Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Timi!
A munkahelyet már megszoktam,az embereket is....azt mondják "jó velem dolgozni" :lol: Szeretem csinálni,bár néha már amikor fáradt vagyok,besokalok.....
Benci kicsit taknyi lett hétfőre,belázasodott,és nagyon csúnyán köhög...apával voltak dokibácsinál,"csak"meg van fázva. :cry:
Apa is taknyizik....
Nekem nagyon nagy segítség volt a pelusról való leszokásban a dadusunk...bár már nyáron próbáltuk 1 hétig,de jött egy hűvösebb nap,és Bence visszakérte a "bugyikát".
Mostmár csak éjszakára van rajta,meg délután szokott nagyvécézni,akkor adok rá,mert nem szól!!!!! :cry:

Ayse!
Tanulás eddig nulla,jah és "töksötét" vagyok matekból!:)
A korai kelés nem gond,csak fél-1 órával kelek hamarabb mint eddig.....
Mi maradunk bölcsiben! a Bence csoportjából 1 kislány megy át oviba,a többiek maradnak,mindenki évvesztes:)

Panna!
Kitartás!Már nemsoká kibújik kistesó!

Benceduma:
Bence felveszi az üres hátizsákját,és járkál a lakásban.Mondom neki: -Vedd már le Benci,nincs is benne semmi!
Erre ő:-De van benne semmi anya!!! :lol:

Este fürdésnél ül a mosógép tetején.Puszit kunyerálok.
Erre ő: - Sírjál érte!
Kérdem: -Szeretsz még kicsit?
-Nem anya,már nem szeretlek!Imádollak!

Nyöszörgés van,lehet szomjas!
Mennem kell!
jók legyetek,majd jelentkezem!
Puszi mindenkinek!

Kriszta&Bence

Kép
cristi

Timi, el is felejtettem, hogy Timost mentek el. Persze, megvárunk.

Bencének is küldöm a gyógypuszikat.

Jacknek most meglódult a beszélőkéje, olyan kis aranyos. Még nem ragoz, persze az angolban nem is kell, úgyhogy azt szerintem hamarabb fogja helyesen használni. Remélem hamarosan elkezdi majd szétválogatni a két nyelvet :roll: .

Manka

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
manka7

Timi, jól hangzik ez a részmunkaidő. A tanulással hogy állsz?

Manka

manka7

Manka

manka7

Átvészelte mindenki a mai vihart? A házunkkal szemben az apácazárda tetejét megbontotta a szél, röpködtek a cserepek, jó nagy zaj volt, de Jack végigaludta az egészet.
Kép
Kép

Manka

manka7

Manka, náluk csak pár faágat szakított le, de az uram mesélte, h a cuki elött kidőlt egy nagy fa a villamossínekre.

Tanulás: elkezdtem a második félévet, de a matekot meg a mikrót jövő évben felveszem újra, mivel nem volt időm és energiám ezekre felkészülni, el se mentem vizsgázni belőlük.
A többi tantárgy nagyon jól sikerült: 4-esek, 5-ök lettek.
Azt még nem tudom, h ez a félév hogyan fog alakulni immár munka mellett. :shock:

Örömzene :D :D Olyan aranyos, ahogy figyel a gitárra és próbálja összehangolni.

KépKép
tibicsoki75

Timi!
nagyon izgin hangzik ez a munka! (kifűrja az oldalam akíváncsiság :oops: )

A vihart egész jól megúsztuk, a gyalogkaput kidöntötte ugyan, de nem volt nehéz dolga vele :oops: :?
Volt nálunk már nagyobb vihar is.

Manka!
Ez az álom szörnyű lehet! :(
Jack annyira aranyos és tök jó, hogy bezsélni kezdett!
Tudom ám már, melyik fovipályáról van szó :wink:
A férjem nagy terveket szövöget Andris focis jövőjét illetően :lol: :oops: :oops:

Cristi!
Remélem Bence azóta jobban van!

Andris is összeszedett egy brutál szemgyulladást, de már jól van.
(a szemét is alig bírta kinyitni :()

ayse

Sziasztok!

Megvagyunk ám mi is, már pénteken észleltem, hogy újra éledezik a topikunk, csak utaztunk haza a mamáékhoz, és nem votl időm írni.

Timi!
Jól hangzik ez az állás, én is kíváncsi vagyok rá mit fogsz csinálni!
Szemüveges Fanni tök aranyos szerintem!!
És ügyes a szobatisztasággal.

Mi sem állunk még sehogy sajna, pedig én kezdem egyre erőszakosabban duruzsolni Bendegúznak a bili vagy WC kérdést, de nem akar belekakilni. Arra egyenlőre a két gyerek mellett nem volt erőm, hogy levegyük a pelust, és napjában 5x öltöztesem át Bendegúzt amíg rájön mi az ábra.

Cristi!
Jobbulást Bencének!
Ő is ügyeske!
Te meg hős vagy ezzel a hajnali keléssel, én kinyúlnék az tuti.

Manka!
De jó, hogy beindult Jack beszélőkéje! Olyan kíváncsi vagyok ám rá!
A taliba szívesen benevezünk mi is, Saci mindjárt 3 hónapos lesz, sztem el lehet már vinni, de majd valahogy úgy csinálom, hogy Laci össze tudjon szedni minket és hazafelé legalább kocsival jöjjünk.

