Új privát üzeneted érkezett!

Tegnap írtam egy aránylag hosszút, és bekrepált a gépem (valami kegyetlen hang jött ki belőle és elszállt a net). Azóta frankó...remélem hsz-om végéig az is marad.
Akkor egy rövidített verzió.

Tontica :)
Nagyon édesek az ikrek. Alexnek én is gratu és szerintem sincs még lecsúszva Anna 4,5 hósan a forgásról.
Hogy bírod a 3 lurkót? Most nehezebb, mint a legelején vagy simán legyűröd a mindennapokat?

Csirkesz :)
Hajrá, előre a konyha frontján! Néznék rólad szívesen egy pocak fotót, így a harmadiknál még gyorsabban nő?
Srácokról is tehetnél fel, Botidat naggggyon rég láttam.
Jelmez: akkor mégiscsak igaza lehet az óvónéniknek, hogy sok 3-4 éves nem jól viseli. Nem gondoltam, mert nekem mind2 imád őrültködni a jelmezben, ugyanakkor kopp-kopp a mai napig tojnak bele nagyívben hogy milyen ruha van rajtuk. Gondolom ez fiú jellemző.
Én csodálkoztam mikor mondták óvónénik, hogy mivel ezek a picik még nem szeretnek beöltözni, így csak az jöjjön jelmezben, aki nagyon szeretne.

Nem lehet, hogy aptyukod csak egy kis popsi-simit szeretne? :lol: : :wink:

Macs :)
Piroskád nagyon cuki, báááár ez a mosoly nem annyira a jó kislányra emlékeztet, aki viszi nagymamának a csomagot....nem tudom eldönteni, hogy egy kisangyal járt az erdőben vagy a huncut farkas bújt Piroska képébe :lol:

Párod rosszullétei: ez szuper jó hír. Nagyon ügyes vagy, de tényleg.
Jut eszembe, még mindig nincs 4-ünkről Ducis kép......majd tavasszal.

Bébi-kínos infokat köszi. Nem parából, de sose baj, ha tud az ember ilyen infókat.
Azért azt, hogy a gyerekem nem sűrűn reagál a kéréseimre, csak ha már teli torokból üvöltök, akkor rámnéz és azt mondja, Jól van na anya, nyugi-nyugi, hallom amit mondasz.....ezt ugye ne soroljam az arcüreg lerakódás kategóriába? :twisted: :lol:

Voltam ma Bálinttal fogdokinál, mert úgy láttam, hogy a felső fogain kívül valamiféle szürke lerakódás keletkezett. nem olyan, mint ami megromlott, inkább ha nagyon nézed 8mi az esti fogmosásnál), akkor olyan, mintha vagy el lenne kopva egy-egy helyen, vagy elvékonyodva.
Kiderült, hogy nincs baja, szépek a fogai, de valószínűleg ásványi anyagok rakódtak rá. Tessék nagyon sűrűn váltani az ásványvizeket felkiáltással tovább és ha 1 év múlva még rosszabb, akkor kis polír. Megnyugodtam, mert izgultam, hogy kirohad a fogsora, pedig aztán kínosan ügyelünk a nincs nyalóka, cukorka témára. Illetve, ha mama ad 1-2 havonta 1x, akkor azonnal fogmosás.
Egyébként Bálint imádta a fogorvost. Dínókról beszélgettek és a végén azt mondta a doki, hogy ha csoki evés után mindig fogat mosol, akkor olyan erősek maradnak, hogy fenéken is haraphatsz egy jó erős fogú dínót.
Persze Bálint nem értette, hiszen amikor a dínók éltek, akkor még emberek nem éltek és most meg már kipusztultak és ha együtt éltek volna, akkor az emberek lettek volna a zsákmányállatok, mert egy nagy triceratopsz simán felökleli a szarvával az embert..... :roll:

2 fotó a bolond békáimról. (Ja Bálint ma beszólt a Mekiben, hogy egy békás toastot kér....azaz Bacon-ös).

Kép

Kép

Edit
Kép

Kép
reditke

Tudom, hogy sok voltam, tényleg dugulok, de még egy sztori eszembe jutott.

Nem tudom ismeritek-e a csigafutam nevű társasjátékot.
6-féle színű csigát állítasz a táblára, színes kovckával dobunk felválltva és amelyik színű, az lép, be kell érni a célba.
Bálinttal már frankón lehet játszani, Milán még csak próbálkozik.
Földre tettük a táblát, azt körülültük.
Milánnak mondjuk, te jössz, dobjál. Erre fogja és több méterre elhajítja a dobókockát. Röhögés, visszahoz, elmagyaráz, megért, jól dob.
Majd szólok, piros csiga lépjél vele!
Erre gyerekem felugrik a földről és szétrúgja az egész táblát csigástól, dobókockástól minden....
Nem értjük, elmagyarázzuk, újra felállítjuk, újra próbálkozunk.
Megismétlődik még 1-2x a jelenet, de gyereken nem látok dühöt, csak értetlenséget.
Majd elmagyarázza, Anya mondtad, lépjek rá csigára.
Dőltünk a röhögéstől.
Utána úgy játszottunk, hogy nem lép a csiga, hanem csúszik.
Ennyi.

Edit
Kép

Kép
reditke

Reditke: :lol: :lol: :lol: nagyon jo tortenet! Olyan edesek a gyerekek ebben a szemuvegben! :D Rate is ordog volt, vajon miert?! :lol:
Kép
Nem semmi hogy Balint ilyeneket mond mar, nagyon okos kisfiu!
Egesz jol birom (szerintem addig amig el nem kezdenek maszni, pakolni stb.) mivel Rate alig van itthon es delutan jon segiteni egy lany. Most sokkal konnyebb mint az elejen! Legalabb este nyugi van! Te hogy birod a ket rosszcsonttal?

Csirkesz: adj egy pusszancsot az Urad popojara! :lol: Rakjal kepeket a gyerekekrol es Rolad is!

Maccs: Piroskad gyonyoru, milyen nagylany lett!

Rate Teoval az osztaly mackojaval:
Kép
Igy jatszunk harmasban:
Kép
Kép

KépKép
KépKép
tontica

Kedves Bálintok Boldog Névnapot és Jó Egészséget Nektek!

Ps: Nálunk holnap lesz a jelmezbál az oviban, a ma esti ruhapróbáról majd rakok fel képeket!
Az eddig látott jelmezek szuperek!

Noémi+Heléna
fantikbaba

Sziasztok!

Én is csatolok két képet fiaimról.
Kép Kép

Áron méhecske volt az ovis farsangon. Ez az ő ötlete volt, mi meg megvalósítottuk. Nálunk is azt tanácsolták az óvónénik, hogy könnyű, egyszerű jelmezeket készítsünk a kiscsoportosoknak. Áron egy kicsit elpityeredett, amikor megérkeztünk az oviba, nem ismert fel először senkit, megijedt. Sokat beszéltünk a farsangról, de úgy látszik mégsem készítettük fel egészen. Egyébként élvezte, Kolompos zenélt, ők táncoltak rá.

