Babyhaler válaszokat köszi. Azért örülök, hogy a közvetlen befúvással nem teszek nagy kárt a gyerekben
Tantum Verde spray formában adható gyerekeknek, tényleg torok fertőtlenít.
Én tegnap este 39 fokos lázban vacogtam, alig aludtam, fájt a torkom, taknyos lettem.
A nonstop tea-gyógyszer-C vitaminnak és a kényszernek (mivel 2 kölökre kell felügyelnem) köszönhetően, ma már eléggé jól vagyok. Remélem ennyivel letudom az idei influenza járványt.
Fiúk is köhögnek-taknyosak, bár a közérzetük és bunyó kedvük kiváló
. Doki nénink héten szabin, helyettese no comment, úgyhogy próbálom őket itthon házilag kúrálni és bízom benne, hogy nem lesz komolyabb felülfertőződés és a hétvégén ügyelet látogatás.
Liv
Hírek?
Erika
Hogy vagytok? Kiscsaj már eléggé a finisben nem? Ha jól emlékszem március körülre várjátok?
Zsombival minden oké?
Bori
Hogy van a kis csapat? pneumo ügyben sikerült előrelépni és gyógyulni? Jelentkezz!
Liv
Azt hiszem te kérdezted régebben (ha nem akkor bocs), hogy rendeződött-e Bálintnál a betöréses trauma.
Na, pont tegnap voltunk az óviban szülői értekezleten és azért voltunk párommal együtt, mert óvónénik szóltak, hogy szeretnének velünk kicsit külön is beszélni négyesben a szülői után.
Nevettünk magunkban, hogy már most az első óvodai szülői értekezlet alkalmával hozzá kell szoknunk az érzéshez, hogy "Rendessy szülők maradjanak csak, az Önök fiáról külön is kell ejtenünk pár szót" .
Szerencsére semmi ilyen nem volt, nagyon pozitív visszajelzéseket kaptunk, és hihetetlen mennyire jól esett, hogy szembe dícsértek minket is, hogy szépen neveljük+a gyereket is hogy mennyire értelmes, milyen jó a szókincse, mindent tud, amit egy 3,5 évesnek tudni kell blablabla.
Amiért beszélni akartak az a betörés, hogy már rendeződni látszik, kijátszotta magából, azóta újra nyitott, nem csak ez a téma, sőt már egyáltalán nem téma....viszont a dinó örület ami mont kicsit aggasztó.
Azzal semmi gond, hogy érdeklődik, és még számomra is kimondhatatlan latin dinó neveket egy elmondás után megjegyez stb, de az óvónénik szerint az a baj, hogy ez szorongással párosul. Valamilyen félelme-meg nem értett dolog van a hátterében, ami miatt csak ezzel foglalkozik és ami a fő gond, hogy egyébként nem agresszív (itthon Milánnal annál inkább) a gyerek, de a dinók mindig megölik egymást, kipusztulnak, ragadoznak, kitépik egymás belét stb.
Lerövidítve, rájöttünk, hogy a Discovery Channel Őskori ragadozók cimű kedvenc DVD-je lehet, hogy még nagyon sok neki (felnőtteknek szól) és sok dolgot nem ért meg, ezért félelemmel párosul. nem szabad eltiltani tőle, de mielőbb üljön le vele apa, nézzék végig újra és újra együtt és ha bármilyen olyan rész van, ahol a gyerekben feszültséget érzünk, akkor azt magyarázni, kibeszélni stb.
Másik, hogy ne vegyük el tőle a dinóit, de próbáljunk meg egyéb szerepjátékokat is játszani velük pl vásároljanak, orvoshoz menjenek, legeljenek, aludjanak, kisdinó szülessen, örüljenek....tehát ne csak a gyilkolást.
És mindennnek teteéje szerintük az erős megfelelni akarás (ami sokszor pont ellenkezőképpen jön ki....tehát a negatív kimutatás és szorongás, az a testvér féltékenység miatt van).
Erre azt javasolták, hogy legalább havonta egyszer csináljunk egy olyan napot, amikor Milánt lepasszoljuk valakinek és apa-anya-Bálint hármasban csinálnak programokat.
Illetve ami nagyon fontos lenne, hogy legyen pár olyan alkalom, amikor őt nem viszem oviba, de Milánt beadjuk a bölcsibe, úgy hogy Bálint is jön velem, otthagyjuk a picit és mi elmegyünk kettesben valamit csinálni.
Ezeket csak azért írtam le, mert lehet hogy másnak is hasznára válhat.
És a többiek is jöjjenek....1-2-3-4 gyerekesek is tessék jelentkezni!