Új privát üzeneted érkezett!

Na lássuk, jól számoltam-e... Ha igen, akkor ez most laptetejjjjj :D lett... :roll:

Meli és Tücsök
Kép
komine
Külföld

Yesssssssssssss!!! :D :D :D :D :D
Hajrá írááááás!!! :lol: :lol: :lol:

Most már tényleg megyek tollasbálba... :wink:

Pá-pá! 8)

Meli és Tücsök
Kép
komine
Külföld

Még képek:
Kép
Andris és Margó:
Kép
Andris kipróbálta a bugyit (mi mindennel próbálja kecsegtetni, hogy bilizésre szoktassa):
Kép
Andris utánoz (Margó még nem volt babakocsiba, csak hordozókenkőben):
Kép
Margó barátkozik a macival:
Kép
Margó bűvöl:
Kép
Kép
Kép
Kép
Margó ajándékot bont (legalábbis próbál):
Kép
Vajon mi van benne?
Kép
Andris "szánkózik" (nagyon szereti ezt a lapátszerű valamit):
Kép
Andris megbarátkozott a vízzel (saját magát öntözi egy öntözővel):
Kép
Hóember készítés:
Kép
Sünik járnak az udvarunkban, itt a bizonyíték (még nekem is élmény felfedezni a jelenlétükre utaló jeleket):
Kép
Na megyek. Ne haragudjatok, hogy megint elárasztottalak fotókkal. Remélem nem volt olyan sok, hogy megint szegény Edith kell várjon egy újabb lap indításra.
Szép napot!
Zsuzsa

Kép
Kép
Kép
zsusza

Sziasztok!!!

Ujra itt en is, sajnos nem volt mostanaig gepem lecsereltuk mert a masik sokat sza......dott! :D

Annyira orulok, hogy volt jo sok olvasnivalo!

Edit, ez nagyon jo hir, hogy igy alakul a szopizas orulok nektek, a kepek pedig kimondhatatlanul szepek!Olyan kis aranyos Boroka es ahogyan szeretgeti Kriszta :D csodalatos!

Zsuzsa, orulok hogy, irtal te is a ti kepeitek is nagyon nagyon jok hogy, a kis csaj mekkora lett mar :) !Ez igen telik az ido!
Nagyon szepek a sajat keszitesu kepeslapok es diszek en is szeretek ilyesmikkel foglalkozni csak hat.....!
A fenykepek gyonyoruek de tenyleg Andris es Margo pedig nagyon edes!

Meli,
Sajnalom ezt az el alvasi ritualet tudom milyen mi is atmentunk rajta es olyan nehez volt ra szoktatni az egyeduli el alvasra es nem orditasra!
Mondjuk delben meg muszaj ott fekudjek melette egy 10 percet mig el nem alszik de este be rakom az agyaba a tejcsivel es alszik magatol egy arva hang nelkul!Na de delben van mikor orditas van nalunk is hogy, o ugyebar nem akar aludni!

Na meg teszek en is par kepet ha nem baj, es megyek mert lassan ebredezik a kis aszony!

Kép
Kép

A tegnap voltunk a jatszovarosban, hu micsoda orom volt neki azt sem tudta merre szaladjon mit probaljon ki!
Kép
Kép
Kép
Kép

Puszi nektek!

Kép
Kép
agi25
Nagyvarad

Sziasztok!

Hű, de klassz képeket tettetek fel! :)

Zsuzsa, csak minél többet és főleg minél több hozzászólásban, mert az kell ahhoz, hogy én is tudjak írni! :wink: De most még nins gond, csak mire betelne az oldal! :)

Nem tdom, már mire reagáltam és mire nem, mert el-elolvastam amiket írtatok!
Zsuzsa, én nem tudok semmi receptet mondani arra, hoyg mit hogyan csinálok, mert csak csinálom, és aztán mikor hogy sikerül. Végeztem én már negyedóra alatt is, ha Boróka éppen aludt már megint, de volt másfél is, ha azt sem tudtam, melyikhez rohanjak! :roll:
Az este volt egy "fáza": Boró szopizott, Kriszta mellettem játszott, de én háttal voltam neki. István éppen kitette a lábát az ajtón (abszolút abban a pillanatban), mert ment pelust venni Krisztának, és Kriszta felordított. Boró épphogy bekapta a mellemet, de muszáj volt gyorsan "kirángatnom" a szájából, mert Kriszta épp becsípte az ujját a szekrényajtóhoz. :roll: :cry: :cry: :cry: Aztán egy idő múlva ismét riasztott a nagy, hogy kakilnia kell, de csak vaklárma volt. Szóval vannak ilyen ínyencségek. :roll: :P

Ági, milyen nagy lett Jázmin! A kinti képeken sokkal feltűnőbb, mint a bentieken. Örülök, hoyg jól vagytok, már azt hittem, megint betegek vagytok, azért nem írsz! :)

Meli, nem semmi az elalvásotok, bár ha kimászhatna az ágyából, biztos nálunk is másképp lenne. Szerencsére nincs gondunk, nappal-este is elalszik egyedül, bár azért nem volt ilyen egyszerű mindig!
Egy ideje IStván kitalálta, hoyg nappal, amikor lefekteti, betakarja, de úgy, hogy az arcát is (ezt csak lepedővel) és meg sem moccan, elalszik. Ki voltam akadva, amikor láttam, de tényleg működik. :D
Munkaügyben még mindig semmi?

NA, megyek, írok pár sort túl is...
Puszi és írjatok!

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Pár kép rólunk...
Kép Kép Kép

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Edith, nagyon jok a kepek!Es annyira latszik az hogy Kriszta mennyire odafigyel a `kicsi Bolora` :D !
A kepen ahol meg Boroka mosolyog hat az angyali!

Meli,Zsuzsa,Emese merre letetek?!

Mi sokat vagyunk kint mostanaban szerencsere eleg jo az ido is!Ami rosz az hogy, viszem ki babakocsi nelkul arra gondolvan igy majd jobban ki farasztja magat hadd szaladgaljon es lehet jobban alszik!Erre meg van mikor o nem hajlando tenni egy lepest sem :shock: , vagy el kezd szaladni a masik iranyba . :roll:

Irjatok!!!