Reditke nagyon belevaló, helyes pasijaid vannak:) Most nézem, hogy mindjárt 3,5 éves lesz Bálint. Az már nem semmi. Igazi nagy fiú.
Rate-nek is nagyon jól állt a jelmez, a kis ördögfióka:) Nem rossz neki, hogy nincs otthon egész nap? Féltékenység? Ő is nagyon helyes.
Lili is szép Piroskaként, nagyon huncut a kis nézése:)

Andrea

KépKép
Áron

Sziasztok!

Egygyerekes anya lettem. :wink: Leventét elvitték a nagyszülők, egyelőre meghatározatlan időre.

A legutóbbi hsz-em óta a kis lókötő megtanult mindenféle segédeszköz nélkül felmászni az emeletes ágyra, s mivel egyszer megütötte magát, nem mer lejönni, megvárja míg leveszem. Addig is a könyveket pusztítja a polcról. (a rádiót arrébb raktuk a fürdőben...)

Benedek pókember volt az oviban. Ő sírt egy kicsit, de nem azért, mert megijedt volna, hanem én rontottam el, benn maradtam egy kicsit fényképezni, s valahogy nem tűri, ha én ott maradok, ebből eddig mindig nagy sírás lett, hogy haza akar menni. :cry: Otthagytam, később már magára talált, még versenyzett is. Ma meg bábelőadás volt az oviban, az ilyesmit mindig élvezi. Még mindig hiszti van gyakran reggelente, hogy nem akar ott enni, s még csak szóba se került, hogy valamikor is ott aludna. :cry: Pedig néha jól jönne, plussz én se leszek örökké itthon, hogy délben hazajöhessen.

Reditke,
ez a rátaposós sztori nagyon édes! Jó lenne minél több sztorit olvasni itt a topikban, az én fiaim is sokszor meglepnek egy-egy viccesebb megmozdulással, csak sajna gyorsan elfelejtem.

Aranyosak ezek a jelmezes lurkók! Főleg a huncutka Piroska! :wink:

Az én pókemberem:
Kép

Kormi

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
kormi

Boldog Bálintnapot! (ez az előbb lemaradt)

Még pár kép, ha már belejöttem:
Akcióban:
Kép
kis rosszcsont:
Kép Kép
nem is tudom, miért nézik mindig lánynak :oops: :wink: :
Kép
Ehhez viszont sikerült megjegyeznem Benedek szövegét:
Kép
Benedek: -Ez így nem jó! Összetörik a kukacom! Baba túl nagy!

Kormi

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
kormi

Sziasztok!

Hörghurut téma.
Gergő már 2-3 napja teljesen jól van, úgyhogy tegnap de. le lett állítva a VEntolin. Fokozatosan: 4, 4, aztán két napig 3-3, 2, 1, 1. (A Spiropent már előbb.) Úgy örültem! Erre tegnp este újra kezdődött az egész! Ma megint adtunk neki egy adag Ventolint, este kap még egyet, és valószínűleg holnap is 2-t, aztán hétfőn megint kihívom az orvost. A kérdésem: máris??? 2 hete tart a hörghurut, 2-3 napja jobban lett, másnál is volt ilyen, hogy aztán újra fölerősödött ilyen hamar a dolog?

Liv

Kép

Kép
liv

Sziasztok!

Mint mindig, ha valami aktuális - számomra is - írogatok a "Friss kismamáktól" ;)

Liv!
Sajna hörghurut nálunk is napi téma, immáron 2. hónapja. Kisebbik fiammal már karácsony óta küzdünk, mert - ahogy Nálatok is - mire helyrejönne, 1-2 nap tünetmentesség, esetleg "csak" egy kis nátha és már újra köhög. A 2 hónapos történetünk során kb. 4-szer kezdi újra a köhögést, most 1 hetes taknyolás "levezetéseképpen" :( Úgy köhög, mint egy rossz dohányos :o
Pedig direkt ment lájtosan reggel és este 2 puff Ventolin (Spiropent nála nem használt és dokinénink szerint a kettőt együtt nem is kell adni...de már nem tudom, mi lenne a jó), hogy ne alakuljon ki a hörghurut, erre tessék. Tanácsom sajna nincs, de lásd, hogy más is jár úgy, ahogy Ti :(
Remélem, a Többiek számomra is szolgálnak valami jó tanáccsal.
JObbulást Nektek!

Ja és Reditke intelme is megijesztett: köptető (spec. most nálunk ACC és lándzsás útifű szirup) és hörgőtágító (lsd. Spiropent, Ventolin) nem mehet együtt. :roll: Mi van, ha takonykóros a gyerek és a dokkernő a köptető mellett, a hörghurut megelőzése céljából Ventolint nyomat???

Spiropent és Ventolin mehet együtt szerintetek? Szívem szerint nyomnám a kettőt, mert - természetesen hétvégére :roll: - jól beleerősített a köhögésben Benim.

Sziasztok, Melinda

KépKép

KépKép
bujka

Melinda, köszi, hogy írtál.

Ti két hónapja folyamatosan, minden nap használjátok a Ventolint? Meddig lehet? Hosszú távon sem árthat? Én ettől is félek, de közben meg tudom, hogy muszáj adni.

Nekünk felírt az orvos hörgőtágítót is (Spiropent, Ventolin - a kérdésedre válaszolva: egyszerre mindkettő; ahogy javult Gergő állapota, a Spiropentet elhagytuk, a Ventolin maradt tovább) és köptetőt is (Mucopront).
Ezeket szerintetek nem szabadna együtt?

Nálunk a köhögés nem vészes, "csak" a nehézlégzés aggaszt.

Liv

Kép

Kép
liv

Visszaolvastam, Edit nem azt írta, hogy köptető és hörgőtágító nem mehet együtt, hanem hogy köptető és köhögéscsillapító!

