Sziasztok !
Itt vagyok ám ...
Tegnap amikor gépnél voltam, alig volt mozgás, most meg alig győzöm visszaolvasni.
Tegnap délután bábelőadáson voltunk a gyerekekkel, a Hamupipőkét néztük meg. Nagyon szupi volt. Ma meg suliban voltam, igy délelött nem voltam.
Gyorsan megpróbálom összefoglalni a dolgokat.
cseriani : a jégre visszatérve, éppen elég egy rossz élmény , és az elkisér sokáig. Addig a játszóteres esetig , nem féltek a vihartól, de azóta nagyon. Nehéz lesz megértetni velük, hogy nem kell félni.
Talán ha nagyobbak lesznek. Gondolom te is ugyanigy vagy.
ovi - remélem jó lesz az ovi, tetszeni fog és könnyen beszoktok.
danann : a képek nyugodtan jöhetnek. Imádom a sok gyönyörűséget nézegetni, hamár dögönyözni nem tudom őket.
Néha úgy hiányoznak a babák, pedig szerencsére több picurka is van a baráti- családi környezetemben.
mazsuzs : kismamaújság : én régen szinte minden számát megvettem , olvastam , sőt gyüjtöttem is. ( előfizetője voltam )
Aztán szépen lassan rájöttem , hogy nem minden úgy van ám ahogy ott leirják. Az élet bizony néha más. Akkor úgy döntöttem , inkább a saját anyai ösztöneim után megyek és nem a leirtak után.
És az vált be. Egyébként az újság tényleg nagyon szoptatás párti, cumiellenes és baba-mama barát stb. Régebben sokat cikkeztek rólunk, interjúkat adtunk az újságnak, többször képeket is közöltek.Ennek ellenére amikor a kórház ( szülészet ) nehéz helyzetbe került, ellehetetlenitették a munkánkat, elutasitották a
segitséget. Olyan cikket közöltek , amelynek a fele sem volt igaz. ( bár kijöttek és saját szemükkel látták mi volt ott, csóválták a fejüket , megirták az ellenkezőjét)
Akkor nagyon kiábrándultam az egészből, és azóta egy példányát sem vettem kézbe.
fridus : ne legyél elkeseredve, semmi gond nincs ha egy kicsit késöbb csinál meg dolgokat .
Lehet hogy mást meg sokkal korábban fog. Ezt nem lehet előre tudni.
Az viszont igaz, hogy van némi összefüggés a mozgásfejlődés-izom és a dyslexia közt.
A dyslexia okai közt általában szerepel valamelyik mozgásfejlődési lépés kimaradása.
Ezért irtam a múltkor, hogy nem baj ha késöbb csinálja a dolgokat, de legyen meg a sorrend, vagyis legyen oldalrafordulás. Fontos, hogy minden mozgásfejlődési lépés meglegyen, ez fejleszti a gyerek idegrendszeri és fizikai fejlődését. Általában a mászás kimaradása a leggyakoribb tényező amely a dyslexiánál jelentkezik.
kicsit lehet hogy bonyolult voltam....
linus : először is örülök hogy itt vagy, és köszi hogy kikéred a véleményem.
Sajnos sokat nem tudok mondani ezzel kapcsolatban.
A bukás az normális ebben a korban , sőt az is belefér ha félrenyeli
az ételt . Ilyenkor köhög, aztán sir igy kitisztulnak a légutak.
Késöbb a darabos ételnél is előfordul az ilyesmi. Ez nem baj, hamar rendeződik a légzés.
Viszont a tünetek amit leirtál picit elgondolkodtattak. Ha csak azóta csinálja ezt a babád mióta félrenyelt, rá kellene hallgatatni.
Ugyanis van olyan , hogy a felbukott, félrenyelt tejcsi rossz helyre kerül és nem tisztul ki teljesen. Ilyenkor csinálnak ilyen tüneteket, és mivel érintett lehet a tüdő is, esetleg a tünetek késöbb is fennálnak gyulladáshoz is vezethetnek.
Nálunk voltak olyan babák akik igy véletlenül félrebuklták a tejet,és
hasonlóak voltak a tünetek. Ezt egy hallgatózás megmondja.
Én azt tanácsolnám , ha ezek a tünetek továbbra is fennállnak hallgatass rá az orvosotokkal, kérdezd meg őt is erről.
Nem akarlak megrémiteni, ez inkább csak elővigyázatosság.
gabcsa: nálunk a csipőszürést először kézzel végezték még a kórházban az orvosi babaviziten az első ill. a hazamenetel napján.
A kontroll 6 hetesen volt, és akkor ha úgy itélték meg további időpontokat adtak.
puszi nadimo