Kép
Kép
agi25
Nagyvarad

Sziasztok!

Olvasgattalak a napokban, de mire reagáltam volna irással is, bizti valami közbejött. Soha nem lehet kiszámolni, hogy a következő percben mi fog történni. :lol: Nekem is összegyült most minden, mert az elmúlt héten Levi lehúzott egy jókora hülést, vagy effélét. Mi nem kaptuk el, tehát valószinű, nem virus lehetett...az viszont elég volt nekem, hogy annyira egyedül kellett végeznem mindent, mintha itthon se lett volna. Két napot az ágyban feküdt, és csak testileg volt jelen. :roll: :cry: Most szerencsére jól van, csak köhécsel még, de már Jankát ma ő vitte ki sétálni.

Az este már éreztem, hogy akadok ki a fáradtságtól, alig van türelmem a kicsihez, aki mintha érezné, folyton nyekereg. Ez úgymond ördögi kör, átveszi a hangulatváltozásaimat. Mostanában szopizni is többet akar, éjjelente másfél, két órára már kér valamit. Miután végigpróbálok minden egyebet (bökiztetés, tea, átforditás a másik oldalára), mást nem tudok tenni, csak nyomom a szájába a mellem, hogy nehogy felköltse Jankát. Ami azt illeti elég "csúf szájú" baba. Annyira fel tud mérgelődni, ha nem úgy történik valami, ahogy elvárja, hogy pár percig szinte levegő nélkül ordit. :evil: :shock: Édesanyám sokszor mondja, hogy fél is tőle, habár annyira pici emberke.... :roll: :wink:

Szerencsére Janka kárpótolja a mélabú hangulatom. Elég hogy csak kinyissa a száját és biztosan megnevettet. A reggel ébredés után az első dolog az volt, hogy eszembe juttassa, hogy: "Danka volt Selgrosba......mamával......ült kosárba.....ott volt avokádó, jort(joghurt), Susu baba (felfedezte, hogy ott is van olyan baba mint az övé)." :lol: :lol: Érdekes módon a versikéket, mondókákat is nagyon jól mondja vagy egyedül vagy kis segitséggel. Én elkezdem mondani, ő folytatja, én ismét mondok egy szót, ő folytatja. Annyira meglepett ez a dolog, mert úgyebár, csak 20 hónapos......

Meli, annyira jó volt olvasni, hogy mások is kinlódnak az altatással. Mintha rólunk irtál volna. Annyi különbséggel, hogy Janka velünk alszik a nagyágyban. Rájöttünk, hogy kell hagyni, hogy kitombolja magát az ágyban, inkább egy órával hamarabb fektetem, mert biztosan csak egy óra mlva hajlandó elaludni. Persze mellette kell maradjak, és nehogy Zselkykét az ölembe vegyem, ha nem volt addig az ölemben, ameddig nem mentem Janka mellé. :?
A reggel meg a konyhában elkezdte mondani, hogy a lábosnak
a "dugóját" fel kell tenni. Vagyis a födőről volt szó... :lol: :lol:

Zsuzsa, nagyon örülök, hogy ennyi képet tettél fel. SOkszor jobb, ha a képek beszélnek, mert szavakban úgysem lehet leirni. Jó látni, hogy máshol is fut a ház, nem csak nálunk néz ki úgy mintha költöznénk.... :oops: Annyira ötletesek a szoba falán a kéznyomatos virágok.... :wink:

Edith, elég sokszor gondolok rátok, főleg, mikor kettőjükkel egyedül maradok itthon. No comment. Nincs mit mondani. Velem sem egyszer fordult elő hasonló dolog, hogy Zselyke szopizik, Janka biztosan valamit bütyköl...... :roll:

Na megyek, vagyis próbálok feltenni képet, amig nem ébred a kisasszony.....

Emese, Janka és Zselyke
Kép
Kép
sikee

Ja, és Edith, nekünk még mindig nem sikerült mosolygós képet késziteni Zselykéről.

Ági, annyira édes Jázmin. Kicsi emberke!

Emese, Janka és Zselyke
Kép
Kép
sikee

Elfelejtettem erről irni. Levágtam Jankának a haját. :lol: Ébren nem is mertem kisérletezni, tehát kieszeltem, hogy a délutáni alvás idején, az első fél óra mélyalvás alatt meglesz. Sikerült is, és méghozzá elég jól. :lol: És rá két napra én is meghoztam a döntést, mert már nagyon elegem lett a hajhullásból. Időm is kevés maradt hajmosásra, fésűlködésre, az utóbbi időben szinte állandóan össze volt kötve, még éjjel is.....Szóval ez a végeredmény: Kép

Kép

Egyik nap muszály volt Zselykének hajcsattot tenni. Janka hozta oda..... Kép

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Emese, Janka és Zselyke
Kép
Kép
sikee

Mégis találtam egy mosolygós képet..... :wink:

Emese, Janka és Zselyke
Kép
Kép
sikee

Emese, jaj anyira edesek a kislanyaid es az az angyali mosoly Zselykenel!

Nagyon ugyes vagy hogy,le tudtad vagni Janka hajat igy almaban na es a kicsinek is mekkora haja van mar! Pont ilyen nagy es sotet volt a haja annak idejen Jazminnak is!

Ma nalunk is eleg rosz ido van esett egesz ejjel az eso!Jazmin most reggelizik.
Szoval ma lehet bentulos napunk lesz.
Kepzeljetek a hugom is babat var es pont kb. akkor kell szuljon mikor Jazminnak van a szulinapja!Nem semmi veletlenek! :lol:

Meli merre vagy?Gyere te is es irj magatokrol!

Puszi nektek!

Kép
Kép
agi25
Nagyvarad

Sziasztok!

Megvagyunk, csak eccerűen nem töltötte be az oldalt... semennyire... :evil: :evil: :evil: Most végre igen, csak most nincs itthon a szemüvegem (Apával beküldtem az optikushoz, mert nagyon lötyögött a szára), és nem merem erőltetni a szemem...
Épp csak visszaolvasok...