Kép

Kép
liv

Liv,
egy kicsit beleástam magam a szakirodalomba, mit is írnak ezekről a hörgőtágítókról.
-a Ventolin és a Spiropent egyidejű alkalmazása esetén fokozhatják egymás mellékhatásait, orvosi felügyelet mellett javasolt (ami gondolom nálatok megvan)
- gyakorlatilag mindkettő ua. csinálja, csak a Spiropent hosszabb hatású ( legfeljebb 14 óra) és szisztémásan hat, a Ventolin pedig rövidebb ideig (4-6 óra), és lokális hatású
- a Ventolinnak egy befújás alkalmával 10-20 %-a jut el a tüdőbe a többi az készülékbe, illetve az orr-torok területén marad, ahonnan a beteg lenyeli, így a gyomorba kerül, ahonnan felszívódik, ezért szokták ajánlani, hogy befújás után öblítsék ki a szájukat, ezt Gergő esetében gondolom egy vizes pelenkával is meg lehet tenni
- Spiropent 100%-a felszívódik
- hosszú távú alkalmazására vonatkozóan nem találtam infót, de talán a Ventolin azért jobb, mert inkább helyileg hat, kis mértékben szívódik csak fel
- a Macs által írt szívre ható megterhelést sem igazolja az új megfigyelések szerint túl sok minden, mivel a Ventolin a béta 2 receptorokra hat, ami a szívizom csak 20-25%-ban található, ezért arra csak minimálisan hat, sokkal inkább igazolható az, hogy az emlkedett pulzusszámot a hörgögörcs által okozott oxigénhiány váltja ki, amit viszont a hörgőtágítók hatására rendeződik, megszűnik az oxigénhiány és csökken a pulzus. De természetesen nem kizárt hogy a gyógyszer is okozhat pulzusszám növekedést.
-a gyerekgyógyászat tankönyvem szerint viszont az elsődleges cél a váladék eltávolítása, mivel olyan szűkek ilyen kicsi korban még a hörgők, hogy az csak minimálisan tágítható, azonban a hörgőtágítók alkalmazása hozzájárul a nehézlégzés csökkentéséhez
- váladékoldásra egy orvos ismerős nekünk az ambroxolt ajánlotta, mert az nem termel plusz váladékot, hanem a meglévőt oldja, míg az ACC, Fluimucil, Mucopront ezen felül még termel
-saját kórházi munkám alatt tapasztaltam, hogy napi kettőnél többszöri váladékoldó adása nem jó, így én a gyerekeimnél ezt is követem, eléggé minimalizáltam a váladékoldó adását
-váladékoldó adása alatt fontos a bőséges folyadékbevitel is, mert az hígítja a légúti váladékot
Hirtelen több nem jut az eszembe, de ha lesz valami normális orvos ügyeletbe hétfőn akkor kifaggatom, Ő hogyan gondolja, vasárnap is dolgozom, de azt az orvost jobb meg sem kérdezni semmiről sem. Azt hozzáteszem, hogy ezek az álatalam összeolvasott és megszűrt információk, és orvos sem vagyok, így nem javaslok semmit, csak azért írtam le hátha ezek az infók is segítenek valamiben.
Lehet nem emlékszel rá, de Bernát is ilyen fuldoklós volt, nagyon gyakran követték egymást ezek a betegségek, amik talán nyáron ritkultak, de igazán 2 és fél éves kora óta nem jöttek elő, addig azonban a legkisebb megfázás is ilyen fulladásba ment át. Volt olyan éjszaka, mikor mellette feküdtem a földön (persze Ő a kiságyban volt), és amíg kivettem az ágyából, hogy bevigyem a mi helyünkre, addig azt hittem ott fullad meg, olyan felületesen vette a levegőt, így aztán a minimálisra korlátoztam a mozgatását. Érdekes, hogy a nappalok mindig jobbak voltak, mint az éjszakák. Ilyenkor mi Rectodeltet, Spiropentet, Ambroxolt és valamilyen antibiotikumot kaptunk. Általában ebből állt a kezelése. Az AB nem tudom kellett volna-e, de a mi dokinőnk adta, én meg akkor még nem álltam a sarkamra és beadtam. Mostmár nagyon szelektálok mikor adjam, mikor nem. Azután 2 és fél éves korára annyira kivoltam már a sok orvoshoz járkálástól, meg annyira sajnáltam már a gyereket, hogy kierőszakoltam egy kivizsgálást, amiből kiderült, hogy csökkent az IgA termelése, ami miatt valószínű hajlamosabb benyalni mindenféle fertőzést, pedig 11 hós koráig kapta az anyatejet, amibe ugye azért van IgA.
Akkor végigcsináltunk egy Ribomunyl kúrát, ami elvileg az immunrendszerét erősíti, és azóta szerencsére nem volt komolyabb megbetegedése. Lehet csak véletlen egybeesés, de az is lehet hogy csak kinőtte, vagy akármi más, ki tudja......
Remélem nálatok Gergő hamar kinövi, és nem riogat Titeket sokáig ilyenfajta betegségekkel!
Ha van vmi kérdésed, amit esetleg meg tudok kérdezni egy arra alkalmas orvostól, akkor írd csak meg nyugodtan, mondjuk ezek felnőtt orvoslást művelnek, de azért hátha tudnak segíteni.
Mindenesetre jobbulást kívánunk!

Bujka,
a köhögésre miért akarsz Ventolint és Spiropentet adni, vagy fullad mellette? Nektek is jobbulást!

Többieknek mukk, többre sajna már nincsen erőm.
Mindig próbálok jönni, de így munka, meg család mellett többnyire olvasásra futja. Azt gondoltam így éjszakázás mellett majd mennyi időm marad, persze ezt a szervezetemmel is meg kellett volna beszélni, mert teljesen felborult az egyensúly. Nappal aludnék, éjszaka meg kukorékolok. Most is aludnom kéne, hogy reggel fel bírjak tápászkodni........ááááá, majd csak beáll az egyensúly.

Puszi mindenkinek,

Dino

Kép

Kép
dino

Ja és a Ventolin gyorsabban hat, míg a Spiropent is viszonylag gyorsan kifejti hatását, de nem annyira gyors, mint a másik. Illetve azt is szokták javasolni, hogy először kapja meg a gyerek a hörgőtágítót, és rá 20- 30 percre a váladékoldót, mert a kitágult hörgőkből könnyebben távozik a váladék.
Ha még eszembe jut valami, majd még írom.

De mostmár tényleg eldugulok. :D
Na, jóccakát :)

Dino

Kép

Kép
dino

Dino, köszönöm, köszönöm, köszönöm!

Kép

Kép
liv

Sziasztok!

Liv!
Dehogy kapja Beni 2 hónapja a Ventolint...én is úgy tartok tőle, ahogy Te, de ha muszáj. "Csak" január közepe-vége táján váltottunk át rá, amikor az először adott Spiropent nem nagyon hatott, a köhögés tartotta magát.
Viszont Beni most inkább hurutosra váltott (estére szárazabb inkább a köhögése) és nehézlégzése most nincs, tehát Ventolin most már számomra is kérdéses, hogy kell-e, max. Spiropent.
Én az alábbiak alapján gondoltam, hogy nem mehet a hörgőtágító és köptető együtt:
"A hörgőtágítók (spiropent, ventolin, theophyllin stb) azt minegyik fajtát adhatják az elején, ezáltal kitágulnak a piciknél még oly szűk hörgőcskék, és a váladék felköhögésére előbb-utóbb lesz mód.
Addig nem szabad köptetőt adni, amíg ez a folyamat nem történt meg."

Félreértelmeztem? :roll: Reditke???

Viszont a köptető és köhögéscsill. együtt tényleg gáz.

Dino!
Köszi Neked a hasznos infokat (már nyitottam is egy doksit és mindent átcopyzok) és a jókívánságokat! Remélem, most már annyira megjobbulunk, hogy meg is gyógyulunk végre! :D
Tényleg nem adom most a Ventolint és a Spiropentet, mert - ahogy Livnek is írtam -, most nincs nehézlégzés, inkább hurutos köhögés.

