Új privát üzeneted érkezett!

na, most látom, hogy személyesen is átvehető. akkor , ha más nincs.... :)
különben most találtam leírást, hogy a Medelának is van lanolin kréme, amit nem kell lemosni (mert csak lanolin). a Medela márkát is igen kedvelem, ezzel szívtam a tejet 9 hóig :)
ancsipancsi

Ancsi!
Aventes mosható betétet én annak idején a tecsóban vettem, illetve Tomi vette nekem, mert azokban az első napokban én csak otthon szoptattam, Tomi meg rohangált patikába, meg boltba :lol: Amúgy ,megkérdem barátnőmet, múltkor mondta, hogy tud occsón aventes cuccokat, mert a férje gyógyászati segédeszközös cégnél dolgozik. az itatókat, cumisüveget tuti olcsóbban tudja, nem tudom, hogy a betétre is áll-e ez.
Cicikrém: majd kölcsönadom a Weledás olajamat, már úgy sem nagyon használom, na az csodákra képes!!! :D
zuzmo1

Ancsi!
VAn még egy fél üveg gátmasszázsolajam is. Mi nagyon lelkiismeretesen csináltuk és így is csak a fele fogyott :lol: És van itthon még málnalevél teám is! Hú, asszem mindent rád zsuppolok, végre lesz hely itthon :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
zuzmo1

Sziasztok!

Ancsi, nemtom útba esik-e nektek, de az elefáni bababoltban is szoktak lenni aventes cuccok, amik neked kellenek. (Bocskai út, Kosztolányi térnél).
Én palástfű teát ittam szülés előtt (csak közvetlen előtte), mert az állítólag erősíti a méhizomzatot.

Zuzi, weleda-cicikrém sztem is szuper!!!
És én is ámulok és bámulok a 2. gyerekemen, mert egyszerűen MINDENT ért! Ma hozott egy egészen kicsi játékautót, és azt mondta "pici". Nem is az a nagy szó,h ki tudta mondani (csak 1x, többedszerre már nem tudta ilyen tisztán mondani), hanem , hyg ezek szerint van vmi fogalma a kicsiségről... P is okos kislány, de Bn el vagyok képedve...
Na, fényezem itten a csajaimat :oops:

Szellőke, ó, még mindig ez a kéz-dolog... ++++++++++++!!!!
És ez a Mende ilyen jó hely?
úúúgy szeretnék én is kertes házat! (Ahol nem lakik alattunk senki....)
rídonli#

Ja, még azt akatam,h úgy tűnik, a 2.gyerekek arra törekszenek,h utolérjék tudásban a nagyobb tesójukat. Ezért rövidebb idő alatt többet fejlődnek. :)
rídonli#

Áááá, és akkorát nőtt a 2.gyerekem,h mindent elér már, amit eddig nem, és mindentdemindent lepakol!!!
Megyek rendet rakni...
rídonli#

Ancsi: nekünk kék panda az egyik beszállítónk, hozzak neked tőle valamit? Hétfőn lesz csak itthon a lány, de megkérdezek tőle bármit, tök jóban vagyunk. :-) És náluk tudsz személyesen is átvenni. :lol: :lol:

Ancsi: sajnos tudja, hogy mindig partizánkodom a gépén, azt is hogy miket, csak azt nem hogy ennyit. hihi... kis naiv.

Kép
Kép
johanna1975

Zuzi: hát még nem lettem tejcsárda az egyszer biztos. Szóval az elől deszka hátul léchez képest egy milimétert már változtam. :lol: De az biztos, hogy egy kis finom rózsa masszíroztástól, ligetszépétől és egyébtől baja nem lesz. Szóval hajra cicinövesztés a barátnődnek. Majd keresek rá receptet is.

Kép
Kép
johanna1975

Ancsi: a lanolin sem annyira jó ám, én azt is lemosnám. Vegyél valami tök természeteset, mondjuk tényleg weledát vagy valami hasonlót. A weleda ciciolaj tényleg csodákra képes és nagyon finom is. :lol:

Kép
Kép
johanna1975

Ríd,
szerdán megyek fodrászhoz (szemben az Elefánival), de már tegnap felhívtam őket, és egyik cucc sincs nekik! :) ilyen az én formám. azért persze benézek majd a bababoltba, mert olyan jó ilyenkor nagy hassal bababoltozni :D

Zuzi,
szerintem férjem nem akkar engem gátmasszni, én meg magam semmiképp, úgyhogy ....
a málnalevél teát már nem kéne innom? eszembe se jutott venni múltkor se. :(

Johi,
akkor oké. csak gondoltam szólok, nehogy baj legyen. :)
én majd tőled biokecsap, meg olyan pehely rendelek, amit csak bele kell keverni a turmixolt gyümölcsbe. de ezzel még ráérek, ugye? a kék pandás ügyet meg megdumáljuk, ha nem marad más megoldás :).
a biokechup azért kell, mert Lencse néha az ujjával akarja a ketchupot enni, valamiért rákapott.

