Új privát üzeneted érkezett!

Ja es amit meg el akartam ujsagolni Jazmin mostansag napjaban tobszor csak ugy magatol odajon hozzank meg olelget minket es puszilgat osze visza, annyira de annyira jo erzes ahogyan a kis kezeivel megszorit!Nem is kell ennel nagyobb boldogsag azt hiszem!

Na tenyleg mentem, mar nem kell sok hsz.

Emese, Zsuzsa gyertek ti is!

Pusz

Kép
Kép
agi25
Nagyvarad

Hu sikerult a laptetejj, Editgh mostmar nincs kifogas gyere meselj!!!

Puszi....

Kép
Kép
agi25
Nagyvarad

Sziasztok!

Tudom, nem szép tőlem, hogy ennyi időre eltúntem... :oops: Az utóbbi két napban kezdtem érezni valami olyasmit, hogy mindjárt mindjárt feladom, ami végülis az este tetőzött. Az utolsó energiáimmal még nekifogtam mosogatni, de leöbliteni már egyszerűen nem voltam képes. Muszály volt végignyúljak az ágyon. Olyan fáradtság vett le, hogy még az agyam másfele volt.
Tudom, igy leirva nem hangzik annyira szörnyűnek, .....de már már a tűrőképességem nagyon próbára van téve.

Na mind1, nem panaszkodni jöttem. A lányaim hozzák vissza a legtöbbször a hangulatom, pedig éppen miattuk esek át a fejemen. :wink: :lol:
Meli, nagyon nagy gratula Tündének a bilizéshez. Engem is hasonlóképpen lepett meg Janka a múlt héten. Úgyanúgy kezdődött, hogy este muzsály volt levenni a peslust, de nem engedte, hogy visszategyük. Tulajdonképpen édesanyám végezte mindezt, igy vele ment be a fürdőbe a budikára. Azt hiszem nem irtam erről sem, hogy nagytatám készitett Jankának egy fa budikát. Van háta, oldala, és ki van vágva a lyuk, amire ráillesztettük a vásárolt ülőkét. Alája lehet tenni a bilit. Keresek képet róla...
Azóta is anyira nagy kedvvel megy a fürdőbe, és muszály ráültetni. Néha pisil, néha csak úgy ül egy keveset....Meglep, mert amennyire féltem, hogy mi is lesz majd, annyira szépen alakul minden.

Ági, a dackorszakról ne is meséljek....Reggelente úgymond türelempróbát "játszunk". Nem a piros stramplit akarja felhúzni, hanem a fehéret. Nem a szürke nadrágot, hanem a kéket.....Nem teszi le a kenőcsüt a kezéből, emeddig a fél dobozzal nem keni a homlokára...és még sorolhatnám. Okosabb kell legyek nála, hogy "elbolonditsam".Néha beválik, néha othagyom a földön, ahova leült nagy daccosságában. Legtöbbször az válik be a legjoban, ha éppen az ellenkezőjét mondom neki, mint amit tenni kellene. Pl nem akar felöltözni, hogy sétálni menjünk, (de menni akarna), akkor mondom, hogy én elmentem, húzom a cipőmet, és megyek, Janka marad itthon a játékokkal. Nem semmi baj, majd találkoozunk, mikor visszajövök.......Látnátok sietséget, hogy húzza le a benti cipőjét, és keresi a nadrágját, jön hozzám, hogy "segit".
Zselyke már ülni akarna, pedig még nem merem sokat engedni. Észrevette, hogy fennebről nézve érdekesebb a világ. Jankát nagyon szereti nézni, amikor előtte játszik. Habár egyik este nagy "mondikálásba" kezdett Jankának, és Janka annyira meglepődött ettől, hogy milyen hangot ad ki Zselyke, hogy elkezdett sirni. Amikor a kicsi sir, nincs semmi baj, de most, mikor már nevetgél is.... :? ...... :lol: :lol:

Ja, és Meli, ha vigasztal, itt is nagyon fúj a szél.
Jó éjt nektek!

Emese, Janka és Zselyke
Kép
Kép
sikee

Annyira szereti a budikáját, hogy képes volt kintről bejőve kabátostól a fürdőig szaladni. Édesanyámot is mindig leülteti a nagy vécére, ameddig ő ott ül. :lol: Kép

Akkora élevezettel segitett a magokat elvetni....
Kép
Muszály néha kipróbálja a Zselyke dolgait is....
Kép
Zselyke éppen az új játékját próbálja megenni, az üsszegyürt papirlapot.
Kép
Itt Zselykének az autósülésében..
Kép
Megkóstoltuk az almapépet. Kép
Nagy játék Kép
Munka Kép

Emese, Janka és Zselyke
Kép
Kép
sikee

Köszi, csajok, nemsokára jövök!!!!!! :D

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok!

De jo Emese hogy, kottel te is!A kepek nagy aranyosak!
Milyen nagy mar Zselyke mar elkezdett mast is eszegetni?Es hogy izlett neki?!

