Új privát üzeneted érkezett!
INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK

Marek! Naggggyon-naggyon örülök! És vigyázz Magatokra!!! Dukkolunk továbbra is!

Bea

Kép
Kép
Kép
csibea75

Nalátod Marek! :lol: :lol:
NEM AGGÓDNI!!!!! CSAK POZITÍVAN!!!
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

(gyere gyakran és írd, hogy mi van Veletek!!!)

Jutta

KépKép
jutta

Marek, most el is bőgtem magam... komolyan annyire aggódom értetek.

Tudod mit, itt páran úgyis jók vagyunk parázásban, beosztjuk hogy melyik nap ki aggódik érted, Te pedig így nem kell hogy parázz!

Jutta

KépKép
jutta

Köszi Jutta!
Asszem adnék át a paráimból, de még akkor is maradna. De ez lehet, hogy most érthető is.... Azér igyekszem persze. Olyan nincs, hogy még valami baj történjen! De persze én ebben már nem tudok hinni...sajnos. Tudom, hogy nem én irányítok, nem rajtam múlik.
De valaki, valahol vigyáz ránk.... és ezért nem történhet baj!!!! :roll:
marek

Gabcii! Ádi pl. a körforgó-szétszedős képen nem úgy néz ki mint aki le lenne maradva mozgásilag! Ne legyél már lükőci! Eleven, "szemeseálljól", mozgékony gyerek, nem KELL ülnie!

Bea, tényleg szépek vagytok!!! (és amúgy a nemátalvós éjszakákat, hogy a francba lehet bírni hosszútávon??? - vagy Ti rögtön "tudtok" visszaaludni is? ez a trükk???)
Na jó ezen nem filózom, már döntöttem cumi fronton, és már haladunk - bár a ma délelőtt nem volt fényes - de most gyógytorna után úgy elaludt a babakocsiban - tologatás nélkül!! - mire felvettem a cipőmet, hogy csak lestem!

Hajni! miért van rossz kedved?

Timi, én se érteném a Te helyedben ezt a dolgot...

Ja és főzős / dolgozós anyukák! Le a kalappal.... én asszem ezért vagyok ki... Dorka valahogy nem tud rendesen elaludni és ebből fakad az én összes frusztrációm, semmire sincs időm... főzni (legyintős szmájl)....
Szerintem ez a hasfájósság se tartott nálunk addig amíg én bebeszéltem magamnak, valahol a 3 hónap +/- 2 hét környékén lehetett a változás. azóta csak nyűgös ha fáradt és nem alszik... ez van, lesz ez máshogy is (remélem)...

És minden ismerősöm (főleg idősebbek) azzal frusztrl, hogy mert el lett kapatva... meg nem voltam következetes - ez nagyon valószínű - meg hogy máshogy kellett volna.... :roll: :roll:

Tehát egy csődtömeg vagyok asszem!

Jutta

KépKép
jutta

Marek!

Gratulálok! Nagyon örülök. Tényleg jöhetnél gyakrabban beszámolni, mi van veletek!
Továbbra is megy a drukk ++++++++++
Hajni: Ádi a bay fit 1-t eszi. Abból 3-4x 200ml-t. Nem mndig kell neki az egész. Ha hagy, akkor tuti a 40ml.
Zsu: ügyes Panka! Megnézném azt a mászás féle, kúszás utánzatot. Biztos édi lehet. Egy barátnőm mesélte, hogy az ő kisfia is ugyan ezt csinálta. Fenekét fölemelte és lábbal tolta előre magát, miközben arcon csúszott. :D
A forgás is szupi, hogy megy.
Feltöltődtél anyóséknál? Látod, ha megvolt napi szinten a 2 rokon, Panka még jobban tolerálja, mint Ádi.