WELEDA CICIOLAJ:
nekem szimpi, de az illóolajokat nem kell lemosni? gyerek elájul, ha megszagolja, nem???
ancsipancsi

ja, és Johi!
még egy csomó mindent szívesen rendelnék, már csak lét kell gyűjtenem rá :)
most látom, hogy van neked Steviád. nekem lesz igazi növényem is, hamarosan rendelem egy kertészetből és nagyon kíváncsi vagyok rá.
ancsipancsi

Weledás olaj nyugodtan mehet bele a babába... legfeljebb jó lesz az emésztése tőle. Fanni imádta.
Biokecsáááááp király mi nagyon szeretjük és nem csak bio, de finom is. Nézelődj és szólj, ha találsz valamit. Bátran kérdezz, vevők mindig szétszednek. Málnalevelet kezdhetnéd már tényleg, de sosem késő....

Kép
Kép
johanna1975

Mielőtt megrendelem drágán, gondoltam megkérdem, nem láttatok-e véletlen SÜSÜ 1-es DVD-t valahol? a 990 ft-osok közt szokott lenni, de már se MediaM-ban, se teszkóban se Metróban nincs belőle :?

Ancsi, az illóolaj elillan, azért illó :wink:
nem kell lemosni a Weledát, azonnal felszívódik, épp elég ha nem szoptatás előtt közvetlen kened be, hanem 10 perccel előtte, vagy szopi után is lehet ápolni.

Johi, csak Te voltál cranión? Fannit nem kezelte meg Orsi? nekem anno a törött farkcsontomat 5 alkalom alatt tette helyre, de már a 2. után tudtam újra ülni (óvatosan)

Szellőke, neked is jó lehetne egy cranió kezelés a kezedre! vagy pránanadi. Ha esetleg nyitott vagy ilyen alternatív gyógymódokra. Traumeel kenőcs v Arnica?

votiv 8)
votiv

A tegnapi cranio engem kikészített, részletek alvás(mármint Réka alvás) után... 8)

nukada

Sziasztok,
vacsin túl,fürdetés előtt jövök egy kicsit...esetleg több részletben.
Ha már Mende: kb.4000fős község,a 31-es út mellett,Maglód és Gyömrő után,a mostani lakásunktől 17km-re van, 3!!! óvódával és egy általános iskolával gazdálkodik. Nincsenek lakóparkok és telepek,főleg régi vályogházak és újabb családiak vannak.
A mi házunk kb.100nm-es,tetőteres,1000nm-es telekkel(Szellőke,eladó a telkünk hátsó fele,merthogy 2utca között van és böszme nagy),16éve épült,és igazából nem is annyira felújítani,hanem inkább normálisan befejezni kell.
Ha 10km-rel közelebb lenne Pesthez,már 10milkával drágább lett volna,így "csak" 12,5 volt.
Természetesen hitellel,mert hiába az asztalos férj(nem a milliomosabb fajtából),ennyi pénz nem volt otthon a párnacihában.
És miért éppen Alaszka-Mende?
Én péceli vagyok,de ott már horror árak vannak,Anyuéknál meg hiába a 2generációs,5 szobás családi ház...nem nagyon volt maradásunk. És Mendét tudjuk megfizetni.
Ja, az önkormitól meg majd kérem a jutalékot a népszerűsítésért :lol:

A kisebbik porontyom szintén profi módon kommunikál, mert gyakran csak ül velem a konyhában és amíg én teszem a dolgom,beszélek hozzá egyfolytában,ő meg próbálgatja utánam.
Jázminnal sokkal többet foglalkoztam,meg a családom is(akkor még ott laktunk),Boginak meg egy örökké elfoglalt anya jutott,aki ugyan sokat beszél hozzá,viszont mindíg csinál valamit . Ritkan van olyan,hogy csak és kizárólag vele foglalkozok,sajnos! :oops:
Fürdünk,ha tudok jönni,megteszem.

Szilva
szilva001

hallo,
csak bucsuzni jöttem. holnaptol egy hétig Baján leszünk, ne keressetek (itt :lol: )
puszi
fibi

Vot,
hajlanék én az alternatívkodásra is, de először meg kéne arról bizonyosodni,h törött-e v sem.Mertmivel a János H sürgősségi ellátása erősen hagy kivánni valót maga után :twisted: :twisted:
Trumeel és arnica is folyamatosan segíteni próbálnak rajtam :-)
Süsüt nemtom, még nem tartunk ott :lol:

Macs,
enyém ismerős is sportkórházas,de megköszönném a privit, hiszen sosem lehet tudni!!

