Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok Lányok!

Kati, neked is mondom, hogy ne aggódj hogy nem lesz elég a tej. Igaz hogy most kevesebb van, de valószínű most nem is igényel többet a baba. Ha majd nagyobb mennyiséget szeretne, azt jelzi feléd azzal, hogy egy pár napig gyakrabban kéri a szopit, attól beindul a tejtermelés, és vissza is állhattok a ritkább étkezésre.
A sírással meg szerintem azt szeretné kifejezni hogy egyedül érzi magát, közelségre, szeretetre, babusgatásra vágyik. Egy ilyen pici baba, aki még csak most bújt ki a biztonságos anyaméhből, azt szereti ha érezheti valaki (legfőképp a mama) testét, és abban a tudatban lehet hogy vigyáznak rá.
Én azt hiszem nyugodtan felveheted annyiszor ahányszor csak igényli, sőt akár köztetek is alhat ha ez egyikőtöket sem zavarja. A pici nyugalmának mindenesetre a minél több kontaktus használ a legtöbbet. Ilyen pici korban pedig még elrontani sem lehet őket. A kisfiam is jópár hétig köztünk aludt, aztán egyszercsak egyik napról a másikra át lehetett szoktatni a saját kiságyába. Attól kezdve végig is aludta az éjszakákat egészen fél éves koráig.

Én egyébként sem vagyok a sírni hagyás és minden egyéb kőszívű megoldás híve, a pici nem azért sír hogy kitoljon a szüleivel, csak törődésre vágyik mint minden normális emberi lény.

Sziasztok, Diti
diti

Sziasztok!

Diti!
Köszi az infókat!!!
Remélem tényleg a kereslet kínálat elve áll fenn.

Röhejes, de két tejtartó zsacskó van a mélyhűtőnkben, a kettő tartalma együttesen kb. 40 ml lehet... Ennyit sikerült eddig kipréselni. Nekem valahogy nem megy ez a fejés sehogy se, nem is feszül a mellem. Nézegettem is az anyatejes zacskót, hogy a 120 ml-t mikor érem majd el...

A ti babátok amúgy mennyit szopizik? Pl. kéthetes babának szerintetek elég 60-80 ml? Ma volt az első nap amúgy, hogy Andris 100 ml-t szopizott!

Docka
Docka

Docka, most néztem utána a kis füzetemben, a kisfiam 2 hetesen 50-70 ml-t szopizott, és mégis olyan kis duci lett hogy csak na Kép Ő csak 3 hetesen érte el a 100 ml-s "álomhatárt", szóval büszke lehetsz a pici fiadra, nagyon ügyesen szopik, és minden valószínűség szerint megfelelő mennyiséget Kép

Szia, Diti
diti

Sziasztok!

Épp most tettük le Bencét aludni, kíváncsi vagyok mikor ébred éjszaka. A fürdés után mindig olyan kis bágyadt, lassan de biztosan kiszopizza az adagját, aztán még nézelődik, de tök csendben van. Mintha elfáradna. Vagy csak érzi hogy este van?Kép
Mindenesetre nagyon kis édes, annnnyira szeretemKép és olyan boldog vagyok!!!

Viszont ti hogy éritek el hogy büfizzen a picurkátok? Mi akárhogy is igyekszünk, nem nagyon akar sikerülni. Pedig már próbálkoztunk vállra téve (ahogy Diti is javasolta), félig megelve, hason is, talán úgy ha egyet sikerül. Utána ha letesszük, néha kicsit feszeng, gondolom a bentmaradt levegő miatt. Pedig éjszaka is nagyon jó lenne ha hipp-hopp büfizne, mert akkor nem is tartana olyan sokáig egy-egy szoptatás, és többet tudnánk pihenni mindannyianKép Mert így előfordul hogy másfél órát is fennvagyunkKép

Egyébként Bence átlag 50 grammokat eszik, néha 60, talán kétszer volt már 70 is, és tegnap egyszer 90. Teljesen kiakadtunk, mondjuk abból kb. 20 ki is jött utána egy büfivel.
Ja, és amire nagyon büszkék vagyunk most: a ma esti mérésnél elértük a 2300 grammotKép ami a kórházból való távozásunk feltétele lett volna, csak ugye mi saját felelősségre távoztunk. És ennek azért örülünk ennyire, mert holnap reggel jelenésünk van a kórházban egy kontrollra, és így legalább nem mondhatják hogy ők ugye megmondták... Csak szegénykém holnap kapja a BCG-t is amitől én előre félekKép Úgy fogom sajnálni, remélem könnyen megússzuk!

Sírásmentes éjszakát és jó sok pihenést kívánok mindenkinekKép
Üdv: Vera + Bence 16 napos

KépKép Kép
76vera

Vera. szerintem igaza van Ditinek igaza van. Nálunk sincs rendszer, sőt nincs két egyforma naunk sem.Robóka irányítja az életünket , mi pedig alkalmaszkodunk hozzá.teljesen változó az életritmusa, hol alszik este tovább, hogy többször felébred és ez a napalokra ia vonatkozik.Minden esetre egy kis rendszer azért biztosan kialakul majd az életetekbenKép.remélem csini lett a hajad. Rám is rámférne egy kis hajvágásKép

Szisz: ami a cumit illeti, nálunk is ha nyűgösebb cumózik. szerintem ezt ő dönti el részben, hogy igényt tart e rá. meg most még olyan picik, hogy nem igen tudatosodik a cumi függőség náluk. Aztán ki tudja? Azt sem tudom mrlyik a jobb, ha cumózik vagy ha az újacskáját szopizza. Mindkettőnek vannaak előnyei és hátrányai is egyaránt.A maitl küldöm.most látom , nincs meg a címed. Ha ide nem akarod feltenni , írj egy leveletKép és küldöm.

Zsizsa: mit mondott a doki?Olvastam a szüléstörténeted, hát nem gondoltam volna,! Főleg ami a méhszáj állapotod illeti!Szegénykém, de szerencsélre jól vagytok és egészségesek, szépen fejlődik a babócátokKép.

Docka: szerintem nálatok beállt a kereslet kínálat, ami jó dolog. Semmiképpen ne parázz, mert az nem tesz jót a tejtermelésnek. pl én méri sem méregetem, mert tudom, hogy csak magam idegesíteném vele, ha tudnám nem eszik eleget. Így meg látom, hogy szépen fejlődik , és elég ha hetente mérem. Bízom abban is, hogy a tejcsi is elegendő lsz még neki.Amúgy én sem sokkal többet fejek alkalmankánt, de vhogy megnyugtat, hogy van egy kis raktár. Habár nálam 20 ml csurran cseppen. Amúgy mivel fejsz?nekem azt tanácsolták, hoyg ezt a mennyiséget már ne fejegessem...azért néha még szoktam.