Meli és Tücsök
Kép
komine
Külföld

Húúúú, nagyon szuperek a képek!!! :D :D :D Kivétel nélkül mindegyik!!! :D :D :D Mennyi gyönyörű baba és kisgyermek lakik ebben a topikban!!! :wink: :lol: :D

Holnap jövök részletesen is, de most megyek...

Puszi mindenkinek!!! 8)

Meli és Tücsök
Kép
komine
Külföld

Sziasztok!

CSak két videót hoztam:
az elsőn Kriszta első találkozása Borókával, a másodikon Kriszta táncol. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
http://www.videoplayer.hu/videos/play/131494
http://www.videoplayer.hu/videos/play/131400

Még próbálok jönni...
Meli, örülök, hoyg "csak" ennyi volt a baj. GYere és írj!!! És persze, a többiek is!!!

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Edith, annyira jo hogy, felraktad ezeket a videokat annyira szepek vagytok rajta mind!!!
Es Kriszta pedig annyira de annyira edes volt ahogy fogadta Borokat!
Es ahogy tancizik az is nagyon szep! :D

Meli, orulok hogy, csak ennyi volt a baj de remelem most is be tudsz majd lepni!

Nalunk nagyon hideg van kint ugyhogy inkabb bent ulunk.Amit Jazmin nem nagyon szeret vagyik ki.

Irjatok!Sziasztok!

Kép
Kép
agi25
Nagyvarad

Sziasztok!

Na merre vagytok?Megint nem irtok!
Vajon megint nem tudjatok ki nyitni az oldalt?!
Teszek par kepet ha nem baj!
Kép

Kép

Kép

Sziasztok!

Kép
Kép
agi25
Nagyvarad

Én is inkább képekben mesélek....

Elkészült a babafogas. Én kirajzoltam, Levi kivágta, majd kifestettem. Janka nagyon szereti. Kép

Sógyurmázunk.
Kép

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Emese, Janka és Zselyke
Kép
Kép
sikee

Emese, nagyon szuperek a kepek milyen nagy bele elessel festeget Janka!
En nem mertem meg igazan neki ceruzakat sem adni :) , nemhogy festeket az en lanyomat ismerven el kezdene rohangalni a lakasban az ecsettel de egyszer ki probaljuk mi is!

A kicsi fogas olyan szuper, nagyon tetszik lehet le utanozunk titeket :D .

Zselyke is nagyon edes azzal a pici cofiaval!!!

Meli,Zsuzsa,Edith irjatok ti is mar!!!!

A lany ma nagyon koran kukorekolt meg itta a tejcsit reggel 7-or es aztan pedig mar nem volt hajlando visza aludni!
Most meg csak asitozik jobra balra es a rajztablaval van el mar egy feloraja!

Sziasztok es irjatok!

Kép
Kép
agi25
Nagyvarad

Sziasztok!

Éldegélünk... :)

Két és fél hét után először ismét muszáj volt cumisüvegből adnom enni Borókának. :( Nem volt elég a tejcsi neki. :cry: Tegnap du-tól éjfélig egyik mellről a másikra tettem, szünetek alig voltak közöttük, de minden alkalommal megébredt szopi után és az ökleit tömködte a szájába. Utolsó mentsvárként odaadtam neki a cumisüveget 100 ml tejjel és bevágott belőle 90-et. Szóval tök éhes volt. :( Pedig már azt hittem, hogy csak a sebes bimbó lehet akadálya a szopinak!
Mert a jobb mellem nem akar gyógyulni. Tegnapelőttől még nagyobb lett a seb rajta. Egy ismerősöm küld Írországból valami csodaszert, ami kb. jövő héten megérkezik, addig szeretném még húzni a dolgot, hogy hátha tényleg beválik, de ha akkor sem, akkor a jobb mellemről leválasztom. Ameddig tudom, azt még fejem. CSak ez már tudjátok, mit vonz maga után! Egy mell nem lesz elég, a többi tejet cumiból kell adnom, abból könnyebben megy majd, tehát ellustul, és szép lassan nem fogunk szopizni. De mindegy én már nem fogom tovább bírni. És mártírkodni se akarok, hogy de bizony én aztán akármit kibírok, mert nem ez a fontos.

Na, ennyi volt, megint sír. :roll:

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok!

Sosem fogom utolérni magam, de most muszáj írnom Edithnek... :oops: Ígérem, a többire is fogok reagálni, egyszer...

Szóval:

Edith!
Ne ess kétségbe!!! Anno mi is pont így jártunk, mikor Tünde 4-5 hetes volt... Utólag rájöttem, hogy valszeg fejlődési ugrás lehetett, de akkor eléggé el voltam keseredve. És még anyatej-tartalékom sem volt, sőt cumisüvegem se, Anyukámat szalajtottam a gyógyszertárba tápszerért, kellékekért. 2x adtam neki tápszert, aludtam egy jót s aztán megint volt tejcsi, és nem lett semmi bajunk attól a 2 alkalomtól. Sajnálom, hogy még mindig sebes a melled :( Milyen csodaszert vársz Írországból? (Már ha nem titok :wink: ) Nem gyanakodsz esetleg gombára? Bocsi, hogy ilyeneket kérdezed, de hallottam már, hogy ez állt a háttérben... Az amúgyis érzékeny, ráadásul hetek óta sebes bőr jobban ki van téve a fertőzéseknek... Próbáld meg esetleg természetes gombaölővel kúrálni magad (pl. grépfrútmag-csepp), hátha javulna végre a helyzet. S ha nem, az se tragédia, annyit nem ér a szopi, a lányaidnak jókedvű anyukára van szükségük!!! Oké?
Írj majd, ha van változás!

Most mennem kell, Tünde épp szőnyeget mos az ivóvizével... :evil:

Szép napot mindenkinek!!! 8)

Meli és Tücsök
Kép
komine
Külföld

Asszem kicsit félreérthetően írtam az előbb... :oops:

"és nem lett semmi bajunk attól a 2 alkalomtól."