Minden betegeskedő kisebb-nagyobb gyerkőcnek jobbulást!
Melinda

KépKép

KépKép
bujka

Hali

betegeknek jobbulást. ehhez nem nagyon tudok hozzászólni (hörghurut), nekünk a belégzéssel szokott a gond lenni a kruppnál.

Dino
Donátnak boldog névnapot :lol:

Mi tegnap jöttünk haza a síelésből, nagyon jó volt:

Kép

Kép

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Sziasztok!

Nincs időm visszaolvasni, de Ventolin témához pár szó...

Nekünk hétvégén volt egy durva befulladása Botinak. Ventolin és Spiro ment egyszerre + Rectodelt kúp.
Ami ilyenkor a tüdőben történik:
- hörgők felülete begörcsöl - ezáltal kisebb felületen tud csak végbemenni a légzés
- beduzzad a hörgők nyálkahártyája - emiatt is tovább nehezedik a légzés
- beindul a váladék elválasztás, ez pedig még tovább ront a helyzeten

A fenti 3 tünetet kell kezelni a látványos javuláshoz. Ventolin akkor is kell 3 napig 4x2 puff mennyiségben, amikor már tünetmentessé vált a gyerkőc.

Legalább is dokinénink ezt mondta, így cselekszünk. Nekünk bevált, de ha már nagyon befulladt (mint hétvégén), nagyon-nagyon nehéz elérni a javulást. Főleg azér, mert a gyerekeken múlik, mennyire lélegzik be a Ventolint. Na Boti időnként ebben nem partner :cry:
Úgy tesz, mintha őrült nagy levegőket venne, de csak a mellkasát dugja ki, meg görnyed össze, miközben csak piheg. Ilyenkor addig megy a veszekedés, hogy vegye már normálisan a levegőt, míg elsírja magát. ÉÉÉSS! Mi galád szülők ilyenkor csapunk le rá és pipáztatjuk újra, függetlenül attól, hogy előtte mikor szívott ventolint.

Lépek, mert éhen akarnak halni :?

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Én sem orvos, se semmilyen eü szaki, de Bujka, igen jól értetted, hogy hörgőtágítő és köptető akkor, ha a hörgők már valóban tágultak és ha tényleg hurutos a cucc. De ezt a dokik hallják.
és ezért van ez, amit Dino is írt, hogy előbb a tágító utána a nyákoldó.Szerintem bízd magad az orvosra, ha együtt adja a kettőt, akkor tuti úgy kell.
Mi is általában együtt szedjük, csak mikor kórházban volt, ott volt hogy 3-4 napig csak Ventolin és Flixotide és csak utána a köptető.

Dino :)
Ambroxol tippet köszi én is, mi Fluimucil-osok vagyunk, de akkor majd kipróbálom legközelebb.

Liv :) Sajnos ez a gyorsan visszatérő hörghurut az szerintem gyakori. Elég nehezen bírnak kikeveredni. Enyém Milán is újra és újra visszeesik, de én most már olyan (talán felelőtlen talán tapasztalt) vagyok, hogy csak akkor megyünk dokihoz, ha naggggyon szarul van vagy ha pár napja lázas....így próbálom elkerülni az AB-t, mert az a tapasztalatom, hogy akkor tud csak viszonlyag tartósabb lenni a tiszta időszaka, ha magától AB nélkül gyűrte le a cuccot. De ez én vagyok, és komoly 2 éves hörghurutos háttérrel....senkit nem buzdítok erre.

Judy :) Síelős fotók nagyon klassz. Mi március 8-tól megyünk, nagyon várom (remélem senki nem lesz épp beteg).
Na megyek főzök valamit. Pusz

Edit
Kép

Kép
reditke

Judy :D
Síelésért irigy-irigy. Képek szuperek.
Engem éppen csütörtökön tiltott el a nődoki az idei síeléstől. Mondtam, hogy nem tervezek lécre állni, de azt mondta, hogy a 3. gyerekkel 32 hetesen nem kockáztatunk! Nem utazhatok 6 órát, max 2-t.
Kicsit szomi vagyok, de legalább lesz egy hetem gyerekzsivaj mentesen, mert aptyuk elmegy a gyerekekkel nélkülem is, sőginő és lovagja megy még segítségnek.

Barátnőzni, kávézóba-járni, felújítást-felügyelni fogok :lol: :lol: :lol:

Szerdán kezdődik a banzáj, még ki kell ürítenem a konyhát.

MUKK!

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Rohadt gép, elkezdett frissíteni, mikor már jó sokat írtam, de nem hozta vissza az anyagot.
Újra.

Edit, mi az a Flixotide? Hörgőtágító? Milyen formában? Miben más, mint a többi?

Csirkesz, mit jelent, hogy ilyenkor csak nagyon nehezen érhető el javulás? Gergő múlt héten 3 napig volt jól, péntek este kezdődött újra, szombat du. tudtukn venni babyhalert, azóta ventolinozunk, de egyelőre nem látom, hogy jobban lenne.
(Du. jön a gyerekorvos.)

Judy, már tudnak síelni a gyerekek? Tök ügyesek!

Elküldöm, mielőtt ez is elveszik, aztán folytatom.

Kép

Kép
liv

Ha hetekig nehéz a légzése egy gyereknek (a gyógyszerk ellenére), az oxigénellátás nem kerülhet veszélybe?

Ventolint folyamatosan mennyi ideig lehet kapni? (Bocs, ha már válaszolt valaki, csak elkerülte a figyelmemet.)

Edit, Gergő nem kap antibiotikumokat, csak a hörgőtágítókat, én is úgy gondolom, hogy antib-t csak ha muszáj, de nálunk ez az első hörghurut, és még csak most kezdem megtanulni, mi is a teendő ilyenkor, szóval muszáj időnként konzultálnom az orvossal. Ezek szerint ti orvosi javaslat nélkül is ilyen esetben (Edit, Csirkesz) adjátok napokig (hetekig?) a Ventolint?

Kép

Kép
liv

Liv!

Nehezen érni el javulást jelentése (legalább is nálunk):
A ventolin és Spiro mellett is marad a látványosan nehéz légzés, csak napok múltával áll be a hallható javulás. Nekünk most ezért kellett a Rectodelt is, mert a másik kettő nem segített eléggé.
Az oxigénellátás már magával a görccsel kisebb, de ne aggódj, károsodni nem fog a gyerkőc. Boti ilyenkor szürke, és lilás karikák vannak a szeme alatt. Ahogy javul a tüdeje, úgy léesz egyre jobb a színe is. Innen is tudom, hogy mikortól javul.
Ventolin is gyógyszer, kúra jelleggel hat igazán. Ami fontos, ha elkezded és tünetmentessé vált a gyerkőc, akkor is folytasd még 2-3 napig! Nehogy a görcs újra előjöjjön.
Átlagos adag: napi 4x2 puff
Durva fulladás esetén a maximum adható dózis:

2puff,
10 perc múlva újabb 2 puff,
20 perc múlva 2 puff,
majd innentől számítva 2 órán keresztül 20 percenként 2 puff. Utána STOP!!!!!

