Sziasztok,
vacsin túl,fürdetés előtt jövök egy kicsit...esetleg több részletben.
Ha már Mende: kb.4000fős község,a 31-es út mellett,Maglód és Gyömrő után,a mostani lakásunktől 17km-re van, 3!!! óvódával és egy általános iskolával gazdálkodik. Nincsenek lakóparkok és telepek,főleg régi vályogházak és újabb családiak vannak.
A mi házunk kb.100nm-es,tetőteres,1000nm-es telekkel(Szellőke,eladó a telkünk hátsó fele,merthogy 2utca között van és böszme nagy),16éve épült,és igazából nem is annyira felújítani,hanem inkább normálisan befejezni kell.
Ha 10km-rel közelebb lenne Pesthez,már 10milkával drágább lett volna,így "csak" 12,5 volt.
Természetesen hitellel,mert hiába az asztalos férj(nem a milliomosabb fajtából),ennyi pénz nem volt otthon a párnacihában.
És miért éppen Alaszka-Mende?
Én péceli vagyok,de ott már horror árak vannak,Anyuéknál meg hiába a 2generációs,5 szobás családi ház...nem nagyon volt maradásunk. És Mendét tudjuk megfizetni.
Ja, az önkormitól meg majd kérem a jutalékot a népszerűsítésért
A kisebbik porontyom szintén profi módon kommunikál, mert gyakran csak ül velem a konyhában és amíg én teszem a dolgom,beszélek hozzá egyfolytában,ő meg próbálgatja utánam.
Jázminnal sokkal többet foglalkoztam,meg a családom is(akkor még ott laktunk),Boginak meg egy örökké elfoglalt anya jutott,aki ugyan sokat beszél hozzá,viszont mindíg csinál valamit . Ritkan van olyan,hogy csak és kizárólag vele foglalkozok,sajnos!
Fürdünk,ha tudok jönni,megteszem.