Új privát üzeneted érkezett!

VikiKép
Valaki emlitette, de nem tudom mikortól érdemes megvennem és hordani. Szerinted? Most vagyok a 23. héten és 95 cm-es a pocimKépMost úgy néz ki, hogy holnap megyünk és én 23.-án jövök vissza de ez nem biztos.Ha gondolod megadom a mobilom számát és akkor sms-ben tudunk konzultálniKép

Sajnálom,hogy más gondod is volt az orvosommal de lényeg, hogy a Te orvosod is nagyon jóKép

Puszi: Doris
doris

Doris, írtam mailt a profilodban található címre!
Jó utazást!Kép
Puszi: Viki
vikici

Szia Doris,

én szintén Pállfy doktorhoz járok,és nekem is jó tapasztalataim vannak vele kapcsolatban.
Tudsz esetleg valamit a "piszkos anyagiakról"?
Kriszta

KrisztaKép
Pontosan mire gondolsz? Szülés tarifára vagy ilyesmi...? Én nem hallottam semmi hasonlóról és Ő sem célzott soha semmire. Szerintem belátásod és lehetőséged szerint adhatsz vagy nem, ahogy érzedKép A magánrendelőjében ha jól emlékszem 6.000,-Ft volt egy rákszűrés ára a kifüggesztett árlista alapján.

ui: Holnap utazom haza, igy egy ideig nem reagálok a beirásokra de utána pótlomKép
doris

Szia Kriszta!
Én is Pálffy dokihoz járok, és annak idején, amikor rákérdeztem az "árra", csak annyit mondott, hogy teljesen rám bizza a dolgot: úgy és annyit fizetek, amikor és ahogy jónak látom. Egyébként teljesen egyetértek Dorisszal, nagyon jó doki és nem cserélném le semmiért sem! Kép
bogyeszka

Sziasztok Lányok,
Megjöttünk a nyaralásból, szuper volt. Most rengeteg a melóm, de gyorsan írok. Ja, mielőtt elmentünk megmondtam a Hírt a mh-emen és szerencsére egész pozitívan fogadták. Egyik főnököm azért azt mondta, hogy ugye fél évnél tovább nem akarok otthon maradni?... Egyébként 18 héten vagyok és alig látszik a pocim, a legtöbb ruhámat is még simán hordom.

Viki,
Tuti Téged láttunk akkor csüti a dokinál, direkt néztem kinek van jó nagy pocija, de tényleg most sokan várakoztak. Szerintem írtó jó kedve volt most a dokinknak, nem?! Annyira látszik, hogy szívből csinálja az egészet, olyan boldogan mesélte, hogy egészséges kislány születésénél volt.
Mikor vizsgált, a férjecském benyögte, hogy nézzük meg UH-on is a bébit, megnyugtató lenne nyaralás előtt látni. Minden rendben talált és azt mondta, valószínűleg kisfiú. Úgy támolyogtam ki a rendelőből, annyira meglepődtem (nem mintha nem lenne mindegy!!). Valahogy azt gondoltam, hogy nekem bizti kislányom lesz és ehhez ideológiát is gyártottam (pattanások, kezdeti rosszullétek, stb)... Annyira nyilvánvaló volt a képen, hogy csak na, ha nem mondja még én is észreveszem. Nagyon édi volt, ahogy ott úszkált. Nektek mikor mondták meg a nemét?

Most pénteken megyek a 18. heti UH-ra, az AFP eredményt nem is tudom, gondolom előtte kérjük ki a leletet. Vagy szólnak előtte, ha nem jó?

Doris,
Kíváncsian várjuk, hogy írj az UH-ról, amin hétfőn voltál!!

üdv
Adél
adél

Sziasztok Lányok!

Képzeljétek, beszéltem Doris-szal, volt ma genetikán. Szerencsére semmi komolyabb problémát nem találtak. A Picilány 60 dekás, a Kisfiú 72 dkg. A Kisfiú veséjénél láttak egy kis tágulatot, így 1 hónap múlva vissza kell mennie (az én Pocaklakómnál is volt, a következő UH-n már semmi nem látszott. - a szerk. megj.Kép). A lényeg, hogy nem csinálnak magzatvíz-vételt sem.
Gondolom, Doris majd részletesen beszámolt, én "csak" a jó hírt hoztam.Kép

Adél/Zsuzsa, akkor biztos Ti mentetek be előttem. A férjem lent maradt a kisfiunkkal a kocsiban (ott jobban elvan a gyerkőc). A dokinknak szerintem mindig jó kedve van, legalábbis úgy látszik.Kép
Az AFP eredményét a terhesgondozóban kapod meg, de ott nem mondanak semmit, csak az UH-n.
Gondolom, fél évnél azért tovább maradsz otthon, nem? Gratulálok a kisfiatokhoz!

Viki
vikici

Viki,
Á persze, hogy 2-3 évet otthon szeretnék maradni, sőt gyártani a kistesókat, csak a főnök hozzáállását akartam hangsúlyozni.
Közben felhívtam a korházat és megkérdeztem megvan-e az eredmény és szólnának-e ha rossz lett volna. Erre persze azt mondta, hogy szólnának ha gond lenne és meg is mondta, hogy minden rendben bár a felső határ felé van az eredmény... Holnap de. lesz az UH, majd írok, hogy mi volt.
Annyira jó, hogy mindig segítesz, lehet kérdezni egy csomó hasznos dologról. Szerintem, ahogy haladok az időben egyre több lesz a kérdés...
Tényleg, hol van normális áron kismamaruha, ahol nem 20E Ft egy gatya?
köszi, üdv
Adél
adél