Ovi
Én még mindig nem tudom melyikhez tartozunk, van egy ovi itt baromi közel, az vegyescsoportos, de állítólag nagyon profin csinálják, a másik kicsit messzebb van, az meg korosztályos. Amúgy én is a korosztályos híve lennék, de annyian dícsérik a vegyescsoportot is, hogy nem igazán tudom tényleg melyik lenne jobb. De talán mégis a korosztályos.. :D Meg amúgy gyerekfüggő is szerintem.

Mi amúgy jól vagyunk, Bendegúz mostanában mintha kevésbé lenne hisztis, de azt hiszem ez megint csak egy jobb periódus, és jön még kutyára úthenger..(persze azért vannak sikítozós napok így is.. :lol: ). Amúgy olyan kis okos, egy csomó mondókát meg éneket tud már, és annyi mindent meg lehet vele beszélni.
Saci meg hízik mint kisgömböc, szopizik rendesen, napjában 6x még, viszont az éjjeleket átalussza nagyjából úgy reggel fél 6-6 ig, néha kicsit korábbig. Napközben is nagyon jó baba, nézeget sokat, és már nyúlkál az állatok után, és akkorákat vigyorog, olyan édes. Megismeri Bendegúzt is és rá is szokott nevetni.
Szerencsére még mindig nagyon szereti Bendegúz, sokszor mondja, hogy milyen aranyos.

Most viszont felébredt Saci a teraszon, mennem kell, mert nyüszi van.
Majd megpróbálok én is rendesebben írogatni.

KépKép
KépKép
Márti
márti72

Sziasztok!

Voltunk ma egészséges rendelésen, Jack kereken 14 kg és 91cm. Nagyon rendes gyerek volt, szépen köszönt, hogy "szia doktornéni", és jól eljátszott egy kis csengettyűvel amíg megvizsgálták, mondogatta, hogy "anya bim-bam, apa ding-dong" :lol: .

Felírattam a kullancs-encephalitis elleni védőoltást, de nem tudtam kiváltani, mert hiánycikk :evil: .
Ti tavaly már beadattátok? Úgy rémlik, hogy Bendegúz kapott ilyen oltásokat. Többiek?

Timi, most már el kell árulnod, hogy milyen munkáról van szó :wink: .

Ayse, ilyenek ezek az apák, nálunk is tervezgeti John, hogy Jack golfjátékos lesz, meg focista, meg zenész, meg vadakat terelő juhász :roll: :D, de a végén majd úgyis Jack dönti el, hogy mi lesz, mi csak a lehetőséget adjuk.
Csoda, hogy tudod melyik az a focipálya a magyarázatom alapján " az amerikai iskola előtt az út jobb oldalán, ja nem az iskola után és a baloldalon... ööö... vagy a jobb oldalon??" Tipikus én :? :oops: .

Márti, mostanában Jack sem olyan hisztis, nála is akkor volt a mélypont, amikor Bendegúzról írtad, lehet, hogy frontfüggő is... vagy már tényleg okosodnak.

Nagyon élvezem a Jack beszélgetését, érdemes volt kivárni :D .

Manka

manka7

Sziasztok!

Hát ha minden rendben lesz, akkor a reptéren fogok dolgozni az utasfelvételnél a 2-es Terminálon.Én ennek nagyon örülök, mert régen légiutaskísérő szerettem volna lenni, de a gimiben pocsék angoltanárom volt és nem erőltettem meg magam.
A reptéri munka mindig is érdekelt.

Most voltam reggel vérvételen, tegnap tüdőszűrőn-az alkalmassági miatt.
Még kell szemészetre menni, de azt majd csak ha hazajöttünk, mert csak csütörtökönként van, és mi akkor már nem leszünk itthon.
Most délután meg ruhapróbára kell kimenni 1-4 óra között.Lesz szép egyenruhánk. :D

Kicsit félek, h milyen lesz ha hajnalok hajnalán kell kelni(nem az erősségem), de az bíztat, h 5 órát ki lehet bírni és utána jövök haza aludni.És ilyenkor ha nagyon korán v későn kezdünk- végzünk taxi hoz-visz mindenkit. :D

Márti, jó hallani rólatok!

Később folyt köv. most mennem kell, még félig van csak kész az ebéd.

KépKép
tibicsoki75

Manka!
Andris is megkapta, de idén is kell kapnia, és utána majd 3 év múlva.
Mi is küzdöttünk már Lilinél is, hogy hiánycikk ez az oltás. Van másfajta is, kérdezd meg a patikában, hogy azt tartanak-e. Asszem nálunk végül azt kaptak.

Timi!
Hűha, ez tényleg izgalmasan hangzik! :D És lehet, hogy leszel légiutaskísérő?

ayse

Ayse, szerintem én már nem, mert most már minimum két nyelv kell hozzá és az oroszt ugyan tanultam , de egyáltalán nem tudom.
Fanni miatt se lenne olyan jó, de hát a fene tudja.Azért ha adódna lehetőség lehet, h megpróbálnám.

KépKép
tibicsoki75

Timi, de jó, az olasz barátnőm is reptéren dolgozik utasfelvételnél (Fiumicino), mondta, hogy az idegesítő utasokat mindig az utolsó ülésekre, a wc mellé ülteti :twisted: :twisted:. Április 27-én repülök Düsseldorfba, lehet, hogy találkozunk Ferihegyen :D .