Kép
Kép
gabcii

Jutta! Miért lennél csődtmeg nem minden gyerek egyforma lehet, hogy Dorka későb lesz "minta baba"Az elkényesztetésről meg annyit első babánál kiaz aki nem kényeztet én is sokszor dajkálom Petrát.
Főzéshez meg még én is egy héten max 4x főzök a többinap rendelek mindenre azért nincs időm.Próbálj lazítani legyél egy kicsit lazább anyuka menj el Dorkával vásárolni sétálni meg ilyesmi nálam ha betellika pohár ezt csinálom be a kocsi és irány..

Andi
KépKép[/url]
andi005

Jajj, Jutta! Dehogy vagy csődtömeg!!! Úgy bírom az olyan megjegyzéseket, hogy így/úgy/ máshogy kellett volna!!! :twisted: :twisted: :twisted: Tudom nehéz, de ne törődj velük! És látod, ügyes vagy, elhatároztad, és azért van fejlődés az elalvásban is, cumi nélküli létben is! Úgyhogy igenis kitartó vagy!!! És vannak többemberes babák az első hónapokban; akinek nem sírós a babája elinte, az mázlista (én is ilyen vagyok, amúgy nem hiszem, hogy 3 lenne... :roll: ), akinek meg olyan sírós, mint Neked is volt Dorka, annak nagyon nehéz, és nem csoda, ha néha kivan idegileg!

És igen, én már 2 perc alatt el/vissza tudok aludni. Régebben el sem tudtam pl. képzelni, hogy lehet a TV előtt elaludni. Na, már egy ideje el tudom...Úgyhogy így lehet kibírni az éjszakázást, én sztem még szoptatás közben is visszaalszom, aztán annyira felkelek, hogy Botit visszarakjam az ágyába, és ismét alszom!

És: dec. vége óta mi is hordjuk az ebédet az itteni oviból. Így sokkal többet tudok lenni a gyerekekkel. Csak hétvégén főzök+vmi könnyű vacsorát dobok össze! Na, pá, legkisebbem felkelt! vajon vége a talinak???

Bea

Kép
Kép
Kép
csibea75

Bea!

Édesek a gyerkőcök. Rékának, igazi vörös haja van. Nagylány korában ha hosszú lesz a haja, jól fog mutatni :wink:
Csatlakozom Juttához. Kipurcantam volna, ha 6 éve nem lenne 1 nyugodt éjszakám sem. Há, hogy bírod, mond csak???
Jutta: az törjön pálcát feletted, aki ezt elsőre, sokkal jobban megoldotta volna. Következetesség? MI az? Ha a gyerek sír és úgy gondolom baja van, én sem tudok az lenni. Dorka pedig hasfájós volt. Sztem nehéz megkülönböztetni azt a sírást, és a nyűgös sírást. ÉN legalábbis nem tudom.
Mi most ott tartunk, hogy Ádi ha nem lát engem, nyöszörög, ne adj isten ordít. Szal, mi vissza fejlődtünk. És én sem tudok következetes lenni, mert sajnálom, ahogy kérően rám néz, hogy Anya, ne menj ki. Tehát, a nap legnagyobb részében vele vagyok. Ez van...

Kép
Kép
gabcii

Ja Zsu, neked akartam még írni!

Dorka SE akar még a gyümin kívűl mást enni.
Próbáltam krumplit, krumplit-almával, krumplit-tápszerrel, Sinlacot és HA-s tejpépet... köszöni szépen, a tápszerét szeretné...
És a gyümit is, hol lelkesen eszi, hol nem...

Olvastam egy "CSecsemők szakácskönyve" c könyvet, ami szerint havonta szabad egy újabb étkezést kiváltani.

Azt írja, hogy elsőnek a délelőtti (tízórai) előtt kell 50 g gyümit adni majd szoptatni ill. fél adag tápszer, utána az ebédet főzivel kiváltani, majd az uzsit kiváltani, és utána a vacsit, majd a reggelit.
és a vacsi csak 8-9 hósan esedékes!
Tehát én úgy vagyok most vele, hogy 2 hete kap minden nap gyümit (azelőtt is voltak próbálkozások) és csak 5 hó felett fogok a főzivel újra kisérletezni. Mivel Dorka már a sütőtök - almát egyszer falta, így vmi sütőtökössel fogom kezdeni (a sima krumpli tuti nem fog neki bejönni elsőre) és ha nem tetszik, akkor 3 napig próbálkozom utána egy hétig hanyagolom a témát, és csak utána újból.
ÉS a főzi bevezetése (már akkor is ha valamennyit elfogad) akkor is lehet 2-3 hét, mire teljes adagot megeszik, tehát nem szabad erőszakolni a dolgot!