SziasztokKép)
Szabin voltam mostanában azért nem jelentkeztem, remélem mindenki jól érzi magát!Kép
Hátfőn volt a 3.!!!! AFP-m. Az elsőt hamarabb vették le mert még csak 15/3 voltam igy alacsony lett 0,5. A másodikat 1 héttel később vették le a 16. héten de a papírra azt írta hogy 17 hetes vagyok. Igy az is alacsony lett, 0,5. Tiszta idegbeteg voltam amig vártam az uh.-ra. Pállfy doktor csinálta és megnyugtatott hogy minden rendben van a picikével, teljesen egészséges! Valószínűleg kislányunk leszKép) A terhesgondozóban rossz terhességi héttel küldték el 2*-ra a vértKép Pedig az elöző uh-on is rá volt írva a méretek szerint számított terhességi hét. Úgyhogy most 3. neki futásra újból elküldték az AFP-t. Jövő héten megyek megint uh-ra., remélem minden rendben lesz. A két uh-között voltam 4d-n is. Igy mostanában 3 uh-os ill. doki látta és mindenki teljesen egészségesnek mondta!Kép Csak "számítási" hiba miatt lett alacsony az eredmény...
mazsola26

Sziasztok!
Na tessék, egyiknek az a baja, hogy magas, a másiknak meg hogy alacsony, senkinek nem tudnak a kedvére tenni...Kép
Na jó, viccen kívül: én is aggódtam az AFP miatt, nekem 0,7 lett, az az alsó határ. De szerencsére ddig úgy tűnik, minden rendben.Kép

Adél!Kép
Én a Kálvin térnél, a Városkapu Üzletház 1. emeletén lévő kismama-boltban vásároltam majdnem az összes ruhámat. Szerintem elég kedvezőek az áraik, és csini ruháik vannak. És nekem külön tetszett, hogy alapban sem vagyok egy nádszál termet, mégis tudtam rucit venni. A felsők kb. 4-5 ezer körül vannak, persze függ a fazontól és az anyagtól is, a halászgagyók pedig ha jól emlékszem, 7 ezer körül.

Kérdezz csak nyugodtan, ha tudok, szívesen segítek.
Amúgy én is holnap megyek UH-ra.Kép Kiderül, mekkora a Pocaklakó.Kép

Főnökökről: néha elég váratlanul tudnak reagálni a dolgokra. Én pl. abszolút pozitívan csalódtam a saját főnökömben, mert az első terhességemet is nagyon jól fogadta. Igaz, én megmondtam, hogy szeretnék 3 évig itthon maradni. Aztán most, hogy úra babás lettem, nagyon örült és látszott, hogy nem főnökként, hanem ő is anyaként állt a dologhoz. És ami a legmeglepőbb: tegnap felhívott, hogy már rég beszéltünk, és mi újság, hogy bírom a meleget... Nagyon meglepődtem, mert nem egy ömlengős fajta, ugyanakkor nagyon jól esett.Kép

Mazsola, gratulálok a kislányotokhoz! Ne aggódj, biztos nem lesz semmi baj, pláne ha többen UH-ztak.
Biztos idegesítő, hogy adminisztrációs hiba miatt többször kellett menned vérvételre, de inkább csináljanak eggyel több felesleges vizsgálatot, mint hogy valami kimaradjon valami.Kép
Hol voltatok 3D-n?

Amúgy a Schöpf-Mérei laborját is fel lehet hívni az eredmény miatt, de szerintem nem érdemes, mert az UH-ra így is, úgy is várni kell, és ha nem jó az eredmény, csak idegeskedik az ember...

Viki
vikici

Mazsola,
Szegényke, mit össze idegesítettek.... Jól tetted, hogy elmentél a 4D-s UH-ra is. Ott legalább rendesen végignéznek mindent és tényleg több szem többet lát. És milyen volt??
Nekem 1,8 lett az AFP és azt mondták, hogy rendben van és ezért kb 3 perc alatt lezavarták az UH-ot (sajnálom, hogy nekünk nem a Pálffy doktor volt, hanem egy nő). A 16-17. héten, amikor megnézett pár percre a dokim, akkor láttuk és mondta, hogy valószínűleg kisfiú. Most rákérdeztem mikor öltöztem fel és azt mondta, hogy egyértelműen nem volt megállapítható. Nem is értette mit érdekel ez minket... pedig azért az ember csak kíváncsi.
3 hét múlvára bejelentkeztem 4D-sre én is a Praxisba. Persze a "MI" babánk tuti egészséges, de azért mi is szeretnénk, hogy más is lássa.

Viki,
Örülök, hogy találkoztunk. Írj majd, hogy vagy.
A Kismama bolt ötletet köszi, megnézzük majd.

Üdv
Adél
adél

Sziasztok!
Adél,
Nekem is jó volt az AFP-m, ettől függetlenül nagyon alaposan és sokáig vizsgált és mindent mutogatott a babán kérdezés nélkül az UH-s hölgy. (azt hiszem ketten vannak,lehet, hogy nem ugyanannál voltunk) Sőt, ő kérdezte, hogy megmondja-e a nemét?
Nekem a férjem is bent volt, lehet, hogy ez is számít?

Szia
Jade
22+3
jade

Jade,
És akartátok tudni? Kiderült?
Végülis rendes volt a nő, azért mindent figyelmesen lemért, de szerintem nem is nézte a nemét, vagy gondolom van olyan, hogy pont nem lehet látni. Szóval nem panaszkodom, mert rendes volt tényleg, csak annyira gyorsan csinálta, hogy na, mi nem nagyon tudtuk követni. Örültünk, hogy azt mondta, hogy egészséges, de nem tudom Te hogy vagy vele, de én nem sokat látok az UH-on ha nem magyaráznak hozzá. Bár mostanában már fejlődök... Az én férjem is bent volt.
üdv
Adél
adél

Adél,
Ha már így rákérdezett, kiváncsiak voltunk.
Azt mondta:"messziről látszik, hogy kisfiú"Kép)
Persze nekünk sem fontos a neme, annál inkább, hogy minden Ok vele.
Őszintén, én még magyarázattal együtt sem sokat látok az uh-nKép) Legközelebb biztos jobban látom majd, akkor már elég nagy lesz.
Szia
Jade
jade