Úgy értem, hogy nem vette el a leányzó kedvét a szopizástól az, hogy 2x cumisüvegből kapott enni, most már Boróka is elég "nagy" ahhoz, hogy különbséget tudjon tenni a cumisüveg és a cici között, megtanult szopizni, és nem valószínű, hogy összekeveri :)

Tényleg megyek...

Meli és Tücsök
Kép
komine
Külföld

Meli, köszi, hoyg írtál...

Ezt tudtam én is, hoyg vannak időszakok, amikor megnő egy kicsit az igényük (a 6 hetes kor, ált. épp egy ilyen időszak), és néhány nap, amíg a mellek ismét "beállnak" a szükséges mennyiségre. Éppen ezért kedden és szerdán este nem is adtam neki üvegből, vállalva, hoyg fél 3-kor, illetve fél 2-kor aludt el, persze, éjjeli órákra értve. De az este m,ár nem volt más megoldás. Remélem, hoyg nem kell túl sűrűn adnom neki, mert mi nem vagyunk olyan szerencsések: én érzem, hoyg ez az egyszeri alkalom is megint bekavart a szopiba, már nem tátja akkorára a száját.

A "csodaszer" az valami kenőcs, de nem tudom, mi az. Az illető is most szült, és ő azt a kórházban kapta, neki pár nap altt rendbehozta a bimbóit. Remélme, segít nekem is. Ha bírok addig még szoptatni, amíg megérkezik. :roll:
Komolyan, már annyira irtózom a szopitól, amikor a jobb mellem van soron, hogy az leírhatatlan. Szégyenlem, de ez van...

Megyek, jön a kettes rundus a bal mellből, aztán meg az ebédkészítés.

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Hééé, hát merre vagytok???? :shock: :shock: :shock:
El is olvassa valaki amit írok, vagy csak írok? :P :P :P És megint én írok? :lol: :lol:

Jól vagyunk, éljük mindennapjainkat. Betegségek szerencsére egyelőre elkerülgetnek, amiért nagyon hálás is vagyok. Kriszta továbbra is az az eleven kiscsaj, aki eddig volt, megy a duma ezerrel, és mintha kezdődne valamiféle dackorszak. Boróka szombaton múlt 6 hetes, tegnap mértem, 5050 g volt, továbbra is csak anyatejet kap, bár csak az egyik mellemből szopizik. A másik annyira sebes lett, és olyan fájdalmas volt, hogy már nem bírtam tovább és inkább szüneteltetem abból a szopit. HA meggyógyult, még próbálkozom, de nem hinném, hogy azt még elfogadná. Tejcsim van, sőt, amióta fejek, ismét nagyon duzzadnak a melleim, bár múlt héten pár napig elég kevés volt. Biztos megnőtt a Boró igénye, mint ahogyan gondoltuk, és kellett a pár nap, hoyg a szervezetem is átálljon. CSak sajnos, az a ku..a sebes mellbimbóm bekavart, mert különben kizárólagosan szopizhatna még most is.

Amúgy épp az előbb kaptam meg a kenőcsöt, azért remélem, hogy segíteni fog, és hátha mégis visszatudunk állni a két mellből való szopira.

Kivel mi történik? Írjatk, lányok! MIndjárt megint nem tusdok írni és még annyi hozzászólás kell az új oldalhoz!!! :roll: :P

Hát, kb. ennyi rólunk.

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

MÉg tudok írni... De ha nem írtok, én sem jövök. :cry:
Dobok néhány képet, hátha meghozza a kedveteket. ...
Testvéri puszi: Kép
Kriszta produkciója: Kép
Tornázz, Boróka!: Kép
A Mester és a Mű: Kép Első vízfestékrajz
Apjával, jókedvben: Kép
Lovacskával: Kép

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok!

Sejtettem, hogy így járok... :roll: Mire tudnék írni, arra már csak csellel sikerül... :? Na, ez legyen a legnagyobb baj, most ráérek egy kicsit :wink: , a leányzót lefektettem, remélem, jóóóó nagyot alszik, hogy még legyen időm üvegfesteni is kicsit :wink: Azt ugyanis mellette esélytelen... :roll: Jó idejében nekifogtam a húsvéti maricáknak, mivel csak késő este/éjszaka és a déli alvás alatt tudom csinálni, és most nemcsak magunknak, hanem eladásra is, úgy néz ki, lesz rá vevő :wink: Már kész van néhány, Apa tegnap bevitte a céghez, érdeklődő volt szépszámmal, aztán remélem, meg is veszik :D

Jó sok az elmaradásom, bocsi, ha csapongó leszek... :oops:

Velünk minden rendben, Tünde (el)alvókája megjavult végre :D Vasárnap óta megint min. 2 órát alszik délután, reggel pedig nem kel fel fél 8 előtt (ez nagy szó :wink: ), és megint nem kell bennülni vele/nála amg elalszik. :D Remélem, sokáig így marad :wink:

Hisztikorszak fellendülőben sajnos :evil: , bár tudom, hogy az a jó ha van, azért én inkább átaludnám ezeket... Időnként rendesen ki tud borítani, csak úgy ketyegek :evil: :evil: főleg amikor azt a viccet játssza, hogy kikapsz nyuszi, ha van sapkád azért, s ha nincs, akkor azért... :twisted: Mindenért, mindennek az ellenkezőjéért és semmiért egyaránt kitörhet a balhé, néha egyszerűen nem tudok rájönni mi baja, kedvem lenne vele bőgni... És úgy néz ki, ez még "fejleszthető", nem tudom, hol/hogyan/mikor érjük el a csúcsot, de remélem, nem tart túl sokáig...