Köszi Ayse, holnap rákérdezek erre a másik oltásra.
Megmutattam Jack ekcémáját is a dokinéninek, felírt egy szteroidos krémet. Megfigyeltem, akkor jön ki az arcán, ha több tejterméket eszik, úgyhogy most próbálom lecsökkenteni a danonínóbevitelt :? . De ha nem eszik tejterméket a gyerek, akkor honnan kapja a kalciumot?

Manka

manka7

Manka!
Viszont az a legbiztonságosabb hely... :D

ayse

Manka!
Ez a tej dolog nálam is nagy kérdés :shock: :roll:
Valahogy meg kell találni a helyes arányt, amitől még nincs ekcéma, de azért kellő mennyiségű tejtermék.
A tejtől magától nincs?

Tavasszal és nyáron különben jobb lesz a dolog :D

ayse

Sziasztok!

Először is eltört az egyik lábujjam (a jobb lábam "gyűrűsujja"), jól bedagadt, nem is tudok cipőt húzni :evil: . Ma John nem dolgozott, holnap viszont egész nap egyedül leszek Jackkel, úgyhogy valamit majd kitalálok, mert nem lehet egész nap bent kuksolni egy 2 és fél éves gyerekkel :roll: .

Ayse, Jack egyáltalán nem iszik tejet, soha nem volt hajlandó sem tápszert, sem tejet inni, öklendezik tőle, annyira utálja az ízét, pedig néha-néha megkínálom. Sajtot sem eszik, csak vajat, meg eddig Danonínót, de most azzal leálltunk, sokkal szebb is az arca. Az elmúlt pár napban megeszik napi egy Kinder Pingui-t (legalább ezt hajlandó megenni :? ). Szerinted egy ilyen Kinder bigyó meg a vaj biztosít neki elék kalciumot? Gondolom nem, egy KP-ban 48mg kalcium van, ami az ajánlott napi mennyiség 6%-a (ez ugyan felnőttekre vonatkozik) Egy 50g-os Danoninoban 80mg kalcium van... kipróbálom, hogy ha csak egyet eszik, akkor előjön-e az ekcéma. Andris mennyi tejterméket eszik?

Timiék már meg is érkeztek Denverbe, remélem Fincs jól bírta az utat, és nem a Wc mellett ültek :D ... de tényleg, én is hallottam, hogy az a legbiztonságosabb hely... kíváncsi lennék, hogy miért.

Márti, de jó, hogy Bendegúz ennyire szereti Sacit, nagyon édesek együtt, meglestem a képeket :wink: .

Manka

manka7

Ayse, te a Linola Urea-t mondtad mint vény nélkül kapható ekcéma kenőcsöt, vagy valami mást?

Manka

manka7

Én mondtam ilyen krémet? :roll: :oops:

Andris tejet sosem kapott még. Sajtot eszik, de nem viszi túlzásba, tejfölös ételeket szoktam főzni, margarint eszik és mostanában rákapott a joghurtokra, de nem látok rajta vészes tünetet. De most, hogy írom, eszembe jutott, hogy egy négyes danonínó után viszont másnapra csúnyább lett a bőre. Azóta másmilyet veszünk - ehrmann, müller - ezekkel nem volt gond. Lehet, hogy van összefüggés?

Lehet, hogy pótolni kellene a calciumot valahogy?

ayse

Ayse, ezek szerint nem ezt mondtad :D , még valamikor Annáéknál említettél egy receptköteles szteroidos krémet, és egy vény nékül kapható szteroid nélkülit.

Panna, akkor viszont Te mondtad a Linola Urea-t, ugye :roll: :D ?

Már én is gondoltam, hogy lehet, hogy van valami adalékanyag a danonínóban, amire allergiás Jack, viszont ő másfajta joghurtot nem hajlandó megenni, a guargumis botrány idején felvásároltam a Ráday utcai közértek tejtermékválasztékát, de nem jártam sikerrel, Jack mindet kiköpte :evil: . Holnap viszont újra próbálkozom, majd együtt vesszünk Jackkel valami mást, hátha akkor máshogy áll amjd hozzá :roll: . Már ha eljutok a közértbe valahogy :? .

Az encephalitis oltásnál rákérdezek a kalciumpótlásra.

Manka

manka7

Jajj Manka!
Azt nem is mondtam, hogy jobbulást a lábadnak!!!!!! :oops: :oops: :oops: :? :? :? :?

(Csak azt mondhatom, amit Micimackó, amikor azt mondták neki:
- Micimackó, Te tökéletesen hülye vagy!
- Tudom, de máma egy kicsit meg vagyok hűlve. (=el vagyok fáradva)

A nem szteroidos is vényköteles, úgy hívják: Protopic

ayse

És hogy tudtad eltörni? :roll:
Mit tudnak vele csinálni?

ayse

Ayse :D , a lábujjammal nem tudnak semmit csinálni, mert begipszelni nem lehet, csak pihentetni kell(ene). Csütörtökön reggel meg akartam javítani a gyorshajmosási rekordomat, és úgy ugrottam bele a kádba, hogy a kapaszkodóba belerúgtam :x :evil: . Akkor ugyan nagyon fájt, de nem gondoltam, hogy eltört a lábujjam, el is feledkeztem róla egészen úgy kb du 5 óráig, amikor elkezdett fájni, másnap reggelre meg kétszeresére dagadt :shock: . A félemeleti szomszéd (háziorvosi asszisztens) felállította a diagnózist, azt mondta kb. 2 hétig fog fájni. Amúgy nem annyira vészes, szerintem megmaradok :) .