Diti:nagyon sok jó ötleted van, gyere gyere hozzánk ám!!!!!Aztán bízom benne, hamarosan a második babócáddal csatlakozol HozzánkKép

Kati: örülök, hogy idetaláltál. nagy nagy gratula a kisfiadhoz. ha tényleg úgy látod, nem a pici fájdalom, hanem csupán sírdogálni van kedve, akkor tényleg a melegség és szeretet hiáynzik neki. Sokat vedd kézbe takargad be, hogy olyan "anyaméhben érzem még magam" hatása legyen. Piciké még, nagyon érzékenyekKép

Robókám alszik, habár kivételesen ma rengeteget aludt. Máskor egész nap fent vagyunk ma meg csak aludt meg aludt...de már nagyon rá fért a sok hasgörcsök után, szegénykémre.

Mindenkinek nyugodt szép estét kíván. Anita és Robó
anita77

Vea: közben a levelek elkerülték egymást.Benci szépen fejlődik , nagyon!! Remélem minden rendben lesz holnap a kórházban!Kép

Anita
anita77

Szisz ! OFF
Nem talaltam e-mail cimet, ezert kerdeznek itt. Ha van idod leirnad nekem par mondatban, hogy mi volt a benyomasod a Del-pesti korhazrol ? A noverek hozzaallasa, segitokeszsege erdekelne. Nekem meg van par hetem es ott fogok szulni, de ilyen infora nem talaltam sehol. Elore is koszi

Mar most rendszeresen olvaslak benneteket es probalok "okosodni", de mar nagyon varom en is a babat ! Kép
Dorki
Dorki

Sziasztok!

Voltunk délelőtt a kórházban az egyhetes kontrollon, és képzeljétek, Bence 2340 gramm!KépKép Szombaton 2110zel hoztuk haza.
Mindenki nagyon elégedett volt vele, azt mondták hogy jól ki van kerekedve önmagához képestKép Kapott BCGt,amitől én jobban féltem, de egy hangja nem volt, nagyon ügyi volt.Kép Olyan büszkék voltunk rá!
Utána csináltak neki egy koponya- és egy hasi ultrahangot is, az is teljesen oké. Akkor sírt egy kicsit, mert jól összekenték azzal a trutyival, amit nekünk is kentek a hasunkra az uh-k alkalmaválKép, és a doktornéni keze is jó hideg volt. De összességében nagyon tündéri volt, én is megnyugodtam, mert reggel volt egy kis gyomoridegem az orvos miatt. Azt is utálom ha nekem kell menni, főleg ha meg őt macerálják, na azt biztosan nem fogom jól tűrni.
4 hét múlva kell megint visszamennünk, akkor a fejecskéjéből vesznek vért egy ellenőrző vérkép kedvéért. Hát ezt én nem igazán akaromKép
És igazából nem is nagyon vagyunk ezzel tisztában hogy miért is kell nekünk ide visszamennünk, ha van gyerekorvosunk?! Nálatok ez hogy van? Bár kétségkívül ez a két mávos gyerekdoki, akik közül választhatnánk, sokkal jobbak mint a körzeti doktornéni. Mi döntjük el, hova visszük? Vagy hogy van ez?

További szép napot mindenkinek, nagyon szépen süt a napKép Kár hogy mi még csak ablakon keresztül élvezhetjük!

Üdv: Vera + Bence 17 napos

KépKép Kép
76vera

Sziasztok Lányok!

Vera, örülök hogy minden rendben ment ma Kép Kicsi fiad igazán ügyes hogy ennyi idő alatt ilyen szépen "megszedte" magát Kép A BCG-nél én is büszke voltam anno a sajátomra, a szobában minden baba elkezdett sírni mikor kapták, csak ő nézelődött tovább nyugodtan Kép (Persze a későbbi szuriknál volt egy kis sírdogálás, de sosem olyan vészes mint amire mások elmondása alapján számítottam)
Egyébként én is rosszul viselem még most is ha vele kell orvoshoz menni. Többször elő is fordult már, hogy inkább apát küldtem be, én nem akartam látni sem hogy esetleg kínozzák Kép Legutóbb is mikor a fütyijét macerálta a dokinéni, én el se mentem velük, aztán kiderült hogy egy hangja sem volt, nagyon szépen viselkedett Kép De akkor is... szerintem az anyának mindig sokkal szörnyűbbnek tűnnek még ilyen rutindolgok is.
A vérvételhez valószínű azért kell visszamennetek, mert ott helyben a laborban meg is tudják csinálni az ellenőrzést, ha a saját dokitok venne vért, azt meg küldözgethetnék ide-oda. Amúgy szabad orvosválasztás van, úgyhogy ha nem vagy elégedett a körzeti gyerekorvossal, nyugodtan választhatsz másikat.

Sziasztok, Diti
diti

Sziasztok!

Anita!
Legyen igazad! Én az Avent mellszívóval küszködök.
Ma is kb. 10 ml sikerült préselni...

Ma jött a védőnő és megnyugtatott, hogy valszeg eleget eszik a baba. Bár Andris abszolút nem duci, inkább hosszú és vékony (igaz most szombaton lesz két hetes)Remélem azért majd lassan meglátszik rajta a szopizás eredménye.

Vera!
Nekünk sem sikerül mindig a büfi, de a doktornő azt mondta, hogy amíg pici (bár nem tudom ezt meddig kell értelmezni) addig nem baj ha nem sikerül.

Képzeljétek, Andris csak akkor alszik el szopi után, ha szájába adom a játszócumit. Én baromira ellenzem a cumit, de sajnos a csecsemősök a kórházban hozzászoktatták. Nem kis idő telt el, mire rájöttem, hogy szopi után miért nem alszik, de most így ezzel a cumival 10 perc nyöszörgés után beszunyál. Egyesek úgy vélik, jobb mint az ujjszopizás, de én nem vagyok meggyőzve.

Docka
Docka

Sziasztok!

Visszaolvastam és ahogy látom mindannyian ugyanazokon a problémákon megyünk át.
Rendszer még nálunk sem nagyon állt be. Azt kb. lehet tudni, hogy 3-5 óránként éhes a kislányom. Soha nem ébresztettem fel azért, hogy egyen. Ezt a tanácsot is itt kaptam és nagyon bejöttKép Így most ritkán eszik, többet. A doki szerint így is többet hízott mint kellett volna neki. Most már 3.6 kg és a kórházba visszaestünkl 3kg-ra.

Kati
Nekünk a második itthon töltött hetünkön volt ez a kora éjszakai időszaka a babának. Fürdés után evett, de utána nem aludt el. Zenét hallgattunk vele, felváltva ringattuk, megpróbáltuk lefektetni, majd ugye vissza fel kellett venni...aztán egyszer csak elmúlt. Legalábbis 1 hete már rendesen elalszik a szopi után.
Igaz én 5 óra után megpróbálom kicsit lekötni, hogy ne aludjon. Kihozom a nappaliba mózeskosárba, kiteszem a balkonra, hazajön az apukája és kicsit beszélget vele. Így a fürdésig elbabázunk és utána szerintem eléggé kifárad egy kiadós alváshoz.

Docka
Nekem pont az volt a problémám, hogy folyt folyamatosan a tejem. Persze fejtem naponta 2x. Most pár napja megpróbáltam, hogy mi van ha nem fejem. Azt tapasztalom, hogy tej van elég, de most nem folyik szanaszét...szerintem a szopizás tényleg beállítja a kellő mennyiséget.

