Ide is bemásolom, hogy azok se maradjanak ki aki nem olvassák a listát:
Sziasztok Lányok!
magunkról:
Dominik
Na vele vagyok most úgy amin a múlt héten vitatkoztatók, hogy nem lehet élessen határozottan eldönteni, hogy beteg vagy nem.
Nem lázas, nem köhög, egy kicsit folyik az orra, de arra se mondanám azt, hogy folyik. Éppen az a stádium amire még nem adnak gyógyszer és határozatlan vagyok, hogy menjen vagy ne menjen.
Viszont, ha erre az állapotra azt mondom, hogy nem menjen akkor gyakorlatilag egész télen itthon tarthatnám.
Beindult az élet az oviban is.
Beírattam zeneovira és tornára. Mind a kettő nagyon nagyon tetszett neki, mert amikor mentem a foglalkozás végére érte, egész feldobott volt.
Zene ovin egymásnak gurították a labdát és énekelve kellett meg kérdezni egymástól, "hogy hívnak" és énekelve kellett a nevüket kimondani. Egész este énekelt még a WC-n és a fürdőkádban is.
Tornán (nem tudom pontosan a szavakat) egy olyan játékot játszottak, hogy amit kiabál az ovó néni pl. repülő, víz a szerint le kell feküdni a földre vagy felállni a padra ill. felmászni a bordásfalra.
Már csak az úszást kell elintézni aztán kész. Minden második napra van valami ami leköti az energiáját, mert különben itthon csak tombol/rombol.
Donát
Szépen alakul. Már hétvégén nem nekem kellett segíteni neki átfordulni, hanem saját maga forgolódik.
Holnap kiveszik a varratok és költözhet le a földre a nagy játszószőnyegre. Ott nagyobb lehetősége lesz a játszásra.
Sajnos az ágyba elég nehéz vonatpályát építeni.
Próbálunk mindennap valami feladatot csinálni, de elég lassan boldogulunk. Egyedül nem csinálja, ott kell ülni mellette, én meg elég ramatyul voltam a múlt héten.
pl. adtam neki reklám újságokat és egy rendes fiskars ollót, a babaollótól már kivagyok lehet, hogy nem vágja el a kezed, de mást sem. Először csak összevissza nyírbált vele, de később felfedezte, hogy vannak benne olyan hirdetések amik kockára vannak bontva, akkor kitalálta, hogy ő a képeket kivagdossa magának. Pár napig őrizgette is őket mint egy pakli kártyát.
Színezgetünk, festegetünk, társasozunk, kártyázunk próbálgatom próbálgatom, csak olyan hamar elmegy a délelőtt, közbe meg ebédet is kell főzni, mosni is, szóval nehezen tudom a sok tennivalót összeegyeztetni.
Találtam ki egy tök jó játékot is csak még meg kell csinálni.
Nem tud apró részleteket megkülönböztetni.
Gondoltam a dominóelv alapján rajzolok tök egyszerű babafejeket, különböző színű hajjal és szemmel. Azt kell kitalálnia instrukciók alapján melyikre gondoltam. Aztán, ha jól megy lehetne bővíteni is. Szemüveges, rövid haj hosszúhaj, mosolygós száj, szomorú száj, szeplős stb.
Tudom, hogy van ilyen társas játék eredetiben is, de gondoltam, ha először csak kevés dologra kell figyelnie és fokozatosan bonyolítom, hátha jobban ráérez és nagyobb kedve is lesz hozzá.