Ja, most jut eszembe, hogy Andris még szopizik, azért nála más a helyzet tejtermékek terén.

Jacknek most a tenger a nagy kedvence, nyaralós katalógusokat nézegetünk, ő meg áhítattal "ÓÓÓ a tenger, kék tenger, szép tenger" :D :D olyan kis aranyos.

Manka

manka7

Sziasztok!

Manka!
Köszi! Majd ide is teszek ám fel képeket!

Te szegény! Nekem is volt ilyesmi álapotban a nagylábujam, amikor Freiburgban dolgoztam kirántottam egy bazi nagy fiókot a laborban és rázuhant, azt hittem besz.rok, úgy fájt. Nekem nem tört el a rtg szerint, de ugyanígy feldagadt, és utána úgy dolgoztam, hogy egy zúzottjeges vödörbe dugtam közben a lábujjam. Szerencse hogy a mérő setup mellett ülni kellett szinte egész nap. :roll: :lol:

Tejtermék.
Szerintem ez nagyon kevés ami tejterméket Jack eszik. Mondjuk nőni nő mellette rendesen, az látszik, Bendegúz még mindig csak 12 kiló.
Bendegúz reggel lehúz 2 dl tápit, utána a reggelihez 1-1.5 dl tejet, uzsira pár hete kap 1 actimelt, és este a vacsihoz rendszerint 2 dl tejet. Egyébként neki is sokáig tartott amíg a tejet megszerette, hónapokig próbálkoztam, mindig csak keveseket ivott belőle, de nem erőltettem, csak odakínáltam neki, ha mást kért kapott mást. Nyárra megszerette. :D Most már kéri is.
Egyébként azóta neki is volt pár hete a fenekén meg a combján 3 foltocska, amire azt mondta a dokinéni ekcéma, de elmúlt a kenegetéstől. Sztem neki egy műszálas gatya hozta ki, mert mindig azt adtam rá itthon. Most kivontam a forgalomból.

De aranyos Jack a tengerrel! :D

Egyébként a kullancsos oltást tavaly beadattam Bendegúznak én is, idén kell majd május végén adni az emlékeztetőt.

KépKép
KépKép
Márti
márti72

Réka!
Én annyira kíváncsi vagyok már Borcsára!! Tegyél már fel képeket a gyerkőcökről ha erre jársz!

Én is fogok majd, ma Laci fotózott vagy 100at Saciról. Kihasználja hogy itthon van. :D Úgy furdal úgyis a lelkiismeret mert Saciról sokkal kevesebb fotó lesz, én olyan slendrián vagyok, nagyon ritkán jut eszembe hogy fotózzak. :roll: :oops: Milyen hülye egy szó ez a slendrián.. :lol:

KépKép
KépKép
Márti
márti72

Manka!

Én mondtam a Linola-t, de nem az Ureat, hanem a Linola fett fürdőolajat!
Azt mondta a dokinő, hogy ez a legjobb termékük, a többi nem olyan jó. De én azért a Linola fett krémet is lehet, hogy kipróbálom, mert valami krém feltétlenül kellene a bőrszárazságra.
Sajnalom a labujjtörést! Jobbulást minél hamarabb!

Márti, nagyon szerencsés vagy, hogy Saci máris átalussza az éjszakát, és hogy Bendegúzis ilyen jól állja a sarat :D
Hasonló jókat kívánok magamnak is :D

Kép

Kép
ppanna

Sziasztok!

Hala a nemet precizitasnak, minden rendben volt, az osszes csomag megerkezett.
Jo helyunk volt , igaz hatul, de ott kicsit szelesebbek voltak a szekek, ugyhogy igazan kellemes utunk volt.Fanni aludt 2 orat, aztan vegig szorakoztattam.Mese, kirako, szinezo, cinikek, enek, seta.Egesz uton szolt, h pisilnie kell, de azert rajta volt egy pelus.
Enni csak egy virslit evett, meg a jol bevalt kolesgolyot.
Volt vagy 20 kisgyerek a gepen, ugyhogy ket jatszoter alakult ki a gepen, egyik elol, masik kozepen.Az egyik csalad 5!! gyerekkel, masik ket anyuka 3 gyerekkel utazott.

Itt minden rendben, a boxerek meg vannak veszve, h jott egy uj kisgyerek, aki faradhatatlanul dobalja nekik a labdat.

Miota itt vagyunk Fanni minden nap bepisilt-kakilt egyszer annyira bele van feledkezve az uj jatekokba.Ettol fuggetlenul ugyanugy szol, h menjunk pisilni.
Kajalni nem nagyon sikerul, keksz es ropi meg sajtos croiassan.Tegnap foztem gulyas levest, csak Aki evett belole.

Manka, ezt a labujjtorest teljesen aterzem, en jo 14 eve szaladtam neki az ajtofelfanak es a kisujjam repedt el.A csillagokat lattam.

Tej:

Fanni nem hajlando sima tejet inni, csak kakaot, tejeskavet vagy karamellt.
A bananturmix lecsuszik, de kizarolag szivoszallal.Joghurtot, sajtot, turot, vajat eszik, szerintem kb olyan mennyisegben fogyaszt tejtermeket, ahogy Bendeguz.O is 12.5 kg marhonapok ota.
A ruhain latom, h no.

Megyek mert felebredt.

KépKép
tibicsoki75

Szia Timi!
De jó, hogy jó utatok volt! :P
Érezzétek nagyon jól Magatokat! :P
Ügyesek vagytok a pisivel! :P

ayse

Sziasztok!

