Sziasztok!
Cherry!
Nekem is az első alkalomtól kezdve a menzi első napja valami horror volt. Ahogy írtátok is többen: szó szerint falat kapartam, elájultam, remegtem, néha félre is beszéltem, gyógyszerek, fájd. csill, injekciók semmit sem használtak sosem. A szülésem egy wellness party volt ahhoz képest, amilyen fájdalmakat előtte egy-egy menzi kezdetekor átéltem. Nőgyógyász több is megnézett, semmi konkrét okot nem találtak, alkati dolog - mondták. Iskolában, munkahelyen szerencsére ha rámjött a rosszullét, márpedig rámjött, akkor az orvosi szobába félre tudtam vonulni szenvedni.
Aztán rátaláltam teljesen véletlenül a
Naprosyn nevű gyógyszerre, egy ilyen helyzetben lévő lányok, asszonyok által látogatott honlapon. Ezt lehet magában is szedni, vagy az algopirinnel együtt. Megkérdeztem az orvosom, hogy kipróbálhatom-e, azt mondta igen. És lőn. Mikor éreztem, hogy másnap meg fog jönni, a menzi reggelén bevettem egy naprosynt és egy algopirint. Kutya bajom sem volt. El sem hittem. Kábé 14 év kínlódás után tiszta tudathasadásom volt, hogy lehet menstruálni pokoli fájdalmak nélkül is? És elég volt az első nap egyszer bevenni, utána már nem volt szükség rá az 5 nap alatt. Mikor már szedtem egy ideje, kipróbáltam algop. nélkül, úgy is bevált, így már csak magában szedtem be 1-1 szemet havonta, mikor jöttek a menzi előjelei.
Aztán szültem (mondom, a szülés semmi volt a régi menzis görcsökhöz képest...), onnantól már gyógyszer nélkül is elviselhető lett a dolog. Nem mondom, hogy nem görcsölök az első napon, de már kibírom bogyók nélkül is. Kíváncsi vagyok, hogy a második szülés javít-e megint valamit a dolgon.
Szóval ezt a naprosynt próbálja ki, aki gondolja, hátha segít, 2-3 lánynak már ajánlottam, hasonló sikerrel, mint nálam.
Csak a nőgyógyászotokat, de legalábbis a háziorvosotokat előtte azért kérdezzétek meg, vagy szóljatok, hogy szeditek. Nem veszélyes gyógyszer, de jobb a békesség.
Köszi, hogy meghallgattatok, mindenkinek a legjobbakat!
G.