A 20 perces időtartamot nem kell tartani, ha közben javul az állapota, lehet ritkítani, vagy kihagyni. Ez a maximum adható adag "nem javulás" esetén. Ha a 2 óra lejárt, nincs javulás, akkor nem szabad tovább várni, irány a doki. Na nekünk ez még nem következett be.
Ezt az adagolást a babyhaler mellé kaptuk, onnan tudom, meg dokker barátné is ugyanezt mondta.

Doki nélkül akkor adok Ventolint, ha ugatós, száraz, egyre sűrűsödő a köhögése, színe szürkül, egyre szaporábban veszi a levegőt, zihál. Boti pl a hétvégén 15 perc alatt lett annyira rosszul, hogy egy hosszabb szót már nem tudott egy levegővétellel kimondani.

Ha az első köhhintésnél gyanítom, hogy fulladni fog (pl. párás, meleg idő esetén) és használjuk a Ventolint, majd pár óra múlva újra, akkor el tudjuk sokszor kerülni a befulladást, és nem is kell több V-t kapnia.

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Liv :)
Azt hisazem csirkesz nagyon profin megválaszolta a kérdésed. én szerencsére ebben a befulladásban koppkoppkoppnagyonsokkopp nem vagyok otthon.
Nekünk a nagyon hurutos hörghurut a jellemző és mellé sípolás, így mi ezt még nem tapasztaltuk.
Flixotide is valami szteroidos szar, úgy néz ki mint a ventolin, azt is puffantani kell, és az is az sztmatikus cucra van, de nem roham esetén, hanem inkább megelőzésre.
Én azt nem nagyon adom (értsd van itthon, mert tüdőgyulánál kapta a kórházban és doki néha mondja hogy adjam, de én nem adom).
És én a Ventolint sem nagyon.
Én általában kevésbé hallom a gyerekemet gázosnak, mint az orvos, ezért is nem viszem, amíg nincs nagy zűr 8szerintem ő a szíve miatt parázik rá ennyire), pedig aztán nem lehet mondani, hogy hanyag vagyok, főleg, ha a kölykök egészségéről van szó......
remélem nem kiabáltam el a befulladást, mert Milán tegnap este óta taknyos, várhatóan 2-3 nap és jön a jó cuccos köhögés.....

Edit
Kép

Kép
reditke

Köszi a részletes választ mindkettőtöknek!

Kép

Kép
liv

És mit mondott tegnap du a gyerekorvos?

Gyönyörű idő van!!!!!!! :lol: :lol: :lol: megyünk motorozni.....

Edit
Kép

Kép
reditke

Mielőtt kilépek még két kis kérdés, ha már asztmatikus téma van.

1. Szerintetek azzal okozok kárt, ha nem babyhalerrel hanem közvetlenben fújjuk be a gyerkőcnek a Ventolint?
Illetve nekünk a kórházban azt javasolta a doktornéni, hogy ne vegyünk több ezerért eszközt, hanem egy Mekis pohárnak vágjunk az aljába egy ventolin kivezető méretű lyukat és azzal csináljuk. Elég gagyi, de úgy tűnik beszívja belőle a kissrác.
Szóval a babyhaler azért van, hogy jobban bejusson a cucc vagy azért mert árt, ha közvetlenül jut be?

2 Valaki használt már Tantum Verdet?

Edit
Kép

Kép
reditke

Sziasztok!

Megjöttünk, tegnap már újra a mókuskereket hajtjuk. Nagyon klassz volt a kikapcsolódás, bár borzasztó hidegek voltak!!
Legalább 10 évet fiatalodtunk, lelkileg, testileg, érzelmileg! :):):):)

Mikor megérkeztünk anyuékhoz és kinyitottam az ajtót, Lili már jött szembe, és nem hittem a szememnek: ez a nagy lány valóban az én gyerekem?? Amikor nap mint nap látom, nem érzékelem, mennyit változik, most a pár nap külön töltött idő után olyan furcsa volt,hogy milyen nagy lett. :)

Mindenkinek köszi a Piroskás bókot :)

Csirkesz!:) Urad sehajára a nagy simi és a puszilgatás mellett próbáljátok meg a golyós masszírozós üléshuzatot /fagyöngyökből fűzött "huzat"/, először kicsit kényelmetlennek tűnik, amikor ráülsz, de utána nagyon jó érzés, javítja a sehaj a láb és a hát vérkeringését. /és nem is túl drága!:)/ Meg egy kis pezsgőfürdőzés is segíthet rajta.. :)
Konyha mizéria folytatáshoz hajrá, hajrá! :) Azért bár ilyen gondjaim lennének nekem is! :):)
Sielés ügyileg ne bnkódj, meglátod milyen szuper lesz egy kicsit "magányosan" ellazulni! :)

Reditke!:)
Bohóckáid édesek még mindig! :) Azt hiszem az általad leírt tünet inkább a szelektív hallásra illik, jól ismerem, ilyen nekem is gyakran volt! :):):) Társasos sztori ÉDES!.. :):):) Dukis pólós képet várjuk! :)
Képzeld, apája beújított egy Yamit megint... Nem is kommentálom! :)

Tontica! :) Istenem hogy nőlnek a Te manóid is! :) Rate meg olyan igazi kis Don Juan nézésű pasi már .. :)

Andi! Hát ha nem látom, hogy ki tette fel a képeket, esküszöm nem ismerem fel a két fiút!!!! Méhecske is aranyos, jó öltet, egyedi!

Kormi! Hát ezek a göndör fürtök tényleg nem semmi ám!!!!! :) Nagyon szépek a fiaid! :) Nálunk apa viszi oviba L.-t én már olyankor melózok, de ha véletlen én viszem, akkor néha még nélunk is eltörik a mécses. Ha felborulnak a megszokások, hamar kizökkennek a napi ritmusból.. :)

Liv! Hát remélem mostmár ez a höröghurutmizéria hamar véget ér, nagyon sajnálom, hogy így belemásztatok ebbe a kórba!! Jön a jóidő, remélem hamar meggyógyultok.

Dinó! :) De jó hogy jöttél, és köszi a sok hasznos infót!! :) Azért pár szót írj magatokról is, és dobj képet is!

Judy! :) Sielés! :) Akkor Ti is kikapcsolódtatok kicsit! :) Micsoda komoly sportsman a fiad! :)

Legyetek jók!
Pussz
Macs
maccs

Sziasztok!

Azóta is figyelem a hasznos infokat és köszi-köszi!!!