Szilva,
hotmailes címről visszajött a mél...
Lányaidnak naggyon szép nevük van!!Fotók?? Jah és én is BZS&KV-nél szültem kétszer, 2006-ban azt mondta,h a summát rám bízza, először legyek elégedett a szülésemmel,aztán döntsem el.
Vera tavaly tőlünk 25-öt kapott.
És Mende még: gyönyörű a környék, kevés a kisebbségi (csak azóta szempont, mióta az előző lakban a szomszédunk az volt :twisted: ) és még tudok mást is ;-)

Kép
Kép
szelloke

és én nem biztos,h a Verát kérdezném árak tekintetében.Márcsak azért sem,mert sztem ez nekik mindig szar lehet: sokkal többet van veled, de mégsem ő kapja a nagy zsét.
(persze, tudom: miért nem ment orvosnak...)
szelloke

lányok,
lenne egy kérdésem/kérésem:

jövő pénteken jönnek az amerikai szüleim, és van nekik 3 unokájuk, 10 éves lány, 9 éves fiú, 2-3 éves lány. MIT VEHETNÉK nekik????

és mégegy:
milyen hungarikumok vannak, amiket vehetnék a szülőknek???

előre is köszi
zsancikant

Zsan,
sztm itt minden hungarikum eszedbejut és csemegézhetsz :
http://hungarikum.lap.hu/
szelloke

Sziasztok!

Egész héten az orvosnál időztünk, mert sorban jöttek a bajok. A kötőhártya gyulladás végigvonult az egész családon, de volt hányás, láz, torokfájás is. Ma kezdett már egy kicsit jobb lenni a helyzet. Mindkét gyereket magammal kell vinnem az orvoshoz, ha egyikük beteg, és szinte borítékolni lehet, hogy a saját betegségünk mellett valamit még „összeszedünk” a többi kis betegtől. Ilyenkor nekünk is jól jönne egy babysitter.

Macs!
Nagyon vártam, hogy írj az első munkás hétköznapjaidról! Nekem még (reményeim szerint) jó messze van, hogy újra munkába álljak, de már foglalkoztat a dolog. Írtad, hogy végül otthoni munkával indítottál. Számtalan anyukától hallottam, hogy a munkakezdés a gyerek betegsége miatt késett. Kislányodnak is kötőhártya gyulladása volt?

Különféle bankok, intézmények ügyintézése miatt én is rengeteget mérgelődtem. Már rutinosan azt teszem, hogy a 30 napos ügyintézési határidő lejártát követően azonnal írok, tájékoztatásul közlöm, hogy további késlekedés esetén levelezésem másolatát (postai feladás dátumát igazoló szelvénnyel együtt) megküldöm az illetékes felügyeleti szervhez. Ez hatni szokott. Egy alkalommal 50 e Ft túlfizetésünk keletkezett egy kölcsönön, amit több mint két hónapig nem akartak visszautalni. Amikor irgum-burgum levelet írtam, és a PSZÁF-fel „fenyegetőztem”, egy héten belül jött egy levél, ill. a folyószámlánkra került a pénz. Tisztában vagyok vele, hogy senkit nem hat meg egy ilyen szintű ügy, és valószínűleg egy legyintéssel elintéznek, de azért az ugráló, piszkálódó ügyfelektől mindenki szeretne mielőbb megszabadulni. Engem meg nem érdekel, hogy milyen indíttatásból, csak végezzék el a dolgukat.

Ancsi!
Miért gondolod, hogy zombi létre kényszerülsz a szülés után? Lehet, hogy megtízszereződnek az energiáid. Ennek is adj egy kis esélyt.

Apropó! Aki ezt a gátmasszázst kitalálta, annak egy fotóval illusztrált használati utasítást is mellékelnie kellene az olajokhoz, hogy ne csak magamon nevessek. Nálam ugyanis mindig nagy nevetésbe fulladt a dolog; ilyenkor mindig úgy gondoltam magamra, mint egy hátára fordult, szerencsétlenül kapálózó bogárra. Elölről közelítve rövid volt a kezem, nem kaptam levegőt, és a babának sem tetszett a dolog, hátulról közelítve a derekam nem bírta a pózt. Jógi még nem vagyok.

Neet!
Királylányod cuki.

Akata!
A szobakerékpár csak abban az esetben érdekel, ha lehet rá ruhát akasztani. Nálunk a kezdeti lelkesedést követően egészen biztosan szobainasként végezné. A napi 14 óra gyerek után loholás, egyelőre leköti fölös energiáimat.

