg ilyenek még nincsenek. De pl. a leglájtosabb az, amikor kifeszíti magát és nincs rajta fogási felület és éles, fülbántó hangon sikít, bőg, aztán ami már kevésbé tetszik, h ha föld közelében van, akkor a fejét el kezdi verni a földbe :roll: Ha épp kézben van, akkor amit ér a fejével, az én esetemben vagy a fogsorom magassága vagy a mellkasom :roll: A legdurvább pedig a karmolás és csipkedés. Vmelyik nap egy darab bőrt az orromról nulla körmökkel sikerült neki lekapnia :shock: :roll: :x Ha meg vmi tárgyról van szó, h nem lehet a kezében, akkor gyorsan földhöz csapja és pluszba még a környezetet is leamortizálja :roll:
Pannus hasonlóakat csinál?

Ancsi,
Ez a bkv-s dolog nagyon durva :evil:

Lindi,
Nem is értem, h bírsz ennyit megállás nélkül fordítani meg tolmácsolni. Emelem kalapom :wink: A családod meg egyenes szuper, nagyon jófejek lehetnek :wink:

Szrek,
Lúdtalp :( De az a lényeg, h kinőhető. És tényleg jó, h írtad ezt a kontrollt, nekem nem is említették eddig, se a dokinő, se a védőnő :?
Amerikával én is hasonlóan vagyok, mint te :wink:

Nuk,
:( Sínhez kitartást a csajodnak!!!!! Szemtapaszra nem tud vmit tippet mondani a doki vagy a védőnő? :?

Rylie,
Áh, a varratszedés már nem is volt annyira gázos, kb. 2 perc alatt kiszedték úgy, h közben a csajom is szórakoztatta őket :lol: :lol: Nekem a gátvarratom kiszedése sokkal jobban fájt, ezt meg sem éreztem :D

Deni,
Annyira édes a kiflimajszoló pasid, főleg a második képen :lol: És tök jó, h bejött Nektek a táncház :D Akkor most már nekünk is ki kell próbálni :wink:

És igen végre van újra ER, meg Grace Klinika, meg SZF is :D

Zsanci,
Micsoda vacsi :lol:

Ríd,
Szerintem lehetett vmi a levegőbe, mert Adél sem akart egy könnyen este elaludni :? 11-kor sikerült lenyomnom.

Kép Kép
curse

Tinu! azt gondoltam, hogy apukáknak nehéz ebbe belegondolni, de akkor is meg fogom kérdezni mi a véleménye :mrgreen:
zavar: legyen igazad, hogy ne legyen :wink: .
s miért természetes hogy a serdülő lánytól nagyobb távolságot tartani? nem akarok szőrszálhasogató lenni, csak úgy elméláztam rajta.
RJ-nél olvastam, hogy azé nem annyira természetes amikor azt mondja a gyerek, hogy "apa te leszel a férjem". sőt ezt inkább akkor teszi a gyerkőc, ha azt látja, hogy anyuka elhanyagolja apukát, s így próbál "rendet" tenni.

Ancsi! az hogy lányka "szerelmes" az apjába sztem teljesen normális (egy ideig). 1. mert te is :lol: 2. mert őt ritkábban látja. 3. mert ő az első ffi az életében.
persze lehet hogy leegyszerüsítem.

Akata! nem teljesen értem amit írtál, de az alapgondolat :lol: :lol: :lol:

Curse! nem semmi hisztik :roll:

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
gödibarbi

Barbi: hát igen, nem általános, hogy kimondják a gyerekek, hogy ennyire tudatközeli, de azért nem tartom kórosnak :wink:
A távolságtartás épp a nemi érés miatt természetes. A serdülő egyre inkább "birtokba veszi" a saját testét (vagyis már nem anyuci fürdeti, öltözteti, vigyáz rá, hogy meg ne fázzon stb.), vagyis testileg is leválik a szülőről (mindkettőről!). Ha belegondolsz, egyre kevésbé természetes, hogy akár az anyuka, akár az apuka úgy nyúljon a kamaszhoz, ahogy korábban (annyit simogassa, puszilgassa, egy ágyban heverésszenek stb.). Amúgy az analitikusok úgy tartják, hogy a serdülőkor indulatilag nagyon hasonlít az ödipális időszakra (4-5 éves kor), vagyis újjáélednek a korábbi élmények (apának tetszeni akarás, anyával való rivalizálás, ha lányról van szó), és újból meg kell oldani úgy, hogy apáról való leválás, helyette párkapcsolat kialakítása és anyával való azonosulás (női szereppel).

Kép
Kép
tinu

Sziasztok!

Hú, érdekes téma :D
Mondjuk azt látja az ember a gyerekén, hogy milyen csaj/pasi :mrgreen: mármint majd tizenévesen (vagy pl már most ennyi idősen is annyirahelyes vonásai vannak Ábelnek és igazán helyes srácnak tartom ;) ) meg a kamaszok pont a nemi érésük miatt egy nagyon is szexuális légkört árasztanak, és ez így természetes, de a rájuk ugrás ettől még szerintem messze van szerencsére
kicsit más, de a tanítványaimnál is jó volt látni, hogy hogyan működnek kamaszként, melyik milyen és a csapatban ki milyen szerepet tölt be, melyik pasizik vagy nőzik
és igazán szépek mind ebben a korban (bár mindenki minden korban szép :D)

na ez ilyen se teteje-se veleje, inkább csak annyi akart lenni, hogy nyilván látom majd Ábelen, ha ápolt, csinos, sportos vagy nyiszlett :mrgreen: pasas lesz de ettől még nem úgy nézek rá
és ugyanakkor a lamúr már most dúl :lol:

tornázni nem tudom, hogyan kell rávenni Ábelt, mert ezek nem olyan gyakorlatok, amiket nekem kell vele csinálni, hanem amiket egyedül neki kéne; mindenképp vmi játékkal próbálnám, de ha egyszer nem hajlandó pl lábujjhegyre állni, akkor sokat nem tudok tenni; nlha megy így magától, de hogy ezt külön tornaként a többi gyakorlattal egybekötve tegye, az egyelőre nem megy

Curse,
szerintem ez látszik laikusnak is a gyereken, múltkor Barbiéknál sasoltam Angi lábát, mert rajta is egy olyan könnyű benti cipőcske volt, mint ami Ábelnek is van és amit én személy szerint utálok, mert semennyire sem tartja a lábát, akkor már inkább zokni - no és jól látszott, hogy az ilyen cipő Anginak okés, mert csak gyereklúdtalpa van, míg Ábelnek ez a cipő nem okés, mert neki a bokája is tökre bedől és totál telitalpas medvebocs :mrgreen:
szóval jó ha viszed kontrollra önálló járáskor de azt nagyjából szerintem te is látod, ha nem kerek a dolog ;)
hisztikhez kitartás, egy darabig még lefele megy a dolog a lejtőn; nálunk bevett időnként a dm/müller/auchan stb padlóján fetrengés vagy 1-2 Macs-féle kinek-segítsem-még-fel-a-kabátját-történet, de igyekszem jól kezelni :lol: szóval lesz ez még így se
és igen, Ábel is harap, csíp, karmol, hajat húz, még nem jöttem rá hol a kikapcs gomb :lol:

Kép

Kép

:D
szrekuc

és beértem Barbit, jesssssssssssssssssssz :mrgreen: :lol: 8) :lol:

Kép

Kép

szrekuc

Szrek,
fiús anyatársam, hát ugye, hogy a miénk a legjobb pasi a világon? :lol: :lol: :lol:
és ugye, hogy ez szerelem?? :D :D :D

Tinu,
veled úgy vagyok mint egy könyvvel: mindig az én gondolataimat mondod csak én ezeket sosem fogalmaztam meg. Nagyon jó! :D :D mármint az, hogy azt gondolom ezekről a dolgokról amit a Tudomány is gondol róluk :lol: sajnos ezt nem minden területen mondhatom el magamról:mrgreen:

Barbi,
mit nem értesz? nem értem....(újra elolvastam és én sem értem) :roll: :D viszont így van nem?? :wink:

Curse,
ugyanúgy hisztiznek a gyerekeink :D úgy örülök, hogy nem egyedül az én gyerekem hendikeppje, hogy a földbe veri a fejét!! gyorsan hazamegyek és elmondom Apának is, ő is had örüljön!
(basszus néha kékülésig képes Mekka felé fordulva.....)

Kép
akata

Curse!
Detto nálunk is :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: , csak itt van még egy majdnem 3 éves dacolós is, énmeg mán nem is tudom, hogy melyik a jobb :twisted: :lol: Jó látni, hogy nem vagyok egyedül, ugyanakkor KITARTÁS!!!! :D

Mi el Esztergomba, holnap disznóvágás. Disznólkodni vágyó topictársaim írigykedjenek :lol: :roll: :lol: Ésésés, bár már lehet, hogy a válaszokat nem olvasom, de szerintetek ez tényleg gáz élmény egy gyereknek??? Mondjuk B-nek??? MAgát a "leölést" (brrrrr) nem fogja látni, mert nem a háznál lesz, és szerintem a pörzsölést se, de az utánn lévő dolgokat igen. Én kis koromban nagyon élveztem, ezért fel sem merült, hogy ezzel kárt okozok a gyereknek. Szerintetek??????

Kép
Kép
zuzmo1

Kata: látod, te természetesen vagy okos, én meg csak tanultam. :wink:

Zuzi: nem hiszem, hogy kárt okoznál. Szerintem ő is azt fogja élvezni, hogy közösség van, együtt munka, utána meg finomságok. :)

Hiszti: nálunk is már mutogatja oroszlánkörmeit Őnagysága. BÁr újabban a földhöz verős hisztit nem annyira produkálja, visszatért az alapnyafihoz. Viszont vettem egy Ergot, és ilyenkor beleapplikálom. Rögtön elhallgat. :)

Kép
Kép
tinu

Sziasztok!
Tinu, lehetne még 1 "szakmai" kérdésem feléd?

Ma P nag ylelkesen üdvözölt, amikor mentem érte az óviba, mesélt, ugrált, stb. Az óvónéni meg: "Jé, P, te ilyen is tudsz lenni?"
Ebből lett egy komolyabb beszélgetésünk,h örül,h ilyennek látja Pt, mert az oviban folyton csak egy kisfiúval játszik, vagy egyedül, nem is nagyon szól senkihez, ha kérdezik ,akkor is a legminimálisabbat válaszolja. Kérdezte,h otthon is ilyen-e, mert ők már beszéltek a másik ó.nénivel,h ez "furcsa" (ő használta ezt a szót).
Elmondtam,h első gyerek miond2 irányban a családban, csak B van rajta kívül egyelőre, így ovis kora előtt sokat volt nagyok társaságában. Idegen környezetben lassan oldódott mindig is. De családi körben élénk, sokat beszél, stb. Egész kicsi kora óta hihetetlen jól eljátszik egyedül (pedig nem hagytam magára soha). A játszótéren sosem barátkozott más gyerekekkel, vagy szinte alig. Óvónéni szerint, ezek árnyalják a képet, de továbbra is "furcsának" találja kissé, merthogy szept.óta a többi gyerek már jobban feloldódott. P is sztem, és nagyon szívesen meg yaz óviba, meg mesél is itthon róla. Én nem látom "kürosnak", de ugye nekem nincs másik gyerekkel tapasztalatom (ill.Bvel, de ő még kisebb, és már most látom,h ő nyitottabb).
Tudom,h ez így nem igazán mérvadó, de szted jelezhet ez vmiféle gondot Pnél?
rídonli#

Egész du.ezen rágódtam...
Most el fürdetni, este még jövök, ha minden jól megy.
rídonli#

Ríd: szerintem ha aggódsz, menj el nyugodtan a kerületi nevtanba és meséld ott el. Valszeg megvizsgálják P.-t (nem fájdalmas :) ) és választ kapsz a kérdésedre. De szerintem ez még változhat, hiszen mondtad, hogy lassan oldódó. AMúgy meg nem kell mindenkinek extravertáltnak lennie. Ha P. nem szenved, és te is okésnak tartod a dolgokat, akkor nem kell túldimenzionálni a dolgokat. :wink:

Kép
Kép
tinu

Ríd,
Én P-m is nagyon hasonló Te P-dhez. Már legalábbis azokban, amiket írtál. Ő most is inkább az óvónővel játszik és vele beszélget. És roppant ritkán barátkozik másokkal - akkor esetleg, ha jönnek hozzánk, de játszótéren eddig talán 2-3 gyerek tetszett meg neki (2 év alatt). Óvodai beszoktatás elején említette is az óvónő, hogy olyan anyás vagy mi (napokig az ölemben ült és nem mozdult). Most az ő ölében ül :lol:
(Én magamra - vagyis a kisiskorás kori magamra ismerek P-mben, csak ő okosabb 8)
Rágódás - ha mi egyszer összeülnénk és együtt rágódnánk!!!! Mer én piszok jó rágódó vagyok!!! (Az egyik legjobb a barátnőim szerint!)

Móni
Kép
Kép
monisa

Zuzi,
Én egyrészt utáltam az ilyen jellegű rendezvényeket, másrészt imádtam a parti-fílinget (hideg, pálinka, gumicsizma és az a fura Mici sapka szerűség a férfiakon).
De én korán vegetáriánus lettem és egész kis koromban csak imádtam a disznóvágást és kész. És ha most fel kellene sorolnom a lelki nyavalyáim okait a pörzsölés vagy mi eszembe se jutna (pedig nem egyet láttam és nem értettem egyet vele...) Sztem tök jó, hogy B látja nem csak boltban lehet kolbászt venni vákuumos csomagolásban.
Csak majd a sok szúró-vágó-forró cuccal vigyázzatok!!!
Receptet köszi!!!

