Sziasztok!
Benedek nyár óta egyáltalán nem pisil be, de ő extra módon tudja tartani a pisit. Egyszer előfordult, hogy pisilt este lefekvés előtt, aztán másnap dél körül mentünk valahová, kettő körül szólt, hogy neki pisilnie kellene, akkor néztünk egymásra a párommal, hogy, te, pisiltetted a gyereket? Én nem, te se?
Vagyis másfél napig tartotta, s nem is szólt.
Más, Betegek vagyunk, vagy nem. Még nem tudom eldönteni, leírom, mi történt.
(bocsi, beóllózom más topikból)
Megmondaná valaki, hogy az én gyerekeim miért mindig péntek éjjel lesznek betegek?
Háromnegyed egykor ébredt Benedek, hogy fáj a füle, kapott nurofent, majd egy óra múlva paracetamolos kúpot, nem tudott elaludni, fél 3 körül akkor beraktam neki mesét. Valamikor 5 körül nem fájt a füle, de teljesen felébredt, nagyban mesézett. Néha kinéztem rá, max. szunyókált, de nem aludt. Fél 7 körül már megint nagyon sírt a füle miatt, már láza is volt, meg nem tudott megállni a lábán, szédült. Utána hányni akart, de csak slájm jött, a pocijára is panaszkodott, de csak pisilt. Most szeretném, ha egy picit aludna, s utána megyünk ügyeletre. Tippem szerint ölben fogom átcipelni.
De miért mindig péntek éjjel?
Ezután szombat reggel azon gondolkodtam, hogy kihívjam-e az ügyeletet, vagy menjek be. Végül bementünk a kórházba, hogy fülész is lássa.
A csillagok helyébe tessék a legrondábbakat képzelni a magyar egészségügyről.
Elviszem a lázas, hányó gyereket a kórházba, hogy mégis, ott lássa fülész is, hányt a metrón meg a váróteremben is, majd már megérkezésnél közlik, hogy fülészet az nincs, de mivel hányós gyerek, a belgyógyász megnézi. Jó. kb másfél órát vártunk, közben hányt, majd az ölemben ülve, később félig állva elaludt. Bejutottunk egy vénséges, kiégett dokibácsihoz, aki 2 perc alatt kivizsgálta majd 10 percet adminisztráltak. S hogy menjünk a fülészetre, majd ott ellátják. Annyira mondjuk rendes volt, hogy amikor megtudta, hogy nincs fülészet, akkor adtak egy db hányáskúpot (s közben morgott, hogy nincs nyitva a kórház patikája, mert nekik nagyon jó saját hányásellenes szereik vannak), meg felírt AB-t meg lázcsillapítót. Majd megkérdezte, hogy hol lakunk, s szerinte az jó, mert akkor el tudunk metrózni a Moszkva térig (egy átszállás), onnan csak pár megálló villamossal a János kórház. (még egy átszállás)
Mert gyerek fülészeti ügyelet csak ott van egész Bp-en. Vigyem haza a gyereket, adjam be neki, amit felírt, majd délután bumlizzak át vele a városon. Közben a gyerek majd összeomlott, olyan kimerült, plussz süt a láztól, a jelentésre persze jó általános állapot meg láztalan került.
Ja, esőben jöttünk mentünk, mondjuk metróztunk egy megállót. Most legalább kisütőben van a nap.
Ugye az egészségügy olyanoktól fog összeomlani, hogy egy ekkora városban egynél több kórházba beültessenek egy szakorvost egy aszisztenssel hétvégére....
Anyám meg folyton hivogatott, hogy ne jöjjenek-e fel Kecskemétről kocsival, hogy azzal vigyenek el minket a kórházba. Nekik ugye mindenféle rémálom lebeg a gyulladt füllel kapcsolatban a szemük előtt, mert apám ennél még kisebb volt, amikor gyulladt fül miatt kiszakadt a dobhártyája, s az egyik fülére megsüketült.
Nem tudtam, mit csináljak. Leginkább hagynám aludni, mert kimerült, gyógyszereket kapott,kopkopkop, benn is maradtak benne, úgy néz ki. Mindjárt el fog aludni a tv előtt. Szívem szerint, ha nem sír a fülfájástól, mint az éjjel, akkor inkább csak holnap vinném el az ügyeletre vagy hétfőn a Heim Pál fülészetére. Vagy felelőtlen vagyok? (a történethez hozzátartozik, hogy férjem külföldön van, a kicsi szerencsére épp a nagyszülőknél, s hiába áll a ház előtt a kocsi, nincs jogsim)
Ezután végül a vihar miatt is itthon maradtunk, meg teljesen kómás volt, hagytam inkább pihenni. Nem is volt többet láza a hétvégén, a fülére is csak kicsit panaszkodott, így végül nem az ügyeletre, hanem ma reggel a rendes fülészeti rendelésre vittem. Ja, közben a felírt AB-ról kiderült, hogy iszonyat íze van, Benedek öklendezik tőle, alig tudtam kb 5-ször beletuszkolni a hétvégén, így úgy mentem, hogy iratok fel másikat.
Gondoskodnak az orvosok arról, hogy folyamatosan fenn legyen a pumpa nálam....
Cirka másfél óra sorbanállás után bejutottunk a fülészetre, egy olyan dokinőhöz, akit dícsértek, örültem, lesz más vélemény..AHA... Elkezdtem mondani, hogy mi volt hétvégén, meg hogy már jártunk itt másik dokinőnél, mi az alapprobléma. Erre leültette a gyereket, megnézte a fülét, azt mondta, semmi baja a fülének. S hogy menjünk vissza a másik doktornőhöz szerda délután (kb hasonló sorbanállásra számítva). Még benyögtem, hogy baj van az AB-vel, írt fel másikat, meg maradjon otthon a gyerek. De alapból ne lopjuk az ő idejét, az orrába bele se nézett. Annyira durván kidobott, hogy az csak később jutott eszembe, hogy ha az ügyeletes orvos a füle miatt írt fel AB-t, de a fülének semmi baja, akkor szedjük az új AB-t? Hazafele összefutottunk az óvónéninkkel, elregéltem mi van, neki volt az a jó ötlete, hogy délután menjünk el a saját orvosunkhoz, kérdezzem meg, mihez kezdjünk.
Szóval most még nem keverem be a gyógyszert.
Meg minek menjek szerdán a másik fülészhez, ha az alapproblémán kívül ezek szerint nincs baj? Arról meg azt beszéltük az eredeti dokinővel, hogy ha nagyon nagy baj nincs, akkor nyárig várunk.
Meg maradjon itthon egész héten? Már elegem van ebből. Az elmúlt egy hónapból egyszer 3 napig, majd múlt héten egy egész hetet (!!!) volt oviban.
Valószínűleg letudtunk egy lightosabb hányós vírust a hétvégén.
Az ebédet persze reggel lemondtam az egész hétre. (mondjuk amennyit eszik, nem fognak szólni az oviban, hogy nincs befizetve a gyerek.)
Elnézést kérek a hosszúra nyúlt litániáért, de alaposan felhúztak. Jó, én itthon vagyok, nem okoz annyira nagy gondot, hogy itthon tartsam, meg orvoshoz rohangáljon, de sokat számít az a fél nap, amiket benn tölt az oviban, arról nem is szólva, hogy ugye mindig újra meg kell szoknia. Ha dolgoznék, akkor nem is tudom, mi lenne...