Szia Szilva!
Üdvözöllek! Új vagyok én is, és jó itt lenni.

Zsanci!
A 9-10 éveseknek puzzle-t, vagy valamilyen alkotókészség fejlesztő dolgot vennék (hobby bolt). Kicsi lánynak majd a lányos anyukák ajánlanak valamit, mert én már csak traktorban, targoncában, betonkeverőben tudok gondolkodni.

Votiv!
Süsü ügyben fogsz kapni egy e-mailt.

Denizsa!
Utólag is Isten éltessen sokáig!

Ruzicsky!
Remélem, hogy hamarosan jobb híreid lesznek! Terheléses vércukor vizsgálatra biztosan el fognak küldeni.

A Waldorf óvoda nagyon közel áll az én szívemhez is. A nagyobbik gyereket nagyon el tudnám ott képzelni, de azért vannak aggályaim is. Szerintem nem elsősorban a pedagógiai módszer, hanem az óvó néni személye az, ami fontos, és meghatározó szempont az óvoda-választásnál (már, ha választhat az ember). A Waldorf pedagógiával, ill. az intézményeivel az a legnagyobb bajom, hogy ilyen „puha vatta” a való életben sajnos nincs.

Kisfiam nevében is köszönöm a születésnapi jókívánságokat!

Üdvözlettel!
zsini
zsini

Nukada!
Isten éltesse Rékát!
Pü-t küldtem.
zsini
zsini

Nuk: BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT RÉKÁNAK!!!! Olyan nagyon-nagyon furcsa érzés ez nekem, mert a fejemben az van, hogy Réka még kicsi (Tüncihez képest), és meg se fordult a fejemben, hogy ő is lesz egy éves. :lol: Na de így vagyok Lilirózával is, meg a többi "csöpp"-pel a topikban.

Kép
Kép
tinu

Fél 3 óta járuk kórházakat, az útvonal Törökbálint-IKEA-Szt. Imre-SOTE. Itthon össze magzatvizeztem az ágyunkat, a parkettát, a fürdőszobát.

Az Animal Planeten valami gnúkról szóló film ment, amikor arra ébredtem, hogy kipukkant bennem valami és hogy bepisiltem... Eszembe sem jutott, hogy ez AZ... Aztán egyéb félreérthetetlen jelekből persze rájöttem, ezért telcsiztem anyuéknek, akik 5 percen belül lent voltak nálam. Zoli persze dolgozott.
Bementünk a Szt Imrébe, ahol Zoliékat hazaküldték, mondván, még nem lesz gyerek, ugyanis fájásom nem volt. Azt csak akkor mondtam a szülésznőnek, hogy 34 hetes vagyok, amikor anyuék már elmentek... Akkor bejött a doktornő és úgy döntött, hogy menjünk át a SOTÉra a koraszülés miatt. Úgyhogy anyuék vissza, át a SOTÉra

Ott egy fiatal doktorbácsi fogad, felveszi az adatokat és beküld a vizsgálóba. Fájás híjján azon jár a fejem, hogy Úristen, szőrös a lábam (másnap mntem volna gyantáztatni...). Aztán a dokira locsolok pár liter cucot, majd visszajön egy csapat orvossal, hogy konzíliumot tartsanak fölöttem.

Tavaly ilyenkor már zubog belém az oxitocin, Zoli szundikál mellettem a széken, én meg fekszem, bele sem gondolva, érezve, hogy gyerekem fog születni...

nukada

RÉKA!
ISTEN ÉLTESSEN SOKÁIG, SZERETETBEN, BOLDOGSÁGBAN!

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

BOLDOG 1. SZÜLINAPOT RÉKA!!!!!!

Kép
Drága Pici Réka!! Még sok szép és boldog évet kívánunk Neked és egész családodnak!!! Éljetek egészségben, bőségben, szeretetben :D
ölelünk Benneteket ezen a szép napon
Isti, Liliróza, Votiv

votiv 8)
votiv

RÉKÁT ISTEN ÉLTESSE SOKÁIG. (hogy szalad az idő!)

Zsini,
ma zuhanyzásnál konstatáltam, hogy nekem is rövid a kezem (vagy nagy a hasam? :D), de semminemű masszázshoz már nem érne le huzamosabb ideig.

Szilva,
tetszett a leírásod Mendéről. :)

Nuk,
nagyon érzékletesen írsz. megint kezdek félni a szüléstől :)

ancsipancsi

Rékának nagyon boldog születésnapot!
neet
neet

Boldogságos és szebbnél szebb szüinapokat Rékának!!!!