Móni
Kép
Kép
monisa

Sziasztok!

17hetes kismama vagyok és a Szent Imrében fogok szülni augusztusba Dr. Szőnyi Istvánnál. Látom itt már jóformán csak anyucik vannak, de ha tudtok valami jó tanáccsal szolgálni korház vagy dokiról köszi.

további szép estét!

Mecsi :D
Kép

KépKép[/url]
mecsi

Tinu, megint csak köszi! És Moni neked is!
Ritkán van ilyen, sőt egyre ritkábban, de ma valahogy előbújt belőlem a paramami...
Még egy ténylegutolsó kérdésem lehet? :oops:
Azt is mondta az óvónéni,h P amikor a múltkor bepisilt, akkor azt mondta,h nem ő volt "hanem a feneke". Itthon is szokott mondani ilyet, pl. "nem én vettem el a Bojitól x játékot, hanem a kezem", meg sokszor mond olyat, ha ő szeretne vmit,h "A Boji azt szeretné..." (Régen volt egy babája is, a Beja :oops: , és vele csinálta ezt, anegatív dogokatt "áttette" rá, de erről már leszokott.)
Az ó.néni szerint ez egy kicsit gáz.
Én ilyenkor azt szoktam mondani,h a kezed a tiéd, vagy te csináltad a kezeddel, fenekeddel, stb...

Áááá, egy 4 évesnél m ár nem azon aggódik a paraanyu, h mennyit hízik/eszik, meg w-ül-e, hanem ilyen lelki dolgokon...
Megpróbálom újra leépíteni a bennem lakó paraanyut. :)
És nem zaklatlak ezekkel tovább benneteket.

Moni, te Pd mikor kezdte az óvit?
Szívesen összeülnék veled rágódni egyszer! :)

Disznóvágás: én messze kerültem, világ életemben. Januárban voltam az elsőn, de nagggyon vigyáztam, hogy úgy érjünk oda, hogy a gyilkolásnak már vége legyen... (Az akkor már nagybeteg Dédi miatt mentünk, hogy őt meglátogassuk.)

Mecsi, én nem tudok neked segíteni, de majd jönnek a többiek! Mormihoz gratula! :)
rídonli#

Ríd: én továbbra se gondolnám, hogy P. gáz lenne. :wink:

Kép
Kép
tinu

Ok, Tinu, köszi!
Asszem, meg kell szoknom,h az ó.nénik egy kicsit túlreagálják a dolgokat, ezt már egy másik anyuka is megjegyezte. De legalább odafigyelnek a gyerekekre, ez is valami, nem? :)
rídonli#

Akata :D ! No az nem tiszta, hogy úgy kezdted, hogy kialakul testi síkon, oszt utána meg kiderül, hogy ez nem is lényeg 8)
s igen sztem is igaz :lol:

Tinu!az persze hogy gáz lenne, ha a felnőtt nőt is apuka fürdetné :shock: , de miért ne lehetne az, hogy mondjuk apuka tinikortól kezdve folyamatosan egy segítség ffiügyben mint bennfentes tanácsadó? s esetleg ez fel is erősödik tinikortól? tudom ez kicsit naiv, no de miért ne? 8)
apjukot megkérdeztem: persze, hogy azt válaszolta hogy nem tudja elképzelni :lol:

Ríd! én nem vagyok szakember, de nekem is teljesen normálisnak, egészségesnek tűnik P :lol:

Zuzi! ma gyorsan ki is próbáltam a recidet. szülőoldalon már tesztelve. eredmény: :lol:

Szrek! :lol: akkor most érd be Tinut (ő később jött mint én 8) ) :mrgreen: :wink: :lol:

Mecsi! szia. nekem sem ő a dokim. Kórház remek választás :lol: én ajánlom az előadásokat, és dr. Bálint Sándor relaxszerdáit :lol:
gödibarbi

csak azért, hogy a lépést tartsam :P :lol: :lol: :lol: :lol: :mrgreen:

Zuz,
disznóölésnél ha a családi összeröffenés (haha) a lényeg, akkor szerintem semmi gond, sőt :D én kicsi korom disznóöléseire nem emlékszem, csak a koránkelésre meg a zabálásra :lol: de később, amikor nem is rokonyi disznóvágáson voltam, hanem csak egy szolíd cserkésztáborban aztán mégis disznóvisításra ébredtünk reggel, az nem volt jó :( de ez már sokkal később volt, szóval szerintem élvezzétek a családot meg a hagyományt és ne aggódj ezen :D

Ríd,
tapasztalatom ezzel nincs, de szerintem minden okés :D

Barbi,
igyekszem :mrgreen: de én nem beszélek sokat :lol: :oops: :lol: úgyhogy a dolog reménytelen :mrgreen:

és fordítva? mármint pl az ember nem gondol a szüleire, mint szexuális lényekre, holott nagy valószínűséggel egyikünkkel sem a gólya szállt le a káposztaföldön :mrgreen: :lol:
én nagyon remélem, hogy majd ha nagy ló kamasz lesz Ábel, le tudunk ülni beszélgetni dolgokról, de nem tudom, hogy mennyire lehet az ember a gyereke barátja, szerintem ez ugyanúgy nem megy, mint a tanításban sem, mármint hogy ennyi idősen (persze legyen őszinte, hiteles meg valódi szeretetkapcsolat, de még a nagy lázadáshoz és tiltakozáshoz is kell egy biztos szülői szerep - a haver, bizalmas ellen hogy lenne tiltakozás?) később megint más a szülő-gyerek kapcsolat persze
vagy nemtom :mrgreen: lehet h nem is erről beszélgetünk? :mrgreen: :lol:

Kép

Kép

szrekuc

Zuz,
melyik sütit hány fokon mennyi ideig kell kb sütni? tapasztalt szrek :lol:

Kép

Kép

szrekuc

KÖszönöm a megnyugtató szavakat! :)
Sztem is ok a csajom, ill. a zárkózottsága, meg nehezen oldódása egyértelmű, de azért ez még nem ok az aggodalomra azt hiszem.
Az óvónénitől hallani ezeket mégis elgondolkodtató volt, hiszen ő azért több 4 évest látott már, mint én...

Szrek, az télleg fura,h az ember nem gondol a szüleire, mint szexuális lényekre. Vajon ez miért van?
rídonli#

Hű én azt hittem a 2 év az már majdnem nagy korkülönbség. :D Na majd meglátjuk mi lesz. Egyébként tesóm is Kanadában szült és azt mondta no para.

Tinu, hát kint szülni drága annyit biztosan tudok. Ilyen 20-25.000 dollár körüli összegek repkedtek az egyik NLCs topikban ahol kint szült anyucik beszélgettek, persze ha a biztosító fizeti akkor OK, de zsebből azért gáz...... Szóval biztosítás nélkül nem szabad kint lenni. Kína, hát az elég más lett volna az biztos. :D Hű, el se tudom képzelni ott milyenek lehetnek a szülészetek.
Sógornőd mikor megy majd vissza dolgozni?