A beszélőkéje alakul, szinte minden napra jut egy új szó, pontosabban Tündeszó, a legtöbb még mindig nem igazán hasonlít a magyar megfelelőjére... :roll: De már összeköti a szavakat, csak ragok, stb. nélkül. Meg rövidít ezerrel, 3 szóval elmond egy fél oldalas történetet, Anya legyen a talpán, aki egyből megérti :D Múltkor pl. jött és mesélt: "Anya vevve (ezt akkor használta először) úúúúú, ahka". Én meg csak néztem, hogy mi van??? Elmondta még vagy 5x, mire leesett, hogy mit magyaráz, még szerencse, hogy félfüllel én is hallgattam a Minimaxos mesét, a medve kijött az erdőből, megijesztette a lovakat, s azok elszaladtak. :lol:
Amúgy ami jellemző a beszédére: a szavakat egy vagy két szótagra redukálja, 4 féleképpen: első szótag (esetleg ismételve), utolsó szótag (időnként duplázva), néhány szót pedig kimond rendesen csak lehagyja az első és az utolsó betűt (pl. ide=hideg), aztán vannak a jokerszavak, amikor több dologra ugyanazt a betűkombinációt használja (pl. az ahka szövegkörnyezettől függően lehet: hal(acska), lovacska, nap(ocska), malac(ka), fog, fogkefe, vagy a kakka: kaka, pisi, pelenka, popsitörlő, kanál, takaró :roll:, kom: gomb, gomba, könyv :D és hasonlók. Amikor magyaráz, csak fülelünk, alig tudjuk követni, de jól szórakozunk :D

Megint idegenfóbiája van, de teljesen rapszodikus, hogy mitől/kitől fog bömbölni... :roll: Hétvégén pl. nem volt különösebb gond, voltunk a keresztfiunk szülinapján, teljesen nyitottan viselkedett mindenkivel, jött-ment, dirigált, mondikált, énekelt, és minden ajándékot ő akart kibontani... :oops: Alig tudtam lefogni, hogy a gyertyát ne ő fújja el :oops: :lol:

Nem tudom, akartam-e írni még magunkról, mindenesetre ezt most elküldöm, biztos ami tuti :wink: :D

Meli és Tücsök
Kép
komine
Külföld

Nnna. Még itt... :wink:

Az előbb azt akartam még írni, hogy sajna mostanában elég sokat vacakol a gépünk, előbb rettenet lassú volt, akkor Apa újrainstallálta a rendszert, azóta gyorsabb, viszont gyakran minden figyelmeztetés nélkül kikapcsol... :evil: Sokszor még a leveleimet sem tudtam elolvasni egyszeri bekapcsolással... :roll: Apa a héten 12 órázik, úgyhogy még várat magára a gépjavítás, emiatt képek sincsenek fenn, de majd elhalmozlak rendesen :wink: :D

Ági!
Elalváshoz még annyit, hogy Tücsök magától kezdett egyedül elaludni, valószínűleg, ezért esik olyan rosszul, amikor változtat a szokásán... :oops:
A lányod egy tündér :D :D :D A copfija, a kék szeme, és a gödröcskés mosolya - valami ennivaló! :D :D A játszóteres képek is szuperek!!! :D :D :D
Húgodnak boldog babavárást és könnyű szülést kívánok!!! Jó az időzítés! :wink:

Edith!
Örülök, hogy alakul a szopi, olvastam a tavasziaknál, hogy mióta csak az egyik ciciből szopiztok, sokkal jobb! :D Hát ha ez az ára, akkor megéri szerintem, olyan jó volt olvasni, hogy nem gondolsz rossz érzéssel a szopira! :D Mert úgy nem érné meg szerintem...
Sikerül pihizned most, hogy ideiglenesen egy-gyerekes vagy? :wink: :)
A képek meg egyszerűen szuperek!!! Gyönyörűek a lányaid, most is csak azt tudom mondani, sőt egyre szebbek! :D
Videók: az elsőn elpityeredtem, nem is találok rá szavakat :D :D :D
A táncis pedig tündéri!!! :D
"Mai" képek: a produkciótól biza majdnem leestem a székről... :shock: :shock: :shock: Pedig elég rendesen edzésben tart a lányom, de ilyet még nem csinált... :roll: Igaz, ő mással hozza rám a frászt... :wink:
A tesós képektől meg mindig elérzékenyülök :D

Emese!
Sikerült pihenned azóta?
Hogy vagytok mostanában?
Drukk, hogy rendeződjön Janka alvása!
Édes lehet, ahogy mondikál!!! :D :D :D
Ügyes vagy a hajvágással nagyon!!! :D :D :D Nagyon jó lett az eredmény! :wink: :D
És a ti lányaitok is csudaszépek!!! :D Külön-külön és együtt is!!! :D :D :D
Dejó az a babafogas!!! :D Ügyesek vagytok nagyon! :D
És a vízfestős kép... :lol: :lol: :lol: Én még nem mertem ilyesmit adni a kezébe... :oops: Grafit és zsírceruza, s kész :D

Nnna. Asszem bepótoltam az elmaradásomat, most már írhattok ti is, Emese, Zsuzsa, rég nem jelentkeztetek, Ági, merre vagy te is???

Pussz mindenkinek, szép délutánt! 8)

Meli és Tücsök
Kép
komine
Külföld

Sziasztok!

Megvagyok, csak szokás szerint már fél lábbal, vagy inkább gondolatban már rég az ágyban lennék. Elég ritkák azok az esték, amikor mindketten egyszerre alszanak el, és csend is van legalább a következő szopiig. Szerencsére, hogy már egészen jól belerázódtam, de ennek az az ára, hogy más teékenységek legtöbbször maradnak. Ilyen pl a levélirás, számitógépezés. :roll:

Ma voltunk a után elég sok minden van, amin rendezni kell. Egyelőre csak próbaidőzünk, hogy lássuk, két gyerekkel ki merre oszoljon. Remélem sikerül összehozni, hogy mindenkinek megfeleljen.

Edith, én is örülök, hogy legalább egyik mellből tud szopni. Akkor kap pótlást is melléje, vagy elég neki csak amennyit szopik? Nemrég hallottam én is, és azóta sikerrel alkalmazom. Reggel és este egy-egy pohár vizben fel kell oldani egy evőkanál almaecetet, és azt kell inni. Nem a legjobb az ize, de a hatása kitűnő! Anyira beindult a tejtermelés, hogy sokszor alig vártam, hogy felkeljen szopizni, hogy már űritse ki. De nálunk is vannak még kudarcosabb napok. Az éjjel is valami baja volt (találgathattam....). mert szinte óránként ébren volt. Ma teljesen kába voltam ettől.Egyébként adom neki a narancslevet, mától a murkot is. Elég jól fogadja, nem grimaszol tulságosan.