SziasztokKép

A praxisban voltam 4D-n. Ott nem láttuk hogy kisfiú vagy kislány mert a jobboldalon alul a medence csontom melett ücsörgöttKép Néha megvakarta a fejétKép A lábai tökéletesen össze voltak zárva. Egyszer nyitotta kicsit szét a térdét azt is csak annyira hogy incselkedjen velünkKép
Tégnap megmozdult a babám, töbször is éreztemKép Elöször reggel rúgodt meg aztán délben, közben pedig buborék pukkanások is voltak. Néha pedig olyan érzésem volt mintha nekifeküdt volna a hasfalamnak mert belülről éreztem nyomást. Már nagyon vártam ezt az érzéstKép
Csütörtökön megyek újra uh-ra, remélem ez az AFP-már jó lesz!!
Most talán nem felejtek el képet kérni. Egyáltalán ilyenkor adnak?? A videót tudom hogy nem lehet kérni sajnaKép

Mazsi 19+2
mazsola26

Mazsi,
Nekem a lelethez tűzték a képet. Azért is adják oda szerintem, mert azon vannak a méretek és az is a lelethez tartozik.
Majd én is beszámolok a Praxisos élményeimről, 3 hét múlva megyünk.
Üdv
Adél
adél

Sziasztok LányokKép
Látom Viki már beszámolt az eredményrőlKép A genetikus végül azt mondta, hogy ha egy baba lenne akkor javasolná a magzatviz vizsgálatot, de tekintettel a két babára és a terhesség előrehaladott állapotára (23.hét +4 napos voltam akkor)a koraszülés veszélye miatt nem javasolja a dolgot és én sem szerettem volna kockáztatni a dolgot. Most szept.15.-én (28. héten)kell ismételten genetikai UH-ra és szivultrahangra mennünk, remélem akkor már a nagy babuskánál sem látnak majd semmitKép
AdélKép
Sajnos nekem nem szóltak a terhesgondozóban, hogy rossz lett az AFP-m (MOM 3,5) és mivel az orvosom szabin volt én csak a 22. hét végén voltam UH-on ahol kiderült, hogy nem jó ez az érték ikrekre vetitve sem. Levették az ismétlést de az már késő volt és a genetikai UH-on ezért mondták, hogy nagyon előrehaladott már a terhességem a magzatviz vizsgálathoz. Egyébként az ismételt AFP leletem szó szerint idézve az asszisztenst "katasztrófális" lett. Nos, reménykedem, hogy nem lesz semmi gond, csak a számok tréfálkoznak velünk.
Én normális áron kismama rucit a Váci u-ban vettem. Pontos házszámot nem tudok, de a Fatál étterem elött van egy pici üzlet ahol 6900,-Ft volt egy gatyó és 4.000,-Ft-ért kénylemes felsőket is lehet kapniKépNézz be oda is, mert megéri. A Brendon ill. Kismama pláza áraitól én is majdnem elájultam és persze nem vettem semmit.
Egyébként a főnök kérdéshez csak annyit, hogy engem akkor épitettek le a munkahelyemen, amikor elmondtam, hogy lombik elött állunk. 8 év után nagyon érdekes reakció volt ez a részükről bár a gond nem velem, hanem a túlzottan fiatal új főnökömben volt, aki elképzelni sem tudta miként kéne kezelnie egy ilyen problémát. 28 éves férfi és nincs családja sem igy nem igazán érezhette át a szitut. Beismernem azért kellett a dolgot, mert a lombik felkészülésnél sokat kellett orvoshoz járni és sajna mindezt munkaidőben amit úgy akartam megoldani, hogy előre egyeztetve a dolgot letúlórázom minden nap a hiányzó időszakot. Végül nagy szerencsémre a cég jogásza sietett a segitségemre és nem mondtak fel, csak áthelyeztek egy teljesen más munkakörbe ahol a lehető legjobb emberek közé kerültem és nekik nem okozott gondot, hogy orvoshoz megyek nap-mint nap és túlórában dolgozok ha kellKépKép Azóta is nagyon boldog vagyok, hogy Hozzájuk sodort a sorsKépKépKép
Én is voltam a Praxisban még a 12.héten és nagyon nagy élmény volt, nagyon kedvesek is voltak és ez egy igazi élmény voltKép Igaz, én azért mentem, mert a pici babuskáról azt feltételezték, hogy esetleg valami genetikai gondja van, de szerencsére megnyugtattakKép
MazsolaKép
Ugye milyen jó érzés mikor mocorog a baba?Kép Én is imádom ŐketKép
VikiKép
Köszi, hogy megirtad az eredménytKépHogy vagytok? Mennyi van még hátra? Most szombaton újra hazautazom mert szept.1-n újra terheléses cukorszint vizsgálat lesz ill.15.-én genetikai és szivUH ezért addig már nem jövök vissza. Nem gond, ha újra Téged hivlak fel? Kép

doris

SziasztokKép

Szerintetek érdemes választani szülésznőt? Kinek milyen tapasztalata volt? Hogy sikerült "rátalálni" a megfelelő szülésznőre?
mazsola26

Szia, Mazsola! Én is a Margitban szültem a 2-at, nem választottam szülésznőt, és nem volt semmi baj. Bíztam benne, hogy mindegyik aranyos. Aki velem egyidőben egy másikkal szült, az a lány is meg volt elégedve, és én is. Akihez én kerültem, nem volt ugyan túl kedves típus, nem anyáskodott, de korrekt volt, segített, ott volt, amikor kellett. Csak azért írom ezt neked meg, mert 1. szülésemnél, az I. klinikán volt választott szülésznőm, be is jött a szülésre, de utána hazament, és így az ügyeletes nem tartotta feladatának, hogy egyáltalán rámnézzen. Aztán ebből lettek is gondok, de ezzel nem untatlak. Szóval szerintem nem muszáj választani, csak akkor tedd, ha valamelyiket ismered vagy nagyon szimpi. Segítettem? Puszi. Klárus
klara

Szia Mazsola!

Én sem választottam szülésznőt, de a véletlen úgy látszik segített,mert egy nagyon aranyos hölgy volt a szülésznőm.
Ha tudsz menj el felkészítő napokra ha vannak, mert ptt találkozhatsz a szülésznőkkel is és már első látásra/beszédre tudni fopgod hogy ki az aki szimpi ki az aki nem.

Tímea
Tímea

Szia Mazsola,

nekem volt valasztott szulesznom. Kép
Megkerdeztem az orvosomat, kikkel szeret egyutt dolgozni. Mondott egy nevet, Ot felhivtam a korhaz telcsiszaman, megbeszeltem vele egy idopontot, es talalkoztunk Vele a ferjemmel. Kikerdezett, elmondtam, milyen szulest szeretnek, miket tartok fontosnak, stb.