Ancsi, hajrá málnalevél!

Lindi, képzeld Félix tökre kinövi mindjárt a szupi kádat! :shock: Már úgy elrúgja magát a végétől néha hogy kopp a feje a másik oldalon. :D
kattix

Tinu,
Barbinak ez a mondata: "a férfiak mindig megkívánják a lánygyermeküket." mi mást, ha nem a gerjedelmet jelenti? ami szerintem (legalábbis remélem) nem minden apában merül fel, tehát szerintem a mondat nem igaz.

Zuzi,
szerintem a gyereknek meg kell tudnia, hogy azok az édibédi állatok előbb utóbb a konyhaasztalon végzik, s hogy honnan terem a kaja a tányérban. Lencse ugyanis még mindig nem fogja fel, s sokszor sír a meséken, vagy természetfilmen, ahol vmit megesznek.

Mecsi,
anno én is augusztusban szültem. készülj fel a dög melegre :), s utolsó 2 hónapban ne hajtsd magad agyon.

Szrek,
írok, mert Zuz elutazott. a kefíres sütit a receptben leírta, hogy 170 fokon kell sütni. (én 180-on szoktam) a másikat nem tudom.

NST:
minden oké, gyerek mozog, dobog, miegymás. vérnyomás rendben, hüvelykenet okés, fodrásznál kismama frizkót csináltattam (pár hónap leforgása alatt a majdnem derékig érő hajamból lett valami rövid izé), s még a kozmetikust is elkaptam pár szőr leszedése ürügyén.

ancsipancsi

Sziasztok!

nincs véletlen valakinek vmi egyszerű (pl ikeás) etetőszéke eladó? a nagyinál is kellene egy :)

fiam a saját nevét még nem tudja elmondani, de azt már igen, hogy "Talmácsi Gábol motolvelsenyző világbajnyok" :wink:

tegnap láttam Rylie szépséges pocakját és a gyönyörű, fiatalos mamáját is! :) akinek nagyon menő frizurája lett álá HL :) (az enyém sem lett rossz :P de asszem most festettem utoljára, mert iszonyúan viszket a fejbőröm :roll:)

Szia Mecsi! Szőnyinél Macskanyu és Pocakpacni szült, és ők nagyon szeretik :) a dokival nem lesz gond! :wink: a kórházzal sem, mert nagyon jó hely szülni, csak az utóbbi időben sajnos nagyon sokan lettek a kismamák/dokik, emiatt a hely szűkösebb és mindenki kicsit feszültebb :? de ezzel együtt is ez a legjobb hely :wink: pl. topik szempontjából is :D
kérdezz nyugodtan konkrétakat is, itt van fent egy szülőszobai csomag lista, összeállítva a szülésznők által: www.babanet.extra.hu

ha teheted, látogass el a H "rendezvényeire", kismamatornára (ezt a TB állja, és havi 1x van papás óra is!), kismamarelaxációra (szerda reggel, pontosan 9-től a szülészet szintjén a Ferkó Sándor teremben, dr. Bálint Sándorral) baba-mama klubba (ezt havi 1x a szülésznők tartják) vagy az előadásokra, amit a dokik tartanak. Az időpontokat a H honlapján találod.
Ez mind csodálatosan jó a szülésre felkészülés, lelki ráhangolódás szempontjából is, meg esetleg olyan kismamikkal megismerkedni, akikkel még akár együtt is szülhetsz :)
kellemes pocakosodást :)
votiv

votiv 8)
votiv

Szép napot mindenkinek,
Köszönjük a névnapi köszöntéseket Fanni nevében. :-)

Kattix: nagyon helyes fiad van. Amerikában nem jártam, de biztos nagyon jó lesz nektek, nyújork külön szuper, ahogy elmesélték. És tudod mekkora előny lesz fiadnak nyelvileg, erre gondolj. Félelmeket tessék elengedni és csak pozitivan gondolni rá. Szülni pedig tényleg ott is lehet, biztosan vannak nagyon nagyon jó kórházak, de időzítheted itthon szülésnek is. :lol: :lol:

Zuzi: Tv sztár Bazsira nagyon kiváncsi lennék, ha elcsípem akkor mindenképpen megnézem. Ma lesz? Ki látta az előzetest? Köszi a képeket, nagyon helyesek. Jaj még egyet akartam... B oda fog járni oviba is? hihi egy jó disznóvágás az pont nekem való lenne. :lol: :lol:

Deni: mekkora már a fiacskád.

Votiv: hihi mekkorát nevettem Rambo Istin, nagyon helyes pasika... Lilike is cukorfalat. Tegnap megint cranioztam, tök jó volt, bár még mindig inkább csak rosszabbodok. :lol: :lol:

Rid: részvétem. Jaj ezek a gyerekek mennyire "okosak" és érzékenyek. Szerintem sokat értenek belőle és mindenképp érdemes vele átbeszélni, mert különben benne marad és nem tudja lerendezni, akkor az mindenféle félelmekhez és parkákhoz vezethet. Ha pedig szépen helyén kezeli, akkor az nagyon egészséges, fájdalmas,de fontos.

Ovi keresésben vagyunk, van valakinek tapasztalata a XI.ker ovikkal?

Na hallom főnököm lépteit... jöhetne később is :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
johanna1975

Szép napot mindenkinek,
Köszönjük a névnapi köszöntéseket Fanni nevében. :-)

Kattix: nagyon helyes fiad van. Amerikában nem jártam, de biztos nagyon jó lesz nektek, nyújork külön szuper, ahogy elmesélték. És tudod mekkora előny lesz fiadnak nyelvileg, erre gondolj. Félelmeket tessék elengedni és csak pozitivan gondolni rá. Szülni pedig tényleg ott is lehet, biztosan vannak nagyon nagyon jó kórházak, de időzítheted itthon szülésnek is. :lol: :lol:

Zuzi: Tv sztár Bazsira nagyon kiváncsi lennék, ha elcsípem akkor mindenképpen megnézem. Ma lesz? Ki látta az előzetest? Köszi a képeket, nagyon helyesek. Jaj még egyet akartam... B oda fog járni oviba is? hihi egy jó disznóvágás az pont nekem való lenne. :lol: :lol:

Deni: mekkora már a fiacskád.

Votiv: hihi mekkorát nevettem Rambo Istin, nagyon helyes pasika... Lilike is cukorfalat. Tegnap megint cranioztam, tök jó volt, bár még mindig inkább csak rosszabbodok. :lol: :lol:

Rid: részvétem. Jaj ezek a gyerekek mennyire "okosak" és érzékenyek. Szerintem sokat értenek belőle és mindenképp érdemes vele átbeszélni, mert különben benne marad és nem tudja lerendezni, akkor az mindenféle félelmekhez és parkákhoz vezethet. Ha pedig szépen helyén kezeli, akkor az nagyon egészséges, fájdalmas,de fontos.

Ovi keresésben vagyunk, van valakinek tapasztalata a XI.ker ovikkal?