Hat szoval akkor nem csak nalam van ilyen hamar dackorszak?Nem mintha ennek orulnek de akkor remelem nem en rontottam el annyira es azert lett ilyen!
Az kis wc hat az szuper gratulalok nektek is a a wc-eshez!Barcsak mi is itt tartanank mar de Jazmin egyaltalan nem akar rajta ulni mondja o elotte hogy kaka de ha ra rakom inkabb nem csinal semmit, probaltam wc ulokere is de attol meg fel!Na majd eljon neki is az ideje remelem 18 eves korara szobatiszta lesz :D !
Ja, es kepzeljetek elvesztette a fel fulbevalojat kerestuk a lakasba de ha nem talaltuk szerintem seta kozben hagytuk el!Nem is tudom vegyek e masikat mert ez is mindig ki kapcsolt hatha talalnek mas modelt!

Megyek is mert mindjart fel kel a kis aszony!
Par kep!
Kép
Kép
Kép

Sziasztok...

Kép
Kép
agi25
Nagyvarad

NA, itt volnék... :) Hogy mennyit tudok írni, az attól függ, hogy mikor kel valaki. :P

Meli, gratulálok bilibepisilős Tündebabának!!! :) Ne aggódj, ki fog alalkulni ez is, mint minden más dolog, minden gyereknél. Türelmesnek kell lenni.
Kriszta vécézik, mondja is, ha kell, de nem mindig. Azért már megkülönbözteti a pisit a kakától, és akkor is ondja, ha már belement a pelusba. Kb. így szokta mondani: Piszikáltál. Peluszba. - Megfogja a pelust: - Ott, ott, ott. :D :D :D
A kakánál inkább szól, valószínű azt hamarabb megérzi és mivel ált. elég kemény a széklete, jobban is tudja tartani. De azért távol állunk a szobatisztaságtól. És most nem is erőltetek semmit. Egyrészt éppen elég az újdonságokból neki mostanában, másrészt pedig, őszintén, még nincs energiám ahhoz, hoyg lessem, mikor és hová pisil-kakil, ha nincs rajta pelenka. Én nyárra tervezem a végleges leszoktatást.

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Ági, nagyon édi Jázmin a képeken! Olyan nagyos!!! Boldog másfelediket neki utólag is! Hű, jól megünnepeltétek! :) Az biztos, hoyg annál nagyobb öröm nem is kell, mint amikor már kimutatják szeretetüket. :) olyankor mindent elfelejt az ember, még azt is, ha előzőleg éppen a drágalátos apróság bántotta meg. (Mondjuk, ez picivel nagyobb korban jellemző, azért).

Emese, nagyon szépek nálatok is a lánykák, és Meli, persze, hoyg Tünde is tündéri. Apropó, most jövök rá, hogy Andrist kivéve, ebben a topikban mind csak kislányok vannak!!! :shock: :shock: :shock:
Visszatérve Emeséhez :) , abszolút megértem, hoyg miről írsz. De mi lenne, ha hagynád a fenébe azt a mosogatést és valamikor másnap sort kerítenél rá? Őszintén, én pl. éjszaka már nem vagyok képes fennülni semmiért. Igyekszem, hogy ahogy elalszik a kcisi is, hamarosan én is agyba bújjak, bár nem mindig sikerül. Az este pl. ő elaludt fél 10-kor, (amikor azt hittem, hoyg még fel fog ébredni), én viszont csak 11-kor feküdtem le. Áltaklában olyankorra marad a cumisüvegek, fejős: P :oops: poharak kimosása-főzése, de az este egy házi kakast is fel kellett még darabolnom és lefagyasztanom + még tussolnom kellett. Aztán kb. 12-kor Kriszta ébredt ordítva, majd kb. 2 órán át többször felsírt, de közben nyöszörgött. Adtam neki Chamomillát, fogzselét tettem a cumijára, végül még Nurofent is adtam, aztán valahogy eltelt az éjszaka. Boró 1-kor és negyed 5-kor ébredt, fél 7-kor meg már fel is kelt. Szóval, én sem panaszkodhatok :P , elég jól betáblázzák a manók az éjszakáimat! :wink: :?
NAgyon jópofa, ötletes az a kisbudi, én még láttam olyat, de már eszembe nem jutott volna, hoyg készíteni is lehet. A kagyló alatti szekrénykéről nem mutatsz jképet?

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Matricák: olyan jó lenne, ha ismét belevághatnék, de most nem igazán jut arra időm. éjszaka meg fennülni nem tudok érte. Sőt, én még netezni sem ülök fenn mostanában. Ha tudok napközben jó, ha nem, akkor pace buna. Hiányzik is, az igaz, de kárpótolom magam az olvasással. Még a naplóba sem írtam már mindjárt két hete, csak két apró bejegyzést. :roll:
Visszatérve a matricákhoz. Meli, nagyon klasszak amiket készítettél. Tegnap kint voltunk anyóséknál, és tegnapelőtt már elterveztem, hoyg egy csomó mintát kinyomtatok majd (nekünk nincs nyomtatónk) és elfelejtettem. Pedig egész nap tudtam, hyog még akartam valamit... :roll: Mérges is vagyok magamra! :evil:

Meli, tényleg, te hoyg állsz a naplóval? Azt mondtad, ismét írogatod!! És a munkával kapcsolatban van valami híred?

