Új privát üzeneted érkezett!

Maverick!
Én egyedül voltam, mert a párom dolgozott, és nem tudott eljönni,így nem tudom, hogy beengedték volna e? Meg kell kérdezni, lehet, hogy beengedik, nem tudom! 8)

Kép
Kép
kisfóka

Sziasztok!

Megvan a ruhám, 42-es, ez már tuti jó lesz, sőt, még jól össze lehet húzni a fűzővel is. Hát, nem épp olyan mint amit először megálmodtam, de már annak is örülök hogy egyáltalán van! Képet csak a lagzi után tudok mutatni nektek róla, mert addig átalakítás alatt van, csak próbálni megyek le majd. Különben mindenkinek meglepi lesz, mert egyedül választottam, remélem azért tetszeni fog a násznépnek is és ami legfontosabb, Apának is. Mondjuk neki lepedőben is gyönyörű vagyok... szerencsére... de azért szeretném elkápráztatni vagy mi :oops: :lol:.

Lányok! Az uh-ra mindenképp be kell engedjék az apukákat is, kivéve a látogatási tilalmakkor. Úgyhogy tessék kiharcolni ha nem engedik, neki is ugyanannyi köze van a gyerekhez mint nekünk! :wink:

Magdi - gratulálok a kis rugdosódóhoz! Tökjó érzés, nem? :D Nekem már nagyon sokat forgolódik, néha majd' lerúgja az oldalam! Időnként kellemetlen, de azért imádom! Végülis ettől lesz olyan valóságos az egész! :D

Ami - hogy megy az édesség-elvonás? Nekem sehogy! :( Ma reggel is 5 szelet piskótatekerccsel indítottam a napot... :oops:

Szuper idő van, nemsokára megyünk sétálni! MIndenkinek szép délutánt kívánok!!!! :wink:
Vendég

Wera! Nagyon örülök, hogy sikerült ruhát találnod! Biztosan nagyon csinos leszel benne! Esküvő után ám várni fogjuk a fotókat és ugye az már csak 13 nap!!! :D Apának is nagyon fogsz tetszeni biztosan!
Vendég

Sziasztok!

Láttom, azért szépen volt termés tegnap és ma is :D.
Mi tegnap libegőzni voltunk csak úgy lesett a kismanó, de azért tetszett neki. Ült apa ölébe és csodálkozott! Édes volt!
Szly tök jó áron vetted a kocsit, én is nézegettem már őket ,de elég drágák még használtan is! És azt levinni a harmadikról! :cry:
Wera gratula a ruhádhoz, nagyon kiváncsi vagyok rá!
Kike vigyázz magatokra, még jó hogy nem ütöted meg a pocakod!
bencuri

na hello csajok. Lenne egy kérdésem. Holnap megyünk wellnesselni sárvárra. Szerintetek a fürdőt hagyjam ki vagy merjek elmenni? Soha nem volt semmi gombás vagy semmiféle hüvelyi fertőzésem úgyhogy ettől nem tartok, de a meleg víztől inkább. Tudom, hogy nem szabad sokáig benne maradni. De azt is tudom, hogy az összetétele sem mindegy. Most szerintetek mit csináljak? Jó, hogy most gondolkozom el rajta, mi? :)
a másik meg hogy a derekam le fog szakadni azt hiszem. Már elviselhetetlenül fáj. Nem bírok hajolni, a felállás is nehezemre esik. Mindig is problémás volt, de most valami hihetetlen. Elképzelni nem tudom, hogy mi lesz majd amikor mondjuk a 8. vagy a 9. hónapban leszek, ha már most ez van. Valami tipp hogy mit tudnék vele kezdeni? remélem valakinek van valami jó ötlete. :)

KépKép
muffin

na hello csajok. Lenne egy kérdésem. Holnap megyünk wellnesselni sárvárra. Szerintetek a fürdőt hagyjam ki vagy merjek elmenni? Soha nem volt semmi gombás vagy semmiféle hüvelyi fertőzésem úgyhogy ettől nem tartok, de a meleg víztől inkább. Tudom, hogy nem szabad sokáig benne maradni. De azt is tudom, hogy az összetétele sem mindegy. Most szerintetek mit csináljak? Jó, hogy most gondolkozom el rajta, mi? :)
a másik meg hogy a derekam le fog szakadni azt hiszem. Már elviselhetetlenül fáj. Nem bírok hajolni, a felállás is nehezemre esik. Mindig is problémás volt, de most valami hihetetlen. Elképzelni nem tudom, hogy mi lesz majd amikor mondjuk a 8. vagy a 9. hónapban leszek, ha már most ez van. Valami tipp hogy mit tudnék vele kezdeni? remélem valakinek van valami jó ötlete. :)

KépKép
muffin

bocsi. :) kicsit nem úgy működik, ahogy kellene. :)

KépKép
muffin

Muffin - a melegvizes medencét mindenképp hagyd ki!!!!!! Sem a hőfoka, sem a víz maga nem jó a kismamiknak. A termál vizet nem lehet klórozni, így soha nem lehet olyan tiszta mint egy uszodavíz! Masszázsból, ha csinálnak, válaszd a kismama masszázst, az nagyon jó, kifejezetten a vállakra és a csípőre koncentrál, ami ilyenkor megváltás.
Sajnos az én derekam is egyre rosszabb, de egy kis tornán és sok fekvésen kívül semmit sem tehetünk. Én már 20 percet is alig bírok ülni egyhelyben, nem tudom mi lesz velünk később, de engem is eléggé aggaszt a dolog! :?

Jó wellnesezést nektek és kellemes időtöltést!! :wink:
Vendég

Sziasztok!

Elképesztő régen jártam itt, 5 oldal után feladtam a visszaolvasást, mert úgysem tudnálak követni benneteket!

Nekem az egész hetem szörnyű volt, mert alig láttam ki a fejemből. A múltkori felső légúti izéből ittmaradt a fejemben a váladék, vagy legalábbis úgy érzem, és most már minden melléküregem fáj. A spray, amit a gégész adott, nem volt igazán hatásos, úgyhogy holnap megint megyek dokihoz, mert már kezd elegem lenni ebből. Egy Algopyrinnel kibírom a napot, de hát azt sem szedhetem örökké... A legjobb lenne egy jó homeopátiás dokit találni, mert antibigyót már nem akarnék szedni.
Napközben annyira tompa voltam, hogy nem bírtam magam rávenni a netezésre.