Na hallom főnököm lépteit... jöhetne később is :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
johanna1975

Votiv,
nekünk van egy, igaz nem ikeás, hanem brevi, de nagyon szivesen odaadom, ha elfér nálatok. Ez az a fajta, amiben aludni is tud a gyerek (én hülye, első gyereknél még elhittem, h ebben IS aludni fog!!), kényelmes, de a mi életterünkben ez túl nagy.

én pedig XI. kerületi kozmetikus után nyomozok. Ismer vki???

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

még vmi:
Meme második napja annyira pulsatilla, h mindjárt öngyi leszek!!!! :? :lol:
zsancikant

Bazsika már a tegnapi Fókuszban volt!

Zsanci!
XI. kerben a Bocskai úton van az én kozmetikusom (Szépségsziget), az Önkormányzat mellett, pont van egy buszmegálló előtte. 2 kozmetikus csajszi dolgozik ott, az enyém az Eszter, aki tévéseket is sminkel néha, meg átváltoztat és ilyesmik. nekem nagyon bevált, szerintem baráti áron melózik, s jó keze van, imádom, mikor a kezelés végén a masszázshoz (arc v. dekoltázs v. mindkettő) érünk. az üzlethelyiség az Eszteré (vagy az anyjáé), a többi ott vagy alkalmazott, vagy asztalt bérel. így van manikűrös, pedikűrös, fodrász is.
már a férjem is volt az Eszternél, és neki is nagyon bevált.
ancsipancsi

Zsanci, Szalontai Zsuzsa kozmetikus, 214-1430, Alkotás utca-Tartsay V. utca sarok, a MOM parknál, tudod, amellett a kávézó mellett, amiben Alma volt a pincérnő a Szomszédokban :mrgreen:
Zsuzsa avonos cuccokat használ, de tudok még egy gazdagréti kozmit is, aki ügyes, viszont Ilcsi néni cuccokat használ. (nekem meg nem igazán jön be a csípős paprika-krém, utána 2 napig lángvörös a fejem)

a széket köszönettel elfogadnánk :wink: mivel viszonozhatom? írd meg akár priviben is :)
leszaladna érte a tesóm, mikor mehet?

Johi, Tőletek nem messze, a Tétényi út-Etele út sarkán van tudtommal a kerület egyik legjobb ovija :)

votiv 8)
votiv

ja, igen, én nem írtam, hogy Eszti javarészt Gigi cuccokat használ, legalábbis most azokat láttam a szekrényében, meg olyan cuccokat, amiket én nem, de a kozmik jól ismernek. ami furcsa volt nekem, mikor elkezdtem hozzá járni, hogy a nyomkorászás után sose voltam olyan tarjagosfejű, mint korábban, más kozmik után.

Votiv,
tényleg az Alma-féle kávézó ott van a MOM mellett? :) én vhova a harmadik határba képzeltem mindig. :)

ancsipancsi

köszi lányok az infót, nekem Ilcsi is bejött anno, 2000-ben voltam utoljára kozmiban :oops: de a Gigit is nagyon szeretem, arcmasszázs meg extra rulez!

Vot,
jó az a tesódnak, ha mondjuk du 3-4 fele jön? Én nem leszek, de Marika igen!
vagy holnap reggel, mondjuk 8-ig, vagy ma este 6 után???? :lol: :lol:

viszonzás: ha jó vagyok nálad egy-két kávézásra valamikor,akár áprilisban is, nekem tökéletes!! :wink:
zsancikant

Barbi: szerintem az a természetes, ha egy tini a pasizós cuccokat a kortársaival beszéli meg és nem a szüleivel. Elvégre a kamaszkor a felnőtté válásról és a szülőkről való leválásról szól. Ez nem azt jelenti, hogy egyszer-egyszer ne lehetne dumálni egy jó a szülővel ilyesmiről, de a szülők úgyis olyan másképp látják a dolgokat abban a korban. Legalábbis az én emlékeim abból az időből valahogy ilyenek. :wink:

Szrek: na erről azt jutott eszembe, amit írtál, hogy a gyerekek számára a felnőtt szexualitás nagyon riasztó tud lenni. Emlékszem, mikor kb. olyan 12 éves lehettem, és már tudtam, hogy a gyereket nem a gólya hozza :mrgreen: (amúgy akkoriban nagyon gusztustalannak éreztem AZT, amit a felnőttek csinálnak), a nagybátyámról, aki akkor kb. 18 éves volt kiderült, hogy teherbe ejtette a barátnőjét. Na ettől az infótól tisztára besokkoltam. Mert a fantáziámban megjelent a nagybátyám, akit tökre szerettem, és a barinője képe, amint AZT csinálják. Vagyis inkább a gondolat, hogy ha terhes a csaj, akkor ők már csinálták. És ez olyan taszító volt. És amúgy nem én voltam túlérzékeny, vagy ilyesmi, a prepubertás korra abszolút jellemző ez az érzésvilág a szexszel kapcsolatban. A fiatalabb gyerekek meg tudomást sem akarnak róla venni, hogy mi az a szex (az iskolásokra gondolok) - jó esetben.
Na meg még azon gondolkoztam, hogy lehet, hogy valami kulturális is van ebben, mert nyilván azokban a kultúrákban, ahol a szülők és gyerekek egy szobában, térben alszanak, a gyerekeknek több infójuk lehet a felnőttek szexuális életéről (vagyis a szüleikéről) és más is lehet az érzelmi viszonyulásuk hozzá. Talán kevésbé érzik tabunak. Nem tudom, hogy így van-e.

Ancsi: hát Barbi így írta, de utána kijavítottam, hogy az eredeti gondolatmenetben nem gerjedelemről van szó, nem megkívánásról a szó szoros értelemben.

Kattix: és neked hogy lesz biztosításod? A férjed által? Vagy külön kell kötni? Vagy hogy van ez?

És némi szolgálati:
Az Örs vezér terei C&A-ban még ma és holnap MINDEN 20 %-os kedvezménnyel kapható!!!