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Nálunk minden a szokásos. Nem érzem elkiabálásnak, ha azt mondom, hoyg már kezdünk összerázódni, most már Boró sem eszik állandóan, ált. min. 2 órát kibír egyik evéstől a másikig, de ha nagyon jóllakik, akkor a 3 óra sem ritka. Továbbra is szopizik a bal mellemből, a jobbat pedig kifejem. Már nagyjából begyógyult a seb, most viszont azzal bolygattam meg, hoyg használtam egy elektromos mellszívót és jól belilult tőle. :roll: de nem tudom, valószínű most már több termelődik a bal mellben, mert tegnap kb. 120 ml-t evett üvegből a kisasszony, azt is este, tehát elég lehetett neki, amit kiszívott, mert kb. 350 ml-t még lefagyasztottam. :roll: :shock: Most igaz, nagyon agyalok, hogy vajon, tényleg elég volt neki, de nem sírt, jót, több mint 3 órát aludt, úgyhogy csak nem lehetett baj! Este megmérem fürdéskor, de már biztos üti az 5 és fél kilót! :P

Kriszta is hisztis lett. Nem tudom, hogy most akkor megviselte az 1 hét itthonról való távollét vagy eljött a dackorszak, vagy mindkettő együttesen, de az elmúlt héten nem olyan volt a lányom, mint mielőtt elment a mamáékhoz! Igaz, hoyg mostanra már alakult, de még mindig nem a régi. Én is úgy érzem, hoyg angyon nehezem kezelem ezeket a helyzeteket és főleg attól félek, hoyg nem vagyok következetes, de egyszerűen csak azért, mert nincs rá tér- és időbeli lehetőségem- ha értitek mit akarok mondani. Illetve azért is, mert sokszor elbizonytalanodok, hoyg de biztos jól van úgy, ahoygan az előző alkalommal viselkedtem, amikor valami rosszat tett vagy hisztizett?
NAgyon anyás lett, ami mondjuk az ő esetében érthető. Az este fejtem, amikor felsírt álmából és IStván ment be hozzá. Egy ideig még vigasztalta István, miközben változatlanul bömbölt, és állandóan hajtogatta, hoyg anucika vállála (mármint a vállamra :D ) de reménytelen volt. Egyszercsak elhallgatott és azt mondta: megy el apuka. István visszakérdezett, menjek el? Mire Kriszta igen. Hát a szívem szakadt meg, hoyg ilyet mondott neki, dehát mit lehessen tenni? Emlékszem, valamikor nem sokkal a Boróka születése után, egyszer azt mondta: nem kell anucika. Akkori zaklatott lelkiállapotomban úgy sírtam emiatt, mint egy kicsigyermek. :oops:
Amúgy nagyon aranyos is, állandóan megnevettet mókázásával, beszédével, újabbnál újabb szavaival, és elérzékenyít amikor odajön, megölel, megpuszil, vagy elkezd simogatni és azt mondja: szép anucika, szép. :)
Boróka pedig gyarapszik testben és értelemben egyaránt, már nagyon figyeli a körülötte levő dolgokat, felaggatott játékokat, követi a szemével a mozgó tárgyakat, arcot, a hang után is figyel, illetve most már akaratlagosan mosolyog. :) Olyan édi! Csak próbáljak meg beszélni hozzá szopi közben, mert rögtön kiejti a mellett, olyan fülig ér a szája. Igaz, sokszor az is elég, ha cssak nézem, mert provokál ő! :D
Szóval, minden fáradtságom, kialvatlanságom, elmaradt munkám stb. ellenére boldog vagyok, örülök, hoyg vannak a lányaim és értelmet adnak az életemnek! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

NA, :D :D :D írtam egypár hozzászólást!!! Egye írtam meg az egészet, utólag jött az ötlet, hoyg több részletben küldjem, hoyg teljen az oldal! Úgyis jó hosszú hegyibeszédet írtam. :P :roll: :oops:
Igaz, már megfigyeltem, hogy új oldalkor gyakrabban jövünk, aztán mindenki ellustul. :P

Na, még mindig alszanak a manók, előszedek egypár képet is. De képzeljétek, valamikor a múlt héten eltettem a fényképezőgép kártyáját, és ha fejbe verne is valaki, nem tudom, hová tettem. Így nem tudunk újabb fotókat készíteni. A kamerával filmeztem, de azok nem oylan jó minőségűek. Na, megyek képeket előteremteni-kicsinyíteni. :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Ági, csak most láttam, hoyg tew is írtál közben. Hiába na, sok időbe telt a hagyibeszédírás! :P Ha veszel új fülbevalót, vidd el ékszerészhez, hoyg szorítsák meg. Nem tudom, mit csinálnak, de úgy meg tudják szorítani, hoyg nem veszíti el őket. Nekem is mindig úgy csinálta édesanyám.
Krisztának van új fülcsije és én is el kellene vigyem, de még nem került rá sor. Borónak meg ki kellene lövetni a fülét, mert most már neki is van fülbevalója. :)

Emese, kimaradt az előbb az, hogy utólagos boldog hófordulót a nagylánynak!!! :) Már elmúlt 4 hónapos! És ti már mást is eszegettek! Hogy telik az idő! Mindjárt azon veszem észre én is magam, hoyg Boró is szalonnát rágcsál!!! :lol: :lol: :lol:
Tényleg, hyog ízlenek neki az új ízek?

Na, megyek képezni....