Wera, 13 nap!!! ez izgalmas! A vőfélyetek biztos jó hangulatot kreál majd nektek! A ruhádra is kíváncsi vagyok!

Kike, remélem, Anyósod majd leköltözik. Végül is hajlandó volt kimozdulni a szobájából, ez jó. Remélem az esés után te is és a babád is jól vagytok!

Maverick, gratulálok a dupla áldáshoz, remélem, minden a legnagyobb rendben lesz veletek végig! Bár az "áldás" szóval a másfél hónapos ikrekkel rendelkező barátnőm valószínűleg nem mindig értene egyet, meséli, mennyire ki van nyúlva... de akkora öröm neki, hogy egyszerre két picikéje van, hogy nem cserélné el semmivel :)

A pocakok egyre óriásibbak, növesszétek csak szorgalmasan!
Az enyém is egyre nagyobb, de eddig még csak 2 - 2 és fél kilót híztam, abból szerintem 20 dkg Babus, a többi a cicim... :) irtózatos méreteket ölt, lassan kibuggyan a 85-ös kismamamelltartóból is... :shock:

Henka, a turbákat is 3 szólamban énekelitek? :shock: az gyönyörű lehet. Milyen passió ez? Mi a hagyományos egyszólamú gregoriánt fogjuk énekelni, közben az odaillő helyekre nagyböjti motettákat.
Nagyon örülök, ha olvasgathatlak itt a fórumban!

Még nem meséltem nektek: képzeljétek, a nővérem is babát vár, ő két héttel fiatalabb pocakkal rendelkezik. Bár simán lehet, hogy egy napon fognak megszületni, mert az én babám meg másfél-két héttel fiatalabb, mint amekkorának lennie kellene. A kora miatt a babájának a kisujjkörmét is megvizsgálták már, és többek között az is kiderült, hogy kislány :D A sógorom azt mondta, hogy őt nem érdekli, akkor is Bendegúz lesz a neve, legfeljebb Bendegúz Noémi :)

Még sem az afp-t, sem a baba nemét nem tudom, de már irtó kíváncsi vagyok!

Nálunk is beindult a fészekrakás! Ugye, nekünk már nem kell babakocsi, kiságy, ruhák után kutatnunk, így átraendeztük a nagyszobát. Ma érkezett meg a franciaágyunk, a világ legkényelmesebb matracaival, de elég nagy helyet foglal, így teljesen át kellett cuccolnunk a bútorokat. Eddig Oti szobájában aludtunk, onnan most kijött a 2 heverő, és be fog menni oda Ottó összes játéka. Remélem, ezentúl a nagyszobában nem fogok autókra lépkedni....
Most megyek, még letakarítom a könyvespolcot, mert azt is arrébb kell tolni, hogy a tv-sarok beférjen mellé.

A legjobbakat kívánom nektek!

Kép
Kép
bondi

Bondi - örülök hogy hallunk felőled! Sajnálom hogy betegeskedsz, remélem holnap kapsz rá valami olyan szert ami hamar meggyógyít! Tökjó hogy a nővéreddel közösen vártok babát! Biztos nagyon jóban lesznek egymással nagyobb korukban is!
Jobbulást kívánok és puszi Oti cuki pofijára! (Ez a kép mindig mosolyra derít! Nagyon jó!!)
Vendég

Bondi! Nyugi, mindig is autókra fogsz lépkedni. Én is azt hittem, amikor különraktuk Rolit, hogy mostmár ott fog szépen játszani a szobájában. De tévedtem. A mi hálónkban egy csapat játék, a nappaliban egy másik és a legkevesebb a szobájában van. Hiába pakolok.

Nem tudom kiszedni a babakocsiból a penészfoltot! :twisted: Nincs valami ötletetek? Anyu elviszi a mosodába, de mondta egy ott dolgozó, hogy ne reménykedjek. Ha nem lesz más, új huzatot kell varrni a tetőre. Ami elég macerás lesz. Még jó hogy csak a belső anyagon van, a külső szép.

Kép
szly27

Wera: örülök, hogy megvan a ruhád!!! Már nincs sok az esküvőig. :lol:

Mi ma a Budakeszi vadasparkban voltunk. Olivér nagyon élvezte. Annyira szép idő volt ma. Csak maradna ilyen mostmár.

Heni: örülök, hogy jelentkeztél és sajnálom, hogy most nem jött össze a bébi, de úgy is jönni fog, ha itt az ideje és fel van készülve.

Kép
Kép
Kép
titanilla78

Sziasztok!

Wera!
Örülök, hogy megvan a ruha!!! :lol: :lol: :lol:
Majd szeretnék látni képeket is az esküvőről!

hát, szülinapi buli megvolt.
Rettenetesen elfáradtam!!!
Pedig apa főzött, én csak a kukta voltam, sokat segített, de sajna a sok pihenés miatt szerintem én már el is szoktam attól, hogy egész nap üldögélek-álldogálok.

délután, két vendégség között le is feküdtem kicsit, mert szúrkált odabenn, a méhszáj környékéről, és az nagyon nem kellemes...
BRrrrrrrr!
Olyankor mindíg tele a nacim, hogy most mi is van...

Na, megyek, beáztatom magam, és holnapig durmolok!!!
Jó éjt mindenkinek!
Vendég

Wera izgi ez az esküvő, és érdekes a vőfély, igazából nekünk semmi ilyesmi nemvolt, majd most átélem a képeiddel. (SIma polgári a rokonokkal, utána ebéd, majd irány haza... Nászútnak befogadták szüleim az akkor kétéves lányomat egy éjszakára. :lol: Aki amúgy a szertartás közepén felkiáltott tökéletesen tisztán: Apa kopasz. Romantikus volt. :P )

Lányok, van két kismamagatyám, tök jó állapotú vékonyabb farmerek, 40es c&as,(yessica) nem érdekel vkit? 42esnek vették nekem Németoban... Éppen jók, de éppen nem kényelmesek. Ha vkit érdekel, hozok képet.

Hasam nekem is nő, nagylányom mondta tegnap, hogy már nem úgy nézek ki, mint aki nem áll ellen a dupla desszertnek. AMúgy nem is eszem édeset, szerencsére nem kívánom. (bezzeg a csajokkal anno...) Igaz nem is szabad híznom. Két keserves év alatt szabadultam meg húsz kilótól. (viszont ált. nem a terhesség, hanem a szoptatás alatt szedtem fel, csak úgy mondom, hogy ilyen is van).