Kép
Kép
szelloke

Szia Nuk,
jaj,elsőre komolyan azt hittem,hogy tényleg kórház...de aztán leesett,és tavaly április óta állandóan olvasva a topicot és a blogotokat is,számomra nem vagytok ismeretlenek,tehát:
ISTEN ÉLTESSE RÉKÁT!
Céklát :oops: főzök a csöppnek,így van pár percem.
Szrek,
kérdezted a közlekedést, szerencsére 2kocsink van,na nem luxusjárgányok,az enyém egy 11éves Kia Sephia 200ezer km-rel,de arra jó,hogy az utazást megoldjuk vele,a család meg viszonylag közel,jobbra-balra nagyjából ugyanolyan távolságra lakik Anyu is,meg Anyósom is. Utóbbi mobilabb,mert van egy kis Daihatsuja,azzal Mendére is könnyebben eljön majd.Éppen tegnap ajánlotta fel,hogy ha akarom,akkor a hét bizonyos napján csinálhatok kimenősnapot,mert egész napra bevállalja Hugit.
Pedikűrös,és aznapra nem vállal vendéget,tehát ránk ér.
Úriasszony vagyok,hmmm?
Ide kell engednem Csészikét is,mert nagy barátja a betűknek,és Ő is írni akar valakinek!

Szilva
szilva001

Ancsi kedvéért visszaveszek egy kicsit a realitásból :lol: :lol: 8)

Kezdtem érezgetni valamit, jól esett volna egy kis séta, de rajta voltam az NST-n, úgyhogy minden egyes pisilésnél, vagy felállásnál hívni kellett a szülésznőt. Azt hiszem ilyentájt kaptam nospa injekciót, úgyhogy még szundizni is volt erőm/időm. Megvizsgáltak, de nem nagyon haladtunk, Réka ha lehet, még feljebb mászkál bennem, a szegycsontomat rugdalta a lábával. Zolin többször röhöött a személyzet, mert ott aludt az ágy mellett a széken :lol:
Aztán nem sokára behozták a roma csajszit és elkezdődött a szülés műsoros része :lol: :lol: :lol: :lol:

nukada

nmjhbzgtfvcdeertfguzjhokiléőöüpópuht6r :) áőé-.lopö9

123456789öüóju1563276859plé,pőőpél.jbnvtgrf

8) 8) :shock: ,kloi9u8jn76ztghbvcxyasí :roll: 8) :shock:

:?: :idea: :arrow: :!: wwwwwxxxxxxxxxxxélpoüöől.,

:evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :P :oops: :cry: :shock: :? 8) :lol: :D :) :( :o

Céklapempő készen,megyünk Anyuékhoz, a lányaim nagymamáznak,én meg megyek Mendére,kiskertemben kertelni.
Meg ebédet vinni a "dolgozóknak" (Apa,Nagypapa),mert festenek,mázolnak...és éheznek.
Szép napot mindenkinek,elsősorben Rékának,mert:

"...remek a hangulatom,
ma van :D a szülinapom..." :lol:

Szilva
szilva001

Bocs,
Jázmin szétoffolta a topicot,de írt mindenkinek,
remélem el tudjátok olvasni...

Szilva
szilva001

Drága Réka,
nagyon boldog első születésnapot!
:lol:
kisün

Pici Rékának nagyon nagyon boldog első szülinapot kívánunk.

Nuk mi volt cranion?

Votiv: Fannit is kezelte (volna), de nem volt lelkes. Valamelyest azért végig ment rajta a kezelés, de jobb lett volna, ha engedi. Jövő héten megyünk újra, rutinosan viszek könyvet, meg Józsikát, aki egy babája meg még néhány dolgot. Kiváncsi leszek, milyen hatással lesz ránk, egyenlőre jót nem tudok felhozni.... :lol: :lol: :lol:

Lányok help: Fanni elviselhetetlenül hisztis lett, én pedig ettől totál ki vagyok akadva. Persze lassan kezd egy ördögi kör lenni, mert már reggel kezdődik a hiszti és estig tart, ettől én idegbajos vagyok, amitől gondolom a gyerek még inkább. Szóval néha bögni tudnék, sőt pityeregni is szoktam. Más is jár hasonló cipőben, vagy csak enyim gyerek hisztizsák. Ti mit tesztek? Van-e valami higgasztó szer ötletetek? :lol: :lol: Nekem pedig valami nyugtató. Ma már szerencsére anyu is látta, hogy nem én vagyok mega érzékeny, mert tényleg elviselhetetlen, amit csinál. Persze cuki meg édes meg mindem, meg imádom, de ettől a falnak mennék. Köszönök minden reménykeltő szót... :lol: :lol:

Kép
Kép
johanna1975

Johi, itt is van primer rosszabbodás, mint a homeónál, de hamar átfordul ám javulásba! :wink: :D