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Most aztán rajtatok a sor!!!!!!!!!!! :) :) :)
Én mentem...
Szép vasárnap délutánt mindenkinek!!! :) Itt délelőtt szép idő volt, de déltől erre ismét nagyon fúj a szél és hideg is van. :roll: :(
De fő az optimizmus! :lol:

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Meli, klassz a vonalzód. Már rögtön le is koppintottam, mármint az oldalt, ahol készítetted, de olyan hosszú kódokat ad meg, hogy nekem kettő nem fér ki. :roll: Pedig olyan aranyosak! A Lilipie-t úúúúgy unom. :roll:

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Ezt muszáj megosztanom veletek!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Ez a lyány :wink: az anyjára üt. Én is csak akkor ijedtem meg mindig, amikor már le kellett volna mászni a fáról. Felkapaszkodni könnyebb volt. :P
http://www.videoplayer.hu/videos/play/139489

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok!

Edith, orulok hogy, vegre tudtal jonni es meghozza jo sokat irtal!Szuper! :D

Hat elhiszem hogy roszul eshetett akkor amikor te nem kelettel csak az apa plane akkor erzekeny is vagy mindenre!
Nem semmi a maszos kep na meg a video!!!!De detto ezeket csinalja Jazmin is allandoan maszik mindenhova!

Hat az bisztos minden tiszteletem a tied, nem semmi lehet a sok fejes, nekem annak idejen egy kezi mellszivom volt es emlekszem annyira fajdalmas volt pedig szerencsere nem kelett sokat hasznaljam!

Tunde,
Melinek is van babanaploja?Hol hadd lam en is!
Amugy nekunk is van de egy roman oldalon!
Kepzeld vettem ma festeket meg a matricakat nem sikerult ki nyomtassam de volt a szettben es csinaltam egy parat a vegere mar teljesen belejottem!

Emese, mutass kepet a szekrenyrol bisztos szuper lehet!Es csak annyit mondhatok kitartas es probalj meg egy napot pihizni, csinalj ra ugy idot!

Nalunk nagyon hulye ido van fyj a szel esik az eso!

Na mentem, sziasztok!

Kép
Kép
agi25
Nagyvarad

Sziasztok!

Betegek vagyunk.
Tegnap du-tól folyik és dugul az orrom meg tüsszentek, illetve olyan "nagy" a fejem. azt hittem, valahol megfáztam, de az éjszaka arra ébredtem, hoyg Borónak is bedugult az orra és fulladozik. Kiszívtam porszívóval és már elég sok trutyi be volt oda sűrűsödve neki. Krisztának (még - kopp, kopp) semnmi baja, de a húgom ismét orrfolyásra panaszkodott a reggel. Úgyhogy mégiscsak valami vírus üthette fel a fejét.

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Edith, sajnalom hogy megvagytok fazva!Nagyon sok sok gyogy puszit nektek!
Es legyetek tul rajta hamar!

Akartam mondani mar a multkor hogy, nem semmi milyen szepen beszel Kriszta!Nagyon ugyes!
Na meg Janka is nagyon szepen beszel!

Jazmin meg nem akar par szot ami fontosabb es annyi!De nem kot osze szavakat meg ilyesmik!Majd idovel remelem, de mar varom!

Nalunk ma is szakad az eso ugyhogy bent ulos nap lesz ma is!

Puszi nektek!
Es gyertek irjatok!!!

Kép
Kép
agi25
Nagyvarad

Sziasztok!

Na jol eltunt mar megint mindenki!

Merre vagytok?!
Mi sajna bent ulunk egesz nap mert odakint szakad az eso.
Edith, hogy vagytok?!

Meli,Emese, Zsuzsa ti merre vagytok?!

Na megyek en is lefekszem Jazmin melle ebben a szurke idoben olyan almos vagyok!

Sziasztok es gyertek irni!

Kép
Kép
agi25
Nagyvarad

Sziasztok!

Húúúú, de jó volt ennyit olvasni :D :D :D Ezt már szeretem :D

A napokban keveset jutottam ide, pontosabban gép előtt ültem, de DOLGOZTAM :D :D :D Azt is csak részletekben, mert Tündétől nemigen lehet sokáig itt ülni :wink:
Lényeg, hogy hétfőtől újra tudósítok a Kolozsvári Rádiónak. :D Nagyon élvezem :D :D :D Délelőtt megkeresem a témát, majd alvásidőben megírom és telefonon "felmondom" :D És most már végre meg is tudom hallgatni magam, mert online is fogható :D (Anno egyetlen tudósításomat sem hallottam...)

Bilizés nagyjából annyi, mint legutóbb, szombaton este még pisikált a WC-be, de azóta nem nagyon érdekli a dolog. Ma kérte a bilit, aztán kétszer bugyiba-nadrágba ment a pisi, a második után visszaadtam rá a pelust, amit nagy örömmel fogadott. :roll: :wink: Előrelépés a következő napokban tuti nem lesz, mert holnap megyünk be Udvarhelyre és csak hétfőn jövünk haza, ott meg nem stresszelem magunkat ezzel. Úgyis jönni-menni akarunk, minél több rokont/barátot meglátogatni, nem is nagyon lenne alkalom lesni :D

Most épp vacsorázunk, Tünde a konyhában én meg beszöktem, hogy addig tudjak olvasni-írni. :wink: Ezt most gyorsan el is küldöm, aztán reagálok - valszeg részletekben :D

Meli és Tücsök
Kép
komine
Külföld

Ági!
Szuper, hogy találtál mintákat, aztán kíváncsi vagyok ám a remekművekre is!!! :D Sajna még nem tudom küldeni, amit ígértem :oops: , valami nem stimmel a hálózati kábellel, így nem sikerült visszamásolni a dolgokat. :roll:

Meli és Tücsök
Kép
komine
Külföld

Jajj, de édes Jázmin!!! :D :D :D Én is úúúúgy szeretem, amikor szeretetrohama van, adja a puszikat számolatlan, ölelget, szorongat és bújik. :D :D :D

Meli és Tücsök
Kép
komine
Külföld

Emese!
Sajnálom, hogy ennyire ki vagy merülve :( :( :( Remélem, azért azóta sikerült picit feltöltődnöd.
Nagyon jó a budika!!! :D És ügyes Janka!!!
Dackorszakhoz meg kitartás, nálunk is ugyanez zajlik nagyjából... :?
Édesek lehetnek a lányok együtt, még ha Zselyke meg is siratta Jankát :lol:
A képeke pedig nagyszerűek!!! :D :D :D Jók az alanyok, de a fotós is!!! :D

Közben lefektettem a csajszit... :wink:

Meli és Tücsök
Kép
komine
Külföld

Ági!
A szobatisztaságot szerintem ne siettesd, az neked se lesz jó és Jázminnak se - legalábbis én úgy gondolom. :) Ő esetleg megutálhatja és még később szokik le a pelusról, te meg stresszelnéd magad feleslegesen. És ne izgulj, látod, Tündét is csak most kezdte érdekelni a dolog, és még ő sincs elkésve semmivel. Jázmin korában meg ugyan nem foglalkozott vele. :D Jól elvolt a kakiban is, nem nagyon szólt, ha én nem vettem észre... :roll: Most már azért igényli, hogy tisztába tegyem :D
Szóval ne izgulj, biztos könnyen fog menni, ha nyugisan kivárjátok az idejét :D
Fülcsi :( Ékszerész szerintem is meg tudja szorítani.
Szuperek a képek!!! :D :D :D Annyira bírom Jázmin mosolyát!!! :D :D :D

Meli és Tücsök
Kép
komine
Külföld

Edith!
Dejó, hogy végre tudtál jönni ide is!!! :D
Gratulációt köszi :D Nem izgulok, tudom, hogy eljön majd az ideje, addig meg csak akkor, ha kifejezetten kéri. Mert - bár nincs picibabám - nekem sincs energiám feszt azt lesni, hogy mikor, hova csurrant... Meg azt sem szeretem, hogy mindig elöl legyen a bili, de én csak a nappaliban tudom hagyni kísérletezni, mert a fürdőben többnyire hűvös van, meg nincs is szem előtt.
Bilitémáról nagyjából ennyi. :D
Ja és gratula Krisztának, hisz ő már jóval előbbre jár ezen a téren (is) :D Ügyes kislány, nyáron biztos hamar fog menni :D :D :D

Meli és Tücsök
Kép
komine
Külföld

Olyan jó azt olvasni, hogy kezd rend lenni az életetekben. Bárcsak nekünk is ilyen "simán" mennének majd a dolgok (most nem a szopira gondolok). Szuper, ahogy Kriszta viszonyul a húgához, még ha most kicsit el is szaladt vele a ló, míg nem volt otthon, de biztos vagyok benne, hogy nem tart sokáig. :D
Nem kell apucika :( Olyan rossz, mikor ilyeneket mondanak, nálunk is előfordul, hogy elutasítja az Apját, sőt engem is, ha már megfelelően behergelte magát a bömbölésbe. Olyankor megpróbálom megölelni, babusgatni, mert látszik rajta, hogy már úgy abbahagyná, de nem tudja, ha meg nagyon rúgkapál, otthagyom 1-2 percre, s picit később könnyebb megnyugtatni.
Szép anucika :D :D :D
Borókamosoly :D :D :D

Azért vagyok most én is ilyen "részletes", mert közben pakolászok, elvégre öt napra megyünk, majdnem olyan mint egy kirándulás :D (Na meg azért is, hogy ne csak a rengeteg narancssárgát legalább a vonalzóm megtörje :D :D :D

Meli és Tücsök
Kép
komine
Külföld

Edith!
Azért remélem, megkerül az a kártya hamarosan, hogy megint tudjál "rendes" fényképeket csinálni :D
Borókádnak boldog hófordulót!!! :D
A képek megint nagyon jók, :D :D :D a tesós fotóitokon mindig úgy elérzékenyülök... :oops: :D
Jó az új voalzód! :wink: :lol:
Nem semmi Kriszta legújabb teljesítménye :shock: :shock: :shock: Tünde is elkezdett felmászni a polcra, ma le is zúgott rendesen, pedig már ugrottam, hogy levegyem/elkapjam. Sajna nem voltm elég gyors... :( Szerencsére nem ütötte meg nagyon magát :) inkább az ijedtség miatt srt. De nem tartott sokáig, egy félóra múlva már "majomkodott" megint... :roll:

Meli és Tücsök
Kép
komine
Külföld

Ági!
Tetszik az új vonalzó! :wink: :D
Babanaplóval szörnyen le vagyok maradva, emiatt nem publikus, ha majd eccer utolérem magam, szólok :)
A tiéteket hol lehet olvasni?
Sajnálom, hogy ma nem tudtatok kimenni :(
Mi se, itt egész nap hol havazott, hol havaseső esett, csupa latyak és sár minden :(

Meli és Tücsök
Kép
komine
Külföld

Edith!
Sajnálom, hogy betegek vagytok!!! :( :( :(
Rohamgyógymanókat küldünk jóóóóó sokat! És mennek a drukkok, hogy rosszabb ne legyen, hanem hamar gyógyuljatok meg!!! :)

Meli és Tücsök
Kép
komine
Külföld

Befejeztem. :wink:
Befejezem a pakolást, kivasalom István ingét (holnap megy nőnapi buliba, bezzeg... :P ), aztán irány az ágy.

