Hellósztok itt is!
Luca, teccik ez a sok zöld a katicabogárral.
Na, azt mondta Rambóka, h írjam ide a puliszka receptjét.
Mna.
Személyenként kb. egy csésze vizet kell mérni (ez felnőtt adag. Km 2oo-25o ml). S akkor abba a vízbe sót kell tenni s felfőzni. AMikor jól lobog, akkor bele kell szórni a puliszkalisztet. (Puliszkaliszt, azt hiszem, h MO-on máléliszt néven ismeretes, vagy mittudomén. A lényeg, h a törökbúzát (kukorica, tengeri, mind ugyanaz) megőrölik és arról a lisztről van szó.
Nem tudom mennyit, mert soha nem mérem ki, csak csorogtatom a zacskóból. De óvatosan, h ne legyen csomós, folytonos kavarás mellett kell apránként töltögetni a lisztet. Hogy mégis mennyit? Szerintem egy kávéscsészényit személyenként? nemtom. Aztán olyan kell legyen az állaga, mint a tejbekásának.
Aztán lehet enni juhtúróval. Mi nagyon szeretjük pörköltek mellé is.
Disznóvágáskor is ez a vacsora, kolbásszal és fini savanyúuborkával.
De a legjobb:
kitöltöd egy guszta kicsitányérra a puliszkát, teszel rá tehéntúrót és tejfölet. Hmmm...
Nemtom mennyire diétás, fogalmam sincsen, h mennyi a CH-ja.
(Közben azt röhögöm, h a magyarországi és az erdélyi nyelv a kaják megnevezésében különbözik leginkább. Mi eszünk itt ilyeneket, hogy:
murok, pityóka, vineta, gríz, laska, árdé...
s még kitudja, hogy mi nem jut az eszembe
)
Legyetek jók!
Kir