Vegul megsem o lett, mert abban az idoszakban nem
ert ra, ezert a dokim es egy ismerosom altal javasolt masik szulesznot is megkerestunk, es vele is elbeszelgettunk. O nagyon szimpi volt, ezert par nap mulva visszahivtam, hogy akkor szeretnem Ot valasztani. Kép

Nekem nagyon jo volt, hogy O volt, sokkal otthonosabban ereztem magam, tudtam, hogy tudja, hogy mit es hogy szeretnek, stb.. Kép

Ja, egy nagyon fontos dolog, ha valasztani akarsz, azt a 36. het elott kell tenned, utana mar nem vallalhatnak el pacienst. Kép

Szia es sok sikert a szuleshez!
Gombóc
gombóc

Sziasztok!
Köszönöm a válaszokat. Akkor várok a felkészítő tanfolyamig és ha esetleg "megtetszik" valaki akkor felkérem. Mikor érdemes elmenni? Most a 21/1 vagyok. Kár hogy a terhestorna ilyen hülye időben van, délután jobb lenne. Így sajnos a meló miatt nemtudok elmenni.

Mazsi
mazsola26

Rita!

Jársz még erre? Régen beszéltünk mi van veled? Hogy vagytok?
Nicki
Nicki

Doris,
Örülök, hogy minden ok. Majd a szept. 15-i vizsgálatról is számolj ám be!

Mazsola, Lányok,
Nem tudom merre dolgozol, de én 5-től járok egy egész jó kisebb helyre tornázni (1* voltam még csak...) a belvárosban a Wesselényi u. - körút sarkára. Most úgy van, hogy kedd-csütörtök, de meg lehet beszélni a napot és az időpontot is. 3/4 óra a terhestorna és 1/4 óra a szülés felkészítés, de olyanon még nem voltam. Ügyes lány tartja, csomó más jó tanácsot mond. Tel: 479-0681 v. 82. Így is kicsit előbb le kell lépni munkából, de ennyi belefér. Ha van még kérdésed, írj.

Mi ma kezdtük a 22. hetet. Szuperul vagyok, mostanában kezdett úgy rendesen nőni a hasam, de még mindig azt mondják, hogy az átlaghoz képest kicsi, de az UH szerint a bébi mérete tökéletes.
Ma este megyünk a Praxisba 4D-re , majd beszámolok...

Vikiről tud valaki?

üdv
Adél
adél

Sziasztok!

Elég régen jártam erre,elég sok elfoglaltságom akadt és még akad is mostanában.

Nicki!KépKöszönöm kedves érdeklődésedet,mi jól vagyunk,túl vagyunk a 26.heti vércukros vizsgálaton is,kicsit vérszegény lettem,de ez még belefér a dokim szerint.A vércukor eredményem is jó lett,UH-ra majd csak 25-én kell mennem.Te mikor is mész?Remélem,hogy majd lesz időd beszámolni magatokról,hogy ti hogy vagytok?
Voltam a dokimnál is.Kissé elájult a visszereimtől,nem gondolta volna,hogy ilyen gyorsan romlik a lábaim állapota.Írt fel gyógyszert amit a terhesség ideje alatt szedhetek,aztán kenegetnem is kell Venoruton géllel.Ajánlotta a gumiharisnyát is,ezt még bekell majd szereznem.
De sajna egy visszér műtétet nem fogok megúszni,de persze majd csak ha abbahagytam a szoptatást.
A lábaim miatt is,meg mivel már ez a 3.császárom lesz felajánlotta az előbbi "szülést".Most november 24 az új időpont,december 1 helyett.Nekem tök mind1,végülis csak egy héttel lenne előbb,de persze addig bármi közbe jöhet,szóval annyira még nem tervezünk előre.

Doris!Remélem jól vagytok majd én is várom a beszámolót,hogy milyen vizsgálataid voltak,és mik lettek az eredmények?

Most sajna ennyire futotta az időmből mennem kell,mert unatkozni sajna nincs időm.
Megpróbálok sürübben benézni.
Nicki!A friss kismamákba már nem szoktál lenni?Én csak olvasgatok,de annyi új van már,hogy szinte teljesen elvesztettem a fonalat,hogy ki kicsoda,visszaolvasni meg mindent nem tudok,mert az időmbe nem fér bele.De itt nagyjából képben vagyok,majd jövök gyakrabban.
Vigyázzatok magatokra!
Rita
rita01

Sziasztok!

Rita!
Örülök hogy hallok felőled, pont úgy vagyok én is mint Te a Frissben már teljesen elvesztettem a fonalat, nemnagyon ismerem az újakat, ezért gondoltam hogy itt kereslek.
Jól vagyunk köszönjük, a 30.hetet taposom, most szerdán megyek Uh-ra, majd beszámolok, remélem minden rendben lesz. Ha 24-én lesz a császárod, lehet hogy találkozunk a kórházban, én 27-re vagyok kiírva.
Sajnálom hogy ilyen problémás a lábad, de már nem sok van hátra. Egyébként használ is valamit a gyógyszer vagy csak nem romlik tovább?
Pihenj sokat, sok puszi Nicki
Nicki

Sziasztok Lányok!
Még ebben a topic-ban nem jártam, csak olvasóként, viszont van hírem Vikiről. Ugyanis mellette feküdtem a kórházban. Egy gyönyörű, nagyhajú babája született, Máté 3800 grammal, és jól vannak. Remélem Viki nem fog megharagudni rám, hogy elkotyogtam a jóhírt!
Üdv,
Kati (és a két hetes Ricsike)
Kati

Sziasztok Lányok!
Sajna csak egy gyors bekukkantásra van időm, mert hív a kötelesség.KépKépKép
Szóval ahogy Kati írta (aki a nem kevésbé szebb Ricsike anyukájaKép), szptember 5-én megszületett Máté 4.150 grammal (ejnye Kati, lefogyasztottad a fiamatKépKépKép) és 53 cm-rel. Azóta is hízik, ma 4.520 gramm volt, meg is ijedtem kicsit...Kép Egyenlőre nagyon jó baba, szépen szopizik.