Szép napot Nektek. Holnap mehetek az AFP eredményért, kicsit izgulok, mert az életkor miatt, ha nem jó, akkor amnio. Drukkoljatok Ti is, jó?

potyka

Sziasztok! Jó reggelt!
Visszaolvastam az egész hétvégét, sajnos nem tudtam géphez jutni!
Sokat írtatok de azért nem volt akkora pörgés mint szokott lenni!

Wera: nagyon örülünk, hogy megvan a ruha, kár, hogy csak 2 hét múlva láthatjuk! :( (majd ne felejts el minket é kérünk sok képet!)

Bondi: tök jó, hogy a tesóddal egyszerre lesz babátok (nálunk nem ennyire közel de hasonló a helyzet, a bátyámék 3 hónappal későbbre várjűák mint mi, szerintem még az is jó kis játszótárs lesz)

Muffin: ezt már biztos nem látod, de jó pihenést!!!

Kike: drukk az orvosnál (bár valószínűleg nincs mihez, csak a mozizáshoz ! :)

Mindenkinek aki még betegeskedik jobbulást kívánok!! (jön a tavasz, gyógyuljatok meg! :D :D :D )
Vendég

Morning!!!

Potyka - jó lehetett a kislányod beszólása! Biztos nagy sikert aratott! :lol: :lol: :lol:
A C&A-s kismami gatyók rám rövidek, pedig nagyon be kéne már újítanom egy farit, mert kezd szorítani a mostani, amire azt hittem simán tudom hordani a terhességem végéig... :?
Drukkolunk hogy jók legyenek a vizsgálati eredményeid!!! Bizti az lesz, ne izgulj!! :wink:

Mai menü: nekem lasagne, apának borjúbécsi petr.burg-val. Szeretem amikor házhoz jön a kaja, ilyenkor csak a desszertről kell gondoskodnom. Lehet hogy palacsinta lesz, még nemtom. :wink: :lol:

Mára semmi extra program. Este elhatároztam hogy meglátogatom a helyi terhesgondozót hogy megnyugtassanak jobboldali hasfájás-ügyben, de most nem fáj! :D :D :D Remélem nem is fog! Így egész napom az ültetőkártyáké... hahhh... jó macerás megoldást sikeredett kitalálnom...

Nemtom Ti hogy vagytok vele, de nekem az éjszakai másik oldalra fordulás egyre nagyobb kín. Általában óránként arra ébredek hogy annyira a fáj a derekamtól a térdemig, hogy hangosan jajgatok és ahogy megmozdulok, mintha óriási kövekkel lenne megpakolva a hasam és lassan gördülnének arrébb egymáson ahogy fordulok. Szuper érzés! :roll: És amikor végre elértem a kívánt pozíciót, Lilu baba elkezd boldogan ugrálni össze-vissza kb 20 percen keresztül. :twisted: Biztos azt hiszi kaját fog kapni, mert sokszor ettem éjszakánként, de már próbálok leszokni róla és most már csak vizet, vagy végső esetben teát kap! :lol:

Szépséges napsütéses madárcsicsergős napot kívánok mindenkinek!!!
Vendég

Jó reggelt!

Csak egy gyors bekukkantás..
Köszönjük a gratulciókat, az unokatesók tényleg úgy fognak felnőni, mintha ikrek lennének - a tesóméknak és nekünk is eseménydús az életünk, így biztosan sokat lesznek a gyerekek a mamáéknál vagy egymásnál.
Vidokata, órási, hogy nálatok is ilyen kicsi lesz a korkülönbség uncsitesók között! Oti két unokatesója között 7-8 hónap van, és olyan jól elvannak - már, így hat-hétévesen.

Szly, az ecetet próbáltad? Mi a falra kenjük ugyan, de beválik. Próbáld beáztatni egy időre.
Van a Lidl-ben egy szupi folttisztító, Adritt márkájú, zöld-piros dobozos (lehet, hogy most váltanak nevet, W5-re, de sztem a minőség ugyanaz).
És még régesrégen volt egy Amway folttisztítónk, hát az szuper volt, mindenből mindent kihozott!
Remélem, találtok megoldást!

Most rohanok, dokinéni, aztán óvoda.
Szép napot nektek!

Kép
Kép
bondi

Jó reggelt!

Bondi köszi a tippet! Az ecetet már én is hallottam, ki fogom próbálni. Ugye nem fakítja ki a színt?

Éjszaka szerintem én is jajgattam. Bár olyan mintha álmodtam volna, de szerintem nem. Valahogy mindig a hátamon ébredek fel. Na onnan átfordulni oldalra nem semmi. Annyira fáj a derekam háton fekvés után!!!! Alig tudok megmozdulni. CSak nem tudom akkor minek háton alszom, de nem tehetek róla. Egyébként soha életemben nem aludtam háton, csak most.

Vidokata! A három hónap korkülönbség a két gyerek között, másfél éves korukra meg sem fog látszani. Akkor már mindketten mennek, olyanok lesznek mint az ikrek. Még egy osztályba is járhatnak.

Potyka! Szorítok, hogyminden ok legyen az afp-vel!!

Ma olyat fogunk sétálni, hogy csak na! Végre elővehetem Rolinak a mellényét! Remélem még jó rá!

Kép
szly27

Sziasztok!

Hát nem sokat voltam hétvégén!
Szombaton Apáztam,főztünk,du. vásároltunk,csavarogtunk.
Vasárnap a haverokkal erdőbe voltak én meg meglátogattam a volt kolleganőimet,Anyuval mentünk vásárolni,sétálni,temetőbe,pékségbe.......
Meg persze nővérem kisfiát is vittem!
Nagggggggyon jó idő volt!
Ja és kimostam az összes nagy babaruhát,már majdnem mind megszáradt,összeakarom rendezni méret szerint és úgy tároljuk majd Anyóséknál,mert nálunk már nem lesz hely!
Vettünk Áronnak is hétvégén egy kabátot,1 badyt és egy tréninggatyót.
Mostantól nem vásárolok ruhát!!!!!!
Összeakarom írni,hogy miből mennyi van és majd aszerint,mert tök felesleges,hogy olyet vegyek ami halomba áll.
Nővérem kisfia,meg az ikrek is télibabák voltak úgyhogy jól át kell nézni,hogy melyik mikor lesz jó!

