Naysa!
Ha jól emlékszem, Ti fiúra hajtotok, ami azt jelenti, hogy ha 2 napig + a teszt, akkor a 2. után kell akciózni. Akkor van a fiúknak a legnagyobb esélye, ugyanis általában a + teszt után 24-36 órával később következik be a pé. (Ezt úgy is ellenőrizheted, hogy másnap is csinálsz még egyet, és ha az negatív lett, akkor biztos akkor következett be a pé.)
Ami a piszkos anyagiakat illeti. Ha gyes alatt kiderülne hogy babás vagy, miért szeretnéd azt megszűntetni????
A státuszod megszűnt, tehát nem akarnak visszavenni? Bár biztos te is tudod, hogy gyedről, gyesről visszatérő anyukáknak egy ideig nem lehet felmondani, tehát nem teljesen értem az aggodalmad. Ha nincs státusz, akkor én a helyedben megigényelném a gyest, ami tudom nagyon kevés, de addig az 1 évig nem rakhatnak ki a melóhelyedről, és ha közben teherbe esel, és ráadásul még bele is szülsz a gyesbe és nem dolgoztál mellette semmit, akkor megkapod ugyanazt a gyedet mint most!!! Ha nem tudnak felajánlani neked egy másik munkakört, visszamész szabira+ TP-re de a TP ma már max 90 napig jár, ennyi idő alatt meg nem lehet kihordani egy bébit. Ráadásul még addig teherbe is kell esni, + csökkenti a gyed alapodat a 15 nap betegszabi. Szóval szerintem nem éri meg. De azért a helyileg illetékes OEP-nél érdeklődhetsz, hogy hogyan érdemes trükközni. Vannak helyenként normális ügyintézők is, akik tényleg elmondják, hogy jársz jobban.
De az biztos, ha nem mész vissza dolgozni, hanem megy tovább a gyes, akkor 0 bérezett nappal ugyanazt a gyedet kapod mint most.