Most mennem kell, de megpróbálok majd gyakrabban jönni.

Viki, Levi és a 10 napos Máté
vikici

Sziasztok!

Kati, Viki Nagyon nagy gratula a babákhoz!KépKépKép
Ha lesz egy kis időtök írjátok le az élményeket, tapasztalatokat is.
Köszi

Adél: Sajna nekem az is kiesikKép De azért köszi az ötletet!Kép

Mazsi 22/2
mazsola26

Sziasztok!

Gratulálok Katinak is,és Vikinek is a babájukhoz,sok-sok egészséget,és rengeteg tejcsit nekik!Kép
Ha lesz egy kis időtök majd írjatok nekünk egy kis szüléssztoryt,kórházi élményt,jó?Kép

Nicki!Örülök,hogy jól vagytok,tényleg gyorsan elrepül ez a 10 hét,és már szülünk isKépMajd ha már 100%-ra lefixáltam a dokimmal a csaszit akkor megírom,és majd meglátjuk,hogy tudunk-e találkozni a kórházban?
A lábaimra áttérve.Egyenlőre nem látok javulást a lábaimon,eléggé fájnak,és szerintem napról napra rondább.De még csak egy hete kezdtem el szedni a gyógyszert,és a gélt.De a gél kb.3 napra elegendő,így azt most nem használom mert kifogyott,és azért elég húzós lenne ha 3 naponként vennék 600ft-ért.Sajna még elég sok minden hiányzik a baba érkezéséig,a szobánk is még hiányos állapotban van,a nagyfiamnak is mindig valamit fizetnem kell a suliba,és ugye mellette még éljünk is meg.Szóval a lábaimról még annyit,hogy majd ha vége lesz a terhességnek remélhetőleg vmennyire visszamennek az erek,aztán a szoptatás végén kiderül,hogy mekkora műtétre lesz szükségem.
Igazából nem is a visszerek aggasztanak,mert azokat egy jó érsebész eltünteti,hanem azok a lila kis hajszálerek bosszantanak,mert azokat nem lehet műteni,esetleg csak vmi lézeres úton.Ez gondolom egy rahedli pénzbe kerülne,és az érsebészem szerint felesleges pénzkidobásKép
Na mind1,csak kibírom ezt a kis időt,aztán a lábaimmal úgysem lesz időm foglalkkozni egy kisbaba mellettKép
Várom majd a beszámolodat az UH-ról,de biztosan minden rendben lesz veletek!
Addig is vigyázz magatokra!
Rita
rita01

NAgy nagy gratula KAtinak es Vikinek! Kép Sok boldogsagot es sok tejcsit a babaknak! KépKépKépKép

Mazsola, a korhaztol kb. 3 utcanyita van a San MArco utcaban az Obudai Muv. Haz, en odajartam terhestornara (sajna, nem sokat, mert jo ideig nem lehetett, meg utana sem, veszelyeztetettseg miatt Kép ). PArszaz forintba kerult a torna, egy nagyon aranyos lany tartotta. Kerdezd meg, hatha ott jobb idopontban van Neked. Kép

Gombóc
gombóc

Sziasztok,

Köszönöm a gratulákat Mindenkinek!

Viki, ne haragudj az elírás miatt, nem hiszed el, de tegnap éjjel, miközben a fiam éppen arénázott beugrott, hogy nem is 3.800 volt!!! Tisztára lelkiismeretfurdalásom volt, hgy elírtam. Még egyszer elnézést!

Lányok, milyen tapasztalatok érdekelnek a Margitról? Mi sárgaság miatt három napot ráhúztunk a benntlétre, szóval volt idő tapasztalatot szerezni! Kérdezzetek, szívesen írok! A szüléssztorim a 2003 nyár végi topicban található.

Üdv,
Kati
Kati

Sziasztok!

Kati!Elolvastam a szüléssztorydat,még egyszer hadd gratuláljak a kisfiadhoz!Kép
Engem pontosan a bennti körülmények érdekelnek,sajna nekem elég rossz tapasztalataim voltak a csecsemőosztályról,szeretném tudni,hogy neked milyen élményéid,véleményed alakult ki a bennt eltöltött egy hétről?A kajáról,szóval úgy nagyjából minden érdekelne ami veled,veletek történt bennt egy nap a kórházban.
Természetesen nem kell a legrészletesebben leírniKépCsak nagyvonalakban,aztán ha eszembe jut még kérdés akkor úgyis faggatlakKép
Most mennem kell,vigyázzatok magatokra!
Rita
rita01

Sziasztok lányok!

Na megjöttem az Uh túráról, megint csak közel másfél órába telt, ez a pár perc. Szerencsére az eredmény kárpótolja a gyötrő várakozást.
Rita!
Minden rendben van, mostmár biztos hogy fiú lesz. 1440gr-ra becsülték a súlyát. Keresztben fekszik a bébi, harántfekvéses, azt mondták ne aggódjak e miatt, ez még változhat. Úgyhogy jól vagyunk!
Nicki
Nicki

Sziasztok!
Köszönjük a gratulákat!Kép
Kati, nehogy már lelkifurkád legyen, semmi baj! Amúgy tegnap már 4.560 gramm volt, kezdek aggódni, mert már a 62-es rucik is kicsik rá...
Képzeld, a Máté is besárgult, de szerencsére nem kellett fényezni, mert az értékei még a normális határon belül voltak.
Én is írok szüléssztorit, csak még kicsit kiegészítgetem.Kép

Nicki, nagy gratula a kisfiúhoz, tényleg ne aggódj a harántfekvés miatt, sokáig nekem is keresztben volt a Máté, de aztán mégis befordult.