Diti
Teljesen igazad van a sűrű szoptatás rossz hatásával kapcsolatban. Én is beleestem a hibába és egy pocakfájós nap után minden sírás-tátogásra szopiztatni akartam. Persze még nagyobb hasgörcs lett belőle. Tényleg kell idő a kis gyomruknak, hogy emésszenek. Azt nem értem, hogy az "igény szerint szoptatást" miért propagálják mégis?

Anita
Címem: s.odor@chello.hu- Köszi előre is!

Dorki
A kórház összességében elfogadható. Vannak negatív és pozitív élmények. Nővérek, csecsemősök, orvos..változó. Van hihetetlenül rendes és nagyon embertelen is köztük. Tényleg ember függő a dolog. Szivesen írok róla neked, esetleg vagy az e-mail címedre vagy a Jahn topic-ba. Esetleg vannak konkrét kérdéséid? Azokat is szivesen megválaszolom, ha összegyűjtöd. Ott fogsz szülni? Mikor?

No mennem kell, sír a picike, felváltom apukátKép.
Üdv
Szisz
Szisz

Sziasztok Lányok!

Docka, ha elégedett, nyugodt a babád, akkor biztos hogy eleget eszik. Ha éhes lenne, akkor folyamatosan sírdogálna, nyűgösködne. Amúgy ne aggódj hogy most nem duci, 2 hetesen az egész csoda lenne Kép Majd 1-2 hónaposan... Kép

Cumiügyben én következetesen ragaszkodtam ahhoz, hogy nem kap cumit, és a hamarosan érkező pici sem fog. Egyrészt azért döntöttem így, mert úgy gondolom az ujjszopás sokkal inkább eseti dolog, gondoljatok bele, hogy pl. játék közben a cumi folyton ott lóghat a szájában, a kezét viszont kénytelen használni, úgyhogy addig sincs az ujja a szájában.
A másik ok pedig az volt, hogy én pl. emlékszem arra ahogy egy idő után próbáltak leszoktatni a cumiról. Ez olyan 2-3 éves koromban lehetett, amikor a szüleim elérkezettnek látták az időt rá. Valahogy rávettek, hogy "önként" dobjam ki, persze a döntés távolról sem volt a sajátom. Az egésznek az lett a vége, hogy utána elkezdtem az ujjamat szopni, amiről viszont sokáig nem tudtam leszokni, már suliba jártam mikor sikerült.
Szóval én inkább vagyok az eleve ujjszopás híve, valószínűleg a több játék és az aktívabb tevékenykedés hamarabb ráveszi a gyereket arra hogy elfeledkezzen az ujjáról.

Bocsi ha kicsit hosszan regéltem a témáról, lehet hogy végülis igazam sincs, pár év múlva majd kiderül Kép

Sziasztok, Diti
diti

Szisz, épp elkerülték egymást a leveleink...
Az igény szerinti szoptatást azért emlegetik annyira, mert valóban az a helyes. Régebben óramű pontossággal 3, majd később 4 óránként etették a babákat, függetlenül attól, hogy hamarabb vagy esetleg később lettek éhesek. Na meg mindenképpen ragaszkodtak bizonyos elfogyasztott mennyiségekhez, ha attól eltérő volt amit a baba evett, akkor azt már rögtön kórosnak ítélték.
Az igény szerinti etetés lényege éppen az, hogy annyit és annyiszor szopizik a baba ahogy azt ő kívánja. Mint ahogy a te picid ritkábban de többet eszik, van olyan baba, aki gyakrabban szopik, de kevesebbet. Viszont a szélsőségeket el kell kerülni még akkor is ha próbálod teljesen a pici igényihez mérten alakítani a dolgokat. 2,5 óránál gyakrabban, illetve 4-5 óránál ritkábban már nem jó etetni őket.
De amúgy az a legjobb ha mindenki a saját csöppségével együtt kitapasztalja nekik mi válik be, aztán a könyveket félredobva azt követi Kép

Sziasztok, Diti
diti

Sziasztok,

lányok, holnap elköltözünk és kb. 1 hónap múlva lesz telefonvonalunk, így addig sajnos nem tudok írni.
Mindenkinek a legjobbakat:
Judit és a kis Virág (9 napos)
Judit74

Judit!

Sajnálom, hogy nem lehetsz gépközelben. Nagyon jó babázást, és kicsiVirágnak pedig sok tejcikét és vidám napokat kívánok. Siess vissza mielőbb! Várunk nagyon ám!Most kicsit elszomorodtam, hogy egy hónapig nem írszKép.DS remélem mielőbb jössz majd!

Diti: biztosan van vmi ebben a cumiügyben, de vhogyan amennyire én is ellenzem , annyira nem tudtam megállni, hogy robókának ne adjam oda. vhogyan megnyugodott tőle. érdelkes, mert alapállásban nem kell neki, de ha pocifájás van, nyugtatja. Amúgy nagy ívben kiköpi. Hát nem tudom, mennyire szokik majd hozzá?

Szisz: mail ment, remélem le tudod majd tölteni!

Docka: nekem is avent van, de amúgy utánna ha kézzel fejek még szokott pár ml kijönni még. próbálad már kézzel?Amúgy tényleg ne aggódj a tejci miatt, mert az tuti nincs jó hatással. Úgy állj hozz, hogy van tejcsim, elegendő na és lesz is!!Kép

Vera: Benci nagyon rohamosan fejlődik. Örülök, hogy minden rendben volt a dokinál és az olásnál is ügyike voltKép

Kati, Zsizsa! Remélem nálatok is mindenrendben!

Mostanában nálunk Robóka egész jókat alszik kint a friss levegőn, de apocifájás azért van mégKép. Habár már nem annyira vészes, hogy adom a cseppeket neki.Eddig minden délután jókat aludt, ma pedig ahogy munkatársam jött látogatni, bviztosan megérezte és nem akart alukálni, sőt elég nyűgi is volt, így bemutatkoztunk rendesen.Pedig régen volt már ennyire nyűgi!

Mindenkienk nyugodt estét:Anita+Robika
anita77

Sziasztok!

Csak gyorsan beugrottam, mert nemsokára fürdetünkKép

Lányok, ti milyen popsitörlőt használtok? Ugyanis mi elfogyasztottunk már egy Fixiest, egy AmCare-t és most valami macissal próbálkozunk (henger alakú dobozban van), de mindegyik nagyon sz@r. Nem jön ki a dobozból, vagy rosszabb esetben jön vele az egész doboz.Kép Mondjatok már nekem valami jó tippet, olyat ami tényleg puha és normálisan használható! Esetleg a Pampers?