Reditke!
Szerintem, illetve a dokkernőnk által elmondottak alapján a babyhaller azért kell, hogy megkönnyítse a köcöknek a Ventolin beszippantását. Na nálunk ez speckó nagyon-nagyon nem jött be. Megvettem a babyhallert (potom 6 ezerért) és porosodik, mivel Beni sokkal hatékonyabban szippant közvetlenül a Ventolinból, mint a babyhallerrel (ezzel csak bőgött, ordított).
Babyhaller szerintem az egészen pici babáknak szükséges, mint pl most Livéknél Gergőnek.
Tantum Verde passz, mi nem használtuk. De sok helyről jót hallottam róla. Ez valami torokfertőtlenítős spray, vagy rosszul emlékszem :roll:
Köszi a hörgőtágító-köptető infokat és megerősítést. Dokkernőben rendületlenül bízok, úgyhogy ha ő egyszerre adatja a kettőt, de most Ventolint csak este adok, hogy nyugis legyen az éccaka - szerencsére egyébként nem kell :D .

Mindenkinek jobbulást! (Benim láthatóan javul, néha-néha köhög hurutosan, de jön föl a cucc és remélem, most már tényleg feljön és elfelejtjük egy időre ezt a vacak köhögést, meg mindenféle betegeskedést.)

Melinda

KépKép

KépKép
bujka

Csak gyorsan, mert mennem kell aludni, kölkek is most húzzák a lóbőrt.

Reditke!
Tantum Verdét én ettem már cukorkában, vagy drazséban, nem tudom mi a hivatalos megnevezés, kölkek nem tudom kaphatják-e. Nekem bevált, jobb mint a halls cukorka. A torkom javult tőle.
Babyhaler - csak a könnyebb belégzést hivatott szolgálni. A legtutibb, ha vki direkt, közvetlenül szívja a Ventolint.

Macs!
Golyós tippet köszi. Majd mondom az uramnak, hogy ne csak két golyón akarjon egyszerre ülni :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
A magányos hetemet már várom. Nem tudom elképzelni, hogy hiányérzetemben kaparjam a frissen vakolt falakat :lol: :lol:

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Babyhaler válaszokat köszi. Azért örülök, hogy a közvetlen befúvással nem teszek nagy kárt a gyerekben :lol:

Tantum Verde spray formában adható gyerekeknek, tényleg torok fertőtlenít.

Én tegnap este 39 fokos lázban vacogtam, alig aludtam, fájt a torkom, taknyos lettem.
A nonstop tea-gyógyszer-C vitaminnak és a kényszernek (mivel 2 kölökre kell felügyelnem) köszönhetően, ma már eléggé jól vagyok. Remélem ennyivel letudom az idei influenza járványt.
Fiúk is köhögnek-taknyosak, bár a közérzetük és bunyó kedvük kiváló :twisted: . Doki nénink héten szabin, helyettese no comment, úgyhogy próbálom őket itthon házilag kúrálni és bízom benne, hogy nem lesz komolyabb felülfertőződés és a hétvégén ügyelet látogatás.

Hírek?

Erika :)
Hogy vagytok? Kiscsaj már eléggé a finisben nem? Ha jól emlékszem március körülre várjátok?
Zsombival minden oké?

Bori :)
Hogy van a kis csapat? pneumo ügyben sikerült előrelépni és gyógyulni? Jelentkezz!

Azt hiszem te kérdezted régebben (ha nem akkor bocs), hogy rendeződött-e Bálintnál a betöréses trauma.
Na, pont tegnap voltunk az óviban szülői értekezleten és azért voltunk párommal együtt, mert óvónénik szóltak, hogy szeretnének velünk kicsit külön is beszélni négyesben a szülői után.
Nevettünk magunkban, hogy már most az első óvodai szülői értekezlet alkalmával hozzá kell szoknunk az érzéshez, hogy "Rendessy szülők maradjanak csak, az Önök fiáról külön is kell ejtenünk pár szót" .
Szerencsére semmi ilyen nem volt, nagyon pozitív visszajelzéseket kaptunk, és hihetetlen mennyire jól esett, hogy szembe dícsértek minket is, hogy szépen neveljük+a gyereket is hogy mennyire értelmes, milyen jó a szókincse, mindent tud, amit egy 3,5 évesnek tudni kell blablabla.
Amiért beszélni akartak az a betörés, hogy már rendeződni látszik, kijátszotta magából, azóta újra nyitott, nem csak ez a téma, sőt már egyáltalán nem téma....viszont a dinó örület ami mont kicsit aggasztó.
Azzal semmi gond, hogy érdeklődik, és még számomra is kimondhatatlan latin dinó neveket egy elmondás után megjegyez stb, de az óvónénik szerint az a baj, hogy ez szorongással párosul. Valamilyen félelme-meg nem értett dolog van a hátterében, ami miatt csak ezzel foglalkozik és ami a fő gond, hogy egyébként nem agresszív (itthon Milánnal annál inkább) a gyerek, de a dinók mindig megölik egymást, kipusztulnak, ragadoznak, kitépik egymás belét stb.
Lerövidítve, rájöttünk, hogy a Discovery Channel Őskori ragadozók cimű kedvenc DVD-je lehet, hogy még nagyon sok neki (felnőtteknek szól) és sok dolgot nem ért meg, ezért félelemmel párosul. nem szabad eltiltani tőle, de mielőbb üljön le vele apa, nézzék végig újra és újra együtt és ha bármilyen olyan rész van, ahol a gyerekben feszültséget érzünk, akkor azt magyarázni, kibeszélni stb.
Másik, hogy ne vegyük el tőle a dinóit, de próbáljunk meg egyéb szerepjátékokat is játszani velük pl vásároljanak, orvoshoz menjenek, legeljenek, aludjanak, kisdinó szülessen, örüljenek....tehát ne csak a gyilkolást.
És mindennnek teteéje szerintük az erős megfelelni akarás (ami sokszor pont ellenkezőképpen jön ki....tehát a negatív kimutatás és szorongás, az a testvér féltékenység miatt van).
Erre azt javasolták, hogy legalább havonta egyszer csináljunk egy olyan napot, amikor Milánt lepasszoljuk valakinek és apa-anya-Bálint hármasban csinálnak programokat.
Illetve ami nagyon fontos lenne, hogy legyen pár olyan alkalom, amikor őt nem viszem oviba, de Milánt beadjuk a bölcsibe, úgy hogy Bálint is jön velem, otthagyjuk a picit és mi elmegyünk kettesben valamit csinálni.

Ezeket csak azért írtam le, mert lehet hogy másnak is hasznára válhat.

És a többiek is jöjjenek....1-2-3-4 gyerekesek is tessék jelentkezni!

Edit
Kép

Kép
reditke

Köszi a kérdést, Gergő szerintem kicsit jobban van, néha van egy-egy köhögőroham, éjjel is ezért keltünk, de csak 1x, utána szépen visszaalszik. Álmában gyönyörűen veszi a levegőt, napközben még nem. Holnap jön megint a gyerekorvos.
Most 4x ventolinozunk.