Meli, épp akartam kérdezni az üvegfestéssel kapcsolatban....Milyen festéket használsz? Mi a neve? Itt a Bricostoreban láttam üvegfestéket, de elég sokféle van (legalább 3), még nem jöttem rá, hogy mi a különbség köztük. Az egyiken azt irja, hogy Decorglas, a másikon meg Glasart. Úgyanaz a cég, úgyanaz az ár. kb 7 lej egy. Ti mennyiért veszitek? Kedvet kaptam én is, hogy kipróbáljam. :wink: :lol:

Végre befejeztük a fürdőben a szekrényt. Mióta összeházasodtunk úgy maradt, mert aztán jütt Janka, nem lehetett csinálni, majd Zselyke..most meg elegem lett, és rááldoztunk egy hetet. Igaz, hogy festékszag lett a házban ettől, de megérte. Úgyebár egyedi darab ez is, kosarakat tettünk fiók helyett, meg a kagyló alatt úgy van tervezve, hogy Jankának kihúzható egy padocska, amire rááll kezet mosni. Majd teszek fel képet.

Most már tényleg tűnök.....Kellemes éjszakát!

Emese, Janka és Zselyke
Kép
Kép
sikee

az "orvosi" szeművegje nagy kedvenc mostanában. Engem utánoz, hogy szemüveggel nézem a tévét :lol: Kép

egyszerűen hasravágta magát és elkezdezdett rajzolni, kérdeztem, hogy mit csinál, mire a válasz az volt, hogy "ceruzázol"
Kép

Emese, Janka és Zselyke
Kép
Kép
sikee

Sziasztok!

Látom megint nagy itt a forgalom... :roll: :P

Mi megvagyunk, jól vagyunk, sajna nem tudunk kint lenni ebben a gyönyörű időben, egy merő sár az udvarunk, még nézni is rossz, nemhogy abban tapodni... :evil: :( Várom nagyon, hogy szikkadjon picit, legalább ne csússzon, mert most az a legrosszabb, hogy lejtős és nagyon csúszik... :roll:
Emese!
Nekünk azt ajánlották, hogy az első évben csak murvát szórjunk/döngöljünk a földbe, idén ne is álmodjunk rendes füvestésről. Te mit gondolsz? És a murvát mikor? Hogyan? Mennyit? És rá lehet majd menni?
Gép előtt keveset vagyok, inkább csak mikor Tünde elalvóban van, utána ugrok neki az üvegfestésnek, bár most vissza kell vennem a lendületből, mert sajna kifogytak a festékeim :cry: :cry: :cry: és most nincs keret újakra... :( 10 matrica teljesen kész, 7 vagy 8 pedig kisebb-nagyobb részben. A készeket lefotóztam :D

Kép

Emese!
Nekem Koh-i-nor márkájú festékem van, a lényeg, hogy ne kelljen hígítani, mert az macerás, illetve, hogy ne tégelyben legyen, hanem csőrős tubusban, abból könnyebb adagolni és nem is szárad bele annyira. Nekem az a tapasztalatom, hogy ecsettel nehéz dolgozni, legalábbis nekem nem jött be egyáltalán, és egyszerű fogvájóval oszlatom el a festéket. Még azt nézd meg, hogy mennyi van egy-egy tubusban, én a 60 millist 5,10 lejért vettem. A matricafesték drágább, ugyanennyi majdnem 3 szorosába kerül. Előnye, hogy nemcsak üvegre, tükörre, csempére, háztartási gépekre lehet ragasztani, hanem bútorra is. De szerintem nem éri meg, van így is elég felület, amire fessek :)
Ha még kérdésed van, nyugodtan rj, szívesen válaszolok, nagyon belejöttem. :wink: :D Ja és szívesen küldök mintákat ha kell, megspórolhatod a kereséssel töltött időt, nekem jó sok van már, húsvét, gyerek, fürdőszoba, konyha, állatok, karácsony témában. :)
Muti meg a szekrényt, ti mindig olyan ötletes dolgokat csináltok!!! :D
Nagyon jók a képek, Janka abban a szemüvegben - csúúúúcs!!! :D És a "ceruzázol" is nagyon édes!!! :D

Edith!
Olvastalak a tavasziaknál, ne keseredj el, le a kalappal előtted, hogy így helytálltál!!! :D :D :D Szuperanyuka vagy, de kínozd magad, mert az nem jó senkinek!!!
Remélem, Kriszta hamarosan megint a régi lesz!!!

Többiek, hol vagytok, merre jártok? Legalább egy-egy füstjel, vagy kép erejéig kukkintsatok be!!! Különben feketepon-osztás lesz, irgum-burgum!!! :wink: :P

Én is teszek egy képet, vmelyik nap elaludt ebédelés közben... :shock: Ilyet még egyszer csinált az első szülinapon vacsoránál :lol: :lol: :lol:

Kép

Áááááááááááálmos vagyok, megyek aludni.
Jó éjt, szép álmokat mindenkinek! 8)

Meli és Tücsök
Kép
komine
Külföld

Sziasztok!!!

En is megvagyok am, nem jottem mert nem nagyon voltam gepe elott mig a lany alszik addig em vegzem a dolgomat de olvasni ide ide jottem bar nem igen volt mit!

Csajok letezik hogy, ilyen hamar elojojjon a hiszti korszak?Mert en Jazminnal sokszor ott tartok hogy , nem tudom mit csinaljak vele annyira hisztizik meg vha nem azt csinalom amit o akar oda csap meg ilyenek szoval nem jon hogy, elhigyem az en kis joszivu kislanyom egy nagyon nagy fordulatot vett es egy durvaskodo kislany lett jo azert nem mindig de ha igy folytatja.........es sajnos a gyerekekkel kint is olyan ha valameyk nem ad oda neki valamilyen jatekot akkor persze megint baj van! :?