Egyébként nekünk ma nagyon nyüzsgős napunk volt. Itt voltak a férjem szülei, most először látták Bencikét, és nagyon el voltak ájulva az unokájuktólKépKép Olllyan büszkék voltunk az Apukájával!Kép Holnap pedig a nővéremék jönnek látogatóba az 5éves kislányukkal aki már szintén nagyon be van zsongvaKép
Hétfőtől pedig kezdjük hármasban a napokat, igaz apucinak egyszer-kétszer majd be kell mennie dolgozni a héten, de túlnyomó részt itthon lesz még velünk. Jó is lesz, mert nagyon sokat segít. Ma éjszaka pl. azt hittem hogy állva elalszom, szédültem is rendesen. Mindig úgy éreztem hogy most csuktam be a szemem, és már sírt is Bence. Pedig 3 óránként evett.
Állítólag (mondjuk én is úgy látom) nagyon sápadt vagyok, ugye nem is alszom rendesen, még étvágyam se nagyon van, és a szülésnél rengeteg vért veszítettem, szóval javasolták hogy szedjek vasat. Viszont én pár napja újra elkezdtem szedni az Elevitet, nem tudom hogy amellett lehet-e még külön vasat szedni. Nem tudja valamelyikőtök véletlenül? Ja, és azt, hogy szoptatás alatt melyik félét lehet szedni? Pillanatnyilag nem tudok elmenni a háziorvosunkhoz, bár lehet elküldöm a férjem, mert nagy valószínűséggel mindenféle beutalóra is szükségem lesz, ha tejet akarok leadni. Úgy sajnálom kiönteni, ha más babának meg segíthetnék vele, de nekünk lassan tele a fagyasztónkKép

Na, most mennem kell, mert ébredezik Benci. Remélem mindenkivel minden rendben, igyekszem hamarosan megint benézni hozzátok, csak hát annyira kitölti az időmet a babukaKép De gondolom ezzel mindannyian így vagyunkKépKép

Üdv mindenkinek:
Vera + Bence 18napos

KépKép Kép
76vera

Sziasztok Lányok!

Vera, nekünk popsitörlőből a Pampers jött be nagyon, vagy még esetleg a Johnson, bár az utóbbi inkább csak azért mert olcsóbb mint a Pampers, és végülis a többinél jobb.
A macis neve Baby Bruin, de az tényleg nem valami nagy szám, én abból egyet kaptam ajándékba, kipróbáltam, többet nem is vettem Kép
Igazából a Pamperst tudom a legjobb szívvel javasolni, ha az akciós csomagot veszed (3 db egyben), akkor elég jó az ára, nem olyan pici mint a többi, és elég sok kencefice is van rajta Kép

Sziasztok, Diti
diti

Sziasztok!

Nekünk a Johnson és a Gabi jött be nagyon. Jelenleg is Gabit használunk...az ára is jó. Vastag is, jó az illata és sztem sok kence van rajta. 3 darabbal a kakit is leszedem alaposan Kép De abbólis 2-féle van. A hengeres dobozos az nagyon szar, az a vékony. A másik a jó. Szerintem.
Nekünk a Gabi popsikenőcs is nagyon jónak bizonyult. Persze azis igaz, hogy Fanninak születésétől kezdve gyönyörű a popsija, semmi pirosodás, kiütés Kép

Barbi
DBarbi

SZiasztok!

Vera: mi Balunál is és most is Pampers-t használtunk Kép Nagyon bejött, úgyhogy nem is használtunk mást. Azaz anyáméknál baby bruin van, és nagyon szar Kép Vékony, szakad, és alig jön ki a dobozból.

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Sziasztok!

Vera
Mi Johnsont használunk és még eddig semmi kiütés és pirosodás nem jelentkezett. Nekem még dicsérték a Niveát is, de azt nem próbáltam, mert egyelőre jó adag johnsonunk vanKép
Vasat nekem is folyamatosan mondja a gyerekorvos. Mindenképpen a körzeti orvosoddal kellene feliratnod és ő majd megmondja melyik legyen. Célszerű nem a "divatos" vitaminok közül válogatni a gyerekorvos szerint. Igaz én még nem mentem el és irattam fel magamnak, mert egyelőre eléggé nem rendeződött a székelési problémám és a vas csak rontana rajtKép Amúgy elevitet én is szedem, de a doki szerint annak a vastartalma nem túl nagy...a plussz és hasonló nyalángságok pedig ugyancsak minimális vasat tartalmaznak.

Anita
Nem kaptam mailtKép Mi lehet a gond?

Üdv
Szisz
szisz

Vera: mi először Niveát vettünk, majd most a Dm-es Babylove van abból is az olajods változat, meg próbáltam a Johnson's mintacsomagot is. hát fene tudja. Az utóbbinak van a legjobb illata, de minőségileg, nem tudok annyira különbséget tenni. szerencsére nálunk sincs popsipirosodás.

Cory: jó , hogy írtál. Nálatok minen rendben? picurkád hogy van, írj majd pár sort légyszi!

Szisz: nem tudom miéet nem ment el a mail, de megpróbálom mégegyszer elküldeni.Amúgy a mintacsomagban megtaláltad a gyengésd érintés című kiskönyvet?

Lányok, nem tudom tudjátok e, de ha a DM-be beviszitek a születési akvi kiv fénymásolatát, egy kis kupon lehet kapni és olcsóbban lehet(5-10% azt hiszem)egyes termékeket megvásárolni és mintacsomagokat is kapunk. még nem voltam bent én sem, csak barátnőmtől hallottam.

Robókám tegnap kissé nyűgi volt, de kakika sem nagyon jött , és megfigyletem ha nincs minden nap, akkor még jobban fáj a pocika, pedig azt mondják, ha négy napig sincs az sem gond. pedig elejében nem nagyon volt , többször kúpozni kellett nekünk is.Azóta mondjuk beállt és van minden nap.Ma pedig csodálatosan alszik kint a kocsiba, tegnap pedig felfedezte a kis kezét,Képolyan édesesn figyeliKép.
Képzeljétek, ha holnap is jó idő lesz, elvisz minket apa kirándulni. Már alig várom, ugyanis eddig még messzebre sehová nem mozdultam ki. Sőt , mint tudjátok még félidős terhességem óta sem, mert azóta feküdnöm kellett. Amúgy minap felmmentem a városba vésérolni egyedül, hát iszonyatosan furcsa volt.

Mindenkinek szép napot.

Anita+Robó
anita77

Sziasztok!

De jó, milyen sokan válaszoltatokKép Köszi mindenkinek, akkor azt hiszem kipróbáljuk a Pamperst és a Johnsont, a legtöbben ezt ajánlottátok. Engem igazán már az sem érdekel ha drágább egy kicsivel mint a többi, mert mikor pelenkázzuk Bencét és éhes, nagyon tud sírni, én meg síkideg vagyok, úgyhogy nem hiányzik még hogy a popsitörlővel bénázzunkKép

Anita, ti a masszázst hány hetesen kezdtétek el? Jól emlékszem hogy Te csinálod Robikának rendszeresen, ugye? Mi is be szoktuk olajozni Bencikét fürdés előtt, de egyelőre csak úgy összevisszaKép de nagyon élvezi. És a fürdést is, hihetetlenül megnyugszik a vízben, csak akkor sír egy pillanatra mikor kivesszük és csak addig amíg bele nem bugyoláljuk a fürdőlepedőbeKép Pedig az egész nem több 1-2 másodpercnél, de hát nagyon türelmetlen a drágaKép

Már én is úgy kivinném Bencét sétálni, de a védőnő szerint 3 kg-ig nem "illdomos" (így fogalmazott) sétálni vele. Bár nagyon gyorsan gyarapodunk, már 2370 a súlya, épp mire elérjük a 3 kg-ot, tuti bejön a rossz idő.Kép Szerintetek nagyon nagy baj lenne, ha egy fél órácskát levinnénk levegőzni a babakocsiban? Tegnap és ma már voltunk kint az erkélyen 10 percre, mert olyan szépen süt a nap. Bár nem igazán tudom mennyire kell őket felöltöztetni, én adtam rá kiskabátot és sapit is, de lehet melege volt.