Szerintem Ti is próbáljátok a sütőtököt ill. a répát, ezek édesebbek!

(mivel ugyanaz a dokik, nekünk is mondta, hogy muszáj lenne... jó most tömjem bele?? egyszerűen fordul el - ez van! szerintem elég most neki a gyümi és nem akar több pépeset, mert pl a HA-s pép tök édes, és tápszer szerű ízre, mégse kellett)

Jutta

KépKép
jutta

Timi!

Én arra tudok gondolni akkor, hogy (ha már az orvos megállapította, hogy nem asztma) az örökös felül fertőződés miatt alakult ki krónikus hörghurut és azért asztmatikus, mert hasonló tüneteket produkál , és a kezelése is az asztmáéval megegyező.

Kép
Kép
gabcii

Gabcii,

neked ezt találtam:
http://www.babaszoba.hu/services/todo?to=6

Tehát ültetve megül, ezt szerintem Ádi már rég óta, ha ki van támasztva!

(7hónaposnál írja, hogy a legtöbb baba - ez azt hiszem a már "illik" neki kategória - támasztva megül!!!)

És az ülés / állás az amit tilos siettetni! Szerintem legtöbb esetben, ahol ezt nagyon hamar csinálja a gyerek anyuka siettetésére teszi... (jó persze van olyan, ahol magától)

Jutta

KépKép
jutta

Gabci
igen ez a jelenlegi tényállás :-)
állítólag az orrmaandulája nagyban hozzájárul a sok betegséghez.
Azt még nem állapították meg hogy nem asztma,mert a vizsgálat csak májusban lesz. jól látod,legalábbis nekem is ezt mondják,egy linket találtam amin levan írva mi a különbség a kettő között az hogy ebből lehet asztma ,de nem feltétlen,lehet tényleg kinövi,viszont tutira allergiás valamire,amiből szintén lehet asztma.Májusban okosabbak leszünk addig meg ha fullad gyógyszerezzük

7-8 hós korukra illik stabilan ülni a babáknak

Főzik:eddig a finomfőzelék az totál fúj,egy üveg répa-krumpli benn van,amúgy ő is csak gyümi

Ádi ezzel a sír ha nem láttal nem visszafejlődik ,hanem előre,mint már írtam szeparációs félelem,lassan rájn hogy anya és baba nem egy személy,és ha nem lát megijed.Mert neki csak addig van valami amíg látja.Bibi is ezt csinálja,úgy tudok lelépni hogy gyorsan ráírányítom valamire a figyelmét aztán kimegyek a képből

Jutta
dehogy vagy csődtömeg,de először is a főzést felejtsd el,rendelj ebédet vagy vacsit kettőtöknek,szerezz be sok pár perces kaját virsli stb.Takarítást meg lehet fél kézzel is csinálni :-)meg beosztással,egy nap egy szoba pl. vagy hétvégén ha apa otthon van mindent aztán szintfenttartás

Marek

jajjdejó
Minden rendben lesz,VUDU,
VUDU
tudod :wink:

mennem kell Bibinek ma van a szuri utáni nyügis napja
Vendég

egy darab piros NUK cumi gazdáját keresi!

Kép
an°°di

Andi!
Enyém a cumi. Vagyis Vilkóé. Pedig a pirosat úúúúgy szeretem :evil: :evil:

Majd úgyis viszem vissza a kendős cuccot, meg a torna cuccokat is remélem. Ha megírod a tel. számod, akkor ha arra járunk beugranék, ok? De előtte csörögnék :lol:

KépKép
1macsek

Na, meséljetek! Mindenki kipurcant???

