Sziasztok!
Teljesen kész vagyok... most sikerült letenni Bencét a kiságyba, de most is csak úgy hogy elaludt rajtam a kenguruban 3 perc alatt (most próbáltam ki először, de nem nagyon tartja a fejét, úgyhogy jobb is hogy csak 3 percig kellett használni
). Reggel 9kor keltünk, ez általában mindig így jön ki. Aztán eszik, 10 körül elalszik és eddig mindig délután 1-2 óráig aludt, már úgy kellett ébresztgetni. Gondoltam ma akkor én is aludni fogok vele, mert a délutáni pihi nem szokott összejönni (ő mindig akkor akar "beszélgetni"
). Na, ez ma nem sikerült, ugyanis nem tudom miért épp ma, de 11kor keservesen követelte a cicit, és utána sem akart aludni. Ha a kezemben volt, nem sírt, ha letettem, ordított.
Fél 1kor végre sikerült letusolnom és felöltöznöm... Most alszik, de nem tudom meddig.
Annyira rossz hogy nem tudom mit csináljak, olyan tehetetlen vagyok. Sokszor tényleg nem tudom eldönteni hogy miért sír.
Batkamanó!
Hát nálatok sem semmi az éjfél körüli elalvás
legszívesebben én is mindig az ágyunkban altatnám Bencét, de akkor mi lesz később?!
Ráadásul én rettegek a bölcsőhaláltól, mivel velünk közölték a kórházban hogy veszélyeztetett kategóriába tartozunk... mivel koraszülött volt, kis súllyal és fiú. Mondjuk nem tudom hogy az számít-e hogy nagyon jól fejlődik, mert lassan elérjük a 3 kg-t. Meddig számít veszélyeztetettnek?
Én hülye, elolvastam a bölcsőhalálról szóló topicot, és tisztára beparáztam, mert állítólag 2 és 4 hónapos kor körül szokott előfordulni, a koraszülött kisfiúknál...
eddig is tiszta ideg voltam, minden egyes nyöszörgésre ugrok, hát ezután meg főleg idegbajos leszek. Az első két nap felváltva virrasztottunk mellette, aztán a férjem elment és vett egy Madarász utcai légzésfigyelőt, hogy aludjunk is... Ezért is szeretném ha Bence a kiságyában aludna.
Vitaminok: a D-vitamint az angolkór ellen kell adni. Ha nem kap eleget, akkor későn záródik csak be a kutacsa, mozgásproblémái lehetnek. Naponta 1 cseppet kell adni 2hetes kortól 1 vagy 2 évesig, ezt még nem tudom.
K-vitamint pedig hetente 1 ampullát mindaddig amíg kizárólag anyatejen él a babó.
Oltások: BCGt a kórházból való távozáskor kapnak, utána szinte havonta kapnak valamit, sőt a 4 és 5 hós oltás dupla, egyszerre kettőt is kapnak szegénykék. Ezen kívül beoltathatod agyhártyagyulladás ellen, az további 3 oltás
Susie!
Örülök hogy itt vagy
Ugye milyen jó babázni, Te már nagyon-nagyon vártad
Milyen volt a műtét? Mesélhetnél egy kicsit, mert érdekelne hogy nálad hogy zajlottak a dolgok.
Én a kórházban nem a harmadikon voltam, úgyhogy túl sok tapasztalatom nincs a csecsemős részleggel. Annál több az intenzív osztály csecsemőseivel... Itt volt egy nő, akit ki nem állhattam, mert fekve etette a babákat és úgy is büfiztette őket (csoda hogy Bencéből többször visszajött az egész kajaadag, mert ő egy hétig csak üvegből ehetett az inkubátor miatt
), egyébként a többi nővérke nagyon aranyos volt, rengeteget segítettek mindenkinek
Docka!
Remélem már jobban vagy! Próbálj meg Te is pihenni a babával együtt, szerintem most mindannyiunknak erre van szükségünk. A cumival nálunk is ugyanez a helyzet. Egyedül még nem mindig sikerül a szájában tartani, és ha kiesik, akkor jön a sírás. Egész éjszaka viszont baromi fárasztó a kiságy mellett állva nyomni a szájába...
A babaruhákat én ugyanúgy vasalom, mint a pelenkákat, mindkét oldalán jó meleg vasalóval.
Na megyek, hátha belefér még egy rövid alvás nekem is
Üdv mindenkinek: Vera + Bence (ma 4 hetes
)