Jó éjt, szép álmokat mindenkinek! 8)

U.I.: Nem tudom, mikor tudok jönni megint, lehet, csak olvasgatni sikerül, míg nem leszünk itthon, de ahogy tudok, jelentkezem.
Vigyázzatok magatokra és a gyerkőcökre! :)

Meli és Tücsök
Kép
komine
Külföld

Sziasztok!

Hu tenyleg jo jonni es ennyi mindent olvasgatni! :)

Meli, nagyon nagyon sok gratula a melodhoz ez nagyon szuper plane hogy, otthonrol is el intezheted!
Persze majd csinalok fenkepeket amikor vegre az ocsem ki nyomtat nekem egy parat mert nekem a nyomtatassal vannak a gondok!
A babanaplo roman oldalon van de itt tekintheto meg http://www.copilulmeu.ro/forum/viewtopi ... start=1140

Ugy latom ma mar kibujt a nap lehet jo ido lesz remelem mert Jazminnal jo lenne mar kimenni a hazbol!
Edith, lassan megint nem fog tudni jonni irni bar en nem ertem miert csinalja ezt a babanet pont itt ebben a topicban! :evil:

Emese, sikerult egy kicsit ki pihenned magad?Kene neked egy jo nagy adag alvas!
Felkelt Jazmin ugyhogy mennem kell!

Kép
Kép
agi25
Nagyvarad

Sziasztok!

Most csak a képeket teszem fel, később majd reagálok az irásokra is.

Kép Kép Kép Kép Kép

Emese, Janka és Zselyke
Kép
Kép
sikee

ja, és még van kettő
Kép Kép

Emese, Janka és Zselyke
Kép
Kép
sikee

Itt egy föstjel!!!
Élünk, növünk, vagyunk...
Olvasom nállatok is tombol a dacc korszak. Mi éppen a "süket sógor", című fejezetnél tartunk, vagyis ha valamire kérünk, rászólunk vagy ilyesmi, akkor " nem hallja". Az őrületbe tud kergetni vele :? .
A másik "érdekesség", hogy most, hogy Margó nagyobbacska, folyik a hatalmi harc a játékokért... Eleinte azt a taktikát alkalmaztuk, hogy elvenni nem szabad, csak cserélni, na ebből az lett, hogy Andris általába elvette Margó játékát és adott helyette valami mást...ez eleinte működött is, míg a leányzó nem nőtt fell annyira, hogy már tiltakozzon, mert neki csak az kell...Megpróbáltuk azt is, hogy rászólunk Andrisra, de sajnos ezzel az volt a gond, hogy sokszor megtörtént, hogy Margó akkor kezdett sírni, amikor Andrisra rászóltunk. A párom ötletére megpróbáltuk a sarokba állítással büntetést is (én ezt gyerekként otthon soha sem tapasztaltam)... Gondoltunk arra is, hogy csak akkor szidjuk le amikor Margó sír, de akkor hol a következetesség. Így hát mikor mit próbálunk. Gondoltam arra is, hogy megpróbáom megbeszélni vele, hogy nem avatkozunk bele míg meg tudnak egyezni...már kifogytam az ötletekből..
Egyébbként szereti Margót, sokszor van, hogy az új, érdekes játékai is odaadja neki. Sokszor az az érzésem, hogy csak minket akar felhúzni, minket tesztel, de sajknos nem az az érzésem, hogy átmennék ezen a teszten...lehet, hogy éppen azért ismételi annyiszor?

Kép
Kép
Kép
zsusza

Margó már egyedül felül, kúszik (már jó gyorsan), így már fent az emeleten ahol a szobák vannak (miénk és a gyerekszoba), is egyedül közlekedik. A meglepő az, hogy amikor maguktól átmentek a gyerekszobába ketten, jól elvoltak, Andris átvitte a játékok nagyrészét Margónak .Az a helyzet, hogy eddig a gyerekszobába Andris általába kevés időt töltött el, inkább a mi szobánkba volt, amikor fent voltunk, a gyerekszobába csak aludt. Ez azért alakult ki így mert elég keveset vagyunk fent az emeleten, inkább csak amikor alszunk, szoptatok, lefeküdni készülünk.
Mi a hozzátáplálást 6 hónaposan kezdtük. (Emese ti miért kezdtétek olyan korán?) Szeret eszegetni, de már ő is elkezdte azt, hogy egyedül is akar próbálozni. A párommal épp kacagtuk, hogy egyre őrültebbek vagyunk, mert Andrisnak is általábba támogatjuk az önállósági kezdeményzéseit, de mintha most lezserebben vesszük. Andrisnál ebben a korban nem hagytan, hogy belenyulkáljon az ételbe, de Margónak hagyom, hogy belenyúljon, és így tegye ő a szájába...