Rita, majd írok a csecsemősökről is, nekem nem volt velük semmi bajom egy kivételével. Volt, hogy megkértem őket, segítsenek átöltöztetni a Mátét, mert lebukta a ruciját, és szó nélkül segítettek. Ha kérdeztem, válaszoltak, ezzel sem volt gond. Igaz, szerencsére teljesen sima esetnek számítottunk, mert a Mátéval sem volt gond. De gondolom, pl. az az anyuka, aki mikor ment a babájáért és a gyerek arcán éppen egy darázs mászott, nem ugyanezeket a dolgokat mondaná.
De most már rutinos anyuka vagy, tessék gyorsan rumiba menni, és akkor azt csinálsz a babával, amit akarsz. Rám egyszer furán néztek, amikor éjjelre is magamnál tartottam a Mátét, de úgy voltam vele, hogy miért üvöltsön a csecsemősöknek, mikor max. 2-3 alkalommal kell csak felkelnem hozzá megetetni, amúgy meg édesen alszik. Szóval éna pénteki csaszi után szombat reggel startoltam a rumiba, és nem bántam meg.Kép
Rita, ugye két kisfiad van? Lehet tudni már a pocaklakó nemét? Ugye már két csaszid volt?

Viki
vikici

Viki!

Mostanság vinni kell be pelust, popsikenőcsöt, meg ilyesmit? Amikor 2 éve szültem még adtak, ki tudja változnak az idők akkor még cukrot is adtak a terhesgondozóban! Egyébként milyen rucik vannak a bébiken?
Nem értem hogy-hogy furán néztek rád amikor bent tartottad éjjelre is a kisfiad. A ruminak pont ez a lényege nem hogy mindig veled lehet?
Nicki
Nicki

Szia Nicki!
Pelust naponta 5 db-ot adnak, én vittem be a biztonság kedvéért, de végül nem kellett használnom. Popsikenőcs is van, a sima gyógyszertári, én azt nem nagyon szeretem, mert alig bírom levakarni a gyerek popójáról, úgyhogy vettem Bepanthent, és azt használtam.
Kisingben és angolpólyában vannak, ami tök jól felcsúszik a gyerek nyakába, ha felveszed. Amúgy aranyosak benne, csak jól meg kell szorítani a pólyána zsinórt.KépKépKép (persze azért meg ne fulladjon a baba)
Éjszaka sem kötelező visszatolni a babákat, de én úgy vettem észre, hogy azért sokan választják inkább a nyugis alvást és visszaviszik a bébiket. Én ezt is megértem, de mivel a Máté nem sírt, így a szobatársakat sem zavarta, magamnál tartottam. Akkor vagyok nyugodt, ha mellettem van, és ha kell, meg tudom szoptatni, ne teáztassák nekem, ha van egy csomó tejem, meg ne is hagyják üvölteni. Egyik reggel, mikor mentem érte, cumi volt a szájában (illetve akkor már kiesett), amin eléggé meglepődtem. Rákérdeztem, hogy kerül az oda, mondták, hogy sírt... na a következő éjszakától együtt vagyunk.Kép
Viki
vikici

Sziasztok!

A csecsemősnővérekről. Nekem az elején rengeteget segítettek, hozzá kell tennem, hogy én kértem is! Teljesen tapasztalatlan anyuka lévén, a családban 20 éve nem volt kisbaba, abszolút nem tudtam semmit. Az első pelenkázásunkat, míg élek, nem felejtem el. A közepe felé mindketten sírtunk, a kisfiam összepisilt mindent. A végén a nővér fejezte be a mutatványt, és azután többször odafigyeltek rám. Szóval segítettek, tényleg.
Negatív tapasztalataim persze nekem is vannak, de szerintem az egész abból adódik, hogy az ember ilyenkor a 200%-ot adná a babájának, és tökre kiakad mindenkin, aki mondjuk csak 80-100%-on teljesít. Azért én azt gondolom, hogy ha objektíven szemléljük a dolgokat, nincsenek rossz kezekben a gyerkőcök. Persze, mi friss anyukaként többet dédelgetnénk az újszülöttet, talán nem teáztatnánk annyiszor...de ott 2 nővér van 20-30 gyerekre, akik közül egyik sem az ŐVÉ. Nem mentegetni akarom Őket, ne értsetek félre, csak szerintem mi, akkor azért különleges lekiállapotban vagyunk, és sokkal inkább a lelkünkre vesszük a dolgokat.

Rita: egy nap a rooming-in osztályon. Hajnali ötkor a babákért lehet menni, ha leadtad éjjelre. Ekkor rendszerint már éhesek, sír is egyik-másik. Hétre vissza kell tolni az osztályra, mert vizit van. Közben a mamáknak reggeli, fürdés, vizit. Tíz körül visszakapod a babát, illetve ha a viziten volt valami, akkor a gyerekorvos tájékoztat. Utána minden kötöttség nélkül, csinalhatsz amit akarsz. Ebéd 12.30 körül. Legközelebb este fél hétre kell visszavinni a babákat, akkor fürdetik Őket, nagy sírások közepette. Fél kilenc körül újra el lehet vinni őket, majd visszatolni, amikor akarod. Nekem ugye kékfény alatt volt a babi, én megpróbáltam bemenni hozzá éjjel megetetni, hát azt nem nagyon szerették.
Ha van lefejt tejed, akkor elvileg azt adják neki a hűtőből, ha megéhezik. Hangsúlyozom: elvileg. Szerintem az én babám egyszer sem kapott a tejből, amit otthagytam neki.

Amúgy a popsitörlőn kívül minden van a babáknak az osztályon, én még vinnék azért egy cumisüveget és textilpelust. Az angolpólya-kising szerelés egy rémálom, nekem sose sikerült szépen ráadnom, alig vártam, hogy itthon body-t és rugit adhassak rá.

A babamutogató szoba elég liberálisan működik, tényleg meg lehet mutani a piciket bárkinek, csak inkább délután (elvileg 13 órától).

Amúgy szerintem a vizit a legviccesebb az osztályon. Bedugja a fejét egy doki a szobaajtón, megkérdezi, hogy mindenki jól van-e, majd szinte ugyanazzal a mozdulattal el is húzza a csíkot...

Most ennyi jutott eszembe, ha kérdés van még írjatok!

Üdv,
Kati
Kati

Sziasztok!
Tényleg Kati, de jó, hogy írtad a textilpelust, el is felejtettem mondani. Pedig szerintem is jól jön akár a büfiztetéshez, akár a baba feje alá. Mi első nap kaptunk, de mivel másnap ugyanaz volt a gyerek feje alatt, sajátot kezdtem használni.