Bea

Kép
Kép
Kép
csibea75

Ja, és ma megint megyek tornázni! Komolyan mondom, alig várom! lehet, holnap nem leszek, Debrecenbe kell mennünk! Szép estét, holnapra szép napot!

Bea

Kép
Kép
Kép
csibea75

Marek, hurrááááá! Aztán mostmár gyere gyakrabban és számolj be a fejleményekről rendszeresen!!!!

Bea, tündériek az apróságok!

Majd letöltöm a képeket és felteszem, csak nyüszi van, szólit a kötelesség! :wink:

Andi, köszi a szervezést, mi jól éreztük magunkat! :D

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Következő tali nálunk is lehet, ha vállaljátok, hogy kijöttök ide a világ végére.
Nekem csak pár képem van, főleg csak Nadin látszik rajtuk, de azért felteszem majd.
Andi, köszönjük a vendéglátást!
Minden baba nagyon édes volt, nem is volt sírás szinte. Ikrek még aludtak is :shock: :lol:

Hajni, látom valahogy megint beletrafáltam a hozzászólásommal (cumi), de nem pécéztelek ki magamnak, ugye elhiszed? Remélem nem haragszol, bár nem kell egyformán látnunk a dolgokat az biztos.

Timi, akkor most mi a helyzet Majával?! Én nem értettem.

KépKép
kertikiri

Na helló!
Mi itthon, többiek? Hazaértetek rendben?
Andi! Köszi mindent! Janka puszit küld az ikreknek! :wink: Jó volt látni élőben is a babáinkat! És milyen mások, de azért valahol egy csomó dologban egyformák! :wink:
Zsu! A fotókat légy'szi cenzúrázd! (Én is azt fogom! :wink: )
Andi005! Nekünk szállítmányozó cégünk van! És szoktak fuvarjaink lenni pl. Hamburgból is! Priviben megírod melyik cégnek/kinek dolgozol? Vagy saját?
Bea! Vagányak a motorosok! A lányod pedig nagyon bájos!
Na majd én is töltök képeket, de sztem nem lettek jók! Bocs!
És majd'megdöglök úgy fáj a fejem!
Viszont tele volt a e-fiókom babafotókkal. Elég sok ismerősnek született most a környezetében baba! Unoka, örökbefogadás...
Olyan cukik ezek a picikék! Szinte már fura, h Janka is volt ilyen...
Hajni, jobb a kedved?
Timi! Reméljük az orrmandula kivétel majd segít! :wink:

Kép
ermoni

Kati, cseréljünk akkor számot, ha anyuéknál leszek és ráértek akkor toligálhatunk együtt :lol: vagy valami.

KépKép
kertikiri

Jankának boldog 5. hósat! Pankának meg visszamenőleg!

KépKép
kertikiri

na, helló
én már bevágtam két virslit, egy florentinit (vagymitis, Móni?), és akinek nincs otthon kajája, az rendezzen babatalit! ;) csajok, komolyan mondom, h legközelebb max egy doboz üdítővel lehet belépni, és se ajándék, se kaja, semmit ne hozzatok, csak amit megesztek! most szervezhetem, h holnap milyen édesszájú barátokat hívjak ;)
nagyon örültünk, még ha kicsit zsúfoltra is sikeredett a tali, h ennyien eljöttetek végül. nekem egy darab képem sincs, így kérek mindenképp! bár az élmény ugye mindenért kárpótol.
az ikrek azóta már aludtak még egyet (Petra még mindig húzza a lóbőrt :shock: ), kicsit megviselte őket azért a tömeg... evvan.
öö, Zsu, szervezés? hát, az vérprofi volt :oops: 8) :wink:

Kép
an°°di

Andi, én hagytam a hűtőben még egy bontatlan csomag virslit is, bónusznak :wink:

KépKép
kertikiri

ja és Macsek, nem is mondtam, de észrevettem az új sérót! nattyon süti :wink:

Kati, Mikiéket nagyon köszi, felakasztottam őket a tornáztatóra, és Hubának n bejön Minnie alsóbugyija :wink:
na, el fürcsizni :arrow:

Kép
an°°di

Kiri jaj neeeee! tényleg? hüjék vagytok, komolyan :evil: :evil: :evil:

Kép
an°°di

Nadi nagyon durván bealudt most, pedig mikor hazaértünk akkor is nyomta még, kiraktam a hordozót a kocsi mellé a fűre, és olvasgattam amíg felébredt. Szerintem mi 10 előtt ma nem alszunk :?