Sajna tegnap este megvolt az első cumis esténkKép Pedig nagyon nem akartuk, de már nem tudtunk mást csinálni. Túl hamar megéhezett, és nem akartam adni neki tejcsit, nehogy fájjon a pocija, de mivel nagyon elkeserítően sírt, maradt a cumi. Annyira szívta, persze nyomni kellett a szájába, nem igazán tudja még megtartaniKép. De hacsak nem muszáj, nem adjuk oda neki.

Anita, furi volt a vásárlás, ugye? Én nem sokat feküdtem a terhességem alatt, de csütörtök reggel lementem a házunk alá a kozmetikushoz egy gyors szemöldökszedésre, és nekem már az is nagyon furcsa volt. De szükségem volt rá, egész feltöltődtem tőleKép
Azt nem tudom még mikor lesz, amikor egyedül el merek majd indulni Bencével valahova... Főleg azért mert félek a babakocsis közlekedéstől, mindenhol lépcsők vannak.Kép Innen az Árpád hídtól csak a közeli üzletekbe jutok majd el, mert a metrólejárót sem babás valaki tervezteKép Vagy ha esetleg majd a férjem elfuvaroz bennünketKép

Üdv mindenkinek:
Vera + Bence

KépKép Kép
76vera

Sziasztok Lányok!

Vera, szerintem ebben a jó időben nyugodtan kiviheted a picit sétálni, és ilyen melegben nem is kell hogy agyonöltöztesd. Kiskabátra semmiképp nincs szükség a mostani 30 fokokban. Valami kis vékonyat adj rá, vagy ha nagyon félted, akkor esetleg legyen hosszúujjú-hosszúlábú, de semmi esetre se valami vastag plüssrugi. Úgy öltöztesd ahogy te is öltözöl, max ha bizonytalan vagy, egy nagyon vékony felsővel adj rá többet. A sapi viszont ilyen piciknél még állandóan kell, de természetesen abból sem a kötött, hanem valami kis vékonyka.

Egyedül elindulásról pedig annyit, hogy szerintem mindenképpen kezdjétek el amilyen hamar csak lehet. Ha már ilyen pici korban hozzászoknak hogy mindenhová viszitek őket, később is sokkal jobban viselik a mászkálást, nem ijednek meg az idegen környezettől, jobban viselik az ismeretlen emberek közeledését és hasonlók.
Amíg picik és könnyűek, nagyon bejön a kenguru, úgy nem kell a babakocsit hurcolászni, nincsenek akadályok, és még az a veszély is ki van lőve hogy a csöppség a legalkalmatlanabb helyeken kezd el hisztizni Kép Testközelben szinte bármennyit elviselnek, lehet hozzájuk folyamatosan beszélni, szabad a mama mindkét keze, csupa előny Kép

Sziasztok, Diti
diti

Sziasztok!

Vera: sztem is kiviheted egy rövidke sétára Kép Nemis tudtam, hogy a séta súlyfüggő...nálunk a védőnő azt mondta, hogy 2 hétig ne vigyem, de én először pont egy hetesen vittem ki, igaz, csak 15 percre kb.

Barbi
DBarbi

Vera: szerintem is nyugodtan kiviheted Bencét. Mi Robót két hetesen vittük ki először , pedig akkor még ő sem volt 3 kg. Amúgy ezt a súlyfüggő dolgot még én sem hallottam. Amúgy meg ha belegondolsz, már amikor a kórházból kihoztad, akkor levegőn voltKépA friss levegő kell a picurkáknak , és tényleg nem kell aggódnod, próbáld csak rövidge időre kivinni.Tényleg túl nem kell öltöztetni, habár itt megjegyzem Robóka nagyon szerei a meleget.

DBarbi: azért írj fannyról is egy pár sort léegközelebbKép!

Remélem a többiek is jól vannak. Robó este tiszta hasfájós volt ismét, hát nem tudom, hogy tényleg elmúlik majd három hónaposan?nagyon bízom benne!!!

Jó éjt: Anita+Robó
anita77

DBarbi: bocsi Fanny nagybetű lett volna, csak beragadt.....
anita77

Hahó!

Mi is itt vagyunk, csak kicsit fáradtan, Gabinak általában hajnalban fáj a hasa, ezért még kevesebbet alszunk.Kép De a legrosszabb az, hogy annyira erőlködik szegény.

Vera,
mi 6 naposan már vittük ki Gabit, ugyanis dokihoz kellett menni vele, szóval ő elég korán kezdte a levegőzést. A popsitörlőről annyit tennék még hozzá, hogy én is Pamperst használok, amikor kevés kaki van, de amikor sok, akkor inkább le szoktam mosni a fenekét a csapnál. A vasról meg annyit, hogy a szopis topicban azt mondták, hogy a babánál esetleg okozhat székrekedést, ezért ha azt vennéd észre majd a szedéskor, hogy ez történik, akkor lehet, hogy ettől van.

És most dicsekednék: eddig szupergyarapodást produkált a kincsem, két hét alatt 730g-ot hízott, csütörtökön átléptük a 3,5kg-ot.Kép Ez azért jó, mert nagyon aggódtam a sok bukás miatt, de ezek szerint marad is benne matéria.Kép Azért remélem nem így folytatja majd, mert akkor nagyon dagi lesz, most még nem, mivel nagyon vékonyka volt születésekor, most kezd végre formája lenni.

Megpróbálok majd többet jönni, de az én drágaságom mindig megérzi, hogy mikor akarok felcsatlakozni, és rögtön elkezd nyügizni.Kép

Jó éjszakát!

Zsizsa

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa

Sziasztok!

Anita okay Kép

Szóval Fanni most 3 hónapos és persze imádnivaló Kép
Sokat beszélget babanyelven, hangosan kacag és mindent töm a szájába, ami a keze ügyébe kerül. Az éjszakákat nagyjából átalussza, ez azt jelenti, hogy van, hogy fél5-kor, van, hogy fél6-kor kér enni. Este 21 körül alszik el Kép
Nagyon szereti, ha "repülőzünk", ami abból áll, hogy magasra emelgetjük...nagyokat vigyorog közben. A játékait már célzottan megfogja, nemcsak ha véletlenül sikerül. Evés közben mindenfelé figyelget, főleg, ha apja belép a szobába Kép követi a szemével mindenfelé. Jah és sajna imád tvzni Kép Az ágyon úgy tekeri magát, hogy lássa...és evés közben is nézné Kép
Az ágyában is elvan, eljátszogat egyedül, úgyhogy lehet tőle haladni a házimunkával Kép

Most sajna egy kicsit taknyos, így naponta többször kell orrszívni...na ezt nagyon utálja (pedig pár hetesen tetszett neki)...most ordít miatta Kép

Nagyhirtelen ennyi Kép

Puszi: Barbi
DBarbi

Sziasztok!