Kép
Kép
tinu

Amúgy nekem ezért ennyi a hszek száma, mert 3 topikba írok. :oops: Na jó, nem mindig egyforma intenzitással, annyi időm nincsen, de azért így megnyomja azt a számocskát.
De mit szabadkozok, internetfüggő vagyok, na. :lol: Amúgy ebből a témából fogok doktorit írni, ha minden igaz. :wink:

Kép
Kép
tinu

Tinu,
ezt a saját tapasztalat miatt mondod vagy ez egy általános teória? mármint, hogy risztó a szexualitás
olyat már hallottam, hogy a kisgyerek esetleg félti anyucit, ha nagyon kiabál :mrgreen: :lol: :oops: :lol: vagy féltékeny is lehet persze bármelyik szülőre, de persze senki nem a gyerkőc előtt teljes megvilágításban intézi gondolom :lol:
de az, hogy riasztó, tök fura :o ezt is természetesen és mindegyik félnek megfelelően kell kezelni (kb mint a meztelenséget, nem? tehát pl ha én lazább vagyok de gyerekeről tudom, hogy neki már sok, akkor nem csinálom) kultúra, család meg egyén-függő gondolom
(én spec semmi riasztóra nem emlékszem, bár igazából nem különösebben érdekelt, hogy mit csinálnak a szüleim :roll: :lol:

Kép

Kép

szrekuc

Nekem meg az a riasztó, hogy pl akár a netről vagy egy délutáni tv műsorból is elkaphat a gyerek olyan jeleneteket amik nem neki valóak! Erről van most a Vekerdynek a cikke a Nők Lapjában és nagyon érdekes! Ott épp 8 éves kisfiúkról van szó, akik igencsak érdeklődnek a szex mivolta után :o

És én csak remélhetem, hogy leszek olyan okos/jó szülő mint anyukám, akivel aztán mindent meg lehetett beszélni és be lehetett vonni mert jófej volt és nem ment át az út túloldalára ha én épp habverőt hordtam a nyakamba :lol: meg elmeséltem neki, hogy lógtam a suliból egy fiú miatt és nem lebaszarintott, hanem megkérdezte, hogy legalább megérte-e és elmondhattam, hogy nem :cry: és őt vittük magunkkal a nagy szuper közös nyaralásokra középsulis korom elején, mert a többiek hozzá ragaszkodtak és a szülők meg ahhoz, hogy legalább egy felnőtt legyen velünk. És nem szólt be, hogy bariném ölelgeti a fát alkoholos mámorban, inkább "elbújt" be a házba, hogy ne legyen neki ciki, meg volt olyan nyaralás is, ahol egymás hegyén-hátán aludtunk fiúk-lányok és akkor is csak jót nevetett rajtunk és elment nekünk reggelit menteni, mert mi még a reggeli idejében simán húztuk a lóbőrt és és és hogy fogok én ilyen magasságokba érni???? :shock: :roll: szeretnék ilyen anyuka lenni, de egyszerűen nem tudom, hogy csinálta ezt úgy, hogy nem aggódta halálra magát miattunk ????!!!!

és igen a sérója tök jó lett és jól sült el a szülinapi ajándék, örült neki nagyon ;)
Votivval meg csevegtünk egy jót, legalább volt még egy valaki a szalonban aki nem úgy mozgott ott mint egy VALAKI :lol: :lol:

Deni: kiflis Bencus :)

Zsan: Kozmi van a Hvan szembeni 10 emeletes panel aljában, ahol UM rendelője is van! De több infóm nincs róla.
Enyém kozmi szerint, Ilcsinek nem sokára befellegzik az EU-s normák miatt, merthogy ugye ő nem használ tartósítót és nincs rá garancia, hogy egy Ilcsi termék meddig jó vagy hogy és emiatt lehet majd kakiban szegényke.. :roll:

Ma megvettem a dednek a Plusos sátorkombinációt és teljes az öröm!!! Igaz elfoglalja a szoba nagy részét a sátor+alagút, de hát ez van ;) Akit érdekel: 4e Ft egy indián sátor+iglu sátor+a kettő közt alagút. Mától van akcióba a Plusba!

Rylie
rylie

Szrek: az nem az én teóriám, amit leírtam, csak írtam rá egy saját élményű példát. (Amúgy arra is emlékszem, hogy mikor először hallottam, olvastam róla, hogy mi az a szexuális aktus, vagyis amikor úgymond fel lettem világosítva, akkor rettenetesen megdöbbentem. Emlékszem, én is el is határoztam, hogy ilyet én sose fogok csinálni. :lol: Abban reménykedtem, hogy talán ez az egész csak kamu, és IGAZÁBÓL ilyet mégse kell csinálni ahhoz, hogy majd gyerekem szülessen.) Szokták még mondani az analitikusok, hogy a gyerekek számára a szülők szexualitásában nem egyértelmű, hogy az szeretetből fakad, sokkal inkább agressziónak tűnik.

Kép
Kép
tinu

Votiv :) Szupi, hogy így bejött a w-ovi!! :D motorversenyző Isti :lol: :lol:

Ríd :) Igen, majd igyekszünk menni a jövő héten is táncikálni :wink: Jó lenne már látni a gyerkőceidet! P.-d nagyon hasonlít Bálintomra, kivi vagyok, ő majd hogy veszi az ovit... de ilyenkor arra gondolok, amit Tinu is írt, hogy mindenki más és nem feltétlenül csak az extrovertált típus az elfogadható, és hát valljuk be, apával mi is ilyenek vagyunk és még sokan mások is... Meg különben is, miért aggódnánk egyébként, nem igaz? :wink: :lol: Borinak gratula a spenóthoz meg a 4. foghoz!! :D

Barbi :) Műbőgés könnyekkel a tükör előtt :lol: :lol: :lol: ez csúúúcs!!!

Zsan :) Pulsatilla Meme :lol: sok +++++++++ hozzá!!

Ancsi :) Szupi, hogy nst-n minden rendben! :D Kozmiért meg irigy-mirigy, még Bálint előtt voltam utoljára ilyen luxushelyen... :mrgreen:

Curse :) Igen-igen, gyertek Ti is ropni! :wink: Varratszedést hogy bírtad?

Zuzi :) Disznóvágás sztem sem gáz, jó kis buli, ha ezt "közvetítitek" feléjük. :wink: Mondjuk érdekes, mert pl. amikor kicsi voltam, nagyanyám sokszor vágott előttem csirkét és én meg teljesen természetesnek találtam ezt a dolgot (levágjuk, aztán megesszük, stb.), de ma már képtelen lennék végignézni egy ilyet, sőt ha nekem kéne csinálnom, akkor már inkább vega lennék... :roll:

Johi :) Ezüstfenyőben jártatok már?

Rylie :) Anyukád tényleg jó fej lehet! :D :wink: Sátorhoz gratula! Egyszer egy alagutat én is szeretnék a srácoknak (csak még1 sátor már sok lenne).

Szrek :) Lábujjhegyre állásra rávehetnéd úgy, hogy "hogy csinál az óriás?" és akkor nyújtóztok, lábujjh.-re álltok, aztán jöhet a "hogy csinál a törpe?", stb. Ezt a csiribirin tanultuk és nagyon tetszik Bálintnak, itthon is csinálja, ha megkérdezem. És sztem nyugodtan csináld vele a gyakorlatokat, hiszen úgy sokkal izgibb és érdekesebb neki, mint egyedül :wink:
Ha megtalálod a hiszti-kikapcs. gombot, szólj!! csak az a ciki, ha mindenkinél máshol van :lol:

Az uccsó 2 napban mind2 gyerkő hiperhisztis nálunk is... már kezdek én is az lenni :mrgreen: :evil:

Kép
Kép
denizsa

Rylie,
anyukádat hú de szívesen kölcsönvettem volna akkortájt! az enyém átment az utca túloldalára :mrgreen: :D

És a 12 éves keresztfiamnak felvilágosító órákat tartanak. :shock: És a legfurább, hogy jogosan, mert érdeklődnek már nagyon, sőt van alig idősebb aki a tapasztalataival kérkedik. Én akkor még Lolka-Bolka függő voltam és a legnagyobb vágyam egy farmernaci volt! Na de , hogy a 8 éves érdeklődjék, ezt annyira nehéz megemészteni. Hol marad a gyerekkor és a plátói szerelmek?