Igen, én kérdeztem Bálintot annak idején, gondoltam is, hogy megkérdezem újra, de aztán úgy döntöttem, hogy nem, hátha valami miatt nem akarsz erről beszélni.
Most olvastam azt a könyvet, amiben Révai Gábor beszélget Ranschburggal és Vekerdyvel, és Ranschburg elég sokat beszél arról, hogy a gyerekkel mindig együtt kell nézni minden filmet, közben mindig meg kell beszélni, mi történik (hiába érti látszólag, de ő sok mindent másképp értelmezhet), és a film után is beszéljük meg az egészet, sőt, kisebbekkel játsszuk el (főleg a "problémásabb" részeket)!
Érdemes elolvasni, ha gondolod.

Liv

Kép

Kép
liv

Akkor kis Gergőnek további gyógyulást!

Köszi a könyves infót, majd utánanézek. Tényleg érdekes, hogy együtt nézte meg velem először és nagyon sokat kérdezett és azóta is sokat beszélünk róla, de még így is mégiscsak maradt benne valami, ami a félelem-meg nem értés kategória.
Na majd apája is kezébe veszi az ügyet :)

Edit
Kép

Kép
reditke

Leírom, hátha hasznos lehet más számára is.

Gergő ma megint nehezebben veszi a levegőt, mondta a gyerekorvosunk, hogy a többi hörghuruttal küszködő gyerek is ma esett vissza az időjárás miatt.
Megkérdeztem, hogyan legyen tovább a gyógyszerezés, azt mondta, 4x Ventolin, és reggel meg este Flixotide, közvetlenül a Ventolin után.
Plusz kap még Gergő kalciumot és Cebiont.
Azt mondta, hogy ő tünetmentességnél nem a Ventolin további adását szokta javasolni, hanem szinten tartásra, megelőzésre a Flixotide-t, és hogy annak annyira minimális a szteroidtartalma, hogy amiatt nem kell aggódni hosszas alkalmazás esetén sem.
Úgyhogy most este elkezdtük a Flixotide-t, és remélhetőleg, tényleg nem kell a Ventolinnal se 4 fölé mennünk. Ő is mondta, hogy köptetőt ilyenkor ne kapjon.

Emiatt már két hete nem tudunk dévényezni, pedig nagyon kellene, remélem, kedden tudunk menni. Ma voltunk ortopédián, jövő héten még szemfenékvizsgálat, neurológia, meg lenne oltás is, de így azt nem kapja meg, szóval pont most egy rakás macera. Remélem, nem kell mindent elhalasztani, és most már tényleg jobban lesz.

Maccs, köszönöm a névnapi köszöntést.

Liv

Kép

Kép
liv

Akkor további gyógyulást Gergőnek.
Na, nem írok le több gyógyszer nevet nehogy azonnal kapjátok azt is, mint a Flixotide-t.

Úgy emlékszem anno mi szakértettünk egymással kullancs elleniről.
Milán most kapná az elsőt jövő héten csütörtökön.
Nem emlékszel, hogy azt beadják-e ha pl taknyos a kölyök? Nem lázas meg semmi nagyon komoly. Nekem úgy rémlik, ennél nem volt alap mint a kötelezőknél a tök egészség, de memóm gáz....

Tegnap séta közben találkoztunk egy 13 hetes zabálnivaló kis boxer kutyussal. Nagyon imédták egymást a fiúk és a kis kan. Egy kis nyoma is maradt a szeretetnek. lásd lenti kép, apája csak ennyit mondott "duo carmolato bambino" :lol:

Kép

Edit
Kép

Kép
reditke

Csajok!
Van valakinek jó tapasztalata valameilyen szerelő-barkácsolós-fúrós-faragós készlettel kapcsolatosan?
Milán van most ebben a fázisában, állandóan apja igazi szerszámaival "javítja" a kecó minden elemét.
Bálinttól maradtak mindenféle műanyag szerszám darabok, de valami olyasmit keresnék, amilyen pl az IKEA kalapálós kis táblája, de olyat, ami pl csavarozós, fúrós bármilyen más típusú is egyben.
Nem 30 ezres csúcsmodell kerestetik.
De lehetősleg olyan, ami egyben van és nem az lesz, hogy fél nap múlva 25 darab hever mindenütt és nincs tárolója, azstalkája bármi.
Valaki?

Edit
Kép

Kép
reditke

Reditke :D
Nálunk még a fröccsöntött, egybekövült játékokat is képesek szétszedni, és ezer darabban tárolni. Szerelősünk van, fa mesterládika, kalapáccsal, fa "szögekkel", amiket a láda oldalába lehet beverni, fa csavarokkal, meg fa lukacsos lécdarabokkal, amiket ugye a facsavarokkal össze lehet a fa csavarhúzóval szerelni. Brendonban vettem,3-4 ezer pénz volt. Persze már rég hiányos:-)))))
Kullancsost velem beszéletd! Nálunk csak Boti marad ki idén, ő tavaly kapta és most szünet, mi többiek idén kapjuk az egyéves emlékeztetőt.
Nem emlékszem eü állapot függőségre, de szerintem egy minimális takonykór nem zavar be. Max a rendelőbe lépés előtt jól megtörölgeted az orrát, utána meg a sírás-rívásra fogod :lol:

Nálunk kéró szétverve, már nincs visszaút. Minden mester idetolult ma egyeztetni, úgy tűnik, mindenki dolgozni akar. Ez a jó szervezés! Ami bosszant, hogy férjuramnak most van egy kicsi ideje, erre az előre éezsírozott, megbeszélt dolgokba akar utólag belefolyni. Grrrr. De sajna nem hagyom magam. Ami kicsit sz*r, hogy a mesterek úgy kezelik őt a velem való eddigi tárgyalások miatt, mintha ő nem is a házban lakna, és idegen lenne. Sztem persze emiatt is akar most "ház urának" látszani. A mestereknek meg abban lehet igaza, hogy ők akkor tudnak munkát végezni, ha csak egy helyről irányítják őket. Kifelé persze teljes az egyetértés közöttünk, de ezek az utólagos rákérdezések speciel kikergetnek a világból :(

Liv :D
Remélem javul Gergőd, és már hamarosan újra a Dévényezés lesz a fő napi "program".

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Reditke,

szerelős ládát mindenféle eszközzel, olyasmit, amilyet Csirkesz is írt, mi a Fakopáncsban vettünk Márknak régebben, kb. 2-3 ezer Ft volt és még nem tört/ esett szét belőle semmi.

Kulancs elleni oltást tegnap kapta meg Márk, az orra folyik egy kicsit, de ettől még megkaphatta.

Kornélom elérte a 3 hós kort, 6060 gr és 62 cm. Elég jó gyerek, Márk imádja és alig várja, hogy úgy igazán lehessen vele játszani.
Két gyerekkel nem unlamas az élet, hiába van Márk heti 4 napot bölcsiben, úgy elszalad minden nap a "kötelező" dolgokkal, hogy kb. napi 1/2 - 1 óra marad szabad foglalkozásnak saját részre.