KépKép
kertikiri

Sziasztok!

Jankának boldog hófordulót!

Ákosnak is boldog hófordulót!

És Jankának is visszamenőleg!

Remélem jól sikerült a tali!

Marek: nagyon-de nagyon örülök!

Visszaolvastam de nem sok mindenre emlékszem annyi minden volt!
A tali jól sikerült örülök nekiKépeket !

Puszi mára
Jóéjt!

Kép

Kép
mogyoland

Sziasztok!

New pictures!! :lol: Kép Kép Kép Kép

Kép

Lilypie Premature Baby tickers
vicuska2007

Marek! Tök jó! Drukkolok ezerrel!

Bea! Nagyon szépek a gyerkőcök. tényleg, hogy jönnek ki egy mással? A kicsi hogy fogadta a picit?

Andi! Tök jó, hogy rájöttél, hogy mázengúz. onnan volt az ötlet meg a fejpánt. A szárnya nem is látszik a kápen olyan átlátszó lett (lamináló fóliából lamináltam)

Képeket várunk!

Kép
Kép
Kép
ciripke1977

Vicuska, bomba csajszi Ramika!

Kép
Kép
Kép
ciripke1977

Móni!Átment a privátom???

Andi
KépKép[/url]
andi005

Andi005! Nem...

Kép
ermoni

Na, azért csak óvatosan azokkal a képekkel :!:
Andi, mi köszönjük a vendéglátást, jó volt nálatok, örülök, hogy Huba bukik a bugyira. :D
Nagyon jó volt ennyi baba között, mindegyikük nagyon aranyos és szocciális volt, bár Marci nem volt a toppon, vmi behatást ő is kaphatott, mert itthon beraktam a kiságyába hasra, gyönyörűen feltolta magát és visszafordult a hátára! Én meg örültem, mint majom a farkának. Aztán lehet, hogy most egy hónapig nem látom viszont ezt a produkciót. :D
Hazafelé 2 órán keresztül jöttünk a Hungária krt-on, szerencsére végig aludt. Egyrészt jól kifáradt, másrészt jól imádkoztam. És Kriszti ő is alszik fürdés helyett és ma csak 4-szer eszik, viszont így nyilván éhesebb is, mert PROBLÉMAMENTESEN szopizott.
Jankának, Ákosnak boldog hófordulót. Még meg is kérdeztük Mónitól, hányadikán született Janka, de akkor se esett le, hogy mi van. Hát mióta nem dolgozom, ha nem nézek rá a naptárra, gőzöm sincs hányadika van.
Már megint nincs időm reagálni, csak annyit, hogy szerintem Hajni az elveid ellenére meg kellene próbálkoznod a gyümölccsel. Csak azért gondolom, mert napközben Marci sem kér tápszert, viszont ha utána megkínálom gyümölccsel, azt gond nélkül bekanalazza, aztán megissza rá a kis teát és kész. Vagy nagyon hülyeség ez?

ukati74

Kriszti, elküldtem a számot.

ukati74

Vicuska, Rami továbbra is nagyon helyes! írni már nem is fogsz róla? Szintén időhiány?

ukati74

Móni!Na és most átmenet

Andi
KépKép[/url]
andi005

Annyit szeretnék így este írni, hogy ma este sírás nélkül aludt el Dorka!

Nyöszörgött még 2x felmentem és megsimiztem, majd aludt!

HURRÁ!!

Mondjuk az este régebben is a kevésbé problémás eset volt, a nappali alvásokkal van nagyobb gondunk, nem tudom miért, pedig akkor is dög fáradt! De lehet idővel ez is javul!