Wera! Édesség?????????
Nem bírom ki! :evil:
De mától megpróbálok új életet kezdeni!
Félek a szövödményektől!
Úgyhogy a mai ebéd: húsleves,párolt zöldség+párolt rízs+natur csirkemell.
És megpróbálok inkább gyümit enni!
:cry:
Holnapra terveztem a védőnőt is,mert ugye csak keddenként van terhesgondozás 1/29-1/211-ig,de most nem lesz 2 hétig mert ott lesz a tüdőszűrés!!!!!!!!!
Persze délelőtt!
Pedig most az egyszer kérdezni akartam!!!!! :evil:
A hízással kapcsolatban!
Ja! És tegnaptól eldöntöttem ha törik ha szakad a napi séta nem maradhat el!!!!!!!!!!!!!!
Főleg ilyen jó időben!
Ma mosnom kell,nem keveset,mert ugye hétvégén csak babruhaüzem volt!
Már megy az első adag!
Aztán csinálom a dolgom!
Próbállak majd titeket követni,de asszem elég gáz ha egész nap itt ülök!!!!
Legalábbis a súlyom ezt mutatja!
De azért jövök minden nap!!!!
Most megnézem a neten miket írnak a hízásról aztán megyek a dolgomra!!!

Menjetek sétálni csajok,mert állítólag csütörtöktől már nem lesz ilyen jó idő!!!

Szép napot mindenkinek!

Kép

Kép
ibm

jó reggelt, pár perc és indulunk, csak gondoltam előtte még benézek. szly, engem érdekelne a gatya, elvileg az pont méret. csak most nem leszek pár napig de tegyél fel képet, majd megnézem. én is szeretnék egy farmert, de amilyen árak vannak... :(
unokatesók kis korkülönbséggel... :) nekem van egy unokatesóm (lány ő is) akivel három nap különbséggel születtünk. Az anyukák egy kórteremben feküdtek és mivel a nagynénémnek nem volt elég teje (neki az 5. gyereke volt, aztán lett még egy 6. is:) ezért tejtesók is lettünk. ami azért is volt vicces, mert anyu leadta hivatalosan a tejet, kapott érte pénzt, és az unokatesóm kapta meg. Úgyhogy mindenki tök jól járt. :) És egy suliba is jártunk meg szomszédok is voltunk, úgyhogy mai napig ha találkozunk egymás mondatait képesek vagyunk befejezni. (férjem 30. szülinapján mint gyerekkorunkban olyan röhögőgörcsöt kaptunk csak attól hogy egymásra néztünk... Szóval tényleg szupi dolog ez. :)
na most megyek. mindenkinek szép napot és szép hetet majd jövök az élménybeszámolókkal.
Növesszétek a bébiket! :)

KépKép
muffin

Muffin! Nem én mondtam a gatyót, hanem Potyka. De biztos tesz fel képet.

Kép
szly27

Sziasztok!
Írtam egy hosszút, és elszállt!!!!!!!!! :evil: :evil: :evil:

Szóval röviden:
Voltam orvosnál, mert pár napja fájt a méhszáj környéke. (tudom, hogy az nem fáj, de mégis fura volt...)
Nem nyugtatott meg.
Méhszáj gyulladás.
Emiatt most 5 napig szigorú ágynyugalom, mert megrepedhet a burok. :shock: :shock:
Könyörgöm, mi jön még!!!
Mit vétettem!
Apát messzire elkerülöm, nem ülök vízbe, külön törölközőm van, "oda" még külön...!! Nem értem.
Kaptam antibogyót, Augmentint akart adni, de attól szédülök, úgyhogy Cedaxot kaptam. napi 1-et.
Kértem tőle Uh-t is, ami szerint kapaszkodjatok meg, kislány!!!! :shock:
Azt mondta, nem biztos benne, majd a következő alkalommal!
Azt hiszem, a kelengyeprojektet felfüggesztem...! :roll:
Szly!
Kérlek vedd ki a táblából egyelőre a nemét, majd ha biztos lesz, akkor írjuk be.
A 24. hét környékén készülünk 4D-re, majd akkor kiderül.
Vendég

Sziasztok, megint gyors leszek.

Szly, az ecetről úgy tudom, inkább élénkíti a színeket, sokszor a mosógépbe is teszek a ruhák mellé, szép friss színük lesz tőle.

Muffin, Szly, olyan jókat írtok az unokatesókról, egyre lelkesebb vagyok :)

Marcsi, ne aggódj, csak pihenj, minden rendben lesz! gondolok rád.
Végül is csak a rózsaszín nem mutat jól egy pici fiún, a többi színben gondolkodhattok még :wink:

Bogyrának igaza van, annyi nyavalya kering most, szép példája vagyok ennek. MOst jöttem meg a füldokitól, aki jól le.....szett, hogy nem használtam az orrspray-t, amit ajánlott. Mondtam neki, hogy négy napig fújtam, de annyira kiszárított, hogy még az a kicsi cucc sem tudott kijönni, ráadásul már az egész fejem fáj. Erre azt mondta, hogy nincs is bennem váladék, nem érti, mitől fájok. Megkérdeztem, hogy akkor az zöldessárga izé micsoda, amit egész nap fújok? Erre elküldött röntgenre, mire az asszisztense felhördült, hogy egy terhes nőt mégse kéne. Azt mondta erre, majd letakarják a hasam. a röntgenen szerencsére nem vállalták a kockázatot (viccces volt, mert a röntgenen az asszisztens mondta, hogy a főorvos föltelefonált a gégésznek, hogy nem vállalják. képzelem, hogy letolták a dokit...), közben én is eldöntöttem, hogy nem hagyom a röntgent. Ha a saját gyerekem mellé nem engednek be pocakosan, amikor röntgenezik, majd biztosan hagyom magam megsugarazni :evil: végül adott egy antibigyót, de erről is az asszisztense mondta, hogy penicillinszármazék, és nyugodtan szedhetem. Másik orrsprayt is kaptam. Egy hét múlva kell visszamennem kontrollra hozzá. Hát, nem nyugodt szívvel fogok elmenni, az biztos....

rohannom kell a gyerekért az oviba.
Vigyázzatok nagyon magatokra!

Kép
Kép
bondi

Marcsi!

Nagyon sajnálom, hogy még ez is jött. Pihenj sokat, már kezelik, nem lesz baj.

Íme a szerzeményünk!