Tinu,
Kissé pejoratív felhangot véltem kiérezni ... :? minden tiszteletem a tanult okos embereké, főleg ha a tanultságukkal segíteni is tudnak és akarnak. Ez előtt tisztelegtem, hogy te ezt nagyon jól csinálod ..... vagy ez most sértő??? :? :? :? hm

Kép
akata

Tinu,
így már értem.

Deni,
én se nyomattam most a kozmival, mert arra se neki, se nekem nem volt időnk. :( csak a mocskos munkát végezte el. (epilálás térdtől lefelé + szemöldök)

fáj a torkom reggel óta. már szopogattam homeos cuccot, de eddig nagyon fáj. és az még jobban fáj, hogy esetleg megbetegszem és semmi kedvem hozzá :lol:

ancsipancsi

Kata: jaj, dehogy volt pejoratív, sőt! Ez a hülye internet nem az igazi, nem helyettesíti a face to face kommunikációt! Én csak azt akartam mondani, hogy soha életemben nem jutott volna eszembe magamtól az olyan bonyi gondolatsor, amit leírtam. Ennyivel te sokkal több vagy, mint én!

Kép
Kép
tinu

Deni,
P-nél nincs hiszti-off gomb. Múltkor is mindenhol végignyomkodtam és csak jobban bőgöttttttt

Ríd,
Lehet hogy valóban gáz, hogy P. azt mondja nem ő volt, hanem más .... De akkor P. is gáz. Simán letagad bármit. A múltkor leejtett vmit (és a legdurvább ilyenkor, hogy azt mondom a fenébe (már ha észreveszem), de ha 5 percre békén hagynának a zsolnay stafírungommal is legozhatnának) és szóval azt mondta, hogy nem kell megkeresni a földön, mert visszaesett az asztalra. És általában bármit letagad.
Nekem ez borzasztóan tetszik és mintha olvastam is volna arról, hogy ez természetes.
Én egyébként meg nem merném kérdezni az óvónőt, hogy mit gondol a gyerekemről - még a végén nem azt, amit anyám és apám. Hogy egy zseni-zseni-zseni. Igazából attól félek, hogy amíg nem vagyok tisztában a gyerekemről nyilatkozó emberrel, addig nem tudom hova rakni a szavait. Ha anyám azt mondja, hogy én P-m különösen hülye mostanság, akkor tudom mit ért ezalatt és vagy igazat adok neki vagy nem. Ha egy tök ismeretlen ember mondja, akinek nem ismerem az értékrendjét, akkor összezavar.
Az is hogy sok 4 éves gyereket ismer egy dolog (és persze nagy dolog - de nem minden).

Sztem hülyeség lenne, ha nem a gyerekeid lelki életéről írnál (is) - engem momentán még a globális felmelegedésnél és a stria eltüntető krémeknél is jobban érdekelt P.-d lelki élete.
P. feb elején kezdte az ovit és én majd minden nap az ikeában vagyok ebédidőben (ha rágódni szeretnél). (Gyalog megyünk az oviba és nincs értelme hazamennem M-val...) De később - ha már korábban viszem P-t akkor sok helyre el tudom tolni a M-t. Az a baj, hogy a két kölökkel nem tudok bkv-zni, mert félek, hogy P. elalszik. (A járműveken mindig elalszik - és én mit csinálok 24 kg-nyi gyerekkel? Két részletben? 4 láb, 4 kar sok-sok fülecske, ujjacska...)

Képzeljétek, P. még nincs 14 kg és M. majdnem 12!!! És igazi kommandós kúszást nyom!! És fejbe tudja vágni a bátyját!!! És nagyasszonyosan bőg (karjára borulva zokog és néha felemeli a fejét, majd egy különösen heves zokogásrohammal visszaejti a földre).

Lindi,
Most esett le, mit írtál: leszoktattad B.-t az éjszakai evésről????!!!! Ha szerinted ez olyan valakinek is menne, aki nem dolgozik, nem keres pénzt, nem lesz egyre vékonyabb és izmosabb akkor megírnád, hogy csináltad???? Ha szted nekem nem menne ne írd meg, mert 1 év (vagy 3, attól függ hogy vesszük) már elment, még max. 3-4 ilyen van hátra.

Ancsi,
Gyógyulj meg gyorsan!!!

Szrek,
Én is annyit gondolkozom, hogy haverok-buli-fanta fíling lesz-e a gyerekeimmel és persze nem lehet. Mert még annyira se vagyok jó anya, amennyire lehetnék (úgy értem amennyi lehetőség bennem van). És valszeg az se lenne elég.

Rylie,
Írsz még anyukádról? Na jó, nem kell, csak engem tényleg érdekel.
Nekem is volt olyan barátom (nem pasim-barát, hanem sima barát), akihez ha mentem mindig megkérdeztem otthon lesznek-e a szülei! És nem elkerülni akartam őket.

Móni
Kép
Kép
monisa

Tinu! szülőszex: de vhol tudatosítani is kell a gyerekben hogy a szülők is művelik (merthogy ennek nemmeglétérről is olvastam negatív felhozatalt)

Rylie! hát beszélj anyuddal :lol: :wink: 8)
Nekem is hála tök jó fej anyum van, s pl.: amikor elvesztettem a virágom (hahahahaha :lol: ) akkor "rohantam" hozzá elmesélni

Ríd! az hogy figyelnek az ovinénik az tök szuper, de pl.: hallottam hogy így kezdődött oszt kiderült, hogy parásak. s persze, hogy ad az ember a szakember tapasztalt véleményére, de ne feledjük, hogy mindig vannak újdonságok minden szakmában :lol: .

Szrek! a lábujjhegyezésről Zsanciék jutnak eszembe. ha kell akkor majd úgyis fogja csinálni magától is 8) . persze megpróbálnám a Denijavaslatot is :lol: .

Zsan! a legjobb kozmetikus (nekem :lol: ) a Kosztolányinál van a McDonald's mellett. Ilcsis. Müller Erika (iwiw-es ismerőseim között is ott van)

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
gödibarbi

Sziasztok lányok!