Vera: én is a sétával küzdök. Most még 2 napig szép idő van, és Balunak nem jó, hogy be vagyunk zárva (holnaptól nincs segítségem), viszotn a védőnő szerint 3 kg alatt ne vigyem ki Zsomát, az meg még odébb van Kép

Anita: köszi, jól haladunk Kép Már csak szopizik Zsoma, rendesen hízik, csak nem kakil. Azaz kakil, de csak 4 naponta Kép

cory

cory
Budapest

Sziasztok!

Nekem is kora-babám volt(2200g) és súlyról szó sem volt séta-ügyben. Ilyen szép időben nyugodtan ki lehet vinni őket.
Vera!
Nem akarok kéretlenül beleszólni, de szerintem, ha éhes, ne cumit adj, hanem kaját. Nem attól fájdul meg egy baba hasa, hogy az éhségére tejet kap, viszont ilyen súlynál nem biztos, hogy egyben van elég ereje a neki szükséges adagot elfogyasztani, azért is megéhezhet hamarabb. Ha átmész a szopi-topik-ba, ott szakszerűbben el tudják mondani, de a cumi csak "elrontHATja" a szoptatást, és a tejtermelődésre sincs jó hatással. Biztos hallottál már az igény szerint szoptatásról. Ez nem feltétlenül azt jelenti, hogy minden nyikkanásra mellre kell raknod, (bár sokan így csinálják), azért, ha igazán sír, ne az órát nézd, hanem kínáld meg nyugodtan.
Bocsi, hogy belekotyogtam.
rjuli

Sziasztok!

Ma voltun kirándulni először, a MátrábaKép. Robókám nagyon élvezte azaz biztosan jól érezte magát, mert csak evett és aludtKép. nagyon elnyomta a levegő a kis dárgám.Cory, DBarbi örülök, hogy írtatok egy pár sort, már hiányoltalak benneteket.persze a többieket is hiányolom, jó lenne ha pár sort azért írnának...

Dea: Ábelnek boldog egyhónaposságot.Kép!

DBarbi: utólag is boldog 3hónaposságot FannynakKép

Nyugodt estét mindenkinek.
anita77

Sziasztok!

AnitaKép
De jó nektek, biztos nagyon jó volt a kirándulás, nagyon szép idő volt ma! És gondolom nagyon jó levegő volt a hegyekben, nem úgy mint itt Pesten.Kép

CoryKép
Mi ma mégis elvittük sétálni BencétKép És nagyon élvezte szerintem, nyugodtan és nagyon mélyen aludt a babakocsiban, mikor hazaértünk és megállt a kocsi alatta, nyitogatta is a szemét. Volt itt délután a védőnő, kérdeztem tőle hogy biztosan nem ajánlott-e kivinni a babákat 3 kg alatt, ő továbbra is azon a véleményen volt hogy csak az erkélyen levegőztessük. Ehhez képest elmentünk a közeli bababoltba pelenkát venni.Kép
Szerintem ki kell használni az ilyen napos időt, hamarosan jön a hideg.

Rjuli!
Köszi a tippetKép csak én úgy hallottam hogy minél gyakrabban megetetjük a babát, annál kevesebb ideje lesz emészteni és ez okozza a hasfájást. És nálunk tuti nem az a gond hogy keveset eszik egyszerre, mert ma pl. 70-90 grammokat evett, igaz 3-4 óránként. És ez elég sok az ő súlyához képest. Egyébként ha két óra eltelik és nagyon sír a cici után akkor adok neki tejcsit, mert akkor már én is úgy vagyok vele, hogy nem éheztetem szegénytKép de mikor csak egy vagy másfél?! Akkor nem nagyon merek. De én is az igény szerinti szoptatás híve vagyokKép

Zsizsa!
Nagyon ügyik vagytok! Tényleg nem semmi ez a súlygyarapodásKép Bár a miénk is rohamosan hízik, tegnap már 2410 volt, tehát egy hét alatt 30dkg-t szedett magáraKépKép Jó gyorsan nőnek ezek a pici babák, nem is gondoltam volna!

Barbi!
Szegény baba, el tudom képzelni hogy mennyire utálja az orrszívástKép Én nagyon félek tőle, hogy ha arra kerülne sor, le merném-e neki szívni. Porszívósat használtok? Mert én olyat vettem, szegény szerintem már a hangjától meg fog rémülni, ha egyszer elő kell venni. Még lázat sem merek neki mérni, igaz nincs is miért szerencséreKép A védőnő ma azt javasolta hogy próbaképp mérjük meg hogy tudjuk mennyi a normál hője. De én csak úgy nem akarom zargatni.

Üdv mindenkinek: Vera + Bence

KépKép Kép
76vera

Egyébként megkreáltam itt a Babaneten a fotóalbumunkat, Szilágyi Bence néven futKép akit érdekel esetleg. Még csak néhány kép van benne, de folyamatosan frissíteni fogom, mert mindig vannak újabb képeink.

Vera

KépKép Kép
76vera

Cory,
A szulesznom minket sem engedett ki addig, amig Miki magara nem szedett egy kis husit! Azt mondta, hidegben nagyobb az "energiafogyasztasuk", es nehogy azokat a nehezen felszedett grammokat egy seta miatt ledobja magarol! Viszont ha meleg van, szerintem nincs akadalya a setanak.

Par nap es megyek haza. Szuksegem lenne az elerhetosegedre (netem nincs)Kép!

Zsuzsi
zsuzsi74

Sziasztok!

Szerintetek egy héten kábé mennyit kell híznia a picinek úgy átlagban?

És kábé mikorra várható, hogy beállnak a babák etetésügyileg? Tehát hogy naponta azonos időpontban esznek?

Docka
Docka

Sziasztok Lányok!

76Vera: megvolt a mai orrszívás, szerencsére csak 1X kellett, annyira már nem vészes a helyzet. Most gyors voltam, csak nézett döbbenten a nagy szemeivel, mire kámpicsorodott volna, már végeztünk is. Igen, porszívós van (énis baromira megdöbbentem, mikor apjuk első alkalommal hozta a porszívót, hogy az meg minek? Nemis esett le, hogy PORSZÍVÓS, az tényleg porszívót jelent), nagyon hatásos, jól ki lehet vele tisztítani. Az a manuális pumpás, az vacak. Olyanunk is van.
Nekünk OMRON digitális lázmérőnk van, amely max. 10 msp alatt megméri a hőt. Mindenhol lehet használni, úgyértem a babán mindenhol. Ennyit még a baba is kibír.

Anita77: köszi a gratulációt Kép Fanci tegnap volt 6,44 kg Kép Jó az étvágya szerencsére Kép

Docka: mi kb. 2 hónapos korra álltunk be, de még mostis keletkezhet zavar. Általában Fanni jelzi, ha enne Kép Mostanság beállt kb. 4 óránként eszik 180-at, de persze, van, hogy csak 150-et....és van, hogy alszik és kaja miatt nem keltem föl. Szóval vannak csúszások. Mintha az időjárás is befolyásolná az étvágyát...
Mi 2 naponta mérjük Fannit, tehát 2 naponta hízik kb. 10-15 dekát Kép

Barbi
DBarbi

Sziasztok!