Kép Kép

Kép
szly27

Sziasztok,gyors bekukk,aztán megyek tovább melózni itthon.
reggel úgy keltem hogy nem kaptam levegőt az orromon,egy órát fújtam a zspikbe,mire úgy ahogy rendbe jött,ronda gennyes nyavaja.

Dokinál minden rendben volt-sajna az UH-os egy buzi doki volt,így nagy mozizás nem lett belőle,de jól van a Picuri-továbbra is fejjel lefelé-remélem azért kivárja az idelyét,nem siet majd kifele.Azt mondta hülye UH-os hogy ilyenér nem szoktak UH-ot csinálni,hogy valaki leesik a lépcsőn,kérdezte nincs szívhang,vagy miért jöttem :shock: Ekkora egy parasztot :!:

Azóta már ablakokat pucoltam,függönyt mostam,meg visszaraktam,de még mindig sok a meló.Úgy tűnik kezd több energiám lenni,bár lehet ha leállnék,nem folytatnám.Gyorsan még kiteregetek,porszívózok,aztán megyek ki a napocskára Apához.

T.Mária!
Látom nálad is jönnek a bajok,nagyon vigyázz magatokra,szorítok ne legyen semmi gond!

Én is kezdtem már azt hinni hogy valami átok ül rajtam:Anyós gon,meg minden,aztán az esés,tegnap meg bedöglött a három éves mosógép.Kihoztuk ma amosógépszerelőt,megnézte,és mint kiderült,Apának a gatyamaccagjáról az a múanyag összehúzó volt a ludas-a miatt nem centrifugált a gép.Valahogy átment a szűrőn,és megakadt valami olyan helyen,hogy nem tudott a gép működni.Szerencsére nem kért semmt a mosógépszerelő,csak hoztuk,vittük.

Kép
Kép
Kép
kike

Szly!

Szerintem szuper a kocsi!
Hol foltos?!

Én is ebben bízom, hogy kezelik.
De b@sszus!
Valami nyavaja szerintetek jöhet még szóba?
Mert akkor nem árt lelkileg rákészülnöm előre...!

Amikor azt mondta, hogy kislány, majdnem leestem az ágyról...

(apa stikába bejelentett ultrahangra a 4D genesisbe... köv. hét szerdán este 5-re...)
Vendég

A tető belseje foltos. (penész) Szerintem az lesz a sorsa, hogy veszek anyagot és átvarrjuk!
Remélhetőleg a 4 D-n már megtudod hogy ki is van hát a pocakban. Még jó hogy csak két esélyes a dolog. Gondold el ha mondjuk 4 lenne és a 4 kötelező UH-on mindig mást mondanának!
De a babakocsi amit vettél, kislánynak is jó! :lol:

Kép
szly27

Sziasztok!

Most értem haza, "sétáltam" egy kicsit.

Olyan de olyan pipa vagyok, el se tudjátok képzelni!
Melóhelyemen mindig 20-a után pár nappal szokták leadni a jelenlétiket, ez most mára esett. Így mindig kb 20-20-ig vagyunk elszámolva. Jó nagy hülyeség, mert mindig bekavar. De a köv. hónap első munkanapján mindig megkapjuk a fizut.
Na most: Lebaktattam gyalog a másik kerületben lévő orvosomhoz, hogy elhozzam az állományos papírokat. (Január óta nem dolgozom aktívan) Igazából csak az asszisztensnővel kell ilyenkor konzultálnom, mert ezt Ő intézi. Mikor elmondam, hogy miért jöttem, akkor nekiállt nyávogni, hogy azt még nem adhatja ki, csak a hónap vége előtt három nappal adhatja ki legkorábban, mert így a szabályok, úgy a rendelet...
Már múlt hónapban megbeszéltük ezt a dolgot vele, hogy engem más rendben számolnak el, kéne a papír, na akkor oda tudta adni, és meg is állapodtunk, hogy mindig pár nappal előbb jövök, és Ő is írhatná a papírt 20-tól 20-ig. januárban oda is adta 22-én, most már nem volt jó neki, elküldött.

Fúú, törni-zúzni tudtam volna, mert ez most annyit jelent, hogy nem kapok egy fityinget sem, csak jövő hónapban!!
Mire hazaértem, valamivel lejjebb apadt a dühöm, de hogy még szebb legyen, megérkeztek a maradék számlák, és mikor kibontogattam, azt hittem hanyatt esem.

Persze ki tudjuk fizetni, de így megint nem tudunk annyit félretenni a babának, amennyit terveztünk.

KépKép
KépKép
terek.krisztina
Tatabánya

Sziasztok!
Jó régen voltam erre, de amióta apa itthon van, nem ülök a gép előtt. Már a himlői gyógyulnak, már pörkös, csak éppen úgy néz ki mint egy majom. Olyan szőrös. Szegényt az is idegesíti, hogy nem tud borotválkozni.
Nekem meg fájdogál még a hasam és sokat keményedik, de próbálok pihenni, amennyire lehet.

T. Mária! Én úgy sajnállak. Tényleg megszenvedsz. És még hol a vége? Reméljük ez volt az utolsó, hogy valami rosszat mondtak!

Most nem tudok külön-külön írni mindenkinek, mert elég sokat kellett visszaolvasnom és azzal a tyúk eszemmel el is felejtettem. Remélem hamar visszarázódom.

Akivel még nem találkoztam, annak üdv!

sz.andi

Sziasztok lányok!

Sly, kérném szépen a sorom rózsaszínesítését Tamara lányunknak! Ma voltunk a genetikai UH-n és a dokinő nagyon határozottan jelentette ki,h lány.
Szerencsére minden oké, a méhlepényem is már jó helyen van, úgyh végre én is mobilizálhatom magam, már annyi tervem is van, h merre menjek ezt-azt intézni.
Mondjuk azt mondta, h ő csak olyan 17 hét 5 naposra tartja méretek alapján, pedig eddig mindig csak 1-1 nap eltérés volt a naptáros korhoz képest, ez most azért több, de azért remélem, ez normális.

Potyka, megy a drukk!

Kike és Bondi, klassz dokikat tudtatok kifogni! Minek mennek ezek embereket "gyógyítani"?

