Sziasztok!
Apás szüléssel kapcsolatban, hát én közben végig bizonytalan voltam, hogy esetleg majd az én páromnak elvárásai lesznek, és ha nem megy olyan gyorsan, rendben,, stb majd még neki is meg kéne felelnem...(a sógornőm előttem szült egy hónappal összevissza vajúdással együtt 4 óra volt
)...de bent volt, eleinte a félidőben még félt, meg én azt éreztem rajta h az általános elvárások miatt akarna jönni (ismerősei közül mindenki apás szüléssel szült), de nagyon jó volt, hogy ő ott volt, egyáltalán nem tolta magát előre (tudod azt olvasni h a férfiak h nincs aktív szerepük valahogy furán érzik magukat ott bent), biztatott, és én is hiszem, hogy erőt adott, hogy ott volt, és fogta a fejem toláskor...és hát én is 2,5 óra alatt szültem, nagyon meghatódott, azt mondta kétszer sírt, egyszer, mikor látta, hogy ez milyen fájdalmas, másodszor mikor megszületett...Vallom, hogy jó, hogy látják, hogy ez nem megy erőfeszítés nélkül...
És lányok ne féljetek a szüléstől, hiszen ennek a fájdalomnak van értelme!!!! És amint kijön véget ér egy csapásra minden fájdalom...
Vállalási árakhoz: én megkérdeztem mindenkitől, szülésznőtől (ő azt mondta h ránk bízza), orvostól (fix tarifa), sztem mindenki kérdezzen rá, én is furának éreztem, de jobb tisztázni a dolgot, mint hogy valaki ne legyen elégedett...az egész ügy ér ennyit