Kép
Kép
Kép
zsusza

Margó már egyedül felül, kúszik (már jó gyorsan), így már fent az emeleten ahol a szobák vannak (miénk és a gyerekszoba), is egyedül közlekedik. A meglepő az, hogy amikor maguktól átmentek a gyerekszobába ketten, jól elvoltak, Andris átvitte a játékok nagyrészét Margónak .Az a helyzet, hogy eddig a gyerekszobába Andris általába kevés időt töltött el, inkább a mi szobánkba volt, amikor fent voltunk, a gyerekszobába csak aludt. Ez azért alakult ki így mert elég keveset vagyunk fent az emeleten, inkább csak amikor alszunk, szoptatok, lefeküdni készülünk.
Mi a hozzátáplálást 6 hónaposan kezdtük. (Emese ti miért kezdtétek olyan korán?) Szeret eszegetni, de már ő is elkezdte azt, hogy egyedül is akar próbálozni. A párommal épp kacagtuk, hogy egyre őrültebbek vagyunk, mert Andrisnak is általábba támogatjuk az önállósági kezdeményzéseit, de mintha most lezserebben vesszük. Andrisnál ebben a korban nem hagytan, hogy belenyulkáljon az ételbe, de Margónak hagyom, hogy belenyúljon, és így tegye ő a szájába...

Kép
Kép
Kép
zsusza

Egyébbként lehet, hogy az elöbb így tünt, hogy Andris kimondottan rossz, nem az, csak próbálkozik. Sokszor csupa szív, figyelmesség, és pl. már több ember is akikkel szoktunk találkozni sétakor, megkérdezte, hogy mindig ilyen jók a gyerekeim, mert meg vannak döbbenve Andris milyen szófogadó, Margó milyen csendes...én akkor azt szoktam válaszolni, hogy általában igen, de nekünk is meg vannak a nehéz napjaink. Ilyenkor mindig megkapom, hogy ilyen szerencsés vagyok...bezzeg ők (peddig szerintem egy pár változtatással nekik is könnyebben menne...). Gondolom el se tudják képzelni, az otthoni makacskodásokat, hisztiket, meg, hogy Margó utál öltözni, így minden séta elött van legalább egy 10 perces bőgés (a hosszúság attól függ, hogy mennyire sikerül gyorsnak lenni, Andris mennyire kooperativ az öltözésben, meg mi jön közbe). Lehet, hogy anyia elfogultság, de szerintem összbe jó gyerekeim vannak.
Pl. minden séta elött elérzékenyülök, mert Andris kikészíti a szék elé a cipőmet, amíg én Margót lehozom, amikor Andrisnak eszébe jut az üzletbe, hogy lepjük meg valamivel Bécit (a párom), amiko imadkozás közbe ha elfelejtem mindig szól, hogy köszönjük meg azt is, hogy apa reggel velünk reggelizhetet, vagy kérjük, hogy segítsen apának dolgozni, meg ilyenek.

Kép
Kép
Kép
zsusza

Edith minden elimerésem, amit végigcsinálsz nem kis lelkierőre vall...
Kriszta változása sajnos megtörténhet, hogy tényleg attól van, hogy a nagyszülőknél volt. Nálunk mindig érződik ha meglátogatjuk őket, vagy ők jönnek hozzánk, remálhetőleg minden visszaáll a regi kerékvágásba. Ha nem akkor valószínűleg, elöbb vagy utóbb elő jött volna, max. csak ez felgyorsította, előhozta (nem tudom, hogy emlékszel-e, hogy amikor a férjem elkezdett nem itthonról dolgozni, akkor volt egy nehéz periódusunk, de egy idő után normalizálódott, annak ellenére, hogy Andris soha nem lett többé olyan mint volt, mert közbe is változott).
Jó, hogy kezd kialakulni egy életritmusotok. De ügyelj arra, hogy valamennyi időt próbálj szakítani magadra, magatokra is, mert nekem (annak elenére, hogy könnyebb helyzetbe voltam mind te most) egy idő után nagyon kiütött, nagyon kiégettnek éreztem magam.
Mostanában igyekszünk korábban fektetni a gyerekeket, de sajos így is 2-felé fekszünk le, mert mosogatásra, főzésre, beszélgetés, a férjemnek számítógépes játszásra, egy kis kikapcsolódásra ilyenkor jut idő. REggel 8-kor már kezdődik a program, és Margót is éjjel szoptatom kb. 1 órát. Már nagyon ki vagyok fáradva, nagyon hiányzott az, hogy legalább az ünnepek táján nem tudtuk kipihenni magunkat, mert a férjem végig dolgozott.

Kép
Kép
Kép
zsusza

Most látom, fogy kétszer rakta be ugyanazt :x .
Emese átérzem a fáradságodat. Sajonos nekem nem szokott beválni, hogy máskorra hagyom a munkát, mert akkor csak minden felgyűl. Így is káosz van a lakásba, mert még mindig nem jutottunk oda, hogy megrendeljük az új szekrényt, és már nem férünk bele a régiekbe.
Gyönyörű lett a fürdőszobátok, csak bámulok :). Nagyon aranyosak a lányaid!

Kép
Kép
Kép
zsusza

Edith el is felejtettem írni, nem semmi mutatványokat visz végkez Kriszta.
Mgnéztem a videóitokat, nagyon aranyos. Andris a szopizósat, de főleg a táncolósat nagyon szerette, mind kérte, hogy nézzük újból :D. Én elérzékenyültem a szopizóstól.