Timi, én is örülök, hogy nem volt gond a hosszú úton, el sem tudom képzelni, hogy Jack hogyan bírná a gyűrődést.
A John nővéréék kutyája is örült Jacknek karácsonykor ugyanazért mint a boxerek Fincsnek :D .

Hú, jó sok tejterméket eszik Fanni és Bendegúz, Jack a danonínókorszakban sem evett ennyit. Sajnos Jack nem hajlandó sem tejet, sem kakaót inni, tegnap belekanalaztam a szájába egy kis kakaót (pohárból hiába próbálkoztam), krokodilkönnyeket hullatott, megtörölte a nyelvét egy szalvétával, sőt utána bement a fürdőszobába és megmosta a fogát (kínjában nevető szmájli).
Pedig állítólag reggel és este 1-1 bögre tej VAGY sajt, joghurt, túró már biztosítana elég kalciumot egy ilyenkorú gyereknek.

A lábujjam sokkal jobban van, lehet, hogy nem is tört/repedt el, mindegy az a lényeg, hogy nem kellett vele orvoshoz menni :roll: .

Nemrég megvettem a Kippkopp a fűben című remekművet, Jack mindennnap hozza, és mondja: Kippkopp, pók, hősszinszér (hőscincér), pitypank :D .

Manka

manka7

Márti, nekem a slendriánról mindig az angol slender jut eszembe, ami ugye karcsú-t jelent, az szerintem jobban illik rád, mint a német eredetű jelentés :D .
Tényleg nagyon ügyes Saci az alvással, így legalább Te is kipihentebb vagy.

Réka, én is nagyon kíváncsi vagyok rátok, csak dobj fel néhány képet, akár szöveg nélkül, gondolom nincs sok időd írni.

Manka

manka7

Manka!
Milyen ügyes Jack, hogy már ilyen szavakat mond, hogy hősszinszér! :D
Az a Kipp Kopp Bendegúznál is nagy kedvenc (sztem az a legjobb), ő a csigákat meg a vakondot szereti benne a legjobban.
Én most vettem neki, (illetve a nyuszi hozza majd) a Tesz-vesz várost, egy Kisvakondost meg a Mosó Masa mosodáját.

De jó, hogy jobban van a lábujjad!

Timi!
Klassz, hogy Fanni ilyen jól viselte a repülést! Érezzétek jól magatokat!!

KépKép
KépKép
Márti
márti72

Hello!

Kipp-Kopp nalunk is nagy kedvenc, a Kipp Kopp Karacsonya es a Kipp Kopp a hoban ment egeszen idaig, mert most rakapott az unokatesoja Boribonos konyveire(nekunk nincs otthon) es minden alvas elott csak ezt lehet meselni.

Kivancsi vagyok hogy fog tetszeni a Tesz-Vesz varos Bendeguznak.En imadtam, lanyom ra se hajlando nezni.

hosszinszer :D

Fanni rakapott a Jingle Bellsre(allandoan ezt hallgatjak a kocsiban) es igy keri a tesomtol: Dori leccives csingul bellszt hangosan
Az egyik kutyat akinek Dylan a neve, de Pumpikanak becezik, pedig Kumpikanak hivja.

Ma delelott elmetunk egy gyerekmuzeumba, ahol ki lehet probalni mindent kicsiben.(szerelomuhely, tuzolto auto, kis supermarket stb...)Fannika beallt a penztarospultba es hosszu perceken at huzogatta a termekeket,mert persze azok csipogtak es kezelte a kasszat.Volt kis bevasarlo kocsi, kiskemence............hu nagyon klassz volt.Ide tobbszor kell elmenni,mert annyi minden van es iszonyat sokan is vannak, hogy ket oratol mar kikeszulnek idegileg.
Viszont utana nyugodtan be tudtunk ulni ebedelni veluk, mert ehesek voltak es faradtak es igy legalabb a fenekukon maradtak. :D

KépKép
tibicsoki75

Timi!
Hű de jól hagzik ez a gyerekmúzeum!
Ide én is szívesen mennék!

A nevéről viszont eszembe jut egy Lili-mondás.

A Keszthelyi Babamúzeumban ki van állítva vagy 500 baba, népviseletbe öltözve. Lilike tüzetesen végignézte valamennyit és középtájt csodálkozva, kissé ijedt hangon kérdezi:
- Ezek egyszer élők voltak???

Manka!
Éljen a lábujj és a hősszinszér! :lol:

Ez a mű nekünk is megvan! AZ igazi nagykedvenc nálunk a Kippkopp és Tiptopp :)

ayse

Tegnap John mesélte a Kippkoppot Jacknek, amíg én dolgoztam, fél füllel hallgattam hogy "the monkey" így meg "the monkey" úgy :shock:. Szóval John majomnak nézte szegény Kippkoppot :lol: .

Ayse, erről a sok babáról, eszembe jutott az Örvény című film. Emlékeztek rá? Húúú, de félelmetes volt.

Timi, én is szívesen elvinném Jacket egy ilyen múzeumba, szerintem alig lehetne elrángatni onnan, nagyon jól hangzik.

Ma vettem tojásfestő tablettákat, meg egy kis kosarat, jövő héten tojást festünk Jackkel, szerintem teszeni fog neki. Szerdán megyünk a szüleimhez Jackkel, John majd csak vasárnap jön utánunk.