T. Maria, tessék aztán tényleg komolyan venni a pihenést és nincs kibúvó!

Kike, mosógépel mi is úgy jártunk 2 hete, h iszonyat hangja volt, majd felborult, aztán szerencsére férjem sógora ért hozzá és szétszedte, nadrágról szintén is kis műanyag pöcök esett le, vhogy kikerült a dobon kívülre, és azért volt olyan hangja, mert centrifugálás közben darálta le folyamatosan a műanyagot. Jó, ha a családban van egy ezermester, mert tuti nem ingyen csinálta volna meg az itteni szerelő.

Kép
teó

Ááááááááá, ne is mondjátok!

Pillanatnyilag én is rettenetesen sajnálom magam!
Vagyis félek.
Rettenetesen.
Azt hiszem, eldugulok kicsit, mert nem szeretném a ti hangulatotokat is lelombozni.

Azért majd olvaslak titeket, és néha majd bejelentkezem, hogy elmondjam, ezt a napot is túléltem valahogy.

Puszi mindenkinek!
vigyázzatok magatokra!
Vendég

Huh, elfelejtettem, mert nekünk is rém mozgalmas napunk volt, de akinek zöldes cucc jön az orrából, meg olyan arcüreg-gyanús, annak érdemes hepar sulfurral próbálkozni. Homeos bogyó, recept nélkül, patikában kell kérni, és úgy adagolni, hogy ha 30as a potenciál, akkor 3 napig 3x, ha nincs jelentős javulás, egy hét múlva két napig 3x kb. öt bogyó (mennyiség nem fontos), kisebb potenciálnál gyakrabban, pl. 6-12 est lehet 3 négy óránként három napig, a többi uaz.

Gatyákat lefotózom, este megküzdök a képkezelővel, mert nem vagyunk túl jóban. KHm.

Azért ez a jó idő minket is formába lendít, ma simán lenyomtam máskor három heti programoit, persze önkormányzatból elhajtottak, de hát mindne nem lehet tökéletes, de a fiaimmal az ikeában ebédeltünk, meg vettünk szép húsvéti színben törülközőket, a decathlonban végre gumipapucsot mindenkinek (mi úszunk mindne héten, és eddig a tavalyi szandikkal nyomtuk, nem egy élmény), sőt, egy kismama fürdőruhát is. Igaz, fekete, de legalább van benne melltartó, nem úgy mint a mostaniban, aminél félő volt, hogy elhagyom. :lol:

potyka

Sziasztok!

Ma is csavarogtam, nagyon szép idő volt, így sétáltam egy nagyot, meg végre lehetett a teraszra teregetni!

Marcsi: el tudom képzelni mit érzel és nagyon nagyon szurrkolok Neked, hogy most már más ne jöjjön és hamar gyógyulj meg. DE most aztán tényleg ne csinálj semmit csak pihi!

Bogyra: én szívesen megnézném azoldalt de (lehet én nem figyeltem eléggé) de hol lehet megnézni? www.????

Szly: szerintem tök jól néz ki a kocsi
Vendég

Na,csajok,itt a következő csapás-Anyós kórházban!
Délután metszette a fákat,és a létrát valahogy nem jól rakta oda,és leesett róla-eltörött a térde-még van autó,meg Apa is itthon volt így bevitte a kórházba.Bennfogták,holnap döntik el,hogy műteni kell-e.Apa azóta már harmadszor ment be hozá,a cuccokat bevinni,ráadásul itt a Papa,most még őt is láthatjuk el mi.Injekciózni kell mindig.

Kép
Kép
Kép
kike

Sziasztok!

Bondi:Képzeld van nálunk egy új ATYA és ő tanítja velünk a turbákat ,voltakképpen a passió karai,de dallamosabban énekelve,azért hívják turbáknak.egyébként 3 szólamban énekeljük,én szoprán vagyok.Nem könnyű de nagyon gyönyörűen szól.Remélem hogy nem sülünk fel vele mert azért mi nem vagyunk csak egy kis falusi kórus.Bár az Atya meg van elégedve velünk.Ő kántor ,karnagy ,zene,és szöveg szerző is egyben.Esztergomból jött.

Szóval pénteken voltam kangózni elég érdekes volt azt hittem össze fog alattam csuklani,de szerencsére semmi ilyesmi nem történt.Mondjuk nem nagyon bírtam mert lázas voltam,most is tiszta nátha vagyok.Elmentem még konditerembe is ott meg kipróbáltam a futópadot,persze csak LIGHtosan gyalogló formában.
Szóval most nekifogtam egy kicsit fogyózni,nem tudom mennyire lesz önuralmam,de megpróbálkozok vele!!!! :D

Wera:12-nap????
Már nagyon közel van a nagy nap.Örülök hogy sikerült menyasszonyi ruhát találnod.Biztosan nagyon csinosak lesztek majd.

Titi:szóval ti is várjátok már a húsvétot???Én majd tanítok Domival egy szép kis verset .Múlthéten voltam vele Iskolaérettségin és még a további ovit javasolták ,azt mondták tudás szempontjából mehetne,de még a rajzkészsége,a ceruza tartása,szóval az ilyen motorikus dolgok nem mennek neki.ezért javasolták még továbbra is az ovodát.Járok vele néptáncra is tök jól mutat táncolás közben ahogy feszít,kihúzza megát.Olyankor büszke vagyok rá.De gondolom minden anya így van a gyermekével.

Kike:Akkor költözködtök házon belül?vigyázz ne cipekedj ne hogy bajotok legyen!!!! :wink:

T.Maria:Csak nyugalom ,és tessék betartani az ágynyugalmat,szóval pihi 1000-el!Nem szabad idegeskedni mert azt megérzi a babó is.Persze mondani könnyű.Remélem a szülésig már minden rendben lesz veled.legalább is ezt kívánom!!! :lol:

Többieknek is kellemesen zajló terhességet kívánok!
Szióka.
Ibm:Te is közelítesz már a nagy naphoz,nem izgulsz???

KépKép
henka76

Sziasztok!

Szép termés mára!
Mi meg délután is, délelőtt is csavarogtunk olyan szép idő volt! Ki kell használni még tart! :D
Szly tök jó a babakocsi, legalább mehetek hármasba is ha Rolinak nincs kedve gyalogolni! :)
Kike, nem hiszem el veled mindig történik valami, drukolok, h mostmár valami jó jöjön. Vigyázz nagyon magatokra!
Mari pihenj nagyon sokat! :!: :!:
Kriszti, jól kiszurtak veled, :evil: nálunk minden második héten kell menni a táppénzespapírért, mert ha csak egyszer mennék talán nem kapnék el semmilyen nyavaját még várok! Jól ki van ez találva! :(
Teó gratula a kiscsajhoz :!: :!: :D
bencuri

Sziasztok!