Kép
Kép
Kép
zsusza

Meli, gyönyörűek a matricáid (igaz-e így nevezik?). Őrülök nektek, hogy sikerül otthonról dolgoznod (irigyellek is érte). Gratulálok Tünde "bili ügyeihez". Nem semmi Andrissal nehezen megy, vagy inkább helyesebb ha azt mondom, hogy sehogy sem megy.
Örülhetsz, hogy Tünde ilyen könnyen el tud aludni, Andris akármilyen fáradt kel legalább átlagba 20 perc míg elalszik, mert mindig talál valami érdekeset amire figyeljen.
Jók a fotók amiket felraktól.

Kép
Kép
Kép
zsusza

Ági, nagyon szép lány Jázmin, a dacckorszakát próbáld meg felfogni úgy, hogy az is az értelmi fejletségének egy jele. Tudom nehéz, de szeretettel, határozottsággal csak valahogy túl leszünk rajta.
A bilit ne eröltesd, majd nyáron próbálkozz (nekünk a nyári problálkozás azért maradt el, mert Margó született, és ilyenkor éppen elég sok az új, nem szerencsés ilyenkor kezdeni).
Remélem, hogy semmit és főleg senkit nem felejtettem ki!
Szép hétvégét mindenkinek!
Zsuzsa
UI: bocsánat, hogy sok fejezetes regényt írtam.

Kép
Kép
Kép
zsusza

Sziasztok!

Hu de szeretem mikor ennyi olvasni valo van!
Emese, szuper lett a furdoszobatok nagyon tetszik plane amiert annyira egyedi de a legjobb az a kis budika!Elhixem hogy, Janka szeret sokszor raulni!
Es azok a kagylok a falon is nagyon szepek!Es a szekreny is nagyon jo plane a kosarkakkal!
Nagyon ugyesek vagytok, mi is az iden nagy butor cseret akarunk mert nekunk sajna meg ezek a nagyon regiek vannak es ideje lenne mar!
Kozben kezdek uj hszt mert Edith szerintem mar nem tud jonni es gyuljon!

Kép
Kép
agi25
Nagyvarad

Zsuzsa,
de orulok hogy, jottel te is hat elhixem hogy, nehez lehet plane mostmar ha Margo is kitudja kerni a magaet!Andris ha meg nem enged hat igen .
Ugy latszik ez a dackorszak mindegyik gyereknel nagyon fenn al, en mostanaban nem vexek rola tudomast es mintha ez bejonne de csak itthon!
A bilit azt en nem eroltetem csak kerdem tole mindig ha nem e akar bilire kakalni mert mindig szol ha kell neki de olyankor nem engedi hogy, ra se nezzek!

Az utcan Jazmin pedig egy igazi kis vadoc osze visza szaladgal a kezemet nem akarja meg fogni tobbet megyunk hatra mint elore mert o mindig vixa fele szaladni szeret, szoval amikor kint vagyunk en is ki ugralom magamat rendesen!Mi lenne ha meg lenne egy bebi is hu bele se merek gondolni!

Na jo jovok meg par keppel azzal is telik az oldal!Puszi nektek!

Kép
Kép
agi25
Nagyvarad

A hintaban mandarin eves!
Kép
Elmot nezi
Kép
Kép

Kép
Kép
agi25
Nagyvarad

Es ezt pedig nektek sok szeretettel!

Kép

Kép
Kép
agi25
Nagyvarad

áGI, KÖSZ, HOGY GONDOLSZ RÁM... :)
mOST TUDOK íRNI, MERT HAMAR BETELT AZ OLDAL, DE PILLANATNYILAG NINCS IDŐM. bORÓT MOST ETETEM ÜVEGBŐL, 1 KÉZZEL íROK...
aZTÁN MEG iSTVÁNNAK RÖVID NAP, HAMARABB KELL EBÉD LEGYEN...
nA, A CAPS LOCK BE VOLT NYOMVA... BOCS', DE MÁR NEM íROM ÚJRA!

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Kellemes nőnapot mindenkinek!

Gyors helyzetjelentés.

Pihenni még mindig nem volt időm, sőt, a héten regeltől estig egyedül voltam velük, igy teljes odafigyelést kellett tanusitsak, ami egy kissé kimeritett.

Zyelykének inkább kóstolás céljából adogatom az almapépet, narancslevet. Jankának is igy kezdtem, és nem bánom. Habár Zselyke sokkal jobban szeret cicizni mint annak idején Janka.0

Edith, már többször akartam emliteni, hogy milyen aranyos Kriszta a videókon. Nekem a táncolós tetszik a legjobban. Janka is többször kérte, hogy megnézhessük, és utána napközben még eszébe jutott, és mondta, hogy "Kiszta buff, igy esett el" és ő is tántorgott. :):):)

Zsuzsa, velem is úgy van a mosogatás téren, hogy ha egyszer elhagytam, annyira összegyül, hogy maiatt nem érem utól magam. Szerencsére az elmult napokban rendeződütt ez is, és végre napirendre kerültem.

Na menem kell, mert mindketten nyekeregnek.....

Emese, Janka és Zselyke
Kép
Kép
sikee

Ja, és ezt az oldalt akartam mutatni nektek. Lehet már ismeritek?

A bal oldali sorban vannak a minták.
http://www.gratis-malvorlagen.de/

Emese, Janka és Zselyke
Kép
Kép
sikee

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?