Márti, Ti mentek Keszthelyre? Saci jól bírja az autóutat?

Manka

manka7

Sziasztok!

Ayse!
Olyan jót nevettem Lili babamúzeumos kérdésén. Szegény! Miket gondolhatnak sokszor a gyerekek!
Erről jut eszembe, hogy Ágoston rengetegszer kimondja azt, amire én gondolok. Pl. múltkor kidobtam a kajáját, amit már nem kért, erre jó nagy sírásban tört ki. Picivel később mosogatás közben gondolkoztam, hogy ez ugyanolyan rossz érzés neki, mint amikor eltörik valami, és sír akkor is. Ő ott állt mellettem és ugyanezt elmondta.

Timi!
De jó Nektek! Tesó, unokatesó, programok. Tesód jól van? Látszik már a pocakja? Mi családunk is gyarapodni fog, mindkét húgom babát vár. (Szept. végére, okt. elejére.)
Ez a múzeum jól hangzik!

Manka!
Együtt festitek a tojásokat Jackkel? Azt hiszem nálunk azt is a nyuszi szokta hozni.
Én heti rendszerességgel szoktam rugdosni a fotelok lábát a lakásban, csoda hogy még egyszer sem törött el a kislábujjam. Vagy a lakást kéne átrendezni, vagy inkább nem kéne mindig kapkodni.

Márti!
Bendegúz nem szokta bántani, piszkálni Sacit? Ágoston mostanában elég sokat nyúzza Borcsát, bár leginkább csak azért, hogy bosszantson. Sokszor nem zavarja Borcsát, hogy durvul vele, legtöbbször csak játéknak veszi és nevet rá.
Annyit gondolok rátok, amikr indulunk el sétálni. Hogy oldod meg két gyerekkel, cucokkal a lépcsőzést? És az öltözködés? Múltkor elfelejtettem Ágostonra cipőt adni, a lépcsőházban szólt, hogy Mama nem kaptam cipőt!

Kriszti!
De jó, hogy tetszik az új munkahely! Korai kelésért én sem irigykedem.
Tetszik, hogy Bence marad a bölcsis csoportban jövőre is a többiekkel.

Panna!
Lassan a vonalzód szerint is nagy lesz a pocakod! Lehet, hogy már írtad és elkerülte a figyelmemet, mi lesz öcsike neve?

Kippkoop a fűben nekünk is megvan, Ágoston kedvence a katica és a bobodobács.
Szobatisztasággal nem nagyon állunk sehogy sem. Ágoston is én is lusták vagyunk egy picit, pedg úgy érzem rövid időn belül menne. Azt hiszem rá kéne szánnom egy picit az időt.

Ágoston a k helyett mindig t-t mond.(Van még más is?) Én nem szoktam kijavítani. Apukám pár napja többször kijavította és próbálta tanítani, hogy hogy kell mondani. Nem akartam rászólni, de nekem az az érzésem, hogy ezzel inkább azt éri el, hogy nem fog merni mások előtt beszélni. Szerintetek mi a helyes? Ki kéne javítgatni, és tanítgatnom kéne a helyes kiejtést, vagy időt hagyni hogy kinője (ha ki lehet magától?), vegy esetleg később egy logopédus megoldja.

Ma vettem egy kis virágföldet, cserepeket, árvácskákat, van bazsalikom és snidling magom, Ágostonnal délután ültetni fogunk.
Az elmúlt napokban pedig (esőben is) felástam a kertet, mert füvesíteni szeretnék. Valaki, aki ért hozzá, ugye el lehet már szórni a fűmagot?

Borcsa nagyon sokat nőtt már. Nagyon mozgékony kislány. Forog mindkét irányba, és a tengelye köröl is. Próbálna előre is haladni, de még nem sikerül, ezért sokszor mérges is lesz, ha nem ér el valamilyen játékot.
Nagyon szépen alszik. Minden nap megdöbbenek, hogy képes pillanatok alatt egyedül elaludni a kiságyában. Azt hittem, ilyen csak a mesében van. Éjszaka alszik, általában egyszer ébred hajnalban, 3- 6 között, szopi után alszik tovább.
A két gyerek alvását sikerült összehangolnom, ilyenkor, ebéd után mindketten alszanak 2- 3 órát.
Sajnos úgy tűnik őt nem fogom tudni addig szoptatni, mint Ágostont. Minden etetésnél megszoptatom, de nagyon kevés van, utána kap tápszert. Az elmúlt pár napban nagyon rosszul eszik. Napi kb. ötször átlagban 70 ml- ket. Kap már almát is. ízlik neki.

KépKép
KépKép
oréka

Kedvenc elfoglaltságunk: követjük a kukásautót

Kép

Farsangi készülődés (mindannyian szellemnek öltöztünk)
Kép
A többi kép csak Borcsáról, mert Ágoston nem nagyon hagyja magát fényképezni.
Kép
Kép
Kép
Ezen lászik, milyen nagy már:

Kép

KépKép
KépKép
oréka

Manka!

Uristen de jo, hogy irtad ezt az Orvenyt!Mar regota gondolkodom ezen, h mi is volt ennek a filmen a cime.
Nagyon komoly volt.Sajnos en szeretem az ilyen elborult filmeket(Twin peaks es tarsai.)Volt meg egy norveg film valamikor 3-4 eve mehetett keddenkent az m1 v m2-n.Valami klinikan jatszodott es az is eleg felelmetes volt.