Vera: ma mi is kiszöktünk Kép Játszón voltunk BAluval.

Zsuzsi: köszi, itt ma 30 fok volt, úgyhogy kimentünk, ki tudja, mikor lesz megint ilyen jó idő.

cory (Zsoma mai súlya: 2405g)

cory
Budapest

Most jövök a másik topikból és nagy örömömre újabb babaesőzénem lehetünk szemtanúiKép

Cory: szépen gyarapodik ZsomaKépRemélem jól vagytok és már megnyugodtatok egy picit!

DBarbi: nekünk még csak a kézi orrszívó van, de iszonyatos sírással sikerül csak kitisztítani az orrocskáját. Amúgy az orrszívot amit használtok az a sima hagyományos (kb 2000.- ft körül van itt azt hiszem). Jó lenne venni nekünk is egy normálisat . Amúgy a porszívó hangjától nem félt Fanny? Írj majd róla légyszi.
Vagy bárki aki használta már.Jól fejlődik akkor Fanny.Kép

Docka: nem akarlak elkesíríteni, de nálunk még mindig nem működik az azonos időben eszem állapot. Meglepően hallottam amúgy az egyik anyukát aki velem szült, hogy nálik pl a pici este 18 körül eszik fürdés előtt ugyebár, majd csak reggel ébred , ő átalussza az éjszakát. Hát nálunk Robó még reggelig 2-szer eszik. Szóval szerintem ez nagyon gyermekfüggő dolog.
Gyarapodás: első 3-4 hóig: 115-220 gr. 4-6 hó 85-140 gr és második félév:45-85 gr.
meglepően olvastam, hogy Barbiéknál fanny két naponta eszik annyit. Nálunk Robó kb egy hét alatt( csak hetente mérem, mert ismerve magam biztosan beparáznék rajta) kb 250 gr-t szedett magára. De ha esetleg nem hízik túl sokat, akkor sem kell túlságosan megijedni, Andris amúgy is elég nagy súlyú baba.persze azért az átlag értéket érje elKép.devannak és lesznek hetek amikor nem is esznek annyit mint általában. Rájöttem arra, hogy tényleg nem érdemes a súly miatt idegeskedni, mert a tejcid mennyisége is fogyhat tőle és ha látod külsőre, hogy szépen fejlődik, akkor tényleg nem lehet gond.

Zsuzsi74: örülök, hogy ide is benéztélKép. Bízom benne, hogy ha lesz időd néha , mint nagycsaládos anyuka, hasznos ötletekkel segítesz majd nekünk. Ugye?Kép

Nálunk amúgy iszonyatos idő van, nem is tudtunk Robóval sok időt kint tölteni . Persze rá is rányomta a bélyegét a hidegfront , iszonyatosan nyűgi volt és most sikerült csak egy picit elaltatni.

Mindenkinek nyugodt , sírástól mentes további szép napot.

Anita+Robó
anita77

Szia Anita77!

Igen, valami olcsó az orrszívónk, asszem 2500 ft volt kb. Csöpi-nek hívják, a Madrinában vettük.
Fanci nem félt a porszívótól, aludni is tudott mellette, de most azt hiszem asszociál az orrszívóra. De ez csak pillanatnyi megrezdülés, utána (ha porszívózok) megnyugszik. Az orrszívásnál sem azonnal üvölt, először megdöbben, csodálkozik és utána törik a mécses. Szerencsés esetben mire sírna már végzünk is Kép

Eleinte énis síkideg voltam a mérlegtől, mikor minden evés elött és után mértem. Volt, hogy elötte többet mért, mint utána. Ekkor döntöttünk úgy, hogy vasárnaponként este mérjük meg. Majd beálltunk 2 napra, de eztis inkább a kiváncsiság miatt, mert Fanci csak desszertnek kap tejcsit, sajna még erre is kevés, a tápit pedig cumisüvegből látjuk, hogy mennyit eszik.

OFF
Mindent megpróbáltam, egyszerűen nagyon kevés a tejem, nemis akarok erről beszélni igazán, mert megkaptam, hogy "mindenki tud szoptatni aki akar" de ez NEM igaz....ez amúgyis egy másik topic...ahova már nemis írok, mert fölösleges. Fanni ígyis gyönyörű és boldog baba! Kép
ON

Holnap megyünk a 3 hónapos oltásra, kicsit izgulok. A 2 hónapost jól viselte, kicsit sirdogált, de nem lett lázas, a lába sem duzzadt meg, nemis lehetett látni. Remélem most sem lesz semmi.

Barbi
DBarbi

Hülye vagyok...a Csöpi az valszeg a mellszívó...az orrszívónak akkor nemtom mi a neve, de a doboza sárga Kép

Barbi
DBarbi

Barbi, Anita!

Köszi az információt. Nekem a védőnő valami olyasmit mondott, hogy a súlyának 1/6-át kell megennie egy nap, ez kábé most 90 ml-re jön ki, de nem mindig eszik ennyit. Ezért aggódom egy kicsit. Lehet hogy igazad van: nem kéne folyton mérni, csak hetente 1x.

Docka
Docka

Docka!

Ne mérd mindennap!
Nekem azt mondta a védőnő és a dokibácsi is, hogy a meztelen súlyát meg kell szorozni 150-nel és elosztani az etetések számával (kezdetben 7, majd 6-tal csináltuk mi)

Barbi
DBarbi

Docka!

Jah és így jött ki, hogy mennyit kell ennie 1 alkalommal Kép

Barbi
DBarbi

Docka: igen, azt én is hallottam, hogy a súllyának az 1/6-t kell kiszámolni és azt osztani a napi étkezések számával. Úgy jön ki, hogy egy alkalommal mennyit is kell ennie.
Amúgy mikor én is mondtam a dokinak, hogy nem tudom Robó mennyit is ehet valójában, azt mondta, hogy nem kell a méregeteésekbe annyira belemerülni, mert sok anyának attól ment el a teje...
De tényleg az elejében én is tapasztaltam, hogy sík ideg voltam, főleg mikor mértün kaja előtt és a végén kaja után kevesebbet mutatott mint előtta, akkor azt mondtam, hogy na jó , nem méregetem tovább!Együttérzek veled nagyon, amúgy mi is egy héten egyszer, vasárnaponként mérjük. De azt sem tudom, hogy ez a mérleg jó e?

Barbi: köszi az infót a porszívós orrszívóról. Vennem kell feltétlenül, mert a kézivel nem boldogulunk és annyira sír, hogy nem is járunk sikerrel...

Anita
anita77

Sziasztok Lányok!

Megvolt a 3 hónapos oltás. Szerencsére semmi baj nem volt, Fancus vigyorgott a vizsgálat és mérések alatt, csak a szúrásnál sírta el magát, de szinte azonnal meg is nyugodott. Dokibá mondta, hogy ahogy hazaérünk adjak be neki lázcsillapító kúpot és este lefekvés elött is egyet. Aludt egy nagyot, az oltás helye nem látszik, és egyelőre nem lázas. Remélem nemis lesz.
A 4 hónaposra már kaptunk időpontot, ez 2 db oltás lesz, és megkapja az első Szabin-cseppet is.