(Ja ugyanúgy csináltam mindent mint eddig, csak pluszban elmondtam neki, hogy azért kell alukálnia, hogy holnap mosolygós baba legyen és sokat tudjon játszani, meg a világot felfedezni! Tuti megértette! :lol: :lol: )

Jutta

KépKép
jutta

Na én rakok akkor, ezeket nem kell cenzúrázni, csak babák vannak rajta :lol: de sajnos nem mindenki, mert lusta voltam fényképezni :cry:

Kép

Kép

Kép

és mi ilyen szépen aludtunk utána :-)
Kép

KépKép
kertikiri

Jutta, ügyes vagy!

KépKép
kertikiri

Képek!! :lol: :lol: :lol:

Szépek a csajok!

Nadin tényleg ügyi, hason is így fog?
Janka meg a 3. képen mintha a másik két csajszit figyelné!
És milyen gatyója van Pankának! Menő!

Jutta

KépKép
jutta

Sziasztok!

Várom a talis képeket!!!

Ukati, akkor írok is Ramikáról..szóval éjjel a kisasszony minden 3 órában ébred szopizni és alszik is tovább. Pedig már átaludta az éjszakát...mindenki a fogzással jön..hát lehet. Nappal viszont nagyon-nagyon cuki. Én tegnap és ma már adtam neki alma-sütőtök bébikaját és úgy néz ki bejött neki! Ő még evett volna de a fokozatosság elvét akarom tartani és minden nap többet kap.
Ja, és ő még nem fordul, de nem izgulok, oldalra már igen és ha háton van érdekesen emelgeti a csipőjét. Szóval próbálgatja magát ezerrel. Minden érdekli, mindent a szájába vesz, ahogy látom itt minden baba. :lol:

Kép

Lilypie Premature Baby tickers
vicuska2007

nem én,hanem a csaj az ügyes!

Szerintem ez az éneklés utáni duruzsolás (mármit úg mondtam el neki, hogy miért alukáljon) tényleg bejött neki, nagy szemekkel bámult! Ha nem is értette, de talán megnyugtatta...

Jutta

KépKép
jutta

Andi005! Ment a privi! :wink:
Meg én is aludni, mert iszonyat dög vagyok! Majd dobom a képeket holnap! :arrow:

Kép
ermoni

Vicuska, Rami nagyon bájos, különösen a 2. képen, ahol épp puszilgatod!

Jutta, tuti, hogy Dorka megértette mit mondasz neki :lol:

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Na mégis ma...
A házigazda lányok:
Kép
Pankáék
http://www.babanet.hu/tarsalgo/attachme ... 0.4075.jpg[/img]
Kötelező a farmernadrág és gyerkőc a kézben! És nincs szék! :lol: (De van! :wink: )
Kép
Kertikiri, 1Macsek, Marci-UKati
Kép
Nadin és Vilkó
Kép
Kriszti és Nadin készülődnek...
Kép
Andi! Nekem amúgy a ződ' fal nagyon teccett! :wink: És sztem kompatibilis a spenóttal, sóskával és zölborsóval! :wink:
(Remélem az érintettek utólag hozzájárulnak! Igyekeztem csak a publikus fotókat felrakni! :wink: )

Kép
ermoni

Zsuék még1x! Kép
Hogy elsőre mér' nem ment? :shock:

Kép
ermoni

Na és a cenzúrázott képek (egyet kivettem Móni dekoltázsa miatt, másikat mert Katiról nem sikerült túl jól :lol: ):

Nadin letépi Janka harisnyáját :D
Kép
Lányos kavalkád
Kép Kép
Kati és pici fia
Kép
Panka
Kép

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

És engedjetek meg még egyet, igaz nem a talin készült, de látnotok kell, hogy néz ki Panka egy gyümievés során...igen, még a homlokán is :lol: :lol: :lol:
Kép

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Zsu! Rendes Tőled, h lógó csöccsel nem raksz föl! Köszi! :wink: :lol:
Na, jóccaka!

Kép
ermoni

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?