Reka, de jo h irtal.Borcsa meg mindig tiszta Agoston.Kis csikos sapiban gyonyoru.
Ez nagy megkonnyebbules, h a lanyod jo alvo.A szoptatason ne gyotord magad, szepen fejlodik, lassan ugyis a rendes kajak kerulnek eloterbe.
Nem fintorgott az almara eloszor?

Kukasautos kep is isteni, tesom fia is imadja a tuzolto autokkal egyutt.

Tesom sokat nyuglodik, az elso terhessege konyebb volt,nagyon gyakran kemenyedik a hasa. 28 hetes terhes, de mar kellett uj felsoket venni, mert a regi terhesfelsoi nem jok a hasara.

Hoztam ide magammal tojasfesteket(itt csak feher tojas van), ugyhogy vmelyik nap egyutt megfestjuk a gyerekekkel.
Meg persze csokinyuszik is jottek, de azt majd csak husvetkor kapjak meg.
Tesom vett nekik kis fa puzzle-t az lesz a nyuszi ajandeke, meg elvisszuk oket egy helyre ahol kis kosarral tojasokatl ehet gyujteni.

Megyek, megcsinaltam mar a meteres kalacsot csak a csokiontet kell meg ra...........

KépKép
tibicsoki75

Réka, de jó, hogy jöttél. Borcsa tényleg kiköpött Ágoston, ugyanazok az igéző kék szemek.
A kukásautós képen olyan, mintha Ágoston titokban követné a kukásautót, és a villanyoszlop mögé bújna :lol: . Jack is imádja akukásautót, de nálunk reggel 6.30-kor jön, és mostanában olyankor Jack még javában alszik... koppkoppkopp.
A szellemes képtől elolvadok... ilyenkor bánom ám, hogy Jacknek nincs kistesója... :roll:

Nálunk a Húsvét úgy volt gyerekkoromban, hogy mi lányok festettük a tojásokat, és adtunk a fiúknak akik meglocsoltak. Nem volt ajándékozás, hanem mindig kirándultunk egy nagyot, vagy ha volt hó még a Tátrában, akkor síeltünk. Folytatjuk a családi hagyományokat, vasárnap megyünk a Bükkbe, ha jó lesz az idő, és meglátogatjuk a dédit is.

Timi, a norvég film, az nem az Idegenek vagy valami ilyesmi, bár az sokkal régebben ment... talán nem is ez volt a címe... kopasz földönkívüliek... vagy ilyen nem is volt :roll: :?:

A fehér tojáson nagyon szépen mutat majd a festék, Írországban is fehérek a tojások. Biztosan élvezik majd a gyerekek a tojásgyűjtögetést, aztán el ne felejtsetek fényképezni!!

Holnap este kimenőnk van Johnnal (hugicám bevállalta a babysitet), hurrá, hurrá, hurrá :D :D :D !

Manka

manka7

Méteres kaláááács... nyamnyammmmm :D .

Manka

manka7

Szasztok!

Réka!
Nagyon aranyos Borcsa! Tényleg kiköpött Ágoston, ők aztán le se tagadhatják egymást!
Sztem se bánkódj a szopi miatt, most már egyre több mindent ehet majd, és olyan jól néz ki.

Bendegúz egyenlőre még nem piszkálja Sacit szerencsére, de tuti lesznek majd még összecsapások. Én arra tippelek, hogy amikor majd Saci maga is rárabol a játékokra akkor kezdődik a harc. :lol:

Kukásautót mi ritkán látjuk, de pont pár napja egész közelről csodálhattuk. Bendegúznak ez olyan mint egy extra program, de nagyon tetszett neki is. :D

Ja, az elindulásnak nekünk kész koeográfiája van, így abszolválom az elindulást a két gyerek öltöztetésével, lekutyagolással, bepakolással együtt úgy kb. 20 perc alatt. De már olyan jól belejöttünk. Cipőt általában húzunk..:lol:

Timi!
De jó, hogy csinálsz kint igazi húsvéti hangulatot!
Méteres kalács!! Én is imádom.. :P

Manka!
Én is fogok venni tojásfestéket és festünk Bendegúzzal. Mi otthon mindig szoktunk amíg kicsik voltunk. Még pingálni is ecsettel. Meg sokszor csináltam később méhviaszolt tojást, azok gyönyörűek lettek.
Jó ötlet ez a kirándulás.
Mi is hazamegyünk Keszthelyre, és ha jó idő lesz lehet hogy elmegyünk valamerre.
Saci amúgy jól bírja az autózást, nagyrészt alszik, de ha nem akkor is csöndben van. Amúgy is nagyon nyugis baba, mostanában rendszerint elalszik maga az ujját szopizva napközben. Este meg cicin. Egyenlőre. :D

KépKép
KépKép
Márti
márti72

Na a meteres kalacsrol annyit, h amig mi mar majdnem megettuk, addig a sogorom kozolte, h a Fanni nevnapi tortaja, amit az egyik kozertben vettem az jobb volt! :shock:
Mondjuk az a csokitorta tenyleg finom volt(megvettem, hazahoztuk es azonnal felfaltuk, mert olyan jol nezett ki, es masnap vennem kellett meg egyet), de nem cserelnem el a meteres kalacsra.
Dehat nem vagyunk egyformak. :D

KépKép
tibicsoki75

Timi!!
Jaaj-jajj, bocsánat a figyelmetlenségért! :oops: :oops: :oops: :roll:

Utólag is nagyon boldog névnapot kívánunk Fanninak!!!