Emese annyira szepek a a gyerekek sok puszi nekik!!!!

Tunde ezek nagyon szepek meg uzletben sem lattam ilyen jokat!Es en is kedvet kaptam hozzajuk!A hobbi boltban szerintetek be tudodk szerezni minden hozzavalot?Mintat is?
Nagyon szuper ez az alvos kep Tundevel, Jazmin is ilyen ha almos nagyon akarhol es barmilyen pozicioban!

Edith, en is olvastalak es ugy van ahogy mindenki mondja ne faraszd le magad es ne gondold azt hogy ha nem szopizna Boro akkor nem lennel egy teljes erteku anya!Es mar eddig is en nem hinnem birtam vona ezt a te helyedben!Szoval minden elismeresem a tied!!!

Par kep
Kép

Hetvegen nevnapja volt meg masfel eves!
Kép
Kép
Tegnap a jatszoteren!
Kép
Kép
Puszi nektek!

Kép
Kép
agi25
Nagyvarad

Sziasztok!

Sziasztok!!!!!!! :D :D :D

OOOOOlyan heppi vagyok! :D :D :D :D :D Még nem olvastam vissza (máskor sosem írok, míg leglább át nem futom a termést :wink: ), de ezt most muszáj AZONNAL elújságolnom: Tünde ma este 2x a bilibe pisilt, ráadásul úgy, hogy szólt előtte!!!!!!! :lol: :lol: :lol: :shock: Teljesen meglepődtem, Apa meg pláne :D Az úgy volt, hogy fél 7 körül sikerült mind a 3 deci vizét a blúzára-nadrágjára locsolnia, még a pelus is megszvta magát, mentünk átöltözni. Rájöt a hoppáré, a blúzot sikerült még vhogy rávarázsolni, aztán bohóckodott a pelenkázón, nem hagyta, hogy bepelusozzam. Hagytam, szerencsére jóóó meleg volt a szobában. :D Aztán kijöttünk a nappaliba (itt még melegebb volt :P ), továbbra is félcsórén. Gondoltam, kihozom a bilit, ha elkezd pisilni, legalább egy részét hátha sikerül kifogni :D Rögtön rá is ült, nézte a mesét, kb. 2 percig. Aztán továbbállt, játszott, stb. Mondtam, ha pisikálni kell, üljön a bilire. Mondta jó, de nem hittem, hogy komolyan mondja :D Egyszercsak kiabálni kezdett, hogy kaka-kaka (ez sokmindent jelenthet, de mivel elindult a szobája felé, csak a pelenkát kérhette), mondom, gyere gyorsan, csüccs a bilire. Le is ült és pár másodperc múlva hallottuk a csorgást :D :D :D Olyan aranyos volt! :D :D :D Megdicsértük, közösen kiöntöttük, lehúzta, mutogatta, hogy honnan, hová került a pisi, megtapsolta magát, stb. :D Aztán játszott tovább, kérdeztem, tegyünk-e pelust, mondta nem. Akkor húztunk bugyikát, mondtam, ha kell pisikálni, szóljon megint, hogy a bilibe kerüljön. A bilit visszahoztam a nappaliba, egyszer-kétszer még ráült, de nem ücsörgött rajta. Aztán kb. 45 perc múlva megint elindult a szobájába kaka-kaka felkiáltással. Megint bilire ültettem és megint belepisilt. Nem hittem róla, hogy akár 2 mp-ig vissza tudja tartani, azt hittem, mire lehúzom a bugyit róla és leültetem, már csak a végét csípjük el, de nem. Már ült rajta, amikor elengedte. Persze dicséret, puszi, stb. megint, aztán még megnézte Elmot, s csak lefekvéskor tettem rá pelust.
Érdekes, hogy épp az este beszéltünk arról, hogy Tünde hozza se szagol a témához :P :wink: :D :D :D
Persze a mai estéből még nem vonok le messzemenő következtetést, mindenesetre holnap délután, mikor megint jó meleg lesz a házban, megint megpróbálkozunk a bugyival/bilivel. Ha műkszene a dolog az szuper lenne, ha még nem, akkor is úgy fogom fel, hogy igenis képes rá, és mikor eljön az ideje, meg fogja tudni csinálni :D :D :D Mindent a maga idejében :D :D :D
Bocs, hogy ilyen hosszan és részletesen írtam le, de úgy örvendek neki! :oops: :lol: :lol: :lol:

Ezt most elküldöm, aztán írok még... :wink:

Meli és Tücsök
Kép
komine
Külföld

Hát, nem folyt ki a szemem az olvasástól... :shock: Hol van mindenki??? :roll:

Ági!
Olvastam már elődackorszakról, Jázmin életkora "stimmel", lehetséges, hogy erről van szó...
Üvegfestés: hobbiboltban megkapsz mindenféle festéket, csak nézd meg jól, mi és mennyibe kerül. A matricafestékek jóval drágábbak... Legalábbis nálunk... De ezt már írtam. :roll: Mintákat nagyon szívesen küldök neked ingyen és bérmentve emilben csomagolt (zip) formátumban. Csak mondd meg, mire lenne szükséged, a múltkor Emesének leírtam, mik vannak nekem.
A képek nagyon jóóóók! :D :D :D Különösen tetszik a tortagyúrás, de mindegyiken nagyon szép a kislányod!!! :D :D :D

Megyek aludni, jó éjt! 8)

Meli és Tücsök
Kép
komine
Külföld

Ja még egy mai kép :D Itt még csak próbálgatta :lol: :lol: :lol:

Kép

Meli és Tücsök
Kép
komine
Külföld

És még egy: bugyiban sietős :D :D :D

Kép

Meli és Tücsök
Kép
komine
Külföld

Most már tényleg eldugulok... :oops:

Szép álmokat mindenkinek! 8)

Meli és Tücsök
Kép
komine
Külföld

Sziasztok!

Meli, nogyon sok gratulacio Tundenek ez mar azt jelenti felfogja es erzi mikor pisilnie kell szerintem is igy estenkent ezt bevezetheted neki!
Sok puszi a nagy lanynak!!!