Csak 2 röpke perc, mert persze most is dógozom. De már látom az alagút végét, ügyesen át- és megszerveztem a dolgaimat :)

Monisa! :lol: Micsoda bókok :oops: :D
Szóval ez a leszoktatósdi úgy történt, hogy már hónapokkal ezelőtt belekezdtünk, nem mondom, hogy sírás mentes volt, de próbáltuk kíméletesen, cici helyett csak popórázással és simogatással. Az első nap, mármint éjjel elég gázos volt, a második nap már kevésbé,és harmadik napra kimaradt a hajnal 3-4 órási szopi. Helyette lett csak a hajnal 6 körüli. Ez nekem így tök jó volt, mert jól bekajált és aludt tovább fél 9-ig. Csakhogy most kb 2 hete elkezdett fél 5 körül követelőzni és így 7 előtt ébredni. És besokalltam és vasárnap elhatároztam, hogy kész, elég volt. Persze Bajninak nem tetszett és cirkuszolt, és mikor már nem bírtam tartani, beraktam az ágyába és kimentem pisilni, és mire befejeztem, addigra visszaaludt (jó, kicsit tovább csurgattam, mint szoktam :) ). Aztán 1 óra múlva megint próbálkozott, de arra már fel sem keltem és max 1 perc után legyintett egyet és megint visszaaludt. Másnap simán átaludta. Hát így esett a nagy eset. Fő a határozottság :)
Persze ma negyed 7-kor ébredt (volna), de azért is megszoptattam és aludt 8-ig. Úgyhogy lehet visszatérünk az előző állapothoz, de az nekem baráti, úgyhoyg nem zavar.

És képzeljétek, tegnap Bajni az ölemben volt, mikor olvasgattalak benneteket és meglátta Félix képét és azt mondta, hogy "BABBBA".
:wink: Aztán délután meglátta az apja fényképét és arra meg azt mondta, hogy "APPPA". :wink: Hihetetlen, de úgy néz ki, ez a gyerek is beszélni fog :D (Gréti ilyenkor már egy csomó mindent mondott, mondjuk azóta be sem áll a szája)

Na, húzok dolgozni.

KépKép
KépKép
lindicita

Sziasztok!

Johi, XI.ker.ovik: a kanizsai utcairól csak jót hallottam, Pm kat.oviba jár, ha érdekel írok róla priviben. Elég sok ovi van a kerületben!
Átbeszélés: igyekszem, elég nagy zűrzavar lett a kis fejében, de m ár asszem nagyjából helyre raktuk a dolgokat.

Zsan, a Bártfai utcában is van egy Ilcsis kozm., a Fehérvári úthoz közel, tesóm oda jár, és szereti, én utoljára az esküvőm előtt voltam ott, azaz kb 5 éve ( :shock: )
Barbi, a tiéd a Körtéren van, ugye? (Nem a Kosztolányin) Engem erősen érdekel, mert rám is rámférne, és Ilcsis cucc nekem bejött régebben.

Tinu, én is netfüggő vagyok. (De gondolom, már észrevettétek :oops: )

Rylie, mennyire jófej Anyukád van! :)

Moni, köszi! A megértést, együttérzést, érdeklődést... :)
Örs nekünk messze van, mert P még csak fél napos az oviban, és m ire odaérnénk, már jöhetnénk is vissza. :( De egyszer majd jól kidumáljuk a kölykeinket,jó???
Már lenyugodtam, és TUDOM, h nincs Pvel gáz, de el kell fogadni, hoyg ő ilyen, bár még biztos sokat fog változni, mire felnő.
Nem kérdeztem én rá semmire az ó.néninél, ő kezdte el mondani, és látszólag spontánul. (Bár az egyértelmű,h a másik ó.nénivel beszéltek már erről, úh nem tudom,h mennyire volt spontán.) egyébként van az ovnak gyerekpszichológusa, aki elvileg bejár a csoportokba, és figyelgeti a gyerekeket, ha gond van, hozzá lehet fordulni. Meg fogom kérdezni, hoyg járt-e már Pék csoportjában, és mondott-e vmit Pre.
Nagyasszonyos bőgés :lol: B is nagggyon színpadiasan nyomja, ő leborul a földre, és Mekka felé hajlong, vagy a rácsoságyba kapaszkodva hátrahajol, és szenved... :) :) :)

Apjukkal ma voltunk a temetésen, szép volt nagyon.
Gyerekek tök jól elvoltak közben az Anyukámmal, és a Nagyimmal. Pt pedig (először) a kis ovis barátjáék hozták haza.
Apjuk a temetésről dolgozni ment, muszáj volt... :roll:
De holnaptól végre többet lesz már itthon! :)

És most beülök eg ykád vízbe lazítani, remélem a csajaim (kivételesen) nem érzik meg, és alszanak, mint a bunda!
Jóéjt!!
rídonli#

Sziasztok!

Tinu, nekem és gyerkőcnek a férjem biztosítása részeként lesz biztosításunk.
Ma feladták végre a vízumpapírunkat a kintiek, úgyhogy most már élesbe fordul a dolog, mehetünk a követségre hamarosan. Hű, most kicsit besz.rtam ettől a gondolattól. :oops: :D :shock:

Rylie, anyukád nagyon jó fejnek tűnik, én is szívesen olvasnék még róla.

Johi, én annó a Kanizsai úti oviba jártam. Szerettem! :D (Fogggggalmam sincs, most milyen, csak gondoltam leírom a tapasztalataimat. :mrgreen: )

Lindi, de édes Bajni, hogy Félix kedvéért még beszélni is elkezd hirtelen! :D

Akihez én jártam kozmetikus a Budafoki úton van a Karinthynél. Dr Hauschkát használ. Írjon privit akinek (és amennyiben) kell az elérhetőség, nem emlékszem ki kereste!

Most ennyi voltam mert én is internetfüggő vagyok és már az egész este elment lassan a topikolással. :oops: (Mondjuk apuci meg játszik a saját gépén, úgyhogy jól megvagyunk itt a nappaliban kettecskén. :? )
kattix

Ríd! igen lebuktattál nem Koszos hanem a Móricz :lol: (régen a Kosztolányihoz volt közel :roll: )
gödibarbi

Sziasztok!

Den,
köszi :D mindenképp úgy gondoltam, hogy együtt csináljuk, de egyelőre úgy sem csinálja; ezt a törpés-óriásos játékot meg zeneböliben is szabotálja
pedig néha megy magától lábujjhegyen, úgyhogy tényleg a játékos formában bízom ;) meg a cipő is jó neki
viszont a tornában a gyakorlatok többsége nem 2évesnek való - pl lábbal dobni meg elkapni labdát meg papírfecniket szedjen föl lábbal
majd valahogy játékos formában tovább próbálkozunk :D
és az is ott van, amit Barbi írt, hogy valahogy tudja ő, hogy mit hogyan kell szóval igyekszem csak kicsit stresszelni, de az ötletek mindenképp jól jönnek és nagyon köszi :D

Rylie, Barbi,
éljenek a jófej anyucik :D (ööö nálunk kicsit más a szitu ;) )

Tinu,
akkor deviáns kiskamasz lehettem :mrgreen: mert én ilyenre nem emlékszem vagy csak elfojtom ;) :lol:

Kép

Kép

szrekuc

ma és holnap Feketeerdő tortát gyártok. (több lépésben, hogy holnap friss legyen a hab, meg minden)
megyünk vendégségbe.

ancsipancsi

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?