Marcsi :shock: , most már aztán tényleg irgumburgum. Csak azt nem szabad mondani, hogy ettől rosszabb már nem lehet! Én már annyiszor jártam ezzel pórul :? Pihizz sokat és vízszintesben, ne üldögélj!
Tegnap nekem is olyan rossz érzésem volt. Forróság öntötte el a csípőm környékét, utána meg elkezdett fájni az alhasam meg a derekam, mint amikor meg akar jönni a menszeszem :shock: . Meg volt egy csöpp rózsaszínes izé is :? , de azóta nincs semmi (bár dokihoz nem merek elmenni :oops: )

Holnap fogorvos :? , a fogam is rakoncátlankodik mostanság.

Henka, kitartást a fogyihoz! Babóca projekt mikor indul :wink: ?

Kike :? , most már nálatok is elkelne egy kis nyugi.

Wera, szuper, hogy megvan a ruhád!
Azt mondják, hogy a mai inkubátorok már nem okoznak kárt a bébiknek (szemüknek). Toncsi 1 hétig volt bent, bár addig majdnem végig kék lámpázták is a sárgaság miatt :? , de minden esetre én is kancsal vagyok, szóval örökölhette is tőlem :roll: . Talán hétvégére kész lesz a szemüvege.

Teó, gratula a kislányhoz! Nekem is az eddigi uh-on mindig korának megfelelőnek találták a pici méreteit, de a legutolsón mindenét pont 1 héttel kisebbnek. Ja és szuper, hogy a méhlepény a helyén!

Szly, nagyon jól néz ki a kocsi, főleg ennyiért. 20 ezer alatt szinte nincs is. Remélem a foltot ki tudod szedni!

Jó éjt,
Csilla

Csilla

Kép

Kép
csillala

Sziasztok

Csilla.én is ma megyek fogdokihoz sajna én tudom ki fogja huzni ezt beszéljük már rég vele és én bele fogok halni :cry: :cry: :cry: :cry:

A vérhigito injekcio miatt csak egyedül a rubofent vehetem be mint fájdalomcsillapitot.
Ha elmegy az érzéstelenitö hatása itt a vég........

Képimg][/url]
Kép
ronix

Ronix, vegyél műr a doki előtt be homeos árnikát, minél nagyobb potenciálban, sokat segít. Vérhígító? Miért?

Kike, oh, jaj. És gondolom anyóst is ápolni kell, lábtörés az egyik legizébb baleset, nem lesz könnyű dolgod, d elényeg, hogy a bentlakós ok legyen. És gondolj arra, szerencsére mindez most, és nem a szülés közvetlen közelében történt.

Mária, kitartás, nem is hallottam még ilyesmit, pedig már sok horrorral találkoztam mindenféle vizsgálatokra várva, a folyosón ücsörögve, meg a játszótéren, stb. Mert ha vki kismamát lát, mindig van egy kis sztorija. Bár rajtam nem szokták észrevenni... Ez is vmi.

Tényleg a tesókocsi jó vétel volt. Domestos lenne jó talán, de sztem kivenné az anyag színét. Néha dmben lehet kapni spec folttiszítót, hátha van penészre...

potyka

Sziasztok Kismamik!

Úgy látom mindenkinél zajlik az élet!

Kike! Nagyon vigyázz magadra(tokra),pihenj azért amennyit tudsz!
Anyósod nem semmi! Úgy látom mindig csinál valami programot nektek!
Kitartás egyszer minden rossz véget ér!

Maria! Ez neked is szól!
Sajnálom,hogy mindig jön valami,de bízzunk benne,hogy ez a kezdeti rossz és ezután minden jóra fordul!

Sz.andi! Örülök,hogy jól alakul a párodnak a betegség!
Te is vigyázz magadra és pihenj amennyit udsz!
Kell most szedned valamit?
Dr-hez mikor mész?

Terek.krisz! Én okt. 15 óta most kaptam meg az első normális havi táppénzt!
A melóhely nem kifizetőhely,így a tb összevissza küldte,hol fél hónapot,hol meg semmit!
Tök jó!
Tegnap valami isteni csoda folytán sikerült őket telefonon elérnem úgyhogy már a számlán van a pénz,amit ma le is kell vennem,mert vannak még csekkek! :cry:

Wera! Örülök,hogy sikerült ruhát találnod,várjuk majd a fotókat!
Mindjárt itt van az esküvő!
Lilubaba jól van?

Kép

Kép
ibm

Sziasztok!

TEó! Gratulálok a kislányhoz! Majd rakok fel táblit!

Kike! Úgy látom rátok jár a rúd! A gyerekeknek hogy tetszik az új szoba?

Tegnap jó sokáig kint voltunk. Összefutottunk a Városáza előtt, ilyen kavicsos részen játszottak a gyerekek. Összeszámoltam, pocaklakókon kívül összesen 14 gyerek volt. 5 hetestől a két és fél évesig. A legtöbb Roli korabeli. Nagyon jól elvoltak, mi meg beszélgettünk.

Roli szerencsére már teljesen rendbejött. De ezt csak ma merem kijelenteni.

Na induljak rendet rakni, meg bolt, főzés. Sosem tudom mit főzzek!

Kép
szly27

Folytatom,csak gyorsan elküldtem mielőtt elszáll!

Fogorvoshoz mindenkinek megy a drukk!
Uh-ra senki nem megy?

Henka! Minden elismerésem a tiéd,kíváncsi vagyok,hogy megy majd a fogyókúra!
Nagyon örülök,hogy a meló is jó!
Lelked? Vérnyomid? Babaproject?
Úgy örülök,hogy itt maradtál velünk és néha írsz!
Biztos szomorú vagy néha mikor minket olvasol és ennek ellenére is velünk vagy!
Nemsokára minden jóra fordul!!!!!!!!
Nagggggggggyon szorítok neked!
Még nem izgulok,még olyan távolinak tűnik!
Csak elvittem a ruhámat kicseréltetni,mert sajna nem fog rámjönni a nadrág,még nincs helyette másik,de majd addigra lesz!
Még van egy csomó dolgom,hiába lesz kis esküvő!
Biztos fogok izgulni,nem szeretjük Apával ha minden rólunk szól!!! :wink:
Szeretne már ő is túllenni rajta!
És nemhiszem,hogy kibírom sírás nélkül a szöveget,már most is mindjárt bőgők!
Hülye hormonok! :cry:
Bár nővéremén csak 4-en voltunk,mégis elsírtam magam!
Valahogy majdcsak túléljük!