Hiszti nálunk is van, duplán, mert a kiscsajom is iszonyatosan akaratos, pedig alig nőtt ki a földből. Legutóbb bejött, hogy Istinek "a hisztis kisfiúról" meséltem, és utánoztam őt, és persze magára ismert, elkezdett figyelni, és elfelejtette a hisztit egy időre :)
A játszmák (a szakirod. is így hívja) nagyon jellemzőek a dackorszakra, és fontosak a gyerek személyiségfejlődéséhez, úgyhogy az ő érdekében kell tökösnek lenni :wink: én úgy figyeltem meg, minél rosszabbul viselem (ha pl nyilvános helyen vagyunk, épp dolgoznom kell, vagy csak tele a törpöm), ő annál jobban hisztizik, és minél határozottabb vagyok, annál hamarabb jutunk dűlőre. Egy kis cseresznyeszilva is segíthet :wink:

votiv 8)
votiv

Johi,
gondolom nem nyugtat meg, de Lencse is hisztis. alapvetően egy jó gyerek, ám néha átcsap ördögbe. aztán, ha vmi nem úgy van, ahogy akarja (de apróságok ám, pl. hogy ő akar nekem vmit oda adni, ne én szedjem ki a fiókból), akkor elkezd egy bizonyos hangon üvölteni/sikítani, és eddig 1x tuszkoltam be a szobájába, s csuktam rá az ajtót, már ezt se csinálom (amíg bírja az idegrendszerem), hanem röhögök rajta, és ott hagyom a fenébe.
pl. tegnap is csinálta, mert haza kellett jönni tök sötétben a játszótérről. kiüvöltötte magát, mentünk kb. 100 m-t a kocsival, és én mondtam, hogy oké, most, hogy lehiggadt, majd máskor is elhozza apa a játszóra. erre újra kezdte, hogy ááááááááááááááááááááááááááá, apa nem fog elhozni többé. mondjuk kocsiban elég idegesítő az őrjöngése, de vhogy ki kell bírni.

Nuk,
vissza ne végy! majd max nem olvasom!
ancsipancsi

Torta (még csak :oops: ) a sütőben...

Ilyenkorra már elég durva fájásaim kezdtek lenni, már kaptam még egy nospat. Zoli is egyre éberebb lett (elmondása szerint), de Réka még mindig a tüdőmben rúgkapált. Eszébe sem jutott esetleg kibújni. Közben kb 2 percenként sírt fel egy gyerek, én már nagyon úgy éreztem, hogy sosem fogom meszülni az enyémet... :lol: De mivel repülő fent nem marad, gyerek bent nem marad...

nukada

Réka még "bent"? ;) Torta már kint?

Megfáztam és most rossz.

Johi,
hisztikről asszem sztorizhatnék estig. Recept ellene nincs, helyzete, gyereke, anyja válogatja. Az üvöltés maximálisan meg tud nyugtatni. Néha. Engem. :oops:

Szilva,
ezt a kódolt üzit nem értem. :lol: Van Jázmin-magyar szótárad?
neet
neet

Rékának nagyon boldog szülinapot!!!!!!!!!!! :D :D :D
Kép

Remélem minden beteg gyógyul már!!!++++++

Zsan :) Meme hogy van?

Johi :) C.s. hatás nálam minden kezelés után érezhető volt, rosszabbodás szerencsére nem volt, de javulás annál inkább :D :D Fanninak bulást!! Hisztihez kitartááást!!++++++ és a bach-csepp sem használ erre? Én is a szobát szoktam "bevetni", mint Ancsi, de szinte sose kell alkalmazni, elég kilátásba helyezni. Nálunk bevált, hogy lehetőleg csírájában elfojtani, még mielőtt belelovallja magát, mert minél tovább várok, annál gázosabb, és úgy teszek, mintha nem történt volna semmi, simi-puszi és figyelem-továbbterelés, ez az esetek 99%-ában bejön.

Zuzi :) Ma színházaztok, ugyi? Jó szórakozást! és majd mesélj!! :wink: akaratos Pannus :lol:

Fibi :) Sziaaa és jó Bajázást!!! pihizz is!! :wink:

Szellőke :) +++++++

Zsini :) Remélem most már gyorsan bultok!! Sztem is az ovónéni a döntő, nem az intézmény... :roll:

Kép
Kép
denizsa

RÉKÁNAK NAGYON BOLDOG ELSŐ SZÜLETÉSNAPOT!!! :D :D :D

Kép

Kép Kép
curse

Réka már kint...

Csak azt a bizonyos percet együtt akartuk tölteni!