Kati amúgy szerintem rátapintott a lényegre, a csecsemősök egyáltalán nem tűntek gonosznak, csak hát nekik a babák kizárólag a munkát jelentik, nem úgy, mint nekünk... Megjegyzem, a tejet szerintem sem adják oda, legalábbis amikor én rákérdeztem, nem tűntek túl meggyőzőnek, így aznaptól éjszaka is nálam maradt a Máté...

Bababemutató szoba: az egyetlen konfluktusom az egyik csecsemőssel pont ebből adódott... A férjem vasárnap dél körül jött be a Levivel (aki ugye 15 hónapos, így hozzá is kellett igazítani, mikor nem alszik) - mivel ketten voltak itthon és nem is volt senki, aki vigyázott volna rá -, és mivel nyitva volt a bababemutató szoba ajtaja, én galád, be mertem hívni őket, hogy a Mátét is megnézhessék közelebbről. Erre egy idősebb, szőke, rövid hajú csecsemős kioktató stílusban közölte, hogy csak 1-től lehet használni a szobát, és különben is, olvassuk el, ki van írva az ajtóra. Elég csúnyán nézhettem rá, mert utána elkezdte magyarázni, hogy tulképp csak jót akar, mert hogy délelőttönként beteg gyerekeket hordanak oda (?!?!?!), és emiatt nem szabad 1 óra előtt bemenni. Na, ezt nem igazán értem, én úgy tudom, csak hétköznaponként visznek vissza kontrollra visszarendelt babákat (ez pedig vasárnap történt), de kétlem, hogy fertőző betegek lennének, na meg gondolom 1-ig a szobát sem sterilizálják ki... Na mindegy, gondolom, nem voltunk szimpik neki, és örömét lelte benne, hogy beszóljon... Így aznap csak az üvegen keresztül láthatták a Mátét...Kép

A vizit tényleg tök jó, a csúcs az volt, amikor az egyik doki meg sem várta, hogy mit válaszolunk a "Hogy vannak?" kérdésre. Ezen jót nevettünk. Biztos félnek, hogy valaki még panaszkodni kezd...KépKépKép

Viki
vikici

Sziasztok!
Isten éltesse az új Babákat a Mamijukkal együtt Kép
Rég írtam már ide, mert az én Babám már kétéves nagy lány Kép De olvasni rendszeresen szoktam, mert a következő babámat is ott szeretném szűlni. De amiért most írok a babamutugató szoba-> a 13 óra tényleg azért van kitalálva, hogy amikor a babákat kell vinni vizítre ott a kismama megszoptathassa a babát. Ezt akkor tudtam már csak meg, amikor vizitre mentünk. Anno mi is fel voltunk háborodva, hogy miért csak du lehet használni, de akkor a kórházi tartózkodás alatt senki sem mondta, hogy ez miért is van. Viszont szombaton és vasárnap egész nap lehetet használni. A megkötés csak annyi volt (természetesen minden napra), hogy egyszerre csak 2 ded a mamijával és két-két hozzátartozó tartózkodhat egyszerre a szobában max. 10 percig. Sajnos ezeket nem mindenki tartotta be.

Phaedra
ui.: az angolpólyát én szerettem.
phaedraa

Nem is lenne semmi gond az angolpólyával, ha nem kötnék oylan szorosra, hogy még szuszogni is alig bírnak alatta. De ennek is megvan a magyarázata: így könnyebb őket csomag módjára megfogni, nem csúsznak, hajlanak sehova. Amikor én voltam bent, csak az utolsó napra myitották meg inf. járvány miatt. Ja, és ami még fura: nem lehet a folyosón kézben vinni a babát, csak a bevásárlókocsiban tolva, mert mi van, ha megbotlom és kiejtem a kezemből. Ilyen hülyeséget, hát itthon sem kocsiban tologatom.
rjuli

Én majd november végén fogok szülni, szerintetek akkor is nyitva lesz ez a bababemutató szoba?
Szült valaki télen milyen a fűtés a kórházban elég meleg van a szobákba?
Nicki
Nicki

Én majd november végén fogok szülni, szerintetek akkor is nyitva lesz ez a bababemutató szoba?
Szült valaki télen milyen a fűtés a kórházban elég meleg van a szobákban?
Nicki
Nicki

Bocs, hogy belekotyogok. Mentségem: én is a Margitban szültem. A legviccesebb az volt, hogy a folyosón csak bevásárlókocsiban viheted a babát, viszont bent, a csecsemősöknél, tehát a bemutatóablakhoz avagy szobához csak kézben! Vagyis ott nem ejtheted el ugyanúgy? Amikor én szültem, épp kifogytak a textilpelusból, és angolpólyát tettek a picik feje alá is... Ja, szerintem nagyon aranyos az angolpólya, praktikusabb a hagyományosnál, és olyan meleg van az osztályon, hogy rugiban beizzadnának. Amúgy nekem egyetlen gondom volt: épp nagyon sokan szültünk egy időben, ezért várni kellett arra, hogy a roomiba kerülhessünk. 1,5 napig csak 3 óránként hozták a babót, ez elszomorított, főleg azt látva, hogy a másik, a rooming ines oldalon sokan éjjelre, de nappalra is betolják a babájukat a csecsemősökhöz. Akkor miért kérték oda magukat, előlünk elfogva a helyet? Szobatársammal már épp "korrumpálni" akartunk, hogy végre átkerülhessünk, amikor maguktól is áthelyeztek... Amúgy tök jó a mArgit, a csecsemősöktől meg kérjetek bátran segítséget, mert maguktól nem nagyon fogják ajánlani. (Ez érthető, van épp elég dolguk.) Én már a 2-at szültem, mégis segítettek pelenkázni. (A köldokcsonk miatt kértemKép Pussz. Klárus
klara

Phaedra, azt tudtam, hogy a babametutató szobát tényleg azért nem lehet de. használni, hogy a kontrollra érkező babákat ott tudják szoptatni ( a nagyobbik fiammal mi is rendszeresen jártunk vissza), de az eset, amit meséltem, vasárnap történt és a szoba tök üres volt...