Csillala! Azóta mindne oké??????
Ha nem,irány a dr.!
Nem ér minket ijeszgetni!!!!
Jelentkezz!
Te amúgy mikor alszol????????? :lol:
Ezt már írtam,de hihetetlen időpontokban tudsz bejeletkezni!
Akkor tuti te vagy az egyedüli jelenlevő fórumozó!

Asszem írtam mindenkinek,akit kihagytam bocsi!

Többiek hol vannak,mindenkit elvitt a tavasz????

Sziszka????????
Megnézted a babakocsit?
Sipiné?

Mi tegnap nagyot sétáltunk,de. egyedül,este pedig eljött velem Apa,tök jó volt!
Annyira jó idő lesz ma is!
Elkezdtem mosni a mini ruhákat,hogy összetudjam majd írni miből mennyi van!
Iszonyat mennyiség!
És még tegnap bejelentkezett egy ismerősöm,hogy ha nem baj hozna,mert ő kidobja!

Kép

Kép
ibm

Én most egész jól vagyok!
Persze néha szúr meg fáj,dehát minden nem lehet tökéletes!
Nagyon várom már a márc. végét,ápr. elejét akkor kezdünk igazán belendülni!
Na most megyek mert sok a dolgom,majd még benézek!!!

Szép napot mindenkinek!

Vigyázzatok magatokra és menjetek sétálni!!!

Sziasztok

Kép

Kép
ibm

Jó reggelt Mindenkinek!

Szly, én paprikáskrumlit csinált! Megkívántam , jó kis koviubival! De én is sokszor bajba vagyok.
Ibm nektek sincs sok a nagy napig tőled is várjuk a képeket! :D
Fogorvos brrrrr, de legalább túl lesztek rajta! Én is készülök valamikor.
bencuri

Sziasztok!
Itt minden rendben van, kis ficánkánk is jól van!
Ime a törpénk lakosztálya, két kocsija, az első saját ruhácskája! Kép
Kép Kép

Mindenkinek szép napot!!!

KépKép
hene

A második kocsink lemaradt! :?
Kép

KépKép
hene

ami: nyugodtan sírj ez a ti napotok!!! Én is sírós vagyok és a sajátomon is sírtam. A polgárin amikor megszólalt a zene és be kellett menni a terembe alig bírtam a könnyeimml. Aztán, hogy ne sírjak magamban elkezdtem kifigurázni az anyakönyvvezetőt. Úgy nézett ki mint egy bohoc, legalábbis szerintem. Na meg egész végig hülyéskedtünk a Tamással, após már ránk is szólt, hogy viselkedjünk. Mondjuk ez a mi esküvőnk volt azt csinálhattunk szerintem amit akartunk! Aztán amikor megkezdődtek a gratulációk akkor már eltört a mécsés és nem tudtam abbahagyni a sírást. Ott csak a szűk család volt szülök, tesók, nagyszülök és keresztszülök.
A templomi egy héttel később volt, ott amikor odaértünk a templomhoz megint pityeregtem. Annyira zavarban voltam és próbáltam leplezni a sírást, hogy szinte vágtattam be a templomba. A nagypapám vezetett be ő szólt, hogy kicsit lassabbn. Aztán amikor át akart adni a tamásnak Odasem figyeltem zavaromban. Úgy sajnáltam utólag a dolgot. :oops:
Bocsi, hogy ezzel untattalak, csak érzékeltettni akartam, hogy sírni szabad és persze "kell is".

Kép
Kép
Kép
titanilla78

Sziasztok!

Kike, jobban vigyázz magadra!!! Zajlik rendesen nálatok az élet!!! :?
Marcsi, Boldog Szülinapot a lányodnak!!! Neked tényleg minden összejön... :cry: Pihizz!!!!
Szly, gratula a jó vételhez!!! Nagyon jó ez a kocsi! :lol:
Ronix, gratula a jó eredményhez!!! 28 dkg! :lol:
Wera, biztos szép leszel a ruciban! :lol: Nekem is egyre rosszabbak az éjszakáim. Mindig felébredek, amikor átfordulok egyik oldalról a másikra. :( Persze fél 6-kor amikor kelnem kell, tudnék aludni! :twisted:
Muffin, jó wellness-ezést!!!!
Teó, gratula a kiscsajszihoz!!! :lol:
Szombaton megrendeltük a babakocsit!!! Élőben még jobban néz ki mint a neten!!! 2-3 hét és megjön!!! :lol: :lol: :lol:
Tegnap meg elintéztük a párommal az apaságit. Olyan fura volt: anya, apa... :lol:
Vigyázzatok magatokra!

Kép
sziszka82

Sziasztok!
Megfogadtam, csak akkor jövök, ha jó híreim vannak...

Megkerült az afp-m!!!! :roll:

Legalább ez jó...

Amúgy most indulok a boltba, mert azt olvastam a neten, hogy a grapefruit gombaölő és gyulladáscsökkentő hatással is rendelkezik.

Úgyhogy irány a zöldséges, és én felvásárolom a készletet!

Meg veszek mag olajat is, mert az együtt lesz az igazi.

Mellesleg a védőnő javasolta, ill. mondta, hogy ilyen fertőzés után ritkán, de előfordulhat gyulladás.
Tehát aki egy kicsit is nem biztos benne, hogy most mi is van vele, annak irány a doki!!!!!!!
Csilla!
Ez rád különösen vonatkozik! Ne ijesztgess!

Nektek van előtejetek?
Ma reggel olyan volt a hálóingem! :shock: :shock: :shock: :shock:

Ja, és eldöntöttem, hogy nincs tovább depresszió! :lol: :lol:
Vendég

Hene: nagyon szép a pocakod éa jók a kocsik! Ezt az egy ruhát vetted eddig?
Én múlt hét pénteken vettem a turkiban 2 hosszúujjú polót, egy vékony farmert és egy melefgítőgatyát vettem. Majd ha lefotóztam felteszem.

Teszek fel barátnőm kisfiáról 2 képet!
2850 gr-mal született.
Kép Nimród, Barátnőm 3 napos kisfia Kép Nimród

Kép
Kép
Kép
titanilla78

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?