Akkor johet az email erdekel minden ami van plane ami a tavaszal es a husvettal kapcsolatos, ma el is latogatok a hobbi boltba!Mar alig varom neki kezdhessek!

Hat ez az elo dackorszak nem semmi az tuti!Van mikor tudom kezelni de viszont van mikor nem es olyankor olyan rosz anyanak gondolom magam!

Tobbiek merre?Edith hogy, vagytok?Lattam a kepeiteket nagyon szepen gyarapszik a kis Boro!
Mar nem tudsz irni ide?!

Emese ti?Merre?!

Puszi nektek!

Kép
Kép
agi25
Nagyvarad

Sziasztok!

Meli, nogyon sok gratulacio Tundenek ez mar azt jelenti felfogja es erzi mikor pisilnie kell szerintem is igy estenkent ezt bevezetheted neki!
Sok puszi a nagy lanynak!!!

Akkor johet az email erdekel minden ami van plane ami a tavaszal es a husvettal kapcsolatos, ma el is latogatok a hobbi boltba!Mar alig varom neki kezdhessek!

Hat ez az elo dackorszak nem semmi az tuti!Van mikor tudom kezelni de viszont van mikor nem es olyankor olyan rosz anyanak gondolom magam!

Tobbiek merre?Edith hogy, vagytok?Lattam a kepeiteket nagyon szepen gyarapszik a kis Boro!
Mar nem tudsz irni ide?!

Emese ti?Merre?!

Puszi nektek!

Kép
Kép
agi25
Nagyvarad

Hoppa, nem tudom miert kuldte el ketszer!
Bocsi!!! :arrow:

Kép
Kép
agi25
Nagyvarad

Sziasztok, en ujra itt!

Csajok merre vagytok, bar Edithrol olvastam mar megint nem tud jonni irni pedig meg kell vagy 15 hsz uj laphoz aszem!

Melinek szeretnem megkoszonni itt is ma elmagyarazta nekem pontrol pontra az uvegmatricazast nagy turelemmel!Vegre en is meg ertettem hogy is van ez!Koszike :D !!!
Varom mar a hetfot hogy, megvegyem a festekeket!

Mi ma sokat voltunk kint aztan Jazmin aludt egy nagyot 16-tol 19-ig!
Egy kicsit nyugosen kelt de elmult.

Teszek meg par kepet!

Kép
Kép
agi25
Nagyvarad

Anya cipoje nem szorit! :D
Kép

Kép
Kép
agi25
Nagyvarad

Meset nezek!Elmo a kedvenc
Kép

Meg kell azt hiszem 7 hsz ujjab laphoz!
Emese, Zsuzsa merre vagytok?!

Sziasztok!

Kép
Kép
agi25
Nagyvarad

Sziasztok!

Tényleg csak ketten tartjuk a frontot... :roll: De legalább nem egyedül írogatok :D :D :D
Most több részletben küldöm el, hogy teljen az oldal, és Edith minél hamarabb tudjon írni!!! :wink:

Meli és Tücsök
Kép
komine
Külföld

Még 7 hozzászólás kell, hogy beteljen az oldal :D
Ez egy :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Meli és Tücsök
Kép
komine
Külföld

Ági!
Attól, mert nem mindig tudod elkerülni, megelőzni a hisztit, még nem vagy rossz anya!!! Fogd fel úgy a dolgot, hogy ez szükséges rossz, most kezd rájönni arra, hogy ő tőled független személy, meg kell tanulnia a határait, ugyanakkor ez a korszak nagyon kell ahhoz is, hogy kezelni tudja az érzéseit, érzelmeit, főleg a haragját, dühét, csalódottságát. És ahhoz is, hogy megtanulja, hogy kell/lehet ezeket kifejezni. Tudom, egy földhözveremmagamésaddigsikítokamígbírok-roham közepén nem ez jut eszünkbe, de utána... :D :D :D
Itt is szívesen :D Még nem tudtuk visszamásolni a dolgokat, de amint meglesz, küldöm :D
A képek naaaagyon jók :D :D :D Elmo nálunk is nagy kedvenc :D

Nnna. Eggyel közelebb kerültünk az új oldalhoz. :D :D :D

Meli és Tücsök
Kép
komine
Külföld

Edith!
Olyan szépek a lányaid!!! :D :D :D Kriszta továbbra is tündér, Boró pedig ennivaló baba!!!
És mához egy hónap ti is szülinapoztok!!! :lol: :lol: :lol:

Meli és Tücsök
Kép
komine
Külföld

Nálunk a biliszerelem tegnap is tombolt :lol:, igaz, eredmény nélkül... :roll: Ebéd előtt egy jó félórát ücsörgött rajta, nem volt hajlandó leszállni... Hogy nem zsibbadt el a lába... :roll: :wink:
Aztán alvás után is követelte a bilit, megint trónolt egy csomót rajta, majd kapott bugyit, amibe sikeresen be is csorgatott. :D Utána már pelusban nyomult, mert szörnyen fájt a fejem, nem bírtam lesni, hogy kell vagy nem kell pisilnie. Ma nem akart bilire ülni... :roll: Mindjárt megyünk fürödni, előtte azért megpróbálom még :wink: :D

Húúú, itt olyan szél van... Csak úgy csapkodja a zsalugátereket... :shock: :shock: :shock: És Apánk éjszakás, már el is ment dolgozni... :?

Na, megyek... Szép estét mindenkinek! 8)

Meli és Tücsök
Kép
komine
Külföld

Vonalzópróba :D

Meli és Tücsök
Kép
komine
Külföld

Most már tényleg lépek... :wink:

Pá-pá! :D

Meli és Tücsök
Kép
komine
Külföld

Sziasztok!

Ja tenyleg jol el beszelgetunk itt csak mi ketten!Amugy talaltam egy oldal ahol rengeteg minta van, ugyhogy letoltottem egy csomot!

Hat a hisztit tenyleg sokszor nem tudom kezelni es probalok jol cselekedni kisebb nagyobb sikerekkel!

Na hogy megyen a Tundenek a bilizes?!

Mentem.

Kép
Kép
agi25
Nagyvarad

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?