... Amikor már "elviselhetetlen(nek gondoltam)" fájásaim voltak, kértem, hogy adjanak epidurált :oops: Hál' Istennek már nem lehetett :lol: Aztán egy nagyobb fájás közben rárpakodtam a gyerekre, hogy most már ő is tegyen valamit, segítsen, abban a pillanatban a "hasam leszállt" és éreztem a tolási ingert. Szóltam Zolinak, hogy ez már AZ, hívja a szülésznőt. Berohantak a dokival együtt, kikötöztek, halottam egy fémes csörgést (gátmetszés), aztán egy halacska kicsusszant belőlem. Próbáltam felülni, de nem tudtam, Rékát odébb vitték, Zoli vele ment. Kijött a burok, közben egy lepedőcsomót odatoltak az orrom elé, hogy ez a lányom. Nem áttam belőle semmit. Aztán Zoli ki, engem bestoppoltak, anyu be, lefürödtem, ettem egy sajtburgert :wink: , felmentünk a szobába és bemehettünk Rékához. (ez persze 2,5 óra alatt)

Ezt láttuk:
Kép

Ma pedig ezt:
Kép

nukada

Johi,
Háát, hiszti ügyben én sajnos nem tudok tanácsot adni, mert bár két gyerekem van, de csak a boltban látok hisztiző dedeket. Bár itt Zuglóban olyan a levegő, hogy még a boltban sem.
Nálunk itthon béke van, ha ebéd alatt nem ülnek egyenesen összecsippentem a szemem sarkát (Charles Bronson) és rögtön kihúzzák magukat. Marci bár még nem jár, de már elmosogat maga után...

Nálam az egyik, ami bevállt, hogy szállj ki egy kis időre. Amikor már reggel úgy ébredtem föl, hogy a büdös kölke mit fog ma kitalálni és akkor én majd jól megmondom a magamét az régen rossz. Mert te szívod meg. Mint írtad ördögi kör, lelkifurdalás, egyre hülyébb gyerek. Pl. menj el vmi pr-ra akár gyerekkel. (Ez nehéz, mert ki menne el szívesen ilyen időben az ősellenséggel? Pláne vmi bazi unalmas messzi játszótérre vagy más helyre...)
Fizesd le őt, fizesd le magadat. Én sütit vagy újságot szoktam beígérni magamnak estére, és simán vettem néhány kisautót a gyereknek, amiket a megfelelő pillanatban adtam oda. Aztán nálunk a durva időszak épp elmúlt, szóval nem tart örökké (tehát nem fogsz anyagilag csődbe menni - ráadásul ők még nem nézik az árát, nagyon olcsó dolgokkal is ki lehet rántani őket az anyaőrjítő hangulatból.)
És hát sajnos nálunk sincs megoldás. (Bár, ha egész nap utcán lennénk jobb lenne a helyzet.) Ja, még annyi, hogy nekem bejön a kibeszélés. Felhívom egy bnőmet és jól elmondom P-t mindennek a háta mögött. És ő mesél az ő gyerekéről. Ilyenkor arra gondolok, hogy P.-t már legalább megszoktam :lol: Jaj, tényleg olyan hihetetlen, hogy ilyen apró és édes kis emberkék hogy fel tudnak nyúzni egy viszonylag értelmes, és határozottan éltes (magamról beszélek!!!) nőt!

Nuk,
Rékának boldog szülinapot!!!
Milyen nagylány lett!!! Jó volt a folytatásos regény!!!! És Réka blogja is nagyon tetszik!!!!

Fibi,
Mi is w miniakármibe jártunk. De ugye nálunk több pr. is felmerült és ezek közül az egyik az volt, hogy túl későn volt a foglalkozás P-nek!! (P. korán fekszik!) Maga a w. nekem továbbra is tetszik, csak valszeg mi már maradunk a mostani ovinál. Ha már egyszer P-nek tetszik (és nekem is)...

Móni
Kép
Kép
monisa

ISTEN ÉLTESSE RÉKÁT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Nagyon jófej a képen, a katica pöttyeit eszi, ugye?
:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
rídonli#

Sziasztok!

Hiszti-téma: P mindjárt 4 éves, és olyan volt egész 7en, mintha visszaesett volna a dackorszakba. Apjuk sokat dolgoz, sokat vagyunk 3man, és sztem ezt viseli rosszul. Mert a tesóféltékenység is kiújult kissé. Több idő kéne, amikor csak vele vagyok. B meg rám van akaszkodva, egy tündér, mert ölelget és puszilgat, földöntúli boldogság van a szemében, ha engem meglát. Pnél meg ez olaj a tűzre...
A héten volt vele egy komoly beszélgetésem, és úgy tűnik, hatott vmennyire, kicsit tudja már kontrollálni magát.
Több nagylányos program is kéne neki, de mivel mostanában 3man vagyunk sokat, nekem itt a házimunka, meg B is.
Ráadásul én meg fáradt vagyok, meg nyomaszt,h alig haladok a szdogával, meg hiányzik az Apjuk. Mostanában úg ykelek föl reggel, hogy máris fáradt vagyok. Elkezdtem szedni vitamint, de csak az étvágyam nőtt meg tőle (pedig végre eg yvárandósság előtti farmeremet hordom, amit eddig be se tudtam gombolni!!!)
Már most húz az ágy, pedig még rendbe kéne tennem a konyhát. Remélem ez csak vmi múló koratavaszi izé... (Na, megint jól kipanaszkodtam magam. Bocs!!! :oops: )