Nicki, bár én mindkétszer nyáron voltam, bent, de ha teheted, a bal oldali szobák közül válassz (már ha lesz rá lehetőséged), mert azokban van külön hősugárzó is.Kép Megfagyni biztos nem fogtok, a kórházakban általában nagyon fűtenek.

Nekem valami olyasmit mondtak, hogy azért nem szabad a folyosón ölben vinni a babát, mert ha valami történik vele, akkor az a kórház felelőssége.

Viki
vikici

Viki!
Értem, értem, azért is írtam én oda, hogy akkor szombat és vasárnap lehetett használni.

Viszont most az is eszembe jutott, hogy az egyik kontroll alkalmával (októberben) tárva-nyitva volt bent az ablak. Randa, dermesztő hideg idő volt. Rákérdeztem, hogy nem lehetne egy kicsit meleget csinálni, mert a falon volt egy hősugárzó, akkor az egyik csecsemős azt mondta, hogy nem. Rossz a hősugárzó.

Phaedra
phaedraa

Sziasztok!

Nicki!

Én januárban szültem (igaz már lassan 3 éve), de annyira meleg volt a kórteremben (nem rooming-in),hogy mi szinte állandóan szellőztettünk. A babáknál is jó meleg volt, nem kellett félni, hogy megfáznak, ráadásul ott fürdették őket nem lett volna szerencsés mindjárt az elején megbetegíteni a babákat. A bemutatószoba is nyitva volt mindig, csak influ. járvány idején nem engedték használni. Nálunk is csak du. lehetett használni és bár a felkészítő tanf.-on sokszor elmondták a "használati útmutatót", ami elég "szigorúnak" (2 anyuka,2 baba,2-2 látogató, max. 10 perc stb)hatott akkor, de ez sokkal rugalmasabban zajlott. Soha nem volt gond ha nem csak 2 látogató volt a babával (persze nem is tizen) és az se, ha nem csak 10 percig voltunk ott. Sőt nálunk azt is mondták, hogy de. előre fel kell iratkozni, hogy ki mikor akarja a szobát használni, jól megis ijedtünk, hogy ezt honnan tudja előre az ember pontosan, de végül ezt se kellett soha használni. Gondolom ezek a dolgok nem változtak azóta sem (mint a csecsemősökről való rossz vélemény sem), bár ahogy olvasom a friss infókat elég sok minden megváltozott.
Remélem segítettem vmit.
Jó babavárást és szülést.

Üdv: Mano
mano

Viki! Kati!
Gratulálok Neketek! Bárcsak mi is itt tartanánk...
Jó volt az a sok info, amiről leveleztetek.

Voltunk 4D-s UH-on a Praxisban, Viki javaslatára és írtó nagy élmény volt. Sajnos, mire a videókazit beraktuk, bébikénk odatette a kis karját a pofija elé, de így is aranyos volt. Az ember el tudja képzelni, hogy mi zajlik a hasában. Láttuk, ahogy nyújtogatja a lábát, ahogy nyel, a kis szájához nyúl. Szerintem, több, mint fél órát voltunk bent.
Most is azt mondták, hogy kisfiú, de csak a sima UH-on lehetett látni és a szonográfus el is magyarázta (mondtam, hogy csak akkor mondja, ha tutira látszik). Kitaláltuk a nevét: most Domi-nak hívjuk (Domonkos). Ha mégis kislány lesz, Zsófi lesz.

Tudtok nekünk tanácsot adni, hogy milyen babakocsit érdemes venni? Nekem tetszik a kis bolygósítható kerekű kétfunkciós, a dokit is kérdeztem, azt mondta, hogy az a lényeg, hogy jó rugózása legyen. A kis kerekűeknek lehet jó?? Ráadásul én vidéken fogom tologatni, ahová állítólag nagy kerekűt érdemes, de van aki szerint pont fordítva van. Szóval meghallgatnám a Ti véleményeteket is! Márka/típus javaslatotok van?

köszi, üdv
Adél
adél

Adél, vidékre nagykerekűt, mert csak az rugózik igazán, főleg a mózeskosaras 3 funkciós. Jó nehezek általában, lépcsőn, tömegközlekedésen átvergődni velük nehézkes. Terepre legkényelmesebb a felfújható kerék.Amúgy van néhány topic babakocsikról, milyet vegyünk, melyik jobb, ha van időd, böngészd át. Klára
klara

Sziasztok!

Megint jól eltüntem pár napra,de azért tudlak titeket követniKép
Nicki!KépÖrülök,hogy minden rendben van veletek!Benéztem a frisskismamikhoz,meglestem a táblázatot is.Láttad,hogy haladunk előre?KépElég félelmetes,hogy ilyen gyorsan rohan az idő.Lassan szülünk,és nekem még jó pár dolgot bekell szereznem a baba születése előtt.
UH-ról.Én tegnap délben voltam,én csak háromnegyed órát vártam.Nálam is minden rendben volt,az én babócám súlyát 1430gr-ra jósolta az UH.Nekem most nagyon úgy néz ki,hogy kislányom lesz,legalábbis nagyon biztosra mondta az UH-s hölgy.Azt nem tudom,hogy fexik a baba,mert kézzel írták az UH-s papírt,és elég olvashatatlan,és rövidített változatban készült.
Szóval a lényeg,hogy minden okés,és ami nekem külön nagy öröm,hogy kislányKépKét fiú után...KépKépKép

Viki!Igen nekem eddig két csaszim volt,most túl kell esnem a harmadikon is.Téged is most császároztak ugye?Írnál egy kicsit a műtétről,a körülményekről,mennyi idő után kelhettél fel,milyen volt,stb...?Mennyi idő múlva szedték ki azt a műanyag vmit,tudod amibe a vér folyt?Szóval érdekelne minden ami veled ott történt.

Kati!Köszi a részleteket,mindig jó tudni,hogy éppen most mi a napirend az osztályonKép

Ma amúgy elég nyomi vagyok,kicsit görcsölget a jobb oldalam,de most megyek és kifexem.Remélem,hogy semmi komoly.
Mindannyian vigyázzatok magatokra!
Majd jövökKép
Rita
30+2
rita01

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?