Én befalnék abból a méteres kalácsból pár szeletet most. Teljesen rajtam van az édességkívánás, de a csokit most mellőzöm, mert sztem Sacit bántotta. Pedig kaptam Lacitól egy brutál nagy és brutál finom Milkát, a felét már felfaltam pár nap alatt, de most csak nézegetem, nem akarom szivatni szegény kislányt a pukikkal.

KépKép
KépKép
Márti
márti72

Sziasztok!

Fanninak és is nagyon sok boldog névnapot kívánok jól megkésve :oops: !
Timi, ezek szerint azt a csokitortát már kint vetted?

Márti, most jut eszembe, hogy Nálatok nincs lift, lent hagyod a babakocsit a lépcsőházban? Nem lehet egyszerű.

Réka, ugyan nekem csak egy gyerekem van, de már kétszer is előfordult, hogy Jacket zoknistól tettem bele a fürdőkádba :roll: :oops: .

Manka

manka7

Sziasztok!
Olyan jó kis délelőttünk volt, elmentünk a Budakeszi Vadasparkba. Nagyon szép idő is lett végül, és Bendegúz nagyon élvezte. Totál kifáradt, alig tudtuk ébren tartani az autóban, hogy tudjon ebédelni. Az ebéd már reggel 10re kész volt, úgyhogy ahogy hazaértünk rögtön nekiestünk. Most Bendegúz durmol. Saci meg ott kint aludt jó nagyot a jó levegőn.
Most én is vagy ejtőzöm egyet, vagy elugrok az Árkádba kicsit. De valószínűbb, hogy pihi lesz.. :D

Manka!
Elég hosszú lenne leírni teljes részletességében, hogyan is indulunk el mindennap sétálni. De a lényeg. Félig felöltöztetem Bendegúzt, aztán teljesen beöltöztetem Sacit, és bedugom a mózesbe. Aztán befejezem Bendegúzt, utána én is felkapom a kabátomat, cipőmet. Lecipelem a mózest, a kis tatyót, és kézenfogva Bendegúzt, becuccolunk a babakocsiba, és már el is indultunk.. :lol: Kivéve, ha fent felejtek valamit, akkor visszarohanok a harmadikra, és bízom benne, hogy Bendegúz nem követ, hanem lent marad a lépcsőházban. Amúgy a babakocsit lent hagyjuk, odazárjuk a korláthoz.

KépKép
KépKép
Márti
márti72

Fanninak Boldog Névnapot!

Kép

Réka!
Nagyon szép gyerekeid vannak! :D Látszik Borcsán, hogy tényleg olyan jó kis masszív! És nagyot nőtt! :D
A beszédjavítgatással teljesen igazad van, eredményt nem lehet vele ellérni, de a kedvüket lehet szegni.
Nekem óriási élmény, ahogyan még tévesztenek és ezért sem javítom ki őket. Annyira aranyosak. Magam próbálok nem gügyögni - nem mindig sikerül - és akkor abból majd rájönnek, hogy hogyan helyes. Igaz Lili tisztán beszélt, de a mai napig vannak érdekes szóhasználatai, sőt olyan tájszólásban beszél néha, mint apósom (aki szegény már nincs köztünk, nem is találkozhattak).
Ezeket én nagy -nagy szívet melengetéssel hallgatom. Persze érdekes helyzetek tudnak lenni. Pl. Andris is t-t mond a k helyet, illetve j-t az l helyett. Így:
- Téttej megyünk?
Nem kis fejtörést okozott, mire rájöttem, hogy kék autóra gondol. :lol:

Márti!
Óriási szerencséd van a gyerekeiddel! :wink:

Manka!
Hogy van a lábad?
És hol voltál gyerek?

ayse

Andrisnak bekentem a kezét, mert ekcémás.
- Most nem szopizhatok?
- Most nem.
- Olyan fijom a kezem! - nézi sóvárogva... :lol: :lol:

ayse

Két Lili-mondás:

Az egyik osztálytársa minden nap más kilányba szerelmes. Tegnap Rebekába volt. Mondtam, hogy várjuk ki a mai napot, persze ma már más a helyzet.
- Olyan változékony, mint a jelzőlámpa! - mondja Lili.

- Csak nekem nem hullott még ki a fogam az osztályban!
- Örülj neki!
- Nem örülök! Én vagyok a kakukktojás!

ayse

Sziasztok!

Jottem par keppel:)

Kép Kép Kép Kép Kép

KépKép
tibicsoki75

Sziasztok!

Timi!
Nagyon jók a képek! Nagyon aranyosak a gyerkőcök, és szuper lehetett ez a gyerekmúzeum.

Mi holnap lehúzunk Keszthelyre, mindenkinek szép húsvétot, kellemes hétvégét, hómentes nyúlünnepet! :D

KépKép
KépKép
Márti
márti72

Kép

SZIASZTOK!

MINDENKINEK NAGYON KELLEMES HÚSVÉTI ÜNNEPEKET KÍVÁNUNK!!!!!!

Mi jól vagyunk,a munka néha sok,de bírom:)Tanulgatnom kellene,május elején(5-6-7) írásbelik,utána szóbelik:(((

Pusza mindenkinek!

Kriszta&Bence

Kép
cristi

Mindenkinek vidam es szep husveti unnepeket kivanunk!

KépKép
tibicsoki75

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?