A náthára azt mondta a dokibá, hogy nagyon minimális, semmi problem.

Jah és azt is mondta, hogy jó nagy baba a Fanni a korához képestKép

Puszi: Barbi
DBarbi

Sziasztok!

Végre én is be tudok kukkantani hozzátok, mert épp alszik Bence.Kép
Elég kellemesen telnek a napjaink, de most nagyon úgy tűnik hogy Bencike felcseréli a napszakokat... Napközben képes 4 órát aludni a mózeskosárban, és akkor is már ébresztgetni kell (mivel koraszülött, és a kis súlya miatt nem lehet sokáig aludni hagyni), viszont éjszaka óramű pontossággal 3óránként ébred. Nagyon fáradt vagyok, néha már a tisztábatételt is elhagyjuk éjszaka, csak haladjunk. Elég nehezen büfizik, így egy szopi nálunk minimum 1óra összesen.
Ráadásul néha úgy eszik, hogy kb. 40grammnál bealszik, utána büfi, peluscsere, addigra felébred és jöhet a második rész.Kép Nálatok előfordul ilyesmi? Vagy mennyi ideig tart a szopi?

Ráadásul most azért is el vagyok keseredve, mert esténként újabban büfi után elalszik a vállunkon vagy hasunkon és ha le akarjuk tenni az ágyába, hatalmas ordítást rendez. És mivel én megfogadtam hogy soha egy percig nem hagyom sírni, ezért persze felveszem. Na akkor már követeli a cicit, úgyhogy néha nem telik el két óra sem két szoptatás között. Ilyenkor olyan tehetetlen vagyok és tanácstalan! Lehet hogy fáj a hasa? De nem találunk erre utaló jeleket(lábhúzógatás pl.)

Egyébként továbbra is egy tündéri babácska, nagyon szeretjük, képesek vagyunk hosszú ideig csak ülni mellette és gyönyörködni benneKépKép A pancsit nagyon szereti, szinte elalszik a kádban.Kép Amint beleér a vízbe, megnyugszik és láthatóan nagyon élvezi. És ez az első naptól így van szerencséreKép

Lányok, valakinek a babájától vettek már vért a kórházon kívül? 2 és fél hét múlva kéne visszamennünk a kórházba vérvételre, de én úgy félek tőleKép Nem akarom hogy a fejecskéjét szúrkálják! De ha muszáj, akkor megyünkKép
Ja, és hogy dicsekedjek is, tegnap 2560 gramm volt a tegnapi fürdetésnélKépKépKép Hamarosan utólérjük a többi babátKép

Üdv mindenkinek:
Vera + Bence

KépKép Kép
76vera

Sziasztok!

Vera!
Nálunk is ugyanez van! Etetés után elalszik a cicin vagy a vállamon, utána leteszem aludni, és 5 perc múlva felélénkül. Én azt gondolom, hogy valamikor ez normális, mert a babák nem csak alszanak és esznek, hanem van egy aktív időszakuk is. Már nem tudom mennyi, de asszem naponta x órát éberen töltenek.

Cumi: sajnos nálunk is rászokott a pici. Én háromóránként etetem nagyjából (igény szerint), néha kétóránként, de az etetés utáni sírós időszakban kénytelen vagyok bedugaszolni cumival, mert látszik, hogy megnyugtatja. Én is a cumiellenesek táborába tartozom, de sajnos nem tudok mást tenni, etetés után 5-10 perccel tuti nem tehetem
megint mellre. Bár volt egy olyan próbálkozásom is, hogy hagytam 10 percig sírni, utána 5 perc komfortcicizés után bealudt... Jó lenne, ha nem kellene a cumi, de látványosan megnyugszik tőle.
Remélem sikerül azért nagyobb korában leszoktatni majd róla, én azt semm bánom, ha az ujját szopizza helyette.

Szerintetek mennyi ideig kell mérni a lázát a végbélben? Elég 1-2 perc? És ugye ott magasabb a hőmérséklete, tehát 38 fölött van csak gond?

Docka
Docka

DockaKép

Már olyan régen akartam mondani, hogy mikor megszületett Andris, én ugye szintén a Mávban voltam épp, és mikor mondta a férjem hogy Te is ott vagy, gondoltam majd megkereslek. De aztán nem is mozogtam még olyan jól, hogy lejjebb menjek egy emeletet, meg belegondoltam hogy lemegyek és keresek egy Andris nevű kisbabát, mert az anyukája nevét sajna nem tudomKép Elég furcsán néztek volna rám szerintem... Kép
Na mindegy, remélem ha a topic babái nagyobbacskák lesznek, csinálunk majd egy babás találkozót és akkor az anyukák is megismerhetik egymástKép

Üdv: Vera

KépKép Kép
76vera

Vera:Nálunk is hasonló a helyzet, habár mostanában nem annyira jellenző, hogy bealszik a cicin. Ugyan ez a helyzet, bealudta cicin és büfizéskor pedig felélénkült, sőt szegénykémnek a hasikája is fájt utánna. habár sajna a hasfájás még most sem múlt elKépAnnyra sajnáltam, hogy felébredt, mert a cicin jól bealudt, de fontos volt büfiztetni is.
Nekünk is vannak ennyire rendszertelen napok még mindig. Olyankor kicsit parázok is, mert sűrűn cicire teszem és nem tudom eldönteni, hogy elég tejcsi termelődik e az igényének...
Vérvétel: nálunk Robókéámnak sajna vettek vért , mert picit sárgult még a kórházban , de neki a kis kézfejéből vették és szerencsére nem láttam. Így is elég fájdalmat okozott a szuri helyének a látványa.Nálatok tuti, hogy a kis fejecskéjét szúrják?
Bízom benne, nem lesz semmi gond!

Barbi: örülök, hogy lázmentes volt az oltás. Azért adtál neki este még kúpot?Ti beadatjátok a Menjugate oltást?

Docka: végbélben mindig magasabb a hő , le kell vonni 0.5 fokot.Pl ha 37.5 akkor csak 37 .
Cumi: hát nálunk is cumizik elég intenzíven Robó, holott én is elleneztem. De tényleg nem tudok én sem mit tenni vele. Látványosan megnyugszik a cumitól.Jobban örülnék ha az úját szopizná, de bízom benne, később sikerül leszoktatni majd róla.
persze van olyan alkalom, hogy ki is köpi, de ha nyügi , akkor nélkülözhetetlen a cumiKép.

Képzeljétek Robóka a napokba kezdi felfedezni a kis kezét és olyan édes ahogy figylegetiKép.Na meg a mondanivalói se semmik. Olyanokat gagyarászik márKép. imádom!
Na sietek az ágyikóba aludni én is, még Ő is alukálKép.

Jó éjt: Anita+alvó Robó
anita77

Vera:levelek ismét elkerülték egymást....A találka tényleg jó ötlet. igaz mi nem pestiek vagyunk, de megoldanánkKép.
Anita
anita77

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?