Johi, egyébként alapesetben, ha nem veszek tudomást a hisztiről, az segíteniu szokott. De nálunk a dackorszak nem volt olyan vészes.

Neet, megfázás :( gyógyulj hamar!

Zsan, hogy vagytok???

Zuziéknak jó szórakozást! :)

Fibiéknek jó Bajázást! :)

Deni, keddi táncházat még nem tudom, több mindentől is függ,h megyünk-e. Addig még írok róla, jó? De mindenképp jó lenne talizni! Hátha a lányaim jót táncolnának a fiaiddal! :) :) :)
rídonli#

hogy milyen férjem van?
ma este elmentünk nőnapot köszönteni a mamához. (mármint férjem az anyját, csak mi is kísértük) aztán a Nyuszi nem akart hazajönni, üvöltött, mint a fába szorult féreg, hogy nem megyünk haza, stb, ő ott alszik. férjem kegyetlen mérges volt, hogy egy két éves gyerek dirigál, de ott hagytuk végül. itthon aztán mondta, hogy ő tök szomorú, mert azért nem akarta ott hagyni, mert annyira hiányzik neki, hétköznap keveset vannak együtt. leült a szgépe elé, én meg még főzőcskéztem (este 9-10 között :) ), s tűkön ülve várta a telefont, hogy mi van a gyerekkel. egyszer csak arra megyek bé a szobába, hogy szólingatja Lencsét a telefonban, hogy "mi a baj, picim? miért sírsz?"... a gyerek kegyetlenül üvölt és mondja, hogy "haza akarok menni, apa!". apjának persze több se kellett, erre várt, nem baj ám, hogy már elmúlt 10 óra, az út oda-vissza 1 óra minyimá; mackóban, tornacipőben kocsiba ugrott és már el is indult a gyerekért. én persze kértem tőle a telefont, hogy lebeszéljem Nyulamat az éjszakai jövésről, de apa nem adta oda, sőt, eltaszított :), mondván, ha a gyerek jönni akar, hadd jöjjön.
már korábban is rájöttem, hogy nagyon engedékeny a férjem, amikor három nagy csomaggal a kezében még felveszi a 15 kilós gyereket is, aki azt mondja a kocsikázás után, hogy nagyon fáradt és nem tud jönni a lépcsőn :), de most már fix tudom, hogy halálra fogja kényeztetni. és még ő mondja, hogy én vagyok engedékeny...
persze mondanom se kell, hogy Lencse is kapott tőle nőnapi tulipánt. :)
ancsipancsi

NAGYON BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT KEDVES KIS DRUSZÁMNAK!!!!!!!!!!!!! :D :D :D :D :D :D

Nuk,
tök jó a katicás torta :D

Ábelnek este lefekvés után mondom, hogy szeretem, erre ő: - Jó. És befordul aludni. :mrgreen: :lol: úgy röhögtem - tiszta férfi :lol: :lol:

Kép

Kép

:D
szrekuc

Ríd, Deni:
Táncház mikor van? FMHban? Mert pont oda kell mennünk a sínért!

nukada

Szrek, igazi férfi :lol:
akkor nálunk felcserélődtek a szerepek, mert Istók bújós mint egy kiscica, folyamatosan mondogatja, hogy Szeletelek! és igényli is hogy sűrűn mondjuk neki. Józsi viszont pont az ellentéte (most), puszilgatom és eltol, hogy hagyjuk már az érzelgősséget, elég sokszor érzem úgy, hogy le se szar :? bezzeg ha az apja csak ránéz, mindjárt repdes :roll:

Réka szülinapja után Liliróza a köv. egyéves, alig hiszem...

Nuk, jópofa ez a katicatorta! finom volt?

jó szakállt

votiv 8)
votiv

Votiv:
Annyira, hogy a gyerek egész éjjel nyöszörgött tőle... Pedig belül "csak" tejszínhab és gyümölcsök voltak és nem is evett olyan hű, de sokat, csak amennyit kézzel magábatuszkolt :wink: Tegnap malackodhatott egy kicsit. 8)

nukada

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?