Megyek is gyorsan fürdeni....

Kép

Kép
macsek11

Sziasztok!

Nálunk hatalmas a pörgés, vill.szerelő, kőművesek, mindenki melózik. Jövő hétfőtől víz és fűtésszerelés... Hiába, amikor ráérnek a mesterek, csak adják egymásnak a kilincset és nem kell könyörögni, hogy jöjjenek.

Kérdés:
Nálatok mennyit isznak a gyerekek??? Az enyémek tevék. Most kényszer és ösztönzés alatt állnak, mert 12 napig minden nap meg kell inniuk az orvosilag normálisnak, átlagosnak tartott 1 liter folyadékot naponta. Eddig max 6 dl-t ittak, és tiszta száraz a bőrük. Ha ügyik lesznek, kapnak síelésre egy sárkányt lovagokkal. Tegnap kinéztük, mától megy a pontozó tábla. Kíváncsi vagyok milyen eredménnyel.

Lépek mestert ellenőrizni.

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Nekem nagyon iszákosok.
Kb 2 pohár kakaó naponta, az olyan 5-6 dl és átlag 4-5x töltöm a 3,5 decis Avent itatót, tehát mi 1,5-2 literben átlagban benne vagyunk. Hugyoznak is egyfolytában :lol: :lol:
Remélem nagykorukban is vízzel nyomják majd nem alkohollal :twisted: :roll:

Hogy itatod őket? Mert nálunk megvan a helye mindegyik itatónak a konyha szekrény sarok polcon és állandóan odamászkálnak és automatikusan isznak. Gondolom, ha kérni kellene, ők is kevesebbszer innának....

Edit
Kép

Kép
reditke

Sárkány lovagokkal milyen? csak nem Schleich? Nekünk olyan van, imádják....de horror ára van...szerencsére ajiba kaptuk.
Vagy valami nagy testűt vesztek?

Edit
Kép

Kép
reditke

Ivás: 2-3 dl kakaó, a többi víz, mézes tea, mézes tej, esetleg almalé, összesen nem tudom, mennyi. Szerintem az 1 l biztos nincs meg, inkább 5-7 dl.

Lányok, ha van valakinek jó káposztás receptje, légyszi írja le nekem.
Köszi.

Gergő sokkal jobban van! :):):):)

Liv

Kép

Kép
liv

Én csak a hagyományos káposztás tészta, rakott káposzta és székely káposzta verziókat főzöm rendszeresen káposztából.
Miért? Sok a káposztád?

Edit
Kép

Kép
reditke

Ez lemaradt: Gergő :)

Edit
Kép

Kép
reditke

Edit, csak 2 fej, de a töltött és a székely káposztáért nem rajongok, a férjem meg a káposztás tésztát nem szereti, szóval akkor a kérdés: hogy csinálod a rakott káposztát?

De leves, saláta, minden ilyesmi is érdekel!

Kép

Kép
liv

Sziasztok!

Mindenkinek üdv.

Gyors bejelentkezés, mert ugyan ez Benneteket lehet hogy nem érdekel, de nekünk nagy újdonság: Lili kapott egy kutyust a "Nyuszikától" :)

Dobok egy képet:
Kép

Bocs, most csak ennyire futotta az időmből... :oops:
Macs
maccs

Sziasztok!

Mindenkinek üdv.

Gyors bejelentkezés, mert ugyan ez Benneteket lehet hogy nem érdekel, de nekünk nagy újdonság: Lili kapott egy kutyust a "Nyuszikától" :)

Dobok egy képet:
Kép

Bocs, most csak ennyire futotta az időmből... :oops:
Macs
maccs

Bocs, hogy dupláztam!
maccs

Maccs
Tündériek :lol: :D

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Sziasztok :)

Köszi a múltkori infralámpás infókat, használtuk, meggyógyultak, aztán Eszti most megint náthás, Bence megint köhög.......
Egyébként Bencének is "olyan" visszatérős köhögése van, gyakorlatilag november óta, kisebb szünetekkel.

Már nagyon várom a tavaszt..... olyan rossz volt a telünk, hogy már nem is szeretem, pedig régen imádtam..... betegségek tömkelege, férjem kórházban sokáig (több műtét, azt sem tudtam, hazajön-e :(:(), szóval sok rossz...
Már alakulunk, a jó időtől várjuk a teljes gyógyulást (mindenki részéről, testileg-lelkileg)

Na, ezt jól Rátok zúdítottam :oops:

Nagyon jók a fotók, szépek a gyerkőcök még mindig :)

Ovis farsang nálunk is klassz volt, édik voltak a kölkök :):)

A farsangi cicám
Kép

Az öcskös sem maradt ki
Kép

A tesóm sztárokat csinált a gyerekeimből :)
Kép
Kép

Bocsiiiiiii a sok fotóért :oops:

Maccs:)
Lányka+kutyus nagyon aranyosak!! :) Egy élmény a gyerekeknek egy (vagy több :D ) állatka, az tuti! Nálunk is menne a dögönyözés/simizés, de már se a macska, se a kutya nem hagyja magát :lol: :lol: :lol:

Csirkesz:)
Drukk, hogy zökkenőmentes legyen a felújítás, már alig várom, hogy felrakd a fotókat az új konyháról :)
Én sem bírok ülni nyugodtan a sejhajomon, állandóan tudnék alakítani a kérón, pedig imádom, ahogy van, de az olyan jóóóóóóó :):) Most kitaláltuk, hogy átfestjük a nappali és egyéb falakat olyanra, amilyenre eredetileg is elképzeltük, csak valahogy a festő nem merte azt csinálni, amit kértünk anno...... na, mindegy, mi meg nem erősködtünk, de most elképzelhető, hogy belevágunk, mert a festés már amúgy is időszerű, miért ne próbálnánk ki?? :)

Képzeljétek, elhatároztam, hogy megszerzem a jogsit!! Elkezdtem járni autóvezetői-tanfolyamra. Illetve a KRESZ részén már túl is vagyok. Most nem azért mondom, hogy dicsekedjek, de 75 pontból 74-et szereztem a vizsgán :D :D 8) :oops:
Szóval most egészségügyi és vezetés...... jó lesz, ha meglesz :)
Drukkoljatok:)

Most megyek tovább!

Szép napot mindenkinek!

Anita

jaj ez még lemaradt, így eszi a banánt a fiam :lol:
Kép

KépKép
KépKép
vasani

Sziasztok!
Sajna megint van -5 percem /már egy meetingen kéne ülnöm../ :)

Csak betegecskéseknek javasolnám azt a trükköt, amit most olvastam a nyáribabásoknál is, és még nem is mondtam, hogy nálunk is bevált: használjatok a hidegpárologtatóba rendes víz helyett Salvus gyógyvizet!

Vasani! De jó látni téged, majd később még írok! :)

Pusz

Macs
maccs

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?